Mukaveev
17/08/2017, 23:07
Атентата в Барселона,......цък.
Ван се вряза в множество пешеходци на най-популярната за туристите в Барселона улица - "Лас Рамблас".
Вътрешният министър на Каталония Жоаким Форн потвърди, че 13 души са загинали и най-малко 50 са ранени при атаката.
По-късно регионалният премиер на на Каталония Карлес Пучдемон съобщи, че най-малко 12 души са убитите, а ранените са 80, като състоянието на 15 от тях е много тежко.
Ванът се движел на зиг заг с висока скорост, за да удари възможно повече хора, разказват очевидци. Те описват случилото се като ужасяващо - по улицата имало паднали хора, чували се писъци на деца.
Ванът е изминал над 500 метра, газейки хора, преди да спре.
Шофьорът изоставил колата и избягал.
По "Лас Рамблас", която започва от площад Каталуня и стига до морето, всеки ден минават не по-малко от 100 000 човека.
Полицията в Барселона потвърди, че в града е била извършена терористична атака.
Отговорност за атаката пое "Ислямска държава"
Напредъкът на западното общество не може да мине без подобни изродски изяви. Колкото по- се разслояват световете , толкова жестовете на драматизъм искат да засегнат колкото си може повече .
Ти който се взривяваш, палиш, стреляш, газиш.....ти кой си ? Какъв си ? Коя е майка ти , кой е баща ти ? Ти човек ли си ? Какво си ? И името ти и ти ще изчезнат за винаги, времето ще те подмине и ще те забрави, кой иска да те помни ? Велик си само в болната си мисъл.
Ти кой беше ? Нали всички знаем какво си, а и ти знаеш какво си .......едно нищо.
Тук дори и да не платиш, там горе ти е запазено местото. Не си при девиците да знаеш.....това е земната лакардия, истината е друга. Всички там ще се съберете.
2 Pedro 3:9
9 El Señor no retarda su promesa, según algunos la tienen .....
Много пъти съм бил на това място, както и много други хора. Покой на загиналите и утешение за скърбящите.
Това е твоят живот, държава , град, ден, час......това е около теб. Дайте някакъв коментар. Всяко нещо има начало и край......по един или друг начин.
Тарантула
18/08/2017, 01:02
Всеки ден минавам от там за работа. Днес се случи половин час след това...
Ужас! Нямам думи... Току що потвърдиха за 100 ранени. Сред жертвите има и дечица.
Религиите създават чудовища. Никой на този свят няма право да решава върху друг човешки живот. Никой!!!
Барселона ще се "изправи и продължи", но утре къде ще е следващото??? Това ли е светът, в който живеем??
Жалко. И за жертвите и за бъдещето на децата ни..........
Точно за теб се сетих. Викам си, дано Тарантулка е добре!
Какво да се коментира?!
Човешката жестокост и простотия са безгранични.
The_Purifier
18/08/2017, 06:42
Добро утро! Това е зъл социален експеримент, а не атентат. Атентатите преследват някакви крайни цели, а тук целта е динамична величина.
Thursday Next
18/08/2017, 11:44
Човек остава в паметта със съграденото, не с разрушеното. Точно там, където стои "Ла саграда фамилия", това се усеща много добре, мисля. Напоследък добивам усещането, че вихрещия се терор и войнстващият национализъм, който се надига в негов отговор, са двете лица на едно и също нещо - агонията на една система, която предусеща края си. Предстои нещо да се промени рязко. Не знам какво е - дали петролът ще стане излишен, дали ще кацне най-сетне делегацията от Вулкан, но ... да сме живи да видим. Мир на душите на онези, които не доживяха.
Човек остава в паметта със съграденото, не с разрушеното.
Коя точно памет? На историците? На тълпата?
Защото, като се спомене Древен Рим, първите две имена в разговора обикновено са на запалилият Рим Нерон и на разрушителят на Картаген - Сципион. От Средновековието - на Филип IV, избил тамплиерите и разрушил крепостите-храмове и Тамерлан, с неговата пирамида от черепи на посланици. От по-ново време - на генерал Кастър, Ленин, Чан Кай-Ши, Сталин, Хитлер, Пол Пот, Иди Амин...
Питай някого, дали знае, кой е построил Айфеловата кула (сериозно!) и в половината случаи ще получиш като отговор свиване на рамене, но три четвърти от анкетираните ще знаят, че първоначално парижани не са я харесвали и са искали да бъде разрушена.
