Помощ - Търсене - Потребители - Събития
Пълна версия: Референдум, автономия...не може ли и у нас да има?
Форум АБВ > Общи > Ъ?
Страници: 1, 2
Радио Ереван
Следя събитията в Барселона и си мисля, не може ли и ние във Варна да си спретнем един референдум и да се отцепим? Имаме си Веско, той ще ни води. Тия от Бургас не могат ли и те да се отцепят. Имат си Валери. Северозападът изобщо не ни трябва, освен Дунав мост 2.
Слава Севрюкова за анексирането на български територии. То е изречено пред ограничен кръг хора през 80-те години. То гласи, че ще се направи опит части от Североизточна и Югоизточна България да бъдат откъснати по мирен път в началото на 21-ви век. Според ясновидката опитът в Североизточна България няма да успее, но за онова, което ще се случи в Югоизточна България, казва: „Виждам как без пушка да пукне, по мирен път ще се отцепят към съседната нам югоизточна съседка“.
Alexfield
Варна, може да се отцепи по Крим-ски образец. Вече си имате доволно количество рашки там.
Радио Ереван
Цитат(Alexfield @ 02/10/2017, 20:40) <{POST_SNAPBACK}>
Варна, може да се отцепи по Крим-ски образец. Вече си имате доволно количество рашки там.

Много под 95% са.
Няма да стане.
Питето
Ха първо да прочетем конституцията, пък после да го бистрим, а? Ей ти какво пише още в челната тройка:
Чл. 2. (1) Република България е единна държава с местно самоуправление. В нея не се допускат автономни териториални образувания.
(2) Териториалната цялост на Република България е неприкосновена.

По-нагоре имаше и нещо за мераците на групи хора да се разпореждат от името на всички българи, и пак е напреки на автономните мераци. А да, и Крим не се е отцепил, а са го анексирали, което не е автономия, а точно обратното. Абе вие това термините за нищо ги нямате и после се чудите що все света ви е напреки и ви гали срещу косъма... animatedwink.gif
Alexfield
Но пък рекламата и пропагандата продължават. Виж какво ми излезе току що. Не искам зелени човечета във Варна и бърз референдум, ако ме разбираш...
Вижте прикачените файлове
Тарантула
И тук ли, бре?! Пусна който канал пусна, борби, псувни, референдум и агресия, света сякаш се върти покрай тая Каталуния. Взе да ми писва яко...

От утре стачки и протести, тва е непоносимо, заклеам се... crying.gif
Радио Ереван
Цитат(Питето @ 02/10/2017, 22:01) <{POST_SNAPBACK}>
Ха първо да прочетем конституцията, пък после да го бистрим, а? Ей ти какво пише още в челната тройка:
Чл. 2. (1) Република България е единна държава с местно самоуправление. В нея не се допускат автономни териториални образувания.
(2) Териториалната цялост на Република България е неприкосновена.

По-нагоре имаше и нещо за мераците на групи хора да се разпореждат от името на всички българи, и пак е напреки на автономните мераци. А да, и Крим не се е отцепил, а са го анексирали, което не е автономия, а точно обратното. Абе вие това термините за нищо ги нямате и после се чудите що все света ви е напреки и ви гали срещу косъма... animatedwink.gif

Това го знам по-добре от теб, но може да се свика Велико Народно Събрание, което да изготви нова конституция.

Все пак темата е в раздел Ъ. wink.gif
Тарабас
Добре ще отделим Варна от България. И след това ТИМ ще почнат преговори с ЕС и НАТО за приемане в съюзите. Или чрез аптекаря-бензинджия и неговия съвеЦки гръб ще се влеем в единен организъм с мурзилките.

Радио Ереван
Цитат(Тарабас @ 03/10/2017, 16:39) <{POST_SNAPBACK}>
Добре ще отделим Варна от България. И след това ТИМ ще почнат преговори с ЕС и НАТО за приемане в съюзите. Или чрез аптекаря-бензинджия и неговия съвеЦки гръб ще се влеем в единен организъм с мурзилките.

