Помощ - Търсене - Потребители - Събития
Пълна версия: Кой мори руските агенти.....?
Форум АБВ > Общи > Обща дискусия
Страници: 1, 2
Buitenlander
Цитат(Радио Ереван @ 31/03/2018, 20:51) <{POST_SNAPBACK}>
Защото Крим от край време е бил руски.

От кой край на времето? Колко години точно?
Питето
Ами да бе, цяла Азия, Африка и Ю.Америка пълни с "бели държави" пък тези тръгнали да си слагат парите точно у европейските бели държави, дето има най-голям риск да им ги запорират. Баси неориентираните руски олигарси и приближени на "батюшката"... или пропускаш нещо неудобно за тезата ти. animatedwink.gif
Alexfield
Кажи ми една такава бяла държава с бяла банка. За един приятел - олигарх питам svirkam si.gif
Thursday Next
Цитат(Радио Ереван @ 31/03/2018, 20:53) <{POST_SNAPBACK}>
Ти нещо против Шиши ли имаш? bleh.gif

Не само против него, а и против цялото тришишие. Що, ти да не би да нямаш?
Радио Ереван
Цитат(Buitenlander @ 31/03/2018, 22:07) <{POST_SNAPBACK}>
От кой край на времето? Колко години точно?

Полуостровът има богата история от най-древни времена. Бил е част от елинската култура, Римската империя, Византия. През 15-18 век е център на Кримското ханство, васално на Османската империя. На 19 април 1783 г. ханството е присъединено от Екатерина Велика към Руската империя, а от 1921 г. Крим е в състава на СССР

Радио Ереван
Цитат(Thursday Next @ 31/03/2018, 23:36) <{POST_SNAPBACK}>
Не само против него, а и против цялото тришишие. Що, ти да не би да нямаш?

Никак не ми е симпатичен, но пък е успял мъж. Не е ли така?
Кои са другите двама?
Радио Ереван
Цитат(Питето @ 31/03/2018, 23:11) <{POST_SNAPBACK}>
Ами да бе, цяла Азия, Африка и Ю.Америка пълни с "бели държави" пък тези тръгнали да си слагат парите точно у европейските бели държави, дето има най-голям риск да им ги запорират. Баси неориентираните руски олигарси и приближени на "батюшката"... или пропускаш нещо неудобно за тезата ти. animatedwink.gif

Те сметки няма как да нямат, но вероятно са джобните им пари. Два-три милиона не повече.
Наскоро КПКОНПИ погна един симпатяга за около пет милиона лева и му запорира 17 сметки с общо 150 лева вътре. Жив да оплачеш този човек. prashchai grigorii.gif
Има страни и в Европа където няма да му пипнат парите.
Радио Ереван
Цитат(Alexfield @ 31/03/2018, 23:34) <{POST_SNAPBACK}>
Кажи ми една такава бяла държава с бяла банка. За един приятел - олигарх питам svirkam si.gif

Сам можеш да провериш кои са държавите, кото не налагат санкции на Русия.
На негово място обаче аз не бих рискувал, а ще ползвам сметки на поставени лица. wink.gif
Alexfield
Виждам, че те мързи да търсиш и предпочиташ да говориш наизуст. Аз намерих: ЕС, Канада и САЩ. После намерих и Норвегия, Украина.
Останаха бели държави... Беларус, Турция, Молдова (но има санкции срещу нея, наложени от Русия), Исландия, Сърбия, Косово, Македония, Албания, Черна гора, Босна и Херцеговина...
Към коя от тези държави да насоча моят човек? На мен всичките ми се виждат нестабилни?
Радио Ереван
Цитат(Alexfield @ 01/04/2018, 17:12) <{POST_SNAPBACK}>
Виждам, че те мързи да търсиш и предпочиташ да говориш наизуст. Аз намерих: ЕС, Канада и САЩ. После намерих и Норвегия, Украина.
Останаха бели държави... Беларус, Турция, Молдова (но има санкции срещу нея, наложени от Русия), Исландия, Сърбия, Косово, Македония, Албания, Черна гора, Босна и Херцеговина...
Към коя от тези държави да насоча моят човек? На мен всичките ми се виждат нестабилни?

