Помощ - Търсене - Потребители - Събития
Пълна версия: Пълни признания
Форум АБВ > Общи > Ъ?
Страници: 1, 2, 3
Потребител

... Сенкин, виждам че изпитвате затруднения, ще се опитам да помогна ...

... опитите да се чете линейно пост конструиран да се
обръща към всички едновременно, но в същото време и към всеки поотделно, водят до ожесточена реакция в програмното осигуряване ...

... мога скромно да предложа метод за избягване на фрустрацията - разгъваш поста в един ред, махаш препинателните знаци и избираш думите случайно, като мислено редиш плочки за домино ... тогава, когато половинките на плочките съвпаднат, приемаш думата и я записваш на отделно листче ... ако не съвпаднат, думата временно се отхвърля, но остава на реда ... има още някои тънкости, свързани с честотата на гласните и съгласните, но това са ефекти от втори ред ...

... сега разбра ли? ...

п.п. ... и хепи фрайдей! ...

:.)
Shade
Цитат(Потребител @ 30/07/2026, 15:37) <{POST_SNAPBACK}>
... Сенкин, виждам че изпитвате затруднения, ще се опитам да помогна ...

... опитите да се чете линейно пост конструиран да се
обръща към всички едновременно, но в същото време и към всеки поотделно, водят до ожесточена реакция в програмното осигуряване ...

... мога скромно да предложа метод за избягване на фрустрацията - разгъваш поста в един ред, махаш препинателните знаци и избираш думите случайно, като мислено редиш плочки за домино ... тогава, когато половинките на плочките съвпаднат, приемаш думата и я записваш на отделно листче ... ако не съвпаднат, думата временно се отхвърля, но остава на реда ... има още някои тънкости, свързани с честотата на гласните и съгласните, но това са ефекти от втори ред ...

... сега разбра ли? ...

п.п. ... и хепи фрайдей! ...

Не подозирах, че разбирането на един пост вече изисква алгоритъм за домино. Мислех, че е достатъчно да се пише смислено.
Видно е как колкото по-завързан е езикът, толкова по-малко има зад него. Даваш класически пример за снобско интелектуалничене - прикриване на отсъствието на съдържание със сложно звучене.
Glo
Потребитела верно си е ацки интелигентно копеле, нищо че ме нарича идиот, не му се сърдя prashchai grigorii.gif , то като си толкова интелигентен, всички наоколо ти изглеждат като идиоти които не те рззбират воъбще, опитите да го разбереш го обиждат 328.gif , трябва човек да е много внимателен с него- аз примерно почвам се преструвам на квант в суперпозиция, да не забравямв, че Потребитела си пада малко квантов физик по рождение, едновременно го слушам кво приказва с едното око и не го слушам с другото, няма да се изненадам ако е един от онези редки случаи във вселената когато при раждането му баш преди първи зори в ураганна силна буря, го е шибнала право в главата спецялната всемирна научна светкавица и му е предала чрез тоя контакт цялата космическа физика, математика и интелект, даже не имало нужда да ходи на училище ма са го карали насила от което още повече се обиждал, бе гения не можеш да го разбереш, можеш само да го наблюдаваш от безопасно разстояние как блести sunbathing.gif
Бай Ганьо
Цитат(Shade @ 31/07/2026, 02:26) <{POST_SNAPBACK}>
Мислех, че е достатъчно да се пише смислено.

Ти две прости изречения не можеш осмислиш, че писанията на Потребителя ще разбереш... laughing.gif
Glo
бай ганьо, има ли негри часовникари в южна африка, бе, мене хич не ми се вярва sunbathing.gif слушай една потресаваща история от днес та се сетих за флашивия ти ролекс biggrin.gif

сутринта изпаднах в шок деееба, джи шока ми спрял, ю ноу – касиото! имах няколко неща за вършене, надянах на другата ръка и другото касио едифайс което върви като лудо и гугъла ме прати в близкия мол, пише часовникар, щот пък преди това ходих в един друг магазин на касио, там има едно момче факир, ама отварят от дъжд на вятър, неска се падна вятър, та отивам в мола в джулиани, те не смняли батерии ма ми посочи един щанд на средата на пътеката, отивам и гледам две момиченца, ха-ха! викам на едното дето реди нещо там, явно тъкмо отваряха, има ли часовникар?, да! и къде е ? ми аз! викам , ма как ти бе? ти си малко момиченце, твай сложна технология, тя била! викам, ей, ше се справиш ли със смяната на батерията, с уплътненивто за вода, вика да! дигнах ръце към небето и викам о господи, дай и точна ръка да ми смени батерията перфектно, ю ноу ми какъв съм перфекционис, таа ме гледа слисана с учудена усмивка как се моля, погледна и тя нагоре, ама господ си седи скрит от памтивека, дадох и часовника със свито сърце, тя го даде на другото момиченце, бе сигурно нямат и двайсе години, и оная се зае, помотах се, 13 евро всичко, накарах я да го свери точно с двете времена, стрелките и електронните да съвпадат, щото ако не разбираш може и да ги оплескаш, и с тва се справила, дата, месец, сичко бе, та си викам боже докъде я докарахме, малки момиченца часовникарки, накъде отива тоя свят? 292.gif май наистина живеем в последните времена и земята е вертикално плоска 292.gif
Shade
Цитат(Бай Ганьо @ 31/07/2026, 04:42) <{POST_SNAPBACK}>
Ти две прости изречения не можеш осмислиш, че писанията на Потребителя ще разбереш... laughing.gif

"Писанията на Потребителя" звучи впечатляващо, преди да се отбележи, че не става дума за свещен текст, а за коментар със сложен изказ, в който няма нищо за разбиране

Но ако изложението е наистина толкова просто и очевидно, и ако съответно ти не си прост, би трябвало да можеш да обясниш с няколко ясни изречения "какво е искал да каже авторът" с тези претенциозни "писания".
Shade
Цитат(Glo @ 31/07/2026, 07:01) <{POST_SNAPBACK}>
бай ганьо, има ли негри часовникари в южна африка, бе, мене хич не ми се вярва sunbathing.gif слушай една потресаваща история от днес та се сетих за флашивия ти ролекс biggrin.gif

