Помощ - Търсене - Потребители - Събития
Пълна версия: Управлението на НДСВ
Форум АБВ > Общи > Обща дискусия
Страници: 1, 2, 3
Горския
Цитат(Buitenlander @ 18/06/2017, 22:28) <{POST_SNAPBACK}>
Не разбрах, ти какво мислиш по повад на коалицията му с комунистите?Как определяш позицията му?

За имотите си има пълно право!

За комунистите :
- Като Цар на всички българи, трябва да работи и с комунисти, и с турци, и с всички
- В това следва примера на Хуан Карлос, който легализира ком-партията, за да осигури социално помирение и успява в голяма степен

- Обаче, не му е ясно, че българите не са испанци, че Гражданската война (понеже това си е гражданска война) в България не е същото като в Испания : В Испания Съветите опитаха да налагат модела си, но не успяха : Франко успя да ги елиминира и да подготви националното помирение. В България съветския модел беше наложен напълно!
- Цар Симеон не познава изобщо положението, манталитета, особеностите ... в България и прави огромна грешка с комунистите, за което много от неговите привърженици му се сърдят!

Обаче, какво точно трябваше да направи : да предизвика Нюрнбергски процес на комунистите? Да ги съди, затвори, елиминира ...? Това щеше да предизвика огромни, и ненужни противостояния между българи, което се демонстрира тук, но много по-слабо!

Във всеки случай, трябваше да действа по-внимателно с комунистите, но нямаше нужното, познание по въпроса и съветниците му не бяха на висота.

Така че с комунистите беше грешка в резултат на непознаването на българската действителност!

Но, поради това да му се отрича всякаква заслуга в
управлението е ирационална, антимонархическа омраза

Buitenlander
Цитат(Горския @ 18/06/2017, 23:10) <{POST_SNAPBACK}>
За комунистите :
- Като Цар на всички българи, трябва да работи и с комунисти, и с турци, и с всички
- В това следва примера на Хуан Карлос, който легализира ком-партията, за да осигури социално помирение и успява в голяма степен

- Защо тогава и в двата мандата, в които участваше в управлението, не е работил с демократите?
Като Цар, да, но той беше премиер?
И комунистите си бяха легални, той ги вкара във властта.Това е непростимо според мен.
D-rA
Цитат(Buitenlander @ 19/06/2017, 00:19) <{POST_SNAPBACK}>
- Защо тогава и в двата мандата, в които участваше в управлението, не е работил с демократите?
Като Цар, да, но той беше премиер?
И комунистите си бяха легални, той ги вкара във властта.Това е непростимо според мен.

Помисли над следното - комунистите нямаше начин да спечелят срещу Костов и останалите демократични сили... Затова те докараха тук Симеон за да спечели срещу ОДС и после си бяха дупе и гащи във властта - не царя ги вкара във властта, а те него.
Buitenlander
Цитат(D-rA @ 18/06/2017, 23:24) <{POST_SNAPBACK}>
Помисли над следното - комунистите нямаше начин да спечелят срещу Костов и останалите демократични сили... Затова те докараха тук Симеон за да спечели срещу ОДС и после си бяха дупе и гащи във властта - не царя ги вкара във властта, а те него.

Сега, ти защото ми знаеш възгледите, затова го пишеш това........ Много е гадно, ако е така....
D-rA
Цитат(Buitenlander @ 19/06/2017, 00:33) <{POST_SNAPBACK}>
Сега, ти защото ми знаеш възгледите, затова го пишеш това........ Много е гадно, ако е така....

Това е просто обективната реалност и отговаря на питането защо не е потърсил коалиране с демократи. Сделката му е била такава. Затова и бях писал че е недостойно принизението на цар в офицер и т.н.
Buitenlander
Цитат(D-rA @ 18/06/2017, 23:38) <{POST_SNAPBACK}>
Това е просто обективната реалност и отговаря на питането защо не е потърсил коалиране с демократи. Сделката му е била такава. Затова и бях писал че е недостойно принизението на цар в офицер и т.н.

Да де, ама виж кво излезе - до тук някоя дума в негова защита сме писали точно тримата, дето комунист и на снимка като го видим, му бием шамар.Бая заблудени ще излезем......
D-rA
Цитат(Buitenlander @ 19/06/2017, 00:59) <{POST_SNAPBACK}>
Да де, ама виж кво излезе - до тук някоя дума в негова защита сме писали точно тримата, дето комунист и на снимка като го видим, му бием шамар.Бая заблудени ще излезем......

Наивни е по-точното определение.
Благодарността на комунистите е и изразена в швейцарския часовник подарен му от президента Радев за току що отминалия му рожден ден,,, Нали не мислиш че е купен от Илиенци набързо... Т.е. и този подарък е бил планирано поръчан... От пилота ли? laughing.gif
D-rA
ПП. В допълнение - инфо за декларирани доходи извадка;
Цитат
Президентът Румен Радев е декларирал официално половин апартамент в София. Той притежава и „Ситроен”, придобит за 3300 лв.На влог държавният глава има 4379 лв., но и кредити и заеми за 30 000 лв.

