Добре, че се създаде този форум, че християните и мюсюлманите да могат да си изяснят света....
Вие за какво го ползвате този форум?
Ъ?
Бай Ганьо
18/09/2017, 16:37
Предимно за убиване на времето.
Имам много свободно време.
Сутрешните блокове, сапунките, брадърите,
фермите, факторите, Слави, господарите не ми вършат тая работа.
Ено време гледах и бразди.
Тарабас
18/09/2017, 16:41
Нагло е да дори само да се мисли, че с християните и мюсюлманите света се изчерпва.
Аз ползвам форума за терапия. Ходих на психиатър и ми каза специалиста, че тая агресия в душата си, че трябва да я изсипвам тази чернилка, други да я носят.
Да се заяждаш с хората е чудесно!
unguriano
18/09/2017, 17:07
Аз ползвам форума за терапия. Ходих на психиатър и ми каза специалиста, че тая агресия в душата си, че трябва да я изсипвам тази чернилка, други да я носят.
Да се заяждаш с хората е чудесно!
Минава........големият кораб минава........
Тарабас
18/09/2017, 17:35
Минава........големият кораб минава........

Абе и на мен ми е през крачола! Важното е да трупаме постове. Бройката ме кара да са чувствам спокоен.
Нагло е да дори само да се мисли, че с християните и мюсюлманите света се изчерпва.
Ама не... Имах предвид, че колкото пъти надникна, само там е писано. Не знам с какво се лекуваш... С източни религии?
Кой се заяжда?
Alexfield
18/09/2017, 18:28
Мноо кофти, че я нулирахме, нали
Тарантула
18/09/2017, 18:39
Ами да видя къв филм е гледал Джорджи. Кво ше готви Личи. Кво го мъчи наш Перси. И кво се мъдри в пясъчниците.
Служебните ми бяха любимо четиво преди, нямаше такава забава!
The_Purifier
18/09/2017, 19:29
Темите, мненията и присъствието ми тук говорят вместо мен. Общи приказки, алабализми, музика, сериозни теми и тем подобни. Почти същото, за което и стария форум.
Мюсюлмани към момента няма налични, но християни и други нерелигиозни са активни по онези подфоруми. Останалата част е слаба ракия.
Защо се получава така?
Ами ти, например, защо не пишеш?
Тарабас
18/09/2017, 20:35
. Не знам с какво се лекуваш... С източни религии?
Кой се заяжда?
С ракия и наденица!
Ми имат си повечко агресия за изсипване, та от там и повечко пописват... Между другото, на днешно време религиите вече са част от проблема, а не част от решението, както е било по времето на рисуваната история.
Тарабас
18/09/2017, 20:58
Мноо кофти, че я нулирахме, нали

Тва кат пенсиите. Години наред се трудиш, оставаш си здравето по строежите и накрая никс пенсия...
Thursday Next
18/09/2017, 22:33
Хубаво е да ходиш понякога на място, където хората не си викат "пумиар", "глопак" или "идеот".
Извън това ... навик, предполагам. Дето викат в родния край, "и я, като онуе стару краву ...".
Ами ти, например, защо не пишеш?
Нямам много време, но надничам... Обаче не виждам тема, за която да се закача... иначе бих, за малко поне...
Туй форумът е като политиката... (и като всичко останало...)
Сменяме го - независимо по какви причини, и си мислим, че идва нещо съвсем ново, променено с пръчка на магьосник...
Еуфория, викове, радост и сбирщини на едно място накуп...
Като се събудим и отворим прозореца - то пак същото...
И улицата същата, и съседите, и хората по тротоара, и в транспорта и по разписание, и въобще...
Всеки вика "друго е, различно, и аз съм различен!" - па то все същото, познато, скучно и изчерпано...
Thursday Next
18/09/2017, 23:18
Цитат
Сменяме го - независимо по какви причини, и си мислим, че идва нещо съвсем ново, променено с пръчка на магьосник...
Интересно, никога не съм си мислила, че ще е нещо съвсем ново.
Ако беше съвсем ново, кой знае дали щях да се ентусиазирам. Нали прочете за "като онуе стару краву"?
Alexfield
18/09/2017, 23:33
Аз само като надникна и ми идва да затрия тези раздели. После дишам дълбоко и се спирам.
Лошо няма, ама тогава форумът ни съвсем ще хване паяжина.
krem-karamel
19/09/2017, 07:24
Всеки вика "друго е, различно, и аз съм различен!" - па то все същото, познато, скучно и изчерпано...