В центъра на Варна е седящата статуя на арх. Дабко Дабков - човекът придал съвремнен облик на града и ТОВА е, което получава от "помнещата" тълпа:

Така че, нека просто си припомним фразата "Историята се пише от победителите." - това е просто politically correct израз за "Човечеството запомня само чудовищата..."
....
Това е твоят живот, държава , град, ден, час......това е около теб. Дайте някакъв коментар. Всяко нещо има начало и край......по един или друг начин.
Какво ново трябва да коментираме? Почти всеки месец нещо подобно става на различни места в Европа.
Следват дежурните фрази като: няма да ни победят, няма да се уплашим, ще надделеем и пр., ще палят лампите на Айфеловата кула в цветовете на съответната държава, или пък ще остава в мрак. И след известно време, или пък неизвестно, отново същото.
Очевидно със заклинания оправия няма, и не може да има.
Целта е психически тормоз.
unguriano
18/08/2017, 17:46
Очевидно със заклинания оправия няма, и не може да има.
Няма, ми. Аз отдавна го бая, ама мноо пъти са ми разправяли, че съм расист и не съм толерантен.
Всъщност не си прав. И аз не съм. Сещам се за едно заклинание. "Е са ти евах мамата" и зареждаш картечницата.
И мен така, ма и аз не се трогвам.
Освен това не обичам политическата коректност. Нещата са такива каквито са и погалвайки ги с нежни думи не ги прави други.
unguriano
18/08/2017, 18:36
Целта е психически тормоз.
Мани таа работа. 100-на ранени и намколко убити. И дечица. Бах тоа "психически" тормоз.
Тарантула
18/08/2017, 18:57
С времето все повече харесвам тоя противния от аватара ти. Когато чуя за такива неща...
Тарантула
18/08/2017, 19:05
Одеве минах от там. Рамблата е пълна отново. Но погледите на хората са тъжни, в някои се чете и страх. Сто телевизии предават директно, тълпи от хора палят свещи и се получава едно тежко, сълзливо мълчание...
Върнах се с метрото от там. Влакът спря внезапно между две спирки, по технически причини, и се усети как хората се панираха. Всеки търсеше погледът на другите, заизвъртахме глави и спряхме да си гледаме телефоните. Половин минута, като половин час, тежък, наситен...
Ще се отърсим. Но ми е толкова мъчно...
Thursday Next
18/08/2017, 19:49
Ти помниш ли името на оня, дето заля "Мона Лиза" с киселина? А на оня другия, дето хвърли камък по нея? А на оная кукувица, дето я замери с чаша? Но помниш името на този, който я е нарисувал, или? За това говоря.
Едит:
Цитат
Историята се пише от победителите
Чърчил в някакъв момент казва "Ние спечелихме войната, но немците спечелиха мира." В такава една ситуация кого определяш като победител?
И на мен не ми харесва особено. Не мисля да е толко тъп, просто играе за публиката.
Но понякога казва неща, които другите не искат или не могат да кажат.
Цитат
Религиите създават чудовища.
Една единствена религия създава чудовища и отказва да се реформира-ислямът.
Alexfield
18/08/2017, 20:52
Със сила и кръвопролития няма да се реформира ислямската религия. От друга страна целият ислямски свят се крепи на продажбите на петрол, а светът става све по-малко зависим от петрола.
Не е случайно, че в ОАЕ са се светнали и развиват туризъм, а правилата: дрес-код и комуникация между половете е либерализирана.
Ето какво се случва в Саудитска арабия. Свършва кешовицата от петрол и трябва да направят нещо. И така со кротце со благо смятат да си обособят автономна област със светски закони. Където да не се налага да се чаршафосваш от главата до петите. Където ще е позволена употребата на алкохол. Където ще можеш да разговаряш с "противниковия" пол.
Саудитска Арабия планира грандиозен туристически проект на Червено мореПреходът ще е бавен, но пък се вижда началото. Колко време е трябвало на християнската религия да изостави идеята за светата инквизиция?
Тарантула
18/08/2017, 20:55
За мен няма различни религии, съжалявам! Всичко е промиване на мозъци и фанатизъм. Имам наблюдения и от католици и всякакви такива, вярващи си в нещо си...
Излишно е, не ми се спори и не му е място. Болно ми е.....
zelena_euglena
18/08/2017, 21:05
Това е ужасът на 21 век, явно ще има още атентати и май сме безсилни да гис прем. Само като си помисля ние тук колко сме беззащитни и неподготвени за такова нещо, само като се сетя как г-н Магнолиев казваше че метрото ни е най-сигурно, най-охранявано, а как миналата година когато имаше проблем с една мутриса метростанция Сердика се препълни и никой нищо не ни каза, а ако беше станал атентат вместо да се изнесем възможно най-бързо, ни държаха като в затвор.
