Помощ - Търсене - Потребители - Събития
Пълна версия: Война между САЩ и Русия?
Форум АБВ > Общи > Обща дискусия
Страници: 1, 2, 3, 4
Lestr
Цитат(Alexfield @ 10/12/2018, 00:41) <{POST_SNAPBACK}>
Добре, имаме поредния клъвнал.
Хайде сега, ако обичаш, да кажеш коя част от света са "окупирали", "анексирали" САЩ.
Обещавам (след публикуван списък с дати и линкове) да направя и аз същото, но за Русия/СССР (вече съм го правил във форума - ще го направя пак).

http://glasove.com/categories/komentari/ne...stveni-ot-sasht
Norman
Цитат(Lestr @ 10/12/2018, 09:36) <{POST_SNAPBACK}>

То хубаво, ама задачката беше малко по-различна:
Цитат
Хайде сега, ако обичаш, да кажеш коя част от света са "окупирали", "анексирали" САЩ.

...и, не давай за пример анексията на Тексас, щото там Конгресът на САЩ само гласува законопроект за анекс при подходящи за това условия, а Парламентът на Тексас (все още мексикански) привежда местното законодателство в добро съответствие с това на южните щати. Т.е. тексасците всячески са искали да се отделят от Мексико и да се присъединят към САЩ, а това е съвсем друга бирария...
Lestr
Цитат(Norman @ 10/12/2018, 11:16) <{POST_SNAPBACK}>
То хубаво, ама задачката беше малко по-различна:

...и, не давай за пример анексията на Тексас, щото там Конгресът на САЩ само гласува законопроект за анекс при подходящи за това условия, а Парламентът на Тексас (все още мексикански) привежда местното законодателство в добро съответствие с това на южните щати. Т.е. тексасците всячески са искали да се отделят от Мексико и да се присъединят към САЩ, а това е съвсем друга бирария...

Просто ме мързеше да селектирам, затова дадох целия линк.

Между другото четох някъде, че Тексас искали да се отделят от САЩ...
Горския
Цитат(Lestr @ 10/12/2018, 12:23) <{POST_SNAPBACK}>
Между другото четох някъде, че Тексас искали да се отделят от САЩ...

Та въпросът беше : "Хайде сега, ако обичаш, да кажеш коя част от света са окупирали, анексирали САЩ."

Е ? kicking.gif
Ask
Цитат(Thursday Next @ 08/12/2018, 23:32) <{POST_SNAPBACK}>
Колкото и да е странно, с единия си бъгав самолетоносач Русия се репчи несравнимо повече от Щатите, дори с тоя нарцистичен президент.

ПП. Пише се "акОстират".

И... допълвайки те: плават, а не плуват.
Alexfield
Очевидно ти е трудно да се аргументираш с думи и затова се опитваш да го направиш с линк към някаква антиамериканска пропаганда. Един от коментарите много точно го описва: "Пропаганда. 3/4 не са войни в тоя списък."
Взимам една от точките в списъка, която съдържа думата "окупация":
"1970 г. - Оман, окупация от армията на САЩ за предотвратяване на нахлуване от страна на Иран."
Търсих да намеря нещо по въпроса - нищо. Ти ще намериш ли нещо или ще се съгласиш, че става дума за фалшива новина?
Lestr
Цитат(Alexfield @ 10/12/2018, 12:32) <{POST_SNAPBACK}>
Очевидно ти е трудно да се аргументираш с думи и затова се опитваш да го направиш с линк към някаква антиамериканска пропаганда. Един от коментарите много точно го описва: "Пропаганда. 3/4 не са войни в тоя списък."
Взимам една от точките в списъка, която съдържа думата "окупация":
"1970 г. - Оман, окупация от армията на САЩ за предотвратяване на нахлуване от страна на Иран."
Търсих да намеря нещо по въпроса - нищо. Ти ще намериш ли нещо или ще се съгласиш, че става дума за фалшива новина?

Я да видим твоя списък с окупациите/анексациите на Русия.

Не ми давай примери отпреди ВСВ.
Горския
Цитат(Lestr @ 10/12/2018, 20:56) <{POST_SNAPBACK}>
Не ми давай примери отпреди ВСВ.

Значи ти можеш да даваш примери от ... 1890 (линка ти), за USA, но за СССР трябва да не е преди ВСВ?!

Впрочем, за да не сбъркаме : кога влиза СССР във ВСВ?
Lestr
Цитат(Горския @ 10/12/2018, 20:32) <{POST_SNAPBACK}>
Значи ти можеш да даваш примери от ... 1890 (линка ти), за USA, но за СССР трябва да не е преди ВСВ?!

