хм, чудя се как да говоря, как да намеря подходящата дума и все не успявам...иска ми се да заместя с нещо друго това тъпо витиеват, но все ватове като енергийна еденица ми се мота...правя някакви напъни да се изкажа, но не мога - единственото ми успокоение е, че не ми се случва за пръв път :-)
===та дрънка, ей, и това ми е все у главата, пълна с бръмбари, ама как беше първата му част...глупаво та дрънка, хубаво, та дрънка - абе майната му...то и оръжието дрънка, поне с това всички ще се съгласят...
да дрънка, ама го чуват само тея дето имат уши...за това
та сега с тези съобщения - да изнася ли българия оръжие за украйна - пряко или косвено /това има ли значение/ е въпрос, който постоянно дрънка, дрънкат в парламента и партиите му
излезе и Кирето и се върна - със следното: в българия ще се ремонтира старо...руско/украинско, вече не помня националността/ оръжие
Бинго!
с грес - да не дрънка
защо ли в тъпата ми тиква или там където има бръмбари само първото нещо, за което си помислих, или с което го свързах е Подпорната стена на Алепу ?
дали имам нестандартно мислене...или въобще нямам таковата...:_)
хм, чудя се как да говоря, как да намеря подходящата дума и все не успявам...иска ми се да заместя с нещо друго това тъпо витиеват...
дали имам нестандартно мислене...или въобще нямам таковата...
Ами "витиеват" означава превзет, префъцунен израз. Какво точно се опитваш да кажеш в тази връзка?
С "таковата" се кодира нещо, свързано със сексуаланост. Сексуално мислене ли ти липсва, сексуално действие ли или сексуален орган?
Потребител
02/05/2022, 07:47
... ммм, темата е с отворен код нали?
- благодаря!
та:
... разбира се, че е подпорна стена ...
... според плановете на умно/красивите очаква се в близко време държавния дълг да нарасне с 50.92% спрямо 21-ва ... за е'ни 47.13 млрд става дума ...
... според диктовката на самовлюбената западна себевтренченост - дългът е актив особено по време на инфлация /сори - количествено облекчение/ представена ни като природно явление ...
... но! понеже не става ясно за какво ще се харчат, сори още веднъж - "инвестират" заемите /освен за руски газ през офшорни посредници разбира се/, на дневен ред излиза добрата война между институциите - смоук енд мирърс ...
... "дрънка" оръжие ...
п.п. ... иначе /ако си се изненадала от отношението/ в момента разритват кокалите на "края на историята" ... за това и истерията на тукашните либерали от седмия ден ...
... "животът е красив" но сме поизнервени :.) ...
"килифаревски"
Беден е българския език, ето:
милувка
целувка
обувка
Три рими като хората не можеш да откриеш.
Hartmann
02/05/2022, 09:20
... "дрънка" оръжие ...
... "животът е красив" но сме поизнервени :.) ...
Потребчик, абе кой ден от войната е днес, вече наистина не следя бройката - 68-ми ли, 70-ти ли, 71-ви ли...? Понеже ти си написал черно на бяло, че храбрата, магуча (най-най-магуча) и доблестна рашистанска арми ще да прецапа Украйна за 2, макс 3, айде от мен да мине - 4 дни. А те май станаха повечко. Що така стана, какво се обърка, потребчик?
Иначе, що се отнася до просто Кирчо (alias Канадеца, alias Харварда) и до Кокорчо, както и до шофьора на самолет, който ги създаде - всичките тия ще получат каквото им се следва и то твърде скоро.
Потребител
02/05/2022, 09:42
... дежурен? :.) ...
... юпитата, добре, но не пропускате ли сподвижниците - йес България? ...
- - -
... и сега, извинявам се предварително:
"1 Щатски долар равно на 71,94 Руска рубла"
- Микола! Я был в России и москалям за Крым отомстил!
- Да ты шо! Как?
- Я им на Красной площади насрал!
- И шо, тебя не арестовали?
- Да не. Я аккуратно. В штаны.
Приятен ден!
:.)
Buitenlander
02/05/2022, 12:49
- - -
- Да ты шо! Как?
Приятен ден!
….. Я, Прогнозиста

