Помощ - Търсене - Потребители - Събития
Пълна версия: Ужас в реални измерения
Форум АБВ > Общи > Ъ?
Страници: 1, 2
Shade
Няма форум "Ужаси", първо мислех да споделя настоящия ужас в "Кулинар", но реших, че макар и кухненски, този ужас е по-скоро сърцераздирателен...
Жена ми замина за уйкенда на гости на семейството на сина в Тексас и понеже кулинарните ми умения не се простират много по-далеч от отваряне на консерви, сготви и остави храна в хладилника.
Прибирам се снощи от работа и отварям хладилника. А, пилешки воденички и сърчица, сготвени със сос от чушки и домати. Изглежда апетитно, обичам пилешки дреболии (когато има кой да ги сготви).
Сипах си в една паничка, сложих я в микровълновата фурна да се стопли, нагласих таймера на две минути и отидох да гледам новините по телевизията. И точно по време на репортажа как украинците взривяват главния мост на река Бахмутка, за да забавят настъплението на варварите в Бахмут, мощна експлозия разтърси кухнята. Станах и надникнах в кухнята да видя какво се случва. Нямаше пламъци и дим, не забелязах разрушения. Микровълновата фурна беше спряла. Приближих с тихи стъпки на пантера, та да не задействам втори детонатор, и внимателно отворих вратичката на микровълновата...
Това, на което станах свидетел, е реален, истински ужас. Още съм потресен. Отивам да си сипя един пилешки бульон за успокоение. Ако утре имам сили, ще споделя какво се беше случило... strah.gif
viara
Цитат(Shade @ 03/03/2023, 18:52) <{POST_SNAPBACK}>
Няма форум "Ужаси", първо мислех да споделя настоящия ужас в "Кулинар", но реших, че макар и кухненски, този ужас е по-скоро сърцераздирателен...
Жена ми замина за уйкенда на гости на семейството на сина в Тексас и понеже кулинарните ми умения не се простират много по-далеч от отваряне на консерви, сготви и остави храна в хладилника.
Прибирам се снощи от работа и отварям хладилника. А, пилешки воденички и сърчица, сготвени със сос от чушки и домати. Изглежда апетитно, обичам пилешки дреболии (когато има кой да ги сготви).
Сипах си в една паничка, сложих я в микровълновата фурна да се стопли, нагласих таймера на две минути и отидох да гледам новините по телевизията. И точно по време на репортажа как украинците взривяват главния мост на река Бахмутка, за да забавят настъплението на варварите в Бахмут, мощна експлозия разтърси кухнята. Станах и надникнах в кухнята да видя какво се случва. Нямаше пламъци и дим, не забелязах разрушения. Микровълновата фурна беше спряла. Приближих с тихи стъпки на пантера, та да не задействам втори детонатор, и внимателно отворих вратичката на микровълновата...
Това, на което станах свидетел, е реален, истински ужас. Още съм потресен. Отивам да си сипя един пилешки бульон за успокоение. Ако утре имам сили, ще споделя какво се беше случило... strah.gif

Тази думичка не я ползвам в речника си. То наистина като сюжет за филм.
Най-добре в такива случаи отваряш на Ютуб и си търсиш рецепта. Всичко правят, показват и написано е.

нищ по дух

Реално си присъствал на събитието в Бахмут, а иначе да не си сложил неподходяща паничка, която има метални орнаменти, а ако не е покрита паничката май от соса с домати се получава експлозия.
Thursday Next
Ще опитам да позная: цели ли бяха сърчицата? animatedwink.gif
Shade
Цитат(Thursday Next @ 03/03/2023, 12:17) <{POST_SNAPBACK}>
Ще опитам да позная: цели ли бяха сърчицата? animatedwink.gif

