Buitenlander
17/06/2017, 00:44
ПП. Същата година започна и
аферата 'Сапио' с личното одобрение на Костов
То това Сапио е направо въшкарска далавера....
"Въпреки че разрешението е парафирано като „еднократно, по изключение“, фондацията го размножава и с него внася няколко големи пратки. Ясен Златков успява да внесе в България стоки за около пет милиона долара."
Една от многото такива - но сумарно всичко това отвращава хората от властимащите... и губят на избори когато има кой да гласува...
Значи следващите след него са още по-големи идиоти излиза?Благодаря.
Че те нали са едни от нас, с дефектния чип, та се предполага, че са идиоти. Симеон, обаче какъв чип има, че не се вижда разлика при него с идиотите?!
Това го писах в другата тема, но се оказа заключена.
Може да са си семейни имотите, разбира се.
Проблемът е, че царските имоти са със сменен статут и се водят публична държавна собственост. А такава собственост не може да се реституира, освен, ако не се влезe в корупционни схеми - това, което именно е направил и Симеон, ползвайки положението си на министър председател. Което, от своя страна е престъпление по служба според НК. Използва си служебното положение, за да упражни натиск с цел лично облагодетелстване.
За обдържане на княжеский двор - 600 000лв. годишно.
Чифлик ''Чардакли'' закупен за 56 000лв.
Държавата дава пари на царчетата за да си купуват имоти.
Не съм обучаван по история и не са ми известни личните средства на Фердинанд и на майка му .
The_Purifier
17/06/2017, 09:23
В смисъл, дотогава беше легална?Нещо ме пързаляш.....

Добър ден!
Не, не е била. След този момент се легализира "ловът на кокошки" с по цигара-две. Създаде се атмосфера на враждебност между подрастващите и представителите на закона, превърна се голяма част от населението в практически нарушители. Всъщност това не е първата подобна недообмислена забрана в историята на българското законодателство, но със сигурност е една от тези, които обхванаха много голяма и практически активна част от обществото.
За неоправданите очаквания на гласуващите за него съм съгласен.Сами са си виновни,че повярваха на някои медии.
Това пък е края на статията,която бях постнал в закритата тема.:
Цитат
И се започна, но как? Първите законопроекти на новата коалиция бяха: 1. Отмяна на Закона за досиетата и 2. Унищожаване на Алтернативния Синод, а като допълнение по-късно се сне законово вината от всички директори на банки, които предизвикаха торнадото от 1995 – 6 год., когато доларът достигна 3 000 лв. Така Симеон, Кадет Рилски се оказа, че е програмиран някъде другаде, че изпълнява нечии чужди поръчки и ореолът му никога няма да бъде същия. Той ритуално сне царската корона и сложи шапка-невидимка. Излизаше на светло, когато трябваше да се прави политическа коалиция, но само след 4 години стана „жалки останки от минало величие”. Май е излишно да се анализира последвалото, но пък се изпълни нещо, за което никой и не подозираше – Унищожи се същинския политически дебат, същинския политически крехък свят на българите и се замени с „младите лъвове”. Не става дума за юпитата, а за Делян Пеевски, който на 24 години стана шеф на пристанище Варна и лидер на младата царска партия, а после и зам. министър. Това окончателно закръгли политическото наследство на Царя, но все пак – Да му е честита кръглата годишнина! Май няма друг царски наследник с толкова превратности.
Thursday Next
17/06/2017, 09:56
Защото хората, които са живели в България по това време, по-добре от мен ще обяснят всичко това от 1 до 147. На мен само ми е смешен овчият възторг пред някакви качества, които всъщност един куп хора притежават.
Не става дума за омраза.Ако е имало някакви негативни емоции,те са се случвали по време на управлението му.Предостатъчно време мина от тогава за да остане някакво ирационално отношение към него.
Аз съм се стремял винаги да загърбвам чувствата ,когато става дума за оценка на някой политик.
