Помощ - Търсене - Потребители - Събития
Пълна версия: Искате ли да се подмладите с 20 г. по съдебен път?
Форум АБВ > Общи > Ъ?
Страници: 1, 2
Радио Ереван
https://www.vesti.bg/myzh-zavede-delo-za-da...-rabota-6088582

Някъде четох, че тук сме се събрали само дъртаци и младежи почти нямало между нас.
Аз съм роден през 1979 година, но много ми се иска да съм 1999-ти набор. smile.gif Така че, ако се отвори вратичка за подмладяване, бихте ли си променили датата на раждане или вече мислите за пенсиониране?

D-rA
Цитат(Радио Ереван @ 10/11/2018, 12:46) <{POST_SNAPBACK}>

Някъде четох, че тук сме се събрали само дъртаци и младежи почти нямало между нас.
Аз съм роден през 1979 година, но много ми се иска да съм 1999-ти набор. smile.gif Така че, ако се отвори вратичка за подмладяване, бихте ли си променили датата на раждане или вече мислите за пенсиониране?

Рано ти е да се оплакваш за подкръстието си sunbathing.gif
evanka
Нали сме дъртаци, то наближаваме момента, в който ще започнем да се гордеем и радваме, че сме доживели едиколко си.

Иначе не бих се напъвала да се подмладявам юридически.
Годината на раждане не е проблем, проблем е това, че навсякъде ти я искат, дори и сайтове за пазаруване... От къде на къде?
Ето в/у това трябва да се помисли.
Де факто никъде не е нужна, освен за неща, за които се иска и акт за раждане.
Persian
Аз съм роден през 1979 година, но много ми се иска да съм 1999-ти набор. smile.gif

Не става така smile.gif
Ти си Овца, а 1999г. е Заек. В съчетание Овца и Заек е в сходство, но сходство, не еднаквост smile.gif
Аз също съм Овца, значи ставам 1991 или 2003г. И двете ме уреждат smile.gif

Само за един месец поне да съм на тия години, аз знам кво да правя smile.gif После ако ще да ми е краят на живота.

New
Цитат
"Когато съм на 69 години, съм ограничен, ако съм на 49 години, мога да си купя нова къща, да карам различна кола, да поема повече работа", смята Рателбанд.

Ама, че образ! laughing.gif Искал да поеме повече работа. Ами поеми я, кой не ти дава?! И като я поемеш таз работа, колата и новата къща сами ще си дойдат. Проблемът не е в цифрата в документа, която обозначава възрастта, а фактическото положение.
А иначе го разбирам. Ако трансексуалните, които не са си променили оперативно тялото и технически са от един пол, а се вписват по документи от друг имат право да го правят, защо и той да не може?

Лично аз не искам нищо да си променям. Не смятам, че има смисъл.
Shade
Цитат(Радио Ереван @ 10/11/2018, 02:46) <{POST_SNAPBACK}>
...ако се отвори вратичка за подмладяване, бихте ли си променили датата на раждане или вече мислите за пенсиониране?

Чувствам се на 16 години и усещам, че и акълът ми е някъде там. Така че отвори ли се вратичка за поумняване, на секундата се хвърлям през нея. bleh.gif
wonda_
Вратичка, ама само на хартия - нАучна степен да придобиеш, устройва ли те? animatedwink.gif
wonda_
Ти ако си дъртак, то аз трябва да се готвя вече да умирам от естествена смърт. navikvane.gif Пък не се чувствам стара, ама хич. Но да декларирам, че съм на 34, ми е малко малоумно.
Човекът обаче наистина изглежда по-млад. Браво, добър ген има. Но очевидно и в Холандия има възрастова дискриминация.
Shade
Цитат(wonda_ @ 10/11/2018, 08:42) <{POST_SNAPBACK}>
Вратичка, ама само на хартия - нАучна степен да придобиеш, устройва ли те? animatedwink.gif

Някога на хартия бях "Научен сътрудник 1-ва степен". Като такъв, освен съответстваща заплата разполагах и с 35 дни годишен отпуск.
Вероятно голямата отпуска беше с идеята за много свободно време, през което да мислиш за наука. Обаче от спешна наука (и техника) така и не успях дори веднъж да си ползвам цялата отпуска... sad.gif
Lestr

22 години съм по-стар от теб и ако някой може да върне на 22 няма да го понеса.

Почти всичко съм свършил в този ми живот.

