Помощ - Търсене - Потребители - Събития
Пълна версия: Украинските бежанци
Форум АБВ > Общи > Обща дискусия
Страници: 1, 2, 3
Радио Ереван
В Полша където толкова много ги обичат, вече се недовостват от тях.
https://pogled.info/svetoven/evropa/polsha-...si-raste.143678

Е, ама там в Полша са много, а и навсякъде има мрънкачи, които ще са недоволни. Бягат от война хората, как няма да им помогнем. Те навремето как са ни помагали...Кога е станало само че последното не помня. misli.gif Може би когато са били част от съветската армия техните деди са ни освободили от фашизма и после сме живели в благодат 45 години. laughing.gif Даже и аз хванах малко от него. smile.gif
Друга теза, която чувам, че ЕС плаща за бежанците. Само че не плаща всичко. Държавата доплаща и не се знае докога ЕС ще отпуска средства за тях. Вместо за бежанците държавата да беше дала бонус на учители и лекари, а защо не и на държавните служители.

Засега с тях големи проблеми няма. Ако се юрнат да дойдат още, тогава ще ги усетим. Ще поживееем, ще видим. sunbathing.gif

Glo
тоя поглед.инфо си е чист проруски пропагандатор, държа го в отметките си за забавление, всеки ден има по десетина нови статии в които надълго и нашироко шибаните руснаци описват как америка и долара се срива, настъпването на ужасен глад в англия и европа, спиране на тока, липсата на бензин, как руските войски превземат всеки ден по няколко хиляди квадратни километра украинска територия, как запада се моли на путин да спре да променя световния ред, но той със сигурнос ше го промени, как рублата триумфира по света, ма ги точат едни дъгли дълги, докато стигнеш средата и си забравил изобщо закво ставаше въпрос laugh.gif
Дaни
Цитат(Радио Ереван @ 11/07/2022, 14:28) <{POST_SNAPBACK}>

Е, ама там в Полша са много, а и навсякъде има мрънкачи, които ще са недоволни. Бягат от война хората, как няма да им помогнем. Те навремето как са ни помагали...Кога е станало само че последното не помня. misli.gif Може би когато са били част от съветската армия техните деди са ни освободили от фашизма и после сме живели в благодат 45 години. laughing.gif Даже и аз хванах малко от него. smile.gif
Друга теза, която чувам, че ЕС плаща за бежанците. Само че не плаща всичко. Държавата доплаща и не се знае докога ЕС ще отпуска средства за тях. Вместо за бежанците държавата да беше дала бонус на учители и лекари, а защо не и на държавните служители.

Засега с тях големи проблеми няма. Ако се юрнат да дойдат още, тогава ще ги усетим. Ще поживееем, ще видим. sunbathing.gif

Всъщност истината е, че мрънкачите в България са повече, отколкото в Полша. Един поляк каза, че от наеми от жилища, които дава на украински бежанци е спечелил много повече от предишни години. Представи си какви украински пари се въртят в Полша и у нас благодарение на бежанците. Стига си мрънкал - от бежанците само печелим, това не го ли разбра!? rolleyes.gif
Радио Ереван
Цитат(Glo @ 11/07/2022, 14:38) <{POST_SNAPBACK}>
тоя поглед.инфо си е чист проруски пропагандатор, държа го в отметките си за забавление, всеки ден има по десетина нови статии в които надълго и нашироко шибаните руснаци описват как америка и долара се срива, настъпването на ужасен глад в англия и европа, спиране на тока, липсата на бензин, как руските войски превземат всеки ден по няколко хиляди квадратни километра украинска територия, как запада се моли на путин да спре да променя световния ред, но той със сигурнос ше го промени, как рублата триумфира по света, ма ги точат едни дъгли дълги, докато стигнеш средата и си забравил изобщо закво ставаше въпрос laugh.gif

Разбрах, това са фалшиви новини. Поляците са идиоти и им харесва да им се качват на главите.
А защо не и да заколят някого украинците? Или и това е фалшива новина.

https://blitz.bg/prestplenie/piyani-ukrains...news885625.html
Glo
оф, не ме занимавай с твоите детинщини, не ми се коментират подобни тъпотийки sunbathing.gif
Радио Ереван
Цитат(Дaни @ 11/07/2022, 14:42) <{POST_SNAPBACK}>
Всъщност истината е, че мрънкачите в България са повече, отколкото в Полша. Един поляк каза, че от наеми от жилища, които дава на украински бежанци е спечелил много повече от предишни години. Представи си какви украински пари се въртят в Полша и у нас благодарение на бежанците. Стига си мрънкал - от бежанците само печелим, това не го ли разбра!? rolleyes.gif

