Помощ - Търсене - Потребители - Събития
Пълна версия: Чувствате ли се в безопасност?
Форум АБВ > Общи > Ъ?
Страници: 1, 2
biggeorge
Много престъпления станаха за много кратко време. sad.gif
Да си призная честно ... не се чувствам в безопасност.
Както си седя в момента в къщи може някой да извърши престъпление и да умра.
И нищо не мога да направя срещу това.
Знам, че няма абсолютна безопасност, но все пак ми се иска да имам поне някаква минимална гаранция, че ще дочакам сутринта жив и здрав.
Няма гаранция!
Мри, копеле biggeorge! angry.gif
А вие чувствате ли се в безопасност след убийствата, които се случиха?
Чувствате ли се спокойни за живота си след 28 години провален преход?
Какво според вас трябва да се промени в България, за да се чувствате защитени от закона?
Може би да върнем смъртното наказание?
Да възстановим народната република?
Или да станем президентска република, както предлага Божидар Димитров, с пожизнен президент Бойко Борисов? malii.gif
Ами България да стане отново монархия?
Или може би трябва да бъдат арестувани и тикнати в затвора Бойко Борисов, Цветан Цветанов, Цецка Цачева, Росен Плевнелиев, Волен Сидеров, Валери Симеонов, Красимир Каракачанов, Сотир Цацаров, Делян Пеевски и още много политически "терористи"?
Може би трябва да закрием Министерски съвет, Прокуратурата, ДАНС, държавните и общински администрации?
Те така и не работят, защо да ги има, само за да крадат парите ни ли?
Какво ще оправи тази много сбъркана, но иначе толкова красива държава България?

Давайте идеи, всички директно отиват в Народното събрание!
Депутатите са готови да гласуват всякакви малоумщини, каквото и да им предложим ще го приемат! sun.gif
D-rA
1. Изхвърли си параноята в тоалетната и дръпни няколко пъти въженцето sunbathing.gif

ПП. По соц. време имаше един твой адаш - беше побъркал софиянки от страх - Жоро Павето му казваха...
Та нищо ново и сега - просто инфопотока е в пъти по-голям.
Flama
Цитат(biggeorge @ 11/01/2018, 22:54) <{POST_SNAPBACK}>

Я се стегни, младо момче, пък такива мисли. Не мисли такива неща. smile.gif

Цитат(D-rA @ 11/01/2018, 23:31) <{POST_SNAPBACK}>
ПП. По соц. време имаше един твой адаш - беше побъркал софиянки от страх - Жоро Павето му казваха...

Всъщност Жоро Павета са двама, има и други последователи, освен това също има мистерии около случаите.
Преди време съставях един материал за българските серийни убийци, но е дълъг и освен като прикачен файл, не виждам как да го пусна, затова и линк към Уикито ще свърши някаква работа, за който не знае кой е Жоро Павето.
https://bg.wikipedia.org/wiki/Жоро_Павето
Persian

Много престъпления станаха за много кратко време.
- Не са кой знае колко, но ако добавим и тези, които не са споменати, тогава са повечко.
Ама, като, че ли няма да можем да стигнем Мексико и Бразилия, но пък ако ги стигнем, кой ли ще е останал жив smile.gif

- Не мисли и не се плаши. Така се живее дълго smile.gif
Обаче, ако се замислиш какво ще загубиш ако пукнеш, ще установиш, че си изгубил само живота си до момента.
За това има една приказка - Не е важно, колко си живял, а как си живял.

- Ако аз и ти седнем да играем шах, кой ще победи?
Отговорите са: Аз, Ти, Не знам - Предавам се

Знам, че няма абсолютна безопасност, но все пак ми се иска да имам поне някаква минимална гаранция, че ще дочакам сутринта жив и здрав.
Няма гаранция!

- Така е. Няма гаранция за нищо.
Едно време като ходех на бачкане, никога не знаех дали ще се прибера след работа, но на гаджетата обещавах срещи след работа smile.gif

- Това е ежедневие и може да стават убийства всеки ден и по всяко време.
Ако ме е страх ще си направя една колиба в гората и няма да излизам от там, но в гората дебнат други, не себеподобните smile.gif
Винаги съм се чувствал в безопасност, независимо какво се случва.

