Помощ - Търсене - Потребители - Събития
Пълна версия: Искате ли да се подмладите с 20 г. по съдебен път?
Форум АБВ > Общи > Ъ?
Страници: 1, 2
agrippa
Цитат(Thursday Next @ 11/11/2018, 06:19) <{POST_SNAPBACK}>
Напротив. Ще продължи да бъде 9. Просто часовниците ни няма да са верни. Независимо от това какво пише в личната ти карта, ти ще си на толкова, на колкото е тялото ти. И това не може да бъде променено, поне засега. Толкоз за подмладяването по съдебен ред.

Разказвали са ми за едни бежанци от Македония, дето след като забягват в България без документи, се пишет в новите си такива за ... примерно 10 години по-стари, за да се пенсионират по-рано. Та това е по-добрият вариант мисля. Млад, жизнерадостен и дееспособен пенсионер, някоя "млада баба" край него... sunbathing.gif
Ако пък тука списващите знаят някакви проверени средства за физическо и трайно подмладяване, нека ги споделят тука пред колегите си. И без да изискват разни дребни или средни суми, както правят сегашните мошеници...
NVJ
Какво са 20 години, минават.
39 годишен млад човек.
agrippa
Цитат(Cayen @ 11/11/2018, 10:14) <{POST_SNAPBACK}>
Имах позната неомъжена и без деца друго не знам за нея и близките и. Беше отличен екскурзовод и по незнам какъв начин беше успяла да промени възрастта си с 10 години надолу по лична карта за да не я пенсионират.Всички нейни колеги и познати знаеха това и какво от това?По документи тя си беше все още в играта,беше много успешна и никой не се впечатляваше освен клюкарите и какво от това?
В България още ли пенсионират насила, като достигнеш пенсионна възраст? В частните фирми не дават ли работа докато можеш да я вършеш?
Shade
Цитат(Горския @ 12/11/2018, 02:39) <{POST_SNAPBACK}>
Първо, не е хленчене и второ, не е заяждане!
Тук май някой друг хленчи от прекалена ... чувствителност! sad.gif

И не ме карай да се аргументирам, знаеш че никога не го правя! angel2.gif

Нещо съвсем друго за разведряване, по повод на отпуските (говориш за 35 дни) : имах ... 52 дена отпуска (годишна) - 52 РАБОТНИ дни, т.е. от понеделник до петък и извън официалните почивни дни! Естествено, никога не съм ги ползвал всичките : доскучаваше ми! fish2.gif

Абе опитвам да намекна по най-безболезнен начин и неаргументиран начин, че инфантилното поведение не е на място, но явно нямам успех. smile.gif

За отпуските. Така и не знам колко дни неизползван отпуск имах. Сигурно доста дни се бяха натрупали с годините.
Радио Ереван
Цитат(Alexfield @ 12/11/2018, 14:23) <{POST_SNAPBACK}>
П.П. Направи си форум и там властта ще е у теб, обещавам.

И да даде инфо тук за него ... или не може? az takovata.gif
Lestr
Цитат(Горския @ 12/11/2018, 12:39) <{POST_SNAPBACK}>
Първо, не е хленчене и второ, не е заяждане!
Тук май някой друг хленчи от прекалена ... чувствителност! sad.gif

И не ме карай да се аргументирам, знаеш че никога не го правя! angel2.gif

Нещо съвсем друго за разведряване, по повод на отпуските (говориш за 35 дни) : имах ... 52 дена отпуска (годишна) - 52 РАБОТНИ дни, т.е. от понеделник до петък и извън официалните почивни дни! Естествено, никога не съм ги ползвал всичките : доскучаваше ми! fish2.gif

Това с отпуските е интересен въпрос. Особено за работещите в минно-обогатителни предприятия, където работих 35 години. Не че не исках, не ми даваха да я ползвам цялата. Пенсионирах се с натрупани 138 дни неползвани... Е, платиха гиsmile.gif
Питето
Като се замисля, ако държавата вземе че въведе тази услуга (промяна на възрастта) срещу четирицифрена сума/на десетилетие, ще има повече постъпления в хазната отколкото ако държавата се мъчи да вдига бензина с 50 стотинки.
Thursday Next
Не точно от Македония, а от Западните покрайнини. За Пишурка става дума.

https://trud.bg/%D1%81%D1%82%D0%BE-%D0%B3%D...BE%D1%82%D0%B0/

Thursday Next
Цитат
Накратко - нищо не зависи от часовника, той е само за удобство.

