Помощ - Търсене - Потребители - Събития
Пълна версия: Село за продан.............
Форум АБВ > Общи > Обща дискусия
Страници: 1, 2, 3
Mukaveev
Цитат(Тарабас @ 13/12/2017, 20:31) <{POST_SNAPBACK}>
Чевермета!

Но пак трябва да има ливада.......
Alexfield
А то пасища наоколо няма. Всичко е частно и оградено с електрически пастир. Искаш пасище - купуваш си парцел и си сееш трева в него. Чисто и просто - като къпан милиционер wink.gif
New
Ако формата ни на управление не е демократична, тогава каква е, Алекс?
Има ли някой от управляващите, който ни е натресен на сила?
Няма. Всички са избрани от народа. Буквално. Не, като по време на соца. Тогава?!
New
Явно народът не желае достатъчно друго, щом все това си избира и си трае, не мислиш ли?! Статуквото очевидно го устройва.
Alexfield
Всъщност аз вече ти отговорих:
Цитат
По твоята логика и Путин е демократично избран президент.

Колкото в Русия има демокрация, толкова и у нас.
Alexfield
Ти не разбираш. Изворът е сведен до този виц... поне за 80%...

В бакалията:
- Дайте ми пет яйца, ама да си ги избера аз.
- Как така ще си избирате яйца?
- Ами ей така, като на изборите. Искам аз да си ги избера.
- О, ами така кажи, бе човек. На ти пет яйца, избери си.
New
Това го разбирам и го знам, но демокрацията не създава народа, нито го възпитава, нито променя мисленето му, нито го моделира някак си. Тя само дава схема на начин на избор и управление. Оттам-нататък от този народ, който си е наличен, просто се излъчат представители, предполагаемо най-добрите, които хората са избрали да извършват управлението.
Не ни харесват, ама няма други. За това виновна ли ти е демокрацията?
New
Нямам никаква идея каква се води Русия, като форма на управление. Предполагам, че и те самите не знаят.
Alexfield
Ами ето: разбрала си - така е и у нас.
Alexfield
Изобщо не е така.

П.п. Има и дълъг отговор, но е много дълъг.
Persian
Цитат(Mukaveev @ 10/12/2017, 20:34) <{POST_SNAPBACK}>
Ако случайно ТИ.......си
Какво ще направиш ?

Веднага ти казвам smile.gif
Означава, че би трябвало да имам и кинти.

Първата ми мисъл и най-добрата е:
Какво най-много обичат мъжете - Пиене и курви
А какво най-много обичат жените - Същото, но и още нещо - Парите
Да се качи на някой в ягуара, поршето или мерцедеса. Да запали цигара авантакис и той да я повози до някое хубаво местенце.
Да я нахрани, напои, да я изтреска мъжката и да я остави да се наспи.

Съответно, бутам всички къщи и правя други.
Малки хотелчета, както и магазинчета.
Кво му трябва повече на човек.

Площта е малка, но има и друг вариант:
Бутам всичко и строя нови фамилни къщета.
Една готина детска градина и една малка болница, съответно и някой друг магазин.
Ще бъде за хора с малки деца на които деца ще им се даде отлично начално обучение и начало за някои видове спортове.
Ако има мегдан, ще направя и една шивашка фабрика за спортно облекло в която ще се произвежда качествена стока, а не като adidas, Puma и всички останали маркови и скъпи боклуци.

Трети вариант:
Бутам всичко и си правя една къщурка като за мен smile.gif
Може да си взема шест камериерки за да не откача, а ако все пак се случи да откача, те да ме укротяват.
Две ще ме държат за краката, две за ръцете, а шестата ще ми бие шамари.
Ако питаш петата какво ще прави.....Питай жените smile.gif
New
Ще ти отговоря така, както ти на мен:
Абе, баш си е така.
Има дълъг отговор, ама е много дълъг.
smile.gif
New
У нас изобщо не е така.
Ние бяхме така, но по време на соца.
Тиара
Много погрешно си ме разбрала, Търсди. Не се чувствам възмездена. Германия ми е безразлична. Но това е друга тема.

Обидно е повтарянето на мантрата "народът си избира управниците" /пиша го в този коментар, за да не спамя, не че ти го правиш/. Мисля че Алекс правилно е описал нивото на демокрация у нас. А коментарът на Тарабас за просторното и незнакво си живеене в германското село си стои, заедно със стоте километра, които на се никаква пречка. Връткаш перката като Карлсон и от покрива на селската къща, право във фирмата в Берлин. Два часа полет и си там.
New
Цитат(Тиара @ 14/12/2017, 02:58) <{POST_SNAPBACK}>
Обидно е повтарянето на мантрата "народът си избира управниците" ...

