И аз това си мислех, Горски, но от друга страна има един стар виц, та знам ли:
"Четири бика - единият на 19 години, вторият на 30 години, третият на 40 години и четвъртият на 60 години били непрекъснато заедно. Пасяли тучна трева, пиели студена вода, препичали се на слънче и т. н. Един ден 19 годишния с пяна на уста дотърчава до другите трима и им казва:
- Братоци, бързо да тичаме, че през три баира и три дерета има едно стадо от вимести крави, давайто бързо да отидеме и да ги изръчкаме, ама бързо бре. Давайте, аре че ще ги наебе некой друг.
30 годишния му казал:
- Споко бой, дай сега ще тръгнем леко, хапвайки тревица, пийвайки водица - ще отидем при кравите, лека по лека и с пресни сили ще ги ощастливим всичките до една.
40 годишния се обадил и казал:
- Ааааааа не, я ква хубава трева имаме тука, каква студена вода тече тук. Я им кажи да дойдат. Кат дойдат ще ги оправим.
60 годишния с помътнял поглед попитал:
- А бе, кат додат кво ша праим?"."
Не знам кого заблуждават.
Именно. Те за това става въпрос. Мъже, които се имат за моногамни, се оказва, че не могат да следват дори собствените си вярвания. Това явление ми е много интересно. Знам причината - както каза някой, това са хормони. А хормоните контролират поведението. Като пластелин сме в ръцете на природата, а си въобразяваме, че всичко ни е под контрол.
Гледам, спомени те налегнаха.
За всеки живота е различно.
Пари, охолство, жени или алкохолизъм.
...
Не е напразна поговорката - Не е важно, колко си живял, а как си живял.
Така е, Перси, поговорката е много вярна. Живот: "Пари, охолство, жени или алкохолизъм" не е живот и няма никаква ценност в тези неща.
Цитат
Ако започна да ти се обяснявам в любов, а ти не ми обръщаш внимание, но мъжът ти започне да ревнува и вземе, че те изхвърли без да си виновна, кой е глупакът.
Мъжът ми, разбира се, но този казус е тотално различен. Никой не търди, че останалите не могат да бъдат глупаци.
Абе, според еволюцията е съвсем правилно именно заради това едно краткотрайно удоволствие, да си променяме живота.
Защо така мислиш?
Цитат
От друга страна, точно този нагон е единствения, от който буквално може да излезе нещо свястно.
Целта му, заложена от природата е размножаване. Толкова сме пренаселили планетата, че вече нищо свястно не може да излезе от него. И това, защото целенасочено побеждаваме единствените си естествени врагове - болестите и собствената ни глупост.
Понякога завиждам на маймуните. По цял ден се чукат и нищо им няма

А на теб кво ти има?
agrippa
30/04/2018, 06:21
А на теб кво ти има?

Женските маймуни трябвало да се склоняват към секс с по един банан поне. Да не са му свършили бананите?
agrippa
30/04/2018, 06:25
Понякога завиждам на маймуните. По цял ден се чукат и нищо им няма

Чукат се доминантните мъжкари. Другите гледат от гората с надежда оня да получи удар или да са секне в кръста поне.
И не се правят въобще на моногамни.
Макарена
30/04/2018, 07:24
Искаш да кажеш, че могат да обичат една и да се сексят с друга?
Ама същото се отнася и за жените. Все пак мъжете не изневеряват единствено и само със сингъл дами, нали?!
Въпросът е защо филмът го прави да изглежда, че едва ли не задължително всеки един мъж, във всяка една ситуация би приспал с жена и за да не се стигне до секс, то това зависи само и единствено от жената, която трябва да е тази, която да каже не, защото на мъжа нагонът му бил толкова силен, че не може да се спре. Като животно, едва ли не.
По въпроса за изневярата на чувствата за мъжките забежки, мисля, че не може да се сложат всички изневери под един знаменател. Смятам, че едни изневеряват заради секса, а други заради чувства, като това се отнася и за двата пола.
П.П. Лафът е много готин.

