Някога беше така. Всеки си знаеше работата и не пречеше да се отвие някой болт, който трябваше да се развие от механо шлосерите, но сега положението е смешно и трагично.
2009г. напуснах Кремиковци и отидох по обява за работа в Софийска вода.
Имало свободно място за Ел. шлосер
Посреща ме някаква мацка, като тия дет си ги слагам на оная работа и тръгна да ми провежда интервю.
Ужас братче
Както и да е. Прати ме където трябвало човек.
Отивам и започнаха да ми обясняват.
Трябва ни човек да върши:
Ел. шлосер
КИП и А
Механо шлосер
Заварчик
Един човек за четири професии.
Направо му казах - От заварки не разбирам, а с другите две може и да се оправя, а може и да не се оправя

Не ме назначиха като Ел. но ме назначиха складов работник.
Бачках пет месеца и се разкарах. Не можех да стигна и 400лв.
"Омонит". Според тях шефът на "Софийска вода" Кевин Старлинг взима месечна заплата от 68 000 лв., а годишното му възнаграждение е 816 000 лв. Финансовият директор взимал 52 800 лв., а останалите 7 чужденци в управата на дружеството - между 24 800 и 35 200 лв. на месец. Тогава от "Софийска вода" опровергаха информацията, но не казаха какви са възнагражденията на ръководството на фирмата. Казаха само, че заплатите са в рамките на нормалните ставки за такива мениджърски постове.
Започнах в Софийска Кабелна Компания, сега се нарича TV NET
Там всеки ти вика. От една страна абонатите, от друга началника.
Бачкаш кво ли не. Вдигаш тротоарни плочи, после ги праиш като нови.
Турат ти някакви измислени глоби, които по КТ са забранени.
Върхът беше, когато ме глобиха 100 кинта, че съм вдигнал служебният телефон.
А по-големият връх беше, когато началника след месец каза, че ако не се вдигне телефона, следва глоба.
Тогава го попитах колко е глобата за не вдигане, щото за вдигане е 100 кинта.
След време над десет човека ни съкратиха.
Бях една година на борсата.
Не мога да си намеря бачкане. Всякакви измислени фирми.
Намерих една фирма по обява.
Голяма фирма и то първа категория труд.
Мотаха ме някой месец и накрая ме взеха. Така ме взеха, че по-добре да не бях почвал.
Ел. техник на обект извън София, но вместо това ме пратиха на сонда в София.
Бачках четири дни и си тръгнах.
На тръгване се заговорих с един млад човек. Той ми вика - Ами, опитахме се да те научим да работиш.
Питам го - Ти къв се водиш
Той - Аз съм Зам. Началник
Викам му - Добре сте се опитали, ама ако сте минали оттам, откъдето аз съм минал, да не сте вече между живите.
Накрая викам - Ще ставам охрана. Пенсионерска работа.
Отивам в някаква фирма и питам.
Няма проблем ми викат. Оправяй документи и идвай.
Заплата 290лв. но с нощните 310лв.
Тогава минималната беше 320 или 340 не помня.
Намерих си друга фирма. По-добра и по-добър обект и само нощни смени. Е, беше малко опасен да не хвърли някой някоя бомба или да не го подпалят, но тва не плаши душите наши

До тук добре, ама осигуровки на минималната, което не е добре, както и това, че не зачитат някои закони.
Поработих три години и половина и се махнах.
Сега бачкам за по-добри осигуровки, но точно за тая работа не ми се говори.
Е точно тия професии, които си споменал плюс други ги карат да вършат неща, които нямат нищо общо с това, което трябва да вършат.
Гаврата е голяма и който е почвал много не е изкарал. Почти всичките са на по 30г. стаж и няма къде да мърдат.
Фирмата не е частна. Това е което мога да кажа засега