Ти недей да им казваш на ТИМ и Веско какво да правят с региона ни. Каквото решат, това ще бъде. То не че и сега не е така.
Радио Ереван
Цитат(Alexfield @ 02/10/2017, 22:52) <{POST_SNAPBACK}>
Но пък рекламата и пропагандата продължават. Виж какво ми излезе току що. Не искам зелени човечета във Варна и бърз референдум, ако ме разбираш...
Вижте прикачените файлове

Че защо си против зелените човечета? smile.gif Това ми мяза на расизъм. navikvane.gif
Тарабас
Цитат(Радио Ереван @ 03/10/2017, 15:56) <{POST_SNAPBACK}>
Ти недей да им казваш на ТИМ и Веско какво да правят с региона ни. Каквото решат, това ще бъде. То не че и сега не е така.

Пардон! Не исках да обидя Веско или каратисчетата!
The_Purifier
Предлагам автономия, като отцепим Народното събрание и партийните централи в анклав. Добре ще ни дойдат спестените средства.
Бай Иван
Дори да пренебрегнем конституцията,нещата са различни.Кюрдистан и Каталуния държави няма.Те сега се създават.А, Турция или Русия държави има.Който се чувства такъв,границите са отворени.Прав им път.
agrippa
Цитат(Тарантула @ 02/10/2017, 15:20) <{POST_SNAPBACK}>
И тук ли, бре?! Пусна който канал пусна, борби, псувни, референдум и агресия, света сякаш се върти покрай тая Каталуния. Взе да ми писва яко...

Я ни разкажи, какво биха спечелили каталунците от отделянето?
Радио Ереван
Цитат(agrippa @ 04/10/2017, 05:47) <{POST_SNAPBACK}>
Я ни разкажи, какво биха спечелили каталунците от отделянето?

Те са богата провинция. Данъците им няма да отиват в Испания. Ще бъдат независими.
Alexfield
Ще излязат от Шенгенското споразумение - ще трябва да направят бая гранични съоръжения и пунктове за преминаване и контрол.
Ще излязат от Еврозоната - ще трябва да минат към местна валута. Макар че не ми е ясно, какво по-точно може да им попречи да продължат да се разплащат в евро.
Ще излязат от Европейския съюз - ще им се оскъпят внос/износ с мита.
Като гледам, какво става с преговорите за БРекзит, има и много други негативи: За държави извън ЕС, за да внасят стоки в ЕС трябват сертификати, които ще трябва да се вадят наново.

Като цяло моят извод е, че БВП на Каталуния сега може да е по-висок 20% при население 15% от цяла Испания, но при едно отделяне ще спадне. Може даже да стане по-малко от 15%.
Бай Ганьо
Цитат(Alexfield @ 04/10/2017, 10:18) <{POST_SNAPBACK}>
Като цяло моят извод е, че БВП на Каталуния сега може да е по-висок 20% при население 15% от цяла Испания, но при едно отделяне ще спадне. Може даже да стане по-малко от 15%.

Съединението не винаги прави сила.
Ако се съюзяват мързеливи лузъри положението е трагично.
А пък ако при работливи и кадърни нации се присламчат мизерници
определено ще падне нивото на проспериращите.
Така, че изглежда неутралитет като Швейцария се очертава печеливша карта.
krem-karamel
Аз пък искам референдум за присъединяване към Швейцария. w00tbrows.gif
evanka
Цитат(Тарантула @ 02/10/2017, 23:20) <{POST_SNAPBACK}>

Новините от Каталуня тук ни ги спряха още в неделя вечерта.
Аз си мисля, че някой мъти главите на популацията там. Кои са тези бунтовни елементи? Амбициозни партии ли?

Добре, че всички сепаратистки области на Франция са бедни. laughing.gif
Питето
Ама трябва да е швейцарски референдум, щото ако е български нЕМа да станат нещата — кво им пука на швейцарците, какво искали българите. Ти всъщност искаш 10-минутна война с Швейцария. Първите пет минути обявяваме войната, а вторите пет минути капитулираме и да му мислят швейцарците, как ще се справят с населението от новата си територия.
Радио Ереван
Цитат(Alexfield @ 04/10/2017, 11:18) <{POST_SNAPBACK}>
Ще излязат от Шенгенското споразумение - ще трябва да направят бая гранични съоръжения и пунктове за преминаване и контрол.
Ще излязат от Еврозоната - ще трябва да минат към местна валута. Макар че не ми е ясно, какво по-точно може да им попречи да продължат да се разплащат в евро.
Ще излязат от Европейския съюз - ще им се оскъпят внос/износ с мита.
Като гледам, какво става с преговорите за БРекзит, има и много други негативи: За държави извън ЕС, за да внасят стоки в ЕС трябват сертификати, които ще трябва да се вадят наново.