Станало е мантра, Тиара, защото е вярно.
Ето, американци си избраха идиот за президент и той сега взима идиотски решения. Нима демокрацията в страната е виновна за тази ситуация?! Ами не, народът е виновен! Демокрацията не може да го спаси от взимане на грешни решения.
Mukaveev
Яд ме е за това село........изпуснах го.
Ще търся друго село. Нещо да си създавам работа, ще стегна къщите , ще варосам дръвчетата , ще развъдя 5 котила катерици да се катеряъ нагоре надолу, ще създам фонд ,, Нахрани катериците ,, .....ще им осигурявам лешник и катерича ватенка за през студената зима, ще започна да го рекламирам - екологично и спокойно село.............. на бас , че ще разпродам всичките къщи , после на не постоянно живеещите ще им поема охраната и поддръжката на имота ,
Те на Луната и Марс изкупиха парцелите с домати, та тук в едно германско село няма да си вземат имот......
Ще следя новините , може на тоя да му дойде на ума да го продава.
Thursday Next
Цитат
Обидно е повтарянето на мантрата "народът си избира управниците"

Защо да е обидна истината? Боко кой го избира три пъти, аз ли? Сигурно си е вкарал пет автобуса германци да го изберат, за да ви направят мръсно.

Нивото на демокрация се определя от живеещите в тази демокрация. И не е вярно, че не може, и че няма как - аз си спомням много добре как Николай Добрев върна мандата си. Просто много се ходи за гъби напоследък, а и много хора не искат да си развалят рахата - за чий ти е да се бориш за справедливост месеци наред, като срещу малко рушветче си уреждаш спокойствие веднага? Като че ли все по-рядко виждам и чувам как някой направил нещо от принципни съображения, или от етични. Ще ми псува той Пеевски, ама ходи да си купува от Лафка. На бас, че познаваш и ти такива хора. Разбери, 7 милиона са сила срещу 240. Трябва само да го повярват.
Онуфри
Цитат(Thursday Next @ 14/12/2017, 21:43) <{POST_SNAPBACK}>
Защо да е обидна истината? Боко кой го избира три пъти, аз ли? Сигурно си е вкарал пет автобуса германци да го изберат, за да ви направят мръсно.

.... Ще ми псува той Пеевски, ама ходи да си купува от Лафка. На бас, че познаваш и ти такива хора. Разбери, 7 милиона са сила срещу 240. ...

hat.gif
Alexfield
Пропускаш влиянието на Русия в България, за последните 100-150 години.

П.П. Освен това, като ти отнемат обазованието и общата култура, както и ходенето до другите държави, за да не можеш да си направиш база за сравнение, иди после обяснявай, как гласуваш демократично.
Бай Иван
Без пасища няма мляко.А,да караш с кола мляко за 15 човека...не знам какво ще кажат икономистите,
Бай Иван
Може би си прав.Българина е свикнал да има свой дом.На запад това не е приоритет,но не се наемам да твърдя кой вариант е по-добър.
А ,колкото до мотиката,може би не знаеш,че от Англия и Япония , доста хора се преселиха с идеята да си копат дворното място.
Бай Иван
Най лесно се развъждат катерици.Въпросът е какво,ще произвеждат жителите.
Persian
Цитат(Бай Иван @ 15/12/2017, 21:57) <{POST_SNAPBACK}>

Ако много се чудят кво да произвеждат, хващат десет жени, събличат ги и почват да броят.
Ако повече от пет са бръснати, започват да произвеждат голи охльови, ако са как требе, тогава катерици. smile.gif
Thursday Next
Цитат(Бай Иван @ 15/12/2017, 22:53) <{POST_SNAPBACK}>
А ,колкото до мотиката,може би не знаеш,че от Англия и Япония , доста хора се преселиха с идеята да си копат дворното място.

Ама си купиха тракторчета, нали? animatedwink.gif

Имам си двама английски съседи на село, изобщо нищо ново не ми казваш.
New
Цитат(Alexfield @ 14/12/2017, 22:49) <{POST_SNAPBACK}>
Пропускаш влиянието на Русия в България, за последните 100-150 години.