- Прехода го заеби. Проблема е, че съм с 28 години по-дърт, което ми пречи за някои работи, а ако съм жив още 28, тогава сигурно ще ми пречи за всички работи.
Те тогава вече няма да съм спокоен за живота си, защото вече няма да мога да разчитам нито на главата си, нито на краката си, нито на ръцете си и ще искам да си ида smile.gif

Какво според вас трябва да се промени в България, за да се чувствате защитени от закона?
- Нищо
Просто закона трябва да се спазва, но не само от народа

Може би да върнем
- Въобще да не ти пука.
Всеки върви как може. Някои с лице напред, други пак напред ама с гръб.
Не можеш да вървиш напред а да гледаш назад.

The_Purifier
Напълно съм безопасен. grin.gif
klik_kibik
Безопасност, в свят в който всеки живот е застрашен 24/7/365 от какви ли не угрози е силно казано. Всички ще умрем от нещо все някога. v.gif
Thursday Next
Е защо така не се чувстваш в безопасност, Жорка? Та в България има 403 полицаи на 100 хиляди жители, докато в Щатите - само 256 на 100 хиляди. Сигурен ли си, че не се тревожиш излишно? Само ти се привижда някаква престъпност.
unguriano
Ми не се чувствам. Знам ли дали утре нема ме бутне трамвай или нема ми падне тухла на главата. biggrin.gif
Но не очаквам некой да ме свитне, щото надали има за кво. animatedwink.gif
evanka
С промяна на политическата държавна структура нищо няма да се промени, защото всички се изредиха и нещата са си все такива.
В България няма полиция. В България убийства се разкриват само ако убиеца е хванат на местопрестъплението или е оставил очевидни улики. Затова из обществото си щъкат необезпокоявани всякакви престъпници и недиагностицирани луди, потенциални убийци.
Това е така заради политиката ченгета да стават тъпи хора.
Иначе човек може да си замине по всяко време и по всякакви причини, това трябва да се има предвид.
И когато сутрин се събудим читави, трябва да се замислим, аджеба какво още имаме за вършене на тази Земя за да сме все още на нея
Хасан

Естествено, че се чувствам в безопасност. Няма от какво да се притеснявам, освен че животът си минава и всички неусетно остаряваме, дори още да се чувстваме млади.
Нали имахме народна република. Хаир не видях от нея.
За пожизнен президент си мисля, че е добре да има, но трябва да съм аз. smile.gif Монархия също може, ако аз съм цар. smile.gif
Че то ако почнат да арестуват и тикват в затвора един ден може да стигнат и до нас. smile.gif
Жена ми работи в една от тези институции и не е вярно, че не работи и със сигурност не краде.
Аз имам една идея, ама повечето от вас ще ме оплюят. Във всички областни градове да се движат само автомобили до десет години, за да не се замърсява въздуха. Да се забрани също и отоплението на твърдо гориво.
Хасан
Цитат(Thursday Next @ 12/01/2018, 10:07) <{POST_SNAPBACK}>
Е защо така не се чувстваш в безопасност, Жорка? Та в България има 403 полицаи на 100 хиляди жители, докато в Щатите - само 256 на 100 хиляди. Сигурен ли си, че не се тревожиш излишно? Само ти се привижда някаква престъпност.