Има обаче една червена линия,която не бива да се пристъпва,ако политикът не иска да бъде намразван от част от българите.Симеончо мина отвъд тази линия:
1.През 2001 г. Симеон се коалира с ..........ДПС.Тогава вече се знаеха досиетата на цялото ръководство на ДПС.Имаше възможност да го направи с тогавашното СДС.
2.Следващото правителство беше на тройната коалиция-БСП,ДПС и отново НДСВ.
Тук се налага да си припомним и първото му идване в България и кой го спонсорира тогава-Илийката Павлов!!!
Горския
17/06/2017, 09:58
Проблемът е, че царските имоти са със сменен статут и се водят публична държавна собственост. А такава собственост не може да се реституира, освен, ако не се влезe в корупционни схеми - това, което именно е направил и Симеон, ползвайки положението си на министър председател. Което, от своя страна е престъпление по служба според НК. Използва си служебното положение, за да упражни натиск с цел лично облагодетелстване.
Във всичкото това отгоре няма една дума истина, ама не това е темата. Тук темата е за друго. Кажи нещо - наистина ме интересува
Горския
17/06/2017, 09:59
Не съм обучаван по история и не са ми известни личните средства на Фердинанд и на майка му .
Ами поинтресувай се де, а не приказвай глупости!
Тук темата е за друго. Кажи нещо - наистина ме интересува
Thursday Next
17/06/2017, 10:12
Добре де, ти си рационален човек : наистина ли нищо положително не може да се намери в управлението му ?!
Ама ти това ли търсиш: нещо положително в управлението му? Извинявай, от написаното от теб до момента не разбрах изобщо това. Останах с впечатлението, че ти искаш да ни убедиш, че той е уникален, щото е цар и никой друг не се е справял толкова добре, колкото него, а ние сме лоши и го мразим. Изглежда съвсем погрешно съм те интерпретирала.
Хората, които са живели в България по това време, ще ти кажат най-добре дали е имало или нямало нещо положително. Аз се опитвам да ти кажа, че качествата на Симеон съвсем не са уникални и мнозина ги имат. А заслугите му често се преувеличават.
Ще ти кажа лично за себе си: не го мразя, защото считам, че принципно е глупаво да си хабиш ресурсите с омраза, особено пък към хора, които не познаваш. Принципно се определям като привърженик на републиканската форма на управление, макар че не отричам монархиите по принцип. Те са "заварено положение", хората се чувстват добре в тях, не трябва да се поправя нищо, което работи. Толкоз. Реставрация в 21-ви век ми се вижда смешна. Особено за държава като България, която финансово не може да си позволи да издържа монарх.
Огорчена съм от това, че Симеон позволи да го използват в първия проект тип "Месия", с който бяха събудени надеждите на един куп българи за действителна промяна, само колкото да се оберат гласове и да се легитимират безобразията. Аз бих път 250 км в посока тогава, за да гласувам в консулството в Бон (не за него), и чух какво си говорят хората на опашката. Оттогава моделът се повтори многократно, но той беше първият. Някъде около 800-те дни подадох молба до президента да ме освободи от гражданство.
Горския
17/06/2017, 10:15
.
Всяка агония си има край - и на тази преходна агония ще и дойде края все някога...Все още има дървета с яки корени да държат на вятър бури и 'дървосекачи'...
Добре де Док : Излиза че Цар Симеон II е правил същото като другите преди него и тези след него. Тогава защо е срещу него такава омраза, каквато няма към другите?!
PS : И аз не съм фен специално на Симеон II - фен съм на Институцията (конституционна монархия). Засега той я представя - сигурно не за дълго (80 години). Престонаследникът, Княз Борис Търновски, е на 19 години. Ако стане Цар, ще бъде под името Борис IV.
Това обаче едва ли ще стане някога - кауза пердута
(ако така се казваше Комшийке?!)
Добре де Док : Излиза че Цар Симеон II е правил същото като другите преди него и тези след него. Тогава защо е срещу него такава омраза, каквато няма към другите?!
Ако под другите визираш 'провалените' политици - отговорът е прост - защото той се провали не само като политик, а успя да унищожи надеждата и вярата на множество хора именно в 'конституционната монархическа справедливост'.
