От няколко дни чета тази тема и коментарите под статиите и се изумявам колко лъжи се пишат.
Ти искаше цитати, аргументация, оспорване, доказателства.
Дадох ти всичко, което поиска, но ти продължи да спориш, но вече не по темата.
Бихте ли ми посочили къде и как "дадохте" онова, което поисках? А то бе простичко:
1. Твърдяхте, че ***Ако така започнем да тълкуваме решението на Конституционния съд излиза, че граждански права и право на живот без насилие имат само хетеросексуалните.***
2. Аз поисках цитат от Решението, който доказва тезата Ви.
3. Вие ми отговорихте *** Прав си, Ивчо.
Тълкуванието се нуждае от аргументация.
Аргументирам се с цялото решение на Конституционния съд.***
И наричате тази смехория "дадох ти всичко, което искаше"?
Нека цитирам "цялото решение на КС", за да се убедим в това:
Днес, 27-ми юли 2018 г., Конституционният съд се произнесе с решение № 13 по к. д. № 3/2018 г.
Конституционният съд реши:
Конвенцията на Съвета на Европа за превенция и борба с насилието над жени и домашното насилие, съставена на 11.05.2011 г. в град Истанбул, подписана от Република България на 21.04.2016 г. не съответства на Конституцията на Република България.
Решението е прието с осем гласа.
Съдиите Румен Ненков, Георги Ангелов, Константин Пенчев и Филип Димитров са подписали решението с особено мнение.
Пак да попитам - къде в това решение е записано, че право на защита от насилие у нас имат само хетеросексуалните? Къде в Конституцията има подобен запис / Да напомня какво пише в Конституцията по въпроса за дискриминацията:
Чл. 6.
(1) Всички хора се раждат свободни и равни по достойнство и права.
(2) Всички граждани са равни пред закона. Не се допускат никакви ограничения на правата или привилегии, основани на раса, народност, етническа принадлежност, пол, произход, религия, образование, убеждения, политическа принадлежност, лично и обществено положение или имуществено състояние./?
Има ли такова нещо в Наказателния кодекс - нима там описаните престъпления срещу личността и записите на наказания важат единствено за хетеросексуалните ? Има ли въобще български закон, който съдържа подобна норма?
Къде? На какво основание твърдите, че някой в България лишава хората с различна сексуалност от правна защита в случаите на насилие?
Та?