Помощ - Търсене - Потребители - Събития
Пълна версия: Ти търтей.........ли си .....?
Форум АБВ > Общи > Обща дискусия
Страници: 1, 2, 3
hristam
Цитат(Catpuccino @ 07/08/2017, 14:29) <{POST_SNAPBACK}>
Многоточието не изразява нито лицемерие, нито липса на думи...друго е, но няма общо с темата за търтеите wink.gif

Може би място за реклама? blush.gif
New
Като например?
Shade
Цитат(Catpuccino @ 07/08/2017, 04:29) <{POST_SNAPBACK}>
Това са твоите размисли smile.gif не е анализ!
Многоточието не изразява нито лицемерие, нито липса на думи... друго е, но няма общо с темата за търтеите wink.gif

Поетично звучи текстът за морето, пясъка, леките вълни, стъпките до следващата вълна, които измиват следите завинаги, и предложената антитеза за бялото поле, клавитурата, думите и многоточията, очаквани следващият да приеме, отхвърли или класифицира завинаги като стъпки от тихо преминали думи.

Тук възниква въпросът дали горното е предложено в качеството му на размисли или като анализ.
Ако са размисли, чудесни са като поетична проза, но би си струвало и да навеждат на нещо по-конкретно.
Ако се предлагат като анализ, известно е, че анализът се предполага да звучи стегнато без нито едно многоточие.

Последно: какво точно изразяват кондензираните многоточия, което не е нито нито лицемерие, нито липса на думи, а нещо друго, нямащо общо с темата за търтеите?
Кое именно е другото нещо?
Catpuccino
Цитат(Shade @ 07/08/2017, 17:04) <{POST_SNAPBACK}>
Последно: какво точно изразяват кондензираните многоточия, което не е нито нито лицемерие, нито липса на думи, а нещо друго, нямащо общо с темата за търтеите?
Кое именно е другото нещо?

Избягали думи поради емоция или умисъл svirkam si.gif
Shade
Цитат(Catpuccino @ 07/08/2017, 07:47) <{POST_SNAPBACK}>
Цитат
Многоточието не изразява липса на думи...

Значи избягали думи поради емоция или умисъл не е липса на думи.
Бива. good.gif
Предлагам да спрем дотук: тази дискусия не е обект на настоящата тема.
hristam
Цитат(Shade @ 07/08/2017, 18:27) <{POST_SNAPBACK}>

Бива. good.gif

Их, че си търтей /това, за да сме все пак в тон с темата/, как я жилиш Котечиното! Не можем ли просто да приемем, че избягалите думи са думи в движение? Многоточието дава възможност на въображението да вмести в текста това, за което авторът/авторката може само да въздиша...
Змей
Пчеличка няма как да бъда по чисто биологични причини
Mukaveev
Цитат(Shade @ 07/08/2017, 00:28) <{POST_SNAPBACK}>
Опозиция? Как се разбра това? blink.gif
Ако беше пуснат линк към шоута с алтернативни позиции и бях споменал, че и настоящите шоута съществуват, сигурно пак щях да съм опозиция, отчетенo с аргумента "И да не е на 100 %... има право в някакъв процент." misli.gif

Има разбира се..........съгласен съм с него за доста неща. Харесва ми тая философия.
Змей
Минимизиране на разходите и максимизиране на печалбите независимо, че понякога придобива формата на гротеска поради своята неизпълнимост. Но от алчност се обезумява animatedwink.gif
Shade
Цитат(hristam @ 07/08/2017, 08:54) <{POST_SNAPBACK}>
Их, че си търтей /това, за да сме все пак в тон с темата/, как я жилиш Котечиното! Не можем ли просто да приемем, че избягалите думи са думи в движение? Многоточието дава възможност на въображението да вмести в текста това, за което авторът/авторката може само да въздиша...

Ако отстрани изглежда, че жиля, готов съм без колебание да се извиня.
Иначе да, винаги е възможно да ти избяга дума или да ти се губи подходящата дума и да се наложи да сложиш многоточие.
Обаче нима изречение, накичено с многоточия като коледна елха, не ти внушава усещане, че авторът или заеква, или просто няма какво да каже?
И да отбележим: в рамките на цялостната дискусия многоточието ти в края на изречението по-горе е съвсем на място.
Mukaveev
Лекцията за това как Кола-та не плаща данъка , а го заобикаля в Люксембург.
И не е само това....
Shade
Цитат(Mukaveev @ 07/08/2017, 09:10) <{POST_SNAPBACK}>
Има разбира се..........съгласен съм с него за доста неща. Харесва ми тая философия.