сутринта изпаднах в шок деееба, джи шока ми спрял, ю ноу – касиото! имах няколко неща за вършене, надянах на другата ръка и другото касио едифайс което върви като лудо и гугъла ме прати в близкия мол, пише часовникар, щот пък преди това ходих в един друг магазин на касио, там има едно момче факир, ама отварят от дъжд на вятър, неска се падна вятър, та отивам в мола в джулиани, те не смняли батерии ма ми посочи един щанд на средата на пътеката, отивам и гледам две момиченца, ха-ха! викам на едното дето реди нещо там, явно тъкмо отваряха, има ли часовникар?, да! и къде е ? ми аз! викам , ма как ти бе? ти си малко момиченце, твай сложна технология, тя била! викам, ей, ше се справиш ли със смяната на батерията, с уплътненивто за вода, вика да! дигнах ръце към небето и викам о господи, дай и точна ръка да ми смени батерията перфектно, ю ноу ми какъв съм перфекционис, таа ме гледа слисана с учудена усмивка как се моля, погледна и тя нагоре, ама господ си седи скрит от памтивека, дадох и часовника със свито сърце, тя го даде на другото момиченце, бе сигурно нямат и двайсе години, и оная се зае, помотах се, 13 евро всичко, накарах я да го свери точно с двете времена, стрелките и електронните да съвпадат, щото ако не разбираш може и да ги оплескаш, и с тва се справила, дата, месец, сичко бе, та си викам боже докъде я докарахме, малки момиченца часовникарки, накъде отива тоя свят? 292.gif май наистина живеем в последните времена и земята е вертикално плоска 292.gif

Дай на Негролюбец Храбър адреса на тези сръчни момиченца. Крайно необходимо му е.
Ролексите са механични устройства със стотици движещи се детайли, смазочните масла в тях засъхват, а уплътненията стареят. Затова имат нужда от регулярна провека и профилактика на всеки 5-6 години.
Уменията на мърлявите негри, потомци на Шака Зулу, не отиват по-далеч от строеж на кирпичени колиби, покрити с палмови листа.
Потребител

[цитат]

[етикет]

[атака]

Shade
Цитат(Потребител @ 31/07/2026, 15:58) <{POST_SNAPBACK}>
[цитат]
[етикет]
[атака]

Тук е мястото, където експертът по осмисляне на безсмисленото Бай Ганьо, с помощта на саморекламираните си "логика" и "умение на чете между редовете", самоуверено ще разкрие "какво иска да каже авторът".
Няма да се снишава на последния чин като неподготвена за урок ученичка, я. Нали, Бае?
Glo
да, ама Бай Ганьо има едно предимство - налива се с водка предимно заради това да разбере хората какво си мислят laugh.gif сам си го каза! Така, че със сигурнос разбира много добре Потребитела wavetowel2.gif

мене и двамата са ми много сладурести, че и Шрито даже, като Тримата Тенори ми звучат, като изключвам от сметката лицата от христянския форум, там пък какъв забавен пътуващ по плоската земя театър пада wavetowel2.gif
Shade
Цитат(Glo @ 31/07/2026, 21:25) <{POST_SNAPBACK}>
да, ама Бай Ганьо има едно предимство - налива се с водка предимно заради това да разбере хората какво си мислят laugh.gif сам си го каза! Така, че със сигурнос разбира много добре Потребитела wavetowel2.gif
мене и двамата са ми много сладурести, че и Шрито даже, като Тримата Тенори ми звучат, като изключвам от сметката лицата от христянския форум, там пък какъв забавен пътуващ по плоската земя театър пада wavetowel2.gif

Да, Тримата Тенори. Само дето вместо Павароти, Доминго и Карерас имаме Бай Ганьо, Потребителя и Шрито. Репертоарът е богат - от квантова теология през геополитика до плоската Земя. Направо цирк, където всеки излиза с различен номер - единият жонглира с конспирации, другият балансира върху плоската Земя, третият обяснява квантовата физика с библейски цитати
Липсва само диригент, защото всеки е убеден, че лично той държи палката.

И да, Бай Ганьо със сигурност разбира много добре Потребителя. Направо са настроени на една честота, обаче единият е на 40 градуса, а другият пише свещени текстове, дешифрируеми единствено с плочки за домино.