Виж някои интересни неща за САЩ/
http://epicenter.bg/article/Zashto-SASht-e...a-/138025/11/33
https://money.bg/economics/sasht-svetoven-l...atvornitsi.html
Thursday Next
Благодаря, че ме осветли, изобщо не бях чувала за това, че в Щатите Сульо и Пульо могат да се сдобият с оръжие. Да вземем друга страна, където това не е възможно, и която не е шампион по брой затворници - Германия. Там броят на полицаите е 298 на 100 хиляди жители. Грубо 25 % по-малко от България. Да сравнявам ли усещането за сигурност и безопасност на двете места? Ако минеш през скандинавските страни, ще видиш сходни цифри - 245 за Дания, 222 за Норвегия, 143 за Финландия и 208 за Швеция. Направо да им се чуди човек как се справят с тоя свит щат.
Бай Ганьо
Със забрани нищо няма да постигнеш.
Народът е беден.
Как ще го задължиш?
А той е беден защото е тъп.
Гледам ги тези протести и не разбирам как може да НЕ искаш да станеш по-богат!
България може да е по-богата от Норвегия дори.
Но е населена от глупаци.
Flama
Цитат(Бай Ганьо @ 12/01/2018, 13:32) <{POST_SNAPBACK}>

Някои се обогатяват като протестират, не е ли ясно.
Хасан
Цитат(Бай Ганьо @ 12/01/2018, 13:32) <{POST_SNAPBACK}>
Със забрани нищо няма да постигнеш.
Народът е беден.
Как ще го задължиш?
А той е беден защото е тъп.
България може да е по-богата от Норвегия дори.
Но е населена от глупаци.

Бедни пък карат и поддържат коли!? Да се возят с тролея.
Що, норвежците да не би да са умници? Знаеш ли, че те почти нямат пари кеш? Всичко им е на кредит.
За кои протести става въпрос?
Хасан
Цитат(Thursday Next @ 12/01/2018, 12:57) <{POST_SNAPBACK}>
Благодаря, че ме осветли, изобщо не бях чувала за това, че в Щатите Сульо и Пульо могат да се сдобият с оръжие. Да вземем друга страна, където това не е възможно, и която не е шампион по брой затворници - Германия. Там броят на полицаите е 298 на 100 хиляди жители. Грубо 25 % по-малко от България. Да сравнявам ли усещането за сигурност и безопасност на двете места? Ако минеш през скандинавските страни, ще видиш сходни цифри - 245 за Дания, 222 за Норвегия, 143 за Финландия и 208 за Швеция. Направо да им се чуди човек как се справят с тоя свит щат.

България е сравнително рядко населена. Има села където рядко стъпва полицай.
Не съм гледал статистика, но съм сигурен че тези 298 полицаи в Германия получават по-голяма заплата отколкото нашите 403. Да не говорим за условията на труд.
Все пак чувството на безпокойство е индивидуално. Аз например не се притеснявам, че ще стана жертва на престъпление.
Най-лесно е да хулим и критикуваме.

Личинка
Цитат(Хасан @ 12/01/2018, 14:08) <{POST_SNAPBACK}>
Бедни пък карат и поддържат коли!? Да се возят с тролея.
...

Ще трябва обаче да осигуриш тролеи, автобуси, метро и пр. обществен транспорт. И то не през 3ч. или само в сряда, а ежедневен, редовен и през 3мин., както са в Норвегия например.
Личинка
Баш пък ти не се очертава да станеш жертва на престъпление така както си седиш вкъщи.
Хасан
Цитат(Личинка @ 12/01/2018, 14:15) <{POST_SNAPBACK}>
Ще трябва обаче да осигуриш тролеи, автобуси, метро и пр. обществен транспорт. И то не през 3ч. или само в сряда, а ежедневен, редовен и през 3мин., както са в Норвегия например.

В Плевен мисля че са на 10-15 минути ежедневно и с билет само за левче. Тия пък къде са се разбързали толкоз?
Личинка
Цитат(Хасан @ 12/01/2018, 14:20) <{POST_SNAPBACK}>
В Плевен мисля че са на 10-15 минути ежедневно и с билет само за левче. Тия пък къде са се разбързали толкоз?

Ми Плевен не е от градовете със замърсен въздух. Ще трябва и отоплението с твърдо гориво да забраниш, то е по замърсяващо.
Бай Ганьо
Еднократно 5-6 бири, ако е богатство, да.
Хасан
Цитат(Личинка @ 12/01/2018, 14:47) <{POST_SNAPBACK}>
Ми Плевен не е от градовете със замърсен въздух. Ще трябва и отоплението с твърдо гориво да забраниш, то е по замърсяващо.