Така е, когато човек чака някой друг да му прави интересното.
krem-karamel
19/09/2017, 07:34
В една тема има много теми, както казва класикът Хък, и която и тема да погледна, попадам на интересни и различни от моята гледни точки и това развихря мислите ми. Освен това, забелязвам поведението на пишещите и това също ми е интересно. Наблюдението е много интересно занимание.
П.С Три пъти написах "интересно".
В една тема има много теми, както казва класикът Хък, и която и тема да погледна, попадам на интересни и различни от моята гледни точки
и това развихря мислите ми. Освен това, забелязвам поведението на пишещите и това също ми е интересно. Наблюдението е много интересно занимание.
П.С Три пъти написах "интересно".

Да, това е най-същественото... да не остава мисълта безразлично апатична...
И аз да я употребя тая дума сега - интересно защо, когато хората се познават толкова отдавна, не могат да преценят кое би било интересно за другите, и както казва Карамелчето - чака на останалите. Дали не мирише на изчерпване?
Интересно, никога не съм си мислила, че ще е нещо съвсем ново.
Тъй е, ама защо тогава бе оня масов плач "без форума не мога", който предизвика създаването на нов, пък не се ползва и скучее?...
Thursday Next
19/09/2017, 11:01
Тъй е, ама защо тогава бе оня масов плач "без форума не мога", който предизвика създаването на нов, пък не се ползва и скучее?...

Ми не знам, да отговорят тези, които са плакали. Аз не рИвъ, щото беше ясно, че ще продължаваме да си бълбукаме. Къде точно, не е толкова важно.
Цитат
интересно защо, когато хората се познават толкова отдавна, не могат да преценят кое би било интересно за другите
Не мисля, че е това. С хората, с които се познавам отдавна, понякога ми е хубаво и да си помълча. Сигурно и други са така.
Alexfield
19/09/2017, 12:21
И в стария форум пишеха 100-150 човека. Точно това доведе до решението на Нетинфо да го закрие.
Няма нищо чудно. Платформата "форум" се изчерпа. Тя беше актуална преди създаването на социалните мрежи.
А този форум, ще го поддържаме година-две и е 50 на 50: Или ще има интерес и ще пишат, или няма да има.
Преди около 10 години от форума се отцепиха автомобилистите заради лошо модериране и администриране. Направиха си отделен форум. 10-20 човека си бълбукат в него. Важното е, че ги кефи. Нищо чудно и тук да стане така.
И в стария форум пишеха 100-150 човека. Точно това доведе до решението на Нетинфо да го закрие.
Няма нищо чудно. Платформата "форум" се изчерпа. Тя беше актуална преди създаването на социалните мрежи.
А този форум, ще го поддържаме година-две и е 50 на 50: Или ще има интерес и ще пишат, или няма да има.
Преди около 10 години от форума се отцепиха автомобилистите заради лошо модериране и администриране. Направиха си отделен форум. 10-20 човека си бълбукат в него. Важното е, че ги кефи. Нищо чудно и тук да стане така.
Знаеш ли кое е най-интересното - проверено...
Ако оставиш тези 100-150 човека само, и махнеш другите - те млъкват....
Излиза, че хората имат нужда да говорят повече пред огромна аудитория, дори ако тя стои безучастна
Усещането да си оратор пред тълпата май е доста силно...
Все има надежда че някой може да се престраши да се обади...
... всъщност платформата е АНОНИМНОСТ. Много преди интернет, хората ходели сами в гората, копаели дупки в земята и там казвали каквото им тежи ама да няма последици. После им омръзнало да ходят по горите и почнали да драскат по стените. Проблема бил, че стената бързо свършвала и рядко стигали до две изречения, а и били постоянно замазвани (щото било по-лесно от триенето). В последствие, когато изобретили печатането се почнало едно писане ама пак анонимно. Тук вече имало достатъчно място за дълги памфлети както и огромна публика та писачите си криели имената с псевдоними — хем анонимни, хем публиката да ги разпознава и да ги чете и утре. Накрая, интернет дал среда на форумите, в които всеки може анонимно хем да пише, хем да публика, хем да се води диалог с други анонимни хора. В смисъл, че винаги ще има нужда да се разтовариш, а разтоварването е пълноценно когато си анонимен. Та дръжте се за анонимността на форумите, а фейсбук рано или късно ще се самопрецака именно щото се знае точно кой какво е написал.
Persian
19/09/2017, 20:15
Вие за какво го ползвате
Да давам съвети.
rocco_george
19/09/2017, 20:28
Да разпускам от стреса.
Ето и днес съм под голям стрес,чакам със свито сърце да дойде утре вечер и да зная,че момчето ми е с отстранен проблем(здравословен).
Persian
19/09/2017, 20:30
Наблюдението е много интересно занимание.
И никога не води до погрешни изводи, освен в случаите - Гледа, ама не види.
Да разпускам от стреса.
Ето и днес съм под голям стрес,чакам със свито сърце да дойде утре вечер и да зная,че момчето ми е с отстранен проблем(здравословен).
И споровете тук между останалите и избягалите ти помагат да преодолееш здравословния проблем на детето си?
Интересна концепция....
Да давам съвети.