Благодаря, това се опитвах да кажа.
Времето не зависи от часовника.
Възрастта не зависи от личната карта.
Thursday Next
Цитат(Радио Ереван @ 11/11/2018, 17:11) <{POST_SNAPBACK}>
Ако сменят времето няма да е девет. Друг е въпросът кога слънцето ще изгрее.

Не може, а според мен и не трябва да бъде променяно.

Не може смислен контрааргумент да започва с условие. Няма "ако". Тъпо е да се опитваш да бориш общото правило с частни случаи.

Ако Левски имаше ботуши, а Ботев - каска ...
Радио Ереван
Цитат(Thursday Next @ 13/11/2018, 15:29) <{POST_SNAPBACK}>
Не може смислен контрааргумент да започва с условие. Няма "ако". Тъпо е да се опитваш да бориш общото правило с частни случаи.

Ако Левски имаше ботуши, а Ботев - каска ...

Защо да не може? Нали разсъждаваме хипотетично.
Всяка година минаваме към лятно часово време. Астрономически е седем часа, но за нас е осем, докато не се върнем към зимно време.
Cayen
Пенсионирането си е пенсиониране, то е право и се придобива за определен осигурителен стаж и възраст. А това дали ще продължиш да работиш е въпрос на възможности и желание от двете страни. Нищо не е насила.
Карабина
Виждам в близките 15 години тежка участ за човечеството. Водата няма да може да се пие - микропластмасата ще бъде навсякъде и корпорациите ще започнат да продават БИО-вода на баснословна цена, опакована в мегавегаинджектоплякторни суперултра здравостловни опаковки, екструдирани от екскрементите на дълбокотаванен паяк.
Ще има бури с невиждана сила, наводнения, суша, пожари и земетресения! До 30 години земното кълбо ще е полу-пустиня, а след още 30 - кълбото ще е вече цела пустиня.
Земляните ще мутират в новочовеци, тъй като еволюционното развитие на сапиенса няма да може да отговори на тембовете на техническата революция и единствено качествени скокове в издънки от нормалното ще могат да се адаптират към новата среда. HomoNewAgeros ще дойде.
Ще се роди второто дете с тюленова кожа.
Япония ке потъне! ....
и ъъъ... а, да - страшен дъжд ще вали!

Понаекстраполирах трендове малко :-)
да има :-)

Ето и новините от последния час:
Кака Донка живее сама, защото нейния човек почина, а не ще да ходи в големио град при децата, където не познава никой, където се губи на втората пряка, където мислят че диалекта ѝ е чужд език и където слънцето грее пред блока само 30 минути, защото след 30 минути съседния блок засенчва пейката. Кака Радка има 5 кокошки и прасе, но ще махне прасето, защото децата и фнуците станаха вегани и не ги щат бурканите. На нея ейчицата и малко праз от градината и стигат. От тая комшйка домат, от оная чушчица. Ще помине докато дойде часът.
Баба Гицка почина без да дочака увеличението на скъсените си хромозоми.
Но бизнеса си е бизнес! Гусин Примамков от Горно Пъхчево намери връзки и си смени в паспорта датата на раждане с минус 20 годин. И сега ще получава пенсия 20 години по-дълго! Уредил е и децата му така да направят.
Но и това е нищо! Самун Перкалезов от Смочево, Дупнишко, е взел Македонски паспорт!
Persian
Цитат(Карабина @ 23/11/2018, 15:38) <{POST_SNAPBACK}>

Виждам в близките 15 години тежка участ за човечеството.
- Така е с очилата за оксижен smile.gif През прозрачните се вижда по-добре smile.gif

Гусин Примамков от Горно Пъхчево намери връзки и си смени в паспорта датата на раждане с минус 20 годин. И сега ще получава пенсия 20 години по-дълго! Уредил е и децата му така да направят.
- Да, обаче като е уреждал децата е забравил да им каже, че първо трябва да се пенсионират sad.gif Сега ще трябва да бачкат 20 години повече и няма да доживеят до пенсия smile.gif

Карабина
Оф. Благодаря, че ми каза за очилата: от известно време се чудех защо ми стяга каската...

Сега е по-добре! Виждам светлина в тунела! Което значи, че влакът пристига навреме sunbathing.gif
Радио Ереван
Цитат(Питето @ 12/11/2018, 20:54) <{POST_SNAPBACK}>
Като се замисля, ако държавата вземе че въведе тази услуга (промяна на възрастта) срещу четирицифрена сума/на десетилетие, ще има повече постъпления в хазната отколкото ако държавата се мъчи да вдига бензина с 50 стотинки.