Нещо не ме разбра. Аз не съм против украинците, които идват на собствена издръжка, търсят работа и наемат жилища, макар че мое жилище не бих им дал под наем. Аз съм против тези, които са със статут на бежанци и държавата се задължава да се грижи за тях.
Радио Ереван
Цитат(Glo @ 11/07/2022, 14:47) <{POST_SNAPBACK}>
оф, не ме занимавай с твоите детинщини, не ми се коментират подобни тъпотийки sunbathing.gif

Извини ме, но не знаех, че да заколят някого е тъпотийка. Благодаря, че ме осветли. sunbathing.gif
Дaни
Цитат(Радио Ереван @ 11/07/2022, 14:45) <{POST_SNAPBACK}>
Разбрах, това са фалшиви новини. Поляците са идиоти и им харесва да им се качват на главите.

Това видео не може да е публикувано в Газета Виборча и Впрост! wacko.gif
Първо, изобщо не съм сигурна, че кадрите са от Варшава, чува се да говорят само вероятно на украински и руски rolleyes.gif , второ девойките изобщо не са изплашени, като гледат кървавата касапница в магазина, точно обратното - весели са и махат на камерата, което навява на мисълта, че това не е точно убийство. Освен това ако наистина е превод от полски, то името на улицата е негармотно написано, което навява усещането за несериозност на журналистическия материал. Има улица "Новий свет", но тя не е в Полша, а в Словения: https://tt.wikipedia.org/wiki/%D0%9D%D0%BE%...%B2%D0%B5%D1%82 Не, че украинците са светци, както не са светци и българите, и поляците, и англичаните и всеки друг народ, навсякъде има утайки, но това не ми прилича на истина категорично. prashchai grigorii.gif
Glo
Цитат(Радио Ереван @ 11/07/2022, 14:49) <{POST_SNAPBACK}>
Извини ме, но не знаех, че да заколят някого е тъпотийка. Благодаря, че ме осветли. sunbathing.gif

нямам си престава, да не мислиш че съм ти го чел тоя линк, нито горния съм чел, само фърлих един поглед докъм там дето пишеше поглед.инфо curlers.gif нашили някви линкове наште, той и поп никодим в христянския като ти нашие по педесе линка в един постинг и ---- ето казах ви, показах ви, дадох линк, че няма ковид, ето ви линк че няма война в украйна, и ето тука един линк, че динозаврите са живели с хората, ето и линк с рисунки как деца ги яздат само допреди двехиляди години щото имам и линкове че света е само на шес хиляди години точно както си го пише в библията laugh.gif
Радио Ереван
Цитат(Дaни @ 11/07/2022, 14:54) <{POST_SNAPBACK}>
Това не може да е публикувано във Wprost! wacko.gif
Първо, изобщо не съм сигурна, че кадрите са от Варшава, второ девойките изобщо не са изплашени, като гледат кървавата касапница в магазина, точно обратното - весели са и махат на камерата, което навява на мисълта, че това не е точно убийство. Не, че украинците са светци, както не са светци и българите, и поляците, и англичаните и всеки друг народ, навсякъде има утайки, но това не ми прилича на истина категорично. prashchai grigorii.gif

Напълно нормално е като примеш 4 милиона души престъпността да се увеличи. Така стана и в Германия когато пуснаха арабите. Има една приказка за баницата...
Дaни
Цитат(Радио Ереван @ 11/07/2022, 14:47) <{POST_SNAPBACK}>
Нещо не ме разбра. Аз не съм против украинците, които идват на собствена издръжка, търсят работа и наемат жилища, макар че мое жилище не бих им дал под наем.

И вероятно би сгрешил, защото съдейки по мои познати украинци, мога да кажа, че са много точни хора, но всеки сам си преценява. Аз пък на тези, които познавам, бих им дала под наем мое жилище с удоволствие, но то пък не им се и налага слава богу.
Тарабас
Бежанците повечето са млади, минимум със средно образование, повечето с деца. Европа ги поема с охота. Това е готова работна ръка, хора които ще плащат данъци.
Радио Ереван
Цитат(Дaни @ 11/07/2022, 15:19) <{POST_SNAPBACK}>
И вероятно би сгрешил, защото съдейки по мои познати украинци, мога да кажа, че са много точни хора, но всеки сам си преценява. Аз пък на тези, които познавам, бих им дала под наем мое жилище с удоволствие, но то пък не им се и налага слава богу.