Да, разбира се. И някои жени също не смятат секса за повод за запознанство, а само за приятно прекарване, но са малцинство. Та те обират повечето бройки на изневеряващи мъже и вместо обществото да ги пази като културна ценност, ги нарича курви.
А курва е съвсем друго - то си е черта на характера, като пеерас. Курвите даже май не изпитват истинско удоволствие от самия секс, а от последиците, които предизвикват с този секс.
admiral
30/04/2018, 11:35
...и за да не се стигне до секс, то това зависи само и единствено от жената...
По тази логика и
за да се стигне до секс, това зависи само и единствено от жената.
Разбира се.
... и вместо обществото да ги пази като културна ценност ...

Така де, като станат изчезващ вид, може и да се направят специални постъпления към вида им.
admiral
30/04/2018, 14:00
...толкова ли им е слаб ангелът на мъжете, та задължително да не могат да се въздържат, когато готина мадама им се натисне...
Сетих се за един виден класик компетентен по въпроса:
Ходжата дойде при мен. „А бре, гърче — рече ми той, — ела с мен!“ — „Няма да дойда — му казвам, — къде ще ме водиш?“ — „Една ханъмка бре, гърче, ама като капка, те чака в одаята си, ела!“ Но аз знаех, че убиваха християните нощно време в турските махали. „Не, няма да дойда!“ — му викам. „А че не се ли боиш от бога бре, гяурино?“ — „Защо да се боя от него?“ — „Защото, бре гърче, който може да легне с някоя жена и не легне, върши голям грях! Да те повика, бре, една жена в леглото си и ти да не отидеш — погубваш душата си, да го знаеш! Тази жена ще въздъхне в деня на Страшния съд и тази въздишка на жената ще те запрати, който и да си, каквито и добрини да си сторил, в ада!“
Зорбас въздъхна.
— Ако съществува ад, ще отида в ада, и то по тая причина. Не защото съм крал, убивал, изневерявал, не, не! Това не е нищо, Господ прощава тези неща. Ала ще отида в ада, защото онази нощ една жена ме очакваше в леглото си, а аз не отидох
…
Засмях се.
— Не се смей, началство! Ако някоя жена спи самичка, всички ние, мъжете, сме виновни за това. Всички ще трябва един ден да дадем сметка пред божия съд. Господ прощава всички грехове, нали казахме, държи гъба; този грях обаче не прощава.
...
Изведнъж спрях рязко. Сякаш бях стигнал там, където исках. Къде? Огледах се — градината на вдовицата. Отвъд тръстиковата ограда и арабските смокини нежен женски глас тихо пееше. Погледнах наоколо — жива душа нямаше. Пристъпих, поотместих тръстиките — под едно портокалово дърво стоеше една облечена в черно жена със заоблена сочна шия, кършеше отрупани с цвят клонки и пееше; полуразтворената й гръд блестеше в полумрака.
Дъхът ми спря. „Звяр е тази — казах си аз, — звяр е, и го знае. Какви слаби мимолетни създания, серсеми, глупаци, неустойчиви са пред нея мъжете! Както някои насекоми — богомолката, скакалецът, паякът, — така и тази, нехранена и ненаситна, навярно на разсъмване изяжда мъжете…“
Като ти се хОди ходИ ама като мъж — щото ти го искаш и си го решил и си готов да си носиш последиците (и хубавите и не толкова хубавите), а не щото господ, ада, страшния съд и незнамквиси митични оправдания. Мислиш ли, че жената иска мъж, дето ще е с нея щото го е страх от ада?
Persian
30/04/2018, 19:28
Гледам, спомени те налегнаха.

Не точно. По-лошо е

Не ме напускат

Така е, Перси, поговорката е много вярна. Живот: "Пари, охолство, жени или алкохолизъм" не е живот и няма никаква ценност в тези неща.
Разсъждавах през годинита върху хората.
На много се чудех, защо така или иначе. Защото това, което някои наричат ценност или морал е пълен провал на живота им.
От друга страна гледах тези, които пък си проваляха живота, но явно това е техният път в живота. Тяхната страст за която са се родили.
От трета страна гледах тези, които наистина самите са си пълен провал. Слаби хора, които не са между живите, а тези, които оцеляха, не са у ред.
А на теб кво ти има?