Наскоро ходих в Белгия и меко казано съм шашната....нямам нищо против исляма, нито някоя друга религия, всеки е свободен да изповядва и да вярва в каквото ще, НО.... в центъра на Брюксел видях повече ислям отколкото християнство.
Тези неща струват маса пари и други скъпи ресурси, та е хубаво да се запитаме: Кой има файда щом трябва да се бръкне дълбоко в джоба? И не, не са мюсюлманите, щото я кажете една марка известни хладилници или климатици, дето да се правят в държава с шериат. Ми няма щото тези не умеят такива неща. Ако не им дадат техника няма да произведат нищо, а кой е луд да заплашва онези, дето му дават техника и му купуват произведеното? Та остава другото, да говорим за продавачи на въглеводороди, а там има проблем с търсенето и огромното предлагане (и мераци да си крадат пазара помежду си). Дори част от проблема с търсенето е, че една обединена Европа, лесно ще стане монополист-купувач. Да, купувача също може да е монополист, точно като ОПЕК, ама на отсрещната страна на тезгяха. Та търсете тези дето сеят страх някъде, където има застрашени пари и настоящ стандарт на живота (поне стандарта на водещата група). Сега, що точно мюсюлмани, ми подходящи са поради цял куп причини.
Браво на арабухите, много добро решение!
Всъщност четох, че нападенията са в точки по света, симпатизиращи на имигрантите. Барселона е едно такова място и именно затова е на прицел. Първоначално не схванах защо, но фактически тези удари имат за цел да променят тези либерални възгледи, като настроят хората срещу пришълците. По този начин се създава напрежение между двете страни - местни и имигранти, и така имигрантите-мюсюлмани няма да се чувстват добре по тези места, съответно няма да им харесва тамошния живот и шансовете да се капсулират в техния специфичен/традиционен начин на живот и най-вече религия се увеличават, което е и основната цел на радикалните мюсюлмани - разрастване на тази религия по света.
hristam
18/08/2017, 22:19
Ние знаем какво се случва единствено и само от медиите, доколко тази информация е достоверна, ще си остане тайна. Показват ни някакви хора, цитират някакви имена, данни...но кой стои зад това, каква е основната идея - можем само да гадаем. Там, където са намесени световни интереси, свързани с много пари, ще се случва това, което подкрепя тези интереси, каквото и да е то.
Alexfield
18/08/2017, 23:18
А ти вместо да остроумничиш зад клавиатурата, защо не отидеш на място в Барселона улица - "Лас Рамблас" и да видиш, каква е реалната ситуация?
Или не ти стига дори и написаното от Тарантула, която живее там и се е разминала на косъм с инцидента?
Даваш ли си сметка, колко грозно звучиш?
П.П. На 22-ри март 2016-та година в 08:00 часа сутринта аз се намирах на летище Брюксел-Шарлероа. В 08:05 часа на летище Брюксел-Завентем избухна бомба. Прекият ми ръководител ми се обади тогава по телефона да ме пита как съм - от него разбрах какво се е случило.
Симбиозата на МОП и тероризма е била доказана още преди 10-12 години и тогава още стана ясно че МОП финансира тероризма.
hristam
19/08/2017, 10:19
А ти вместо да остроумничиш зад клавиатурата, защо не отидеш на място в Барселона улица - "Лас Рамблас" и да видиш, каква е реалната ситуация?
Или не ти стига дори и написаното от Тарантула, която живее там и се е разминала на косъм с инцидента?
Даваш ли си сметка, колко грозно звучиш?
П.П. На 22-ри март 2016-та година в 08:00 часа сутринта аз се намирах на летище Брюксел-Шарлероа. В 08:05 часа на летище Брюксел-Завентем избухна бомба. Прекият ми ръководител ми се обади тогава по телефона да ме пита как съм - от него разбрах какво се е случило.
Не съм сигурна, че ти си разбрал какво точно съм имала предвид. Точно защото съм зад клавиатурата и нямам преки впечатления, не мога да знам точно кой стои зад тези атентати. Не отричам фактът, че атентати е имало, че е имало жертви, хаос и ужас. Но кой и защо е причинил това, ти например, бидейки на брюкселското летище в осем сутринта, знаеш ли?