Ако пък под другите визираш предходните ни царе - обърни се назад в историята и ще откриеш много намразени царе, т.е. не е единствения мразен - но за негова злощастност ни е съвременик и ще си я носи тази омраза докато диша...
Ако под другите визираш 'провалените' политици - отговорът е прост - защото той се провали не само като политик, а успя да унищожи надеждата и вярата на множество хора именно в 'конституционната монархическа справедливост'.
Ако пък под другите визираш предходните ни царе - обърни се назад в историята и ще откриеш много намразени царе, т.е. не е единствения мразен - но за негова злощастност ни е съвременик и ще си я носи тази омраза докато диша...
Ще си я носи....едва ли я съзнава, а и да я съзнава какво му пука? Прибра имотите и кинтите и си жиее живота. Тези, които го избраха духат супата. Сами са си виновни, че се хванаха като удавник за сламка.
Бай Ганьо
17/06/2017, 11:18
Особено за държава като България, която финансово не може да си позволи да издържа монарх.
Развесели ме.
Горския
17/06/2017, 11:27
Да, визирам политиците от "прехода"!
"Унищожаването на надеждата и вярата" не е негова заслуга, а на добре оркестрираната, масивна кампания за очернянето му. Кампания провеждана все още систематично от различни партии и личности, поради различни, често противоположни причини, но всички насочени в една посока!
Питах дали няма поне едно единствено нещо положително в управлението му - никой нищо не намери, което е абсурд : във всяко управление има поне нещо положително!
Горския
17/06/2017, 11:35
Особено за държава като България, която финансово не може да си позволи да издържа монарх.
За протокола : издържането на френския Президент е по-скъпо от това на Английската Кралица - знаеш го, нали!
Колко струва издържането на българското Президенство - не е риторичен въпрос, наистина не зная!
Buitenlander
17/06/2017, 11:35
........ защото той се провали не само като политик, а успя да унищожи надеждата и вярата на множество хора именно в 'конституционната монархическа справедливост'.
Някакъв такъв отговор търсех да се формулира.

Баба ми, лека и пръст, отнякъде беше скатала една такава снимка:

И понякога я вадеше, просто "да си я погледа"..........
И още се чудя - този човек, разбирам, в момента живее в България.Какво търси там, след като навсякъде би бил един богат човек?
Горския
17/06/2017, 11:42
И още се чудя - този човек, разбирам, в момента живее в България.Какво търси там, след като навсякъде би бил един богат човек?
"След края на комунизма „Врана“ е върната, с единодушното решение на Конституционния съд от юни 1998 г., на Цар Симеон II и неговата сестра Мария Луиза Българска. През 1998 г. паркът е дарен от Цар Симеон II на Община София с условието да бъде отворен за всички български граждани, гости на столицата.
От 2011 г. по волята на Царското семейство, дворецът „Врана“ се стопанисва от Фонда за опазване на историческото наследство „Цар Борис и Царица Иоанна“, чиято цел е реставрирането на този исторически паметник в първоначалния му вид от 1909–1912 г. по запазените в ДА „Архиви“ планове на архитект Лазаров, създаването на отворен Научен институт с постоянна експозиция, архивен фонд и специализирана библиотека, посветена на историята на Българската царска династия. В двореца, в който ще се помещава бъдещия царски музей са изложени предмети, свързани предимно с живота на Цар Фердинанд, Цар Борис, както и целия период на изганието и живота на Царското семейство и на Цар Симеон.
От 8 юни 2013 г. парк-музей Врана е отворен за посетители в дните събота и неделя от 10-16 часа, като на всеки половин час тръгва организирана група със специалист-екскурзовод.
Това че дворец Врана ще бъде отворен като музей, го прави вторият реституиран царски имот, който е отворен за посетители, първият е двореца Царска Бистрица.
В парка могат да се видят над 400 растителни вида. Обявен е за национален паметник на културата."
Buitenlander
17/06/2017, 11:44
Колко струва издържането на българското Президенство - не е риторичен въпрос, наистина не зная!