Абе, засега съм добре

ама как тия маймуни ги не ловят венерически болести
admiral
30/04/2018, 20:48
Мислиш ли, че жената иска мъж, дето ще е с нея щото го е страх от ада?
Не адът е пред очите ми, когато съм с жена, по-скоро раят.
Абе, засега съм добре

Най-вероятно ги ловят, ама не ти се отчитат, затова не знаеш.
Абе, тез венерически болести са ти станали фобия май, а?
Thursday Next
30/04/2018, 22:47

Ловят ги, не им завиждай. ХИВ е прихванат точно от маймуна. Но дай да не влизаме в подробности.
Persian
01/05/2018, 00:40
Абе, тез венерически болести са ти станали фобия май, а?

Па я глей кво става на всеки милиметър
Ама ти ме подсещаш с тая тема, като питаш за моногамни мъже, демек тия, които много обичат жените си и за друга не помислят.
Нали така или не е така

Няма такива мъже. Такива се правят само пред жените си. Тия и на носорога в зоопарка ще налетят, само жените им да ги няма, а пък ако са един месец в командировка, ще гледат още първата седмица да треснат нещо, щото ако нещо лепнат, да могат да се оправят докато се приберат обратно.
Темата ми е за тези мъже, които сами на себе си казват, че са моногамни и си вярват, до момента, в който сами си се опровергават. Тез, които се правят пред жените си са друга категория, Перси. Не ги смесвай.
Макарена
01/05/2018, 15:19
Каквото и да въртим, сучем и приказваме, нещата стоят така - може да бъде съблазнен мъж, който има жена. Може да бъде съблазнен мъж, който има любовница. Но не може да бъде съблазнен мъж, който има любима!
krem-karamel
01/05/2018, 15:58
Не само с "моногамността" или "верността" е така. Може да си имаме хиляда принципа за всичко, но понякога попадаме в ситуация, свързана с определено моментно състояние, под влиянието на силни емоции, и тогава се случва да нарушим принципа си. И винаги намираме оправдание за това.
admiral
01/05/2018, 16:08
И винаги намираме оправдание за това.
Това е най-важното — да си намери човек оправдание.
Точно за принципите си мислех одеве (интересно, че сега ги споменаваш) - колко измислени и нестабилни са всъщност, когато се сблъскат с реалността и човешката ни природа, която много успешно надделява над всякакви ментални измишльотини.
Да, важно е, за да можеш да продължиш да живееш със себе си, след като другите вече са се отказали от теб.
А идеята на филма е, че и такъв мъж може да бъде съблазнен.
Споко бе, има мнооооого още за заселване. То твърдата земя още не сме пренаселили, океаните и те чакат ред, после копаем тунели (има мнооого топло на аванта, ама е на по-дълбоко), а едни са хвърлили око на космоса, щото там енергията е в излишък, а космическите камъни са пълни с редкоземни елементи. В смисъл, да ти имам притесненията от бройката. Моите притеснения са, че бройката не се регулира естествено по акъл.
Alexfield
01/05/2018, 22:06
А каква е идеята да съблазниш един мъж? Да го изчукаш? Да му я нахлузиш?
Макарена
02/05/2018, 06:24
А каква е идеята да съблазниш един мъж? Да го изчукаш? Да му я нахлузиш?
Да покажеш/докажеш, че всички мъже са еднакви. Или пък да си покажеш/докажеш, че още си неотразима.
krem-karamel
02/05/2018, 07:44
Точно за принципите си мислех одеве (интересно, че сега ги споменаваш) - колко измислени и нестабилни са всъщност
Затова е добре да сме по-смирени и да не съдим другите. Не се знае каква попара ще надробим ние.
krem-karamel
02/05/2018, 07:47
Това е най-важното — да си намери човек оправдание.