Винаги съм търсил хора, които да стоят дългосрочно поне няколко години, а бжанците не се знае колко ще останат.
Thursday Next
Цитат(Радио Ереван @ 11/07/2022, 13:45) <{POST_SNAPBACK}>

Подкрепяме значи "информацията" от поглед.инфо с линк към Блиц. Няма начин това да не е достоверно, те Блиц и Пик са известни с високото качество, морал и професионализъм на своите кадри.
Thursday Next
Ето откъде черпи информация поглед.инфо. Само като сравни човек заглавията от картинката, и се вижда.
А за "Катехон" се знае следното: руска организация, в управителния съвет на която са Константин Малофеев, Александър Дугин, Сергей Глазиев, Леонид Решетников, Андрей Климов и Зураб Чaвчaвадзе. Според руската версия на сайта на организацията: „Катехон" обединява водещи съвременни руски мислители, обществени и политически дейци, историци, философи и икономисти, които са убедени привърженици на консервативния обрат и имперския ренесанс на Русия. Центърът има за цел да разработи визионерска, политическа, дипломатическа, икономическа и военна стратегия за бъдещето на Русия, основана на принципите на величието, дълбокия цивилизационен суверенитет, възродената идентичност и всеобхватната социална справедливост“.

В една от статиите си за войната А. Дугин разкрива защо организацията се нарича "Катехон": «И основата за това е убеждението в нашата историческа мисия: да спасим света не от Украйна, а от от глобалисткия Запад, от тази гнила токсична цивилизация, готова да унищожи човечеството с извратената си култура, технология, ненаситния си маниакален елит, своите проекти за Великото зануляване и глобален контрол върху съзнанието на хората от името на Световно правителство. Днес ние не сме царска, не сме съветска и, разбира се, не сме либерално-демократична Русия. Ние сме последния щит, Катехон. Само ние заставаме на пътя на глобалното зло“.

Тези ли си седнал да разхвалваш като смислен източник на информация? Дето плещят за "световното правителство" и "глобален контрал върху съзнанието"?
Glo
Пик са ми любимци щото плюят мощно всички антигерб партии, така гот ми става след всеки ПИк материал във фейса b_046.gif
Радио Ереван
Цитат(Тарабас @ 11/07/2022, 15:21) <{POST_SNAPBACK}>
Бежанците повечето са млади, минимум със средно образование, повечето с деца. Европа ги поема с охота. Това е готова работна ръка, хора които ще плащат данъци.

Това не са бежанци, които да ги хрантутиш, а емигранти готови да бачкат, което е добре.
Радио Ереван
Цитат(Thursday Next @ 11/07/2022, 15:48) <{POST_SNAPBACK}>
Подкрепяме значи "информацията" от поглед.инфо с линк към Блиц. Няма начин това да не е достоверно, те Блиц и Пик са известни с високото качество, морал и професионализъм на своите кадри.

Попитах и тази информация ли е фалшива?
Оказа се, че е неточна, но не и фалшива. Поне според това.
https://www.delfi.lt/ru/detektor-lzhi/manip...a.d?id=90242275
Радио Ереван
Цитат(Thursday Next @ 11/07/2022, 15:53) <{POST_SNAPBACK}>
Ето откъде черпи информация поглед.инфо. Само като сравни човек заглавията от картинката, и се вижда.
А за "Катехон" се знае следното: руска организация, в управителния съвет на която са Константин Малофеев, Александър Дугин, Сергей Глазиев, Леонид Решетников, Андрей Климов и Зураб Чaвчaвадзе. Според руската версия на сайта на организацията: „Катехон" обединява водещи съвременни руски мислители, обществени и политически дейци, историци, философи и икономисти, които са убедени привърженици на консервативния обрат и имперския ренесанс на Русия. Центърът има за цел да разработи визионерска, политическа, дипломатическа, икономическа и военна стратегия за бъдещето на Русия, основана на принципите на величието, дълбокия цивилизационен суверенитет, възродената идентичност и всеобхватната социална справедливост“.

В една от статиите си за войната А. Дугин разкрива защо организацията се нарича "Катехон": «И основата за това е убеждението в нашата историческа мисия: да спасим света не от Украйна, а от от глобалисткия Запад, от тази гнила токсична цивилизация, готова да унищожи човечеството с извратената си култура, технология, ненаситния си маниакален елит, своите проекти за Великото зануляване и глобален контрол върху съзнанието на хората от името на Световно правителство. Днес ние не сме царска, не сме съветска и, разбира се, не сме либерално-демократична Русия. Ние сме последния щит, Катехон. Само ние заставаме на пътя на глобалното зло“.