Към 3 500 000 € тази година.
Buitenlander
17/06/2017, 11:46
Това не отговоря на въпроса ми, той или е меркантилен тип, дошъл да стане част от схемата и да се обогати лично, както пишат колегите, или филантроп, няма как да е и двете едновременно....
Горския
17/06/2017, 11:54
Това не отговоря на въпроса ми, той или е меркантилен тип, дошъл да стане част от схемата и да се обогати лично, както пишат колегите, или филантроп, няма как да е и двете едновременно....
Нито едното, нито другото!
Прави това, което считa, че е негов дълг да направи като последния коронован от династията!
Че те нали са едни от нас, с дефектния чип, та се предполага, че са идиоти. Симеон, обаче какъв чип има, че не се вижда разлика при него с идиотите?!
Чипът ни не е дефектен а 'сбъркан' е израза. Набор от чипове образува схема - а резултатът от перформанса на тази наша схема се нарича България. Схемата ни работи с различна производителност вече повече от 1300 години. Понякога с претоварване, често с ниско ниво power - но гарантирано работи устойчиво, независимо от недоклатените псевдорационализатори на схемотехниката ни.
Царският чип беше несполучливо прикачен в схемата - перфоманса на изходните му параметри се зацикли във входните му - в резултат неконтролируема автогенерация и пробив в товарните вериги - т.е. пълен out.
Толкоз за чиповете...
Опасни за схемата българска са псевдократите - които функционират само като блутути към нечий смартфон
Горския
17/06/2017, 12:53
Май Негово Величерство Цар Симеон II не е толкоз мразен, колкото искат да го представят неколцината съфоромци тук.
И изглежда има и някакви заслуги, коитто тук решително отказват да му ги признаят :
" ... От 18:00 до 20:30 часа царят приемаше поздравления от дошлите на празника в резиденция „Врана” (за 80 годишнината му). Опашката се извиваше през целия двор пред двореца. Трима президенти поздравиха Сакскобургготски – Петър Стоянов, Георги Първанов и Румен Радев. Подаръкът на настоящия държавен глава изненада царя и го развълнува. Радев и вицепрезидентът Илияна Йотова поднесоха на Негово Величество сребърен джобен часовник от края на 19-ти, началото на 20 век с лика на неговия дядо княз Фердинанд и герба на Княжество България, даван като награда лично от княза при първо място за отлична стрелба във Военното училище ... "
Е, те това е едно технически издържано обяснение.
Buitenlander
17/06/2017, 16:06
Кое е лъжата, Горски?
И двете ти твърдения в предния пост не са верни, нито е вярно че ВСИЧКИ имоти на царското семейство са публична държавна собственост, нито е вярно че абсолютно всяка публична държавна собственост не подлежи на реституция.А за тази, която не подлежи, има обезщетения.
Справси в "Закон за държавната собственост" и в "Закон за обезщетяване на собствениците на одържавени имоти".
tumna_indiq
17/06/2017, 16:29
Ако го мразехме/силно казано/ само неколцината форумци тук,
Симеон освен прием за проверени другари, щеше да излезе и
сред хората поне за час,да приема поздрави и овации, както през 2001 когато наистина
българите го приветстваха сърдечно където и да отиде,за грандиозното посрещане в София да не говорим,
а сега гузно се скри ,защото не се намериха и стотина да му се зарадват
Горския
17/06/2017, 17:21
1. Смененият статус се нарича ... заграбване, пардон, "национализиране"!
На дядо ми са "национализирали" няколко магазина и работилница. На местото им е построена сегашната поща на града. Естествено не е възможно да се върне Пощата, но ни изплатиха парична компенсация
2. Никакъв натиск Симеон не е оказвал : процесът на реституиране е започнат по предложение на тогавашния главен прокурор(Иван Татарчев?) и е оформен с решение - единодушно - на Конститиционния Съд, базирано върху списъка на имотите, даден на Царица Йонна от Кимон Георгиев (да обяснявам ли кой е този?)
Всичко е било по правилата. След това започват беззаконията, клеветите, измислиците и демагогиите!
