Помощ - Търсене - Потребители - Събития
Пълна версия: Заплата от 3000 лева! ......ще задържи българите.
Форум АБВ > Общи > Обща дискусия
Страници: 1, 2, 3, 4
Mukaveev
Цитат(Радио Ереван @ 17/10/2018, 13:07) <{POST_SNAPBACK}>
Не съм адвокат, а държавен служител.

Така ли .......и какъв точно държавен служител, питам за да си говорим по материята.....
wal
Относно доенето на гастарбайтерите ни ,налага се да напомня ,че те са един от най-големите инвеститори в България.С изпратените от тях пари близките им се изхранват ,сиреч купуват.Къде отива ДДС-то от пазаруването?!
evanka
Цитат(Mukaveev @ 17/10/2018, 18:51) <{POST_SNAPBACK}>
..
Тая работа къде я има ? Никъде , ама никъде където съм живял няма такава мангасарщина като тая тук. Има писма , , санкция , някаква глоба......... но да ми запорират сметките.......
Има всякакви варианти , но този нашия никъде го няма. Да те осъдят без да знаеш и да те запорират за 2,20.
Нещастници....

Ти сериозно ли твърдиш, че няма банков запор за неплатени сметки в други държави?
Например тук във Франция за една неплатена глоба, която след 6 месеца се е умножила по 10, ти се затваря моментално сметката.
А неплатен данък е углавно престъпление.
Данъчните получават процент от недекларирано, което успеят да съберат и са първи на опашката, когато се конфискува имот за неплащания...
Ето затова някои държави са социални и се живее добре в тях.
Mukaveev
Цитат(evanka @ 17/10/2018, 21:13) <{POST_SNAPBACK}>
Ти сериозно ли твърдиш, че няма банков запор за неплатени сметки в други държави?
Например тук във Франция за една неплатена глоба, която след 6 месеца се е умножила по 10, ти се затваря моментално сметката.
А неплатен данък е углавно престъпление.
Данъчните получават процент от недекларирано, което успеят да съберат и са първи на опашката, когато се конфискува имот за неплащания...
Ето затова някои държави са социални и се живее добре в тях.

В друг аспект го казах..... ако си глобен - знаеш , че си глобен , ако имаш да плащаш....знаеш , че имаш да плащаш, ....... и регламент има сметката по 10...... и ти си знаеш какво следва.
Пак казвам това нашето го няма никаде, не знаеш какво , от къде ще ти дойде......
Преди време дадох пари на приятел. Осъден за нещо което не е подписвал , не знае , че е съден , а един слънчев ден съдя изпълнител му чука на вратата с лист който му казва , че дължи 8000 лв.....
Плати сумата и сега ги съди той.......някога , нещо си с неизвестен резултат.
Е така не е в Франция....
New
Не ти запорират цялата сметка, а само до размера на исковата претенция, както пише в статията. С останалите пари можеш да се разпореждаш както намериш за добре.
New
Цитат(evanka @ 17/10/2018, 15:58) <{POST_SNAPBACK}>
Данък гражданство няма как да бъде приет дори и от идиоти като българските парламентаристи.

Въобще не полягам аз на таз кълка.
Lestr
Цитат(New @ 17/10/2018, 23:17) <{POST_SNAPBACK}>
Въобще не полягам аз на таз кълка.

Просто пишеш глупости, ама не си интересна...
New
Радвам се, че не съм интересна, защото не това ми е идеята, за разлика от теб, предполагам.
Thursday Next
Нали знаеш, 3:0 за варелите. animatedwink.gif
evanka
Цитат(New @ 17/10/2018, 22:09) <{POST_SNAPBACK}>
Не ти запорират цялата сметка, а само до размера на исковата претенция, както пише в статията. С останалите пари можеш да се разпореждаш както намериш за добре.

