Помощ - Търсене - Потребители - Събития
Пълна версия: Честит празник!
Форум АБВ > Общи > Обща дискусия
Страници: 1, 2
Thursday Next
Цитат(Бай Ганьо @ 05/03/2018, 22:19) <{POST_SNAPBACK}>
Разбира се.

Не знам дали си наясно, но и по тоя въпрос има международни закони. Виж четвъртата женевска конвенция, член 55. САЩ са страна по нея. Както се сещаш, при актуалните възможности на СМИ, нарушения от подобен мащаб не биха останали скрити.
admiral
Цитат(Thursday Next @ 05/03/2018, 22:02) <{POST_SNAPBACK}>
Не знам дали си наясно, но и по тоя въпрос има международни закони. Виж четвъртата женевска конвенция, член 55. САЩ са страна по нея. Както се сещаш, при актуалните възможности на СМИ, нарушения от подобен мащаб не биха останали скрити.

Правилно!
А даването на концесии на определени компании не е предмет на ни една от женевските конвенции, предполагам. laugh.gif
Горския
Цитат(admiral @ 06/03/2018, 00:12) <{POST_SNAPBACK}>
Правилно!
А даването на концесии на определени компании не е предмет на ни една от женевските конвенции, предполагам. laugh.gif

Адмирале, можеш ли,поне веднаж да се опиташ да разбереш за какаво става дума, вместо да противоречиш заради ... противоречието.
Глупаво е, имам чувството, че не винаги мислиш, това което казваш
admiral
Цитат(Горския @ 05/03/2018, 23:19) <{POST_SNAPBACK}>
Адмирале, можеш ли,поне веднаж да се опиташ да разбереш за какаво става дума, вместо да противоречиш заради ... противоречието.

Не смея да аргументирам срещу чувства, но... къде видя да противореча?
Пък ако смяташ, че не съм разбрал за какво става дума, можеш да ми обясниш.
Thursday Next
Цитат(Горския @ 06/03/2018, 00:19) <{POST_SNAPBACK}>

Съседе, споко, това е лично отношение към мене, не е по същество. laughing.gif Не се впрягай.
Persian
Цитат(admiral @ 05/03/2018, 22:39) <{POST_SNAPBACK}>
Аз във всеки случай предпочитам да съм гражданин на България, отколкото да съм поданик на Ердоган.

Вероятно, защото си се родил и живял цял живот в България, но ако погледнеш нещата така, все едно сравняваш две други държави, тогава погледа ще е по-различен.

Правиш един списък с важните за теб неща и сравняваш с плюс и минус.
Как е в България и как е в Турция.
Thursday Next
Цитат
Аз във всеки случай предпочитам да съм гражданин на България

Демагогстваш. animatedwink.gif То оттука и аз предпочитам.
Бай Ганьо
И като не са скрити та какво!
Да не би щатите да не излъгаха нагло, че Садам притежава химически оръжия.
Да не би да не игнорираха ООН и влязоха в Ирак.
Или отидоха там с добри намерения като руснаците да ни освобождават от турците.
Айде по-сериозно молим ти се. smile.gif
Thursday Next
Цитат(Бай Ганьо @ 06/03/2018, 09:42) <{POST_SNAPBACK}>
с добри намерения като руснаците да ни освобождават от турците.

Айде по-сериозно, молим ти се. laughing.gif
Потребител
admiral
Цитат(Бай Ганьо @ 06/03/2018, 08:42) <{POST_SNAPBACK}>
И като не са скрити та какво!
Да не би щатите да не излъгаха нагло, че Садам притежава химически оръжия.
Да не би да не игнорираха ООН и влязоха в Ирак.
Или отидоха там с добри намерения като руснаците да ни освобождават от турците.
Айде по-сериозно молим ти се. smile.gif

тази аргументация е малко от сорта "а вие защо биете негрите" smile.gif
admiral
Цитат(Thursday Next @ 06/03/2018, 08:34) <{POST_SNAPBACK}>
Демагогстваш. animatedwink.gif То оттука и аз предпочитам.