Българите го посрещнаха сърдечно и ентусиазирано през лятото на 1996 г.Тогава премиер беше Виденов,който избяга във Виетнам за да не се срещнат.При такъв министър-председател така ще го посрещнат.
За 2001 г. нямам такива спомени.Вярно е ,че масово гласуваха за него.
Горския
17/06/2017, 18:14
Кое е глупост?
Ми осведоми се какво е Цивилна листа и за какво е предназначена. Осведоми се на какви средства са закупувани имоти и осъществявани строежи.
Осведоми се какво е финансирала Клемантина Орлеанска.
Всичко го има в Интернета.
Състоянието на Фердинанд е било трето в Европа и е разполагал свободно с него до края на ПСВ
За сведение : Чифликът "Чардакли" е закупен за 56 000 ЗЛАТНИ лева, а цивилната листа е 600 000 текущи тогавашни лева - съответствието го има също в Интернет
... След това започват беззаконията,...
Това не е вярно!
Нито преди, нито след това има беззакония относно НЦМ СБФ!
...
Състоянието на Фердинанд е било трето в Европа и е разполагал свободно с него до края на ПСВ
....
Жив да го ожалиш, след като при това състояние внукът му се е принудил да му продаде медалите!
Marbella
17/06/2017, 19:30
Ти нали нямаше да влизаш в пререкания за царя?
От три дни ме сърбят пръстите да пиша, но не искам да си разваляме отношенията заради него.
Бай Иван
17/06/2017, 19:34
Имах чувството че са сложили за премиер бавно развиващ се ученик.Човек без собствено мнение,разчитащ на екипа си.Още се усмихвам на думите на Найо Тицин,"ваше величество колко ви е часът?"За по-младите ще уточня ,че въпросът беше зададен,след като на дузина въпроси на журналиста ,Симеон неизменно отговаряше"Ще се съберем,ще решим,ще видим".
Горския
17/06/2017, 19:42
Ти нали нямаше да влизаш в пререкания за царя?
От три дни ме сърбят пръстите да пиша, но не искам да си разваляме отношенията заради него.
Предполагам, че мен питаш?
Вярно е, но как да се въздържа след толкова mаuvaise volonte?
Обещах да пусна тема по въпроса -, Пускам я и само ще чета - честна пионерска!
А ти си пиши, няма да ти се сърдя - приятелите не могат да са съгласни за всичко, иначе става скучно - както в семействата
Thursday Next
17/06/2017, 19:46
Развеселявай се колкото си искаш. Кво мислиш, че кралските семейства се самоиздържат ли? Не се. Да кажем, в държави като Обединеното кралство те може да генерират и приходи за бюджета от туризма, от любезното предоставяне на достъп до някои свои замъци ... Представи си обаче колко хора ще се надигнат да дойдат до България, за да видят Царо и резиденцията в Боровец. Май не много. Така че нетната полза е никаква.
В духовен план също няма да има полза по редица причини, които не ми се обсъждат, защото не искам да казвам лоши неща.
Има закон от 1947 г., с който се национализират царските имоти, а тези от тях, които представляват по-специален интерес са обявени за публична държавна собственост. Възможно е точно "горите тилилейски" да не са попаднали под този статут, за тях не споря. Та, такива имоти не могат да бъдат реституирани, освен ако не се извърши специална процедура, която е доста тежка и не е по възможностите на който и да е. Което води и да последното ми твърдение.
Тук намерих статия по въпроса, ако не вярваш на мен.
Alexfield
17/06/2017, 20:42
Симеон първите две години от управлението си горе-долу имаше какво да каже пред камерите - аха-аха и започваме да се оправяме (800 дни - защо ли му трябваше да го казва). В последната година от управлението си пред камерите той вече не можеше да отговаря на никакви журналистически въпроси. Сричаше нещо лишено от смисъл. Започна много да си личи, колко много го командват тези, които го бяха докарали на власт. Тогава хората, които му повярваха и гласуваха за него "царо ше ни оправи" се разочароваха.