В близко бъдешето положението е такова, каквото го описваш, но в по-далечно не е така. И в ЕС могат да влязат и в Шенген, не пречи да си оставят еврото.
Ще бъдат и независими, което за тях е важно.
Thursday Next
Швейцария е перманентно неутрална, не можеш да ѝ обявиш война. Освен това фактът, че ти си капитулирал, по никакъв начин не я задължава да те анексира и хрантути, щото тя не те е окупирала и не е водила военни действия на твоя територия. Да бъдем реалисти, викам аз, да не се залъгваме с напразни надежди. laughing.gif
wal
Ще има ли визов режим,когато ми се прииска да отида на море?!?! a4dff7b7.gif Внимавай какво ще отговориш!!Да напомня само,че без визи пътуваме до Гърция.
Alexfield
Значи въпросът ти е зададен неправилно wink.gif
Кажи че питаш за "българското черноморие", а не за гръцкото wink.gif Защото аз тази година бях на френското и хърватското "черноморие" clap3.gif
Радио Ереван
Цитат(wal @ 04/10/2017, 21:35) <{POST_SNAPBACK}>
Ще има ли визов режим,когато ми се прииска да отида на море?!?! a4dff7b7.gif Внимавай какво ще отговориш!!Да напомня само,че без визи пътуваме до Гърция.

Тези въпроси към Веско и ТИМ, съответно към Валери и Митко. Аз не съм оторизиран да отговоря. neprichom.gif
krem-karamel
Цитат(Питето @ 04/10/2017, 19:34) <{POST_SNAPBACK}>
Ама трябва да е швейцарски референдум, щото ако е български нЕМа да станат нещата — кво им пука на швейцарците, какво искали българите.

Май не го знаеш този виц:
- Ало, Сахалин!
- Да, кажете.
- Как сте, какво правите?
- Гласувахме днес.
- Какво гласувате?
- Референдум за присъединяване към Япония.
- И как върви? Как е съотношението.
- Няма съотношение. Всички са ЗА.
- И няма никой против!?
- А, има. Япония е против но късно е вече. Присъединихме се.

laughing.gif

И ние така.
Питето
Ми реалист съм. След като капитулираме, швейцарците ще могат да "паркират" военноморския си флот в собствено пристанище, ще имат и истинско морско крайбрежие (истинско, а не хубаво)...
Persian
То кво има да се отцепва, при положение, че всеки град си е отцепен от държавата и света, но проблема е държавата, та те разбирам.

За мен няма нищо невъзможно.
Един град е без значение дали го има или няма, особено как е краен, но само градът, без окръга.
Обаче не виждам как ще се подобри живота на хората там.
Никаква промишленост и ще преживяват с риба.
Дори и цигарена фабрика няма.

Северозападна България вече е друго нещо.
Вярно, че сега се е разпанала, но на място, което е текло, винаги може да потече.
Но целият проблем за всички градове и населени места идва от София.
Извода е, или София и нищо друго, или всичко без София.

Няма кво да си говорим празни приказки.
Всичко става с оръжие и то не какво и да е.
Атомно, лазерно, водородно.

Ако тръгнете да искате, ще дойдат от София, ще ви избият и никой няма да разбере.
Морето преляло и вие сте се издавили.

Имам някакъв спомен, че Варна е турски град.
Ако те си го вземат, тогава ще сте добре, но пак няма да сте град - държава.

Друго трябва да се прави.
Всички държави от СФРЮ, България и Турция в едно, а ако и Румъния и Украйна се присъединят, е тогава вече може да говорим. smile.gif

Империя трябва, не Съюз или разделения на градчета.
Persian
Цитат(wal @ 04/10/2017, 20:35) <{POST_SNAPBACK}>
когато ми се прииска да отида на море

Да идеш на море у Варна. smile.gif
Ти се ебаваш нещо. smile.gif
Persian
Цитат(Питето @ 05/10/2017, 21:51) <{POST_SNAPBACK}>
След като капитулираме