Имам позната, чиято дъщеря живее в Барселона и бях свидетел на страхът и паниката на тези хора. Но аз говоря за друго.
Alexfield
19/08/2017, 10:41
Сега стана още по-объркано. Значи информацията от медиите не те устройва? Информацията от Тарантула не те устройва? Кажи какъв тип информация би те устроила???
Може би, както си седиш на централния площад, някой Абдула да дойде при теб и да ти каже: "Моме, така както си седиш, ще ми помогнеш ли да си облека тази традиционна арабска носия, че планирам съвсем след малко да се срещна с едни 72 девици...

Всички се информираме от медиите. Една малка част, които биват информирани от първа ръка, спират да се информират по обясними причини: прегазени са, взривени са, застреляни са, наръгани са с нож и т.н.
Alexfield
19/08/2017, 10:46
А какво значи МОП?
hristam
19/08/2017, 11:19
Въпросът е в това каква част от истината казват медиите. Кой стои зад тези убийства, кой е източникът на това зло?
Тарантула
19/08/2017, 12:34
Не знам какви са ви медиите. Тук всичко е реално, на момента, преки свидетели и пострадали. Няма и секунда излишно време за прикриване (или създаване) на някакви кнспирации или интриги. В случая всичко се случи пред очите ни.
И терористите ги заловиха пред свидетели, преки минувачи. Не пред камери. Застреляха ги пред пешеходци, ужасени и панирани.
Самата джихадска организация потвърди, че стои зад атентатите в Барселона официално. И че са замисляли удар в по - мащабни измерения.
Мога да продължа. Но съм достатъчно наплашена, защото е реално, за съжаление.
Симбиозата на МОП и тероризма е била доказана още преди 10-12 години и тогава още стана ясно че МОП финансира тероризма.
Нека да сме на ясно-Тероризмът също е политика! Открай време-от изгорената плевня на чорбаджията до откритата въоръжена борба на угнетените срещу властта.И още от древни времена,пример сикариите в юдейската война с римляните/Йосиф Флавий/.Цялата история на човечеството е пропита с тероризъм!
По повод терора на Запад неволно възникват въпроси...И един основен....от стаааро време...
Cui bono? Cui prodest? - Кой ще има изгода? (Л. Касий Лонгин Равила).
Фашизмът и комунизмът като "братски" идеологии са в основата на раждането и развитието на ислямизма. Например, нацистите помогнаха за създаването на Ислямското братство в Египет в 1928г., една от първите ислямистки радикални групи. Нацистите се надяваха да използват организацията срещу британците в Близкия изток. Хасан ал-Банна, основателят на Мюсюлмански братя, беше страстен почитател на Хитлер. Нацистките корени допринесоха за безпроблемното вмъкване на яростния антисемитизъм в ислямския тоталитаризъм. По-късно през времето на "развитият",реалният и всякакъв социализъм,който така и не можа да устиска до комунизъмът,"братските"връзки с чалмосаните не прекъснаха,как ли не се прегръщаха "другарите" от двете идеологии,белки световен социализъм щяха да мътят!
Нещо подобно става в най-добрият от всички възможни светове ....според Лайбниц МАНГАЛИТЕТЪТ* НА КОМУНИСТИТЕ
Обръщам се към българите, които не страдат от никакви левичарски самоизмами и не биха се поддали на евтини левичарски съблазни, за да кажа:
Очевидно е, че другариатът подкокоросва „родния“ циганиат да извършва поредица от безчинства спрямо народа, който е създал и дал име на тази държава.
Nova123
19/08/2017, 18:29
Прочетох я статията от препратката ти и нищо не можах да разбера освен това, че авторът е антикомунистически настроен /не беше трудно/.
Намесвам се тук в дискусията само за да напиша нещо за този "пам.етник" - с каквото и название да е и заради каквото и да е поставен там /ннали не е на Левски или на Хитлер? - тогава може да се обсъжда по...нашироко...или не може?/
Идвам аз от Тимбукту и се чудя какво става в София, България...същото се чудя и какво става в северна ли беше, южна ли беше Каролайна, Съединени Американски Щати. Хората се вълнуват........заради някакъв си паметник????????????????????
Що не се вълнуват имат ли здравна застрафовка или има ли какво да ядат утре, или...абе или дали си имат гадже, напр?.../по Георгиевскиййй сценариййййй/:-) На мен, от тимбукту, не ми е ясно...за какво иде реч, но става страшноооо, ще се изколим , бе....и пак се питам ЗА КАКВО? Какво има да делим? Сигурно не е тоя или оня Пам.етниК ! Това е Истерия, бу - История, бе!