Glo
бедния религиозен Шрито какво направи вместо да си гледа оня свят? даде си гласа за Мунчо! а Мунчо как му се отблагодари? вдигна му осигуровките, вдигна му винетките, кошницата с грижа дето щеше да е с 30% по-ниски цени, вече никой не си я спомня, данък имоти? нахака му 100% машинно гласуване без преброяване на разписките ... къде го има това из Европа? на следващите избори гласа на Шрито няма да има никакво значение щото софтуера на машинките ше решава вместо него, а и Шрито не им разбира на машинките, тъй че няма да гласува laugh.gif а защо Мунчо забранява преброяване на разписките няма нужда да му обяснявам, и без това няма да ме разбере, Мунчо му забранява и да има мнение в социалните мрежи щото било незаконна агитация, но Шрито е мъдър, ше иде да гласува за таа дъртата комуниска вицепрезидентката, не мое си спомня името й, Като Шрито са милиони в тая държава, комунягите пък дето не влезнаха в парламент, обявиха борба с капитализма laugh.gif пробват се да го раздвоят Шрито на две laugh.gif Шрито не е от тоя свят подобно на повечето христяни, но активно взима участие в изборния живот и чака пеннция от държавата , ма ако може да е по-голяма, Мунчо нали обеща големи пенции, громеше предните, че давали малки пенсии... и кво направи като взе властта - замрази и пенсиите и минималната заплата и майчинските и тегли десетина милярда заеми worshippy.gif плюс шестте милиарда за Боташ, дотук благодарение на Мунчо 16 милиарда вътре, няма такъв идиот! предстоят невиждани идиотии занапред, аз нали ви пророкувах от Исуската преди време, падне ли правителството - България я чака глад prashchai grigorii.gif и на мене ми вдигат здравните макар да съм безработен, ма на мене хич не ми пука щото съм богат като златната рибка деееба sunbathing.gif
Shade
Цитат(Glo @ 01/08/2026, 02:43) <{POST_SNAPBACK}>
бедния религиозен Шрито какво направи вместо да си гледа оня свят? даде си гласа за Мунчо! а Мунчо как му се отблагодари? вдигна му осигуровките, вдигна му винетките, кошницата с грижа дето щеше да е с 30% по-ниски цени, вече никой не си я спомня, данък имоти? нахака му 100% машинно гласуване без преброяване на разписките ... къде го има това из Европа? на следващите избори гласа на Шрито няма да има никакво значение щото софтуера на машинките ше решава вместо него, а и Шрито не им разбира на машинките, тъй че няма да гласува laugh.gif а защо Мунчо забранява преброяване на разписките няма нужда да му обяснявам, и без това няма да ме разбере, Мунчо му забранява и да има мнение в социалните мрежи щото било незаконна агитация, но Шрито е мъдър, ше иде да гласува за таа дъртата комуниска вицепрезидентката, не мое си спомня името й, Като Шрито са милиони в тая държава, комунягите пък дето не влезнаха в парламент, обявиха борба с капитализма laugh.gif пробват се да го раздвоят Шрито на две laugh.gif Шрито не е от тоя свят подобно на повечето христяни, но активно взима участие в изборния живот и чака пеннция от държавата , ма ако може да е по-голяма, Мунчо нали обеща големи пенции, громеше предните, че давали малки пенсии... и кво направи като взе властта - замрази и пенсиите и минималната заплата и майчинските и тегли десетина милярда заеми worshippy.gif плюс шестте милиарда за Боташ, дотук благодарение на Мунчо 16 милиарда вътре, няма такъв идиот! предстоят невиждани идиотии занапред, аз нали ви пророкувах от Исуската преди време, падне ли правителството - България я чака глад prashchai grigorii.gif и на мене ми вдигат здравните макар да съм безработен, ма на мене хич не ми пука щото съм богат като златната рибка деееба sunbathing.gif

Шрито е железен оптимист - колкото повече го товарят, толкова повече си повтаря, че всичко е по Божия воля. Ако му сложат и данък "вдишване", пак ще каже: "Сигурно има промисъл". Ако машината му изпише друг кандидат, ще реши, че Светият дух е натиснал копчето. Ако пенсията не стигне и за свещи, пак ще обясни, че истинското богатство било на небето.

Най-хубавото е, че винаги намира виновни - соросоиди, масони, извънземни, рептили, но никога този, за когото вчера е гласувал. Политическата му памет се изчиства след всеки избор и започва отначало.
А после пак ще се чуди защо все едни и същи обещания идват с различна опаковка, а сметката все остава за него.
Потребител

... естественото винаги е примитивно ... но човекът е сложно същество и естественото не му отива ...

... "ако за нещо може да се проведе измерване, няма смисъл да се провежда анкета" ...

... интересно нещо са тригерите :.) ...

Shade
Цитат(Потребител @ 11/08/2026, 07:52) <{POST_SNAPBACK}>
... естественото винаги е примитивно ... но човекът е сложно същество и естественото не му отива ...
... "ако за нещо може да се проведе измерване, няма смисъл да се провежда анкета" ...

Три многоточия, три полу-мисли, нула извод е удивителен жанр. Тръгва се от "естественото е примитивно", минава се през "човекът е сложно същество", отбива се през "ако може да се измери, няма смисъл да се пита" и накрая се стига до "тригерите са интересни" - и точка.

Особено впечатлява конструкцията "естественото винаги е примитивно". Доста смело обобщение - някак едновременно философия, биология и статус в социалните мрежи.
Падналата от нищото фраза "ако може да се измери, не е нужна анкета" е блестящо прозрение. Само дето никой не говореше за измерване или анкети преди тази фраза да падне от нищото. Прилича на цитат, откъснат от съвсем различен разговор и залепен тук с надеждата, че контекстът ще се появи сам.
Философия на фрагмента или просто недовършено съобщение, изпратено по погрешка?

Glo
Потребитела може и да не е запознат с последните новини от Руската Дума, предполагам, че и Шрито не е - но вече ако искат да отидат на почивка в Крим и изобщо да влезнат на руската велика територия, ще трябва на границата освен да си покажат чатовете в телефоните, но и да минат на тест за духовнос, измерване на широчината на душата и височината на морала laugh.gif
Glo
след като на туриста му свърши почивката в слънчевия крим, а това са едни от най-хубавите почивки, където си почиваш на природен принцип, без ток, вода, без бензин, та накрая ако братушките не са те пребили и ограбили , и не са те вкарали в затвора, понеже си чуждестранен агент, защото с каква причина си дошъл в крим, ако не да шпионираш и да донасяш, и след като получиш изходна виза, последната най-висша проверка на границата е да ти набият космически телескоп в задника да огледат хубаво дали не изнасяш нещо забранено за износ - дизел примерно laugh.gif

дупе да му е яко на Шрито ако се окаже нарушител, но Шрито е мъдър, ше им покаже на братушките тоя форум да видят, че е правилно ориентиран политически участник , колкото и русоробите да не се интересуват от политика, те ше го потупат по гърба, ше му налеят по една водка за изпроводяк и ше му кажат колко предвидливо е помислил за пенсията, за старините си и ше го пуснат да мине границата тикайки москвича с ръце щото бензин отде? boff.gif