Впрочем, за да не сбъркаме : кога влиза СССР във ВСВ?

За примерите отговорих на Норман.

СССР дефакто влизат във войната с подялбата на Полша с германците и окупирането на прибалтийските републики.
Alexfield
Нещо се опитваш да ме пързаляш по мокри вестници.
Аз казах (причина):
"Хайде сега, ако обичаш, да кажеш коя част от света са "окупирали", "анексирали" САЩ." - списъкът ти не струва пукната пара, дори не го оспори.
После (следствие):
"Обещавам (след публикуван списък с дати и линкове) да направя и аз същото, но за Русия/СССР"
Надявам се да не деградираме до обяснения какво е причинно-следствена връзка.
Та нека да караме подред: Ти кажи "А" (причината), а после аз ще кажа "Б" (следствие).
До тук ти с тоя линк хвърли някакви глупости за обсъждане. Не съжалявам, но аз няма да падна на това ниво.
Връщам те на въпроса:
"Хайде сега, ако обичаш, да кажеш коя част от света са окупирали, анексирали САЩ."
Напомням ти - не си отговорил.

Цитат
Не ми давай примери отпреди ВСВ

Всъщност искаш ли да обсъдим и релацията ВСВ и 1970-та?
Като за начало кажи кога свършва ВСВ.
c@t
Хехехе наистина е яко. Сега се сетих, че само самолет, танк и Мерцедес в selenite grey magno съм виждала.
Сигурно дамата от ФБ е постнала закодирано съобщение, че Трабант ще изнесе догодина нов модел на пазара в.....шикозно gun grey w00tbrows.gif 264.gif
Lestr
Цитат(Alexfield @ 10/12/2018, 21:13) <{POST_SNAPBACK}>
Нещо се опитваш да ме пързаляш по мокри вестници.
Аз казах (причина):
"Хайде сега, ако обичаш, да кажеш коя част от света са "окупирали", "анексирали" САЩ." - списъкът ти не струва пукната пара, дори не го оспори.
После (следствие):
"Обещавам (след публикуван списък с дати и линкове) да направя и аз същото, но за Русия/СССР"
Надявам се да не деградираме до обяснения какво е причинно-следствена връзка.
Та нека да караме подред: Ти кажи "А" (причината), а после аз ще кажа "Б" (следствие).
До тук ти с тоя линк хвърли някакви глупости за обсъждане. Не съжалявам, но аз няма да падна на това ниво.
Връщам те на въпроса:
"Хайде сега, ако обичаш, да кажеш коя част от света са окупирали, анексирали САЩ."
Напомням ти - не си отговорил.

Всъщност искаш ли да обсъдим и релацията ВСВ и 1970-та?
Като за начало кажи кога свършва ВСВ.

За окупация се сещам за Хаити и Ирак.

ВСВ свършва с капитулацията на Ялония, 2.09.1945г.
Norman
Цитат(c@t @ 10/12/2018, 21:36) <{POST_SNAPBACK}>
Сигурно дамата от ФБ....

Аз не намерих такъв пост (и такъв потребител във FB), но така или иначе, тази картинка отдавна е известна просто илюстрация към стария руски виц за самолет ИЛ-2086.
Norman
Цитат(Lestr @ 10/12/2018, 21:53) <{POST_SNAPBACK}>
ВСВ свършва с капитулацията на Ялония, 2.09.1945г.

Да, ама не.
Капитулация, за съжаление означава само край на бойните действия, но не и на войната. За последното са необходими съвсем други документи. За ВСВ това е Договорът от Сан Франциско, подписан на 28-ми април 1952-ра.
ДОГОВОРЪТ НЕ Е ПОДПИСАН ОТ СССР!
Основанието? Много просто - в този договор не се засяга темата за остров Сахалин и Курилските острови, които СССР вече са си засвоили по силата на договорките между Сталин, Чърчил и Рузвелт от Ялта. Чисто формално всичко е наред - договорката за тези територии при включане на СССР с фронт срещу Япония е налична и валидна. От друга страна, Договорът от Сан Франциско някак си поставя същата тази договорка ле-е-еко в сянка. Руснаците не рискуват и просто не подписват Договора, оправдавайки се с отношението на другите страни спрямо представителите на Китай.
Така или иначе, ВСВ на практика НЕ е завършила wacko.gif
Lestr
Цитат(Norman @ 10/12/2018, 22:18) <{POST_SNAPBACK}>
Да, ама не.
Капитулация, за съжаление означава само край на бойните действия, но не и на войната. За последното са необходими съвсем други документи. За ВСВ това е Договорът от Сан Франциско, подписан на 28-ми април 1952-ра.
ДОГОВОРЪТ НЕ Е ПОДПИСАН ОТ СССР!

