Помощ - Търсене - Потребители - Събития
Пълна версия: Как пазарувате?
Форум АБВ > Общи > Обща дискусия
Страници: 1, 2
Danel
Цитат(Личинка @ 30/11/2017, 10:45) <{POST_SNAPBACK}>
......... ся бръмча из къщи ежедневно, мноояку... whistling.gif

clap.gif
Карай наред и не прескачай. Чакам те с бира: beerchug.gif
Личинка

Да бе, бира в тоя студ! navikvane.gif Пък ти Фнимавай как ме поръчваш през нета без да видиш и пипнеш bleh.gif
Alexfield
Много неща пазарувам онлайн, но към дрехите съм скептичен. Някои може да се купят без да се мерят - ако по-универсален размер. С дънките не седи така въпросът - трябва да се премерят на дупе и шкембе, няма как. Обувки също не бих си купил онлайн. И без това номерата им се разминават. Аз нося от 44-ти до 46-ти номер.
hristam
Не разполагам с шкембе, наистина съм със стандартни мерки. При мъжа ми нещата не са точно такива, но и там му хванах цаката.
Persian
Цитат(hristam @ 30/11/2017, 22:19) <{POST_SNAPBACK}>
Не разполагам с шкембе

Продават се. smile.gif Можеш да си купиш. smile.gif

Пазарувала ли си от Factocol и Obuvki.bg, защото и аз не съм, ама си бях харесал едно зимно дънково яке от първият сайт, но не си го поръчах, защото сигурно са като вторият сайт. smile.gif

Един колега все си купува от там и една нощ си поръчаме двамата маратонки, един модел и един номер, както и един чифт друг модел.
И двата модела на adidas. Демек, три чифта.
Отиваме в Спиди да ги вземем и викам на онзи - Дай да ги мерим.
Онзи вика - Не става. Купуваш ги и след това мериш. Така било написано на пратката. Ако не стават, процедурата е друга. Демек, хиляди разправии и губене на дни.
Викам му - Дай да погледна другите.
Той - Ама кво да ги гледаш.
Е как кво да ги гледам.
Другите бяха Super Star червени. Поне тях ги знам как отговарят като номер.
Колегата ги беше поръчал за него, ама те са баш като за мен, а и на него нямаше да му станат.
Викам му на тоя: Тези ги взимам, щото ги знам, а другите, да се ебът в гъза щом не може да се мерят.
Значи, отиваш в магазин, мериш и взимаш, а тук да им дадеш 300 кинта и после да си трошиш главата.

Това за мен е дива работа.
Ти казваш, че имало в твоите сайтове чат. Аз не видях по тия да има такова нещо.

Alexfield
Ти може да си със стандартни мерки, но дънките може да са кройка за някой с нестандартни, така че пробването си е нужно. Все пак се продават и дънки за хора с шкембета.
Thursday Next
И аз не мога да си представя да си поръчам обувки онлайн. Винаги ми е голяма мъка да ги избера, или ще ми убиват някъде, или ще са прекалено твърди на петата, или извивката на свода няма да е правилната. Аз съм единственият човек, когото познавам, на когото и от еспадрили му излизат пришки. huh.gif

Виж, за дрехите няма проблем, досега само една издънка имах.
Питето
Изместих го в делничните сутрини. Хем си запазваме уикенда за друго, хем самото пазаруване е далеч по-приятно — пълни рафтове, никаква навалица. sunbathing.gif
Danel
Цитат(Thursday Next @ 01/12/2017, 10:50) <{POST_SNAPBACK}>
... единственият човек, на когото и от еспадрили му излизат пришки. huh.gif

Малеий, нежна кожа или капризи???
Danel
Четох, че си дребничка, а ако си и малко пухкава си като песен 770d4fd976.gif
unguriano
Цитат(Danel @ 02/12/2017, 07:12) <{POST_SNAPBACK}>
Четох, че си дребничка, а ако си и малко пухкава си като песен 770d4fd976.gif

Баф таа песен........шти издере очите... laugh.gif
Danel
Грешка!
Тя може да бъде и необяснимо нежна.
hristam
Цитат(Danel @ 02/12/2017, 07:09) <{POST_SNAPBACK}>
Малеий, нежна кожа или капризи???