Тези ли си седнал да разхвалваш като смислен източник на информация? Дето плещят за "световното правителство" и "глобален контрал върху съзнанието"?

Ще приемеш четири милиона бежанци и всичко ще е цветя и рози. Не мисля.

https://www.capital.bg/politika_i_ikonomika...s_pomoshtta_za/
Glo
Цитат(Радио Ереван @ 11/07/2022, 16:05) <{POST_SNAPBACK}>

бе да мрът там бе, то и бездруго поглед.инфо постоянно лансира идеята полша да погълне западна украйна а русия малорусия и новорусия, украйна да остане една трета от това което е била без излаз на морета ,, така и полша сита, русия сита, и украйна пак цяла, само че малко по-малка laugh.gif полша малко ше пострада първоначално с толкова много бежанци, но после ше се разшири яко с подкрепата на русия, да не забравяме все пак че полша е хиената на европа laugh.gif мноо добре си е направила сметката
Hartmann
Цитат(Радио Ереван @ 11/07/2022, 14:28) <{POST_SNAPBACK}>

Даваш ни инфо от Поглед.инфо - тва някакъв виц ли е, Ереванчик? smile.gif Направо дай от Kremlin.ru или от някоя руска ТВ. smile.gif
Радио Ереван
Цитат(Hartmann @ 11/07/2022, 16:19) <{POST_SNAPBACK}>
Даваш ни инфо от Поглед.инфо - тва някакъв виц ли е, Ереванчик? smile.gif Направо дай от Kremlin.ru или от някоя руска ТВ. smile.gif

Дал съм и от Капитал. Той повече ли ти харесва? smile.gif
Hartmann
Цитат(Радио Ереван @ 11/07/2022, 16:20) <{POST_SNAPBACK}>
Дал съм и от Капитал. Той повече ли ти харесва? smile.gif

Застреляха в главата 22 годишен мъж в Радомир - 06 юли 2022
https://nova.bg/news/view/2022/07/06/374926...BC%D0%B8%D1%80/

Убийство в София: Застреляха мъж край столичен мол - 25 март 2022
https://www.vesti.bg/bulgaria/ubijstvo-v-so...hen-mol-6140350

Убийство и напрежение в Тетевен, има задържани - 24 май 2022
https://nova.bg/news/view/2022/05/24/369968...B0%D0%BD%D0%B8/

Заклах децата и избягах - 03.03.2022
https://www.24chasa.bg/bulgaria/article/11006277

--------------------------------------------------------------

Ма тия украинци и в България не си поплюват, глей кво са сътворили - и това го намерих само за 40 секунди. Не ми се мисли ако поровя 40 минути какво ще изскочи. smile.gif
Тарабас
Това казвам. Същото важи и за сирийците, които бягаха от войната. Млади, повечето образовани, не малко от тях и заможни.
Тарабас
Защо? Ще ти откраднат историята и традициите ? Или честват по красиво обесването на Васил Левски ?
Тарабас
Аз имам един познат, от години работи за 4К при мурзилките онлайн и редовно ми праща разни истории за чибурашките. От ена седмица ма плаши, зимата съм щял да умра от глад, студ или от некоя бърза руска ракета. Можел да ми помогне, да съм си обърнел парите веднага в рубли, щял да съдейства. И за други мои приятели и познати бил готов. Да питам ли и за тебе? Ку имаш ени скрити 50 до 100 хиляди евра или долари, веднага ги обръщаме. Там като ти асфалтират улицата, подкарат колата и питай сички твои съседи. Веднага сичко в рубли. Направи списък с три имена и адрез и почваме да спасяваме хората. Един ден ше ни сложат почетна плоча в града. Ако ни обесят някой ден, може да ни честват, нищо не се знае.
Glo
453.gif 406.gif laugh.gif

иначе улицата още малко остана дееба, тротоарите са готови, валяка я е отъпкал цялата, коли вече влизат и спират, само асфалта остана, чува се, че докъм 29 юли трябва да е положен, но ние сме третата отсечка от три , ше тръгнат с алфалта от първата отсечка, ох, ай още малко мъки, че паркираме с дъщерята на десетки метри метри от къщи и то ако има места, чак сега ми светна колко е хубаво аз да спирам отзад в двора, а дъщерята отпред пред гаража, не се налагаше да мъкнем торби с продукти по цели двайсе трийсе педесе метра от къщи, нито да се ослушваме за свободни места frusty2.gif