Малка поправка, 8 септември 1951 г.

Войната отдавна е свършила и това е било адвокатска работа за уреждане на репарациите.

ПП Тъй като СССР и Полша не го подписват, значи ли, че войната още не е свършила?smile.gif
Norman
Цитат(Lestr @ 10/12/2018, 22:39) <{POST_SNAPBACK}>
ПП Тъй като СССР и Полша не го подписват, значи ли, че войната още не е свършила?smile.gif

Да, точно това означава.
И, същите тези адвокати по репарациите, ама мно-о-ого ги обичат подобни незатворени странички, параграфчета и прочие "продължения към допълненията на анексите, прикрепени към разширените тълкувания на..."
Това, да си de jure в състояние на незавършена война, при определени условия е доста изгодно.

А, да за договора - разбира се, че е подписан на 8 септември 1951 г. - все пак дата-символ и т.н., Но си влиза в действие, което именно е важно в случая, на 28-ми април 1952-ра.

BTW - да припомня ли за най-шибаното "подписване със символ"? Това, за прекратяването на огъня на 11.11.18 - първоначално се договорили просто да спрат в момента на подписването. Подписали в 5:45 сутринта. Обаче на някакъв романтизиран френски генерал му се видяло много мило куршумите да спрат да прелитат в 11:11 на 11.11.18. И така войниците се избивали още 5 часа и 26 минути. При средно 6000 жертви-войници на ден, това прави почти 1400 мирновременни трупа.

Ето ти я и разликата между "подписан договор", "влязъл в сила договор" и "договор, уточняващ последствията от подписването на договора".
Lestr
Цитат(Norman @ 10/12/2018, 22:49) <{POST_SNAPBACK}>
Да, точно това означава.
И, същите тези адвокати по репарациите, ама мно-о-ого ги обичат подобни незатворени странички, параграфчета и прочие "продължения към допълненията на анексите, прикрепени към разширените тълкувания на..."
Това, да си de jure в състояние на незавършена война, при определени условия е доста изгодно.

А, да за договора - разбира се, че е подписан на 8 септември 1951 г. - все пак дата-символ и т.н., Но си влиза в действие, което именно е важно в случая, на 28-ми април 1952-ра.

BTW - да припомня ли за най-шибаното "подписване със символ"? Това, за прекратяването на огъня на 11.11.18 - първоначално се договорили просто да спрат в момента на подписването. Подписали в 5:45 сутринта. Обаче на някакъв романтизиран френски генерал му се видяло много мило куршумите да спрат да прелитат в 11:11 на 11.11.18. И така войниците се избивали още 5 часа и 26 минути. При средно 6000 жертви-войници на ден, това прави почти 1400 мирновременни трупа.

Ето ти я и разликата между "подписан договор", "влязъл в сила договор" и "договор, уточняващ последствията от подписването на договора".

Пак има нужда от уточнения.

Може да се счита, че не е завършила войната между СССР и Япония/Полша не я броим/.

За съюзниците е завършила.

Руснаци и японци още се дърлят за Курилските острови...
Питето
Хайде сега същото и за битовата техника. Почвай да изреждаш каква руска битова техника имаш у вас, или поне колко бройки руска битова техника имаш срещу колко бройки "западна" абе дето е изработена по американски технологии. Ако сравняването на битовата техника се разминава с "американските окупации" и "руското освобождение" то явно си се подхлъзнал на най-обикновена пропаганда. Както писах, "който изнася революции, той внася наука и техника", и ако не изнася техника (било то и битова)...
Thursday Next
Цитат(Lestr @ 10/12/2018, 01:15) <{POST_SNAPBACK}>
И каква битова техника изнасят, че не се сещам?