Исландия и Черна гора, но не виждам проблем да вкара малко пари и в Сърбия и Турция.
Все пак най-добре да те ползва за поставено лице теб (нали си му верен пиятел), но само ако парите са му чисти. Ако не са може да загазиш и ти и да те загубим за няколко години. Има един чл. 253 от НК.
Mukaveev
Цитат(Радио Ереван @ 01/04/2018, 18:50) <{POST_SNAPBACK}>
Исландия и Черна гора, но не виждам проблем да вкара малко пари и в Сърбия и Турция.
Все пак най-добре да те ползва за поставено лице теб (нали си му верен пиятел), но само ако парите са му чисти. Ако не са може да загазиш и ти и да те загубим за няколко години. Има един чл. 253 от НК.

То тая е така......чешеш си папилите по езика.....
Лакардии за 1001 нощ.
Mukaveev
Алекс Айкън: Нямаше да обвиняваме Москва, ако нямахме доказателства

,, -Ние говорим на базата на доказателства и не бихме отправили обвинения, които не можем да докажем. Знаем от нашите учени, че „Новичок“ може да бъде произведен от една държава и имаме доказателства, които потвърждават тези заключения. Това казва Алекс Айкън, който отговаря за публичните комуникации на британското правителство.

Разполагаме със заключенията на нашите разузнавателни служби и разговаряхме с нашите приятели и съюзници. Нашето виждане съвпада с тяхното виждане. Категоричността, с която международната общност отговаря на този случай, е безпрецедентна. Този отговор включва най-голямото експулсиране на чужди шпиони в историята. Това само по себе си също е доказателство за сериозността, с която демократичните държави приемат това покушение на територията на чужда страна, каза още той пред bTV.

Имаме доказателства и вече сме ги предоставили на международната организация, която се занимава с химическите оръжия. Те ще направят свое собствено проучване. Руското правителство до този момент пусна в публичното пространство 19 различни обяснения за това отравяне. 19 различни фалшиви новини, защото те знаят, че бяха правилно посочени като инициатори на този отвратителен акт, обясни той.

Това е безпрецедентно. Това е много притеснително. Това е нещо, което сме виждали и продължаваме да виждаме в Сирия. И сме загрижени от действията на руското правителство там и подкрепата за режима на Асад. Благодарение на конвенцията за забрана, химически оръжия са използвани много, много рядко и много отдавна. Британците и германците са ги използвали едни срещу други в Първата световна война, но не и през Втората. Ще бъде отвратително падение на цивилизацията, ако те се превърнат в актуални оръжия отново, смята Айкън.

Организацията за забрана на химическите оръжия, които следят тези събития, ще публикуват своя доклад. Ние ще продължим да предприемаме всички необходими според нас мерки, по решение на премиера и външния ни министър. Следващият изключително важен момент обаче за мен е докладът на учените от Организацията, посочи той.,,

Както казах...... Дим без огън няма. Чакаме да видим прави ли са индианците с тази поговорка.
Питето
Значи им е още по-зле. Така де, ако в ЕС са им запорирали само "джобните пари" (надали ама нека да е по твоята теория), значи големите суми за старините им (и за семействата ми до девето коляно) са нейде из Русия или в нЕкоя друга подобна държава и всеки миг могат да бъдат преджобени от местния "бащица". Мда
Горския
Цитат(Радио Ереван @ 01/04/2018, 13:54) <{POST_SNAPBACK}>
На 19 април 1783 г. ханството е присъединено от Екатерина Велика към Руската империя, а от 1921 г. Крим е в състава на СССР

Дааа, а през 1944 Сталин го "освобождава" от местните жители - кримските татари. Заселва в къщите им руснаци и от този "край на времето" в Крим ... преобладават руснци. Да, ама не точно - има и ... украинци!