шибаняците имат тука по три четри коли на семейство, с най-малко по два джипа, уж високи паркинги ше праят, ми дано синя зона стигне и до нас да разкарат служебните, батка, тва капитализма хич не било толкова хубава работа laugh.gif майка ми баща ми живеят срещу нас, не могат да вдянат как така имаме две коли с дъщерята, една не ни ли стигала, по тяхно време не било така, коли имали само партийците, и то по една на семейство а жените тогава не можели да карат, но то не било тяхна работа да могат tongue.gif
Тарабас
Разбирам ги хората. Моят дядо все ми пилеше на главата, че сме били хулигани, нехранимайковци, нищонеставаци. Той кът бил малък, сички деца ходили боси, ний сега сичките сме имали обувки. На ко прилича туй, вика, тоа свят се побърка. Беше ме страх да питам неговия дядо ко му е казвал и как е ходел??
Аз затова на децата им слагам по седем пъти масата дневно. Ходя сам ловя славейчета, изкормвам им езичетата, панирам ги, другото го фърлям на кучетата. Езичетата ги панирам и заливам със сок от маракуя, в него преди туй шафран слагам и други подправки. Правя купчинки с черен хайвер и на върха бочвам по ено панирано езиче. Да хапват децата, дан стоят гладни. Дано оня дъртия мизерник ме гледа от горе, деба и цървула
Thursday Next
Цитат(Радио Ереван @ 11/07/2022, 15:02) <{POST_SNAPBACK}>
Попитах и тази информация ли е фалшива?
Оказа се, че е неточна, но не и фалшива. Поне според това.
https://www.delfi.lt/ru/detektor-lzhi/manip...a.d?id=90242275

Бре, да видиш ти!

Цитат
То, что человек, который снимает происшествие на камеру, говорит на украинском языке, послужило поводом к обвинению в преступлении украинцев.

Предвид това, че твойта теза е, че бежанец е извършил убийството, значи направо си е фалшива, не неточна.
Thursday Next
Цитат(Радио Ереван @ 11/07/2022, 15:05) <{POST_SNAPBACK}>

Ама чакай, бе, при тебе няма ли градация между "цветя и рози" и "зверства по улиците"? Или видя, че пак те хванахме натясно с фалшиментите, и взе да го усукваш? Къде съм твърдяла, че е цветя и рози и всичко е наред? Просто това, което ти публикуваш, е фалшименто, а източникът, на който се позоваваш, е рупор на бясната проруска пропаганда с елементи на конспирация. Това е. То не е същото като "всичко е цветя и рози".
Радио Ереван
Цитат(Hartmann @ 11/07/2022, 16:30) <{POST_SNAPBACK}>
Застреляха в главата 22 годишен мъж в Радомир - 06 юли 2022
https://nova.bg/news/view/2022/07/06/374926...BC%D0%B8%D1%80/

Убийство в София: Застреляха мъж край столичен мол - 25 март 2022
https://www.vesti.bg/bulgaria/ubijstvo-v-so...hen-mol-6140350

Убийство и напрежение в Тетевен, има задържани - 24 май 2022
https://nova.bg/news/view/2022/05/24/369968...B0%D0%BD%D0%B8/

Заклах децата и избягах - 03.03.2022
https://www.24chasa.bg/bulgaria/article/11006277

--------------------------------------------------------------

Ма тия украинци и в България не си поплюват, глей кво са сътворили - и това го намерих само за 40 секунди. Не ми се мисли ако поровя 40 минути какво ще изскочи. smile.gif

Когато има вълна от бежанци, нямам как престъпността да не се увеличи. Има пострадали и украинци разбира се.
Темата е повече за другите проблеми, които ни носят. Има бежанци, има проблеми.
Радио Ереван
Цитат(Тарабас @ 11/07/2022, 16:40) <{POST_SNAPBACK}>
Защо? Ще ти откраднат историята и традициите ? Или честват по красиво обесването на Васил Левски ?

