Помощ - Търсене - Потребители - Събития
Пълна версия: Да са ни честити Дед Мороз и Снегурочка
Форум АБВ > Общи > Обща дискусия
Страници: 1, 2, 3, 4
Ивчо
Цитат(Thursday Next @ 24/12/2018, 15:21) <{POST_SNAPBACK}>
Всички, които се скъсват да обясняват, че червената звезда била коледен символ, да си припомнят старото име на квартал Дианабад.

Старото име на Дианабад е Дианабад. "Червена звезда" е само в главите на онези затънали в соца червени умове, за които и до днес Перник е Димитрово, а Варна - Сталин.
Така и с петолъчката. За въпросните дедовци тя е символ единствено на болшевизма. По-ограничените си въобразяват, че е питагорейски древен символ. Най-зле са децата - те просто я свързват с Коледната украса, с усещането за празник, доброта, усмивки, с влъхвите и Христовите ясли...
Добре, че са червените дедовци, които по празниците ще ни напомнят, че за няколко десетилетия болшевиките са се опитали да внушат на света, че са еднолични собственици на този прекрасен човешки символ. Така те си въобразяват, че ще съхранят паметта за свидния им СССР.
Мисля, че няма да успеят. Биологията е неумолима и когато днешните деца станат възрастни - цялата тази комунистическа гадост, барабар с днешните червендедовци, ще е в прашните архиви. А чудесните символи на вярата пак ще греят с чистата си хилядолетна светлина, която никое поругание досега не е успяло да унищожи!
c@t
И аз мисля че доста поколения трябва да се сменят. Единственото, което ме притеснява, е че тая дама не е достигнала дори 40г т.е. не е минала през социалистическата месомелачка. Дори откакто са отворени границите всеки подобен закостенял мозък има възможност да види какво е пропуснал народа зад желязната завеса.

Това нещо най-много ми прави впечатление и затова ми е трудно онлайн в български форум да различа кой е от моето поколение и кой от поколението на моите родители. prashchai grigorii.gif WTF.gif

Наздраве с чаша вода Сан Пелегрино с червена звезда thmbup.gif ninja_hide.gif
c@t
Цитат(Lestr @ 24/12/2018, 11:10) <{POST_SNAPBACK}>
Всъщност Дядо Коледа се налага у нас след преврата 1989 г. От 1990 г...

Дотогава си е Дядо Мраз и този образ е създаден от Елин Пелин още през 1910 г.

А подаръците се правят у нас след 1940 г. Дотогава само се е коледувало.

Това ми се струва доста късно, при положение че Турция (гр. Мира, Анталия) е наблизо.
Горския
Цитат(Lestr @ 24/12/2018, 12:10) <{POST_SNAPBACK}>
Всъщност Дядо Коледа се налага у нас след преврата 1989 г. От 1990 г...

А подаръците се правят у нас след 1940 г. Дотогава само се е коледувало.

Така де, до 1944 никой не се сетил да празнува Коиледа с Дядо Коледа, а и след 44-та, но тайничко!
Например ние през 70-те се събирахме в един колега, който имаше добрата идея да се роди на ... 24-ти декември и си празнувахме Коледа под прикритието на рожден ден!
Shade
Цитат(Ивчо @ 26/12/2018, 00:59) <{POST_SNAPBACK}>
Страхотен, очакван отговор, изпълнен с добри и възпитани чувства! Само едно не мога да разбера - като какъв живот трябва да живееш, че едно най-бегло споменаване на това, как някой ще отиде с приятелката си на купон , може да те накара да възприемеш споделеното като самоотвержен акт на издуване?.....
Имам известни подозрения, но, понеже не съм сигурен в нещата - ще ги запазя за себе си animatedwink.gif