а има хора които мислят изключително и само за младините си sunbathing.gif
Shade
Цитат(Glo @ 11/08/2026, 20:30) <{POST_SNAPBACK}>
след като на туриста му свърши почивката в слънчевия крим, а това са едни от най-хубавите почивки, където си почиваш на природен принцип, без ток, вода, без бензин, та накрая ако братушките не са те пребили и ограбили , и не са те вкарали в затвора, понеже си чуждестранен агент, защото с каква причина си дошъл в крим, ако не да шпионираш и да донасяш, и след като получиш изходна виза, последната най-висша проверка на границата е да ти набият космически телескоп в задника да огледат хубаво дали не изнасяш нещо забранено за износ - дизел примерно laugh.gif

дупе да му е яко на Шрито ако се окаже нарушител, но Шрито е мъдър, ше им покаже на братушките тоя форум да видят, че е правилно ориентиран политически участник , колкото и русоробите да не се интересуват от политика, те ше го потупат по гърба, ше му налеят по една водка за изпроводяк и ше му кажат колко предвидливо е помислил за пенсията, за старините си и ше го пуснат да мине границата тикайки москвича с ръце щото бензин отде? boff.gif

а има хора които мислят изключително и само за младините си sunbathing.gif

И докато телескопът извършва своя финален научен оглед, гранично услужлив братушка ти обяснява, че това е стандартна процедура, въведена по инициатива на самия Путин, за "национална сигурност", и че ако имаш възражения, можеш да ги отправиш писмено - на адрес Магадан, без обратна разписка.

А ако все пак успееш да преминеш границата невредим, вкъщи те чака втора изненада: банковата ти карта е блокирана, защото системата те е разпознала като "лице, посетило временно окупирана територия", и сега трябва да обясняваш на родната НАП защо разписката от бензиностанция в Керч фигурира в извлечението ти, докато самият ти твърдиш, че си бил "на екскурзия в България".

И най-хубавото - на въпроса "как мина почивката", отговаряш с гордо мълчание, защото единственото, което си видял от прочутия Крим, е тавана на един местен арест и вътрешността на споменатия телескоп. Но пък имаш история за разказване. Макар че вероятно известно време ще я разказваш прав.

А Шрито, вместо да се притеснява, вади разпечатка от форумските си постове като доказателство за политическа благонадеждност - цяла папка, подредена по теми и хронология, като дисертация. Граничарят я разлиства бавно, мръщи се неодобрително при пасажите за "братушките", коригира ги с червено на "братский народ" и накрая пита само едно: "А снимка имаш ли, за архива?" Шрито, поласкан, вади и снимка.
Пуска го накрая с думите "Хороший человек, но москвич - не очень", докато Шрито вече тика колата с две ръце през полосата за пешеходци, псувайки тихо санкциите, дизела и всичко друго, което не е директно свързано с реалната причина за липсата на гориво.

А колкото до "хората, които мислят изключително за младините си", те най-вероятно в момента летят чартър до Гърция, пият фрапе на плажа и изобщо не се чудят дали телескопът на границата е с достатъчна резолюция.
Glo
406.gif 406.gif 406.gif

чак сълзи ми текнаха от смях, кой знае, може би да е от сутрешния джин tongue.gif laugh.gif
Glo
надявам се , че Шрито в качеството си на предостатъчно мъдър човек, не се сърди на тези безобидни приятелски майтапи, но се сетих, че забравихме да включим и липсата на интернет в Крим, та номера му с линкове към форума няма как да мине prashchai grigorii.gif
Glo
бе то даже и да изнасяш нелегално от русия дизел в задника си, то колко ли дизел може да побере един задник? 292.gif най-много колкото за година две затвор 453.gif
Потребител

// redirect

аномалия = сканирай(пост);

if (аномалия.открита) {

// Фаза 1: Скрипт "Дискредитирай формата"
if (пост.брой_многоточия >= 3 && пост.брой_изводи == 0) {
цитирай=изведи("Три многоточия, три полу-мисли, нула извод...");
етикет=изведи("Философия на фрагмента или недовършено съобщение?");
атака=изведи( "авторът не знае как да пише, значи и мислите му нямат стойност");

return "ЗАПЛАХАТА НЕУТРАЛИЗИРАНА: Авторът изглежда некомпетентен.";
}

// Фаза 2: Скрипт "Осмей и примитивизирай"
изведи("Забравихме да включим липсата на интернет в Крим...");
изведи("...най-много колкото за година две затвор.");
return "ЗАПЛАХАТА НЕУТРАЛИЗИРАНА: текста е превърнат във фарс.";
}

- - -

Glo
бе Потребител, ти какъв такъв си си втълпил, че тука е някъв тепих за мерене на тригери и гледаш постоянно да тригваш всеки един друг потребител, сакън някой да не извади по-големи тригери от твоите holiday.gif
Shade
Цитат(Потребител @ 12/08/2026, 01:05) <{POST_SNAPBACK}>
// redirect
аномалия = сканирай(пост);

if (аномалия.открита) {

// Фаза 1: Скрипт "Дискредитирай формата"
if (пост.брой_многоточия >= 3 && пост.брой_изводи == 0) {
цитирай=изведи("Три многоточия, три полу-мисли, нула извод...");
етикет=изведи("Философия на фрагмента или недовършено съобщение?");
атака=изведи( "авторът не знае как да пише, значи и мислите му нямат стойност");

return "ЗАПЛАХАТА НЕУТРАЛИЗИРАНА: Авторът изглежда некомпетентен.";
}

// Фаза 2: Скрипт "Осмей и примитивизирай"
изведи("Забравихме да включим липсата на интернет в Крим...");
изведи("...най-много колкото за година две затвор.");
return "ЗАПЛАХАТА НЕУТРАЛИЗИРАНА: текста е превърнат във фарс.";
}
- - -

// redirect е направо гениално - щом не можеш да отговориш на съдържанието, просто пренасочваш разговора към многоточията, стила и форматирането.

Впечатляващ алгоритъм с декоративен синтаксис и един успешно изпълнен процес:
if (многоточия >= 3) => осмей автора

Това е приблизително като:
if (правописна_грешка) {
научен_аргумент = false;
}

И най-хубавото: програмата завършва със "ЗАПЛАХАТА НЕУТРАЛИЗИРАНА", въпреки че никъде не е анализирала нито едно от твърденията в поста.