Абе ти само себе си ли четеш : това го дъвкахме вече в началото на март - 2018
Buitenlander
Цитат(Радио Ереван @ 01/04/2018, 13:54) <{POST_SNAPBACK}>
Полуостровът има богата история от най-древни времена. Бил е част от елинската култура, Римската империя, Византия. През 15-18 век е център на Кримското ханство, васално на Османската империя. На 19 април 1783 г. ханството е присъединено от Екатерина Велика към Руската империя, а от 1921 г. Крим е в състава на СССР

Благодаря за обстойния отговор, да го конкретизирам малко - през последните 2000 години, Крим е бил украински около 70 години и руски около 140 години.И това за теб означава че “Крим е руски от край време”. wavetowel2.gif
Радио Ереван
Цитат(Mukaveev @ 01/04/2018, 20:28) <{POST_SNAPBACK}>
То тая е така......чешеш си папилите по езика.....
Лакардии за 1001 нощ.

Нямам такива неща по езика. plezz.gif
Радио Ереван
Цитат(Горския @ 01/04/2018, 22:18) <{POST_SNAPBACK}>
Дааа, а през 1944 Сталин го "освобождава" от местните жители - кримските татари. Заселва в къщите им руснаци и от този "край на времето" в Крим ... преобладават руснци. Да, ама не точно - има и ... украинци!

Абе ти само себе си ли четеш : това го дъвкахме вече в началото на март - 2018

Вярно е малко го поизселва, защото са помагали на немците. Сталинови работи, но все пак дори тогава руснаците са били повече от украинците.
Не претендирам, че съм чел всичко тук.
Радио Ереван
Цитат(Buitenlander @ 01/04/2018, 23:07) <{POST_SNAPBACK}>
Благодаря за обстойния отговор, да го конкретизирам малко - през последните 2000 години, Крим е бил украински около 70 години и руски около 140 години.И това за теб означава че “Крим е руски от край време”. wavetowel2.gif

Крим винаги е бил населен с много повече руснаци, отколкото украинци. Това ми беше мисълта.
Buitenlander
Цитат(Радио Ереван @ 01/04/2018, 22:44) <{POST_SNAPBACK}>
Крим винаги е бил населен с много повече руснаци, отколкото украинци. Това ми беше мисълта.

Да де, а моята мисъл беше, че мислиш простотии.....

Радио Ереван
Цитат(Питето @ 01/04/2018, 21:55) <{POST_SNAPBACK}>
Значи им е още по-зле. Така де, ако в ЕС са им запорирали само "джобните пари" (надали ама нека да е по твоята теория), значи големите суми за старините им (и за семействата ми до девето коляно) са нейде из Русия или в нЕкоя друга подобна държава и всеки миг могат да бъдат преджобени от местния "бащица". Мда

Ако спазват правилата едва ли. Що не съм аз такъв олигарх и да не мога да заспя от страх, че местният "бащица" ще ме преджоби. smile.gif sunbathing.gif
Радио Ереван
Цитат(Buitenlander @ 02/04/2018, 00:29) <{POST_SNAPBACK}>
Да де, а моята мисъл беше, че мислиш простотии.....

Таблицата която показваш, потвърждава това, което съм написал. prashchai grigorii.gif
Бай Иван
Предполагам ,че другата посока за теб е заговор с/у Русия.Главно интерес от изолацията на Русия имат Щатите.А, Англия и щатите са дупе и гащи.Ако Русите са спретнали отравянето ,би могло да се разкрие.Имаме жива дъщерята,и камери на всеки ъгъл .Но ако участват западните спец. служби,със сигурност нищо няма да се разкрие.Имаме аналогични случаи ,на Г Марков,Папата,Принцеса Даяна и др.
Бай Иван
Тези разузнавателни служби,от които имат доказателства,да не са същите ,които им докладваха за химическото оръжие на Ирак?
Norman
Цитат(Buitenlander @ 01/04/2018, 23:07) <{POST_SNAPBACK}>
...през последните 2000 години, Крим е бил украински около 70 години и руски около 140 години.И това за теб означава че “Крим е руски от край време”. wavetowel2.gif

Само за протокола - през последните 620 години, територията, на която днес се намира България е чисто българска само 110 години, а турска, в една или друга степен, през останалите 510. Изводите ги оставям на вас... w00tbrows.gif
Norman
Цитат(The_Purifier @ 30/03/2018, 17:29) <{POST_SNAPBACK}>
Не знам кой го убил този Скрипал,....