И, подаръкът личен от него ли е, кой го е поръчал и платил? Има ли указ за този подарък или просто пилотът е изпълнил само куриерска услуга с доставката му...

Buitenlander
Цитат(D-rA @ 19/06/2017, 00:22) <{POST_SNAPBACK}>
ПП. В допълнение - инфо за декларирани доходи извадка;

И, подаръкът личен от него ли е, кой го е поръчал и платил? Има ли указ за този подарък или просто пилотът е изпълнил само куриерска услуга с доставката му...

Бах ма'аму, сега гледам, на партито за рожденния ден само благородници и комунисти.Даже баш шефката на кумунизите там.Нещо не му е чист косъма на тоя Цар...... Ся, аз може да не съм толкова благороден, ама не мога да седна да пия ракия с някой дето е разстрелял чичо ми.....Не ми се връзва нещо, сигурно синята кръв не ми стига.
Бай Ганьо
Чакай малко.
Тази комунистка не беше ли протеже на Костов?
Alexfield
Много неща се забравят. Хубаво, че има хора като Иво Инджев, които да ни ги припомнят от време на време.
Buitenlander
Цитат(Бай Ганьо @ 19/06/2017, 06:26) <{POST_SNAPBACK}>
Чакай малко.
Тази комунистка не беше ли протеже на Костов?

В смисъл, че ако е, това оправдава царя?
Alexfield
Горски, стига вече с тези имоти. Те са най-малкият проблем. ДС докара Симеон в България с цел. Целта е изпълнена. ДС си бетонира властта в българската псевдодемокрация за десетилетия напред.
biggeorge
Управлението на НДСВ беше най-доброто за последните 27 години. rolleyes.gif
И двата мандата бяха повече от успешни.
Имаше покачване на жизнения стандарт, имаше свобода на словото, имаше работа, имаше и развитие на България в положителна посока. sun.gif
За съжаление имаше и кражби.
Но влязохме в НАТО и ЕС.
Цената за това беше затварянето на част от блоковете на АЕЦ Козлодуй - това стана благодарение на некадърните преговори на Кунева.
От друга страна точно заради НДСВ и Царя на сцената излезе Б.Б. .
Ако не беше Симеон Сакскобургготски надали Б.Б. щеше да добие тази популярност и да заеме позицията Главен секретар на МВР.
Една мутра се намърда на ръководен пост в най-важната служба за сигурност. malii.gif
Затова и през ден, през два Б.Б. беше надвесен на нечий труп, чието убийство беше поръчал лично.
Така че управлението на НДСВ си имаше своите плюсове и минуси.
И все още берем плодовете на това управление - колкото сладки, толкова и горчиви. mellow.gif
Buitenlander
Цитат(biggeorge @ 19/06/2017, 08:51) <{POST_SNAPBACK}>
Имаше покачване на жизнения стандарт, имаше свобода на словото, имаше работа, имаше и развитие на България в положителна посока. sun.gif

Сега, в чисто икономически план, да не забравяме, че България успя да закачи малко от имотния балон в Европа преди кризата от 2008-ма.По време на тройната коалиция , в периода 2006 - 2008, само аз докарах холандци в България, които изсипаха над 1 милион евро за селски имоти с ивестиционна цел.После едвам се отърваха на половин цена.А България се напълни с Мерцедеси.
Бай Ганьо
Тук не говорим за оправдаване.
За Царя е разбираемо да работи със всички.
Поне за мен.
Но виждам вашия двоен аршин.
За едни да, за други не.
wal
Цитат
За съжаление имаше и кражби.
Но влязохме в НАТО и ЕС.

Ако бяха повече от успешни ,тези коалиции щяха да управляват и сега.Точно НДСВ изчезна от управлението на България.
Свобода на словото имаше и преди да дойде НДСВ,работа също.Аз без работа не съм оставал дори и по Виденовото време.
За НАТО и ЕС,да ,но повечето работа бе свършена от правителството на "злия" Костов.
Buitenlander
Цитат(Бай Ганьо @ 19/06/2017, 09:13) <{POST_SNAPBACK}>
Тук не говорим за оправдаване.
За Царя е разбираемо да работи със всички.
Поне за мен.
Но виждам вашия двоен аршин.
За едни да, за други не.

Аз не мога да разбера, що му викаш на премиера Сакскобургготски "Цар"?
И разбираемо ли е за теб Царя да бъде партиен лидер, щом натам отива въпроса?
И за кого си видял конкретно при мен двоен аршин?
Горския
Цитат(Buitenlander @ 18/06/2017, 23:19) <{POST_SNAPBACK}>

И комунистите си бяха легални,

Понеже Костов отказа, мислейки че ще спечели изборите, а след това е бил ... обиден !

Не съм казал, че е легализирал комунистите. Казах, че е имал за пример Хуан Карлос - но не че е приложил буквално испанския опит

Марб, не мога да не отговарям, когато ме питат и/или обясняват учтиво и доброжелателно.