Тук е мястото на известната крилата фраза (дали не беше на Ники Кънчев): "Има участник, познал верния отговор!"
Да, в крайна сметка събитието наистина се оказа сърцераздирателно. Но на пръв поглед се виждаше сразяваща картина. Вечерята ми обилно разплискана в микровълновата фурна. Отгоре и от стените капят и се свличат парченца от домати, чушки и сос. А воденичките и сърчицата разхвърляни извън паничката.
Докато събирах и комплектвах гозбата обратно в паничката, приложих научен подход (магнетронът на микровълновата фурна осцилира на резонансната честота на водната молекула) и метода на съдебната медицина (познат тук като forensic) да установя причината за събитието. Не беше трудно: разцепено и разкъсано от водната пара сърчице. Вероятно е било затлачено с кръвни съсиреци. Затова тенджерите под налягане имат предпазен клапан.
Няма да се задълбочавам в обяснения за чистенето и бърсането на фурната, особено бъркането по ъглите. Това би било 100% суха проза.
evanka
Нещо сготвено, взето от хладилника не се топли повече от 30-60 сек според количеството. Ако пък е имало сос, трябва да стоиш до нея и да слухтиш за експлозивно балбукане на соса.
Микровълновата е добър учител. Моя мъж на сериозна възраст, научи защо пуканките се наричат поп корн, благодарение на микровълновата.
Shade
Цитат(нищ по дух @ 03/03/2023, 09:37) <{POST_SNAPBACK}>
Реално си присъствал на събитието в Бахмут, а иначе да не си сложил неподходяща паничка, която има метални орнаменти, а ако не е покрита паничката май от соса с домати се получава експлозия.

Паничката си беше подходяща, порцеланова, а доматите бяха нарязани. Но не беше покрита. Ако можех да върна времето назад, щях да сложа капак, за да видя дали ще отлети.
Shade
Цитат(viara @ 03/03/2023, 09:32) <{POST_SNAPBACK}>
Тази думичка не я ползвам в речника си. То наистина като сюжет за филм.
Най-добре в такива случаи отваряш на Ютуб и си търсиш рецепта. Всичко правят, показват и написано е.

В мрежата сигурно има инструкции за създаване на домашни бомби, но моята, като новоизобретена, едва ли е включена там.
Shade
Цитат(evanka @ 03/03/2023, 14:24) <{POST_SNAPBACK}>
Нещо сготвено, взето от хладилника не се топли повече от 30-60 сек според количеството. Ако пък е имало сос, трябва да стоиш до нея и да слухтиш за експлозивно балбукане на соса.
Микровълновата е добър учител. Моя мъж на сериозна възраст, научи защо пуканките се наричат поп корн, благодарение на микровълновата.

Е, толкова малко време не е достатъчно. Обичам Burrito. Това е мексикански деликатес, нещо като палачинка, наречена тортия (tortilla), в която са увити разни вкусотии, характерни за мексиканската кухня. Вадя го от фризера и го подгрявам 140 секунди. Досега не е гърмяло, най-много да се пропука.
Thursday Next
Цитат(Shade @ 04/03/2023, 00:24) <{POST_SNAPBACK}>
Тук е мястото на известната крилата фраза (дали не беше на Ники Кънчев): "Има участник, познал верния отговор!"
Да, в крайна сметка събитието наистина се оказа сърцераздирателно. Но на пръв поглед се виждаше сразяваща картина. Вечерята ми обилно разплискана в микровълновата фурна. Отгоре и от стените капят и се свличат парченца от домати, чушки и сос. А воденичките и сърчицата разхвърляни извън паничката.
Докато събирах и комплектвах гозбата обратно в паничката, приложих научен подход (магнетронът на микровълновата фурна осцилира на резонансната честота на водната молекула) и метода на съдебната медицина (познат тук като forensic) да установя причината за събитието. Не беше трудно: разцепено и разкъсано от водната пара сърчице. Вероятно е било затлачено с кръвни съсиреци. Затова тенджерите под налягане имат предпазен клапан.
Няма да се задълбочавам в обяснения за чистенето и бърсането на фурната, особено бъркането по ъглите. Това би било 100% суха проза.