Кой. smile.gif Ние. smile.gif
Това никога няма да стане.
Българин никога не е губил война.
Thursday Next
Ааа, никъде не съм споменавала "военноморски" флот. Сериозно се заблуждаваш, че имат интерес от морско пристанище - флотът им не е морски.
Thursday Next
Цитат(Persian @ 05/10/2017, 23:02) <{POST_SNAPBACK}>

Я пак? В Първата и Втората не се ли случвахме на страната на губещите все?
Persian
Цитат(Thursday Next @ 06/10/2017, 09:46) <{POST_SNAPBACK}>

Аааа, в първата българите се отказват, значи не са загубили. smile.gif
Във втората, тръгват с едни а се връщат с други. Значи пак не са на загуба. smile.gif

Българите са голяма работа.
Те са като най-силният елемент - Въздух
Винаги и по всяко време може да смени посоката и никога не се знае на къде ще тръгне. smile.gif
Persian
Цитат(Тарантула @ 03/10/2017, 00:20) <{POST_SNAPBACK}>
И тук ли, бре?!

И тук и тук. smile.gif
Ние пък в София ще правим референдум, кои градове да останат в България и кои не. smile.gif
Смятам София да остане като столица а Перник и Сопот като основни градове.
Другите да ги изхвърлим. Да се оправят сами. Не вършат никаква работа и с нищо не допринасят. smile.gif
Може да оставим и Хасково. Там са се обучили да правят маркови спортни дрехи на ниски цени. smile.gif
Онуфри
Цитат(Persian @ 06/10/2017, 00:02) <{POST_SNAPBACK}>

Май съм го писал и друг път.

Развеждам едни чехи преди 30 години.

Трябваше да пътуваме за Варна.

Предупреждавам ги - купете си за ядене и пиене, щото нали утре е национален празДник (09.09) и който си носи ще яде!

Що? Какво се е случило тогава?

Ами , хъката мъката - 1944 ...

Прекъсват ме - Когато загубихте войната ли?

animatedwink.gif

п.п. И досега се чудя, тва чувство за хумор ли беше или лека гаднярщина.
А иначе бяха доценти, много добронамерени и все за коняк питаха.

Persian
Цитат(Онуфри @ 06/10/2017, 18:32) <{POST_SNAPBACK}>

Да. smile.gif
Как човек може да празнува загубата си. smile.gif

Те не знаят ли, че тази война е на Германия, не на България. smile.gif
Но ги разбирам. България и Германия - Приятели
Чехия посреща немците с цветя.
Имам и някакъв спомен, че доста самолети бяха подарени на Цар Борис от немците.
А щом България и Германия са приятели, съответно България и Чехия са приятели, но явно мнението им се променя 1968г.
Leon
Цитат(Persian @ 06/10/2017, 19:56) <{POST_SNAPBACK}>
.....
....

Стига, бе! Излагаш се.
Радио Ереван
Цитат(Онуфри @ 06/10/2017, 18:32) <{POST_SNAPBACK}>
Май съм го писал и друг път.

Развеждам едни чехи преди 30 години.

Трябваше да пътуваме за Варна.

Предупреждавам ги - купете си за ядене и пиене, щото нали утре е национален празДник (09.09) и който си носи ще яде!

Що? Какво се е случило тогава?

Ами , хъката мъката - 1944 ...

animatedwink.gif

А иначе бяха доценти, много добронамерени и все за коняк питаха.

Защо не им се обадиш? Кажи че имаш хубав коняк. smile.gif Между другото ги питай, какво са имали предвид. Ако са още живи де. smile.gif
Радио Ереван
Цитат(Persian @ 06/10/2017, 19:56) <{POST_SNAPBACK}>
Да. smile.gif
Как човек може да празнува загубата си. smile.gif

Те не знаят ли, че тази война е на Германия, не на България. smile.gif
Но ги разбирам. България и Германия - Приятели
Имам и някакъв спомен, че доста самолети бяха подарени на Цар Борис от немците.
А щом България и Германия са приятели, съответно България и Чехия са приятели, но явно мнението им се променя 1968г.