Преживях и доста модераториsmile.gif
Shade
Цитат(Lestr @ 10/11/2018, 10:44) <{POST_SNAPBACK}>
22 години съм по-стар от теб и ако някой може да върне на 22 няма да го понеса.
Почти всичко съм свършил в този ми живот.
Преживях и доста модераториsmile.gif

Наистина ли се усещаш толкова безперспективен, ако отново започнеш от 22? blink.gif
А колко модератори, казваш, измряха по време на дългия ти продуктивен живот?
Persian
Цитат(Shade @ 10/11/2018, 21:26) <{POST_SNAPBACK}>
А колко модератори измряха по време?

Неее smile.gif
Едно е да преживееш, а друго е да надживееш.
Но за съжаление, има и такива случаи.
Администратор от друг форум си замина млад.
Lestr
Цитат(Persian @ 10/11/2018, 21:43) <{POST_SNAPBACK}>
Неее smile.gif
Едно е да преживееш, а друго е да надживееш.
Но за съжаление, има и такива случаи.
Администратор от друг форум си замина млад.

Помня го.

Напивали сме се с него в Слатина.

И с Мане...
Lestr
Отговарям само на “Научен сътрудник- втора степен”

С такива работех, навици...

За оня в Америка ми беше отговорът, ама пустия му таблет...
Питето
Колкото и изобилна да изглежда кьорсофрата, аз искам да си имам само един стомах, а не два като онзи от приказката...
rocco_george
Така че, ако се отвори вратичка за подмладяване, бихте ли си променили датата на раждане или вече мислите за пенсиониране?

Като се сетя,че ще трябва отново да съм на 30 - не!
Горския
Цитат(Lestr @ 10/11/2018, 22:45) <{POST_SNAPBACK}>
И с Мане...

Като сме тръгнали на под-, над-младяване : какво стана с това момиче ?!
Отдавна изчезна, а приятно се говореше с него! sad.gif
Lestr
Цитат(Горския @ 10/11/2018, 23:17) <{POST_SNAPBACK}>
Като сме тръгнали на под-, над-младяване : какво стана с това момиче ?!
Отдавна изчезна, а приятно се говореше с него! sad.gif

Не знам, а беше и много хубава жена.

Имаше сестра в Австрия.
Shade
Цитат(Lestr @ 10/11/2018, 11:51) <{POST_SNAPBACK}>
За оня в Америка ми беше отговорът: Отговарям само на “Научен сътрудник - втора степен”

Като комплекс за малоценност звучи...
Няма лошо, човешко е. harhar.gif

За протокола: не мисля, че почти всичко съм свършил в този ми живот. Ако мога да започна живота си отначало, научната степен е последното, което би ме вълнувало. Има толкова много интересни сфери на човешко познание, в които бих желал да се развия.
Lestr
Цитат(Shade @ 11/11/2018, 00:09) <{POST_SNAPBACK}>
Като комплекс за малоценност звучи...
Няма лошо, човешко е. harhar.gif

За протокола: не мисля, че почти всичко съм свършил в този ми живот. Ако мога да започна живота си отначало, научната степен е последното, което би ме вълнувало. Има толкова много интересни сфери на човешко познание, в които бих желал да се развия.

Да махнем обидния контекст.

Похвално, любознателен си!

Ама си мисля и други неща за теб.

Засега няма да ти ги казвам...
Shade
Цитат(Lestr @ 10/11/2018, 14:45) <{POST_SNAPBACK}>
Да махнем обидния контекст.
Ама си мисля и други неща за теб.
Засега няма да ти ги казвам...

Кажи си ги другите неща, да ти олекне на душата. Обещавам да не се разхленча с настояване за махане на обиден контекст. grin.gif
Alexfield
Thursday Next
Ако в момента е 9, и ти превъртиш часовника с 2 часа назад, колко ще бъде часът?
Питето
Ми ще си отспиш 2 часа повече... еднократно... с евентуално "ресто 2часа недоспиване". Съвсем скоро го играхме това. a4dff7b7.gif
Карабина
Ало, пенциите! Подгответе се за дългото самотно умиране. Демографските и социални процеси сочат, че при пенсионна възрасдт от 65, деца в чуждбина и големите градове и здравеопазване тип "точикаса", остаряването и умирането ще е болезнен и самотен процес. В селата вече има само умиращи старци. Предвид, че жените раждат от 33 и нагоре, а бащи стават за първи път на по 40+ (мургавите братя не влизат в сметката) в близките години самотните стари хора, които нямат близки наоколо (щото близките требва да бачкат, а не да се грижат за някакви 80 годишни изкуфели бабдядки), та самотното умиране ще е тренд. Ориентирайте бизнеса към домове за старци, които предлагат онлайн връзка с фнуците (ако ги има) и разработване на социални дейности от рода на "ФБ спомени за младостта".

fish2.gif

Радио Ереван
Цитат(Thursday Next @ 11/11/2018, 10:08) <{POST_SNAPBACK}>
Ако в момента е 9, и ти превъртиш часовника с 2 часа назад, колко ще бъде часът?