Не си струва да се обръща внимание на логореята ти, ама нека проявим снизходителност, та да облегчим "известните ти подозрения".
Повече от очевидно е, че във виденията си се виждаш като един високо ерудиран зрял индивид от категорията "мъж, та дрънка".
За съжаление отстрани не се наблюдава нищо такова. Аудиторията се забавлява с едно незряло хлапе, което си въобразява, че може да скрие жълтото от коластра около устата си с водопад от позьорски използвани не на място лигави и купешки думи, изобщо изразни средства, характерни за възрастта, когато човек смята, че "всичко, което хвърчи, се ебе".
Излишно е да си правиш труда да ме замеряш с ответните си скучни клишета. Все едно вятърът си духа, когато някой смешник без авторитет си плямпа.
Persian
Цитат(c@t @ 26/12/2018, 14:14) <{POST_SNAPBACK}>
затова ми е трудно онлайн в български форум да различа кой е от моето поколение и кой от поколението на моите родители. prashchai grigorii.gif WTF.gif

Споко smile.gif Всички сме стари, колкото светът, но повечето не си спомнят, както и аз smile.gif

Не е много от значение кога човек се е родил.
Важното е какво и от какви се е учил, и най-важното е, какъв характер е самият човек.
Податлив на манипулации, или твърдо стоящ зад неговите виждания и преценки.

Другото, което е, в български форум не е нужно да знаеш на кой каква му е възрастта. Обикновено акъла им е еднакъв, но има един, може би единствен, който е как трябва по моите виждания и аз пиша в него.
Ивчо
Цитат(Shade @ 26/12/2018, 17:42) <{POST_SNAPBACK}>
Не си струва да се обръща внимание на логореята ти

Дори бегъл преглед на изявите ти доказва точно обратното... wavetowel2.gif
Shade
Цитат(Ивчо @ 26/12/2018, 08:57) <{POST_SNAPBACK}>
Цитат
Не си струва да се обръща внимание на логореята ти

С други думи хващаш се на някакво си "бегло доказаталство" като за сламка с вяра, че дърдориш стойностно. fool.gif
ОК, нека е така, нямам възражения. tan.gif
Ивчо
Цитат(Shade @ 26/12/2018, 19:23) <{POST_SNAPBACK}>

С други думи хващаш се на някакво си "бегло доказаталство" като за сламка с вяра, че дърдориш стойностно. fool.gif

Пак бъркаш, чичка - дали съм стойностен човек или не, никога не бих коментирал, но мога да посоча очевидния факт, че умираш да отговаряш на човек, когото определяш като......./ спомни си която и да е от своите просташки плюнки по мой адрес, няма да имаш никакъв проблем да откриеш такава, просто нищо друго не си написал в постовете си до мен в тая тема/.
Чао, простако animatedwink.gif
Ивчо
Цитат(Горския @ 26/12/2018, 15:38) <{POST_SNAPBACK}>
Например ние през 70-те се събирахме в един колега, който имаше добрата идея да се роди на ... 24-ти декември и си празнувахме Коледа под прикритието на рожден ден!

Уаууууу, на колко ли години трябва да си бил през 197....за да успееш да празнуваш / с "колеги"/ Коледа като.....рожден ден.....боя се, че не ми достигат математически познания....
Дядка, абе да те питам - като как се празнува Коледа / един по дефиниция семеен празник/ по описания начин? На колко сте били по това време/ 50+?/, че да стоите в християнско смирение на един рожден ден ?

c@t
Цитат(Persian @ 26/12/2018, 16:45) <{POST_SNAPBACK}>
Другото, което е, в български форум не е нужно да знаеш на кой каква му е възрастта.

Аз съм любопитна, а и нямам друг източник на пряка информация каква е актуалната ситуация.

Единствените хора на моята възраст — от които мога да добия представа, са децата на приятелки на майка ми.
Това значи, че не знам какъв път са изминали, и не знам каква квалификация имат.

Само за една стара приятелка знам, че беше зле в училище и я пратиха в някакво село при баба и дядо, което значеше че не можехме да се виждаме. Преди това не знам в кое училище е ходила в града, но явно не е имало по-ниско, защото целта на местенето е да й се вдигне успеха в дипломата.

Сега след 20 г тя е най-успешната от всички и работи по специалността си. Завършила е висше (както повечето) и е детска учителка.

Никой от останалите не работи по специалността си дори като назначен и никой от тях не е развил бизнес.