Изход: 0 аргумента, 100% декоративно програмиране.

Казано алегорично на снобски език:
Хубав костюм, само дето отдолу няма тяло. Кодът не изпълнява нищо - просто облича "нямам аргумент" в синтаксис, за да звучи технически. Нула логика, нула съдържание.
А финалът с тригерите отново виси недовършен - явно това е стилът на модната къща.
Потребител

... Гло, копеле, ти май ме бъркаш с не'къв специалист по междуселските измервания ...

... а и я виж как Сенкин гори токени ... после не било тепих :.) ...

Питето
Прав си, не си по селските измервания, а си по селската агитация. Кофтито е, че наръчника на селския агитатор сме го минали още миналия век. Аре превключвай на точките и тиретата.
Shade
Цитат(Потребител @ 12/08/2026, 09:16) <{POST_SNAPBACK}>
... Гло, копеле, ти май ме бъркаш с не'къв специалист по междуселските измервания ...

... а и я виж как Сенкин гори токени ... после не било тепих :.) ...

Едва ли човек, който се опитва да замести аргумента с терминология, може да бъде объркан със специалист по междуселски измервания.
Новата ти програма има този алгоритъм:
if (няма_отговор)
{
кажи("междуселски измервания");
кажи("токени");
кажи("тепих");
добави("... :.) ...");
return "... Гло, копеле ";
}

Компилаторът отново връща "ERROR: аргументът не е намерен".

"Гориш токени" е интересен упрек от човек, чийто принос до момента се състои от три многоточия и една декоративна псевдо-функция, която не прави нищо.

И пак - "тепих",":.)" - недовършено, декоративно, без съдържание. Явно това наистина е стил на "модната къща", само че колекцията е една: "изречение, което спира точно преди да каже нещо".
Или когато кодът няма функционалност, просто го постилаш като като тепих върху липсата на съдържание.
Glo
Цитат(Потребител @ 12/08/2026, 19:16) <{POST_SNAPBACK}>

Потребител, копеле, стига си скромничил, ти си направо като главен съдия на тригерна олимпиада wavetowel2.gif
Потребител

... провинциална амбиция :.) ...

... както знаем за градския умнокрасивитет е много важно да се сравни ...

... мерете си ги там, мен какво ме интересува? :.) ...

- - -

... време е да приключим темата ... Свещеният майчин гняв се надига ... и яростта на зарязаната жена, и всичко останало ...

Glo
Потребител, ти като че ли пак си изскочил с голямата ролетка да си премериш егото за предпоследно със затихващи предпоследни сили с меката ярост на умнокрасив градски интелектуалец laugh.gif
Shade
Цитат(Glo @ 13/08/2026, 04:01) <{POST_SNAPBACK}>
Потребител, ти като че ли пак си изскочил с голямата ролетка да си премериш егото за предпоследно със затихващи предпоследни сили с меката ярост на умнокрасив градски интелектуалец laugh.gif

Това е познатият модел: недовършени мисли и бягство вместо отговор на конкретния аргумент в кода му:

„Мен какво ме интересува?“, „Време е да приключим темата“, „Свещеният майчин гняв… яростта на зарязаната жена…
Впечатляващо количество многоточия, психоанализа и театрален реквизит за човек, когото уж изобщо не го интересува.

Многоточията и внезапните необясними препратки към майчин гняв играят ролята на благовидно прикрие за бягството.
Бай Ганьо
Цитат(Shade @ 13/08/2026, 16:27) <{POST_SNAPBACK}>
Многоточията и внезапните необясними препратки към майчин гняв играят ролята на благовидно прикрие за бягството.

Би трябвало да се радваш, че иска да приключи темата, защото виждам, че се затрудняваш. Но как реши, че е чрез " бягство" ... laughing.gif
Не ми отговаряй...не е въпрос...
Shade
Цитат(Бай Ганьо @ 13/08/2026, 09:12) <{POST_SNAPBACK}>
Би трябвало да се радваш, че иска да приключи темата, защото виждам, че се затрудняваш. Но как реши, че е чрез " бягство" ... laughing.gif
Не ми отговаряй...не е въпрос...

"Иска да приключи" не е аргумент, а отказ от аргументиране. Конкретният въпрос остава без отговор, независимо от това дали става дума за "затруднение" или "бягство".

Но "Не ми отговаряй...не е въпрос..." е добре познат евтин селяндурски номер, насочен към смяна на темата, по която нямаш какво да кажеш.
Очакваш в отговор примерно нещо като "А какво да кажем за крадливото царче на републиката, дето уж щеше да оправи България за 800 дни, а само приватизира български земи, за които тържествено се кълнеше, че няма претенции?", нали така?

Ганьо, Ганьо... 453.gif
Бай Ганьо
Цитат(Shade @ 14/08/2026, 00:59) <{POST_SNAPBACK}>
Очакваш в отговор примерно нещо като "[i]А какво да кажем за крадливото царче на републиката, дето уж щеше да оправи България за 800 дни, ...

"Готов съм да предложа схема от икономически мерки и социално-икономическо партньорство, посредством които не по-късно от 800 дни прочутото българско трудолюбие и предприемчивост ще променят живота ви"

Не се уморихте да повтаряте опорката 800 дни!!!
Умишлено забравяте вярата му за българското трудолюбие и предприемчивост.
Но в замяна на това седнахте да му броите дните.
Неволи, меволи оставихте в приказките...
Некадърна мързелива гмеж... laughing.gif
Shade
Цитат(Бай Ганьо @ 13/08/2026, 17:51) <{POST_SNAPBACK}>
"Готов съм да предложа схема от икономически мерки и социално-икономическо партньорство, посредством които не по-късно от 800 дни прочутото българско трудолюбие и предприемчивост ще променят живота ви"
Не се уморихте да повтаряте опорката 800 дни!!!
Умишлено забравяте вярата му за българското трудолюбие и предприемчивост.
Но в замяна на това седнахте да му броите дните.
Неволи, меволи оставихте в приказките...
Некадърна мързелива гмеж... laughing.gif

Бае, Бае, твърде некоректно и нечестно е от твоя страна да твърдиш "800 дни никога не е било обещание, вие си го измислихте". Ако беше поне мъничко по-умен и не чак толкова ограничен, нямаше да се излагаш с това жалко пълзене пред паднало величие да степен на несъстоятелното просташко изхвърляне "Симеон направи всичко, а мързеливият народ провали проекта".

