Да храниш търтеи не е социално.
Разбира се, че е социално. Това е идеята на социалната политика - да подпомага всеки, който не може да се грижи за себе си сам, независимо от причините - болест или мързел.
Mukaveev
03/10/2017, 19:57
Имаме различни определения за социално общество.
Да храниш търтеи не е социално.
Това е глупаво невежество.
Помага се на хора с увреждания, които са неспособни да се справят сами.
Цялото общество тук е с увреждания.......умствени , има и хора с физически. но са по- малко.
Mukaveev
03/10/2017, 20:27
Ти от кои си?
Много умствено увреден.......понякога се съмнявам дали не съм мутация на личностния геном..... ( съчетание на термините ген и хромозом.)
Като приемник на единичната хромозома от хомоложната двойка се съмнявам дали съм съхранил целия хаплоиден хромозомен набор. Това съмнение леко ме раздвоява.
Да ти изглеждам наред ?
В такъв случай не трябва да вярваме на думите ти, в това число и тези, с които описваш себе си.
Mukaveev
03/10/2017, 20:38
В такъв случай не трябва да вярваме на думите ти, в това число и тези, с които описваш себе си.

Представяме новините такива каквито са.........вие преценявате.
Неадекватност се получава, а не несправедливост. Най-голямата неадекватност е че наричат социалните помощи пенсия. Да, системата е разходопокривна, има минимална пенсия което означава точно социално плащане, което не разчита на натрупаните вноски. Реално броя и размера на вноските за пенсия служи само да има някаква разлика между пенсиите, а не че наистина покриват парите дето отиват всеки месец при пенсионерите. Ма то, заради това математиката не е на почит, щото лесно се хващат такива шмекерии със "социална справедливост", "справедливост" и другите предизборни примамки за наивници. Требе да си голям наивник, да вЕрваш че твоите вноски се връщат като твоята пенсия. Та то само инфлацията ги е унищожила. Да знам — вноските се влагат и носят лихви, от които... Пълни глупости. Точно инвестирането на парите за бъдещите пенсии е яко, ама много сериозно ограничено за да нЕма рискове, а където нЕма рискове, нема и печалба, а щом няма печалба, значи след 20-30години ще има загуба, ама тогава сегашните политици отдавна ще са забравени и ще си живеят нейде с кинтите...
Още по-добре ще е тези дето чакат на минимално и социално да вземат да си ги изработят реално...
Амин.
(нали молитвите трябва да завършват така)
Mukaveev
06/10/2017, 21:12
Още по-добре ще е тези дето чакат на минимално и социално да вземат да си ги изработят реално...
Амин.
(нали молитвите трябва да завършват така)