Достатъчно е замърсен.
Писах и за твърдото гориво.
New
Животът, Жорко, си е състояние с фатален изход, така или иначе, затова е безсмислено да се тръшкаме как може всеки момент да умрем, понеже и без това друго не ни чака. Но, докато това стане, можем да направим нещо полезно за нас и другите.
Поради тези причини не умувам на тема безопасност повече от необходимото.
Освен това следвам принципа "да бе мирно седяло, не би чудо видяло", т.е. не правя неща, които могат да увеличат много рязко риска от скоропостижно умъртвяване. Като например наркотиците - дали ги взимаш ти лично или единствено ги продаваш - и двете занимания са изключително опасни за здравето и живота. Избягвам такива и си гледам рахата.
Thursday Next
Цитат(Хасан @ 12/01/2018, 14:15) <{POST_SNAPBACK}>
България е сравнително рядко населена. Има села където рядко стъпва полицай.

Е, та? Какво общо има това с каквото и да било? Финландия е 4 пъти по-рядко населена от България и има четири пъти по-малко полицаи. Не виждам защо изобщо споменаваш гъстотата на населението като фактор в случая.

Цитат
Не съм гледал статистика, но съм сигурен че тези 298 полицаи в Германия получават по-голяма заплата отколкото нашите 403.

Ами погледни. И като погледнеш, не забравяй да видиш също така колко плаща немският полицай за здравни, за пенсионни, за наем, за хляб, за месо ... Щото като писне някой за заплатите, все се изкушавам да го поканя да плаща 600-800 евро наем, 300 евро вноска към здравната каса и още някои други весели работи, които много лесно се забравят.

Цитат
Да не говорим за условията на труд.

Кви условия на труд, бе баце, шефът на полицията в Панагюрище трябвало да мине из офисите да им конфискува духалките, че да се размърдат и да излязат по улиците да положат изобщо някакъв труд. Инак си висят на топличко и играят джобен тенис. Освен това мога да ти кажа, че аз в Германия съм виждала цифром и словом един дебел полицай. Един. А бях заклет преводач и обикалях бая да работя по участъците и затворите.

Цитат
Най-лесно е да хулим и критикуваме.

Ти какво искаш да кажеш, че не трябва да се критикуват неуредиците в любезното отечество ли? Напротив, трябва. Даже малко се критикуват.
Хасан
Цитат(Thursday Next @ 12/01/2018, 15:48) <{POST_SNAPBACK}>
Е, та? Какво общо има това с каквото и да било? Финландия е 4 пъти по-рядко населена от България и има четири пъти по-малко полицаи. Не виждам защо изобщо споменаваш гъстотата на населението като фактор в случая.

Ами погледни. И като погледнеш, не забравяй да видиш също така колко плаща немският полицай за здравни, за пенсионни, за наем, за хляб, за месо ... Щото като писне някой за заплатите, все се изкушавам да го поканя да плаща 600-800 евро наем, 300 евро вноска към здравната каса и още някои други весели работи, които много лесно се забравят.

Кви условия на труд, бе баце, шефът на полицията в Панагюрище трябвало да мине из офисите да им конфискува духалките, че да се размърдат и да излязат по улиците да положат изобщо някакъв труд. Инак си висят на топличко и играят джобен тенис. Освен това мога да ти кажа, че аз в Германия съм виждала цифром и словом един дебел полицай. Един. А бях заклет преводач и обикалях бая да работя по участъците и затворите.

Ти какво искаш да кажеш, че не трябва да се критикуват неуредиците в любезното отечество ли? Напротив, трябва. Даже малко се критикуват.

Ти с Финландия ли ще ни сравняш? С хора, които освен да се напият някоя събота, никаква друга щуротия не могат да измислят. smile.gif
Тук нямат полицаите гориво да обикалят селата, където хората много често мизерстват. Сиромах човек жив дявол. Няма какво да губи. Във Финландия не е така.

