Помощ - Търсене - Потребители - Събития
Пълна версия: Какъв е смисълът от работно място................
Форум АБВ > Общи > Обща дискусия
Страници: 1, 2
Личинка
Да, няма спор.
Радио Ереван
Щом са на последно място хич да не ти дреме. smile.gif sunbathing.gif

Като ученик и аз си мислех, освен за гаджета и само за пари, тъй че го приеми за нормално.
Mukaveev
Тия в Швейцария не знам как се оправят с една минимална заплата..
Mukaveev
Цитат(Питето @ 01/08/2017, 07:29) <{POST_SNAPBACK}>
А е цинично, щото будалите се радват че "им вдигат заплатата", а реално държавата им взема повече данъци и осигуровки, докато депутатите получават истинското повишение на заплатата.

...........и сами си гласуват повишението. laugh.gif
Питето
Като за "примерно..." става, ама като реалност познаваш ли такъв човек, дето да му падат едни пари всеки месец, и той да ходи на работа за два пъти по-малко? Питам, щото тези дето ги знам, или ходят на работа за заплата, дето е равностойна или по-голяма от онова дето им капе, или просто се занимават с хобита като земеделие в градинката на вилата или нещо подобно дето хем е физически поносимо, хем им е психологически приятно.
Питето
Това е обучение, при това все пак обучавания получава нЕкакви кинти, вместо той да ги дава. Така, по естествен път хората се пресяват, а и характера се калява. Тези дето не им харесва търсят начин или да получават по-висока заплата (сменят работното място или направо територията, учат нови неща за нови професии.......), или да работят за себе си. Другите дето се примиряват... абе не всеки схваща уроците от първия път, на нЕкои им трЕбе повечко време и напън.

Цитат(Mukaveev @ 28/07/2017, 23:59) <{POST_SNAPBACK}>
...Какъв е смисълът от работно място, когато служителят не получава достатъчно средства дори да се издържа? ...

Mukaveev
Цитат(Питето @ 16/09/2017, 23:19) <{POST_SNAPBACK}>
Това е обучение, при това все пак обучавания получава нЕкакви кинти, вместо той да ги дава. Така, по естествен път хората се пресяват, а и характера се калява. Тези дето не им харесва търсят начин или да получават по-висока заплата (сменят работното място или направо територията, учат нови неща за нови професии.......), или да работят за себе си. Другите дето се примиряват... абе не всеки схваща уроците от първия път, на нЕкои им трЕбе повечко време и напън.

Казваш това е нещо като образователен момент в живота на някой индивиди........без гаранция за взета матура.
Питето
Ми горе-долу така се получава накрая, а и къде пише, че се учи само в училище... animatedwink.gif
Mukaveev
Цитат(Питето @ 18/09/2017, 22:03) <{POST_SNAPBACK}>
Ми горе-долу така се получава накрая, а и къде пише, че се учи само в училище... animatedwink.gif

Улицата е най - великото училище....
Един приятел с 12 фирми казваше.......,, - Ние сме като уличните кучета , все някой гледа да те ритне, сгази, хвърли камък по теб.....а ти гледаш да оцелееш , да намериш нещо за ядене.
Голяма мъдрост......... groupwave.gif groupwave.gif groupwave.gif
Хасан
Цитат(Mukaveev @ 28/07/2017, 23:59) <{POST_SNAPBACK}>
Според изчисленията на КНСБ минималната издръжка на човек в България е около 560 лв. на месец. В същото време минималната работна заплата е 460 лв. на месец.

Какъв е смисълът от работно място, когато служителят не получава достатъчно средства дори да се издържа?

Въпросът е от една статия на Николай Киров ............ цък

Тази седмица разговарях с човек, който работи за 200 лева. Да, 200 лева и то без договор като пазач. Питах го как се оправя с тези пари, а той ми каза, че една година бил без работа и по-добре 200 лева, отколкото нищо. Другите му двама колеги били пенсионери.
След като можеш да живееш с нула лева, с 200 лева си направо супер. Така излиза. unsure.gif
Змей
Тъжен въпрос - сигурна индикация, че парите от заплата не ти стигат и то за банални разходи svirkam si.gif
Змей
И защо да не ходи по екскурзии, фитнеси, разни уроци и т.н., а ще троши нерви с колеги?
agrippa
Цитат(Питето @ 31/07/2017, 22:29) <{POST_SNAPBACK}>
Ми стани чорбаджия и пътувай. Кво, му е? Или май не "кво му е?"...
---

Не ми се мисли за други освен за шапката си. Почивам всеки ден, докато шефа не спи, мисли кого да уволни или откъде да отреже, че да върже краищата. Има си хора за всичко. animatedwink.gif

А служителят, може и да му светне някой ден, как да се справи, като види другите какво правят.
agrippa
Цитат(vanbg @ 28/07/2017, 16:27) <{POST_SNAPBACK}>
В Русия минималната работна заплата също е под жизненият им минимум-официални данни

7, 800 рубли http://www.rosprodunion.ru/mzp/,

а ЖМ е над 9,000 рубли
....
А един образ отслабнал с 5 кила, опитвайки се да изкара месеца на тамошната минимална заплата. Още 1 смисъл.
Радио Ереван
Цитат(rocco_george @ 06/08/2017, 23:48) <{POST_SNAPBACK}>
И с кого по-точно да се разведа от домочадието?
С баща ми ли,който е почти 80 годишен и с един куп заболявания?
Или с някое от децата ми,които правят опити в свободното от учене време да работят почасово или сезонно,ако успеят да си намерят работа?
От 13 години съм вдовица и през всичкото това време съм гледала да си намирам и допълнително работа,за да не се усеща липсата на доходите на мъжа ми.Затова и много от ремонтите из къщи съм ги правила сама или с помощта на децата,за да ми излезе на сметка.Но животът е такъв,че колкото и да си правиш сметките,те все излизат сметка без кръчмар.

Звучи гадно, но баща ти щом е стар и болен няма да живее още 15-20 години.
Децата ти също ще тръгнат по своя път и ти ще станеш свободна птичка.
Тъй че чака те светло бъдеще. smile.gif
С последното обаче няма как да не се съглася.
Това е леката версия на нашия форум. За да видите пълната версия, моля натиснете тук.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.