Ни най-малко (въпреки че ми е любим спорт).
И оттука, и оттамо, и отвсякъде предпочитам да съм гражданин на България отколкото на Турция.
admiral
Цитат(Thursday Next @ 06/03/2018, 08:06) <{POST_SNAPBACK}>
Съседе, споко, това е лично отношение към мене, не е по същество. laughing.gif

Клюкарка! laugh.gif
Бай Ганьо
За никакви негри не говорим тук.
Няма добри или лоши империи.
Всяка империя си гони собствения интерес.
Със всякакви средства.
На мижитурките им остават само анализите. smile.gif
Thursday Next
Цитат(admiral @ 06/03/2018, 13:03) <{POST_SNAPBACK}>
Ни най-малко (въпреки че ми е любим спорт).
И оттука, и оттамо, и отвсякъде предпочитам да съм гражданин на България отколкото на Турция.

Сегашна България и сегашна Турция, или тогавашна България и тогавашна Турция?
admiral
Цитат(Thursday Next @ 06/03/2018, 13:26) <{POST_SNAPBACK}>
Сегашна България и сегашна Турция, или тогавашна България и тогавашна Турция?

И сегашна, и тогавашна.
Thursday Next
Не, просто не е нужно да се засягат други потребители. Ограничавам колатералните поражения, дет се вика. a4dff7b7.gif
wal
Оказва се ,че сме били и предатели според съветника на председателя на тяхната Дума.И то два пъти през 1941 г. и 1991.
Горския
Цитат(wal @ 06/03/2018, 21:39) <{POST_SNAPBACK}>
Оказва се ,че сме били и предатели според съветника на председателя на тяхната Дума.И то два пъти през 1941 г. и 1991.

Чисто руска наглост и изопачаване на историята :

"Руснаците освободиха България от турците. Проливайки кръв. Те не поискаха нищо в замяна???!!!. Ние защитихме нашата обща вяра. Ние защитихме името на Христос от оскверняване."

Тази статия обяснява ВСИЧКО около така наречения "Санстефански договор"
admiral
Цитат(wal @ 06/03/2018, 19:39) <{POST_SNAPBACK}>

Забравил е 1915. Да земе да се дуцира. laugh.gif
Тиара
Цитат(Онуфри @ 04/03/2018, 19:30) <{POST_SNAPBACK}>
Да е честит празДникът на русофилчетата!!!

prashchai grigorii.gif

Чувствам се пренебрегната. Ще ревна. Искам да имаме нормален, чисто български национален празник, на който освен на българи, на друг няма да благодарим. На трети март се правим буквално на неадекватни, да не кажа улави. Няма друг народ, който да благодари за ....окупацията и автономията си. Сърбия, Черна гора и Румъния не бръснат този ден за слива, ние за национален празник го избрахме, по-точно някои наши представители го избраха, ние не възроптахме.

Да живее Съединението!!! 6. 09. 1885г.
krem-karamel
А на мен ми е интересно ако не беше подписан Сан-стефанския мирен договор, каква щеше да е съдбата на България? Кога щяхме да се справим сами?
wal
По тази логика,ако го нямаше Априлското въстание ,дали щеше да я има Руско-турската война и Сан-Стефанския договор?!Ако пък я нямаше Екзархията щеше ли да го има Априлското въстание?!
Бай Ганьо
Никога.
krem-karamel
И все пак не се отрича ролята на Априлското въстание, както се оспорва Сан-Стефанския договор. Затова ми е интересно мнението на тези, които не признават 3-ти март.
admiral
Цитат(krem-karamel @ 07/03/2018, 07:54) <{POST_SNAPBACK}>
И все пак не се отрича ролята на Априлското въстание, както се оспорва Сан-Стефанския договор. Затова ми е интересно мнението на тези, които не признават 3-ти март.

Кремчо, по всяка вероятност без руско-турската война щяхме да се отделим от османите след Първата световна. Друг е въпросът на каква територия, защото милите ни съседи от запад север и юг нямаше да спят през това време и щяха да си хапнат това и онова парче земя населено с българи.