Размера на претенцията лесно може да се окаже колкото банковата сметка.
Пример глоба за превишена скорост е 130 евро. Ако не се плати няколко месеца, става 1300 - това е заплатата на голяма част от населението.
Alexfield
Според теб излиза, че французите масово работят за минимална или близка до минималната заплата...
Цитат
France’s minimum wage (known as SMIC) increased slightly in January 2018 to reach €9.88 per hour, or the equivalent of €1,498.47 per month (around €1,160 after tax).

Източник
New
Цитат(evanka @ 18/10/2018, 10:00) <{POST_SNAPBACK}>
Размера на претенцията лесно може да се окаже колкото банковата сметка.

Какво, като се окаже?

Как за няколко месеца може да нарастне сумата толкова драстично?
evanka
Цитат(Alexfield @ 18/10/2018, 12:58) <{POST_SNAPBACK}>
Според теб излиза, че французите масово работят за минимална или близка до минималната заплата...

Източник

Масово не бих казала, но около половината население е под 1500

https://46db671t3c2iwfvrg2i342sw-wpengine.n...agesalaire1.jpg
evanka
Цитат(New @ 18/10/2018, 14:25) <{POST_SNAPBACK}>
Какво, като се окаже?

Как за няколко месеца може да нарастне сумата толкова драстично?

Защото освен стандартни начисления за закъснение, се добавят и разходите на съдия изпълнител и други администратори...
New
Ясно.
Lestr
Цитат(New @ 17/10/2018, 23:58) <{POST_SNAPBACK}>
Радвам се, че не съм интересна, защото не това ми е идеята, за разлика от теб, предполагам.

Искрено се извинявам за просташкия си пост.

Бях изнервен, защото дъщеря ми работи в чужбина, но това не ме оправдава.

Още веднъж: ИЗВИНЯВАЙ!
Mukaveev
Цитат(evanka @ 18/10/2018, 16:15) <{POST_SNAPBACK}>
Масово не бих казала, но около половината население е под 1500

https://46db671t3c2iwfvrg2i342sw-wpengine.n...agesalaire1.jpg

Хич не е добре............
Lestr
Цитат(Mukaveev @ 18/10/2018, 19:50) <{POST_SNAPBACK}>

Защо говорите само за пари?

Оная с косата е зад гърба ви...
Питето
Я чети малко срещу кои данъци ритаме, щото и това: "наряд от мляко/масло от яловите крави и воловете" също е било официален данък в България, че и яко са трепели (буквално) неплащащите, ма строя фалира неколко пъти и се срина барабар с армията дето го поддържаше. Та ако искаш отново същото се нареждай сред мераклиите да облагат с данък гражданите, които официално нямат доход.
Питето
Цитат(evanka @ 17/10/2018, 15:58) <{POST_SNAPBACK}>
...Какво би станало ако човек няма пари да си го плати?

Ми търси си държава, дето гражданството е на промоция или направо е безплатно. След време, държавата с високия данък гражданство почва да си търси граждани на промоция... или от безплатните, дето пристигнат пеша... svirkam si.gif
Питето
Не сумата, а обидата...
evanka
Цитат(Mukaveev @ 18/10/2018, 18:50) <{POST_SNAPBACK}>

Ми не е.
То и затова дори мигрантите не тичат към Франция.
Alexfield
Това е ужасно! Аз със 1500 евро във Франция бих се чувствал като с 1000 лева в България... не го пожелавам никому... дори на Радио Ереван...
New
Извиненията ти са приети.
agrippa
Цитат(Тарабас @ 16/10/2018, 05:55) <{POST_SNAPBACK}>
Ти тази статия от линка ти прочете ли я? Прочети я и пак опитай.
Човек който работи някъде, плаща и данъци там. И всякакъв вид осигуровки. Как ще стане така, че някой ще го накара да плаща за същата работа данъци и в друга държава. Обясни го как става това правно. И най-важното защо? За какъв кур някой трябва да ви плаща на вас данъци?
За да могат местните чорбаджии и управници да им плащат по-малки заплати и самите да живеят по-охолно. Намерили кого да доят, не става то така. Запор на сметките? Ами ако са празни или на минус? Това се прави с престъпници, а най-големите са си в страната, те трябва да се тръскат първо.