Не, но тихомълком ти бъркат в джоба. У нас са малко и не се забелязва много, но тези, които ги приютиха по хотелите и после реваха, че са ги изгонили бяха или млади жени с бебета и малки деца, които трудно могат да работят или стари баби с множество заболявания, които ще ни точат здравната система или папардаци, които за нищо не стават, освен да пълнят тоалетните.
Радио Ереван
Цитат(Thursday Next @ 11/07/2022, 17:51) <{POST_SNAPBACK}>
Ама чакай, бе, при тебе няма ли градация между "цветя и рози" и "зверства по улиците"? Или видя, че пак те хванахме натясно с фалшиментите, и взе да го усукваш? Къде съм твърдяла, че е цветя и рози и всичко е наред? Просто това, което ти публикуваш, е фалшименто, а източникът, на който се позоваваш, е рупор на бясната проруска пропаганда с елементи на конспирация. Това е. То не е същото като "всичко е цветя и рози".

Не знам кога и за какво сте ме хващали? neprichom.gif Ами не е фалшименто, гледах и по немска телевизия как протестират срещу емигрантите в Полша, но не помня коя, а за закланият може би ще се окаже, че не са го убили украинци и пуснах линк.
Не е възможно да приемеш толкова народ и да нямаш проблеми. Ние имаме късмет, че бежанците са ни малко. Под бежанци разбирам тези, които не се издържат сами. Знаеш, че на мъжете им е забранено да напускат страната. Сама жена с две деца дали ще може да се издържа сама в чужда страна. Ами възрастните хора?
Радио Ереван
Цитат(Тарабас @ 11/07/2022, 16:38) <{POST_SNAPBACK}>
Това казвам. Същото важи и за сирийците, които бягаха от войната. Млади, повечето образовани, не малко от тях и заможни.

Що тогава само през 2017 г. Германия плати над 17 милиарда евро за бежанците? Цитирам по памет.
Радио Ереван
Цитат(Thursday Next @ 11/07/2022, 17:48) <{POST_SNAPBACK}>
Бре, да видиш ти!

Предвид това, че твойта теза е, че бежанец е извършил убийството, значи направо си е фалшива, не неточна.

Когато греша, сам се поправям. Лошо ли е?
Thursday Next
Цитат(Радио Ереван @ 11/07/2022, 17:54) <{POST_SNAPBACK}>
Когато греша, сам се поправям. Лошо ли е?

Да, прав си. Този прецедент трябва да бъде отчетен и надлежно поощрен, пък да се надяваме, че ще се превърне в навик.

Браво! Точно така се прави! 501.gif
Rat_in_the_house
Тая новина е в стил: "Възраждане печели изборите с 96,7%, преди да са насрочени".
Сигурно за десети път в последните три месеца-във война сме. Не вярвай безусловно на всичко, което четеш, особено в издания с изначално "сива" репутация.
Питето
Имаш проблеми с жени и деца, дето след някое време сами ще си тръгнат? Не бе, просто си мислиш, че имаш проблеми или просто се опитваш да "страхуваш" околните с квото ти падне...
Радио Ереван
Цитат(Питето @ 11/07/2022, 22:53) <{POST_SNAPBACK}>
Имаш проблеми с жени и деца, дето след някое време сами ще си тръгнат? Не бе, просто си мислиш, че имаш проблеми или просто се опитваш да "страхуваш" околните с квото ти падне...

Казваш, ще поизточат малко бюджета и ще си тръгнат. Какво толкова. Това не са проблеми. Разбрах те.
Радио Ереван
Цитат(Тарабас @ 11/07/2022, 17:26) <{POST_SNAPBACK}>
Разбирам ги хората. Моят дядо все ми пилеше на главата, че сме били хулигани, нехранимайковци, нищонеставаци. Той кът бил малък, сички деца ходили боси, ний сега сичките сме имали обувки. На ко прилича туй, вика, тоа свят се побърка. Беше ме страх да питам неговия дядо ко му е казвал и как е ходел??
Аз затова на децата им слагам по седем пъти масата дневно. Ходя сам ловя славейчета, изкормвам им езичетата, панирам ги, другото го фърлям на кучетата. Езичетата ги панирам и заливам със сок от маракуя, в него преди туй шафран слагам и други подправки. Правя купчинки с черен хайвер и на върха бочвам по ено панирано езиче. Да хапват децата, дан стоят гладни. Дано оня дъртия мизерник ме гледа от горе, деба и цървула

Прав е бил дядо ти. Не знаеш ли колко е полезно да се ходи бос?
https://zdraveikrasota.bg/polzi-ot-hodeneto-na-bos-krak/

Сега продават и боси обувки.
https://roshavo.com/bosi-obuvki-barefoot-shoes

Какъв лекар си ти, че не ги знаеш тия елементарни неща. w00tbrows.gif

Ами и яденето по седем пъти не е здравословно. Децата ти ще станат дебели.
А за славейчетата нямам думи. Как не са те погнали затова? navikvane.gif
wal
Цитат
Засега с тях големи проблеми няма.