Очевидно числото беше царско политическо послание за бърза промяна. Да броиш дните след това не е "опорка". Защото царското обещание е конкретно и измеримо: "не по-късно от 800 дни… ще променят живота ви". Това не е абстрактна визия за бъдещето, а конкретен ангажимент с конкретен срок, направен от самия него, за да спечели доверие и гласове.

Излиза, че когато трябва да се спечелят избори - народът е трудолюбив, предприемчив и способен да промени живота си.
Когато трябва да се обясни политическият резултат - народът е мързелив и некадърен.
Много удобна схема: успехът е на Царя, провалът е на народа. Изведнъж същият този народ става "некадърна мързелива гмеж".

Самият Симеон Сакскобурготски публично признава провала на обещанието си на няколко пъти. В интервю той нарича изявлението за 800-те дни "един от най-големите ми грехове, наред с голямата ми уста, и все още се питам защо го казах". Дори опитва по-късно да "премести летвата": "не за 800, а за 1000 дни изпълнявах обещанията си". Което е признание, че първоначалният срок не е спазен, а не оправдание с "мързелив народ".

Ето защо "опорката 800 дни" не е злонамерена измислица на критиците - тя е точно собствените думи на Симеон Кобурготски. Това е най-естественият начин да провериш дали политическото обещание е изпълнено.
Бай Ганьо
Цитат(Shade @ 14/08/2026, 05:31) <{POST_SNAPBACK}>
Ето защо "опорката 800 дни" не е злонамерена измислица на критиците - тя е точно собствените думи на Симеон Кобурготски. Това е най-естественият начин да провериш дали политическото обещание е изпълнено.

Даже и чата не е съгласен с тебе. laughing.gif
Попитах го дали Царя е обещал за тези прословути 800 дни:

"Разбира се. Проверих и оригиналния текст на обръщението от 6 април 2001 г. Важното е, че фразата за 800 дни е част от първата от трите основни цели.
Ето откъса в контекста:
„Първо: бърза и качествена промяна в стандарта на живот у нас чрез постигане на функционираща пазарна икономика в съответствие с критериите на Европейския съюз за членство и чрез увеличаване на потока от инвестиции в България на сериозния световен капитал.
Готов съм да предложа схема от икономически мерки и социално-икономическо партньорство, посредством които не по-късно от 800 дни прочутото българско трудолюбие и предприемчивост ще променят живота ви.“ �
Mediapool.bg +1
След това той поставя още две цели — скъсване с политическата партизанщина и обединяване на нацията, както и въвеждане на правила и институции, насочени към премахване на корупцията. �
ФОКУС - Информационна агенция +1
Така че, ако спорът е дали Симеон буквално е казал „ще оправя България за 800 дни“ — не, тези думи не са негови. Но е напълно коректно да се каже, че той е заявил, че до 800 дни българското трудолюбие и предприемчивост ще променят живота на хората, чрез предложените от него икономически мерки. "

Е, как да го променят, след като (отново като за олигофрени) седнахте да му броите дните... laughing.gif

ПП това го дъвчим 25 години.
Ама с комунист можеш ли да спориш.
Чул 800 дни и това.е...
Като за четирихилядниците на ленчето... laughing.gif
Shade
Цитат(Бай Ганьо @ 14/08/2026, 02:24) <{POST_SNAPBACK}>
Даже и чата не е съгласен с тебе. laughing.gif
Попитах го дали Царя е обещал за тези прословути 800 дни:

"Разбира се. Проверих и оригиналния текст на обръщението от 6 април 2001 г. Важното е, че фразата за 800 дни е част от първата от трите основни цели.
Ето откъса в контекста:
„Първо: бърза и качествена промяна в стандарта на живот у нас чрез постигане на функционираща пазарна икономика в съответствие с критериите на Европейския съюз за членство и чрез увеличаване на потока от инвестиции в България на сериозния световен капитал.
Готов съм да предложа схема от икономически мерки и социално-икономическо партньорство, посредством които не по-късно от 800 дни прочутото българско трудолюбие и предприемчивост ще променят живота ви.“ �
Mediapool.bg +1
След това той поставя още две цели — скъсване с политическата партизанщина и обединяване на нацията, както и въвеждане на правила и институции, насочени към премахване на корупцията. �
ФОКУС - Информационна агенция +1
Така че, ако спорът е дали Симеон буквално е казал „ще оправя България за 800 дни“ — не, тези думи не са негови. Но е напълно коректно да се каже, че той е заявил, че до 800 дни българското трудолюбие и предприемчивост ще променят живота на хората, чрез предложените от него икономически мерки. "

Е, как да го променят, след като (отново като за олигофрени) седнахте да му броите дните... laughing.gif

ПП това го дъвчим 25 години.
Ама с комунист можеш ли да спориш.
Чул 800 дни и това.е...
Като за четирихилядниците на ленчето... laughing.gif

Смешен си, Бае. И не само си смешен, след като дори не осъзнаваш, че цитираният от теб чат потвърждава точно моята теза - 800 дни, конкретен срок, конкретно обещание. Прочете ли внимателно собствения си цитат, с който се мъчиш да ме опровергаеш? Защото той действително съдържа думите "не по-късно от 800 дни".
Единствената разлика е дали изречението е буквално "аз ще оправя" или "трудолюбието ще оправи до 800 дни". Семантика без разлика в резултата.
Даже самият Симеон нарича обещанието "един от най-големите ми грехове". Не аз, не "комунистите", а той самият.
800-те дни ги има. Не са измислени от "комунистите", не са опорка на Ленчето и не са плод на колективна амнезия. Заявил е, че не по-късно от 800 дни определена схема от икономически мерки ще доведе до промяна в живота на хората.