Не е приятно да ти натресат на главата една камара вина, още повече несправедливо. Аз неведнъж съм го казвала и писала - за мен истината е, че всеки човек си има причина да постъпи по определен начин или да вземе някакво решениеза нещо. Осъзната или неосъзната причината - има я.
Макарена
02/05/2018, 07:59
Не само с "моногамността" или "верността" е така. Може да си имаме хиляда принципа за всичко, но понякога попадаме в ситуация, свързана с определено моментно състояние, под влиянието на силни емоции, и тогава се случва да нарушим принципа си. И винаги намираме оправдание за това.
"Това са моите принципи. Ако не ви харесват, имам и други."
Граучо Маркс
krem-karamel
02/05/2018, 08:31
Принципите не са константа, това е ясно. Менят се с опита, с времето. Дано всички да го осъзнаваме. Сигурно на всеки му се е случвало да каже "Аз по принцип..., но...."
admiral
02/05/2018, 09:52
Принципите не са константа, това е ясно. Менят се с опита, с времето. Дано всички да го осъзнаваме. Сигурно на всеки му се е случвало да каже "Аз по принцип..., но...."

"Those are my principles, and if you don't like them... well, I have others."
krem-karamel
02/05/2018, 10:55
Е, да де! Нали и Макарена това писа.
admiral
02/05/2018, 11:13
Е, да де! Нали и Макарена това писа.

Упс, вярно, ама така де, аз ако почна да чета всичко, дето е писано някъде, за к'во друго ше ми остане време?
krem-karamel
02/05/2018, 12:27
Упс, вярно, ама така де, аз ако почна да чета всичко, дето е писано някъде, за к'во друго ше ми остане време?

Ти пиши, пиши. Читатели бол.
Какво ме питаш, Алекс - защо хората правят секс?
Ти с тази цел ли съблазняваш жени?!
И като не сме смирени, и я надробим, какво?
Ние нямаме ли си нашите причини да не сме смирени или това право не ни се признава, както на другите?
krem-karamel
02/05/2018, 13:55
Имах предвид да не съдим другите, а ако ги съдим - знаеш закона за кармата. За своите действия ще си понесем последствията.
Макарена
02/05/2018, 15:15
Мне, с друга. Да сготви, да изпере....тия три неща.
Alexfield
02/05/2018, 18:19
Какво ме питаш, Алекс - защо хората правят секс?

Всъщност ти попита, ама само за мъжете - въпросът зададен в темата. Мак ти отговори, ама не на "защо", а на "кога:
Мъжете - когато имат възможност.
Жените - когато имат причина.
Та да се върнем на въпроса:
А идеята на филма е, че и такъв мъж може да бъде съблазнен.
Че такъв мъж може да бъде съблазнен - може. Това е ясно на всички със или без филм. Но каква причина може да има една (или както е във филма - две) жена да съблазни такъв мъж?
П.П. И изобщо не те питам, защо хората правят секс. Правят, защото могат. Не правят тези, които не могат.
Отговорих ти вече, чрез въпроса си. Мислех, че е ясно. Причината е желанието да се прави секс. Лично аз за друга причина не се сещам. Ти имаш ли нещо на ум?
Пренаселението е проблем заради изхранването, мисля си.
Акъл имат около 10% от населението на света. Ако по него се регулираше бройката, то доста просторно ще стане за печелившите. Направо да им завидиш.
Да, и аз това имах предвид. Но, както сама каза, всеки си има причина да върши това, което върши, като същото се отнася и за вършещите съдене. Никого кармата не го е подминала.
Да предполагаш е хубаво, обаче още по-хубаво е една справка с реалността. Китайците изнасят храни, САЩ имат страхотни възможности, дори Русия се чуди на кого да продаде зърно, та да върже бюджета... Аз предполагам, че на днешно време недоимъка в стомаха е следствие на недоимък в акъла, при това масов недоимък. Същото като с безработицата в България — едните търсят на кого да дават заплати, а другите се оплакват че нямали работа.
Thursday Next
02/05/2018, 22:12
Пренаселението е проблем заради изхранването, мисля си.
Всъщност с това, което произвежда в момента, човечеството може да изхрани 9 милиарда. Просто невъобразими количества се изхврърлят. При по-разумно и отговорно отношение към вече наличните ресурси дори това не е проблем.
Това е леката версия на нашия форум. За да видите пълната версия, моля
натиснете тук.