Alexfield
08/10/2017, 20:13
Баце! Казвай в коя държава часовата ставка е 40€ да емигрирам там. Даже може да се съглася и каналджия да работя!
Persian
08/10/2017, 20:36
Седи мирен.

Къде тръгна.

Човек да не каже нещо.
Дали е 40 или 100 е без значение, или 10.
Важното е да стигат и да се живее човешки.
Сега нямабда приемаме всичко едно към едно.
Имам в предвид, че сме най-зле от братята.
....Човек да не каже нещо.
Дали е 40 или 100 е без значение, или 10.
....
Тъй амчи как, на 5-6 ракии (метиляви) в кварталната кръчма сичко може а се каже!
Няма значение 100 или 10, лаф да става!
Нали?
Persian
08/10/2017, 20:50
Никога не гледам в чуждите паници и мразя да гледат в мойта.
Просто правя ссравнение от статистиките, които от време на време се появяват в нета.
Ако съм искал, да съм заминал.
Тук, колкото - Толкова
Като реша, жив и здрав да съм, може и да похамалувам някъде си.
За другото бих ти отговорил така:
Брат, дреме ми на кура, както едно време и на майка ми и на жена ми им дремеше на путките, когато майка ми ме заеба на една годинка и дойде в София да се шиба на воля, както и жена ми фана усвет, когато лапето беше на 12.
Аз никога не заебвам тези, които обичам и ако трябваше да замина, щях да си взема лапето с мен.
Както тук беше с мен от раждане до 22, така и там щеше да е.
Persian
08/10/2017, 20:52
Няма значение 100 или 10, лаф да става!
Нали?
Много ясно.

И 100 и 10 са повече от 2 и се живее по-добре.
Alexfield
08/10/2017, 21:28
Е-е-е, баце, щом говориш 10 за 100, аз нямам какво да се меся повече. Поне казвай, че е хипербола
...Брат, дреме ми на кура, .....
И на мен, макар и да не сме братя!
Ти първо питай колко са разходите в такава държава, че после стягай багажа... щото да не се окаже, че искаш да работиш хазаин в държава с такава часова ставка...
Бай Иван
09/10/2017, 18:28
Къде си видял съюз между Цар и Прошляк.
София и северозападнала България.Чудя се защо София не вземе да се отдели от България.
Бай Иван
09/10/2017, 18:33
Бре да му се не види.Ми аз вече си изкарах международен паспорт.
Alexfield
09/10/2017, 23:39
Да бе! Ама нали първо трябва да уточним коя е държавата
Persian
10/10/2017, 00:44
Чудя се защо София не вземе да се отдели от България.
Тя отдавна е отделена.
Хората в София и хората във всички останали градове и села нямат нищо общо.
Първите ми години от живота бяха всеверозапада.
До ден днешен благославям денят в който се махнах от там.
България е християнска държава, но с мюсюлмански начин на мислене и поведение.
Ето това представлява всичко извън София,затова има и една приказка - София и всичко останало.
Обаче има и друго нещо.
София не е това, което беше. Напълни се с хора от всички краища и всеки си донесе простотията и обичаите.
Persian
10/10/2017, 00:55
Да бе! Ама нали първо трябва да уточним коя е държавата

Имам една класация от 2009, но попаднах на по-нова.
https://bultimes.com/zaplashtaneto-na-truda...ya-e-1-15-evro/Общо взето са почти еднакви, само където през 2009 пише, че ние сме с най-ниска 2,90€, а в тази, че сме 1,15€
Дали е истина, не знам, затова и така написах.
От статията 2009 пише:
Най-ниските разходи за труд в ЕС - у нас
Най-високи разходи за почасов труд имат работодателите в Дания - средно 37,40 евро на час
Разходите на работодателите за почасов труд в ЕС през 2009 г. са били най-високи в Дания - 37,40 евро и най-ниско в България - 2,90 евро.
Германската федерална статистическите служба обяви днес, че работодателите в частния промишлен сектор в Германия са плащали средно 30,90 евро на час през 2009 г., съобщи ирландското електронно издание frinfacts.ie.
Не са обявени данни за Ирландия. В промишлеността, която е обект на силна международна конкуренция, през миналата година цената на един час труд в Германия е била средно 35,60 евро.
По този показател германската промишленост е на трето място сред страните от ЕС след промишлените отрасли на Белгия и Дания.
В двете държави са се плащали съответно 38,50 евро и 35,90 евро за един час труд.
Икономическите сектори в Германия, в които през 2009 г. са отчетени най-високи разходи за труд, са услугите за осигуряване на електричество, газ, парно отопление и климатизация.