…..
…. Извинете, Вашите източници споделят ли нещо за два руски кораба заминали на среща с флагмана “Москва” в района на Змийския остров?…..
…..Ако да, какво?….
…. Благодаря Ви…..
….. Хубав ден Ви желая

…..
Hartmann
02/05/2022, 13:20
- - -
- Да ты шо! Как?
Приятен ден!
Недоплатен?
Уес БГ ми е като Но БГ.

Какво се обърка, потребчик, защо така войната се позатегна малко? Какво стана с твоите прогнози, великий воинний эксперте?
Путин сидит в кабинете, смотрит на свой портрет, который висит на стене и говорит ему:
-Бля, знаешь что, нас скоро снимут...
Портрет отвечает: - Ну, меня снимут, тебя повесят...
Поздрави
Путин сидит в кабинете, смотрит на свой портрет, который висит на стене и говорит ему:
-Бля, знаешь что, нас скоро снимут...
Портрет отвечает: - Ну, меня снимут, тебя повесят...
Това е добър виц. Но за съжаление твърде малък процент са руснаците, които измислят такива. Повечето не са в час. Вчера гледам по телевизията интервюта със случайни руснаци. Един на въпроса дали се отразява негативно на живота в Русия това, че западните фирми напускат страната, вика: "Никаква разлика няма. Без МкДоналдс ям руски пирожки. По-вкусни са." Изобщо не осмисля, че до момента само в резултат на освободените работещи в западни фирми в Москва безработицата се е увеличила с над 200 000. А в цяла Русия с милиони.
Това е добър виц. Но за съжаление твърде малък процент са руснаците, които измислят такива. Повечето не са в час. Вчера гледам по телевизията интервюта със случайни руснаци. Един на въпроса дали се отразява негативно на живота в Русия това, че западните фирми напускат страната, вика: "Никаква разлика няма. Без МкДоналдс ям руски пирожки. По-вкусни са." Изобщо не осмисля, че до момента само в резултат на освободените работещи в западни фирми в Москва безработицата се е увеличила с над 200 000. А в цяла Русия с милиони.
Глупостта е болест, казват и май най-лошата.
ако един народ се обяви за богоизбран а всички останали народи трябва да му слугуват - на това какво му се вика - нацизам? капитализам? комунизам? патриотизам? болщевизам? ленинизам? марксизам? съветизация? ционизам? фашизам? неологизам? идеологизам? сатанизам?най-големите нацисти на света евреите викат - убий нацистите

вие добре ли сте бе, на луди ли се правите всичките, а когато някой луд като исуската се обяви за бог какво правите

обожествявате го, дигате църкви да му се молите и да му палите свещи, да му целувате образа, да му се молите постоянно за пари, а евреина какво прави - разпъва го на кръс! а?

разпъва вашия бог , нациста разпъва бога ви, разбирате ли какво казвам? и вие подкрепяте нациста евреин зеленски

разногледа работа, евреите пак подпалиха света, трупат милиарди, утре нас ше подпукат докато не останат единствени в света, а вие ше сте им роби, техния месия още не е дошъл, вашия месия няма никога да дойде да ви спаси, тотално сте прецакани хахахаа, и няма ни един да разбира за какво става въпрос тука, исуската мноо правилно ви нарича овце , стадо, агънца, защото отивате на заколение без да го осъзнавате, мноо ми е мъчно за вас
Hartmann
02/05/2022, 16:43
ако един народ се обяви за богоизбран а всички останали народи трябва да му слугуват - на това какво му се вика - нацизам? капитализам? комунизам? патриотизам? болщевизам? ленинизам? марксизам? съветизация? ционизам? фашизам? неологизам? идеологизам? сатанизам?най-големите нацисти на света евреите викат - убий нацистите

вие добре ли сте бе, на луди ли се правите всичките, а когато някой луд като исуската се обяви за бог какво правите

обожествявате го, дигате църкви да му се молите и да му палите свещи, да му целувате образа, да му се молите постоянно за пари, а евреина какво прави - разпъва го на кръс! а?