9, но ако всички го превъртим, ще бъде седем. Примерът ти не е особено удачен.
Радио Ереван
Цитат(Карабина @ 11/11/2018, 11:03) <{POST_SNAPBACK}>
Ало, пенциите! Подгответе се за дългото самотно умиране. Демографските и социални процеси сочат, че при пенсионна възрасдт от 65, деца в чуждбина и големите градове и здравеопазване тип "точикаса", остаряването и умирането ще е болезнен и самотен процес. В селата вече има само умиращи старци. Предвид, че жените раждат от 33 и нагоре, а бащи стават за първи път на по 40+ (мургавите братя не влизат в сметката) в близките години самотните стари хора, които нямат близки наоколо (щото близките требва да бачкат, а не да се грижат за някакви 80 годишни изкуфели бабдядки), та самотното умиране ще е тренд. Ориентирайте бизнеса към домове за старци, които предлагат онлайн връзка с фнуците (ако ги има) и разработване на социални дейности от рода на "ФБ спомени за младостта".

fish2.gif

https://megavselena.bg/tya-veche-mahna-20-g...t-vyzrastta-si/
Питето
Ще прощаваш, ама екстраполирането на трендове (предсказанията) в чиято основа стоят хората (предимно техните мераци и нелогични действия), винаги е силно надценено и като размер и като период. Всяко "спукване на балон" във всяка област го доказва, както и че всеки път хората "налапват" яко по следващия трендово-предсказателен балон.
Най-най-малкото е, че това което описа е и пазарен сегмент без много конкуренция, което отваря вратата някой/и оправни люде да измислят адекватно решение което да продават.
Иначе е ясно че селата умират по чисто прагматични/икономически причини, и този процес няма как да бъде спрян, което съвсем не е така за обитателите им.
Питето
Това обезсмисля местенето на рождения ден по документален път. Помисли, при биологичното удължаване на живота няма смисъл от местене на рождената дата защото просто младежката (хайде от мен да мине "средната възраст") ще се удължава, а думата "пенсионер" ще се измества автоматично с десетилетия в бъдещето.
Радио Ереван
Цитат(Питето @ 11/11/2018, 12:01) <{POST_SNAPBACK}>
Това обезсмисля местенето на рождения ден по документален път. Помисли, при биологичното удължаване на живота няма смисъл от местене на рождената дата защото просто младежката (хайде от мен да мине "средната възраст") ще се удължава, а думата "пенсионер" ще се измества автоматично с десетилетия в бъдещето.

След 50 години може би да, но докато стане масово, няма да е безмислено.
Thursday Next
Цитат(Радио Ереван @ 11/11/2018, 11:39) <{POST_SNAPBACK}>
9, но ако всички го превъртим, ще бъде седем. Примерът ти не е особено удачен.

Напротив. Ще продължи да бъде 9. Просто часовниците ни няма да са верни. Независимо от това какво пише в личната ти карта, ти ще си на толкова, на колкото е тялото ти. И това не може да бъде променено, поне засега. Толкоз за подмладяването по съдебен ред.
Карабина
След 10 години за г-жа Париш ще се сещат точно толкова (избрани по определен признак малцинства), колкото и за овцата Доли. Баба Гицка от Поибрене и кака Донка от Квазиказичене ще са точно с 10 години по-стари, а може би дори и малко по-умрели...
Радио Ереван
Цитат(Карабина @ 11/11/2018, 14:40) <{POST_SNAPBACK}>
След 10 години за г-жа Париш ще се сещат точно толкова (избрани по определен признак малцинства), колкото и за овцата Доли. Баба Гицка от Поибрене и кака Донка от Квазиказичене ще са точно с 10 години по-стари, а може би дори и малко по-умрели...