Когато политик заяви "не по-късно от 800 дни", напълно нормално е хората да погледнат календара, когато тези 800 дни изтекат. Това не е "седнахте да му броите дните". Това е проверка на заявен срок.
Ако някой каже "До петък ще ти върна парите" и в събота го попиташ "Къде са?", не си седнал да му броиш дните. Просто си запомнил какво ти е казал.

Колкото до "комунист", "четирихилядник на Ленчето" и прочее кръчмарски селяндурски простотии - това наистина е особено силно доказателство. Само че не в подкрепа на Симеон, а за липсата на доводи от твоя страна.
Да наречеш всеки несъгласен "комунист" е приблизително толкова съдържателно, колкото да го наречеш "марсианец" или "папагал с леви наклонности". Не доказва нищо.
А "четирихилядниците на Ленчето" дори не е ясно какво точно означава. Но предполагам, че функцията му е същата като на "комунист": вместо да представиш доказателство, слагаш етикет, добавяш емотиконче и се чувстваш победител.

Е, както се вижда ясно, че чатът не ме опровергава. Чатът само се опитва да ти помогне да прочетеш какво действително е казал Симеон.
Сега остава да решим дали календарът също е комунистически.
Бай Ганьо
Цитат(Shade @ 14/08/2026, 16:42) <{POST_SNAPBACK}>
Когато политик заяви "не по-късно от 800 дни", напълно нормално е хората да погледнат календара, когато тези 800 дни изтекат. Това не е "седнахте да му броите дните". Това е проверка на заявен срок.
Ако някой каже "До петък ще ти върна парите" и в събота го попиташ "Къде са?", не си седнал да му броиш дните. Просто си запомнил какво ти е казал.

Ае пак като за олигофрени:
Царят каза, че до петък ще ти върне парите, ако работниците му ги заработят.
Да, ама не.
Работниците му се оказаха със сбъркан чип.
Ти наистина си от онези 99% със сбъркания чип... laughing.gif
Shade
Цитат(Бай Ганьо @ 14/08/2026, 08:00) <{POST_SNAPBACK}>
Ае пак като за олигофрени:
Царят каза, че до петък ще ти върне парите, ако работниците му ги заработят.
Да, ама не.
Работниците му се оказаха със сбъркан чип.
Ти наистина си от онези 99% със сбъркания чип... laughing.gif

Всеки път, когато аргументацията ти опре до конкретен цитат, той внезапно "придобива" допълнителни клаузи, които никой никога не е изричал. Първо беше с отговора на ИИ, сега с "работниците". Да ти се налага да редактираш чужди думи, за да звучат защитимо, не е знак за силна позиция, а точно обратното.

В първоначалното изречение Симеон не казва: "Ако работниците ми си свършат работата, някога може да стане". Казва "не по-късно от 800 дни" и свързва срока с конкретна схема от икономически мерки, чрез която българското трудолюбие и предприемчивост "ще променят живота ви".
Следователно въпросът "какво се промени след 800 дни?" е напълно основателен. Не защото някой е бил обсебен от календара, а защото политикът сам е поставил срока.

Обяснението "работниците са със сбъркан чип" е особено удобно: политикът обещава, политикът управлява, но ако резултатът не е според очакванията - виновни са работниците, народът и вселената. Само не и този, който е дал обещанието.

Що се отнася до "99% със сбъркания чип", типично за теб е, когато нямаш с какво да възразиш, да преминеш към диагностициране на опонента. Това не е доказателство, а твърде просташко-селяндурски заместител на такова.

И един съвет: ако искаш да защитиш Симеон, защитавай резултатите от управлението му. Обидите към хората, които задават неудобни въпроси, не правят управлението му по-успешно. Само показват колко струваш ти.
Бай Ганьо
Цитат(Shade @ 14/08/2026, 18:54) <{POST_SNAPBACK}>
В първоначалното изречение Симеон не казва: "Ако работниците ми си свършат работата, някога може да стане". Казва "не по-късно от 800 дни" и свързва срока с конкретна схема от икономически мерки, чрез която българското трудолюбие и предприемчивост "ще променят живота ви".

Ти си спешен случай... laughing.gif
Shade
Цитат(Бай Ганьо @ 14/08/2026, 10:07) <{POST_SNAPBACK}>
Ти си спешен случай... laughing.gif

"Ти си спешен случай" е диагноза без преглед и аргумент без съдържание. Видно е как след като не успя да подмениш цитата на Симеон, свързващ директно "800 дни" с конкретна икономическа схема и обещан резултат, премина към медицинския кабинет.

Засега имаме 800 дни, един цитат и нула опровержения. Другото е шум.
Ако нямаш довод по същество, "спешен случай" остава единствения публикуван факт за теб.
Питето
Б*х го чорбаджията, дето не си знае работниците... laughing.gif
Което ме навежда на мисълта, че ти не си схванал кое точно смяташе да оправи царя за 800 дни. Оказа се, че е имав в предвид собствените си интереси.
Shade
Цитат(Питето @ 14/08/2026, 11:32) <{POST_SNAPBACK}>
Б*х го чорбаджията, дето не си знае работниците... laughing.gif
Което ме навежда на мисълта, че ти не си схванал кое точно смяташе да оправи царя за 800 дни. Оказа се, че е имав в предвид собствените си интереси.