Whirlpool е американска корпорация. Ако имаш у вас нещо от марките Ariston, Bauknecht, Indesit, KitchenAid, Privileg или Whirlpool, значи имаш американска битова техника.
Докато обикаляш и се оглеждаш, ще провериш ли дали случайно имаш още работещо нещо от следните марки: Рубин, Сокол, Витязь, Горизонт, Вятка, Океан, Атлант, Мраз, Саратов?
Lestr
Цитат(Питето @ 10/12/2018, 23:48) <{POST_SNAPBACK}>
Хайде сега същото и за битовата техника. Почвай да изреждаш каква руска битова техника имаш у вас, или поне колко бройки руска битова техника имаш срещу колко бройки "западна" абе дето е изработена по американски технологии. Ако сравняването на битовата техника се разминава с "американските окупации" и "руското освобождение" то явно си се подхлъзнал на най-обикновена пропаганда. Както писах, "който изнася революции, той внася наука и техника", и ако не изнася техника (било то и битова)...

Няма да си кривя душата и да лъжа. Нямам руска техника.

Печка, миялна, пералня, сушилня, микровеле -Бош. Абсорбатор - Миеле, кафеварка Делонги.

Телевизори - Сони и Самсунг, общо 5 бр.

Климатиците са японски, 5 броя Футджицу. Дребната домакинска техника няма да изброявам, ама не е руска.

Преди години сменихме печката, американска, модел 1948 г, от тия дето ги дават по старите американски филми , с панела отзад. В посолствата на САЩ са само с тях. Закон...

Ама е 12 киловата монтирана мощност и енергиен клас ер малъкsmile.gif

Имам много инструменти, но само два американски, De Walt. Перфоратор и прободен трион/зеге/.

Те са и най- качествените! Другите, каквито се сетиш, са Бош, Макита, Метабо.

Доволен ли си, че съм на принципа “Старо хвали, младо еби”smile.gif
Norman
Цитат(Thursday Next @ 10/12/2018, 23:58) <{POST_SNAPBACK}>
Whirlpool е американска корпорация. Ако имаш у вас нещо от марките Ariston, Bauknecht, Indesit, KitchenAid, Privileg или Whirlpool, значи имаш американска битова техника.
Докато обикаляш и се оглеждаш, ще провериш ли дали случайно имаш още работещо нещо от следните марки: Рубин, Сокол, Витязь, Горизонт, Вятка, Океан, Атлант, Мраз, Саратов?

Малко не разбирам идеята на сравнение на съвременна американска техника с остаряла руска?!?

Аз например, имам 100% работещи и ползващи се:
- термоелектрически хладилник "Морозко", купен през 1970г
- транзисторен радиоапарат "Спорт 301", от 1972г.
- програмируем калкулатор "Электроника Б3-34", от 1984г
- грамофон "Аккорд 201", от 1986-та

И, какво следва сега? За мен, само това, че имаше и някой наистина качествени неща, проектирани и изработени в СССР. Например споменатият Спорт-301 работи на батерии с общо напрежение 6 волта, но е проектиран да продължава да работи дори когато тези батерии се изтощят и дават само 2.5 волта. (Само не ми казвайте, че навсякъде в България има интернет покритие или радиа в ФМ-обхвата.)
Lestr
Цитат(Norman @ 11/12/2018, 00:30) <{POST_SNAPBACK}>
Малко не разбирам идеята на сравнение на съвременна американска техника с остаряла руска?!?

Аз например, имам 100% работещи и ползващи се:
- термоелектрически хладилник "Морозко", купен през 1970г
- транзисторен радиоапарат "Спорт 301", от 1972г.
- програмируем калкулатор "Электроника Б3-34", от 1984г
- грамофон "Аккорд 201", от 1986-та

И, какво следва сега?

А, нищо не следва.

Идеята беше да се смачка lestr затова, че е написал нещо лошо за Щатите.

И разговорите, разбира се, изплесват в съвсем други направления от основната тема.
Danel
Не знам какво значи "термоелектрически", но и аз ползвам един "Морозко" от към '75-та. Преди 15-тина години "изгоря" нагревателчето и го подмених с подобно от поялник - продължава да работи, но замръзва леко отгоре киселото мляко, ако не отворя вратичката повече от 28-30 часа макар, че термостата (0 - 2) е нагласен около 0,25-0,3. Като малък шкаф, окачен на стената, върши чудесна работа.
Моля извинете за отклонението, но съм бесен от късмета си, че всичко сдава багажа малко след изтичане на гаранцията.
Издържали продължително ползване са само "Сони Тринитрон" , "Морозко", "Елтос-Бур2", "Дагщаин-'82-ра" и "Смяна".
Alexfield
Аз: "1970 г. - Оман, окупация от армията на САЩ за предотвратяване на нахлуване от страна на Иран."
Ти: "Не ми давай примери отпреди ВСВ."
Аз: "Като за начало кажи кога свършва ВСВ."
Ти: "ВСВ свършва с капитулацията на Ялония, 2.09.1945г."
Не знам, дали се усещаш като пишеш глупости, но 1970-та е след 1945-та. Няма как да водим конструктивен спор, след като ти на всеки постинг демонстрираш, как изобщо не си в състояние да осмислиш написаното.