Ако имаш обратна връзка, че всички те слушат, би бил удовлетворен...
Сляпата вяра в това също върши работа донякъде... Ама не докрай...
Та дръжте се за анонимността на форумите, а фейсбук рано или късно ще се самопрецака именно щото се знае точно кой какво е написал.
Ако преди това хората не са се самопрецакали от анонимна фалшивост и не са загубили себе си...
Alexfield
19/09/2017, 22:12
Нямаш си представа каква лудница беше тук 2000-та година, когато открих форумите. Хората искаха да пшат и да споделят. После дойде Фейса и сега всички сме там. Това е истината.
Единственото, което пречи на фейса да помете форумите окончателно, е липсата на история и търсачка. Няма начин да намериш нещо, което си писал преди 3-4 месеца или 2-3 години.
Затова аз ценя толкова мого, че тук успяхме да съхраним архив.
Ми вЕрвай си, че анонимността прецаква анонимните. То, ако прецакваше, щяхме да се раждаме с цифри на челото, та да нЕма нито един анонимен, ама реалността е коренно различна — държавите хвърлят луди мангизи да докарат всеки гражданин до досие дето да е описано всичко дето е направил, казал, сънувал, та щом тях ги притеснява анонимността на собствените им граждани (които хранят и поят държавата, и заради които е създадена самата структура държава) значи анонимността е голяма работа и сила, която не е за пренебрегване. Ма вЕрвай си, че анонимността самопрецаква анонимните.
Persian
19/09/2017, 23:24
Не е нужно да са всички, а само тези, които им е необходимо.
Ето, аз и ти си говорим. Ти четеш, а другите ако искат.
Представяш ли си, години назад, всеки* да може да провери ти лично какво мнение си изразявал по различни теми и къде, какви си ги вършил, щото снимките няма как да са анонимни. И няма как да се скриеш, щото във фейса профила е личен, със снимките, със свързаните чужди коментари... Тук, и да ти изровят мнението след години, я го свържат с теб я не, а и може да поосъдиш някого за такива ровичкания.
Фейсбук дръпна напред, щото хората обичат да се хвалят, обичат другите да ги гледат какво правят и какви са ги свършили, та и от там огромния брой мераклии да си качват снимки дори на собствения сандвич, сякаш света се е втренчил в тях и... абе осигурява "петте минути слава" ама ежедневно и с минимум технически умения. Ей заради това е напред, щото суетата също е голяма сила.
---------------
*Всеки, щото който не знае как, може да наеме някой дето знае как.
Хубаво е да ходиш понякога на място, където хората не си викат "пумиар", "глопак" или "идеот".
Извън това ... навик, предполагам. Дето викат в родния край, "и я, като онуе стару краву ...".
Извинявам се, хиленето е за глопака, пумияра и идеота!
ПП: По темата - форумът си е своеобразен дом, на който вратата винаги е отворена. Всеки пише, когато го засърбят пръстите. Няма график. А ония от християнството са с най-силни сърбежи, затова трият клавиатурите по-често от нас.
Единственото, което пречи на фейса да помете форумите окончателно, е липсата на история и търсачка. Няма начин да намериш нещо, което си писал преди 3-4 месеца или 2-3 години.
Затова аз ценя толкова мого, че тук успяхме да съхраним архив.
Има. Имаш хистори на всичко, което си писал, както беше и във форума. В групите можеш да търсиш по ключови думи, както беше и във форума.
Единственото неудобство е тематичната неорганизираност в дискусионните групи.
Alexfield
20/09/2017, 09:01
Опитвал съм се да намеря нещо, което приятел е харесал преди 2-3 дни. Отне ми повече от час. Търсачките в групите не работят. Например пуснал съм в една група обява че продавам гуми. Знам какво съм писал и търся по ключова дума - празен резултат. След скролване на историята за 2 месеца назад си намерих обявата.
Catpuccino
20/09/2017, 13:11
Заглавието е малко подвеждащо

