Жена ми замина за уйкенда на гости на семейството на сина в Тексас и понеже кулинарните ми умения не се простират много по-далеч от отваряне на консерви, сготви и остави храна в хладилника.
Прибирам се снощи от работа и отварям хладилника. А, пилешки воденички и сърчица, сготвени със сос от чушки и домати. Изглежда апетитно, обичам пилешки дреболии (когато има кой да ги сготви).
Сипах си в една паничка, сложих я в микровълновата фурна да се стопли, нагласих таймера на две минути и отидох да гледам новините по телевизията. И точно по време на репортажа как украинците взривяват главния мост на река Бахмутка, за да забавят настъплението на варварите в Бахмут, мощна експлозия разтърси кухнята. Станах и надникнах в кухнята да видя какво се случва. Нямаше пламъци и дим, не забелязах разрушения. Микровълновата фурна беше спряла. Приближих с тихи стъпки на пантера, та да не задействам втори детонатор, и внимателно отворих вратичката на микровълновата...
Това, на което станах свидетел, е реален, истински ужас. Още съм потресен. Отивам да си сипя един пилешки бульон за успокоение. Ако утре имам сили, ще споделя какво се беше случило...