Някои вече започнаха да имат проблеми.В сряда пих бира с един от колегите от бившата фирма."Неговите" украинки в цеха имали дружки в Пловдив и научили, че там се получават по-големи заплати и смятат да си бият камшика за Пловдив, щото и квартирни им плащал там чорбаджията.Ама, така ще бъде, в смотани градове със затихващи функции като нашия и с украинците ще има проблеми.
Радио Ереван
Цитат(wal @ 11/07/2022, 23:31) <{POST_SNAPBACK}>
Някои вече започнаха да имат проблеми.В сряда пих бира с един от колегите от бившата фирма."Неговите" украинки в цеха имали дружки в Пловдив и научили, че там се получават по-големи заплати и смятат да си бият камшика за Пловдив, щото и квартирни им плащал там чорбаджията.Ама, така ще бъде, в смотани градове със затихващи функции като нашия и с украинците ще има проблеми.

От кой град ще бягат?
Добре са дошли такива бежанци, които работят. Всъщност това не са бежанци, а мигранти.
Hartmann
Цитат(Радио Ереван @ 11/07/2022, 18:40) <{POST_SNAPBACK}>
Когато има вълна от бежанци, нямам как престъпността да не се увеличи. Има пострадали и украинци разбира се.
Темата е повече за другите проблеми, които ни носят. Има бежанци, има проблеми.

Има бежанци, има проблеми. - всички цитирани в горния пост убийства са извършени от българи, Ереванчик. И те са убили други българи. При това аз намерих четири такива новини за 40 секунди. Ако отделя повече време, какво ли ще намеря. smile.gif Т.е., ти, както винаги, малко си се объркал - има-няма бежанци, все има проблеми. smile.gif

Що се отнася до твоята "новина", за която признаваш, че не била "съвсем точна", то там изрично е казано, че "разыскиваемый человек опознан и имеет польское происхождение. А случаен свидетел на убийството е украинец и затова на записа се чува украинска реч. Накратко, Ереванчик, кога най-после ще се научиш да не постваш фейкнюз и всевъзможни глупости? smile.gif
Hartmann
Цитат(Радио Ереван @ 11/07/2022, 18:51) <{POST_SNAPBACK}>
Не знам кога и за какво сте ме хващали? neprichom.gif Ами не е фалшименто, гледах и по немска телевизия как протестират срещу емигрантите в Полша, но не помня коя, а за закланият може би ще се окаже, че не са го убили украинци и пуснах линк.
Не е възможно да приемеш толкова народ и да нямаш проблеми. Ние имаме късмет, че бежанците са ни малко. Под бежанци разбирам тези, които не се издържат сами. Знаеш, че на мъжете им е забранено да напускат страната. Сама жена с две деца дали ще може да се издържа сама в чужда страна. Ами възрастните хора?

Ако искаш проблемите да приключат - марш да помагаш на украинците да утилизират орки. smile.gif Знаеш, че няма друг начин и че въпреки воплите ви войната ще свърши при няколко сценария, които включват или размазване на руската армия или ако джуджака и обкръжението му преди това скоропостижно бъдат опаткани. Защо тогава се дереш като... такова? smile.gif
wal
Цитат(Радио Ереван @ 11/07/2022, 23:58) <{POST_SNAPBACK}>
От кой град ще бягат?
Добре са дошли такива бежанци, които работят. Всъщност това не са бежанци, а мигранти.

От Русе.
Бежанци са, едни от първите, които тръгнаха да бягат след 24.02.Това, че са започнали да работят не ги прави мигранти.
Радио Ереван
Цитат(Hartmann @ 12/07/2022, 00:18) <{POST_SNAPBACK}>
Ако искаш проблемите да приключат - марш да помагаш на украинците да утилизират орки. smile.gif Знаеш, че няма друг начин и че въпреки воплите ви войната ще свърши при няколко сценария, които включват или размазване на руската армия или ако джуджака и обкръжението му преди това скоропостижно бъдат опаткани. Защо тогава се дереш като... такова? smile.gif