Когато ги виждам (средно на 4-5г) разбирам само посока на живота и обстоятелствата, но рядко нагласите им.
Нагласи могат да се разберат по-лесно и бързо във форум.

Преди 17г когато всички бяхме студенти, виждах надежда в това поколение.
Сега мисля че развръзката за България ще е в някое друго поколение.
Няма да е и това на нашите деца - сега тийнове.
Народната IQ се променя много бавно. В момента българите са безглави, затова там е такъв хаос.
(това е нужно за да може и най-необразования да е способен да взима повече правилни решения водещи до успех, отколкото грешни.)
Горския
Цитат(Ивчо @ 26/12/2018, 20:04) <{POST_SNAPBACK}>
На колко сте били по това време/ 50+?/, че да стоите в християнско смирение на един рожден ден ?

Ти съвсем не си на ясно нито какво се прави на Коледа вечерта, нито как се наричат помежду си състудентите - откъде ще го знаеш
Изобщо горният ти постинг е чиста глупост, характерна за прекомерното ти самочувствие - нямам никакво намерение да го развалям wavetowel2.gif
Само да ти помогна в сметките : да кажем, че става дума за 1975, примерно. Ако тогава съм бил на 50, следва че сега съм на ... 93 - правилно, нямаш проблем worshippy.gif
c@t
По-добре кажи как се е разнувал рожден ден по онези времена, да схванем и ние flowers.gif

Моя приятел има рожден ден на 21., а гаджето на сестра му на 24. Дек.

На 21. може да се празнува рожден ден, малко е тъпо, защото е посред приготвянето за Коледа, но на другия рожден ден — на 24ти, празнувахме само Коледа. Тези двете са просто несъвместими 292.gif

Утре ще има след-рожден-ден-парти, какво да се прави...
Ивчо
Цитат(Горския @ 26/12/2018, 20:40) <{POST_SNAPBACK}>
Изобщо горният ти постинг е чиста глупост,

Признавам, че си прав - определено не ми достига интелектуален капацитет да схвана по какъв начин студенти, събрали се на рожден ден, могат да го празнуват като Коледа...
Какви пояснения ще дадеш, Дядка, че да стана по-умен?
Persian
Цитат(c@t @ 26/12/2018, 20:35) <{POST_SNAPBACK}>

Ще се опитам да се изразя по един начин, относно години, опит и т.н. както и всичко останало.

Богат, беден

Едно семейство, три съдби.

Джордах са американска фамилия, в чиято история се преплитат вечните теми за любовта, омразата и сблъсъка между поколенията.
Майката и бащата са озлобени един срещу друг неудачници, които са твърде далеч от сбъдването на американската мечта.
Трите им деца са обречени да градят живота си от дъното.

Единият син, Рудолф, е прилежен ученик, който упорито и неотклонно се стреми към богатство и обществено признание.
Брат му Том е агресивен неудачник, който умее да получава своето само със силата на юмруците си.
Сестра им Гретхен е лекомислена хубавица, която мисли, че лесният и приятен живот е на една ръка разстояние, но греши.

Тримата наследници на фамилията Джордах поемат в различни посоки, решени да не повтарят грешките на родителите си, но кръвта вода не става.
И колкото и да различни да са житейските им избори, те винаги се оказват зависими един от друг.
А парите не са и никога няма да бъдат мерило за това кой е постигнал щастието.
Persian
Цитат(c@t @ 26/12/2018, 21:00) <{POST_SNAPBACK}>

По-добре кажи как се е разнувал рожден ден по онези времена, да схванем и ние flowers.gif
- По същият начин, както и сега, но с 50 човека отгоре smile.gif

Моя приятел има рожден ден на 21., а гаджето на сестра му на 24. Дек.
- Което говори, че едното е добре, а другото е ужасно. Имам в предвид зодиите smile.gif
Аз карам по тях. Годините не ме интересуват smile.gif

На 21. може да се празнува рожден ден, малко е тъпо, защото е посред приготвянето за Коледа
- Едното няма нищо общо с другото. Истинският празник за него е на 21ви

но на другия рожден ден — на 24ти, празнувахме само Коледа. Тези двете са просто несъвместими
- Ако беше мислила така и майка му, когато го е раждала, сигурно да не се е родил smile.gif

c@t
Темата на тази книга (книга ми се стори че е) е в стил “клишираните 10% изключение” laughing.gif

Наистина има хора, които са доволнина малко, без да са успешни. При нас има доволни на социално слаби помощи.