Ами, май никой - човекът все още е жив, макар и в медицинска кома. А пък дъщеря му е на път да се оправи въобще...
Както пишат из руски форуми - това е може би най-доброто доказателство, че използваната отрова не е руски "Новичок" - ако беше, гаранцията за летален изход е 99.(9)%.
Бай Иван
Също за протокола,Крим е бил и български за о/о 515г.,когато ги е нямало нито Украйна,нито Русия.
Горския
Цитат(Бай Иван @ 02/04/2018, 11:52) <{POST_SNAPBACK}>
Тези разузнавателни служби,от които имат доказателства,да не са същите ,които им докладваха за химическото оръжие на Ирак?

Абе някои тук четете само себе си!!!

Shade го каза само преди 3 (три) дена :

"Преди едно такова категорично изхвърляне поне да беше прочел нещо за 5-те хиляди жертви на газовата атака в кюрдския град Халабджа в северен Ирак през 1988 г. Сигурно са отровени с чист планински въздух, след като в Ирак не бяха открити химически оръжи"
Norman
Цитат(Горския @ 02/04/2018, 14:56) <{POST_SNAPBACK}>
Абе някои тук четете само себе си!!!

Shade го каза само преди 3 (три) дена :

"Преди едно такова категорично изхвърляне поне да беше прочел нещо за 5-те хиляди жертви на газовата атака в кюрдския град Халабджа в северен Ирак през 1988 г. Сигурно са отровени с чист планински въздух, след като в Ирак не бяха открити химически оръжи"

Хайде сега - криво да седим, право да съдим и да си припомним поредността на събитията.

Атаката в Халабджа е през 1988-ма. И за нея никой не отрича, че са използвани едновременно няколко БОВ.
Унищожаването на иракския арсенал от химически оръжия под международен надзор - между 1989-та и 1991-ва. Потвърдено и препотвърдено от поне четири комисии.
"Потвърденото от сигурни източници" мнение на Тони Блеър, че Ирак притежава химически и биологични оръжия - от март 2003-та.
"Втората война в залива" - май, 2003-та. И добре помним, че Блеър се извини за това "прибързано заключение".
Рекапитулация на "втората война" по отношение на химическите оръжия - "...открити и обезвредени 49 литра сълзотворен газ, все още в активно състояние".

Ами, предполагам, че полицията в Южна Корея за последните 2 години, по време на уличните размирици там е използвала поне толкова сълзотворен газ, но нещо не виждаме в региона на прелитат ракети "Скъд"?!?

Това, да цитираш събитието от 1988-ма, като ДОКАЗАТЕЛСТВО за съществуването на иракски химически оръжия през 2003-та е доста... британско?!?
Радио Ереван
Цитат(Norman @ 02/04/2018, 13:19) <{POST_SNAPBACK}>
Само за протокола - през последните 620 години, територията, на която днес се намира България е чисто българска само 110 години, а турска, в една или друга степен, през останалите 510. Изводите ги оставям на вас... w00tbrows.gif

Не съм съгласен. България е била част от Османската империя, което е нещо различно от Турция. Не знам защо пропускаш годините преди 1396 година.
Norman
Цитат(Радио Ереван @ 02/04/2018, 16:35) <{POST_SNAPBACK}>
Не съм съгласен. България е била част от Османската империя, което е нещо различно от Турция. Не знам защо пропускаш годините преди 1396 година.

Пропускам ги съвсем целенасочено, следвайки приципа на водене на спор "reductio ad absurdum".
Просто аргументите в този спор за анексирани/завладени територии, от вида "здесь был Вася"... не са аргументи. Я си припомнете историята на Белгия и анексирането й от Франция през 1795-та (формално - въз основа на факта, че там имало френскоговорящи и изповядващи католицизма). Чисто технически, няма съществена разлика между Крим сега и Белгия - тогава. И никой и тогава и сега (освен във форумите) не приема на сериозно доводите - "ами там от N години управляват/живеят еди-кои-си".