Проблемите с украинските бежанци сега са малки. Нямаше да ги има, ако не бяхме ги приели. И сега не е късно да ги изгоним. Войната ще продължи най-вероятно с години. Ще видим новото правителство как ще постъпи.
Същото е и със санкциите. И те ти докарват проблеми. Налагаш ги, ако искаш. Имаш право да им наложиш вето, ако не ти харесват. Само че дори Унгария не го стори. Явно страните от ЕС не се боят от проблеми или се страхуват от други още по-големи.
По принцип проблемите идват преди всичко от твоите постъпки. От теб зависи дали ще ги имаш. Това ми беше мисълта. sunbathing.gif
Радио Ереван
Цитат(Hartmann @ 12/07/2022, 00:08) <{POST_SNAPBACK}>
Има бежанци, има проблеми. - всички цитирани в горния пост убийства са извършени от българи, Ереванчик. И те са убили други българи. При това аз намерих четири такива новини за 40 секунди. Ако отделя повече време, какво ли ще намеря. smile.gif Т.е., ти, както винаги, малко си се объркал - има-няма бежанци, все има проблеми. smile.gif

Що се отнася до твоята "новина", за която признаваш, че не била "съвсем точна", то там изрично е казано, че "разыскиваемый человек опознан и имеет польское происхождение. А случаен свидетел на убийството е украинец и затова на записа се чува украинска реч. Накратко, Ереванчик, кога най-после ще се научиш да не постваш фейкнюз и всевъзможни глупости? smile.gif

Аз за разлика от теб се поправям.

Според теб дали е възможно на територията ти да влязат четири милиона души и никой никога да не извърши престъпление? Ако са само дъртаци и майки с деца, тогава ще тежат на социалната и здравната система. Това не са ли проблеми? navikvane.gif
Alexfield
На колкото и места да напишеш, че се поправяш, това няма да го направи вярно.
Когато на една фалшива новина кажеш "неточна", това е замазване, а не поправяне. А ти си оставаш един мазач и лъжец, защото такъв ти е материалът.
Радио Ереван
Цитат(wal @ 12/07/2022, 08:39) <{POST_SNAPBACK}>
От Русе.
Бежанци са, едни от първите, които тръгнаха да бягат след 24.02.Това, че са започнали да работят не ги прави мигранти.

Щом не ги хрантутят и не правят пакости са друга бира.
Радио Ереван
Цитат(Alexfield @ 12/07/2022, 13:23) <{POST_SNAPBACK}>
На колкото и места да напишеш, че се поправяш, това няма да го направи вярно.
Когато на една фалшива новина кажеш "неточна", това е замазване, а не поправяне. А ти си оставаш един мазач и лъжец, защото такъв ти е материалът.

Има ли заклан? Има. В Полша ли е? В Полша е. Украинци ли са убийците? Май не. Това е неточна информация, тъй като съдържа голяма доза истина. Важното е, че сам съм го констатирал.
Теб няма ли кой да те блокира да не пишеш пет дни след като ме обиждаш, че съм лъжец? navikvane.gif Мазач както и да е, но лъжец е обида. Всеки съд в България ще те осъди, ако се докаже, че си ме нарекъл така. Ако беше написал, че лъжа, щеше да е друго. Тогава щеше да изразяваш мнение.
Чл. 146. (1) (Изм. - ДВ, бр. 28 от 1982 г., в сила от 01.07.1982 г., изм. - ДВ, бр. 10 от 1993 г., изм. - ДВ, бр. 21 от 2000 г.) Който каже или извърши нещо унизително за честта или достойнството на другиго в негово присъствие, се наказва за обида с глоба от хиляда до три хиляди лева. В този случай съдът може да наложи и наказание обществено порицание.
Чл. 148. (1) (Изм. - ДВ, бр. 28 от 1982 г., в сила от 01.07.1982 г.) За обида:
1. нанесена публично;
2. разпространена чрез печатно произведение или по друг начин;

3. на длъжностно лице или на представител на обществеността при или по повод изпълнение на службата или функцията му и
4. (изм. - ДВ, бр. 10 от 1993 г.) от длъжностно лице или от представител на обществеността при или по повод изпълнение на службата или функцията му,
(изм. - ДВ, бр. 28 от 1982 г., в сила от 01.07.1982 г.) наказанието е глоба от три хиляди до десет хиляди лева и обществено порицание.

П.П. Съдебната практика е такава, че дори и обидата да не е в присъствието на обидения, ако деецът го е написал знаейки, че написаното ще бъде прочетено, се счита, че престъплението е извършено.
Това е леката версия на нашия форум. За да видите пълната версия, моля натиснете тук.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.