Останалите 90% са обикновеното общество, за което от доста време всичко се върти във формата на надпревара, състезание. Затова се гледат цифри — оценки, класации, суми.

Както и да обръщаш нещата, човек трябва да живее в капсула, със закопана глава в пясъка, за да се прави, че всичко останало няма значение.

Единствените хора, при които съм виждала такава нагласа са онази част, на които само кимам.
От комуникацията с тях разбрах че те си мислят, че игнорантството се разбира като “да са над нещата” когато някой ги е ограбил или разбил главата с камък грубо казано.
Без да си дават сметка, че те зависят от тия прости неща и не са свръх човеци, за да са “над тях” (никой не е).
Хората, които са по-малко арогантни и знаят че са уязвими, стремят се да са успешни и са целеустремени, имат по-голям шанс за успех — включвам лично щастие и финансов успех.

Горския
Цитат(Ивчо @ 26/12/2018, 21:13) <{POST_SNAPBACK}>
Какви пояснения ще дадеш, Дядка, че да стана по-умен?

Няма начин : вари го-печи го, простакът си е простак (за разлика от простия) ! prashchai grigorii.gif sad.gif
Persian
Цитат(Ивчо @ 26/12/2018, 21:13) <{POST_SNAPBACK}>
че да стана по-умен?

Не може мъж по-умен и жена по-малко устата smile.gif
Нема да променяме природата Я smile.gif

Ивчо
Цитат(c@t @ 26/12/2018, 14:14) <{POST_SNAPBACK}>
И аз мисля че доста поколения трябва да се сменят.

Доста, доста....колко да са доста...според една дебела стара книга, около 40 години са достатъчни / стига да разполагаме и с някоя пустиня наблизо/....
Ама кой знае, надявам се да видим нещата с очите си!
Наздраве и от мен / обаче без петолъчки, че много подивяха дедовците тук покрай тия пущини/ cheers1.gif
Ивчо
Цитат(Горския @ 26/12/2018, 21:59) <{POST_SNAPBACK}>
Няма начин : вари го-печи го, простакът си е простак (за разлика от простия) ! prashchai grigorii.gif sad.gif

Дядка, защо ли ми се струва, че не правиш разлика между интелект и възпитание?.....
Ивчо
Цитат(Persian @ 26/12/2018, 22:00) <{POST_SNAPBACK}>
Не може мъж по-умен

Не може, ако е умен.
Ако е тъп - може да стане по-малко тъп. Възпитано казано - "по-умен".
Изразил съм се възпитано към себе си, следователно. Но това не е попречило на Горския Дедо да ме етикетира като "простак".
Простак!
animatedwink.gif
Persian
Цитат(c@t @ 26/12/2018, 21:53) <{POST_SNAPBACK}>

Темата на тази книга (книга ми се стори че е) е в стил “клишираните 10% изключение”
- Не е изключение, защото не е за царско семейство, децата да стават задължително принцове и принцеси.
Искам да кажа, че две деца, дори излезли от един корем, а да не говорим и близнаци, те нямат еднакви пътища, независимо, че са възпитавани от едни и същи родители.
Единят може да има 20 години повече житейски опит от другият, нищо, че са на едни години.
Ето, във филма единят се стреми към богатство и власт, а другият предпочита свободният живот.
Просто всеки е добър в това, което го влече

Наистина има хора, които са доволни на малко, без да са успешни. При нас има доволни на социално слаби помощи.
- За всеки успехът е различен, затова и сферите на работа са много, а един човек за да е много успешен, трябва да се откаже от много работи, или накратко, от всичко в името на едно.
При нас също има доволни от социални, дори би трябвало да са пре-доволни по ред причини.
В края на краищата, не всеки може да е световен шампион, депутат или къв и да е по тънките клончета на дървото.