разпъва вашия бог , нациста разпъва бога ви, разбирате ли какво казвам? и вие подкрепяте нациста евреин зеленски

разногледа работа, евреите пак подпалиха света, трупат милиарди, утре нас ше подпукат докато не останат единствени в света, а вие ше сте им роби, техния месия още не е дошъл, вашия месия няма никога да дойде да ви спаси, тотално сте прецакани хахахаа, и няма ни един да разбира за какво става въпрос тука, исуската мноо правилно ви нарича овце , стадо, агънца, защото отивате на заколение без да го осъзнавате, мноо ми е мъчно за вас

По тоя повод един диалог, който може да звучи и като виц, но е истина от началото до края:
Рускиня: всички евреи сте нацисти, винаги сте били нацисти, трябва да ви изтребят...
Еврейка: а Исус какъв е бил според тебе?
Рускиня: Исус е бил руснак...
И ти, Глошко, внимавай какво говориш, понеже защото най-близките приятели на Путин носят фамилиите Ротенберг, Векселберг, Дерипаска, Абрамович... А моминското име на мамата на Путин е Шеломова. Та да не стане така да си постелеш немеко с тия приказки за евреите
и няма ни един да разбира за какво става въпрос тука, исуската мноо правилно ви нарича овце , стадо, агънца, защото отивате на заколение без да го осъзнавате, мноо ми е мъчно за вас

Как да няма. Виж Хартмен ти е отговорил. Напълно съм съгласна с него. Винаги разбира. И що си мислиш, че някои не осъзнават къде отиват. Напротив. Това е волята им и винаги е била.
Quaker between your quarks
02/05/2022, 19:08
Евреите са расисти, арабите са расисти, режели топките на негрите, негрите са расисти. капиталистите са кофти, комунистите хептен кофти. Въшки ми нападнаха крушата, НАП писма ми праща... Животът е тежък, зарад еволюция, и естествен подбор. Само аз съм свестен, щото съм мекушав, и знам, че съм тук, от ден, до пладне.
02/05/2022, 19:13
Вийй..барем, една сикстинска капела, от липа издялахте ли ?
02/05/2022, 19:15
Екстра тема, да питам лингвисти. Тоз термин "най паче" никой го не употребява, отде иде, къде отива ?
Ми сигурно е малкото на пачката, и сигурно отива към НАП или към нЕкоя банка.
02/05/2022, 20:32
Явно не си лингвист, то може и лингвистите да не знаят.
Най малко употребяваната дума. И " него ден" ? Тва до колко правилно словосъчетание е ? В провинцията го ползват, северо-изтокът.
Аз, майна, говоря на майна.
..... И " него ден" ? Тва до колко правилно словосъчетание е ? В провинцията го ползват, северо-изтокът.
Аз, майна, говоря на майна.

Аз, майна, разбирам майнарски

, а и в североизтока живея няколко десетилетия, ма се чудя квой туй
Екстра тема, да питам лингвисти. Тоз термин "най паче" никой го не употребява, отде иде, къде отива ?