Сега да ти обясня нещо за фалшивите новини. Те не са 100% лъжа. Те са смесица от полуистини и полулъжи. Целта им е да се внуши някаква идея, някакво усещане на базата на трудно-проверими фалшиви факти. Тези факти се базират на някакви истински събития, но са изопачени, за да служат на идеята. Аз ти намерих много бързо в този безкраен списък фалшива точка само на база думата "окупация". Ако много държиш, аз ще ти намеря още 10 точки лъжи в този списък. Аз все пак предпочитам да обсъждаме информация от достоверни и сериозни източници, а не от кафяви медии на руската дезинформационна пропаганда като Гласове.

За Ирак не знам какво да говорим.Там имаше и български войници. Можем ли да приемем, че България беше окупирала Ирак?

Какво за Хаити? Разкажи ми твоята гледна точка. Как САЩ са окупирали Хаити? После може да направим едно сравнение между: "САЩ окупира Хаити" и "Русия окупира Южна Осетия"
Norman
Цитат(Danel @ 11/12/2018, 08:47) <{POST_SNAPBACK}>
Не знам какво значи "термоелектрически", ...

Offtopic - т.е. такъв, който охлажда, използвайки термоелектрическия ефект на Пелтие (протичане на ток през определени материали, което води до охлаждането им). Синът ми миналата година спечели от томбола едно такова рекламно хладилниче, сега ще видим, кой ще изкара повече - руската кутия от времето на кайнозоя, или китайския червенушко. w00tbrows.gif
Lestr
Цитат(Alexfield @ 11/12/2018, 10:30) <{POST_SNAPBACK}>
Аз: "1970 г. - Оман, окупация от армията на САЩ за предотвратяване на нахлуване от страна на Иран."
Ти: "Не ми давай примери отпреди ВСВ."
Аз: "Като за начало кажи кога свършва ВСВ."
Ти: "ВСВ свършва с капитулацията на Ялония, 2.09.1945г."
Не знам, дали се усещаш като пишеш глупости, но 1970-та е след 1945-та. Няма как да водим конструктивен спор, след като ти на всеки постинг демонстрираш, как изобщо не си в състояние да осмислиш написаното.

Сега да ти обясня нещо за фалшивите новини. Те не са 100% лъжа. Те са смесица от полуистини и полулъжи. Целта им е да се внуши някаква идея, някакво усещане на базата на трудно-проверими фалшиви факти. Тези факти се базират на някакви истински събития, но са изопачени, за да служат на идеята. Аз ти намерих много бързо в този безкраен списък фалшива точка само на база думата "окупация". Ако много държиш, аз ще ти намеря още 10 точки лъжи в този списък. Аз все пак предпочитам да обсъждаме информация от достоверни и сериозни източници, а не от кафяви медии на руската дезинформационна пропаганда като Гласове.

За Ирак не знам какво да говорим.Там имаше и български войници. Можем ли да приемем, че България беше окупирала Ирак?

Какво за Хаити? Разкажи ми твоята гледна точка. Как САЩ са окупирали Хаити? После може да направим едно сравнение между: "САЩ окупира Хаити" и "Русия окупира Южна Осетия"

Как не те домързя да напишеш толкова дълъг пост.

Явно имаш много свободно време, да не би да си безработен?

В момента не разполагам с такова, тръгвам за Виена. Все пак съм на максимална пенсия, която трябва да се харчи...
Shade
Цитат(Lestr @ 11/12/2018, 04:32) <{POST_SNAPBACK}>
...тръгвам за Виена. Все пак съм на максимална пенсия, която трябва да се харчи...

Силен си в пиенето и след като разполагаш с пари за харчене, да ти препоръчам най-добрата виенска забележителност: Grinzing. Младо вино до свличане под масата. Тамън му е сезона.
Не ти трябват Хофбург, Шьонбрун, Белведере, Катедрала Свети Стефан, Пратер и останалите скучностии.
Enjoy! - както казват лошите американци. good.gif
Питето
Ха сега ми обясни, ако една огромна държава няма една готварска печка като за пред света, какво изнася? С какво замазва очите на закъсалото си население? Ми най-лесно е с патриотизъм и военни успехи, щото за първото трябва евтина пропаганда (малко история, малко спорт), а за второто трябват малки съседи и най-просто оръжие. Е, на Русия сметката излиза само по този начин.
Lestr
Цитат(Питето @ 11/12/2018, 21:39) <{POST_SNAPBACK}>
Ха сега ми обясни, ако една огромна държава няма една готварска печка като за пред света, какво изнася? С какво замазва очите на закъсалото си население? Ми най-лесно е с патриотизъм и военни успехи, щото за първото трябва евтина пропаганда (малко история, малко спорт), а за второто трябват малки съседи и най-просто оръжие. Е, на Русия сметката излиза само по този начин.