Не ги жали немските полицаи. Има и да похарчат, има и да остане. Кой ги кара да живеят под наем? А и хлябът е вреден. wink.gif

Познавам човек, който е изключително дебел, но въпреки това е много силен, издръжлив и енергичен. Заедно сме изкачвали Вихрен. Е, на сто метра ще му избягам. smile.gif

Ами не трябва. Кучето си лае, керванът си върви. Така се създават само негативни емоции. Ако толкова много не са доволни да вървят да протестират, а не да псуват с чаша в ръка.

Според мен полицаите даже са малко. Друг е въпросът, че не всички си вършат работата както трябва.

Питето
При толкова много оръжие у хората, това дето трябва да е пример за "ужасно", всъщност е нищожно. Отделно, че там имат най-много осъдени около огнестрелните оръжия, ама не щото много се стрелят, ами щото полицията ги разкрива (висок процент разкриваемост), а съда ги осъжда както трябва (дори си имат денонощен съд). На другия край мога да ти дам пример за държава, в която е трудно да притежаваш оръжие легално, но тази държава води по брой на убийствата докато от към хванати и осъдени е мноооого назад. Та не е проблем оръжието у хората, ами това, че повечето хора нямат оръжие. Да, звучи абсурдно, обаче я виж Швейцария. Там от векове всички имат оръжие и могат да го ползват (поколения наред са били наемници из Европа) обаче си живеят мирно и сговорно вместо да фанат и да се изпотрепят. Предполагам, щото всеки знае, че и другия има оръжие и може да го ползва, и си държи собственото оръжие в шкафа щото не се знае кой кого. Е, да, лудите дето стрелят... най-успешния масов убиец не е стрелял и според мен не е бил много нормален.
Питето
Народа е богат, и става със забрани, обаче ако са подплатени с глоби. Богат е, щото пушим най-много (а цигарите са си скъпи), трием билетчета (лотарии разни) на поразия, а в колата си слагаме коланите щото онова с глобите взе че сработи. Просто трябва да променим схемата на/в полицията, за да убием възможностите за корупция и "хранилки". Без тези неща, калпазаните няма да стават полицаи, а тези дето станат ще вършат работата, щото ще трябва само да карат по правилника и да не кривват щото ще ги дебнат...
И едно "амин" накрая, щото пак заприлича на молитва. laugh.gif
Питето
Некоя засукана нимфоманка може да те нападне у вас, и да те подложи на сексуален тормоз. Абе що все с мрънкането напред бе, как искаш да ти потръгне. Аз ако се уплаша (безопасност) ще си намеря адвокат, ще го разпитам кое как и ще си търся незаконно оръжие. Ела ми влез у къщата да усетиш че беззаконието е двупосочно.
Thursday Next
А с кого да ни сравнявам, бе Асанчо, с Буркина Фасо ли? Ти като кого искаш да бъдеш - като Финландия или като Буркина Фасо? И стига с тия смешни фукни кой колко носел на пиене, и кой какви щуротии можел/не можел да измисли. Далеч по-същественият момент е кой каква държава си е направил.

Не ги жаля немските полицаи, просто те карам да правиш сравнение не само номинално със заплатите, а и с разходите, както и с размера на заплатата на общия фон - например в сравнение с тази на учители, лекари ...

Не става въпрос за единия човек, когото ти познаваш, а за масовия случай. Познавал един ... Я хвани стоте най-дебели полицаи в страната и ги накарай да качат Вихрен, да видим кво ще стане.

Е нали за това става дума - като се разкарат тези, които не си вършат работата като хората, както и стотиците и хиляди секретарки-кафеварки и прочее служебна утвар, ще останат повече пари за тези, които си вършат работата. Коя институция в България не е тромава, препълнена с излишен щат и тотално неефективна?

unguriano
Цитат(Thursday Next @ 12/01/2018, 15:48) <{POST_SNAPBACK}>
Освен това мога да ти кажа, че аз в Германия съм виждала цифром и словом един дебел полицай. Един.

