Помощ - Търсене - Потребители - Събития
Пълна версия: Една историческа снимка
Форум АБВ > Общи > Ъ?
Страници: 1, 2
Питето
Докато има вратичка, има и шанс, а точно това не го искам. Искам затворени вратички, всичките. Да не го "реставрират" някога, а да го "премахнат" сега, по закон, което е необратимо. В тази посока, сигурен съм че не си предсказал разпада на СССР, нито падането на Берлинската стена, но иначе го раздаваш мноооого запознат с бъдещето. Е, като нищо може да се случи и обратното. Вече се е случвало в територията.
Питето
Споко, аз съм на котешка храна, цвърчи си на воля.
Shade
Цитат(Питето @ 26/01/2024, 13:07) <{POST_SNAPBACK}>
сигурен съм че не си предсказал разпада на СССР, нито падането на Берлинската стена, но иначе го раздаваш мноооого запознат с бъдещето.

Добре, добре. Има ли надежда вече да приключим с тези детински "доказваници"?
Независимо в какво си сигурен, не притежавам самонадеяността на един предсказател, който предрича:
"То не е като онова с мавзолея, БУМ, БУМ и разчистване на терена. Много е важно, като го реставрират дали ще го върнат обратно. Преди да се опитат да го върнат там, първо ще пробват да изкарат България от ЕС и НАТО".

Shade
Цитат(Питето @ 25/01/2024, 12:48) <{POST_SNAPBACK}>
Ми официално има писано "реставрация" а не "разрушаване като символ на комунизма". Кво му пречи, в един бъдещ момент някой политик да вземе че да го реставрира и "ситуира" някъде, а? Щом е писано, що да не? Ей за такива "отворени вратички" ти пиша, в комплект с половин милион малоумници (подписани самостоятелно), ама ти си обяснявай за омлети и яйца, нищо че тези искат не да върнат омлета в яйцето, ами да докарат ново щраусово яйце.

ВАС се произнесе по писаното, било то официално или не, че жалването на "Възраждане" и "Изправи се" е отхвърлено като проплакано без правно основание.
Thursday Next
Накратко, съдът ги е питал що реват на чужди гробища:

Цитат
Сдружение „Изправи се.БГ“ и физическите лица нямат правен интерес от обжалването

Но може пък да имат финансов. a4dff7b7.gif
Shade
Цитат(Thursday Next @ 10/04/2024, 00:05) <{POST_SNAPBACK}>
Накратко, съдът ги е питал що реват на чужди гробища:

Но може пък да имат финансов. a4dff7b7.gif

Финансов - със сигурност. "Русофили, обединявайте се около нас!" в основата си е призив за финансиране. Десятъкът е не само църковен приход. wink.gif
Питето
Така де, съда постанови спряното реставрирането да продължи. Остава поблема, че официално е писано "реставриране", а не "окончателно премахване". Тази вратичка трябва да се затвори, защото накрая ще си платим да ни го върнат отново:

"Малко над 2.5 млн. лева поиска областният управител на София Ваня Тодева от служебното правителство на Димитър Главчев за реставрация и консервация на фигурите и барелефите на Паметника на съветската армия. В тази сума са включени и 10% непредвидени разходи.
Предлага се близо 510 хил. лв. да бъдат предоставени тази година, а през 2025 г. останалите 2.03 млн. лева."
Това е леката версия на нашия форум. За да видите пълната версия, моля натиснете тук.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.