Хихи, не се и съмнявам, гледката е била като от филма The Texas Chainsaw Massacre. a4dff7b7.gif Принципно топленето на манджа с доматен сос води до лека украса на микровълновата, но когато в нея има и цели сърчица, катастрофата добива епични размери.
Не са били затлачени със съсиреци, това се дължи просто на факта, че са обвити с ципа, която пречи на парата да излезе достатъчно бързо. Същия ефект можеш да постигнеш и ако сложиш гроздово зърно вътре, или пък необелен кренвирш. Това НЕ ГО опитвай, освен ако не искаш пак да миеш фурна. laughing.gif Принципно като готвя сърчица, ги цепвам по дължина - едно, че се сготвят по-бързо, и второ няма "странични ефекти".
Thursday Next
Топли се колкото има нужда да се стопли, слагам и по минута и половина-две, не е проблем. Просто заради ципите с някои карантии трябва да се внимава - сърчица, бъбречета и пр. Това със соса си е проблем, щетите се ограничават, като се покрие съдът с парче стреч фолио, но не плътно, а само колкото да пречи на пръските да хвърчат навсякъде.
agrippa
2 минути – ако само нещо е студено и замръзнало чак или пакет пуканки, но по-добре 1:55, зависи и от силата на уреда, колко вата.
Всички времена съм си ги извел емпирично за нашия уред. Обикновено не я оставям сама, ходя напред-назад в кухнята докато изпищи първия път и дърпам вратата. За 2 минути може и да тоалетната да успея.
Напоследък взех да забравям и намирам манджата поизстинала след време...
viara
Цитат(Shade @ 04/03/2023, 00:34) <{POST_SNAPBACK}>
В мрежата сигурно има инструкции за създаване на домашни бомби, но моята, като новоизобретена, едва ли е включена там.

Може да е патентоваш тогава. animatedwink.gif
Нещо бях чувала за микровълнова и яйца, ако не се лъжа, променени състояния. Споменаваха някои странни неща за микровълновата.
Тя е била направена, да се ползва за военно време.
Явно тези вълни не са изучени напълно.

Иначе си разсъждавах какви принципи общи могат да се извлекат от случая.

Че понякога дори и за нещо, което ни изглежда просто можем, да ползваме чичко Гугъл например.
Инфото винаги си е сила, но много малко хора могат да го отсяват.
Затова са машините, които вече се ползват успешно в много области.
Интересното е, че има хора, които се справят добре с много трудни задачи, но с простите задачки - не се справят.
Имам си такъв пример до мен. А и на мен ми се е случвало, както и подобни случки. Явно така сме устроени хората.
За някои неща сме гений, пък за други не знаем. То и Бог не знаел всичко. Следва е нормално.

Спомням си как печката-парно взе да бумти и се чуваше извън нас. Оживяхме тогава, преди доста години. Причината беше, че майсторите си оставили ръцете и разбрахме как се разрежда водата вряла, станала на пара по тръбите. Пуска се да изтича топлата и се налива студена.
А скоро бойлера изгоря, но с този варовик от варовита вода можел да гръмне, каза майстора. Преди не си спомням такива неща да е имало. Това са все човешки неща, направени за ползване. И в последно време ги правят, да се ползват до изтичане на гаранция.

Обикновено си мислим, че всичко е проверено и безопасно, но... Ето извода - да се четат инструкциите за употреба.
Този извод може да се приложи за всичко, дори и в духовен аспект, дори за хора.
Щото всичко е програмки и всичко има инструкции за употреба, за който иска дълго/според гаранцията/ и безопасно да си ползва каквото има. Това е първото нещо, което трябва да се знае във всички аспекти.
Като си спомням, че една ползваше кана за гореща вода - за готвене ... После иска гаранция и смяна на каната. Тук споменавам личния случай, свързан с Общите принципи. Да не се разбира обратно, че общите принципи ги свързвам с лични случаи, макар че и двете връзки са възможни.
viara
Цитат(Shade @ 04/03/2023, 00:34) <{POST_SNAPBACK}>

Нямах в предвид инструкции за бомби, а за готвене, тоест преди бомбата да се случи - инфо.
Тарабас
Ако не си сложил котката да се суши в микровълновата, ужаси няма, biggrin.gif
evanka
Цитат(Shade @ 03/03/2023, 23:49) <{POST_SNAPBACK}>
Е, толкова малко време не е достатъчно. Обичам Burrito. Това е мексикански деликатес, нещо като палачинка, наречена тортия (tortilla), в която са увити разни вкусотии, характерни за мексиканската кухня. Вадя го от фризера и го подгрявам 140 секунди. Досега не е гърмяло, най-много да се пропука.