А заплати се изработват, не се дават ей така. Те може да са и много над 3000. Ако има пари, да ги дадат на пенсионерите, те поне ги харчат на местно ниво и стимулират икономиката.
agrippa
Цитат(Радио Ереван @ 17/10/2018, 04:07) <{POST_SNAPBACK}>
...
1000 лева ми стигат, ако не ходя на екскурзия и не си купувам нещо извънредно. Иначе мога да похарча и 5000 лева, но 1000 чисто лева са ми достатъчни. Нямам деца, кола, заеми, наем, така че защо да не ми стигнат? Мога да изкарам дори и с по-малко. Нетната заплата във Варна е под 1000 лева.
Ти си някакъв уникум, ако всички са така, държавата ще колабира, с тоя или без тоя закон. Извинявай за откровението.

Ако пък можеге с малко или по-малко пари, защо сте хвърлили око на чуждите такива?
Радио Ереван
Цитат(Thursday Next @ 17/10/2018, 17:57) <{POST_SNAPBACK}>
Че тогава откъде накъде определяш, че 1000-1200 е достатъчно за всеки, дори за хората с деца, кола, заеми или наем?

Ами като са купували кола, взимали заеми и правили деца да са мислили. Аз мога да изкарам и с по-малко от 1000 лева, а писах 1000-1200 лева. 2400 лева е добър доход за четиричленно семейство.
Радио Ереван
Цитат(Mukaveev @ 17/10/2018, 20:02) <{POST_SNAPBACK}>
Така ли .......и какъв точно държавен служител, питам за да си говорим по материята.....

Юрист съм.
Радио Ереван
Цитат(agrippa @ 20/10/2018, 05:01) <{POST_SNAPBACK}>
Ти си някакъв уникум, ако всички са така, държавата ще колабира, с тоя или без тоя закон. Извинявай за откровението.

Ако пък можеге с малко или по-малко пари, защо сте хвърлили око на чуждите такива?

Би ли конкретизирал, може и на лични, за да не разводняваме темата.
Радио Ереван
Цитат(Mukaveev @ 17/10/2018, 19:57) <{POST_SNAPBACK}>
Слагаш ми мисли в главата които не съм имал ...... това как се води - ,, Въвеждане в заблуда ,,....... fish2.gif
При всичките критики към съдебната власт и твърдия и отказ да се реформира не мисля , че такъв закон би бил справедлив, по скоро би бил една удобна бухалка в ръцете на властта....всичко друго но не и справедлив.

Каква е тази бухалка - 25,50 лева на месец?
Не е ли справедливо всичко да дават нещо на тази държава?
New
А как се плаща за собствено жилище без заем? Или живееш при родителите си?
Радио Ереван
Цитат(Thursday Next @ 17/10/2018, 18:09) <{POST_SNAPBACK}>
Айде стига с тая конституция, бе, на терлик я направихте това разбирачите! Има Закон за българското гражданство, който урежда материята и в който изрично е упоменато при какви случаи може да бъде отнето гражданството:

1. Ако си придобил или си в процедура на придобиване на друго гражданство, може да бъдеш освободен по твое желание.
2. Ако си придобил гражданство вследствие натурализация, тя може да бъде отменена, когато се установи, че си я получил въз основа на неверни или укрити данни.

Това е. Не можеш да отнемеш насила гражданство на хора, които по рождение са твои граждани.

Чл. 2. Българското гражданство се урежда от Конституцията на Република България, от закона и от международните договори, които са в сила при настъпването на фактите или събитията, свързани с гражданството.
Радио Ереван
Цитат(evanka @ 17/10/2018, 16:05) <{POST_SNAPBACK}>
Не знам как си ги представяш нещата, но България не е много свободна да си променя конституцията с небивалици.
Гражданството е право, което държавата ти дължи (освен ако нямаш друго)
Т.е. не виждам как държавата хем ще ти дължи нещо, хем ще иска пари за него.

А ако някой от десет години го няма в България и пет пари не дава за нея, защо му е българско гражданство?
Радио Ереван
Цитат(New @ 20/10/2018, 17:36) <{POST_SNAPBACK}>
А как се плаща за собствено жилище без заем? Или живееш при родителите си?