За сметка на тва в хамериканско има доста такива от немски произход. Справка - полицаят Вили Щунхен. laugh.gif laugh.gif
Nova123
Много престъпления станаха за много кратко време. sad.gif
Няма гаранция!
Мри, копеле biggeorge! angry.gif
Може би да върнем смъртното наказание?
Да възстановим народната република?
Или да станем президентска република, както предлага Божидар Димитров, с пожизнен президент Бойко Борисов? malii.gif
Ами България да стане отново монархия?
Или може би трябва да бъдат арестувани и тикнати в затвора Бойко Борисов, Цветан Цветанов, Цецка Цачева, Росен Плевнелиев, Волен Сидеров, Валери Симеонов, Красимир Каракачанов, Сотир Цацаров, Делян Пеевски и още много политически "терористи"?
Може би трябва да закрием Министерски съвет, Прокуратурата, ДАНС, държавните и общински администрации?
Те така и не работят, защо да ги има, само за да крадат парите ни ли?
Какво ще оправи тази много сбъркана, но иначе толкова красива държава България?

Давайте идеи, всички директно отиват в Народното събрание!
Депутатите са готови да гласуват всякакви малоумщини, каквото и да им предложим ще го приемат! sun.gif

:-)Малее, млади момко, колко въпроси си задал, явно с нещо си се депресирал.

Да ти кажа - независимо какво се случва едни се страхуват, други - не....настрана остава това, което питаш - каква е реалността, неповлияна от нашето отношение, мисли и чувства.

Идеи колкото искаш, но закони няма. Няма държава, няма полиция, няма закони.

Престъпност винаги е имало и ще има. Дори ще ни се струва повече, защото сме залени с нея от медиите.

След мътната вода, идва синята, после сребърната, и накрая -златната...имаше една такава приказка /не си спомням заглавието й/.

Не "ни" трябват идеи, трябва ни да живеем вв втрешна хармония. sunbathing.gif

wal
От времето на соца в това министерство върви негативна селекция на кадрите.Бившият шеф на МВР-Русе и по-сетнешен шеф на митниците Ваньо Танов е випуск след мен от местния ВУЗ със специалност........ССТ /Селскостопанска техника/ за тези,които не знаят.Това момче като студент беше хиперактивно и стана отрядник,след това партиен член и вместо в АПК започна работа като милиционер.
Познай с какъв екип от специалисти се обгради като началник!!!?Та тези хора сега се грижат за сигурността ми и разследват престъпления!!

П.П. Покойник е вече ,а за мъртвите или само добро или нищо ,освен истината.
Бай Ганьо
Жоре, не е важно колко ще живееш, а как ще живееш.
Чувал си за престъпността в ЮАР!
Е, една година прекратих почивката си в България и се върнах отново там,
където могат да ми прережат гръкляна на всеки ъгъл.
New
Цитат(Бай Ганьо @ 12/01/2018, 21:09) <{POST_SNAPBACK}>
Е, една година прекратих почивката си в България и се върнах отново там,
където могат да ми прережат гръкляна на всеки ъгъл.

Чак си прекрати почивката?! Какво се случи?
Бай Ганьо
Беше на Нова Година, когато източиха Изкър и София нямаше вода.
Не помня коя година беше.
Бях поканен да празнувам в приятел.
Целия блок миришеше на лайна.
В банята не можеш да влезеш от туби, шишета, легени, пълни с вода.
А те си разказваха вицове на тази тема.
По телевизията също.
Казваха кои райони няма да има вода на 31 декември, 1 януари.
Викам абе що не пуснат водата на целия град за празниците,
пък после да пестят.
Не можело.
Викам идете се изсерете пред парламента.
Може да ви чуят.
Абе аз не съм знаел как стават нещата в България.
И си дИгнах чукалата отново при негрите. laugh.gif

New
Гадно.