Работещите в тях са получавали средно по 50,30 евро на час.
Най-ниско е било заплащането на служителите в хотелиерството и ресторантьорството - 16,10 евро на час.
През 2009 г. намаляването на работните часове (съкращаване на извънредните работни часове и временната работа) заради икономическата криза е довело до силно увеличаване на заплащането за един час труд в Германия, допълва изданието
Thursday Next
10/10/2017, 08:50
Перси, нали правиш разлика между "разходи за труд" и "надница"?
Баце! Казвай в коя държава часовата ставка е 40€ да емигрирам там. Даже може да се съглася и каналджия да работя!
Има такава ставка, ама е бруто.
Alexfield
10/10/2017, 12:14
И данъкът не е плосък 10%, нали?
Нищо, пак е по-добре от 4.10€/час бруто, нищо че данъкът е малък.
agrippa
22/10/2017, 15:29
...
Обаче има и друго нещо.
София не е това, което беше. Напълни се с хора от всички краища и всеки си донесе простотията и обичаите.
Мултиултурализъм един вид: свиквайте. Явно не е достатъчно отделена от страната си. Крепостна стена?
Отделянето на части от държави в днешно време, мисля е свързано с личните користни подбуди на тези, които си мислят да станат държавници в новото образувание - началници, посланици и т.п. Не се сещам за народ, чието положение се е подобрило след отделянеото, макар не всичко да се измерва с пари.
agrippa
22/10/2017, 15:40
И точно това не я прави Империя а просто един съюз на няколко европейски републики в които всеки си прави това, което си знае и как му е угодно.
Реално погледнато, този съюз трябва да е между държави равни една на друга и в никакъв случай между държави в които часовата ставка е два кинта а в други 40 евро.
Добре измислено, викаш: за да не ти плащат датчаните или германците по 40 евро, те оставят да се усещащ свободен, да си говориш на български, развяваш флага и да се оправяш както искаш. За което ще им пазиш границите и купуваш техниката. Не е чак толкова зле май.
Я пак: хем беден, хем купуваш (и ползваш) техника на килограм... Идеята не е да си стоиш беден, ами да не ти се пречи да заработваш. Така бедните стават богати, а богатите добавят по още нЕкой процент към дивидентите и печалбите. Абе защо не схванете, че няма как хем ти да си богат, хем бедните да са бедни, хем да им продаваш твоята техника (щото нали са бедни и нямат пари). Съвсем друга е схемата, при това елементарна — на днешно време, проблем е липсата на големите и богати пазари, а не ресурсите и кой ще бачка. Е, европейците са тръгнали да правят монопол ама на клиентите. Ха сега, съвсем теоретично си помисли, колко ще струва природния газ, ако един монополист го продава на двайсетина отделни държави, и колко ще струва, ако тези отделни държави вземат че се обединят и го играят един купувач с огромен потенциал. Гаранция, че веднага ще се намерят други продавачи, от мнооооого по-далечни места, щото един такъв огромен купувач има понециала да им купи достатъчно газ, за да си струва да се правят газопроводи на такива далечни разстояния, и... сещаш ли се кво става с онзи, първия дето го играеше монопилст, а и какво ще стане за в бъдеще, ако конкурентите му все пак успеят да прокарат тръбите (или дори да докарват втечнен газ по море)... Ей това е целта на ЕС — малките дето са прекарвани поотделно, да заиграят играта заедно, като един играч, който ще се явява монополист и мноооого привлекателен пазар. Нашата файда е, че правилата тук ще станат като правилата на онез дето водят пазара, и към чиито стандарт се стремим. Дори е още по-интересно, щото като емигрират работещи българи, тези дето останат ще получават по-големи заплати щото чорбаджиите вече няма да намират висшисти на килограм, че дори и общите работници ще са дефицитни кадри, а когато нЕма, ще требе да се развързва кесията и да се примамват с повече пари. То и други файди има, ама хайде до тук.
agrippa
24/10/2017, 20:50
Ми реалист съм. След като капитулираме, швейцарците ще могат да "паркират" военноморския си флот в собствено пристанище, ще имат и истинско морско крайбрежие (истинско, а не хубаво)...