Никога не топля такива полуфабрикати от фризера на 2 мин наведнъж, защото хлебната част се разтопява бързо, а останалото -бавно. И после хлебната част става суха. Оставям ги няколко минути извън фризера, и после на няколко серии по 30 сек. Бурито изобщо не бих размразила във микровълнова, щях да го извадя няколко часа преди това да се размрази бавно.
нищ по дух
Цитат(Shade @ 04/03/2023, 00:28) <{POST_SNAPBACK}>
Паничката си беше подходяща, порцеланова, а доматите бяха нарязани. Но не беше покрита. Ако можех да върна времето назад, щях да сложа капак, за да видя дали ще отлети.

Доматениия сос е як катализатор, но може и от сърцата, че са били цели, е сега имаш опит вече, а микровълновите фурни не ги обичам, трябва много да се внимава за всяка една храна.
ЕксГорски
Напомни ми една случка (дали не съм я вече разказвал в стария форум?).
Жена ми (още не ми беше жена) и една нейна приятелка варят кокошка в тенджера под налягане.
Като решават, че е готова, се опитват да отворят тенджерата, но ... без да свалят налягането.
След известни усилия успяват, но всичкото съдържание изхвърчава - Жена ми дълго носи отпечатък от кокоши крак на шията!
Малка подробност: двете момиченца бяха студентки по ... физика, 3-та година! w00tbrows.gif
Питето
Бива, ама готвенето на пропан-бутан го докарва по-близо до военен репортаж. Хем целия квартал го чува, хем огненото кълбо наподобява на пряко попадение на ракета (добре де, като "холивудско" попадение) в жилищен блок, а и има истински осколки...
Е, надали някой ще търси точно такова наподобяване, ама като отворихме темата.
Питето
Е, все пак още са учили. За истинска пакост ти трябва практик като Хък, да ти обясни за тенждера под налягане със завит болт на мястото на клапана, която "трупа мощта и злобата на малък ядрен реактор"...
Shade
Цитат(evanka @ 04/03/2023, 00:15) <{POST_SNAPBACK}>
Никога не топля такива полуфабрикати от фризера на 2 мин наведнъж, защото хлебната част се разтопява бързо, а останалото -бавно. И после хлебната част става суха. Оставям ги няколко минути извън фризера, и после на няколко серии по 30 сек. Бурито изобщо не бих размразила във микровълнова, щях да го извадя няколко часа преди това да се размрази бавно.