Хората, които са по-малко арогантни и знаят че са уязвими, стремят се да са успешни и са целеустремени, имат по-голям шанс за успех — включвам лично щастие и финансов успех.
- Зависи арогантността при какви обстоятелства се проявява щото тук и да не искаш, просто избухваш като гледаш и чуваш.
Тук, да седиш, да траеш и само да изпълняваш, означава - Цуни гъзица, което пък води до по-големият шанс за успехи.
Тук личното щастие и финансовият успех се гради на гърба на другите хора.

Ти гледаш положението там, където си и смяташ българите за много зле, но всеки един българин може да върти всеки друг на малкият си пръст без онзи да се усети.
В работно отношение българина също е много издръжлив, просто няма късмет като заплащане и отношение, затова си търси щастието сред други народи, пък било то и гърци.

От десет години се каня да пускам една тема и все отлагам smile.gif
Тема с която да си поговорим за света. Кой кво е видял, къде е живял, как се чувствал, забележителности, а с мъжете да си поговорим и за жените там.
Стават ли, не стават ли като цяло smile.gif
Shade
Цитат(Ивчо @ 26/12/2018, 12:07) <{POST_SNAPBACK}>
Доста, доста....колко да са доста...според една дебела стара книга, около 40 години са достатъчни / стига да разполагаме и с някоя пустиня наблизо/....
Ама кой знае, надявам се да видим нещата с очите си!
Наздраве и от мен / обаче без петолъчки, че много подивяха дедовците тук покрай тия пущини/ cheers1.gif

Я виж ти, първи постинг с що-годе нормален тон. Омекваш само когато се усетиш изолиран смешник и започваш да хвърляш въдици с надежда някоя "сродна душа" да клъвне. laughing.gif
Я да видим сега ответната ти истерия.
c@t
Ок, щом всеки е обър в това, което иска и може, значи не е историята на изключенията thumbup.gif

Цитат
Тук личното щастие и финансовият успех се гради на гърба на другите хора.

Това навсякъде е така neprichom.gif laughing.gif

Не мога да преценя какви са българите на работа, защото никога не съм работила в България, а иначе съм имала случайни контакти (замествах един колега през отпуската му, който има български клиенти)

Бих казала, че българите като инициатива са сходни на американците, сингапурците и на чехите. И мексиканците.
Винаги преследват информацията и статуса. Понякога мисля че се дължи на това, че пътят на бизнеса не е утъпкан, все едно нямат постоянни процеси. Или пък са слабо автоматизирани процесите.
Много хъс и темперамент при тях, абсолютно излишен стрес.

Никой друг не е така.
(аз работя актуално освен с горните, още с японци, китайци, южно корейци, тайвандци, араби) Тия са по-кротки.

Африканците (опит от преди 2 години) — от Бенин, Кот ди Воар, Екваториална Гвинея, Малави, Гана, Нигер, Сиера Леоне, Того, Буркина Фасо, Камерун, Чад, двете Конго ... май по-лесно да напиша кои са били по-редки или не съм имала контакт.

Та тия всичките са със слаби нерви и преследват информацията, защото се опитват да правят бизнес само със капитал в оборот.

Иначе не знам кой кой гъз цуни, но ми се струва че по-добрата методика, структура на работа и мениджмънт на времето определят темперамента на работа.
Както виждаш стандарта на живот не е решаващ в това, колко нахъсано работи народа. laughing.gif

И онези от Африка мислят че въртят целия свят на пръста си.

Шокът за новобранци в бизнеса с тях е огромен. (особено ако става дума за друг темперамент. Източноевропейците по-добре се сработват отколкото северно-западно европейци)
Горския
Цитат(c@t @ 27/12/2018, 00:14) <{POST_SNAPBACK}>
Африканците (опит от преди 2 години) — oт Кот ди Воар,

кот д'Ивоар
кот - бряг
Ивоар - слонова кост :
= Брегът на Cлоновата кост
Горския
Цитат(Ивчо @ 26/12/2018, 22:15) <{POST_SNAPBACK}>
Изразил съм се възпитано към себе си, следователно. Но това не е попречило на Горския Дедо да ме етикетира като "простак".