Като изтрезнееш, ще ти се изясни всичко.
Аз, майна, разбирам майнарски

, а и в североизтока живея няколко десетилетия, ма се чудя квой туй

То имало от бг. Аз си мислех, че всички от извън бг пишете.
То в тези времена тук изобщо не е за стоене. Та се питам какво правя още тук.
Thursday Next
02/05/2022, 23:20
С нашите си го употребяваме, когато се майтапим, що реши, че не се употребява? Архаизъм е, означава "най-вече".
"Него ден" е неправилно откъдето и да го погледнеш. Не го използвай, мачка ти аурата.
Потребител
03/05/2022, 09:02
... добро утро на зайчетата! ...
Банкеръ Daily:
"Японците кротичко разпродават американски дългови книжа"
#живеем_красиво
Бест Регардс!
Hartmann
03/05/2022, 11:35
... добро утро на зайчетата! ...
Банкеръ Daily:
"Японците кротичко разпродават американски дългови книжа"
#живеем_красиво
Бест Регардс!
- Россия воюет с НАТО, несёт большие потери и потоплен флагман.
- А какие же потери у НАТО?
- А НАТО на войну так и не явилось.
Все идет строго по плану! © Copyright Djudjaka
Вітаю тебе, потребчик.
Моята аура явно или е нещо наопаки, или е с каска, щото на една трапеза бях извадил от равновесие един доста начетен роднина точно с такива ауронамачкващи комбинации. Та него ден се оказа, че аурата трябва да натренирана за подобни ситуации.
Thursday Next
03/05/2022, 17:44
Филологче аз, човек на думите. Три четвърти от българския виртуал ме газят немилостиво по мазолите.

Не съм лингвист, но това най паче ми е до болка познато, употребявано...хм, мисля се за съвременна жена /въпреки че писах, че съм пуритан/, и аз се питам - откъде е дошло...не накъде отива, да го...:-)
Ти имаш ли некаква идея?...щото изглежда с теб си приличаме :-)
Тука няма ли модератори, за да направят впечатление, ох, забележка де, на тези, които пишат на чужди езици!
Ще се пробвам отново да преведа нещо, пък ти, Четвърт-ъ-кова го намери, ако можеш хаха :-)
Четох във вестника, където казваха, че Джеси Джаксън отказва поканата на югославското правителство да инспектира пораженията от натовските бомбардировки над цивилното население на Югославия.
Аз мисля, че е погрешно за международната общност да "***"–това не можах да го преведа...на суверенна държава и да й кажат, че ако не се съгласят доброволно да си дадат част от територията те ще им "***"...
Това беше политиката на USA и Nato...
/прилики и разлики, а :-)
Бай Иван
03/05/2022, 18:15
Предполагам ,че идва от думата вити/извити,усукани/изрази.
03/05/2022, 18:33
Пия само швепс !
03/05/2022, 18:36
Отдавна не е престижно да си емигрант.
Отдавна не е престижно да си емигрант.

Престижното е да си стоиш на село, не да емигрираш в града, нали?
03/05/2022, 18:44
Добре, корен ? Старобългарский ? нещо изчанчено от глаголицата ?
Моята аура, поздравява твоята аура, с калоферският марш.
https://youtu.be/omNyYpEjfL4
03/05/2022, 18:47
Даже не съм в селото, в планината съм.
Даже не съм в селото, в планината съм.
Някое от тепетата ли е планината? Емигрирал ли си там от равнината?
Thursday Next
03/05/2022, 18:58
Добре, корен ? Старобългарский ? нещо изчанчено от глаголицата ?
Моята аура, поздравява твоята аура, с калоферският марш.
https://youtu.be/omNyYpEjfL4Ти верно ли не се сещаш да си пуснеш Гугъла, или си търсиш повод да ме заговориш?