Сега се нагласих пръстите добре
Пам.етникА е застрашаващ сигурността на преминаващите през Кучешката градинка /така се наричаше май тази градинка преди да се построи НДК/ и затова трябва да се събори. За естетическото му –или историческо - значение си спорете, но тази жилезария е НАПЪЛНО излишна /както между впрочем и железните катинарчета по постовете -мостовете - на Сена/.
Точка
Nova123
19/08/2017, 18:30
Алекс, взе ми думите от устата! - и аз същото щях да попитам
Nova123
19/08/2017, 18:42
А аз не само съм наплашена, аз съм ужасена....тук ще споделя нещо.....преди години, като си карах колата и съм минавала покрай хора, седнали покрай оградата да гледат някакво спортно събитие съм си мислела.....каква е ограничителната скорост, какво би станало, ако някой напушен, да речем, шофьор изпусне волана и замете

мирните почиващи...ще издържи ли оградата? – на трънки!...години след това се оказа, че няма ОГРАДА....че не може ?! да се постави ограда зад всеки мирно четящ,ох, пардон, седящ човек....и че той не може да се отпусне.....трябва постоянно да се оглежда...но зад гърба си - може ли!!!!! Как се живее така?! Трябва ли да сме непукисти, да ни писне или още по-лошо да се сбъркаме?....не ме е страх? - кви са тея хора бе?! Ами ако го изживеят целия този стрес? Нали пишат, че много хора още не могат да се избавят от посттравматичния тест, текст, не бе, стрес!
Няма вече спокойствие - НИКЪДЕ - и то е в самите нас! Да го хване яд човек!
А аз не само съм наплашена, аз съм ужасена.......
е,това е първата фаза....следват други....
http://www.mak-bg.eu/content/dvadesetgodis...zapadniya-svyat
Цитат
Няма вече спокойствие - НИКЪДЕ - и то е в самите нас! Да го хване яд човек! navikvane.gif
Ако действително е така,значи една от целите им е вече постигната.Първият рунд е спечелен от тях!!

Ислямизмът е „ислямски вариант на европейската идея”-свободното либерално демократично общество Не случайно бащите-основатели на САЩ са казвали ,че демокрацията не може да съществува без да има за основа гражданското общество. Т.е., не е изненада, че фашизмът и комунизмът като тиранични идеи са в основата на раждането и развитието на ислямизма. И двете идеологии имат за цел тоталитарни идеали- ислямът световен общ халифат,а комунизмът световната пролетарска революция! След падането на комунизмът,левичарите и ислямистите загубиха"алтернативата"/СССР/ на така омразният им капитализъм,останаха без пътеводна светлина....и искат да спрат прогресът -хулят Запада, а го пълнят с емигранти...
Какъв социализъм,болни мозъци
Съгласен,но грешките на западните демокрации започват още преди век с пакта
Сайкс-Пико.Поделянето на Османската империя е станало без всякакви принципи.
Грешка е, щото можеше да ги оставят без да ги управляват, и онези днес щяха да си на племена, а не на държави с диктатори... В смисъл "малки племена — малки локални проблеми." Абе хилядолетното "разделяй и владей" в най-първичната му форма племе срещу племе. Дори така щяха да си изживеят Ренесанса по-бързо, щото е по-лесно една сравнително малка група хора да се промени, а останалите групи да видят файдата и да ги последват, а не да чакаш една огромна, инертна държава изградена върху яка сопа да изживява Ренесанс. То, и да се промени нещо при онези със сопата, най-много до Св.Инквизиция2.0 да го докарат. Та грешка си е, дето са се мъчили да обясняват що е то демокрация на хора, дето си искат "бащица" да ги управлява.
Абе то, като погледнеш и при нас е същото — не се получава, щото много сачовци и ганьовци, малко донкихотовци и вилхелмтеловци.
Този МОП не е твоя моп.

Имах предивд Международната Организирана Престъпност (МОП), щот има и такава.
Всъщност четох, че нападенията са в точки по света, симпатизиращи на имигрантите. Барселона е едно такова място и именно затова е на прицел. Първоначално не схванах защо, но фактически тези удари имат за цел да променят тези либерални възгледи, като настроят хората срещу пришълците. По този начин се създава напрежение между двете страни - местни и имигранти, и така имигрантите-мюсюлмани няма да се чувстват добре по тези места, съответно няма да им харесва тамошния живот и шансовете да се капсулират в техния специфичен/традиционен начин на живот и най-вече религия се увеличават, което е и основната цел на радикалните мюсюлмани - разрастване на тази религия по света.