Но това всъщност не е интересно, понеже отричането или признаването ролята на 3-ти март и Русия за нашето съществуване като държава се върши не на базата на исторически разсъждения, а в зависимост от това на коя страна на барикадата идеологическа се намираме. Разколът е на повече от 150 години и няма надежда да бъде преодолян в скоро време. laugh.gif
Buitenlander
Цитат(krem-karamel @ 07/03/2018, 07:54) <{POST_SNAPBACK}>

Да не забравяме, че нито денят на избухването на Априлското въстание, нито денят на фермана с обявяването на Екзархията не са национални празници.Даже, 99% от българите не могат да кажат кои са тези дни без справка с Гугъл.Санстефанския договор не се оспорва, просто показвам реалното му място и значение - една малка брънка от веригата събития, довели до появяването на независима България.Брънка, далеч не най-важната, която по идеолого-политически причини е силно надценена и обявена за национален празник.
Горския
Цитат(admiral @ 07/03/2018, 11:08) <{POST_SNAPBACK}>
отричането или признаването ролята на 3-ти март и Русия за нашето съществуване като държава се върши не на базата на исторически разсъждения, а в зависимост от това на коя страна на барикадата идеологическа се намираме.

Напротив адмирале, точно на базата на исторически разсъждения се обосновава отхвърлянето на 3 март като национален празник!

Четете бе хора, четете!

Има вече достатъчно статии обосноваващи това отхвърляне и ... нищо сериозно исторически в подкрепа!
Flama
Цитат(wal @ 04/03/2018, 20:48) <{POST_SNAPBACK}>
Това наистина ме изненада много неприятно.Интересно,той какво е очаквал да чуе?!

Славословенията от преди 30 години - братушки и т.н..
wal
Словоизлияния не липсваха.Целувания тоже.Въпреки това.......!!

Вицепрезидентката се ръкува само с Неофит в НС, нооо с Гундяев!!
Питето
Много знаеш какво яйце му се пече на зад... . У тяхната държава, ако стане издънка с ракета разпопват попа дето я е освещавал, а ти веднага "наглец". Ми може онзи (дето поздрави македонците заради българската азбука) да му е вдигнал мерника и попа да го играе " силно патриотично" за всеки случай. cool.gif
admiral
Цитат(Питето @ 07/03/2018, 22:33) <{POST_SNAPBACK}>
Много знаеш какво яйце му се пече на зад... . У тяхната държава, ако стане издънка с ракета разпопват попа дето я е освещавал, а ти веднага "наглец". Ми може онзи (дето поздрави македонците заради българската азбука) да му е вдигнал мерника и попа да го играе " силно патриотично" за всеки случай. cool.gif

Само не мога да разбера за какво е възмутата. С това си "разочарование" светейшеството направи неоценима услуга на цялото русофобско войнство у нас.
Тиара
Цитат(krem-karamel @ 07/03/2018, 08:54) <{POST_SNAPBACK}>

Санстефанският договор не е нищо друго, освен споразумение между РИ и ОИ за прекратяване на войната. Той няма силата на договор, който трябва да се изпълни. Много преди започването на поредната РТВ, РИ се е споразумяла с останалите европейски страни, че няма да позволи възкръсването на България в етническите ѝ граници. Не бъркай картата на България от Цариградската конференция с някаква измислена си Санстефанска България! Няма такава карта. Точно на трети март бе показан оригинала на въпросния СМД, който не е договор, любезно предоставен ни, забележи не от рашите, а от турският държавен архив. В него, на френски език изрично се казва, че България получава автономия и князът ѝ ще се избира от високата порта. Турците се чудели на нашите журналисти що се интересуват от нещо, което няма юридическа сила.
Чети повечко истинската история, че не мога всичко да ти напиша!
Тиара
Цитат(Горския @ 07/03/2018, 12:16) <{POST_SNAPBACK}>
Напротив адмирале, точно на базата на исторически разсъждения се обосновава отхвърлянето на 3 март като национален празник!

Четете бе хора, четете!

Има вече достатъчно статии обосноваващи това отхвърляне и ... нищо сериозно исторически в подкрепа!

Не щат бе, съседе. Не им се чете. Най-лесно е да те плюнат като русофоб, щото историческата истина не им изнася, а нямат друга, с която да я оборят.
admiral
Цитат(Горския @ 07/03/2018, 11:16) <{POST_SNAPBACK}>

Така ли?
Хайде тогава покажи ми един русофил, който да отхвърля 3-март като празник. Ако ми намериш такъв, тогава ще призная, че историческите разсъждения тежат повече от идеологическата фило/фобска позиция. smile.gif
admiral
Цитат(Тиара @ 07/03/2018, 23:20) <{POST_SNAPBACK}>
Най-лесно е да те плюнат като русофоб, щото историческата истина не им изнася, а нямат друга, с която да я оборят.