Само че не става въпрос за баба Гицка и кака Донка, а по принцип. Ако имаш кинти след 20 години, има шанс да се подмладиш.
Радио Ереван
Цитат(Thursday Next @ 11/11/2018, 14:19) <{POST_SNAPBACK}>
Напротив. Ще продължи да бъде 9. Просто часовниците ни няма да са верни. Независимо от това какво пише в личната ти карта, ти ще си на толкова, на колкото е тялото ти. И това не може да бъде променено, поне засега. Толкоз за подмладяването по съдебен ред.

Ако сменят времето няма да е девет. Друг е въпросът кога слънцето ще изгрее.

Не може, а според мен и не трябва да бъде променяно.
Макарена
Бъркаш леко нещата. Примерът с часовника е неудачен, защото Времето е прието да се брои чрез изминали секунди за кратки периоди и брой обиколки на Земята около Слънцето за по-дълги. Няма начин да преместиш нещо от тези неща. Дори да върнеш Земята две обиколки, не можеш да върнеш изминалите секунди, защото те, от 1956-та насам, не зависят вече от астрономията, а от трептенията на цезия.

Може би ако успееш да спреш и тези трептения, ще успееш да спреш и Времето, но не и да го върнеш назад. svirkam si.gif

Накратко - нищо не зависи от часовника, той е само за удобство.

Cayen

Като невръстни искаме да пораснем пък като стане това искаме връщане назад.
Всъщност някъде във времепространството ние сме това, което сме били , сме или си мечтаем да бъдем само че сме слепи от алчност постоянно да искаме все още и още и не можем реално да изживеем различностите си сега в този момент .

Някой си съдия не е нужно да се грижи за това какво щяло да стане с преживелиците на този човек му в миналото му, то си е проблем на човека дали ще го понесе а също и дали ще понесе собствената си (само)измама.
Имах позната неомъжена и без деца друго не знам за нея и близките и. Беше отличен екскурзовод и по незнам какъв начин беше успяла да промени възрастта си с 10 години надолу по лична карта за да не я пенсионират.Всички нейни колеги и познати знаеха това и какво от това?По документи тя си беше все още в играта,беше много успешна и никой не се впечатляваше освен клюкарите и какво от това?
.
На персоналния въпрос отговарям с не. Няма да променям нищо по документи но на една определена от мен възраст ще започна обратно броене. wink.gif Може и ти пробваш и може би -voila!- всичко ще бъде както си го поискаш.

wal
Цитат

Това в никакъв случай няма да те направи по - млад!!Няма как да излъжеш биологията с .....промяна на годината на раждане в личната карта.За пенсионирането - нищо не ти пречи да работиш и като пенсионер.
Радио Ереван
Цитат(Макарена @ 11/11/2018, 17:13) <{POST_SNAPBACK}>
Бъркаш леко нещата. Примерът с часовника е неудачен, защото Времето е прието да се брои чрез изминали секунди за кратки периоди и брой обиколки на Земята около Слънцето за по-дълги. Няма начин да преместиш нещо от тези неща. Дори да върнеш Земята две обиколки, не можеш да върнеш изминалите секунди, защото те, от 1956-та насам, не зависят вече от астрономията, а от трептенията на цезия.

Може би ако успееш да спреш и тези трептения, ще успееш да спреш и Времето, но не и да го върнеш назад. svirkam si.gif

Накратко - нищо не зависи от часовника, той е само за удобство.

Мисълта ми беше друга. Ако се премести времето с два часа назад, а отивам на работа в девет часа, всъщност ще ходя в 11 ч. астрономическо време.
Така е, часовникът е само за удобство.
Радио Ереван
Цитат(wal @ 11/11/2018, 20:00) <{POST_SNAPBACK}>
Това в никакъв случай няма да те направи по - млад!!Няма как да излъжеш биологията с .....промяна на годината на раждане в личната карта.За пенсионирането - нищо не ти пречи да работиш и като пенсионер.

Абсолютно вярно, но първо темата е в "Ъ" и второ, можеш да се представиш за по-млад, ако има кой да ти повярва. smile.gif
Lestr
Цитат(Alexfield @ 11/11/2018, 09:28) <{POST_SNAPBACK}>

Толкова ли ти е приятно да се подиграваш с хората?

Мога да го правя в пъти повече от теб.

Ама в теб е властта.

Жалка работа...
Shade
Цитат(Lestr @ 11/11/2018, 12:37) <{POST_SNAPBACK}>
Толкова ли ти е приятно да се подиграваш с хората?
Мога да го правя в пъти повече от теб.