В резултат на управлението на царя, сега си имаме Дебелян Пеевски, който държи медиите, Бойко Борисов, който просто е следващия проект на ДС за власт и тотално разбиване на СДС/ОДС и други съкращения, които си измислят.
Накратко: ДС не е слизала от власт за последните 27-28 години.
По-лош ли е Симеон от другите - не е. Но от него се очакваше повече, защото е цар - но тази карта вече е отиграна.
Alexfield
17/06/2017, 20:45
Точно това си спомням, беше ужасно
Thursday Next
17/06/2017, 20:49
За протокола : издържането на френския Президент е по-скъпо от това на Английската Кралица - знаеш го, нали!
Също така за протокола - издръжката на немския президент пък струва по-малко от тази на кралицата, че на всичко отгоре включва и пенсиите на предишните президенти. Така че кой както си го направи, както виждаш.
Mukaveev
17/06/2017, 20:58
Някой да те чу ?
Mukaveev
17/06/2017, 21:07
Чак сега ти прочетох темата........защо си говорим глупости - интенданството е държавно не е на царя. Тая лакардия Горския я набива във въздуха.
Дал си един ллинк който е .......какъв цвят е лисицата, но не дава информация бозайник ли е , яде ли кокошки, правили се на умряла, с космата опашка ли е , гнезди ли, в дупки ли вирее......изобщо това интенданство да не е ФЕД ?
Нито едното, нито другото!
Прави това, което считa, че е негов дълг да направи като последния коронован от династията!
Как удобно забравяш факта че е детрониран, поради което не може да бъде считан за цар.
Относно правенето - ми да, прави правене. Днес е возил в царския влак гостите за юбилея си, само дето не е подкарал локомотива, както е правел баща му.
ПП: От дядо съм чула само хубаво за Борис III, макар той да беше републиканец по убеждения. Бил е подофицер в армията му, охрана на двореца и е имал пряк контакт с него. Но Симо не е баща си. Нека не забравяме че читави бащи могат да правят калпави деца, а и "талантите" се предават през поколения, та Симе прилича повече на алчния си дядо, отколкото на баща си.
Как можах да забравя за специалния пост ,който Симеон създаде за Бриго Аспарухов,а от Европа го възпряха.Доста години наистина минаха от тогава, забравя се.Ето
тук.
Buitenlander
18/06/2017, 22:06
Има закон от 1947 г., с който се национализират царските имоти, а тези от тях, които представляват по-специален интерес са обявени за публична държавна собственост.
С Решение на Конституционния съд № 12 от 04.06.1998 г този закон е отменен.И това се е случило 3 години преди Симеон да влезе в политиката.Което, автоматично прави твърдението ти за корупционни схеми несъстоятелно.
Buitenlander
18/06/2017, 22:15
Чак сега ти прочетох темата........защо си говорим глупости - интенданството е държавно не е на царя. Тая лакардия Горския я набива във въздуха.
Знам за решението на ВКС и съм го чел.
Имам два съвсем добронамерени въпроса :
1.Ако интендантството (респективно и царските имоти) са били държавни , кое налага одържавяването им през 1947?Как се одържавява нещо държавно?
2.Ако интендантството (респективно и царските имоти) са били държавни, кое налага включването на следния текст в закона от 1947г. "Национализират се имотите които принадлежат на бившите царе Фердинанд и Борис, или на техните наследници, лично придобити, или наследени."?
И самия закон :
https://www.ciela.net/svobodna-zona-darjave...3776/issue/3852Дали можем да приемем, че юристите през 1947 по-добре са знаели чии са имотите от съдиите във ВКС през 2012? Ако не, защо?
Buitenlander
18/06/2017, 22:28
Всичко го има в Интернета.
Горски, след всичко, което ни показаха колегите, смятам че е редно да се съгласим, че бекграунда на Симеон е най-малкото силно съмнителен.Което няма никаква връзка с имотите му.
Не разбрах, ти какво мислиш по повад на коалицията му с комунистите?Как определяш позицията му?
Това е леката версия на нашия форум. За да видите пълната версия, моля
натиснете тук.