Напълно те подкрепям.
Също така лесно както да те сложат при русофилите, само защото считаш 3-ти март за празник. laughing.gif
Nova123
Цитат(Тиара @ 07/03/2018, 01:07) <{POST_SNAPBACK}>
Чувствам се пренебрегната. Ще ревна. Искам да имаме нормален, чисто български национален празник, на който освен на българи, на друг няма да благодарим. На трети март се правим буквално на неадекватни, да не кажа улави. Няма друг народ, който да благодари за ....окупацията и автономията си. Сърбия, Черна гора и Румъния не бръснат този ден за слива, ние за национален празник го избрахме, по-точно някои наши представители го избраха, ние не възроптахме.

Трудно се сменя съзнанието, а още по-трудно - подсъзнанието.

Трети март се празнува ОСВОБОЖДЕНИЕТО НА БЪЛГАРИЯ ОТ ТУРСКО ИГО, а на шести септември - Съединението на България /от кого - не ме интересува/.
Харесва ми пролетта и есента.

Но трети март трябва да си остане нашия най-голям национален празник /независимо от кого сме били окупирани-парадокс/, защото тогава Духът на българина и мечтата му за освобождение се е СБЪДНАЛА.....

....а се видяхме колко сме "СЪЕДИНЕНИ" толкова години вече от Това Народно Събрание /и не само от там/ - даваме си задника на всеки който ни предложи...повече.
wal
Да играе ,но бедата е че посланията ,които идват от България не са от най - хубавите.Волен Сидеров като един Матросов защити руския поп.Ето.
Тиара
Цитат(admiral @ 08/03/2018, 11:36) <{POST_SNAPBACK}>
Напълно те подкрепям.
Също така лесно както да те сложат при русофилите, само защото считаш 3-ти март за празник. laughing.gif

А ако имаш и рускини за приятелки във Фейса, па съвсем си обра лайката. laugh.gif

Аз съм и двете - русофоб и русофил, според това колко е шантав този, който ме чете. А по убеждения - от малка не харесвам съвтЦкото знаме, сега руското, но пея с кеф руски романси. И не, 3.03 не става за национален празник!

ПП: Въпрос към тези, които искат 3.03. да остане като национален празник: Защо рашите крият СМД, та трябваше да видим оригинала от ТДА? Турците са готови да предоставят и копие от него на историци, които искат да анализират документа. Не чух да има мераклии, но дано за в бъдеще се появят.
Тиара
@Nova123, на 3.03 не получаваме свобода, а автономия. Правиш ли разлика между двете? Оставаме васални на Турция. Това ли трябва да е националния ни празник и за това ли дадоха живота си българските герои?
Горския
Цитат(Nova123 @ 08/03/2018, 18:33) <{POST_SNAPBACK}>
- даваме си задника на всеки който ни предложи...повече.

Имаш предвид себе си, нали
А не целия български народ
Alexfield
Тя дори себе си няма предвид, дори не е в България.
Просто пише глупости... още...
Горския
Цитат(Тиара @ 07/03/2018, 01:07) <{POST_SNAPBACK}>

Сега ми хрумна, защо не искат да се празнува като национален празник Съединението :

За Санстефанския "договор" всичко лесно е скрито и изопачено, за да се представи васалщината и окупацията като повод за изключителна благодарност към Русия!

За Съединението не е така : всичко е известно и ясно :

- Русия е бясна от този факт извършен без нейно знание и благословия. Насочен срещу нейните интереси

- Русия насъсква сърбите да ни нападнат

- Русия организира отвличането на княз Александър Батенберг - в Европа наричат това първото в света политическо отвличане.

- Русия принуждава княз Батенберг да абдикира

Ако се обяви 6ти септември за национален празник, няма как да се скрият и изопачат антибългарските действия на Русия!

Горе-долу, подобно е и с 22ри септември, но там Фердинанд си осигурява подкрепата на Австро-Унгария и успява ловко да изманеврире пред руснаците!
Питето
И е добър християнин:
не пропуща литургия;
но и в черква за туй ходи,
че черквата й търговия!

И секиму добро струва,
само, знайте, за парата,
като човек - що да прави?
...
Това е леката версия на нашия форум. За да видите пълната версия, моля натиснете тук.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.