С пари се плаща, обикновено с евро. Сега ще ме попиташ, как се изкарават толкова кинти...
Досега не съм теглил заем. Надявам се да не ми се налага никога.
Радио Ереван
Цитат(Alexfield @ 18/10/2018, 23:20) <{POST_SNAPBACK}>
Това е ужасно! Аз със 1500 евро във Франция бих се чувствал като с 1000 лева в България... не го пожелавам никому... дори на Радио Ереван...

Това че харча 1000 лева и то ако нямам допълнителни разходи, не значи, че печеля толкова. Не ме мисли.
Радио Ереван
Цитат(Alexfield @ 18/10/2018, 13:58) <{POST_SNAPBACK}>

Източник

Това нетна заплата ли е?
Радио Ереван
Цитат(Thursday Next @ 17/10/2018, 18:03) <{POST_SNAPBACK}>
406.gif 406.gif 406.gif Значи ти ще обложиш населението на територията с данък гражданство, за да го накараш да работи??? Я, моля, би ли ми обяснил по-подробно механизма, по който действието данъчно облагане ще породи противодействието трудов ентусиазъм!

Е не, ти ме уби! Сигурен ли си, че си завършил право? Или те бъркам с Асанча?

"Който не плаща, губи гражданство или полага обществено полезен труд.'' Чети внимателно преди да пишеш.
Радио Ереван
Цитат(wal @ 17/10/2018, 20:06) <{POST_SNAPBACK}>
Относно доенето на гастарбайтерите ни ,налага се да напомня ,че те са един от най-големите инвеститори в България.С изпратените от тях пари близките им се изхранват ,сиреч купуват.Къде отива ДДС-то от пазаруването?!

В бюджета, но още може. wink.gif
Ами тези, които не пращат кинти, а те са много?
Радио Ереван
Цитат(Питето @ 18/10/2018, 20:34) <{POST_SNAPBACK}>
Не сумата, а обидата...

Що не се обиждаха когато като са били малки и държавата даваше пари за тях?
Да не забравяме, че и сега държавата пръска пари за тях по избори.
New
Да, с пари се плаща, взети на кредит.
Lestr
Цитат(Радио Ереван @ 20/10/2018, 16:56) <{POST_SNAPBACK}>
Ами като са купували кола, взимали заеми и правили деца да са мислили. Аз мога да изкарам и с по-малко от 1000 лева, а писах 1000-1200 лева. 2400 лева е добър доход за четиричленно семейство.

2400 лева е добър доход за семейство с две деца до 10-12 години.

После добрият доход става 6-8 хиляди лева.

Иначе, забрави за добро образование на децата.
Питето
Чувал съм, че и доста съм попрочел за разните данъци, и там пише, че е хубаво при прякото облагане на дохода (дето го предлагаш) все пак облагания да има някакъв официален доход, щото иначе държавата почва да прилича на катаджията, дето спрял един пешеходец и го питал: "Ти днес що си без кола?" Пак там пише, че ако набуташ "данък гражданство" при косвените данъци (които облагат предимно изхарченото в територията) то реално ще обложиш неемигриралите и туристите, а емигриралите пак "ще минат метър". a4dff7b7.gif
Питето
Грешка. Не си разбрал как работи държавата.
Цитат(Радио Ереван @ 20/10/2018, 19:40) <{POST_SNAPBACK}>
...

Обяснявам: държавата само преразпределя парите дето е взела от гражданите си и съвсем логично няма как "когато като са били малки и държавата даваше пари за тях". Вярното е: "когато бяха малки, държавата вземаше пари от родителите им, и част от взетото даваше за тяхното (на децата) образование и здравеопазване." От тук следва, че всеки опит да се принудят емигриралите да върнат парите "дето държавата харчела за тях навремето" е обида първо към логиката, второ към родителите им и трето към порасналите деца.
evanka
Цитат(Радио Ереван @ 20/10/2018, 16:39) <{POST_SNAPBACK}>
А ако някой от десет години го няма в България и пет пари не дава за нея, защо му е българско гражданство?