На ти един хубав речник от специалисти с истински дипломи, да си го ползваш със здраве:
https://ibl.bas.bg/rbe/lang/bg/%D0%BF%D0%B0%D1%87%D0%B5/
03/05/2022, 19:00
Тепетата ги гледам от високо, като малки гнойни пъпчици са.
https://youtu.be/KzwAEF8bHJM
03/05/2022, 19:10
Я не ме карай да работя ! Вие сте ми безплатни тука.
03/05/2022, 19:15
Ти може да си умен, но Светът принадлежи на нас простите.
Много сме ! Силни сме !
Е, й, Иване - втори като теб няма!
:-)
точно това ме мъчеше...да си го обясня точно какво искам да напиша, да кажа...
та, исках да напиша - като си служиш с усукани изрази по-ясен ли ставаш?
В това отношение ми харесва много втория от двойката К & К - Киро и Кокорчо ! Много ясна и разбрана реч, ама вярна ли е?
иска ми се
та, исках да напиша - като си служиш с усукани изрази по-ясен ли ставаш?
Който смята, че се изразяваш ясно с вечните си усукани изрази, да вдигне ръка.
Thursday Next
03/05/2022, 19:50
Не, от старославянското "ветити" - "говоря". Вития означава оратор, човек, който изкусно си служи с думите. Изказът е витиеват, т.е. прилягащ на вития.
Thursday Next
03/05/2022, 19:56
Я не ме карай да работя ! Вие сте ми безплатни тука.

Сутринта закарах потомството на изпит, после цял ден се бъхтих за общото благо, едва преди малко положих морен глутеус на дивана. Не те ли е срамТ да ме експлоатираш, чорбаджийо, йощ изеднико!
То, три четвърти бива, щото обикновено е 20/80. Аха, точно онова с "80% са..."
Абе, това езика, дали са го измислили древните филолози, или си е проудкт на трите четвърти по схемата "проба, грешка, порба докато грешката стане правило"?
"Много", да — статистиката не е мръднала от векове. Силни, мда трябват си мускули като нЕма гънки, компенсират се, ама света принадлежи на онези рептили от световните завери.
03/05/2022, 21:32
Не мож си приличаме, неприлично красив, аз.
Hartmann
03/05/2022, 21:33
Тука няма ли модератори, за да направят впечатление, ох, забележка де, на тези, които пишат на чужди езици!
Ще се пробвам отново да преведа нещо, пък ти, Четвърт-ъ-кова го намери, ако можеш хаха :-)
Четох във вестника, където казваха, че Джеси Джаксън отказва поканата на югославското правителство да инспектира пораженията от натовските бомбардировки над цивилното население на Югославия.
Аз мисля, че е погрешно за международната общност да "to hold a gun to the head"–това не можах да го преведа...на суверенна държава и да й кажат, че ако не се съгласят доброволно да си дадат част от територията те ще им "blow their brains out"...
Това беше политиката на USA и Nato...
/прилики и разлики, а :-)
Моментално ще да ви преведа текста, който ви е затруднил:
- Русия воюва с НАТО, търпи големи загуби и флагманът и е потопен.
- А какви са загубите на НАТО?
- А, НАТО така и не се включи във войната.
Всичко върви строго по план! © Всички права запазени за джуджака
Поздравявам те, потребчик.

---------------------------------------------
Вярвам сега всичко ви се изясни.
А да ви питам нещо - след като така тежко преживявате разпадането на нещото югославия и бомбенето на НАТО, то що щете в най-натовската държава?
Thursday Next
03/05/2022, 23:47
Ще те разочаровам: не мога, нито се чувствам длъжна да чета всичко. Особено пък теб, дето и след редакция не ставаш по-смислена.
Ако забележиш нередност, има бутон за сигнализиране, подвикването из темите рядко е продуктивно.
Ако не можеш да преведеш нещо, не го пиши. Или се постарай поне да го минеш през машинен превод.
Thursday Next
03/05/2022, 23:51
Нито едното, нито другото. Езикът възниква като вид договор: с течение на времето цялото племе се договаряме, че "мамут" значи точно това, а "копие" - точно онова. И те така.
04/05/2022, 19:51
Сутринта закарах потомството на изпит, после цял ден се бъхтих за общото благо, едва преди малко положих морен глутеус на дивана. Не те ли е срамТ да ме експлоатираш, чорбаджийо, йощ изеднико!

Лошият герой, в кофтито приказка аз.
Къшчей, в храма на плейметките.
Това е леката версия на нашия форум. За да видите пълната версия, моля
натиснете тук.