Защото го допускаме. На мнозина от българите им харесва влиянието на Русия.
Alexfield
Ето до какво води липсата на информираност сред хората. Те харесват руското влияние у нас, защото така им се казва по телевизора. А така им се казва, защото медиите са почти всичките под въпросното руско влияние.
Един дребен пример е Петър Волгин - изцепка след изцепка с про-руски простотии в българското медийно пространство. Все още е на държавна заплата в българското национално радио - не е уволнен и дори няма забележка от ръководството.
https://bivol.bg/pesho-i-grisho.html
Бай Ганьо
Тоя е написал същия пасквил като Волгин.
Спрях да го чета след като намеси курове и гъзове.
По темата имаше къде къде по-смислени статии.
Thursday Next
Цитат(Бай Ганьо @ 16/12/2017, 09:45) <{POST_SNAPBACK}>
Спрях да го чета след като намеси курове и гъзове.

И това да го чуя от теб, дето толкова много настояваше да може да се псува в тоя форум? laughing.gif laughing.gif laughing.gif
Бай Ганьо
Явно имаме различни определения за платформи.
Форуми, фейсбуци, скайпове, уотсапи, са свободни платформи.
Там е нормално да пишат необразовани простаци.
Останалите медии би трябвало да поддържат все пак някакво ниво.
Ако този беше постнал пасквила на стената си-ок.
Но Бивол!
Не че го чета де, но съм чувал за него като сериозен вестник .
Thursday Next
Биволъ не е вестник.

В България необразованите простаци са министри.

Гледай Милен Цветков и слушай Волгин в националния ефир и да си поговорим пак за нивото на частни уебсайтове. Човек може да се държи просташки и без да споменава думата "задник".

А представата ти, че в някои платформи може да пишат необразовани простаци, а в други - не, е направо смешна. Как точно си представяш да забраниш на простака достъп до която и да било платформа, след като неговите събратя се намират по най-високите етажи на властта?

Само виж коментарите под статиите на сайтовете на "сериозните" медии. Точно там е това ниво, за което ти така радееш тук - псуват се до девето коляно и се обиждат на каквото се сетят.
Бай Ганьо
Ок.
Айде нека простаците да напишат нещо в Редута!
А нашият форум не мислих, че се бори за приз за ниво и чистота.
Ако е така, тогава ще има посещенията на Редута-около 1,000.
Мислих, че имате по-големи амбиции. smile.gif
Не, че да имаш ниво не е амбиция, но е мизерна кауза.
Питето
Номера е не да отсяваш умните от простите (щото е лесно — 80/20), а да вдигнеш мъъъничко нивото на простаците. Двойкаджиите да станат тройкаджии, тройкаджиите да изкарват четворки, а тези с четворките да докарват петици. Некои хора го знаят като "средна претеглена стойност", а други никога не са чували за такова нещо и си чакат месията/Крали Марко да дойде и да ги оправи, да им сготви, сервира и да ги покани на масата. Горе-долу същото се получава и с форумите. Тези с високото ниво се посещават от 20%, докато останалите 80% си слушат чалгата и си гледат турските сапунки и там онова дето обичат Русия, ама нямат една руска техника вкъщи... wavetowel2.gif
Питето
Ми напъни се де, измисли нещо. Що чакаш да ти подскажат наготово. Значи аз бих намери катерица албинос (имало ги доста около Чернобил) и ще ги развъдя да стане шарена порода с географски произход точно селото. После всички жители с по един свестен фотоапарат и да пълнят нета със снимки и клипове. Като се мине критичната маса, почват да посрещат фенклубовете на шарените катерици. Какво, смешно ли е? А онези дето броят и снимат птици, и обикалят света с надеждата да снимат едикаква си птица, да не би да са по-сериозни? Чипа, баце, в балканския чип е проблема, а не в катериците. Баси, ще си поръчам фентъзи роман за българско село с пещери, кладенци с тайници и чешми с каменни корита под които има заровени карти, с преплетени дървета и леви вирове... и съвсем случайно моето село ще пасва на 85% на описаното в романа. animatedwink.gif
Горския
Цитат(Бай Иван @ 15/12/2017, 21:53) <{POST_SNAPBACK}>
Може би си прав..