си помислих на първо четене, но на второ четене се замислих.
Първото четене дойде от това, че трудно бих определила форума като потребност

Но ако разсъждаваме на втори план, следва да разглеждаме подобна потребност като част от висшите, а не базовите потребности.
Има теза, според която висшите потребности са простички и са три...постижения, принадлежност, власт

И всеки човек се стреми да задовили тази от тях, която е най-развита. При това тези потребности не се унаследяват, а се придобиват, повлияни от фактори на средата.
И в този ход на мисли за себе си бих казала ... принадлежност!
Би ми било интересно да чуя и другите, защото ... за четене, за разпускане, за тинтири минтири... ми звучи твърде тийн
krem-karamel
20/09/2017, 14:35
Би ми било интересно да чуя и другите, защото ... за четене, за разпускане, за тинтири минтири... ми звучи твърде тийн

"твърде тийн" може би означава несериозно, но аз наистина не приемам сериозно "присъствието" си тук. Интересно ми е, но мога да мина и без това. (малко като зависимите се изказвам, които се успокояват, че ако поискат, могат да спрат наркотиците, алкохола, комара и т.н.

)
Catpuccino
20/09/2017, 14:38
Именно де

... затова заглавието е подвеждащо и тръгнах да търся втори план.
Аз си мисля, че всеки би могъл да мине без това място ...
Бай Ганьо
20/09/2017, 14:39
И аз съм така.
Мога, ама не искам.
А пък ако поискам, няма да имам желание.
unguriano
20/09/2017, 14:39

Начи аз съм тийн.
Винаги съм казвал, когато е ставало дума и е поне няколко пъти, че надничам тук за разнообразие и не се зимам насериозно. И искрено се удивлявам на тия, които се...
Е, случвало ми се е да зацикля и аз, но е твърде рядко и е по-скоро изключение, а не система. Не ми липсва каквато и да е комуникация в реала, даже понякога ми идва байгън, та не я търся тук. Но независимо от тва, познавам и съм виждал немалко тукашни муцуни, нямам негативи и не съжалявам, напротив. Е, с мааалки изключения.
Catpuccino
20/09/2017, 14:45
...познавам и съм виждал немалко тукашни муцуни, нямам негативи и не съжалявам, напротив. Е, с мааалки изключения.

...абе една голема кола често ми пречи на придвижването у наше село ... та може ти да си ми изключението ... щото като я видя и се сещам за теб ... някога беше споменал че караш някакво чудовище
unguriano
20/09/2017, 15:04
та може ти да си ми изключението ...
... някога беше споменал че караш някакво чудовище

Аха.......жалко, дан са бех обаждал......
Не помня да съм споменавал. И не е чудовище. Стандартна кола си е. Купешка. Продава се в магазина.
Catpuccino
20/09/2017, 15:06
...ама по-големшка
Нема да ме убедиш ... ти ми са пречкаш и тва е
unguriano
20/09/2017, 15:17
...ама по-големшка
Нема да ме убедиш ... ти ми са пречкаш и тва е

А кога се пречкам? В определен период или постоянно?
Catpuccino
20/09/2017, 15:24
Ееее чак па постоянно

...казах ти че като се пречка тва чудо и се сещам за теб ...
ако беше постоянно ...требеше да отваряме нова тема ... за несподеленената либов
Това е леката версия на нашия форум. За да видите пълната версия, моля
натиснете тук.