А, не можеш. Вероятно обстоятелството, че си изключително етичен, те спира: "Ама си мисля и други неща за теб. Засега няма да ти ги казвам..." good.gif
Lestr
Цитат(Shade @ 11/11/2018, 23:24) <{POST_SNAPBACK}>
А, не можеш. Вероятно обстоятелството, че си изключително етичен, те спира: "Ама си мисля и други неща за теб. Засега няма да ти ги казвам..." good.gif

Искаш ли да спрем тази безсмислена война на думи?

Аз се уморих...

Все пак съм пенсионерsmile.gif
Lestr
Цитат(Радио Ереван @ 11/11/2018, 21:17) <{POST_SNAPBACK}>
Абсолютно вярно, но първо темата е в "Ъ" и второ, можеш да се представиш за по-млад, ако има кой да ти повярва. smile.gif

Щом бе, аз му вярвам.

Не може да има по-стари от менsmile.gif
Shade
Цитат(Lestr @ 11/11/2018, 13:50) <{POST_SNAPBACK}>
Искаш ли да спрем тази безсмислена война на думи?
Аз се уморих...
Все пак съм пенсионерsmile.gif

Хм, странен постинг... misli.gif
Твърдение, че нещо е безсмислено остава празни приказки, ако е подкрепено само с аргумента, че някой бил уморен пенсионер.
Нещо повече: типично е един вял уморен пенсионер да не се включи в дискусия, в която не вижда смисъл. Явно дискусията те увлича, след като вземаш отношение.

Така че ако трябва да обобщим и да сме честни, единствената безсмислица в горния постинг е споменатото твърдение.
Lestr
Цитат(Shade @ 12/11/2018, 00:57) <{POST_SNAPBACK}>
Хм, странен постинг... misli.gif
Твърдение, че нещо е безсмислено, базирано само на това, че някой бил уморен пенсионер, не го прави вярно.
Нещо повече: за един вял уморен пенсионер би било по-логично да не се включи в дискусия, в която не вижда смисъл. Явно дискусията те увлича, след като вземаш отношение.

Така че ако трябва да обобщим и да сме честни, единствената безсмислица в горния постинг е споменатото твърдение.

Просто те помолих да престанем със заяжданията.

Сигурно сме набори, защо да правим шоу на по-младите?
Shade
Цитат(Lestr @ 11/11/2018, 15:08) <{POST_SNAPBACK}>
Просто те помолих да престанем със заяжданията.
Сигурно сме набори, защо да правим шоу на по-младите?

И таз добра! Нима не усещаш, че хленченето ни в клин, ни в ръкав, че някой се бил заяждал с теб, си е живо заяждане?
Значи според теб да изкажеш становище, да зададеш въпрос, да получиш отговор, не е нормална дискусия, а заяждане? blink.gif
В такъв случай, ако наистина ти е толкова трудно да се държиш естествено и непринудено, да беше си спестил настоящото заяждане и асоциираното с него поредно шоу за по-младите, и никой нямаше да се занимава с теб.
Горския
Цитат(Shade @ 12/11/2018, 02:47) <{POST_SNAPBACK}>
И таз добра! Нима не усещаш, че хленченето ни в клин, ни в ръкав, че някой се бил заяждал с теб, си е живо заяждане?

Първо, не е хленчене и второ, не е заяждане!
Тук май някой друг хленчи от прекалена ... чувствителност! sad.gif

И не ме карай да се аргументирам, знаеш че никога не го правя! angel2.gif

Нещо съвсем друго за разведряване, по повод на отпуските (говориш за 35 дни) : имах ... 52 дена отпуска (годишна) - 52 РАБОТНИ дни, т.е. от понеделник до петък и извън официалните почивни дни! Естествено, никога не съм ги ползвал всичките : доскучаваше ми! fish2.gif
Alexfield
Да, прав си. Не трябваше да очаквам от теб да разбереш, какво казвам със споделянето на този клип.
Мането се фръцнА и се изнесе от форума.

П.П. Направи си форум и там властта ще е у теб, обещавам.
agrippa
Цитат(Радио Ереван @ 10/11/2018, 04:46) <{POST_SNAPBACK}>

Датата на раждане няма да ни подмлади, а само ще отдалечи пенсионирането. Съответно ще удължи трудовите мъки.
Виж, ако има някакви хапчета за подмладяване или други средсва, с радост ще ги пробвам.
Горския
Цитат(Lestr @ 12/11/2018, 00:19) <{POST_SNAPBACK}>
Не може да има по-стари от менsmile.gif

Има, има ! svirkam si.gif
Това е леката версия на нашия форум. За да видите пълната версия, моля натиснете тук.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.