И като се изсерат пред парламента, да не мислиш, че нещо щеше да се промени?!
Ще си го преместят.
Бай Ганьо
Не се сещам друг начин на протест, когато са те завряли до шия в лайна.
Ако ти имаш друга идея - сподели.
Аз толкоз мога да направя.
Цивилизовано. laugh.gif
Хасан
Цитат(Thursday Next @ 12/01/2018, 19:11) <{POST_SNAPBACK}>
А с кого да ни сравнявам, бе Асанчо, с Буркина Фасо ли? Ти като кого искаш да бъдеш - като Финландия или като Буркина Фасо? И стига с тия смешни фукни кой колко носел на пиене, и кой какви щуротии можел/не можел да измисли. Далеч по-същественият момент е кой каква държава си е направил.

Не ги жаля немските полицаи, просто те карам да правиш сравнение не само номинално със заплатите, а и с разходите, както и с размера на заплатата на общия фон - например в сравнение с тази на учители, лекари ...

Не става въпрос за единия човек, когото ти познаваш, а за масовия случай. Познавал един ... Я хвани стоте най-дебели полицаи в страната и ги накарай да качат Вихрен, да видим кво ще стане.

Е нали за това става дума - като се разкарат тези, които не си вършат работата като хората, както и стотиците и хиляди секретарки-кафеварки и прочее служебна утвар, ще останат повече пари за тези, които си вършат работата. Коя институция в България не е тромава, препълнена с излишен щат и тотално неефективна?

Лично на мен скандинавските държави не ми харесват. Тия не са имали соц. диктатура 45 години, а и манталитетът им е друг. В Буркина Фасо не съм бил. smile.gif
Истината е, че все пак България се развива в пложителна посока. Стига сме гледали другите държави.
Искам да кажа, че не винаги дебелакът не може да свърши работа. Зависи какво точно работи като полицай. Има и един друг момент. Липсата на кадри в МВР.
Ами нормално е да имат повече разходи. Това какво да го коментираме.
Винаги е била тромава, но ние какво да направим. Да ги одумваме ли?

New
Ти хубаво ще го направиш, ама каква файда? Те в това е въпроса.
Какво ще последва от това, мислиш?
Persian
Цитат(Бай Ганьо @ 13/01/2018, 00:22) <{POST_SNAPBACK}>
Не се сещам друг начин
Ако ти имаш друга идея - сподели

Преди години ни друсаха яко за студена вода.
Бяхме на общ водомер два входа.
Плащахме сума пари а имахме голям борч,който вместо да намалява, той се увеличава.
Не ни разрешаваха да минем на индивидуални водомери дори и сумата да се изплати.
Плащахме толкова, все едно на месец източваме три пъти язовир Искър.

Един ден дойдоха и откачиха водомера.
Някакъв стар водомер, който сигурно за литър отчиташе незнам колко. smile.gif
Имахме без малко 18 000лв.
С лихвите над 24 000лв.
Оставиха ни без вода.
Хората носеха от къде намерят, но по едно време им викам - Като се пудне леко водата и през дупката на водомера може да се точи.
Хубаво, ама и това не си е работа.
Гледам уплътнителят и болтовете хвърлени на земята.
Взех една хартия и направих един шаблон.
Намерих по-ячка ламарина и я занесох да я пробият за болтовете.
Всяка вечер я слагахме и всяка сутрин я махахме.
И така пет месеца и то летните.

Остави това в кво ще отънем.
Имаше доста семейства с малки деца, както и възрастни хора, а и ако стане случайно пожар, кво праим.

Изплатихме им всичко и сигурно цяла година разправии всеки да си е на водомер, както и нов общ водомер.
Да не говорим и, че целият блок се отказа от парното. Само топла вода.
А бе, като в каменната ера сме.

Къде да протестираш и пред кой като всички са свързани.
Товарят те как си искат.
Ти му викаш - Тури нов водомер, ние ще си изплатим рекета.
Не можело.
Е щом те знаят и ние знаем.
Те спират, ние пускаме.
Persian
Цитат(Хасан @ 12/01/2018, 12:36) <{POST_SNAPBACK}>
Във всички областни градове да се движат само автомобили до десет години, за да не се замърсява въздуха.