И за какво им е да си имат, като с тяхния стандарт могат да ходят на всяко дето им харесва – за да го стопанисват и чистят от фасове ли? Те сега имат доброволческа армия с по една пушка висяща на стената, ако имат и крайбрежие, ще трябват подводници, фрегати, моряци, рибата и тя е на привършване: мани тая работа. Да не споменавам и бежанците дето ще акостират по него.
agrippa
24/10/2017, 21:09
Я пак: хем беден, хем купуваш (и ползваш) техника на килограм... Идеята не е да си стоиш беден, ами да не ти се пречи да заработваш. Така бедните стават богати, а богатите добавят по още нЕкой процент към дивидентите и печалбите. Абе защо не схванете, че няма как хем ти да си богат, хем бедните да са бедни, хем да им продаваш твоята техника (щото нали са бедни и нямат пари). Съвсем друга е схемата, при това елементарна — на днешно време, проблем е липсата на големите и богати пазари, а не ресурсите и кой ще бачка. Е, европейците са тръгнали да правят монопол ама на клиентите. Ха сега, съвсем теоретично си помисли, колко ще струва природния газ, ако един монополист го продава на двайсетина отделни държави, и колко ще струва, ако тези отделни държави вземат че се обединят и го играят един купувач с огромен потенциал. Гаранция, че веднага ще се намерят други продавачи, от мнооооого по-далечни места, щото един такъв огромен купувач има понециала да им купи достатъчно газ, за да си струва да се правят газопроводи на такива далечни разстояния, и... сещаш ли се кво става с онзи, първия дето го играеше монопилст, а и какво ще стане за в бъдеще, ако конкурентите му все пак успеят да прокарат тръбите (или дори да докарват втечнен газ по море)... Ей това е целта на ЕС — малките дето са прекарвани поотделно, да заиграят играта заедно, като един играч, който ще се явява монополист и мноооого привлекателен пазар. Нашата файда е, че правилата тук ще станат като правилата на онез дето водят пазара, и към чиито стандарт се стремим. Дори е още по-интересно, щото като емигрират работещи българи, тези дето останат ще получават по-големи заплати щото чорбаджиите вече няма да намират висшисти на килограм, че дори и общите работници ще са дефицитни кадри, а когато нЕма, ще требе да се развързва кесията и да се примамват с повече пари. То и други файди има, ама хайде до тук.
Има начити и да продават на по-бедните: ще си го отработят някак си, или ще и м дадат по-дългосрочни заеми и тнт. А тия, другите продавачи, и те много обичат да са монополисти, но не навсякъде им става играта. Вярно е, че има правила и закони, дето нямаше да бъдат приети само по воля и инициатива на родните депутати, даже щяха да са против националните ни интереси, но никога не се знае дали повече губиш или печелиш от такива неща.
Като пишеш в нета, може и да попрочетеш нещо из него. Примерно, че Швейцария си има морски флот, въпреки че няма излаз на море... Та в тази посока може да се сработим, щото ние сме точно наопаки на швейцарците — имаме морски бази, ама едваааам ги поддържаме.
Thursday Next
24/10/2017, 22:54
Тцъ, нямат морски флот. Това е целият майтап. Флот имат, ма не е морски. Поне военният не. За търговския не ми се рови, вероятно имат.
agrippa
27/10/2017, 17:53
Дайте да видим първо, може ли да има реално отцепване на държава от ЕС, пък тогава да си правим изводи за "у нас". Тоест докъде се простира демокрацията в Европа. Щото каталонците явно са готови и камъни да ядат, само да не са в Испания. Или поне тия дето гласуваха и излязоха по улиците. Щото като отделна държава, положението ще е друго, много по-затегнато: ще трябва примерно да подържат армия, пазеща ги от съседите и други, та нали те не са в НАТО.
Alexfield
27/10/2017, 20:06
Това изобщо не е вярно. Сега ще има избори и ще се види, колко са на страната на Пучдемон и колко са против. Просто много хора не са счели за нужно да излязат да гласуват, защото рискът да те пребият е бил голям. Много кръв имаше. На следващите избори няма да е така, а и хората ще са много мотивирани да гласуват.
Тарантула
27/10/2017, 21:36
Гомяма част от кадрите с кръв и пребивания бяха манипулирани и разпространени из световните медии. Целта беше да се види как испанската полиция удря на сляпо възрастни хора и деца. В болниците имаше стотици пациенти, с "депресия", които се брояха към " хилядите" пострадали от референдума...
Два дни ще се порадват и ще ги наредят. Лошото е, че щетите вече са нанесени.
Горския
29/10/2017, 13:42
Гомяма част от кадрите с кръв и пребивания бяха манипулирани и разпространени из световните медии. Целта беше да се види как испанската полиция удря на сляпо възрастни хора и деца. В болниците имаше стотици пациенти, с "депресия", които се брояха към " хилядите" пострадали от референдума...
Два дни ще се порадват и ще ги наредят. Лошото е, че щетите вече са нанесени.
