Даже и чата не е съгласен с тебе.
Попитах го дали Царя е обещал за тези прословути 800 дни:
"Разбира се. Проверих и оригиналния текст на обръщението от 6 април 2001 г. Важното е, че фразата за 800 дни е част от първата от трите основни цели.
Ето откъса в контекста:
„Първо: бърза и качествена промяна в стандарта на живот у нас чрез постигане на функционираща пазарна икономика в съответствие с критериите на Европейския съюз за членство и чрез увеличаване на потока от инвестиции в България на сериозния световен капитал.
Готов съм да предложа схема от икономически мерки и социално-икономическо партньорство, посредством които не по-късно от 800 дни прочутото българско трудолюбие и предприемчивост ще променят живота ви.“ �
Mediapool.bg +1
След това той поставя още две цели — скъсване с политическата партизанщина и обединяване на нацията, както и въвеждане на правила и институции, насочени към премахване на корупцията. �
ФОКУС - Информационна агенция +1
Така че, ако спорът е дали Симеон буквално е казал „ще оправя България за 800 дни“ — не, тези думи не са негови. Но е напълно коректно да се каже, че той е заявил, че до 800 дни българското трудолюбие и предприемчивост ще променят живота на хората, чрез предложените от него икономически мерки. "
Е, как да го променят, след като (отново като за олигофрени) седнахте да му броите дните...

ПП това го дъвчим 25 години.
Ама с комунист можеш ли да спориш.
Чул 800 дни и това.е...
Като за четирихилядниците на ленчето...

Смешен си, Бае. И не само си смешен, след като дори не осъзнаваш, че цитираният от теб чат потвърждава точно моята теза - 800 дни, конкретен срок, конкретно обещание. Прочете ли внимателно собствения си цитат, с който се мъчиш да ме опровергаеш? Защото той действително съдържа думите "
не по-късно от 800 дни".
Единствената разлика е дали изречението е буквално "аз ще оправя" или "трудолюбието ще оправи до 800 дни". Семантика без разлика в резултата.
Даже самият Симеон нарича обещанието "
един от най-големите ми грехове". Не аз, не "комунистите", а той самият.
800-те дни ги има. Не са измислени от "комунистите", не са опорка на Ленчето и не са плод на колективна амнезия. Заявил е, че не по-късно от 800 дни определена схема от икономически мерки ще доведе до промяна в живота на хората.
Когато политик заяви "
не по-късно от 800 дни", напълно нормално е хората да погледнат календара, когато тези 800 дни изтекат. Това не е "седнахте да му броите дните". Това е проверка на заявен срок.
Ако някой каже "
До петък ще ти върна парите" и в събота го попиташ "
Къде са?", не си седнал да му броиш дните. Просто си запомнил какво ти е казал.
Колкото до "комунист", "четирихилядник на Ленчето" и прочее кръчмарски селяндурски простотии - това наистина е особено силно доказателство. Само че не в подкрепа на Симеон, а за липсата на доводи от твоя страна.
Да наречеш всеки несъгласен "комунист" е приблизително толкова съдържателно, колкото да го наречеш "марсианец" или "папагал с леви наклонности". Не доказва нищо.
А "четирихилядниците на Ленчето" дори не е ясно какво точно означава. Но предполагам, че функцията му е същата като на "комунист": вместо да представиш доказателство, слагаш етикет, добавяш емотиконче и се чувстваш победител.
Е, както се вижда ясно, че чатът не ме опровергава. Чатът само се опитва да ти помогне да прочетеш какво действително е казал Симеон.
Сега остава да решим дали календарът също е комунистически.