Според удобната про-монархическа "логика" на Ганьо, успехът е заслуга на царя, провалът е по вина на поданиците.
Звучи малко като лекар, който вика "Операцията мина отлично, обаче пациентът упорито продължава да боледува".
Бай Ганьо
Цитат(Shade @ 14/08/2026, 20:51) <{POST_SNAPBACK}>
Според удобната про-монархическа "логика" на Ганьо, успехът е заслуга на царя, провалът е по вина на поданиците.
Звучи малко като лекар, който вика "Операцията мина отлично, обаче пациентът упорито продължава да боледува".

И въпреки всичко при Царя българите бяха най-добре...
Е, не потекоха мед и масло веднага след 800 дни, но заживяха по-добре след вашите демократи.
А Питето да дава на чистачките да избират кой да е директор... laughing.gif
Питето
Объркал си словореда. Правилното е: "Въпреки всичко и Царя, българите бяха добре."
Цитат(Бай Ганьо @ 15/08/2026, 09:58) <{POST_SNAPBACK}>

Всъщност, след краха на соца, българите живеят все по-добре. При това въпреки и напреки на тъпанарите, които редовно си избират в парламента и президенството. Подозирам, че всичко идва от свободното движение и работата в ЕС. "Тодор Живков колкото улици е направил... сега всичките са пълни с коли, че и в градинките паркираме."
Shade
Цитат(Бай Ганьо @ 14/08/2026, 23:58) <{POST_SNAPBACK}>
Е, не потекоха мед и масло веднага след 800 дни, но заживяха по-добре след вашите демократи.
А Питето да дава на чистачките да избират кой да е директор... laughing.gif

Тук вече дискусията окончателно напусна територията на фактите и влезе в царската легенда.
"При Царя българите бяха най-добре" не е аргумент, а лозунг. "Бяха най-добре - и точка" е простолюдна кръчмарска лакърдия. Най-добре по какво? Доходи? Безработица? БВП? Инвестиции? Здравеопазване? Публични финанси? Сравнено с кой период и с кои държави?
Не си в състояние да го обясниш, нали? Това са твърде конкретни показатели, високо над интелектуалното ти ниво.

Не твърдя, че всичко при Симеон е било лошо. Имам предвид нещо много по-просто - едно управление се оценява по резултатите и по изпълнението на поетите ангажименти, а не по това колко силно някой вярва в управляващия.
Но нека услужливо като за безпомощен простичък човечец ти помогна в оценката.

Данните показват, че безработицата действително спада по време на управлението на Симеон - от около 17% през 2001 г. до около 10% през 2005 г., а средният икономически растеж е бил 5.4%, по-висок от предходния период.
Но "българите бяха най-добре" е твърде категорично сравнително твърдение спрямо ЦЯЛАТА следваща история на страната (20+ години и десетина различни правителства), а не само спрямо предходния кабинет. За да го докажеш, трябва конкретен критерий и период за сравнение, не мъгляво "вашите демократи", зад което дори не става ясно кои точно управления имаш предвид.

Освен това растежът през царските години беше силно потребителски и дългово задвижен. Външният дълг нарастваше успоредно със спада на безработицата, което е класически модел на краткосрочен подем с дългосрочна цена, не непременно устойчиво "най-доброто" състояние на нацията.
Забавното при теб е, че щом статистиката работи в твоя полза (спад на безработица), изведнъж "заслугата е на Царя". Когато не работи (провалено обещание за 800 дни), "вината е на народа".

Нужно ли е да ти се напомня, че статистиката не разпределя похвали и вина по политическа симпатия - тя просто показва числа. Ако наистина цениш реалните показатели, приеми ги изцяло - включително растящия дълг, включително неизпълненото обещание - не само частта, която пасва на баснята ти за перфектния монарх.
За съжаление креатурите от твоята категория сте неспособни да предложите показатели, периоди и сравнения. Във вашата колегия "най-добре" е просто царедворческо пълзене: "Така си е, щото царят е добър".
Shade
Цитат(Питето @ 15/08/2026, 07:04) <{POST_SNAPBACK}>
Объркал си словореда. Правилното е: "Въпреки всичко и Царя, българите бяха добре."

Всъщност, след краха на соца, българите живеят все по-добре. При това въпреки и напреки на тъпанарите, които редовно си избират в парламента и президенството. Подозирам, че всичко идва от свободното движение и работата в ЕС. "Тодор Живков колкото улици е направил... сега всичките са пълни с коли, че и в градинките паркираме."

Ганьо Африкански се доказва упорито като неспособен да се аргументира с нищо друго, освен празни безсъдържателни лозунги като "И въпреки всичко при Царя българите бяха най-добре".
Приказки на чашка без нищо конкретно, с изключение просвояваните на общо основание етикети "комунисти", "демократи", "четирихилядници".
Очевидно за Ганьо времето е спряло със "слизането на царчето от престола и края на царската школа".
Бай Ганьо
Цитат(Shade @ 15/08/2026, 23:38) <{POST_SNAPBACK}>
Очевидно за Ганьо времето е спряло със "слизането на царчето от престола и края на царската школа".

Сигурен съм че знаеш защо всички комунисти мразите Царя и монархията... laughing.gif
Shade
Цитат(Бай Ганьо @ 16/08/2026, 08:47) <{POST_SNAPBACK}>
Сигурен съм че знаеш защо всички комунисти мразите Царя и монархията... laughing.gif

"Сигурен съм, че знаеш защо" звучи впечатляващо - приписва ми знание за нещо, което дори ти не си доказал.
Идея си нямам дали и защо "всички комунисти мразят Царя и монархията". Единствено беше споменато, че Симеон слезе от власт, след като не изпълни обещанието си за 800-те дни. Ако в твоите очи това автоматично прави някого "комунист", значи етикетът ти важи буквално за всеки, който гледа календар.

Но самоувереността ти е наистина впечатляваща: от едно изречение успя да определиш политическите убеждения и отношението към царя и монархията на цяла идеологическа група. Само аргумент по темата не успя да формулираш.
Питето
Предполагам, че комунистите мразите конкуренцията около едноличната власт. А може би щото ви трябва някой виновен...
Това е леката версия на нашия форум. За да видите пълната версия, моля натиснете тук.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.