Възпитано?! w00tbrows.gif

Ти май нищо не разбра!
Не ти е за първи път - простено да ти е Чадо! prashchai grigorii.gif
Lestr
Цитат(Горския @ 27/12/2018, 11:53) <{POST_SNAPBACK}>
Възпитано?! w00tbrows.gif

Ти май нищо не разбра!
Не ти е за първи път - простено да ти е Чадо! prashchai grigorii.gif

Той май не разбра, че “рождения” ден е бил за прикритие.

Пп помниш ли как тичахме до денонощния до Съдебната палата в 21,50, защото продаваха алкохол до 22 ч.smile.gif
Горския
Цитат(Lestr @ 27/12/2018, 13:17) <{POST_SNAPBACK}>
Той май не разбра, че “рождения” ден е бил за прикритие.

Пп помниш ли как тичахме до денонощния до Съдебната палата в 21,50, защото продаваха алкохол до 22 ч.smile.gif

Ха, ха,ха ! Помня, да! Ей, животът беше интересен (а бяхме млади!) beerchug.gif laugh.gif

Хе, сега се сетих - бях позабравил : от тичането до този магазин имам и много приятни, и много неприятни спомени, но не е за тази тема
Alexfield
Не се заблуждавай. Не можеш да станеш нито възпитан, нито умен. Късно е, изтървал си всички влакове.
biggeorge
Alexfield, днес по Нова телевизия в предаването "Плюс-Минус" коментираха темата, която ти си направил. rolleyes.gif
c@t
Цитат
Брегът на Cлоновата кост

Да, това е най-добре. На немски се казва на немски — Елфенбайн кюсте, на абглийски е на английски.
На български защо не е преведено като Монтенегро=Черна гора, а трябва да се мъча с транскрипция? confused1.gif
wal
Авторът на този парцал е някакъв общински съветник от "Възраждане" във Варна.
wal
Цитат

Щете помоля да ни покажеш в кое произведение на Елин Пелин се появява Дядо Мраз през 1910 г.
c@t
добре че писа ти, аз изпаднах в шок докато скролвах статиите. От смут не можах даже да ги прочета, въобще не можах да схвана за какво става дума. dry.gif

Видях елхата в съседен линк, за която пише в тая тема.
Абе вие ненормални ли сте бре! Не виждате ли че елхата от Русия и оная другата — българска елха в Пловдив са със сходна украса?!
Бих казала че от пловдивската елха е останала декорация, която са я залепили безразборно на руската елха в София! thumbup.gif a4dff7b7.gif 406.gif

Между другото разгледах картинки на руски стил елхи и на български. И двата сила са зле, ама българския е още по-зле от руския — поне в сърча на гуугл.
The_Purifier
Според мен е станала неволна грешка.
Горския
Цитат(The_Purifier @ 27/12/2018, 21:43) <{POST_SNAPBACK}>
Според мен е станала неволна грешка.

Ми като е грешка, поправиха ли я - не, значи не е грешка!
The_Purifier
Цитат(Горския @ 27/12/2018, 21:53) <{POST_SNAPBACK}>
Ми като е грешка, поправиха ли я - не, значи не е грешка!

Не са ме чели още sunbathing.gif
Питето
Ще прощаваш, ама тези и тримата са политици и са отишли да си поделят една апетитна част от света, та са приказвали "наедро" за да върви пазарлъка (опростено казано). Именно заради това гледам последиците, а не пазарлъците преди тях.
Lestr
Цитат(Питето @ 28/12/2018, 14:49) <{POST_SNAPBACK}>
Ще прощаваш, ама тези и тримата са политици и са отишли да си поделят една апетитна част от света, та са приказвали "наедро" за да върви пазарлъка (опростено казано). Именно заради това гледам последиците, а не пазарлъците преди тях.

Така е, разделяли Европа.

Победителят взима всичко. От римско време насам и преди това...

Тук, обаче говорим за наказателен процес при който нещата се мерят с двоен аршин.

Едно от главните обвинения срещу подсъдимите е “ Престъпление против човечеството”.