Какво ще изработват, това е някаква милостиня.....
Ми като не искат да заработват милостиня, да си намерят свястна работа с голяма заплата. Така и така ще се бачка, поне повече полза да имат, а ако те имат повече полза, то и обществото ще има файда от тях, което ще рече по-висок стандарт. Бонус към схемата е, че тези дето не желаят да бачкат няма да имат оправдание да си просят социални помощи, а ще емигрират към някоя по-социална държава, което би било добре за нашето общество...
Mukaveev
11/10/2017, 20:20
Ми като не искат да заработват милостиня, да си намерят свястна работа с голяма заплата.
Амиииии вземат и си намерят по- добра работа с по- добра заплата.....и накрая някой бръкне и отмъкне всичко това което си работил и внасял . Тогава как ще е ?
Имам много голям дефицит на доверие......
Питай японците, те са нямали пенсионна система дълго време, и от там идва лафа за пестеливите японци. Не че и там няма шмекери, ама пък има и такива, дето се самоубиват като фалират, та на тях по-може да им имаш доверие. Е, вече имат пенсионна система, ама пък го позакъсаха и си докараха разни абеномики... Гарантирана пенсия е мираж или прикрито социално подпомагане.
Mukaveev
11/10/2017, 21:08
Питай японците, те са нямали пенсионна система дълго време, и от там идва лафа за пестеливите японци. Не че и там няма шмекери, ама пък има и такива, дето се самоубиват като фалират, та на тях по-може да им имаш доверие. Е, вече имат пенсионна система, ама пък го позакъсаха и си докараха разни абеномики... Гарантирана пенсия е мираж или прикрито социално подпомагане.
Ти сравни кон с кокошка..........едното има пера и снася яйца, другото има копита и цвили....
В това измерение и на тази планета, нямаме нищо общо с японците.
Все са домашни животни, одомашени и с подобрени породи. Когато В.Левски тръгва да основа комитети из България, по същото време у японско един император тръгва да прецака шогуните. Положението на обикновения японец е било по-мизерно от положението на обикновения българин по онова време. Та имаме си общо, поне общ старт... Между другото, японския начин не е българския начин. У нас требе да си фалираме пенсионната система, и още неколко подобни странни системи от държавната хранилка, и да ги подменим с нещо логично. Е тогава ще догоним и задминем японците (най-малкото щото сме на кръстопът), ама нЕмаме дупе* да го направим.
---------------------
*по Хайтов. Онова дето "за разбойник се иска дупе, ала не тричаво като моето и твоето..."
Mukaveev
12/10/2017, 20:35
Все са домашни животни, одомашени и с подобрени породи. Когато В.Левски тръгва да основа комитети из България, по същото време у японско един император тръгва да прецака шогуните. Положението на обикновения японец е било по-мизерно от положението на обикновения българин по онова време. Та имаме си общо, поне общ старт... Между другото, японския начин не е българския начин. У нас требе да си фалираме пенсионната система, и още неколко подобни странни системи от държавната хранилка, и да ги подменим с нещо логично. Е тогава ще догоним и задминем японците (най-малкото щото сме на кръстопът), ама нЕмаме дупе* да го направим.
---------------------
*по Хайтов. Онова дето "за разбойник се иска дупе, ала не тричаво като моето и твоето..."
Тъмната част им приключва с края на Едо който приключва в 1852 г. и започва разцвета с периода Мейджи.....Писал съм реферат на тая тема.
А при нас какво точно сме правили. Тия имат съхранена култура , при нас не знам колко е гордост съхранената наша култура.?
Нищо няма да оправим като разрушим.......за да се получат нещата трябва да съградим.
Вярвам ти, просто ми съвпадна това: "Титлата sei-i taishōgun е премахната по време на реставрацията Мейджи през 1868 г., когато върховната власт е напълно върната на императора." с това: "1868 г. декември, 11 – тръгва от Цариград за България, което е отбелязано в писмо на Т. Ковачов – Турну Мъгуреле, до П. Хитов – Белград: „ Васил Дякона стигна благополучно в Цариград и на 11 декември замина за отечеството си.“ Та горе-долу, когато единия, тогава и другия.
Mukaveev
16/10/2017, 21:11
Вярвам ти, просто ми съвпадна това: "Титлата sei-i taishōgun е премахната по време на реставрацията Мейджи през 1868 г., когато върховната власт е напълно върната на императора." с това: "1868 г. декември, 11 – тръгва от Цариград за България, което е отбелязано в писмо на Т. Ковачов – Турну Мъгуреле, до П. Хитов – Белград: „ Васил Дякона стигна благополучно в Цариград и на 11 декември замина за отечеството си.“ Та горе-долу, когато единия, тогава и другия.
В някой писания Мейджи започва през 1868 , но аз си мисля , че вярната година е 1852 г. ( на кой му дреме ) ........мисълта ми е , че цял свят знае за периода Мейджи и императорите , даже доста хора могат и да ги изброят, докато колко хора по света са чули за Дякона или за тази дата , че през ,, 11 декември замина за отечеството си.“......нали ?
Едно време ме дразнеше ,, ЕВРОНЮЗ,, като даваха времето на картата.....Будапеща, Букурещ, Истанбул.....София я няма. Какво им става на всички , никой не ни вижда , не ни бележи , не ни чува......
Бай Ганьо
16/10/2017, 21:48
Едно писмо се появи тези дни, от което изглежда, че Ботев и четниците са си купили билети на Радецки.
Това прави ли ги бунтовници, квито ни ги представяха?
Може би ни липсват природните катаклизми. Примерно на всеки десетина години, земетресенията да преборват корупцията и да събарят незаконните постройки, щото нашенските управници, дори гето не могат да разчистят... У Варна, преди година шофьора на един автобус щеше да издави пътниците (щеше да вкара автобуса в мноооооого дълбока вода, събрана на улицата от порой) и гледам че вече разчистват листата и подготвят шахтите за есенните валежи... Та май са ни слаби природните катаклизми, щото връзки и корупция има навсякъде, ама като си знаеш че земетресението и цунамито рушвет не вземат и си караш по правилата.
Mukaveev
17/10/2017, 20:10
..........,, земетресението и цунамито рушвет не вземат ,,........
Е , не .......природните катаклизми сега са ни виновни.....