Бай Иване, беше ти вече обЯснено, че под псевдонима "Thursday Next" ce крие ... жена navikvane.gif и то каква жена ! good.gif
Thursday Next
Цитат(Бай Ганьо @ 16/12/2017, 12:01) <{POST_SNAPBACK}>
Мислих, че имате по-големи амбиции. smile.gif
Не, че да имаш ниво не е амбиция, но е мизерна кауза.

Не, нямаме абсолютно никакви амбиции. Ние не гоним трафик, защото, ако забелязваш, тук изобщо няма реклами. Тоест, не получаваме пари за това, че ни има и че на ден ще ни накликат 20 читави хора и 1000 простака.

Просто искаме да си говорим някъде без псувни и обиди. Не е кауза, ама на тебе кой ти каза, че каузите са задължителни? Ти ако искаш, развъждай си кауза, ние сме хедонисти без гражданска съвест.
New
Така е, причината е "промити мозъци". Резултатът - на всички е известен.
Но, да се върна на основната си мисъл - демокрацията, като идея не е виновна за това.
agrippa
Цитат(The_Purifier @ 11/12/2017, 11:34) <{POST_SNAPBACK}>
Ще вдъхна живот на селото ми, разбира се. С моето творческо въображение ще завъдя там гарги, лисици и чакали на килограм smile.gif
Това вече се прави из Европа. Фермерите от селата изчезват, тия площи ги обръщат на резервати или просто диви земи.
https://www.rewildingeurope.com/
Питето
Ама той ще въди елитни екземпляри, хем за богати ловци, хем за туристически обиколки и снимане. Хем подлежат на леко дресиране, та като чуят колите с туристите да действат като манекени на фотосесия. Който иска повечко адреналин, да подписва и да ходи да дебне чакалите по пътеките. Е, ще има проблем с бракониерите, ама и той си има решение: цък... thumbup.gif
Личинка
Аз бих направила дебелариум - хем няма да ядат, хем ще кОпат, хем шси плащат.
Alexfield
А и няма да има къде да кръшкат да омуат някой вурст покрай диетата.
Thursday Next
Цитат(Личинка @ 17/12/2017, 11:01) <{POST_SNAPBACK}>
Аз бих направила дебелариум - хем няма да ядат, хем ще кОпат, хем шси плащат.

Супер идея. Дебелариумите трябва да се правят точно на такива изолирани места. Където за да стигнеш до най-близкия ресторант и после да се върнеш, ще изгориш всички поети там калории. animatedwink.gif
Бай Иван
Лелее,и аз съм тръгнал с жена да споря.И се чудя що не ми се получава. neprichom.gif
Бай Иван
Ти като се напъна това ли измисли?Аз бих направил фабрика за трикраки столчета с тапицерия.
Thursday Next
Цитат(Бай Иван @ 17/12/2017, 17:47) <{POST_SNAPBACK}>
Лелее,и аз съм тръгнал с жена да споря.И се чудя що не ми се получава. neprichom.gif

Аз още преди няколко месеца ти обясних, че съм жена, даже се почудих след 7 години в абв-то как може да не си забелязал, дет се вика, човек без да иска забелязва. Но явно трябваше мъж да ти го каже, за да чуеш най-сетне. И после що сме били изговаряли по 8 000 думи на ден срещу ваши 4 000. Ми щото не чувате и все трябва да повтаряме, затова! plezz.gif
Mukaveev
Цитат(Thursday Next @ 17/12/2017, 18:20) <{POST_SNAPBACK}>
Аз още преди няколко месеца ти обясних, че съм жена, даже се почудих след 7 години в абв-то как може да не си забелязал, дет се вика, човек без да иска забелязва. Но явно трябваше мъж да ти го каже, за да чуеш най-сетне. И после що сме били изговаряли по 8 000 думи на ден срещу ваши 4 000. Ми щото не чувате и все трябва да повтаряме, затова! plezz.gif

В главния ни мозък протичат 100 000 химични реакции за една секунда!

- Дължината на косата на човек през целия му живот израства средно... 725 километра.
- На блондините брадата расте по-бързо, отколкото на брюнетите.
- При усмихване се задействат цели 17 мускула.
- Повърхността на белите дробове е около 100 квадратни метра. - Човешката ДНК съдържа около 80 000 гена.
- Мъжете се смятат за джуджета при ръст под 130 см, а жените - под 120 см.
- Левкоцитите живеят в организма на човека от 2 до 4 дни, а еритроцитите - от 3 до 4 месеца.