Бъркаш Чехия със Словакия или може би става въпрос за судетски немци, които са живяли в Чехия.
Питето
Ми щом не ни се получава напредъка като печелим войните, значи требе да променим нещо и сами да си потърсим свестни донори (щото ще точно това). Предполагам че знаеш: "Да правиш едно и също, и да очакваш различен резултат е признак на лудост."
Питето
Съчувствал са, нали и те са загубили същата война и накрая са се оказали в прегръдката на същия "по-голям брат"
Alexfield
Страните от цяла източна Европа сме загубили войната, независимо на чия страна сме били. Накрая дошли войските на СССР и ни окупирали всички. Хубаво е, че датата на окупацията вече не е национален празник. Също така ще е хубаво и паметниците на окупаторите да се разкарат.
Питето
Сакън, паметниците не ги пипай. Просто трябва да им спрем бюджетните пари за поддръжка, и да ги оставим да се поддържат от членски внос и дарения (но само от български граждани). animatedwink.gif
Alexfield
А бе разбирам ти идеята, ама по демократичному ще трябва този метод да го приложим и към останалите паметници, а там вече резултатът не вярвам да ти хареса animatedwink.gif
Бай Иван
Че то нали и Европа де факто е империя.Но това означава едни закони за всички и една централна власт.Точно тук е заровено кучето.Германия има нужда от евтина работна ръка и кани мюсюлманите.Като не може да насмогне ,издава заповед всички да приемат по определен брой.В бедна и безработна България,не щем.Англия също.Унгария ,Полша,също.Колкото една формация е по-дребна,толкова законите и са повече в унисон с желанията на народа и.От друга страна голямата формация е много по-силна икономически и военно.Силният може да си позволи да подтиска другите и да им диктува правилата.Как да се удовлетворят и силните и слабите.Няма съвършено решение ,но мисля че има по-добър вариант.
Питето
Че какво му е лошото и що да не ми хареса? Примерно, в малките населени места, местните "патрони" ще даряват за смислени паметници, дето имат истинска история и могат да докарат интерес към населеното място. Всеки ще рови за нЕкой войвода, за некой "Левски", за някакъв геройски подвиг или за някой, дето е докарал просперитет на местното население. Пък ако нЕкой иска да спонсорира паметници на червената армия... парите са си негови, стига да си е платил данъците в България.
Alexfield
Да започнем от тук:
Колко бюста има в Борисовата градина в София и ако се стопанисват с доброволно събрани пари от софиянци, колко от тях бъдат обречени на разруха?
Persian
Цитат(Бай Иван @ 08/10/2017, 15:23) <{POST_SNAPBACK}>
Че то нали и Европа де факто е империя.Но това означава едни закони за всички и една централна власт

И точно това не я прави Империя а просто един съюз на няколко европейски републики в които всеки си прави това, което си знае и как му е угодно.

Реално погледнато, този съюз трябва да е между държави равни една на друга и в никакъв случай между държави в които часовата ставка е два кинта а в други 40 евро.

Къде си видял съюз между Цар и Прошляк.
Онуфри
Цитат(Persian @ 08/10/2017, 19:41) <{POST_SNAPBACK}>
....
Реално погледнато, този съюз трябва да е между държави равни една на друга
и в никакъв случай между държави в които часовата ставка е два кинта а в други 40 евро.

....

Ако не ти харесва часовата ставка от два кинта, отиваш да работиш там където е 40 евро!

п.п. Ама после да няма - детето ми ще порастне без мен, няма кой да ми гледа болната майка!!!

Нали часовата ти ставка ще е 40 евро! Т.е. 7 000 евро на месец!!!

Това ще те сбърка ли да си наемеш прислужница за болната ти майка?

п.п.п. Много е лесно да се гледа в чуждото канче!

animatedwink.gif
Питето
Цитат(Persian @ 08/10/2017, 19:41) <{POST_SNAPBACK}>
... Къде си видял съюз между Цар и Прошляк.

Във всяка война за ресурси може да го видиш. "Царя" си защитава царството (ресурса), а прошляка си защитава правото да съществува както досега, а не да бъде прогонен от трохите на ресурса и прошляка на врага да го измести, или примерно, от свободен прошляк, да стане роб на завоевателя. Абе света е голямо място, и в него може да срещнеш много варианти, дори такива дето не са ти идвали на ум. То нали заради това сме развили фантазията — да го играе буфер, та реалността да не ни шокира и да не блокираме като видим невиждани неща. animatedwink.gif
Това е леката версия на нашия форум. За да видите пълната версия, моля натиснете тук.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.