Хе, от капризи да знайш кви пришки излизат...
one woman
Най-често пазаруваме заедно, със списък. Когато само мъжът ми ходи, задължително със списък (гениалните хора не помнели такива прости неща, нали, щото мозъкът им не е кошче за боклук) a4dff7b7.gif , който предварително съм структурирала по подреждането на продуктите както са в магазина, т.е. първо пиша плодове, зеленчуци, после хляб, алкохол, безалкохолни не пием, само вода, после мезета, сирена, масла и т.н.
От няколко месеца сме в нов апартамент, който е до голям пазар, чудесно зареден, така че голяма част от нещата си ги взимаме оттам - плодове, зеленчуци, сирене, мляко, масло, сметана, месо, ядки и т.н.

На пазара ми е много приятно да ходя - аромати, цветове, пресни неща, в хипермаркети ми е една идея неприятно и гледам да е максимално бързо, мъжът ми може да прекара там часове, забелязва нов продукт, чете етикети, после други, сравнява, затова понякога ходи сам.

Бързото ми излизане е само от хипермаркети, ако е от любимите ми магазини за дрехи, обувки, козметика, бижута, книжарници, мога да стоя там с часове и изобщо не усещам как минава времето.
При последното пазаруване миналата седмица се сетих, че от години пазарувам хармонично - да има нещо и за тялото, и за душата. Рокля и книга, козметика и книги, бижута и книги. Последните две, които изчетох на един дъх - "Трите дъщери на Ева" на Елиф Шафак, препоръчвам, и "Произход", дълго чаканата последна книга на Дан Браун, ми очаквах повече, после ме досмеша на очакванията ми, но пък всичко е част от пъзела.
agrippa
Голямото пазаруване се прави през седмицата, когато няма толкова народ, в 1 - 2 големи и няколко по-малки магазина, може и в различни делнични дни. Кога по един, кога по двама, има и списък, който понякога просто се "помни". Някоя седмица може и да пропуснем или да минем само през малки деликатесни магазинчета. Уикенда трябва да е свободен за мързелуване, домашни занимания, разходки или пътешествия.
Mukaveev
Цитат(Питето @ 02/12/2017, 00:35) <{POST_SNAPBACK}>
Изместих го в делничните сутрини. Хем си запазваме уикенда за друго, хем самото пазаруване е далеч по-приятно — пълни рафтове, никаква навалица. sunbathing.gif

И аз се ориентирах така...... daisy.gif
Джинджър
И ние ходим заедно поне веднъж в седмицата, и за двамата е приятно-обсъждаме, решаваме на момента, търсим свежи продукти, обикаляме различни магазини/ферми, понякога спираме, за да опитаме нещо местно и различно, особено ако е сред пасторалната среда на "Lower Mainland". То си е половин ден развлечение! Ако ли трябва нещо набързо, поотделно и със списък, без отклонения и залитания))))) Имаме си любими места за пазаруване на определени зеленчуци; ферма, която посещаваме само за козе мляко, ферма за свинско месо от черни, "органик" прасета-от тук купувам само сланина за осоляване; ферма за яйца от свободно тичащи кокошки, месо от близка транжорна, където твърдят, че няма антибиотици и хормони; място, където продават на добри цени перилни препарати; алкохол от специализиран магазин, тук в Канада няма шанс да си го купиш в близкия супермаркет (наскоро отвориха щанд в един , но алкохолът там е на баснословни цени); хляб от пекарна, ако нямаме време да си го изпечем сами; прясна риба също от определени места...