Lestr

Най-лесно е да пишеш глупости.

Защо си мислиш, че нямат хубави готварски печки?

И каквито се сетиш домакински уреди. Просто не се предлагат у нас.

В началото на миналия век повечето инструменти продавани у нас са били Манесмсн и Солинген. Търговска политика...

Имам един руски комплект тип Гедоре, сега никой не предлага такова качество.

Замислял ли си се, защо американците летят в космоса с руски двигатели? Ако не си, помисли...
Norman
Ха сега ми обясни, ако една огромна държава няма една готварска печка като за пред света, ...

С този си въпрос просто доказваш, че си нямаш никаква представа от Русия, руснаците и как са се случвали и се случват нещата там.

При една 99% газифицирана държава, готварските печки доскоро навсякъде бяха стандартна част от оборудването на всяка нова квартира. Разбира се, ново строителство има постоянно и новодомците вече не са така "закрепостени", но дори днес руските "4 конфорки" са в пъти по-популярни от опитите за внос на "маркови изделия", просто защото налягането в руските магистрали за битов газ, както и химическите параметри на горивото се отличават съществено от тези за които са проектирани уредите на Bosch, GE, Gorenie и т.н., а малко хора са съгласни да дават пари и за едни адаптери, изпарители и филтри, само за да имат уредите им не-руска визия.

Buitenlander
Цитат(Norman @ 11/12/2018, 21:46) <{POST_SNAPBACK}>
При една 99% газифицирана държава.....

Посмали манго wavetowel2.gif Даже и статистиката на Путин предполага до 2022г да се премине границата от 70% газифицирани. Към момента отчитат 68 и нещо.За селата под 60.
Buitenlander
Цитат(Lestr @ 11/12/2018, 20:57) <{POST_SNAPBACK}>
Най-лесно е да пишеш глупости.

Замислял ли си се, защо американците летят в космоса с руски двигатели? Ако не си, помисли...

Аз съм се замислял.Понеже, не ми се струваше никак реално държава дето няма собствен модел сокоизстисквачка , който да е по-лек от 15кг. , да произведе нещо толкова уникално и неповторимо в ракетостроенето, че всички русофили вече 10 години да го повтараят по форумите.И като се замислих, седнах, почетох и разбрах че всъщност, прословутият ракетен двигател РД-180 е разработен по поръчка на САЩ и се произвежда от американската фирма Pratt & Whitney в Энергомаш в Русия.Аналогично на Apple в Китай.И какво по-точно искаш да ни кажеш с това?
Buitenlander
Цитат(Norman @ 11/12/2018, 21:46) <{POST_SNAPBACK}>
.....но дори днес руските "4 конфорки" са в пъти по-популярни от опитите за внос на "маркови изделия", просто защото налягането в руските магистрали за битов газ, както и химическите параметри на горивото се отличават съществено от тези за които са проектирани уредите на Bosch, GE, Gorenie и т.н., а малко хора са съгласни да дават пари и за едни адаптери, изпарители и филтри, само за да имат уредите им не-руска визия.

Не ти отива да пишеш такива постове.... navikvane.gif Все пак, даже и ние, дето не живеем в Русия -) можем да си отворим сайта на магазин “Технопарк” в Москва и да видим колко и какви газови печки се продават там....

https://www.technopark.ru/plity-gazovye/?ut...YkaApRYEALw_wcB

Ха, чудна работа, има само Бош, Електролукс, Зануси и т.н. , от тези “непопулярните”, дето викаш.Руска газова печка няма...... гении, к’во да ги правиш....
Norman
Цитат(Buitenlander @ 12/12/2018, 00:26) <{POST_SNAPBACK}>
Не ти отива да пишеш такива постове.... navikvane.gif Все пак, даже и ние, дето не живеем в Русия -) можем да си отворим сайта на магазин “Технопарк” в Москва и да видим колко и какви газови печки се продават там....