Не ставаше въпрос колко е прав за доста неща, а за възторженото директно вземане на страна ("яката работа", "много прав" и др.п.).
В стария форум имаше доста теми където някой "страдалец" примерно от лошо отношение на партньор получаваше директна утеха и възмущение от "мъчителя". Но при задълбочената дискусия се оказваше, че нито дявлоът е толкова черен, нито ангелът толкова невинен.
Както и да е.
Catpuccino
Цитат(Shade @ 07/08/2017, 18:27) <{POST_SNAPBACK}>

Бива. good.gif
Предлагам да спрем дотук: тази дискусия не е обект на настоящата тема.

Ти си оса от най-големите smile.gif

Значи като липсва нещо то си липсва...нема го и никога не го е имало,
тва дето липсва не може да избяга wink.gif

Та значи думите не липсват, а авторът ги е накарал да избягат.

Ти сега убеди ли се, че не съм търтей, я колко обяснения изписах, истинска пчеличка, при това без многоточия smile.gif Усмихни се бе човек! Моля!
hristam
Цитат(Shade @ 07/08/2017, 19:14) <{POST_SNAPBACK}>
Ако отстрани изглежда, че жиля, готов съм без колебание да се извиня.
Иначе да, винаги е възможно да ти избяга дума или да ти се губи подходящата дума и да се наложи да сложиш многоточие.
Обаче нима изречение, накичено с многоточия като коледна елха, не ти внушава усещане, че авторът или заеква или просто няма какво да каже?

На мнение съм, че с многоточията трябва да се борави умерено и внимателно, защото те могат като едното нищо да се превърнат в препъни камък за всеки зачел се. Имах една позната, която пишейки стихотворения, ги препълваше с многоточия, които смяташе, че придават дълбокомисленост и тайнственост на иначе безцветната й поезия. Веднъж се опитах деликатно да й намекна нежеланото въздействие на така желаните от нея многоточия, но мисля, че така и не ме разбра, по-скоро ми се обиди.
Струва ми се, че и тук нещата могат да преминат в някаква такава фаза, та затова използвах "жилиш". Но пък съм на мнение, че когато нещо те дразни, няма лошо да си го кажеш.
Извинявам се за off-а.

Shade
Цитат(Catpuccino @ 07/08/2017, 09:38) <{POST_SNAPBACK}>
Ти си оса от най-големите smile.gif

Ти сега убеди ли се, че не съм търтей, я колко обяснения изписах, истинска пчеличка, при това без многоточия smile.gif Усмихни се бе човек! Моля!

Ако някой ден реша да си сложа оса за аватар, ще е с усмивка от едното ухо до другото (всъщност от единия фасет до другия), за да отговаря на реалността.
Не забравяй да се усмихнеш и ти. wink.gif
New
Цитат(Shade @ 04/08/2017, 06:12) <{POST_SNAPBACK}>
Голямото количество многоточия било израз на склонност към колебливост и неубеденост. disguise2.gif

Вероятно е така, но не и в случая. На котето в чашка точките в края на всяко изречение се размножават, като бактерии чрез бинарно делене. smile.gif
New
Не се сещам. Я раздуй повече.
Mukaveev
Има го в клиповете.......
New
w00tbrows.gif Наистина?! Не бих се сетила.
Mukaveev
Аз така го преценявам........харесва ми позицията му. А маааа не било така. Е не е. но и това не ми харесва.
Човека си има позиция и я защитава с тезата си. На мен ми харесва тезата му.
Не бил прав , те пък другите са прави, особено с тяхната теза сега където им сърбаме попарата.
Mukaveev
Цитат(New @ 07/08/2017, 21:03) <{POST_SNAPBACK}>
w00tbrows.gif Наистина?! Не бих се сетила.

Ай де сега излишен сарказъм.........

Shade
Цитат(Mukaveev @ 07/08/2017, 11:04) <{POST_SNAPBACK}>
Аз така го преценявам........харесва ми позицията му. А маааа не било така. Е не е. но и това не ми харесва.
Човека си има позиция и я защитава с тезата си. На мен ми харесва тезата му.
Не бил прав , те пък другите са прави, особено с тяхната теза сега където им сърбаме попарата.

А, няма лошо, че така го преценяваш. tan.gif
Е, ако сега не беше 2017, а 1917 г., не е изключено също толкова възторжено да харесваше позицията на един актуален за времето си капацитет, който също защитаваше тезата си. wink.gif
Питето
Има доста... апетит в думите му. Апетит по схемата:
Що е сладко
чуждо, братко!
Как пък един не отвори фирма и да дава повече, да видят хората че може и така, а все обясняват как трябвало да получават повече от чорбаджиите и държавата. svirkam si.gif
Питето
А обяснява ли какво прави Кола-та със спестените данъци? Щото не вярвам да са ги изяждали и изпивали в рамките на годината (щото нали догодина идва следващата необлагаема порция кинти). Най- ме е притеснявало, като ми казват нещо, какво не ми казват. animatedwink.gif
New
И каква истина каза за фирмите, които си плащат данъците в Люксембург?
Че спазват законодателството, но не са етични. У-у-у, колко възмутително. laugh.gif
Пълен олигофрен.