Тук е съботна утрин. Сам съм у дома. Времето навън е отвратително за началото на март (глобални климатични проблеми, какво да се прави), крайно ниски температури, не повече от +4/+5 градуса по Целзий, проливен дъжд и силен режещ вятър, разхвърлящ палмови листа по улиците. Значи сега е добро време за дискусии по кулинарна тема. И така...
Избягвам да готвя поради специфичната си специфика (тафтологията не е случайна). А именно:
- Когато не съм гладен, съм отдаден 100% на професионално-творческа активност и занимания. И не мисля за ядене. По отношение на тази верига от дейности, кулинарията е разсейващ времеизяждащ процес.
- Когато съм гладен, съм гладен. Яденето възстановява силите за велики дела. Това означава необходимост от мигновено преминаване към ядене. Не превключа ли бързо към такава дейност, ще започна да припадам от глад, понеже творческият процес е изтощителен. В тази връзка полуфабрикатите и консервите са незаменими. Ако, обаче, трябва да се чака няколко часа за размразяване на храната, загинал съм.
- В свободното време обичам да посещавам ресторанти. Редовно експериментирам с различни ресторанти, предлагащи кухня от различни части на света. Обикновено тези ресторанти предлагат и типична за оригиналния си район бира. А експериментирането с различни видове бира е една от изследователските ми страсти. За протокола, не се наливам с бира като някой селски алкохолик с бирено шкембе. Дегустирам само една бира за вечерта. В тази част на света градският тренспорт е почти екзотика, много рехав, рядък, бавен и трудно достъпен. Така че на ресторант се ходи с кола. Не бих си позволил да седна зад волана надрусан, особено пък след като преди две седмици американската съдебна система ме призова за Juror в криминално дело за DUI. Законът тук е убийствен, ако те хванат надрусан зад волана. Не бих искал да попадна на мястото на нещастика, който се печеше на скарата по време на съдебното дело.
Особено интересни са смесените кухни. Предлагащи например мексиканско бурито, натъпкано с китайски деликатеси.
Намирам подхода ми за стимулиращ професионализма във всички сфери на битието. Сядам в заведението, млади келнерки тичат и си трошат краченцата да ме обслужват (това е намигане към Старозагореца), готвачите-професионалисти в кухнята дават най-доброто от себе си, за да посетя кръчмата им отново...
evanka
Цитат(Shade @ 04/03/2023, 16:21) <{POST_SNAPBACK}>
Тук е съботна утрин. Сам съм у дома. Времето навън е отвратително за началото на март (глобални климатични проблеми, какво да се прави), крайно ниски температури, не повече от +4/+5 градуса по Целзий, проливен дъжд и силен режещ вятър, разхвърлящ палмови листа по улиците. Значи сега е добро време за дискусии по кулинарна тема. И така...
Избягвам да готвя поради специфичната си специфика (тафтологията не е случайна). А именно:
- Когато не съм гладен, съм отдаден 100% на професионално-творческа активност и занимания. И не мисля за ядене. По отношение на тази верига от дейности, кулинарията е разсейващ времеизяждащ процес.
- Когато съм гладен, съм гладен. Яденето възстановява силите за велики дела. Това означава необходимост от мигновено преминаване към ядене. Не превключа ли бързо към такава дейност, ще започна да припадам от глад, понеже творческият процес е изтощителен. В тази връзка полуфабрикатите и консервите са незаменими. Ако, обаче, трябва да се чака няколко часа за размразяване на храната, загинал съм.
- В свободното време обичам да посещавам ресторанти. Редовно експериментирам с различни ресторанти, предлагащи кухня от различни части на света. Обикновено тези ресторанти предлагат и типична за оригиналния си район бира. А експериментирането с различни видове бира е една от изследователските ми страсти. За протокола, не се наливам с бира като някой селски алкохолик с бирено шкембе. Дегустирам само една бира за вечерта. В тази част на света градският тренспорт е почти екзотика, много рехав, рядък, бавен и трудно достъпен. Така че на ресторант се ходи с кола. Не бих си позволил да седна зад волана надрусан, особено пък след като преди две седмици американската съдебна система ме призова за Juror в криминално дело за DUI. Законът тук е убийствен, ако те хванат надрусан зад волана. Не бих искал да попадна на мястото на нещастика, който се печеше на скарата по време на съдебното дело.
Особено интересни са смесените кухни. Предлагащи например мексиканско бурито, натъпкано с китайски деликатеси.
Намирам подхода ми за стимулиращ професионализма във всички сфери на битието. Сядам в заведението, млади келнерки тичат и си трошат краченцата да ме обслужват (това е намигане към Старозагореца), готвачите-професионалисти в кухнята дават най-доброто от себе си, за да посетя кръчмата им отново...

Уж от някакви воденички в сос тръгна ... А то се оказа климатична психо-драма с елементи на "Your Honor".
Shade
Цитат(evanka @ 04/03/2023, 07:34) <{POST_SNAPBACK}>
А то се оказа климатична психо-драма с елементи на "Your Honor".