.. и т.х. и т.н. Имам и дни за щателен подбор, обикновено в тези дни ходя сама, като чета етикетите на всеки продукт, който ме заинтересува. Това не може да се случи, когато съм с мъжа си, обикновено той иска по-бързичко да минем през магазина и да си ходимsmile.gif))) Ползвам често списък, ако искам да сме бързи и да не харчим излишно, но никога не пазаруваме само от едно място! О, не обичам калабалък в магазините, когато ходя сама-винаги го правя в часовете, които най-малко се посещават от клиенти!
Горския
Цитат(Джинджър @ 28/02/2018, 00:47) <{POST_SNAPBACK}>
И ние ходим заедно поне веднъж в седмицата, и за двамата е приятно-обсъждаме, решаваме на момента, търсим свежи продукти, обикаляме различни магазини/ферми, понякога спираме, за да опитаме нещо местно и различно, особено ако е сред пасторалната среда на "Lower Mainland". То си е половин ден развлечение! Ако ли трябва нещо набързо, поотделно и със списък, без отклонения и залитания))))) Имаме си любими места за пазаруване на определени зеленчуци; ферма, която посещаваме само за козе мляко, ферма за свинско месо от черни, "органик" прасета-от тук купувам само сланина за осоляване; ферма за яйца от свободно тичащи кокошки, месо от близка транжорна, където твърдят, че няма антибиотици и хормони; място, където продават на добри цени перилни препарати; алкохол от специализиран магазин,

До тук си виках : бреййй, и всичко това го има в България ?! misli.gif

Но след това прочетох :

Цитат(Джинджър @ 28/02/2018, 00:47) <{POST_SNAPBACK}>
тук в Канада

Ииии, се успокоих ! clap3.gif

Сега отивам в противоатомното ми скривалище в очакване на патриотичните атаки! strah.gif
Flama
Не обичам да пазарувам, правя списък на мъжа ми, той се справя доста по-добре от мен, има търпение да оглежда и т.н. Понякога ходя с него за компания.
Питето
Що в противоатомното скривалище бе, та ние в България и ядрено оръжие си нямаме. Между другото, една част от описаното може да се купи и в България, при това без да обикаляш по поля и гори, и не само от багажника на фермера, ами на някои места са си организирали и доставки на място по заявка. Горски, горскииии, слез малко у селото да видиш има ли промяна, стига гледа само от върха на планината. И не, не е от патриотизъм, а само да намекна на Жорето, че може и има начин да се прави бизнес в България, дори на ниво микро.
Flama
Някои от тези неща се намират и в България. Има фермерски пазари за био храни, магазини и щандове с био храни и т.н.
Не знам от кога не си си идвал в България, но доста неща са се променили. Не го казвам от патриотизъм, нито твърдя, че всичко е супер, но лека-полека и тук вървят нещата.
Горския
Цитат(Питето @ 28/02/2018, 18:56) <{POST_SNAPBACK}>
Между другото, една част от описаното може да се купи и в България, при това без да обикаляш по поля и гори, и не само от багажника на фермера, ами на някои места са си организирали и доставки на място по заявка. Горски, горскииии, слез малко у селото

Знам бе, знам. Това беше майтап и ... опит за нервиране на ура-патриотите!

А по повод на бизнес-плача на Жорето (и препоръката ти за слизане у село) :

- Един приятел редовно минава през Петрохан (два пъти бях и аз с него). Спира всеки път в Гинци и купува буркани кисело мляко (овче) от една баба - връща й предишните празни буркани.

- Във Франция продават българско овче сирене. Откакто сме в ЕС си пише, че е българско - преди минаваше като гръцко, за да може свободно да влиза в ЕС.

- Български ферми произвеждат пастет от гъши дроб и го изнасят във Франция (сигурно и другаде), където е много ценЕн. Производството е голямо, по всички европейски изисквания - пиленцата се внасят от Франция - най-подходящата порода!

Имам и още примери, така че Жорето може да спи спокойно (ура-патриотите също)
Това е леката версия на нашия форум. За да видите пълната версия, моля натиснете тук.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.