Държавата не е поискала - не е принудила фирмите да си плащат данъците в страната.
Искаш да внасяш айфони?
Плащаш корав % мито.
Нека да изврънкат Люксембург да им го плати. smile.gif
Thursday Next
Мале, колко дивотии изръси тоз човечец ... Корпоративният данък в Люксембург е 21 %, не между 1 и 5. Това също е достатъчно малко в сравнение с 35 %, за да поблазни много щатски фирми. Какво чудно - по-ниски данъци, но по-висока събираемост. Сметката им излиза. За това, че американците не могат/не искат да си съберат данъците от големите корпорации и само си избират президенти, които гарантират данъчни облекчения на тоя или оня сектор, не им е виновна друга държава.

За необработването на земята също беше епохална дивотия.
Mukaveev
Цитат(Shade @ 07/08/2017, 21:57) <{POST_SNAPBACK}>
А, няма лошо, че така го преценяваш. tan.gif
Е, ако сега не беше 2017, а 1917 г., не е изключено също толкова възторжено да харесваше позицията на един актуален за времето си капацитет, който също защитаваше тезата си. wink.gif

Ми те харесванията и те се променят с годините - нормално .
Ако се замислиш днешното общество е общество което нищо не харесва, харесва Apple iPhone и Ариана Гранде...

Mukaveev
То пък вие сте е га ти и криваците нищо ви се не угажда.
Изправил се човека казал нещо - има си своята аудитория, например мен.......
Mukaveev
Цитат(Thursday Next @ 08/08/2017, 11:42) <{POST_SNAPBACK}>
Мале, колко дивотии изръси тоз човечец ... Корпоративният данък в Люксембург е 21 %, не между 1 и 5. Това също е достатъчно малко в сравнение с 35 %, за да поблазни много щатски фирми. Какво чудно - по-ниски данъци, но по-висока събираемост. Сметката им излиза. За това, че американците не могат/не искат да си съберат данъците от големите корпорации и само си избират президенти, които гарантират данъчни облекчения на тоя или оня сектор, не им е виновна друга държава.

За необработването на земята също беше епохална дивотия.

Е как да не са дивотии, най - големите даже......
То тия в Люксембург от продажба на кукуруз дръпнаха напред......
Mukaveev
Цитат(Питето @ 07/08/2017, 23:30) <{POST_SNAPBACK}>
Най- ме е притеснявало, като ми казват нещо, какво не ми казват. animatedwink.gif

Е тук си много прав и мен ме притеснява същото.......: )
Thursday Next
Цитат(Mukaveev @ 08/08/2017, 17:46) <{POST_SNAPBACK}>
Е как да не са дивотии, най - големите даже......
То тия в Люксембург от продажба на кукуруз дръпнаха напред......

Не. Никой не е дръпнал напред от продажба на кукуруз през втората половина на двайсти век, това е ясно. Въпросът е защо даваш само тези два варианта - или ще продават кукуруз, или ще шмекеруват. Има толкова много приемливи други варианти, аз ли да ти ги обяснявам, като ти ги знаеш сто пъти по-добре?

Кажи ми честно, теб не те ли притеснява, когато някой по тия филмчета ти каже "То това е строго секретно, голяма тайна е, обаче аз го знам"? Обикновено с това предисловие започват разговорите за рептили, кемтрейлс и ХААРП.

Да кажем, те налагат корпоративен данък от 21 %, който от фирма А възлиза на Х пари. Тези Х пари, наляти в държава с има-няма половин милион народ, ще имат много по-видим ефект за общото благоденствие, отколкото ако даже двойно повече пари отидат в държава с 300 милиона население и съвсем, съвсем различна концепция за социално устройство, или?
Mukaveev
Не ми харесват тия в Люксембург. Едни такива смити, вежливи, с поддържан маникюр, така едно приветливо те поздравява , но знаеш ли какви ги мисли. Малко да мигнеш и ти се качил на главата и е забил отгоре люксенбургското си флагче . Много са подозрителни , много.
Верно е , че имам проблем с доверието , но тия не трябва да се изпускат от очи...... оня човек с клипа като го чух , че говори за тия и наострих уши и очи...... laugh.gif
Alexfield
Ма на теб май и Меркелица и Макрон не ти харесват laugh.gif
Я по-добре кажи кой те кефи 486.gif
Thursday Next
Право думаш, Муки. Гутен морген и все гледат да докопат някой кройцер! laughing.gif
New
Ако нехаресването на лъжци, търсещи балъци за лична облага ни прави криваци - така да бъде!
Mukaveev
Цитат(New @ 08/08/2017, 21:59) <{POST_SNAPBACK}>
Ако нехаресването на лъжци, търсещи балъци за лична облага ни прави криваци - така да бъде!