Така ли се оказа? Е, в такъв случай отивам да си пусна някой филм по Netflix или Plex. А като стане време за обяд, ще отворя консерва или ще си претопля Burrito. smile.gif
Бай Ганьо
.... консерви, .... пилешки воденички и сърчица,.....
пилешки дреболии.... микровълновата фурна ...... украинците взривяват главния мост на река Бахмутка ....

Мечтата на интелектуалеца ......
Селска идилия... laughing.gif
Shade
Цитат(Бай Ганьо @ 04/03/2023, 13:01) <{POST_SNAPBACK}>
Мечтата на интелектуалеца ......
Селска идилия... laughing.gif

Нещо за мечтата на селския интелигент да споделиш? Как върви продажбата на надуваеми кукли в Русия? Кълват ли рускините на зулуската амбулантна стока?
Thursday Next
Цитат
Особено интересни са смесените кухни.

Ако искаш да изгъзарееш, на това можеш да му викаш фюжън кухня. animatedwink.gif
Thursday Next
Е все пак още са следвали. На нас навремето един дипл. инж. ни върза звънчевата инсталация на входа на 220 волта. a4dff7b7.gif
Shade
Цитат(Thursday Next @ 05/03/2023, 03:05) <{POST_SNAPBACK}>
Ако искаш да изгъзарееш, на това можеш да му викаш фюжън кухня. animatedwink.gif

А, не съм много силен с тази слабост. Но снобът-философ на форума сигурно е на линия и ще се прояви да ни научи как това се превежда на руски. smile.gif
Но така или иначе, вече съм сертифициран експерт по фишън кухня. wink.gif
agrippa
Цитат(Thursday Next @ 05/03/2023, 05:06) <{POST_SNAPBACK}>
Е все пак още са следвали. На нас навремето един дипл. инж. ни върза звънчевата инсталация на входа на 220 волта. a4dff7b7.gif

Що: имате различни волтажи в къщата? Тукашните къщи имат 110 и 220 волта зарад' някои електроуреди, ама трябва да разбираш кое къде е и да имаш китап за електишън. Не че не съм я модифицирал собственоръчно и мойта инсталация.
Thursday Next
Цитат(agrippa @ 05/03/2023, 18:50) <{POST_SNAPBACK}>
Що: имате различни волтажи в къщата? Тукашните къщи имат 110 и 220 волта зарад' някои електроуреди, ама трябва да разбираш кое къде е и да имаш китап за електишън. Не че не съм я модифицирал собственоръчно и мойта инсталация.

Нямах предвид в една отделна къща, нито тук и сега, а едно време като бях малка в соца, звънчевата инсталация на панелния вход. Бяха на 9 волта.

А и тука дипл. инжовете на ходят по къщите да връзват кабели. animatedwink.gif
Thursday Next
Цитат(Shade @ 05/03/2023, 17:54) <{POST_SNAPBACK}>
Но така или иначе, вече съм сертифициран експерт по фишън кухня. wink.gif

453.gif 453.gif Ама вярно - фишън един път си оформил! С постмодерни декоративни елементи.
Catpuccino
На това ужас ли му викаш wink.gif
Разгледай протоколите на ЦИК и ще ти мине стреса smile.gif
Shade
Цитат(Catpuccino @ 09/04/2023, 14:27) <{POST_SNAPBACK}>
На това ужас ли му викаш wink.gif
Разгледай протоколите на ЦИК и ще ти мине стреса smile.gif

Нямам достъп до протоколите на ЦИК. Сподели какво имаш предвид.
Thursday Next
Е ти пък бива ли веднага с тежката артилерия? a4dff7b7.gif
Alexfield
Достъп до протоколите на ЦИК има всеки човек с връзка към интернет:
https://results.cik.bg/ns2023/rezultati/index.html
Ето ти един конкретен пример:
84 гласа за ППДБ (номер 12) регистрирани на машината в секция 244606029
https://results.cik.bg/ns2023/rezultati/24....44606029.2.html
ги няма в протокола на съответната СИК - изчезнали са тези 84 гласа
https://results.cik.bg/ns2023/rezultati/24....44606029.1.html
Catpuccino
Искаш ли още цяла серия такива имам smile.gif Например как гласове за ППДБ се прехвърлят към "Не подкрепям никого" - цели 40 гласа от само една секция във Варна.
Най-интересното, че сборът от хартиените и машинни гласове няма нищо общо с броя на гласоподавателите wink.gif и то не къде да е, а в крайният, финалният Протокол на ЦИК
Нова аритметика, сър!