Че с кво тия бракми са по-добри от другите.
На бензиностанцията ги пълнят с едно и също, или ще кажеш, че новите имат филтри.
Ми тия филтри не са ли само да правят безцветен пушека. smile.gif

Кога направят магнитни пътища и коли, които да не съпват на земята, тогава може, ама пък от магнитното поле на хората ще им се завива свят. smile.gif

Мойта като е нов модел, кво. smile.gif
Знаеш ли ква пушилка вдига. smile.gif
Devel Sixteen
Danel
hat.gif
Цитат(klik_kibik @ 12/01/2018, 07:46) <{POST_SNAPBACK}>
Безопасност, в свят в който всеки живот е застрашен 24/7/365 от какви ли не угрози е силно казано. Всички ще умрем от нещо все някога. v.gif

Съвършено оптимистично! hat.gif 501.gif 770d4fd976.gif
klik_kibik
Нали... е не е ли така? Я метеорна заплаха, я земетресение, я вулкан, я война, я убийство... чудя се какво сигурно има в този свят освен смъртта. blush.gif
Швейк
Животът е неизлечима болест с фатален край, която се предава по полов път...
...затова прави така drunk.gif kiss.gif ...щото накрая е това pop.gif
klik_kibik
Никога не съм правил нещо по-различно tan.gif sun.gif
Швейк
thmbup.gif
Thursday Next
Цитат(Хасан @ 13/01/2018, 01:28) <{POST_SNAPBACK}>
Винаги е била тромава, но ние какво да направим. Да ги одумваме ли?

Еми не, стойте отстрани и викайте браво, само така, за да продължи да бъде тромава и неефективна!!! Баси логиката, честно.
Хасан
Цитат(Thursday Next @ 13/01/2018, 11:06) <{POST_SNAPBACK}>
Еми не, стойте отстрани и викайте браво, само така, за да продължи да бъде тромава и неефективна!!! Баси логиката, честно.

От приказки файда няма. Това е логиката.
rocco_george

Да не мислиш,че това са само престъпленията станали в този отсек от време?
Някак през годините в нашия квартал стигнахме до една особена позиция-след 23 часа,като не сме чули макар и едно бум от ауспух,значи все още не е време за лягане.Нещата тепърва има да се случват и е по-разумно да се изчака.
Хасан
Цитат(Питето @ 12/01/2018, 18:11) <{POST_SNAPBACK}>
При толкова много оръжие у хората, това дето трябва да е пример за "ужасно", всъщност е нищожно. Отделно, че там имат най-много осъдени около огнестрелните оръжия, ама не щото много се стрелят, ами щото полицията ги разкрива (висок процент разкриваемост), а съда ги осъжда както трябва (дори си имат денонощен съд). На другия край мога да ти дам пример за държава, в която е трудно да притежаваш оръжие легално, но тази държава води по брой на убийствата докато от към хванати и осъдени е мноооого назад. Та не е проблем оръжието у хората, ами това, че повечето хора нямат оръжие. Да, звучи абсурдно, обаче я виж Швейцария. Там от векове всички имат оръжие и могат да го ползват (поколения наред са били наемници из Европа) обаче си живеят мирно и сговорно вместо да фанат и да се изпотрепят. Предполагам, щото всеки знае, че и другия има оръжие и може да го ползва, и си държи собственото оръжие в шкафа щото не се знае кой кого. Е, да, лудите дето стрелят... най-успешния масов убиец не е стрелял и според мен не е бил много нормален.

Естествено, че по-голямата част от престъпленията стават с незаконно оръжие. Ти ако си престъпник ще гръмнеш ли някой с личното си оръжие, освен ако не те е нападнал?
Това за денонощният съд е добра идея, но няма да реши проблемите.
Защо се чудиш? Швейцарците нямат право да изнасят оръжието от дома си, а и като хора са други.

Когато убиеш десетки е убийство, когато убиеш милиони е статистика.
Това е леката версия на нашия форум. За да видите пълната версия, моля натиснете тук.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.