А сега кажи кой говори правдиво и търси една аудитория компетентна като старши научни сътрудници кандидати на техническите науки 1 степен и стаж поне 5 г. в БАН......
Знам един който е светлината на света , направил ни по свой образ и подобие , кажи ми още 1......
New
Айде, айде, пОсмали малко. Аудиторията не се състои от двете крайности - хора, лапащи мухи и там каквито ги каза спецове. Все пак такива, като нас, средно ниво потребители на желаещите да се изказват сме мнозинство, струва ми се. Не могат да ни залъгват с откровени простотии.
Mukaveev
Цитат(New @ 08/08/2017, 22:11) <{POST_SNAPBACK}>
Айде, айде, пОсмали малко. Аудиторията не се състои от двете крайности - хора, лапащи мухи и там каквито ги каза спецове. Все пак такива, като нас, средно ниво потребители на желаещите да се изказват сме мнозинство, струва ми се. Не могат да ни залъгват с откровени простотии.

Отдавна са те излъгали ...................със сегашните простотии или живееш в паралелна вселена ?
Оня нашия правдив цар ..........и неговите го слушах 800, 900 , 200.......тоя от клипа е направо планетарен титан в сравнение с неговото величество.
New
Че всички сме излъгани - излъгани сме, ама поне да го правят по-фино, та да не се усеща. smile.gif
Mukaveev
Цитат(New @ 08/08/2017, 22:26) <{POST_SNAPBACK}>
Че всички сме излъгани - излъгани сме, ама поне да го правят по-фино, та да не се усеща. smile.gif

Това на цара беше финно.......излъга цяла държава. Още тогава не му повервах, водих и анти-цар кампания, никой не ме чу.....тоя от клипа е симпатяга, не знам само аз ли го харесвам.
Готин и говори за Люксембург. laugh.gif
New
Тоз от клипа е готин, понеже гъделичка човешки, първични мераци, ама става само за развлечение. Като виц е и пародия на сериозните анализатори.
Потребител

Цитат
...Не забравяй да се усмихнеш и ти.

... реката не се бори с камъка ... заобикаля го ...

... по някое време, ръбовете се заглаждат :.) ...
Потребител

Цитат
Има доста истина в думите му.......доста.

... през 60-те, в Стар Трек показват бъдеще, в което ще изследваме нови светове, ще извършваме геройства с помощта на джобни комуникатори, в които ще е събрано цялото знание на света ...

... годината е 2017-та ... имаме тези джобни компютри, в което е събрано цялото знание на света ... и какво правим с тези ресурси? ...

... селфита :.) ...
Shade
Цитат(Потребител @ 08/08/2017, 15:03) <{POST_SNAPBACK}>
... реката не се бори с камъка ... заобикаля го ...

... по някое време, ръбовете се заглаждат :.) ...

Това по какъв повод го пускаш?
Mukaveev
Цитат(New @ 08/08/2017, 22:34) <{POST_SNAPBACK}>
Тоз от клипа е готин, понеже гъделичка човешки, първични мераци, ама става само за развлечение. Като виц е и пародия на сериозните анализатори.

То пък аман от сериозни анализатори.......здрави анализи , здрави кризи.
D-rA
Цитат(Mukaveev @ 08/08/2017, 22:31) <{POST_SNAPBACK}>
Това на цара беше финно.......излъга цяла държава. Още тогава не му повервах, водих и анти-цар кампания, никой не ме чу.....тоя от клипа е симпатяга, не знам само аз ли го харесвам.
Готин и говори за Люксембург. laugh.gif

Слаба ракия е била - щом Гугъл я смята за анти спин кампания sunbathing.gif
New
Кризите не са заради анализите, а въпреки тях.
Mukaveev
Цитат(New @ 26/08/2017, 01:16) <{POST_SNAPBACK}>
Кризите не са заради анализите, а въпреки тях.

Е ми не е баш така........България е добър нагледен пример.
New
Пример за какво? Кризи заради анализи?
Mukaveev
Цитат(New @ 26/08/2017, 14:38) <{POST_SNAPBACK}>
Пример за какво? Кризи заради анализи?

Анализираш как да създадеш криза и след това вадиш дивиденти от тая работа......Имахме рафинерия за петрол ........единствената в света работеща на загуба. Имаме и АЕЦ, с най - евтината енергия , пак работи на загуба, има криза с газа имаме газ без конкурентен доставчик. Изобщо има далавера в кризата особено след .......анализ.
Това е леката версия на нашия форум. За да видите пълната версия, моля натиснете тук.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.