Честито на всички, които си направиха труда да отидат до урните smile.gif
Catpuccino
Ми дойдох да нагледам кво се случва тук и четох за точки, четох за ябълки smile.gif Не може да не се отдели ред на новата аритметика по нашите земи! Има и нова социология, но за нея друг път smile.gif
Shade
Цитат(Catpuccino @ 10/04/2023, 03:33) <{POST_SNAPBACK}>
Искаш ли още цяла серия такива имам smile.gif Например как гласове за ППДБ се прехвърлят към "Не подкрепям никого" - цели 40 гласа от само една секция във Варна.
Най-интересното, че сборът от хартиените и машинни гласове няма нищо общо с броя на гласоподавателите wink.gif и то не къде да е, а в крайният, финалният Протокол на ЦИК
Нова аритметика, сър!

Честито на всички, които си направиха труда да отидат до урните smile.gif

Подобни явления май са повсеместни. При мен имаше не само опити за фалшфикация, но дори официални обвинения, че всъщност другата страна била направила фалшфикации, заплахи за саморазправа, реализиране на тези заплахи с атака на държавна институция, довела до убити, ранени и потрошена държавна собственост. Явление, което продължава вече трета година.
Преди изборите в България Копейкин се заканваше да вземе 95% от гласовете, да формира еднопартийно правителство по руски образец, да извади България от ЕС и НАТО и да я прехвърли на Московска орбита. Не успя този път, обаче докара Израждане до трета политическа сила. Изглежда че при преобладаващата ниска политическа култура слепешкото залитане от Браунов тип по самозвани многообещаващи месии се превръща в динамичен стереотип на българската нация. Тази тенденция, обаче, пълни с радост сърцата на българските нискообразовани русофилистици-активаксъри, вярващи в благи фикции. Представени във форума от Света Троица.
Доскоро Сърбия беше най-русофилската нация в Европа, но междувременно сърбите се ориентираха към Европа, осъзнавайки, че нищо положително не могат да очакват от интензивно западащата икономически Русия. Никой не обича лузърите, освен българското простолюдие, което понастоящем превърна България във водеща европейска русофилистична нация. Какво ли още предстои...
Бай Ганьо
Цитат(Shade @ 11/04/2023, 18:25) <{POST_SNAPBACK}>
....нискообразовани русофлилистици-активаксъри...

laughing.gif
Catpuccino
Кво смешно има това са русолюбци със сифилис бягащи от ваксини wink.gif
Catpuccino
Ми то на територията има три групи избиратели - един венец от хрантуници и влюбени в някъф застаряващ мачо, един кръг от хора, които искат просто да живеят като европейци и една група путинофили с носталгични изживявания към комунизма, към която се добавят хората с фобии от всякакво естество и за черешка към тия са и едни, които се изживяват за недооценени от дивия запад. Тая третата група е Изгъзване, което достигна върха си wink.gif поне се надявам щото не вярвам да се размножават безогледно на територията!
Shade
Цитат(Бай Ганьо @ 11/04/2023, 10:13) <{POST_SNAPBACK}>
laughing.gif