Пучдемон ще бъде арестуван утре (понеделник) и ще се свърши с тази траги-комична история. Битки няма да има, понеже го няма СеСеСеРето да ги снабдява масово с оръжие и ... "съветници" като през 1936
Впрочем, някаква "асоциация" му предлага да го скрие тук, в Северна Kаталония - всичко било приготвено
Е що да нЕ? То и Беларус уж нЕмаше излаз на море, а в един момент се скъсаха да изнасят "морски дарове от Беларус"...

Шегувам се де, ама не са поискали не са си купили един гръцки остров и нЕколко бойни кораба, ей така, за авторитет.
Тарантула
29/10/2017, 16:11
Всъщност сега, че спомена: Една от конспирациите гласи, че точно Русия стои зад тая история с Каталуния.
Не ми се вярва хич.
Обаче, като се замисля, че шепа "големи" управляват земното кълбо, знам ли и аз.......
Alexfield
29/10/2017, 20:47
СеСеСеРе-то има интерес да цепи ЕС на отделни държави (да ги вади от ЕС), а всяка една държава на малки поддържави. Принципът е известен отдавна" "Разделяй и владей". Много по-лесно се определят високи цени за природен газ на малка отделна държава, отколкото на цял ЕС. Много по-лесно се окупира Крим от ненатовска държава, отколкото Варна от натовска държава.
В Каталуния цели...........29% от населението били "за" независимостта!!!
Инфо.Много бързо се спука и този балон.
Alexfield
29/10/2017, 22:58
Ама то изобщо не е ясно, колко са "за" и колко са "против".
Първо беше грешка на Рахой да праща да конфискуват урни и да бият гласуващите.
Второ беше грешка на базата на несъстоял се, саботиран и обявен за противоконституционен референдум Пучдемон да обявява отцепване.
Сега ще има избори, който иска отцепване, ще гласува за партията на Пучдемон. Ако съберат над 50% - те ти и рефендум.
Няма разбити митове. Просто до момента изобщо не може да се прецени какъв ще е крайния резултат.
Бай Ганьо
30/10/2017, 06:47
Имам друго виждане.
Младите искат автономия.
Дъртите си искат СССР`то, пардон Испания.
Горския
30/10/2017, 11:17
Имам друго виждане.
Младите искат автономия.
Дъртите си искат СССР`то, пардон Испания.
Зле си информиран :
- Автономия те си имат и то доста широка. Искат да си направят отделна държава - абсолютна глупост!
- Още по-голяма глупост е да се сравнява днешна Испания с някогошния СССР!
Бай Иван
30/10/2017, 14:28
Всъщност се пошегувах.София никога не би се отделила от останалите региони,защото всички се отчитат на държавния бюджет,а той дава лъвския пай на софиянци.Най голямото бургаско предприятие - Лукойл замърсява бургаския въздух ,но плаща данъците си в София.Също и пристанището.Сигурно и другаде има подобни случаи.
krem-karamel
30/10/2017, 14:35
Лукойл замърсява бургаския въздух ,но плаща данъците си в София.
Кои данъци?
biggeorge
30/10/2017, 18:22
Не вярвам на ясновидки.
Шарлатани.
Не може да има автономни образувания и отцепване на територии от България, защото
конституцията го забранява.
Цитат
Чл. 2.
(1) Република България е единна държава с местно самоуправление. В нея не се допускат автономни териториални образувания.
(2) Териториалната цялост на Република България е неприкосновена.
Макар че на националистите много им се иска някой да прояви сепаратистки идеи.
Искат да си намерят вътрешен враг, поради липсата на външен.
Пълни некадърници.
Национализмът е болест, също като комунизма, нацизма, християнския и ислямския радикализъм.
Alexfield
30/10/2017, 20:22
ДОД - върху заплатите на работещите там
krem-karamel
31/10/2017, 09:55
ДОД, ДДС, както и корпоративният данък, отиват в републиканския отчет. В общината постъпват само местните данъци и такси.
Бай Иван
31/10/2017, 18:41
За това става дума.От републиканския бюджет,парите се разпределят уж за цялата страна,но предимно за София.За Бургас остава само мръсния въздух.
Всъщност намека беше, че нЕма данъци щото онова в Бургас, е единствената петролна рафинерия в света, дето работи на загуба, при това отгодини...
Бай Иван
31/10/2017, 20:05
Всъщност намека беше, че нЕма данъци щото онова в Бургас, е единствената петролна рафинерия в света, дето работи на загуба, при това отгодини...

Важното е да живее българо-руската дружба,и дружбата м/у Боко и Валентин Златев.
По-скоро е "да живей далаверата" пък дали ще е руска или друга някаква е все едно...
Това е леката версия на нашия форум. За да видите пълната версия, моля
натиснете тук.