Ти също пиши - на приятели не се сърдя. Зная че са доброжелателни. Виж, например Алекс, Комшийката, Buitienlander, даже и Муки
Горския
Цитат(Alexfield @ 19/06/2017, 08:39) <{POST_SNAPBACK}>
Горски, стига вече с тези имоти. Те са най-малкият проблем.

ОК, Аlех, но аз горе писах и други неща
Buitenlander
Цитат(Горския @ 19/06/2017, 10:27) <{POST_SNAPBACK}>
Понеже Костов отказа, мислейки че ще спечели изборите, а след това е бил ... обиден !

По-добре някой от колегите, който е бил в България да я обясни тази работа как точно е била.Аз съм чувал, че като спечелил 120 места Царя, Надежда Михайлова му е предложила своя глас, за да не прави никакви безпринципни коалиции, но не знам точно как е.
Горския
Цитат(Buitenlander @ 19/06/2017, 10:36) <{POST_SNAPBACK}>
По-добре някой от колегите, който е бил в България да я обясни тази работа как точно е била.

Прав си, и аз не зная в подробности - нека познаващи добре въпроса да го разяснят.
Обаче се страхувам да не се изроди пак в партизанщина, вместо обективен разбор
Бай Ганьо
Точно така беше.
Имах спорове с брат ми по него време.
Той е костовист и не искаше да чуе за Царя.
Не знам причината каква е (може би пропагандата си е свършила работата),
но той не вярваше че Царя ще спечели.
А то беше видно за всеки, само не е за костовистите.
New
Нещата са по-сложни, отколкото предполагаш.
Конституционният съд обявява приетия от 47 г. Закон за противоконституционен. Това добре. Проблемът е, че същият този съд няма право да преуреди т.нар "царски" отношения (чл.22, ал.4 от Закона за Конституционния съд). Законът, с който са националицирани имотите може да е отменен, обаче статутът им е "висящ", което значи, че не се възстановява този, който е бил преди 47 г.
Следва да се приеме нов Закон, различен от този, който КС е отменил и който закон вече да е конституционносъобразен. Такъв закон все още няма. Имотите са си публична държавна или общинска собственост и това е, което ни връща в казуса, който представих.
tumna_indiq
От хубавото никой не бяга и ако това беше истина, Симеон и досега щеше да управлява,
но виж че мутрата която поръчвала убийства doh.gif го избират за пореден път след предсрочни избори
и те са заради такива като теб ,които чакат с отворена уста и ръце в джобовете, да им капне мед от някъде
защото не ядат асфалт rolleyes.gif
а си спомням и твоите постове от онова време,как се оплакваше от всичко,
защо тогава не написа поне едно нещо което ти е харесвало, а сега възнасяш управлението му.?
Buitenlander
Цитат(New @ 19/06/2017, 15:54) <{POST_SNAPBACK}>
Нещата са по-сложни, отколкото предполагаш.
Конституционният съд обявява приетия от 47 г. Закон за противоконституционен. Това добре. Проблемът е, че същият този съд няма право да преуреди т.нар "царски" отношения (чл.22, ал.4 от Закона за Конституционния съд). Законът, с който са националицирани имотите може да е отменен, обаче статутът им е "висящ", което значи, че не се възстановява този, който е бил преди 47 г.
Следва да се приеме нов Закон, различен от този, който КС е отменил и който закон вече да е конституционносъобразен. Такъв закон все още няма. Имотите са си публична държавна или общинска собственост и това е, което ни връща в казуса, който представих.

Я сега още един път да разсъдим заедно.Аз тези мотиви също ги прочетох, но ми звучат напълно изсмукани от пръстите, и точно като част от корупционна схема.Значи имаме закон за национализация на имотите , който е отменен, но царя не може да си ги вземе, защото няма закон по който да му си ги дадат.Ами, това е нелепо , какво отменят тогава, нали като отменят вземането като незаконно, то имотите по простата човешка логика се връщат в предния си собственик.Това е все едно, аз да ти взема къщата с фалшиви документи, съдът да обяви моят нотариален акт за нищожен, и после да ти я вземе щото си се нанесла там без да има издаден закон за това.
Освен това, навсякъде има така наречения "закон за отговорност на държавата".Какво значава "Следва да се приеме нов Закон, различен от този, който КС е отменил и който закон вече да е конституционносъобразен. Такъв закон все още няма." Царя какво е виновен, че никой не еприел такъв закон от 1998 до 2017 година?Колко да чака още?Това са и причините, поради които, много хора казват, че сега Симеон ще разпука България в Страсбург, и ще плащаме като откачени.
New
Напълно съм съгласна с теб. Това е простата, човешка логика. В правото, обаче, тя не работи. Правната логика е друга. Когато се отмени един Закон, следва да се приеме друг на негово място. Такъв е редът.
Ти нали не мислиш, че първото нещо, за което се е сетил Симеон не е точно това, което и ти си мислиш?! Още повече, че е имал под ръка брилянтни адвокати. Фактът, обаче, че се е заел с процедури по реституиране говори сам по себе си.
Това е леката версия на нашия форум. За да видите пълната версия, моля натиснете тук.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.