Важното е кой е силният сега, в момента.
Радио Ереван
Цитат(Norman @ 02/04/2018, 17:11) <{POST_SNAPBACK}>
Пропускам ги съвсем целенасочено, следвайки приципа на водене на спор "reductio ad absurdum".
Просто аргументите в този спор за анексирани/завладени територии, от вида "здесь был Вася"... не са аргументи. Я си припомнете историята на Белгия и анексирането й от Франция през 1795-та (формално - въз основа на факта, че там имало френскоговорящи и изповядващи католицизма). Чисто технически, няма съществена разлика между Крим сега и Белгия - тогава. И никой и тогава и сега (освен във форумите) не приема на сериозно доводите - "ами там от N години управляват/живеят еди-кои-си".

Важното е кой е силният сега, в момента.

Точно затова анексирането на Крим не е законно, каквото е и моето мнение. Дали е справедливо е въпрос на гледна точка.

Това е най-важното.
Питето
Ако спазват правилата... та точно това отличава белите държави — в тях се спазват правилата независимо от мерака на политиците им в момента. Казва му се предвидима бизнес среда, ама е предвидима и за останалите. При другите държави, правилата се променят от батюшките им по схемата: "Заек, ти що си без шапка?" Особено, ако "заека" се е пенсионирал, или случайно е изпаднал в немилост.
Thursday Next
Цитат(Радио Ереван @ 01/04/2018, 13:56) <{POST_SNAPBACK}>
Никак не ми е симпатичен, но пък е успял мъж. Не е ли така?
Кои са другите двама?

Не знам, за мен си успял едва когато и жаби извън твоя гьол те признаят за успял. Да се опита да възпроизведе успеха си някъде, където има правила, а?

Ми огледай се за най-тлъстите шкембета в родната политика.
Радио Ереван
Цитат(Питето @ 02/04/2018, 23:34) <{POST_SNAPBACK}>
Ако спазват правилата... та точно това отличава белите държави — в тях се спазват правилата независимо от мерака на политиците им в момента. Казва му се предвидима бизнес среда, ама е предвидима и за останалите. При другите държави, правилата се променят от батюшките им по схемата: "Заек, ти що си без шапка?" Особено, ако "заека" се е пенсионирал, или случайно е изпаднал в немилост.

Така си е, тези хора живи да ги ожалиш. w00tbrows.gif
Радио Ереван
Цитат(Thursday Next @ 03/04/2018, 00:21) <{POST_SNAPBACK}>
Не знам, за мен си успял едва когато и жаби извън твоя гьол те признаят за успял. Да се опита да възпроизведе успеха си някъде, където има правила, а?

Ми огледай се за най-тлъстите шкембета в родната политика.

Дали е успял за мен или теб няма никакво значение. Тия от Европа що не дойдат да се пробват тук по нашите правила. smile.gif
wal
Цитат
"Потвърденото от сигурни източници" мнение на Тони Блеър, че Ирак притежава химически и биологични оръжия - от март 2003-та.

"Сигурните източници" тогава не бяха британски.Блеър беше подведен от щатските си съюзници.Едва ли англичаните да повторят тогавашната си грешка.
Горския
Вярно!
Моля за извинение - и аз се подведох като ... Блеър huh.gif
Бай Ганьо
A защо сега ние и цяла Европа трябва да се подвеждаме като...Блеър?
Онуфри
Цитат(Бай Ганьо @ 03/04/2018, 11:24) <{POST_SNAPBACK}>
A защо сега ние и цяла Европа трябва да се подвеждаме като...Блеър?

Какво имаш под "ние"?

Африка ли?

animatedwink.gif
Питето
Тези, мужиците ги съжаляват и заради това ги търпят (и им позволяват да богатеят). Европейците от "белите държави" ги използват.
Радио Ереван
Цитат(Питето @ 03/04/2018, 19:21) <{POST_SNAPBACK}>
Тези, мужиците ги съжаляват и заради това ги търпят (и им позволяват да богатеят). Европейците от "белите държави" ги използват.

Що и мен така като тях не ме съжаляват и използват. sunbathing.gif
Persian
Цитат(Бай Ганьо @ 03/04/2018, 12:24) <{POST_SNAPBACK}>
A защо трябва да се подвеждаме

Не е задължително. Не всички са овце.
Това е леката версия на нашия форум. За да видите пълната версия, моля натиснете тук.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.