Пляскаш ей така един линк и дори не помисляш малко върху това, което е представено там. А то е един сбирток от точно това, за което говорих в поста си - скъпа напудрена вносна техника, която не отговаря на руските стандарти за свързване с газопреносната мрежа. От всичките модели в този онлайн магазин, само 5 (пет) отговарят на тези изисквания. Цените на тези пет уреда са между 600 и 1200 български лева. При средна руска заплата еквивалентна на 400 лева това е точно в категорията "непопулярни" (и не ми давай линк към сметките на РосСтат с неговите натъкмяваници за СрРЗ)

Просто свикни с факта, че в Русия тези цени са по силите на около 4-5% от населението. Останалите хора не живеят зле, но по едни критерии, които са напълно приемливи за тях и напълно неразбираеми за теб и мен, например. А това са едни 135 МИЛИОНА души, които НЯМА да си купят тези печки, а ще си палят произведените в Харков и Пенза конфорки още години наред.

Иначе, линкове към места с руски газови печки, Бог дал - например - ЦЪК, или пък ето тази класация, в която графата "най-добри бюджетни модели" е заета САМО от руски печки, но и в останалите категории, обикновено 3 от първите 5 пак са руски. Все пак става дума за модели с цени 90-120 лева, на фона на Bosch от твоя линк за 1200.
Thursday Next
Цитат
остаряла руска

Само Мраз и Саратов знаех наизуст от детството си и са остарели. Останалите ги намерих в разни хвалебствени статии какви телевизори, перални и хладилници се произвеждат сега в Русия. Но щом казваш ....
Lestr
Цитат(Buitenlander @ 12/12/2018, 00:16) <{POST_SNAPBACK}>
Аз съм се замислял.Понеже, не ми се струваше никак реално държава дето няма собствен модел сокоизстисквачка , който да е по-лек от 15кг. , да произведе нещо толкова уникално и неповторимо в ракетостроенето, че всички русофили вече 10 години да го повтараят по форумите.И като се замислих, седнах, почетох и разбрах че всъщност, прословутият ракетен двигател РД-180 е разработен по поръчка на САЩ и се произвежда от американската фирма Pratt & Whitney в Энергомаш в Русия.Аналогично на Apple в Китай.И какво по-точно искаш да ни кажеш с това?

Продава се чрез американската фирма, която за да не се наруши американското законодателство се брои за съпроизводител.

Патентните права са на НПО”Енергомаш” и цялото производство е в Русия.
Buitenlander
Сега ми се изясни, благодаря.Значи гъзарите в Русия си купуват Бош, Електролукс и Заноти laugh.gif . Аз имам в кухнята Miele и Boretti без да съм в горните 5%..... А за сравнението си си отговорил сам - има ли смисъл изобщо да сравняваме с цивилизования свят държава, която в производството си гони ценови сегмент 45-60 евро крайна клиенска цена за газова печка? Че то нормален човек не бива да влиза в къща в която има такава печка, само от грижа за собствената си безопасност.
Shade
Цитат(Lestr @ 11/12/2018, 11:57) <{POST_SNAPBACK}>

Може ли аз да отговоря?
Това има предистория от времето на надпреварата между руснаците и американците за кацане на Луната.
Малко технически детайли. Реактивният двигател на ракетата-носител работи, като в горивната камера се нагнетяват гориво и окислител. Това става с компресор: малък реактивен двигател, чиято турбина работи като помпа. При класическата схема (отворен цикъл) отработените газове на този двигател се изхвърлят отстрани. Правени са опити тези газове да се вкарат в горивната камера и да увеличат ефективността, но това води до нестабилност и избухване на двигателя.
Вернер фон Браун създава носителя на Saturn-B, където пет реактивни двигателя работят в паралел. Корольов работи по съветския носител, но съветските технологии не позволяват създаване на голям двигател, прегряват и експлодират, така че първата степен на съветската ракета-носител има 35 малки реактивни двигателя, които работят в паралел. Което означава понижена ефективност. За да компенсира тази слабост, Корольов залага на затворения цикъл, като съумява да вкара успешно изхода на компресора в горивната камера. Нещо, от което американците се отказват като потенциално опасно, руснаците го правят, защото нямат избор.
Корольов умира през 1966 г. поради разклатено здраве, резултат от Сталинските трудови лагери. Работата му продължава Кузнецов. В продължение на две години се правят няколко неуспешни опита с новата ракета-носител. Кулминацията е когато ракетата се издига, след което се обръща на 180 градуса, забива се в стартовия комплекс и го превръща в кратер. Проектът е спрян от КПСС, двигателите са захвърлени в един склад и забравени. В по-ново време се сещат за тази разработка и на тяхна база създават РД-180, ефективен и икономичен.
Американците са прагматици: преценяват за по-изгодно да купуват съществуващ двигател, който да използват в първата степен на Atlas, отколкото да инвестират пари и време за разработка на еквивалентен.
Нямам информация какво става по-нататък: може да са купили лиценз за производството на този двигател или да има съвместна американо-руска договорка за доразвитие на двигателя
Споменавам всичко това също така като забежка към някой, който беше казал, че американците мразели всичко руско.
Питето
.
Питето
Цитат(Lestr @ 11/12/2018, 21:57) <{POST_SNAPBACK}>
Най-лесно е да пишеш глупости. ...Имам един руски комплект тип Гедоре, ...