Брей, Ганев, ти така и не успя да представиш нещо по-смислено от глупави хилещи се икони. Простееш, българино, простееш! И само се излагаш като някой retarded.
Хайде вземи се напъни малко да ни разкажеш как по време на соца цялото население на България се състоеше от горещи искрени поддръжници на недодялания Правешки неграмотник и СССР. Вярващи до откат във Великите Перспективи на Светлото Комунистическо Бъдеще и тръпнещи от вяра, надежда и любов към Партията да им държи ръчиците и да ги наставлява. Кротки и изпълнителни комсомолски секретари, ръкопляскащи в строй и скандиращи възторжено "БКП! КПСС! Слава! Слава! Слава!"
Раздуй как после, след 10 ноември 1989 г., изведнъж същите тези, всички в комплект, само обърнаха политическата си ориентация и продължиха с ръкоплясканията и скандиранията в нова насока. Поради липса на други качества. Всички вкупом, с изключение на теб. Как ти единственият, или поне един от малкото, остана Винаги Верен на Партията! Което потвърждава наличието на велики качества и достойнства у теб.
Ако пък наистина си чак толкова неспособен да го опишеш, обърни се за помощ към приятел. Нали имаш един приятел, също като теб нискообразован, който се възхищаваше на ерудицията и задълбочеността ти. Хванете се двамата заедно, напънете се в клозетна поза, та белким успеете да сътворите велика русофилска антиваксърска сага и да обогатите познанията на аудиторията. Или поне да я разсмеете отново. Струва си усилието, не е ли така?
Бай Ганьо
Имах леки съмнения, но сега съм убеден, че си бил комсомолски секретар. laughing.gif
Shade
Цитат(Бай Ганьо @ 11/04/2023, 22:58) <{POST_SNAPBACK}>
Имах леки съмнения, но сега съм убеден, че си бил комсомолски секретар. laughing.gif

Леките ти съмнения и тежката ти ограниченост са през оная ми работа, но въпреки това с нетърпение чакам да науча от теб повече за успешната ми политическа кариера.
Ако успееш да се справиш задоволително, ще преименувам темата на "Веселба в реални измерения".
Thursday Next
Цитат(Бай Ганьо @ 12/04/2023, 07:58) <{POST_SNAPBACK}>

Момент, мисля, че започвам да схващам логиката - всеки, който може да напише повече от едно свързано изречение, е бил комсомолски секретар, така ли?
Бай Ганьо
Ти какво разбра от горния чаршаф?
Нещо смислено да имаше!
Glo
бай ганьо, стига си се занимавал с глупости, ти си хубаво момче и всички те обичат, иди пиши до администрацията да ми махнат ограниченията, ни теми мога да пускам, ни да пиша в най-горния форум и разни други, бих им писал лично но съм си забранил личните понеже мразя да си пиша с хора и със жени, би ли взел тази роза от мене 770d4fd976.gif айде зимай я и действай, и мноо поздрави на квакера,щото нали сте големи приятели на маса, кажи му че имам роза и за него, последната az takovata.gif
Shade
Цитат(Бай Ганьо @ 12/04/2023, 00:13) <{POST_SNAPBACK}>
Ти какво разбра от горния чаршаф?
Нещо смислено да имаше!

Какво има за разбиране? Би трябвало да оцениш потвърждението на прозрението си, че онези българи, които смятат Русия за рашистка диктатура, а сериозната епидемия от ковид ограничена благодарение на ваксините, са все бивши комсомолски секретари. Всички те са някогашни титуляри на милионите комсомолски секретарски позиции, създадени по време на соца за желаещите да секретарстват. Позиции, от които вкупом се отрекоха след Десети. След което, изгарящи от желание да се занимават с политика на дребно, се прехвърлиха към грешната страна на историята, от където оцениха невярно Путин и КОВИД-19.
А ти с гордост остана единствения реален комсомолски секретар, верен на пионерската клетва "Винаги готов!"
Бай Ганьо
Ти пък с какво ги ядоса, че са те ограничили!
От квакера имаш специални поздрави.
Само розата да не е червена, че ще се обиди много. grin.gif
Glo
бай ганьо, наричай ме моля те - литъл съншайн - че да не се обидя и аз много smokeing.gif
Това е леката версия на нашия форум. За да видите пълната версия, моля натиснете тук.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.