Помощ - Търсене - Потребители - Събития
Пълна версия: Моногамни ли са наистина моногамните мъже
Форум АБВ > Общи > Ъ?
Страници: 1, 2, 3
admiral
Цитат(Thursday Next @ 02/05/2018, 22:12) <{POST_SNAPBACK}>
Просто невъобразими количества се изхврърлят. При по-разумно и отговорно отношение към вече наличните ресурси дори това не е проблем.
Не съм сигурен.
Тези, които изхвърлят, преди това са го платили. Тези, които биха изяли изхвърляното, не могат да го платят. Няма да влизам в детайлите на капитализЪма, да не засегна част от аудиторията. biggrin.gif
Питето
Примерно китайците, преди гладуваха яко, а днес изнасят хранителни продукти. Ма дето казваш, капиталистически подробности разни......а истината обикновено е в детайлите. animatedwink.gif
New
Вярно е това, но производствпото не е разпределено равномерно. Затова и се изхвърля на едно място, а се гладува на друго.
Макарена
Цитат(New @ 02/05/2018, 22:56) <{POST_SNAPBACK}>
Вярно е това, но производствпото не е разпределено равномерно. Затова и се изхвърля на едно място, а се гладува на друго.

А не е разпределено равномерно, защото ми е по-изгодно да насърчавам прекомерно потребление там, където хората имат пари да си го позволят, отколкото да организирам производство, логистика и т.н. в райони, които хората нямат пари.

Накратко - предпочитам да ти продам на теб два хляба на висока цена, отколкото на теб един на висока и на Търсди, примерно, друг, но на ниска. Отделно, че тя живее на майната си.

Thursday Next
Само още малко да измислим репликаторите и ще си произвеждаме всичко на момента и на място, няма да има разхищения. svirkam si.gif
Thursday Next
Бреееей, ти си на майната си, аз съм си у нас! harhar.gif

Не, сериозно, така е наистина. Но с малко усилия и вложения повечето майни си могат да бъдат превърнати в места, където се отглежда жито и произвежда хляб. На ниска цена, щото трудът на майната си е по-евтин. Ма възвръщаемостта на инвестициите няма да е много бърза, доколкото схващам.
finik
Когато Господ рече да унищожи някого, първо му взема акъла... Секса остава prashchai grigorii.gif
Макарена
svirkam si.gif

Вижте прикачените файлове
Shade
Цитат(New @ 02/05/2018, 11:22) <{POST_SNAPBACK}>
Причината е желанието да се прави секс. Лично аз за друга причина не се сещам.

За жена звучи по-изискано да се позове на желание да се прави любов. В този аспект следват "еВане", "Муй" и др. такива елегантни понятия.
Сексът би трябвало да идва като неявно следствие от това. wink.gif
Shade
Цитат(Alexfield @ 02/05/2018, 08:19) <{POST_SNAPBACK}>
Правят, защото могат. Не правят тези, които не могат.

Стар виц:
Някой чука на входната врата.
- Кой чука? - пита домакинята.
- Който може - отговаря мъжки глас отвън.
Alexfield
Сексът е като духовният живот: Или ти духат, или го духаш... svirkam si.gif
New
За райони, в които хората нямат пари, няма място за производители, за за благотворителни дружества.
New
Ще си репликираме хамбургери, викаш.
Вегетариански за мен, плийз. smile.gif
admiral
Цитат(New @ 04/05/2018, 13:11) <{POST_SNAPBACK}>
Ще си репликираме хамбургери, викаш.

А биричка? g.gif
Питето
„Кърпичке, дай да ям!“ — тя сама се постила. Каквото ядене поискаш, тозчас ще се яви пред тебе! “ — друга една българска мечта. eat1.gif eat1.gif Само дето в българските приказки дума не се обелва за цената ми все нЕкой подарява вълшебните неща. От там децата не схващат, че магията (или технологията) си има и цена, и последици... Ей ви го в по-приятен вариант:
" ... Някак-си на Олян това му изглеждаше познато. Той слушаше с тъга. Пътуването във времето в крайна сметка беше само един вид магия. Ето защо с него винаги все нещо се прецакваше.
Тъкмо заради това имаше пощальони с реални крака. Тъкмо заради това щракалките бяха низ от скъпи кули. Като стана дума, тъкмо затова селяните обработваха нивите, а рибарите хвърляха мрежи. О, разбира се че можеше да се направи всичко и с магия, ама разбира се. Махваш с вълшебната пръчица, блясват звездички и ето ти прясно изпечен самун хляб. Можеше да направиш така, че рибите сами да изскачат от морето направо сготвени. После обаче, все по някое време, все по някакъв начин, магията ще ти изпрати сметката си, която непременно ще се окаже по-голяма отколкото можеш да си позволиш.
Тъкмо затова магията беше оставена на магьосниците, които знаеха как да се оправят с нея безопасно. Основната задача на магьосниците беше да не правят изобщо никаква магия. Но не поради неумение, а да не правят магия, когато биха могли да я правят. Всеки невежествен глупак беше в състояние да не може да превърне някого в жаба. Но се изискваше доста ум за да се въздържиш да го сториш, след като разбереш, колко е лесно. На света имаше места пазещи спомена за времената, когато магьосниците не са били чак толкова умни. По много от тях никога вече няма да порасне трева. ..."
Thursday Next
Споко, тя тая мечта не е само българска. На немски просто се казва "Tischlein, deck dich". Едно към едно приказката, чак до тоягата. ;-)