Я да превключиш на логика, а не да ги редиш по навик. Гедоре е станало нарицателно за такива комплекти, щото... щото... И като са ми толкова качествените печките на руснаците, що не са пробили по света? Щото... щото...
Alexfield
Я-я-я!!! Ти имаш време да пишеш бре! Дано не се провалило пътуването до Виена!
Поздрави от един получаващ по-малко (а бе на това някой дали ще повярва?!?) от твоята максимална пенсия!!!
Питето
Ако се чувстваш "намачкан", то си е твое си виждане. Просто питах за факти, които се явяват последици от нещо което обясних, и които факти можеш сам да си провериш. При това можеш да ги провериш за която си щеш държава — кеф ти за Китай, кеф ти за Венецуела, кеф ти за България, кеф ти за САЩ... Сега, че не ти пасват на първоначалната идея също си е "в твоята градина".
wal
Пък ти ,ако искаш да знаЙш братският руски народ произвежда вече и роботи!!И то какви ,могат и да танцуват ,всичко могат.Цък!
agrippa
Ами примерно да им даде каквото там искат "бунтовниците" в източна Украйна: автономия, права за ползване официално на руския език и каквото там друго са искали. Или поне е можело да стане лесно в началото на конфликта. Ама затова трябва да си плюе на цялата политика и стратегия и разни други неща навързани с това. Аз не казвам какво е правилно и какво не, щото това нали украинците го решават, а какво би спряло битките. Явно местните са на друго мнение.
Lestr
Цитат(Alexfield @ 12/12/2018, 22:00) <{POST_SNAPBACK}>
Я-я-я!!! Ти имаш време да пишеш бре! Дано не се провалило пътуването до Виена!
Поздрави от един получаващ по-малко (а бе на това някой дали ще повярва?!?) от твоята максимална пенсия!!!

Благодаря за поздравите!

Във Виена съм от снощи. Wi-Fi -то е добро и се възползвах.

Днес, обаче ми се е@а мамата, 19 500 крачки...

ПП Виж, как ме размекна с твоя пост wavetowel2.gif
Горския
Цитат(agrippa @ 13/12/2018, 00:26) <{POST_SNAPBACK}>
Ами примерно да им даде каквото там искат "бунтовниците" в източна Украйна: автономия, права за ползване официално на руския език и каквото там друго са искали.

Така де, дадоха им Крим, да им дадат Источна Украйна, после ще поискат Средна Украйна - да им я дадат. После ще поискат и Западна - дават им Цяла Украйна и след това, МОЖЕ БИ, ще се прекрати конфликта. boff.gif

Много са лоши тия, които не дават каквото Русия поиска bangin.gif
agrippa
Цитат(Горския @ 13/12/2018, 13:11) <{POST_SNAPBACK}>
Така де, дадоха им Крим,...

Да, и защо тогава го дадоха без бой? Изглеждаше, че са се договорили предварително.

Така че, кое е по-лошото: да се дадат без бой или да воюват със съответните загуби и жертви? Аз не твърдя нищо, не мога да се поставя на тяхно място.
agrippa
Цитат(Thursday Next @ 08/12/2018, 13:51) <{POST_SNAPBACK}>
... и това сериозно ми пречи да те разбера.
Може би не ти е било ден? Пробвай да го прочетеш пак в четвъртък. grin.gif
Thursday Next
Не е от деня. И вчера го четох, и тая сутрин, същият кадаиф си е. Поне това обясни:

Цитат
Освен това: световното господство, да се премахне тръна в очите и заплахата.

Чие е световното господство и кой е трънът, който трябва да се премахне? А заплахата?
Това е леката версия на нашия форум. За да видите пълната версия, моля натиснете тук.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.