Едното не изключва другото.
Питето
Алчнееш, а този начин на мислене често води до "накрая нито ХХХ, нито УУУ". Накратко: и двете едновременно може, ама едното ще е с мерак, а другото ще е със зор, а хората обичат да си отмъщават когато някой ги назорва. Аз лично (ако имах власт да го направя) бих взел парите на мераклиите за документно подмладяване, а горивото няма да пипам, щото там има нещо като мултипликатор и тези 50стотинки днес, до изборите ще докарат у електората "усещане за прецакване със стотачки", което ще ми изяде главата.
Радио Ереван
Цитат(Питето @ 27/11/2018, 22:30) <{POST_SNAPBACK}>
Алчнееш, а този начин на мислене често води до "накрая нито ХХХ, нито УУУ". Накратко: и двете едновременно може, ама едното ще е с мерак, а другото ще е със зор, а хората обичат да си отмъщават когато някой ги назорва. Аз лично (ако имах власт да го направя) бих взел парите на мераклиите за документно подмладяване, а горивото няма да пипам, щото там има нещо като мултипликатор и тези 50стотинки днес, до изборите ще докарат у електората "усещане за прецакване със стотачки", което ще ми изяде главата.

Хората не могат без гориво. Щат не щат ще го купуват. Избори засега не се задават.
Питето
... а горива много. Ако едното не ти пасва, вземаш друго, трето...
Alexfield
Аз не мисля, че ще има повече от 1-2 ма желаещи, ама надали биха си платили по 10 бона на десетилетие. Вътрешно усещане.
Alexfield
Да попитам за един правен казус: Аз съм завършил училище на 18 години. Ако стана с 20 години по-млад, на -2 години ли ще си получа дипломата за средно образование?
Макарена
Искам да изживея следващия си живот наобратно. С появата си разрешаваш проблема със смъртта. След това се събуждаш в старчески дом и започваш да се чувстваш все по-добре с всеки изминал ден. Изхвърлят те, защото си прекалено здрав, за да си там, отиваш да си вземеш пенсията, а на първия си работен ден получаваш златен часовник и ти организират парти. Работиш 40 години, докато не станеш прекалено млад, за да се насладиш на пенсионирането си.
Купонясваш, пиеш алкохол и си живееш охолно, след което започва гимназията. След това идва началното, превръщаш се в дете и си играеш по цял ден. Нямаш никакви отговорности, ставаш бебе, и идва време за раждането. След това прекарваш 9 месеца, плувайки в условия, наподобяващи тези в луксозен спа-център с централно отопление и неограничен рум сервиз. И воала - приключваш като оргазъм!

Уди Алън
Persian
Цитат(Макарена @ 29/11/2018, 08:44) <{POST_SNAPBACK}>

Не е добре така smile.gif
Има един филм по почти същото описание.
Човека някъде над 80 годишен в инвалидна количка.
Започна обратното отчитане на годините, но като стигна някъде около 40 или там някъде се влюби в една и тя в него.
Една голяма любов, но с времето стана невъзможна sad.gif
Той ставаше по- млад, а тя остаряваше.
На края на филма той беше бебе, а тя старица и го държеше в ръцете си в очакване на краят му.
New
Ха-ха, много свежо! smile.gif
Питето
Е, щом може за един, ще може за много. В смисъл, че ще се подмладяват заедно. На некой сценарист може да му допадне идеята...
Като цяло, ще се живее на пълни обороти и по-пълноценно от сега, щото ще знаеш с колко време разполагаш и ще имаш "ТОЗИ АКЪЛ АМА НА ОНЕЗИ ГОДИНИ".
Питето
Остави дипломата, шофьорската книжка отлита...
agrippa
Цитат(Alexfield @ 28/11/2018, 14:21) <{POST_SNAPBACK}>
Да попитам за един правен казус: Аз съм завършил училище на 18 години. Ако стана с 20 години по-млад, на -2 години ли ще си получа дипломата за средно образование?
Няма, изгаряш. Ще искаш да ходиш на училище само за кеф и социални контакти с готовата диплома в джоба?
Може обаче да си изтатуираш имената някъде на видно място (или стискаш кръщелно с празна дата), та като се родиш, пак да си ти.
Радио Ереван
Цитат(Alexfield @ 28/11/2018, 22:21) <{POST_SNAPBACK}>