В момента си гледам за кой ли път Стар Трек и любезно моля да не ми разбиваш илюзиите. Нема магия, само технологии. На мен ми се вижда принципно осъществимо (като се развият съответните технологии, разбира се) да се пренасят складирани протеини, които според нуждите да се видоизменят до получаване на желания вкус, мирис и консистенция. Не е като да си го заколиш сам, ама пак е нещо, а?

А колкото до магията, не може да не знаеш, че храната е едно от петте изключения от закона на Гамп. animatedwink.gif

New
Естествено! cheers1.gif
Питето
„Механитис – професионално заболяване на онези, които вярват, че отговорът на математическата* задача, която те не могат нито да решат, нито да формулират , лесно ще се намери, ако имат достатъчно скъпа изчислителна машина.”

-----------------------
* Всъщност за всяка задача или проблем в икономиката, армията, и т.н.. Примерно в случая сложимасичката не променя нищо по складирането на протеини и превръщането им в храна по желание. Ще е същото като в момента — произвеждат се някъде (където имат технологията, суровините и умните хора да задвижат сложимасички и протеини-консумативи към тях) и после се транспортират със съответните срок на годност и цени на доставката... пак срещу пари, което именно е проблем и в момента. Само дето отпадат хладилните камери по веригата и менюто става по-дълго и интересно, или храната става още по-еднообразна и безвкусна в евтиния клас, щото вкуса също ще е с пари. animatedwink.gif
Cayen

Човекът е социално животно известно
Което го задължава да се подчинява на човешките социални измишльотини в интерес на децата, но не и да избегне подчинението на животинските му инстинкти. Най близка прилика виждам с морския лъв. Мъжкият се стреми да "опсемени" по израза на Хайтов колкото е възможно повече женски ясно защо, даже след това се стреми да убие оплодените женски, че само неговото поколение да остане. Женските напротив,гледат да бъдат всеки следващ път "опсеменени" от друг мъжкар за подобряване на породата. Чиста биохимия дори прехваленият човешки мозък се подчинява на нея.
Alexfield
Баси тъната картинка, нали?
Cayen
Предполагам,че имаш предвид тъжна картинка без индикация за тъничък сарказъм от твоя страна доколкото схващам. Обачепък в такъв случай не разбирам защо я виждаш тъжна.Според мен е естествена, така са устроени хората, не само мъжете. Затова е излишно да се опитваме да променяме човека до нас. Струва ми се че това е най-голямата грешка на партньорите.
Thursday Next
Цитат(Cayen @ 10/05/2018, 17:30) <{POST_SNAPBACK}>
Според мен е естествена, така са устроени хората, не само мъжете.

Да трепат бременните от друг женски като морските лъвове ли? Нещо ми се загуби нишката.
Cayen
Цитат(Thursday Next @ 11/05/2018, 09:26) <{POST_SNAPBACK}>
Да трепат бременните от друг женски като морските лъвове ли? Нещо ми се загуби нишката.

Не е това, пояснявам допълнително. Мъжкият морски лъв се стреми да убива оплодените веднъж от него женски след като родят и отгледат поколението, за да не бъдат повече оплождани от никой друг освен от него. Понеже следващ път тя не позволява на него, а търси друг за по-голям шанс да подобри рода. Паралелът - така и човешкият мъжкар не иска "неговата женска" да бъде с други, но самият той се стреми да оръси на повече места. При хората до убийства се стига рядко,но хормоналната картинка е същиата. Макар при хората да се говори за любовна вярност, моногамност и от сорта ,при много малко двойки има дългогодишни сполучливи бракове и те не са на база моногамност поради това че човекът бил мислещо същество,а по съвсем други причини.
Alexfield
Ами тъжна картинка е: Трепеш женските от твоя вид на хормонална основа.
Питето
Другата голяма грешка (предимно на мъжете) е, да очакваш че партньора до тебе няма да се промени... Изкарали сте заедно трийсе години, а половинката си стои все на 20. a4dff7b7.gif
New
Цитат(Cayen @ 12/05/2018, 19:32) <{POST_SNAPBACK}>
... при много малко двойки има дългогодишни сполучливи бракове и те не са на база моногамност поради това че човекът бил мислещо същество,а по съвсем други причини.