Основните аргументи са концлагерите и Холокоста. Жертвите във военни действия не са резултат от престъпление, ако са причинени от военни към военни.

Убитите в Дрезден, Дуисбург, Хирошима, Нагасаки и не на последно място в Катин, воюваха ли активно? Това не са ли престъпления против човечеството?

Защо не изправиха извършителите им пред международен съд?

Lestr
Цитат(Питето @ 28/12/2018, 14:49) <{POST_SNAPBACK}>

Да допълня, НП е изцяло политически процес.

Главният, защото после е имало още няколко.
Питето
Така де, крайния резултат, а той е че след ВСВ не е имало такъв мерак за реваншизъм и чувство за национална обида както е било след ПСВ. В посока краен резултат, Дядо Мраз и Снегурочка имат в актива си едно-две кила банани, докато при Дядо Коледа бананите, доматите и пресния лук са целогодишни продукти...
Lestr
Цитат(Питето @ 28/12/2018, 18:33) <{POST_SNAPBACK}>
Така де, крайния резултат, а той е че след ВСВ не е имало такъв мерак за реваншизъм и чувство за национална обида както е било след ПСВ. В посока краен резултат, Дядо Мраз и Снегурочка имат в актива си едно-две кила банани, докато при Дядо Коледа бананите, доматите и пресния лук са целогодишни продукти...

Явно при те нещата се свеждат до имането на домати, пресен лук и банани.

А бе, да не си имал трудно детство?

И до днес да си мечтаеш за пържоли всеки ден...
Горския
Цитат(Lestr @ 28/12/2018, 19:01) <{POST_SNAPBACK}>
Явно при те нещата се свеждат до имането на домати, пресен лук и банани..

Не, това са символи - символизират цялата cоц-система, както ... червената петолъчка! wavetowel2.gif
Питето
Мноооооого първосигнално схващаш. Сигурно щото ти е по-удобно или щото само са ти разказвали за Дядо Мраз...
c@t
Цитат
Дядо Мраз и Снегурочка имат в актива си едно-две кила банани, докато при Дядо Коледа бананите, доматите и пресния лук са целогодишни продукти...

Възможно е да те чета прекалено буквално, но се сетих как преди няколко години някой каза, че не бива да има ограницени за сезона продукти като бананите по време на “соц-а”.
Аз набързо отговорих, че в това няма нищо лошо и всъщност и сега има много продукти, които хората купуват само за Коледа — шпекулациус, греяно вино, лебкухен.

Или на вашия език, та да не се вкарвам пак в дискусия — кисело зеле, греяна ракия, туршия wavetowel2.gif wavetowel2.gif

п.п. мога отлично без банани, даже мисля че е добра идея да има пауза на търговията им. laughing.gif
Lestr
Цитат(Горския @ 28/12/2018, 21:49) <{POST_SNAPBACK}>
Не, това са символи - символизират цялата cоц-система, както ... червената петолъчка! wavetowel2.gif

Изключи пресния лук от символите. Баба ми го произвеждаше през всичките сезони.

Червената петолъчка също изключи. И сега е популярна в цял свят.

Впрочем, знаеш ли, че свастиката е свещен знак е Индия и днес? За милиард и половина души...

А да символизираш соца с банани е просто смешно.
Lestr
Цитат(Питето @ 28/12/2018, 22:11) <{POST_SNAPBACK}>
Мноооооого първосигнално схващаш. Сигурно щото ти е по-удобно или щото само са ти разказвали за Дядо Мраз...

С Дядо Мраз съм отрасъл от 1961 година. Поне оттогава си спомням отчетливоsmile.gif
Alexfield
И аз се справям отлично без банани. Също така се справям чудесно и без хляб. Мога да се съглася с твоята прищявка бананите да се продават само сезонно, ако ти се съгласиш с моята прищявка хлябът да се продава само сезонно. svirkam si.gif

П.П. Също така може да върнем влоговете за автомобил, чиито номер след 15 години излизаше за нова Лада...
Това е леката версия на нашия форум. За да видите пълната версия, моля натиснете тук.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.