Целта не е само капсулиране на малцинствата и разрастване на религията, а гражданска война.
Ние знаем какво се случва единствено и само от медиите, доколко тази информация е достоверна, ще си остане тайна. Показват ни някакви хора, цитират някакви имена, данни...но кой стои зад това, каква е основната идея - можем само да гадаем. Там, където са намесени световни интереси, свързани с много пари, ще се случва това, което подкрепя тези интереси, каквото и да е то.
Свикнахме че трябва да знаем всичко до най-малката подробност веднага след събитието. Обаче полицията има право да не дава цялата информацията докато тече следствието, докато гонят терористите. В такива трагични моменти жертвите имат право да пазят анонимност, медиите трябва да се отнасят с уважение и да пазят достойнството на убитите и ранените. Да не се показват тела за сеир на някой от другия край на света. Така правят западните медии и то с голямо усилие, между другото, защото и на тях им се иска както често правят колегите им българи да показват всичко, ама всичко...
Mukaveev
21/08/2017, 20:22
Официално: Атентаторът от Барселона Юнес Абуякуб е убит.
Испанската полиция е убила издирваният като извършител на терористичното нападение в града от четвъртък Юнес Абуяакуб. Това е станало по време на операция в околностите на Барселона.
„Потвърждаваме, че човекът, който е застрелян по време на инцидента в Субиратс (на 60 км от Барселона), е извършителят на терористичното нападение в Барселона“, написаха в „Туитър“ от каталунската полиция.

agrippa
23/08/2017, 00:00
Какво да ви кажа: светът около нас не е безопасно и спокойно място, такива като горния може да има много и да се опазим от тях е почти непосилна задача. Не можем да заключим или скрием колите, инструментите и другите потенциални оръжия и да избягваме обществените места с много хора. Или вие ще си промените поведението?
И ако някой разправя, че взима мерки и положението ще се подобри, не вярвайте на тия думи. Не се паникьосвайте и се радвайте, че и днес сте оцелели. Има и други, по-страшни неща, дето дебнат в живота ни.
Alexfield
23/08/2017, 00:16
Разбира се. Много по-страшно е Бойко Борисов да е премиер, Сотир Цараров да е главен прокурор, Делян Пеевски да диктува медиите и т.н.
О, много може да се направи - да се сложат тайно подслушватели в джамиите и да се слуша какво говорят имамите и вярващите, на по-съмнителните да им се подслушват домовете и телефоните. Джамии, които стъпят накриво да се затварят. И какво ли още не.
О, много може да се направи - да се сложат тайно подслушватели в джамиите и да се слуша какво говорят имамите и вярващите, на по-съмнителните да им се подслушват домовете и телефоните. Джамии, които стъпят накриво да се затварят. И какво ли още не.
В джамиите има агенти на службите и слушат. Имама може да говори нормално пред хората, но да отлъчи няколко човека и да им говори задкулисно каквото си иска, както е станало в Испания.
Голямата грешка е в това, че в много джамии проповядват имами от чужбина, които говорят за шариат и строго спазване на Исляма.
Французите се усетиха след атентатите, започнаха да ги гонят такива и да ги заместват с имами, обучени във Франция, но това още не е практика в други страни. Чакат да стане атентат, че да направаят нещо.
Имама може да говори нормално пред хората, но да отлъчи няколко човека и да им говори задкулисно каквото си иска, както е станало в Испания.
Именно де, да се подслушва навсякъде, и в малките стаички.
Абе ще подслушват, ама то е еднократно, пък после, като се усетят че са подслушвани, ще си намерят друг начин. Номера е не да се подслушват определени хора (в случая свързани с религия, ама утре може да са същите пакости ама свързани с някаква политическа идея, или щурава игра, или някакви други водачи да се пръкнат) а да се прави нещо с хората, които са склонни да приемат крайни идеи. Огън се гаси по три начина, и аз предлагам да му отнемеш горивото (да няма как да си намерят последователи), а не да го напъваш да остане без кислород (да им "изкараш въздуха" от подслушване). А и да ги подслушваш, накрая ще почнат да ги инструктират през интернет от чужбина и пак нЕма да станат нещата.
Това е леката версия на нашия форум. За да видите пълната версия, моля
натиснете тук.