Аз още преди няколко месеца ти обясних, че съм жена, даже се почудих след 7 години в абв-то как може да не си забелязал, дет се вика, човек без да иска забелязва. Но явно трябваше мъж да ти го каже, за да чуеш най-сетне. И после що сме били изговаряли по 8 000 думи на ден срещу ваши 4 000. Ми щото не чувате и все трябва да повтаряме, затова!

В главния ни мозък протичат 100 000 химични реакции за една секунда!
- Дължината на косата на човек през целия му живот израства средно... 725 километра.
- На блондините брадата расте по-бързо, отколкото на брюнетите.
- При усмихване се задействат цели 17 мускула.
- Повърхността на белите дробове е около 100 квадратни метра. - Човешката ДНК съдържа около 80 000 гена.
- Мъжете се смятат за джуджета при ръст под 130 см, а жените - под 120 см.
- Левкоцитите живеят в организма на човека от 2 до 4 дни, а еритроцитите - от 3 до 4 месеца.
Всеки пръст на човека през целия му живот се сгъва около 25 милиона пъти
- Размерът на сърцето е равен на големината на юмрука. А теглото съставлява 220-260 г.
- Общото тегло на бактериите, живеещи в човешкия организъм, е около 2 килограма.
Човекът е единственият представител от животинския свят, способен да рисува прави линии
- Децата се раждат без чашки на коленете. Те се появяват във възрастта от 2 до 6 годинки.
- В момента на раждането в човешкия мозък вече съществуват 14 милиарда клетки. И броят им не се увеличава до самата смърт. Точно обратното, след 25-годишна възраст те намаляват със 100 хиляди всеки ден. За една минута, изразходвана за четене, умират около 70 мозъчни клетки. След 40 години деградацията на мозъка рязко се ускорява, а след 50 невроните изсъхват и съкращават обема на мозъка.
Жените примигват 2 пъти по-често от мъжете - Най-силният мускул в човешкия организъм е езикът.
В тялто ни има около 2000 вкусови рецептора.
- При раждане в тялото на бебето има около 300 кости, с възрастта те намаляват до 206.
- Човешкото тяло съдържа толкова мазнини, колкото са необходими за производството на 7 сапуна.
Нервните импулси в човешкото тяло се придвижват със скорост около 90 метра в секунда.
Площта на повърхността на човешките бели дробове е равна на един тенис корт!
- 36 800 000 - толкова е броят на сърдечните удари при човека за една година.
- Мъжете страдат от далтонизъм 10 пъти по-често от жените.
- Стомашният сок на човека съдържа 0,4% солна киселина.
- Почти половината от всички човешки кости се намират в китките и в стъпалата.
Хората със сини очи са по-чувствителни към болка от всички останали
- Ноктите на пръстите на ръцете растат 4 пъти по-бързо от ноктите на пръстите на краката.
- През целия човешки живот кожата на човека се сменя около 1000 пъти.
- Съществуват повече от 100 различни вируса, предизвикващи хрема.
- Удряйки главата си в стената, човек може да изразходва 150 калории на час.
- В тялото на възрастния човек има около 75 километра нерви.
Таааааааааа........... в този ред на мисли искам да кажа , че на ден жените средно изговарят по 16 215 думи, а мъжете - 15 669. най-говорещите стигат до 45 000 думи. Бурсуците едва ли изговарят повече от 500 ..... казват специалистите.
Според експертите не е важно дали си мъж или жена, когато става дума за бърза и наситена реч.
Бъбривостта на човека зависи от това към какъв психологичен тип спада той - към интровертен или към екстравертен.
Не ви знам вие от кои сте....... не се спрехте в тоя форум, екстроветртни ми се виждате....
Аз гледам повечето време да си трая...........