Защото на него дори и да не му пука за България, България няма право да го остави без гражданство по силата на Ню-Йоркската конвенция, която България е подписала.
Т.е. в случая с гражданството, държавата е длъжница, а не индивида.
А ако индивида благоволи и ако има друго гражданство, той доброволно може да се откаже от българското си. Или ако закона го предвижда, то може да му бъде отнотето ако вече има друго. Но българите с повече гражданства не са много, така че държавата иска-не иска ще си ги държи.
Горския
Цитат(Питето @ 20/10/2018, 22:49) <{POST_SNAPBACK}>
е обида първо към логиката

Тази интресна "логика" не съм я чул никъде другаде : нито в "белите", нито в "черните" държави!

Единствено в някои (не даже във всички) пост-социалистически държави. 292.gif misli.gif

Това явно е някакъв соц-атавизъм?! :

"Прошла весна, настало лето,
Спасибо Партии за это!
................
У моей милой грудь бела -
Всё это Партия дала."
Thursday Next
Цитат(Радио Ереван @ 20/10/2018, 18:40) <{POST_SNAPBACK}>
Да не забравяме, че и сега държавата пръска пари за тях по избори.

Държавата е давала за мен парите, които е вземала от майка ми и баща ми. Те парите не се самозараждат в държавния бюджет, сещаш се.
Thursday Next
Цитат(Радио Ереван @ 20/10/2018, 16:36) <{POST_SNAPBACK}>
Чл. 2. Българското гражданство се урежда от Конституцията на Република България, от закона и от международните договори, които са в сила при настъпването на фактите или събитията, свързани с гражданството.

И като стана дума за международните договори, България е страна по Конвенцията за статута на лицата без гражданство и Конвенцията за намаляване на случаите на липса на гражданство. А ти си мечтай да "отнемеш" някому гражданството, щото не ти играе по свирката или не ще да си плаща.

Или казваш, направо да излезем от ООН, да оттеглим ратификацията на всички международни правни актове, по които България е страна, да си променим Конституцията и да си живеем дълго и щастливо като в Западна Сахара или Абхазия.
Питето
Абсурд е в "белите" държави никой да не е чувал за думата "логика".
Горския
Цитат(Питето @ 21/10/2018, 12:54) <{POST_SNAPBACK}>
Абсурд е в "белите" държави никой да не е чувал за думата "логика".

И кой приказва за ДУМАТА "логика" w00tbrows.gif
Радио Ереван
Цитат(Питето @ 20/10/2018, 23:49) <{POST_SNAPBACK}>
Грешка. Не си разбрал как работи държавата.
Обяснявам: държавата само преразпределя парите дето е взела от гражданите си и съвсем логично няма как "когато като са били малки и държавата даваше пари за тях". Вярното е: "когато бяха малки, държавата вземаше пари от родителите им, и част от взетото даваше за тяхното (на децата) образование и здравеопазване." От тук следва, че всеки опит да се принудят емигриралите да върнат парите "дето държавата харчела за тях навремето" е обида първо към логиката, второ към родителите им и трето към порасналите деца.

Не съм писал да се връщат парите. Не знам защо така си ме разбрал.
Когато искаш да си гражданин на една държава обаче, е нормално да плащаш някакви макар и минимални данъци, за да не си ненужен на нея. Ако тя ти е ненужна, откажи се от нея. Отнемането на гражданство е краен и трудноприложим вариант. Много повече ми се иска да се отнеме гражданството на безработните роми, отколкото на емигрантите. За съжаление на практика няма как да стане.
Би могло да се помисли обаче да се спре субсидирането на университети, а студентите да си плащат обучението чрез заеми. Каква ползата от човек завършил медицина и напуснал България? Да го чакаме да прати кинти на роднини ли? Я по-добре да си плати обучението, пък да върви където иска.
Това е леката версия на нашия форум. За да видите пълната версия, моля натиснете тук.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.