Ти изби рибата.....
Е , не .......природните катаклизми сега са ни виновни..........
Дай му шанс да помечтае, моля!
Гледай сега от българската реалност: В един мътен период, едни хора си платиха да им разрешат да строят каквото си искат, където си искат и колкото си искат. Ето корупцията в действие, обаче склона дето струпаха палатите поддаде и за няма месец цялата улица изчезна (сега там е въздух, а земята е десетина метра надолу), та я си представи сега, такова нещо да се случва редовно и всички да знаят, че дори да платят рушветите, накрая пак няма да им се получи с "платените" замъци. Е, у японско и това действа заедно с държавния апарат. Дори да платиш за да си построиш нещо дето не трябва, то няма как да спестиш от материали или от подходящ терен (както направиха у нашенско), щото земетресението ще те тръсне (въпроса е "тази година или догодина", а не "дали") и всичко спестено или не на място ще бъде съборено без намесата на корумпирани комисии или баааааавни общински процедури.
Е, като няма у нас такова природно "оправяне на нередностите", то е нормално нередностите да се умножават с времето. И не, не са ми виновни природните сили, а просто у японско работи допълнително и един природен "антикорупционен отдел", който наистина не признава ни ранг, ни рушвет, ни заплахи...
Mukaveev
25/10/2017, 20:17
То нали трябва да е по някакъв начин гадно...........
Готино е, щото явно Господ ни харесва и иска да ни докара до там, че да развием начин да се справяне без да ни помага с природни бедствия като на японците. То иначе за къв ще се занимава с нас повече от 13 века и ще ни мести от континент на континент.
Бай Иван
11/11/2017, 17:47
Преди 20-тина години и аз правих подобна сметка,и съм наясно че вноските не са достатъчно за да осигурят пенсиите.При едни нормални и честни правителства по време на приватизацията,получените пари би трябвало да попълнят изхарченият пенсионен фонд,а не да се раздават ,чрез държавата на сульо и пульо.При 100% финансиране от пенсионния фонд,вноските биха се трупали ,и сега нямаше да се питаме нашите осигуровки ще стигнат за бъдещите пенсии.
Преди 20-тина години и аз правих подобна сметка,и съм наясно че вноските не са достатъчно за да осигурят пенсиите.При едни нормални и честни правителства по време на приватизацията,получените пари би трябвало да попълнят изхарченият пенсионен фонд,а не да се раздават ,чрез държавата на сульо и пульо.При 100% финансиране от пенсионния фонд,вноските биха се трупали ,и сега нямаше да се питаме нашите осигуровки ще стигнат за бъдещите пенсии.
Кой пенсионен фонд? Кога и къде го е имало в близките 50 години, че да се попълва?
И колко пари според теб сме взели от приватизацията? Ей сега гледах, някъде 20 милиарда е абсолютно цялата цифра за 25 години. Ми това прави по 10 000 лева на пенсионер само от едно поколение. Или с други думи едно поколение за 15 години ще ги опапа всичките като получава по 55 лева на месец
Mukaveev
11/11/2017, 20:52
А може би има други планове.......
agrippa
12/11/2017, 19:46
Готино е, щото явно Господ ни харесва и иска да ни докара до там, че да развием начин да се справяне без да ни помага с природни бедствия като на японците. То иначе за къв ще се занимава с нас повече от 13 века и ще ни мести от континент на континент.

За мая и подобрител на другите народи, дето сами няма да се справят с битието си.

А може би предвижва по-яко локално раздрусване, затова ни и разхвърлял и по света, че все нещо да оцелее от неповторимите ни гени.
Това е леката версия на нашия форум. За да видите пълната версия, моля
натиснете тук.