Всеки пръст на човека през целия му живот се сгъва около 25 милиона пъти
- Размерът на сърцето е равен на големината на юмрука. А теглото съставлява 220-260 г.
- Общото тегло на бактериите, живеещи в човешкия организъм, е около 2 килограма.

Човекът е единственият представител от животинския свят, способен да рисува прави линии
- Децата се раждат без чашки на коленете. Те се появяват във възрастта от 2 до 6 годинки.
- В момента на раждането в човешкия мозък вече съществуват 14 милиарда клетки. И броят им не се увеличава до самата смърт. Точно обратното, след 25-годишна възраст те намаляват със 100 хиляди всеки ден. За една минута, изразходвана за четене, умират около 70 мозъчни клетки. След 40 години деградацията на мозъка рязко се ускорява, а след 50 невроните изсъхват и съкращават обема на мозъка.

Жените примигват 2 пъти по-често от мъжете - Най-силният мускул в човешкия организъм е езикът.
В тялто ни има около 2000 вкусови рецептора.
- При раждане в тялото на бебето има около 300 кости, с възрастта те намаляват до 206.
- Човешкото тяло съдържа толкова мазнини, колкото са необходими за производството на 7 сапуна.
Нервните импулси в човешкото тяло се придвижват със скорост около 90 метра в секунда.

Площта на повърхността на човешките бели дробове е равна на един тенис корт!
- 36 800 000 - толкова е броят на сърдечните удари при човека за една година.
- Мъжете страдат от далтонизъм 10 пъти по-често от жените.
- Стомашният сок на човека съдържа 0,4% солна киселина.
- Почти половината от всички човешки кости се намират в китките и в стъпалата.
Хората със сини очи са по-чувствителни към болка от всички останали
- Ноктите на пръстите на ръцете растат 4 пъти по-бързо от ноктите на пръстите на краката.
- През целия човешки живот кожата на човека се сменя около 1000 пъти.
- Съществуват повече от 100 различни вируса, предизвикващи хрема.
- Удряйки главата си в стената, човек може да изразходва 150 калории на час.
- В тялото на възрастния човек има около 75 километра нерви.

Таааааааааа........... в този ред на мисли искам да кажа , че на ден жените средно изговарят по 16 215 думи, а мъжете - 15 669. най-говорещите стигат до 45 000 думи. Бурсуците едва ли изговарят повече от 500 ..... казват специалистите.
Според експертите не е важно дали си мъж или жена, когато става дума за бърза и наситена реч.
Бъбривостта на човека зависи от това към какъв психологичен тип спада той - към интровертен или към екстравертен.
Не ви знам вие от кои сте....... не се спрехте в тоя форум, екстроветртни ми се виждате.... daisy.gif

Аз гледам повечето време да си трая........... rolleyes.gif

Питето
Ама идеята им е "био" земеделие, а не просто "да копат". Огромна разлика в мотивите и крайния резултат. Все едно да сравняваш Трабант с Мерцедес, и да кажеш: "Еднаквиса, ей ги че имат по четири гуми."
Питето
Ми направи бе, виж там какви кадри ти трябват, намери ги в селото, прави и продавай. Поне дървата ще са контрабанда от гората, та ще намалиш разходите. Е, ще имаш проблем с пазара, щото японците седят на земята, а останалите ползваме високи столове и маси (а не софрички), ама то е дреболия за кмета на такова оправно село... animatedwink.gif
Трудното е да продаваш, а не да произвеждаш.
Danel
Цитат(Mukaveev @ 17/12/2017, 19:39) <{POST_SNAPBACK}>
Аз гледам повечето време да си трая........... rolleyes.gif

Ха! biggrin.gif
Thursday Next
Това, което аз написах, беше виц, а не статистика. laughing.gif
Alexfield
Така сме устроени, какво да правиш... svirkam si.gif
Когато жената казва:
"Това място е истинска кочина! Хайде двамата с теб да почистим. Твоите вещи са на пода и няма да имаш никакви дрехи, ако не включим пералнята веднага!"
Всъщност мъжът чува:
"Дрън, дрън, дрън, ХАЙДЕ, дрън, дрън, дрън, ДВАМАТА С ТЕБ, дрън, дрън, дрън, НА ПОДА, дрън, дрън, дрън, НИКАКВИ ДРЕХИ, дрън, дрън, дрън, ВЕДНАГА."
Това е леката версия на нашия форум. За да видите пълната версия, моля натиснете тук.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.