Какви други причини?
bod
Цитат(Cayen @ 12/05/2018, 19:32) <{POST_SNAPBACK}>
Мъжкият морски лъв се стреми да убива оплодените веднъж от него женски след като родят и отгледат поколението, за да не бъдат повече оплождани от никой друг освен от него. Понеже следващ път тя не позволява на него, а търси друг за по-голям шанс да подобри рода.

Впечетлен съм и бих искал да видя някаква научна (или каква да е) публикация за това.

Нормалната логика предполага, че след като женските биват убивани след като веднъж са родили, а раждат само по едно, то вида до сега да е изчезнал.

Всъщност, обикновенно мъжкият умира от изтощение, когато се надцени и направи по-голям харем от този който му позволяват възможностите, или умира след битка с други мъжки, която губи заради въпросното изтощение.
Danel
Цитат(Питето @ 12/05/2018, 21:46) <{POST_SNAPBACK}>
Другата голяма грешка (предимно на мъжете) е, да очакваш че партньора до тебе няма да се промени...

Да, тъпо е, ама много ни се иска да е така. Мила, сладка, нежничка.... та требе ли дзвер да излезе от това?
Макарена
Цитат(Питето @ 12/05/2018, 20:46) <{POST_SNAPBACK}>
Другата голяма грешка (предимно на мъжете) е, да очакваш че партньора до тебе няма да се промени... Изкарали сте заедно трийсе години, а половинката си стои все на 20. a4dff7b7.gif

А на повечето жени грешката е, че очакват, че партньорът ще се промени. Разбира се, към по-добро. Мъжете искат жените да си останат същите, а жените искат мъжете да се променят, да се развият и т.н. Но...

Питето
Що не? Изненадите поне разнообразяват ежедневието, иначе баси десетилетията еднообразие.
Cayen

Не, женските, които....и т.н..... не биват убивани непременно, а мъжкият се стреми към това.
Но спирам да коментирам вече.
Инфото е от NatGeoWild.
Cayen
Най-общо казано физическа и емоционална поносимост и страх от самота/изолация в критични моменти поради инстинкта за самосъхранение .
New

Инстинктът за самосъхранение се включва при непосредствена и явна опасност за живота. Това, за което говориш не е инстинкт за самосъхранение, а осъзнато взето решение за следване на определено поведение с цел постигане на определен резултат.
Cayen
Цитат(New @ 17/05/2018, 22:56) <{POST_SNAPBACK}>
Инстинктът за самосъхранение се включва при непосредствена и явна опасност за живота. Това, за което говориш не е инстинкт за самосъхранение, а осъзнато взето решение за следване на определено поведение с цел постигане на определен резултат.

И този резултат отново се оказва запазване на живота и здравето на индивида и/или неговото поколение, от което той не може да избяга. smile.gif

New

Да, но това е благодарение на факта, че човек е мислещо същество - противоположното на твоето твърдение.
Cayen
Цитат(New @ 18/05/2018, 01:31) <{POST_SNAPBACK}>
Да, но това е благодарение на факта, че човек е мислещо същество - противоположното на твоето твърдение.

Откъде накъде се опитваш да ми вменяваш глупостта че отричам факта че човекът е И мислещо същество? Само казвам, че инстинктът за самосъхранение и другите инстинкти имат за цел един и същ резултат и при хора и при животни. Не са единствената движеща сила, но са водещи. Независимо дали става дума за приети за мислещи същества или не. Затова и тоталното отричане на мисловна дейност при животните също отдавна е отхвърлено. Пък мисловните способности на човека много често го вкарват в много големи неприятности.
New
Цитат(Cayen @ 23/05/2018, 20:09) <{POST_SNAPBACK}>
Откъде накъде се опитваш да ми вменяваш глупостта че отричам факта че човекът е И мислещо същество?

Нищо подобно не съм писала. Единствено подчертах, че примерите ти за инстинкт за самосъхранение не са инстинкт за самосъхранение.
Това е леката версия на нашия форум. За да видите пълната версия, моля натиснете тук.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.