Ще се въведат някакви ограничения предполагам. Примерно да имаш навършени поне 40 години, ако искаш да се подмладиш с 20 години.
То туй подмладяване е за дъртаци, а не за младежи.
Alexfield
Ама дай да вкараме малко конкретика, че ти май не схващаш, какво с какво се разминава.
Човек се ражда 1960-та година. Завършва средно образование 1978-ма година. Сега е на 58 години - повече от 40. Сменя си дата на раждане на 1980-та година. Отива да кандидатства за работа с рождена дата 1980-та и диплома за завършено средно образование издадена 1978-ма. Също така ще ми е интересно да видя една примерна автобиография на такъв човек, как е учил преди да се роди и как е работил на трудов договор като малолетен.
Питето
Пак ще остане на сухо, щото филтъра вече ще бъде "без такива дето са се подмладили документално, щото явно крият нещо"... laughing.gif

Баси, всички си мислят, че "чорбаджиите" са тъпи та вдлъбнати (като в детските приказки за Хитър Петър), а богатството им е паднало от небето, съвсем случайно и крайно несправедливо. То и за "лошите" така смятат (че са тъпи и яки, което също е огромна заблуда) но ще излезем от темата.
Радио Ереван
Цитат(Alexfield @ 25/12/2018, 23:48) <{POST_SNAPBACK}>
Ама дай да вкараме малко конкретика, че ти май не схващаш, какво с какво се разминава.
Човек се ражда 1960-та година. Завършва средно образование 1978-ма година. Сега е на 58 години - повече от 40. Сменя си дата на раждане на 1980-та година. Отива да кандидатства за работа с рождена дата 1980-та и диплома за завършено средно образование издадена 1978-ма. Също така ще ми е интересно да видя една примерна автобиография на такъв човек, как е учил преди да се роди и как е работил на трудов договор като малолетен.

Има ли средно образование, има. Кога го е завършил е без значение. smile.gif
Има ли трудов стаж, има. Кога го е направил, също няма значение. smile.gif
Той може и дете да е направил на -2 години, но какво от туй?
Все пак за такива формалисти като теб би могло да се въведат отрицателни години. wink.gif

Задали един и същ въпрос на ученик, икономист и адвокат: Колко прави 3+3?
Ученикът веднага отвърнал:
- 3+3 е равно на 6.
Икономистът отговорил:
- Вероятно е 6, но може да бъде и 7 или 5, зависи от икономическата конюнктура.
Адвокатът затворил вратата, затворил вратата, седнал на стола си и отговорил с въпрос:
- А Вие колко искате да прави?
Питето
а ето какво се случва, когато доказваш каквото си искаш:
— Отказвам да приведа доказателства, че съществувам — казва бог, — защото доказателствата изключват вярата, а ако няма вяра, аз съм нищо.
— Но — отвръща човекът — Вавилонската рибка е пълно опровержение на това, нали? Тя не може да се е развила по някаква случайност. Тя е доказателство, че ти съществуваш и следователно, според собствените ти доводи, не съществуваш. И тъй като това се опитвахме да докажем, спорът може да се счита за приключил.
— Олеле… — каза бог — не се бях сетил за това — и тозчас изчезна, отвеян от тази ефирна логика.
— О, я виж колко лесно стана — казва си човекът и както е насъбрал инерция, решава да докаже, че черното е бяло, и бива прегазен на следващата зебра.
Alexfield
Отново грешиш. Много по-просто е:
В момента, в който те хванат в несъответствие - нарича се лъжа, просто те отсвирват, защото на никой не му се занимава с лъжци.
Радио Ереван
Цитат(Alexfield @ 28/12/2018, 16:18) <{POST_SNAPBACK}>
Отново грешиш. Много по-просто е:
В момента, в който те хванат в несъответствие - нарича се лъжа, просто те отсвирват, защото на никой не му се занимава с лъжци.

Ми дай тогава да отсвирим почти всички политици. Толкова ли е просто?
agrippa
Цитат(Радио Ереван @ 01/01/2019, 14:40) <{POST_SNAPBACK}>
Ми дай тогава да отсвирим почти всички политици. Толкова ли е просто?

Въобще не е просто. Било е, когато цялото племе се е събирало на площада и правосъдието се е вършало веднага и на място. Откакто държавите са станали големи, необятни, появила се е администрация, посредници и представители, служби и органи, нещата стават сложни до невъзможни. Системата се защитава и самовъзпроизвежда, а народа търси утеха с вещества, гледки или дейности, отвличащи го от суровата действителност.
Това е леката версия на нашия форум. За да видите пълната версия, моля натиснете тук.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.