Помощ - Търсене - Потребители - Събития
Пълна версия: България............. über alles .....
Форум АБВ > Общи > Обща дискусия
Страници: 1, 2
Mukaveev
Шефът на архитектите с три стъпки за превръщането на Паметника на съветската армия в монумент на новото Възраждане

Председателят на Камарата на архитектите в България Борислав Игнатов инициира във фейсбук своя идея за начало на новото българско Възраждане. Според него пътят задължително минава през махането от центъра на столицата на паметника на окупатора. Ето идеята на Игнатов:

„Ако бях кмет на Столична община, бих направил незабавно това действие в три стъпки - превръщането на Паметника на съветската армия в Монумент "България над всичко". Мястото е изключително подходящо, да напомня на нашите политици този основен принцип на държавността, както и ще повдига духа на всички ни.
Гербът на Репубика България ще е двустранен, за да се вижда и от Университета, и от парка. Вътре в него ще има камбана, която ще бие на всеки кръгъл час в светлата половина на денонощието, като възрожденските часовникови кули. Фигуралната композиция със съветския войник ще бъде преместена на малък постамент между парк-хотел Москва и руското посолство, където ще стои добре в средата и ще бъде осветена от слънцето в лице, вместо в гръб, както е сега.
При добра организация и подготовка, монтажа може да бъде направен в рамките на един ден.
Колко ще струва на общинския бюджет и данъкоплатците тази инициатива? Нула лева! Вярвам, че това може да бъде направено с дарения от граждани и фирми и безплатен организационен труд на доброволци. Убеден съм и че много общински съветници ще се включат в дарителската кампания с лични средства.
Вечният въпрос - това ли сега е най-важното? Най-важното е здравето, но за да го има хората трябва да се чувстват свободни и горди със себе си и страната си. Много е важно да се постави символично начало на ново Българско Възраждане.
Споделяйте, за да се знае!”
......цък

"България над всичко".......малко фашистко ми звучи, но може само на мен така да ми се струва.
Дайте мнение за тая работа и по- скоро ми е интересно - вярвате ли , че им стиска да го направят...... иначе колко да е .......... über alles ?
Горския
Идеята е добра, само че наистина "България НАД всичко" навява лоши асоциации. Да бъде поне "България ПРЕДИ всичко" или нещо подобно!

Обаче представям си воят, който ще бъде нададен не само в България, но и в ... "братската страна" !!!
Alexfield
Америка first, България second!
Питето
Трудно ще виеш публично срещу герба на държавата си. Виж, за "братската страна" може и да вият малко, ама ще е тихичко щото им се въртят едни тръби в акъла...
wal
Соломоновско решение се е опитал да сътвори Игнатов ,но не се получава.Не може да се угоди и на тези,които искат да се събори МОЧА ,и на патрЕотите с "България над всичко".
Решението е МОЧА да се премести в музея на социзкуството и на местото му да правят каквото щат.
Питето
Мноооооо йезуитски подход на архитекта — браво. Първо запазва постамента, което прецаква идентичността на МОЧА веднъж за винаги, второ слага символ, срещу който никой българин или чужденец няма да възрази официално (герба си е герб), а накрая нарочно оставя един странен надпис за тези дето искат да поспорят за нещо. Това последното не е грешка, а е за изпускане на парата, а и за надписа има вариант който ще бъде зачетен от всички: "Съединението прави силата." Абе има светлина в тунела.
biggeorge
Който забравя историята, е обречен да я повтаря. - Джордж Сантаяна
А не е ли по-добре Паметника на съветската армия да си остане там където си е и да се превърне в историческа забележителност? misli.gif
С информационни табели, с интерактивни екрани, с гидове и т.н.
Това е история на живо, която можеш да пипнеш, да усетиш въздействието й и да разбереш нещо за миналото на България.
Ако паметникът бъде унищожен, както стана с мавзолея на Георги Димитров, ще загубим още едно парче от историята си.
Хубавото е, че премахването на Паметника на съветската армия ще бъде удобен повод бившите комунисти, по настоящем гербаджии и националисти, да се направят на борци срещу комунизма и на най-големите демократи в България. sun.gif
Особено се изкефих, когато в едно интервю Бойко Борисов се изкара дисидент.
Как дядо му бил репресиран от комунистите и той горкия не можал да развие пълни си потенциал.
Мисля си, че Бойко Борисов е успял да развие пълния си потенциал по време на Възродителния процес, когато е ходил да сменя имената на турците и да бие и убива невинни хора.
Със сигурност е успял да развие пълния си потенциал и след 1989 г., когато е продължил да бие и убива хора насам и натам.
Или когато стана главен секретар на МВР и избиваше бившите си приятели от престъпния свят.
Или когато стана министър-председател и поръча убийството на Мишо Бирата и Ваньо Танов.
Но аз одобрявам премахването на Паметника на съветската армия. good.gif
Така бъдещите поколения няма да знаят кои са комунистите и точно такива ще продължат да ги управляват во веки веков.
Давайте комунисти, рушете паметниците на предците ви!
Ние сме с вас! a4dff7b7.gif
agrippa
Ако България е силна и независима страна, ще го свали набързо някъде, без да създава шум в нета и да сондира общественото мнение. Само по разпореждане на кмета примерно. Даже и на правителството не му е работа да се бърка там. Пиадестала може да се обяви за ремонт и укрепване. animatedwink.gif А след това да му се сложи нов паметник.

"Над всичко"наистина не е най-доброто, съединението звучи по-добре.

Наистина, това ли е най-важното? Трябва някой всеки ден да минава оттам, че да му боде очите тоя паметник. Аз отдавна съм забравил за него. Или приятелите на главния архитект искат да отмъкнат тлъсти хонорари от общинския или друг бюджет за новата композиция?
Горския
Цитат(biggeorge @ 16/06/2019, 15:21) <{POST_SNAPBACK}>
[b][i]Който забравя историята, е обречен да аметниците на предците ви!
Ние сме с вас! a4dff7b7.gif

Хорхе, ти явно си нямаш хал хабер от история - не мога да коментирам мономенталните ти .. глyпости
D-rA
Цитат(biggeorge @ 16/06/2019, 16:21) <{POST_SNAPBACK}>
Особено се изкефих, когато в едно интервю Бойко Борисов се изкара дисидент.
Как дядо му бил репресиран от комунистите и той горкия не можал да развие пълни си потенциал.
Мисля си, че Бойко Борисов е успял да развие пълния си потенциал по време на Възродителния процес, когато е ходил да сменя имената на турците и да бие и убива невинни хора.
Със сигурност е успял да развие пълния си потенциал и след 1989 г., когато е продължил да бие и убива хора насам и натам.
Или когато стана главен секретар на МВР и избиваше бившите си приятели от престъпния свят.
Или когато стана министър-председател и поръча убийството на Мишо Бирата и Ваньо Танов.

Не че ББ чете този форум, но се надявам да си си вързал гащите срещу чл. 148 от НК, ако някой реши да ти прибере няколко хилядарки sunbathing.gif ПП. Лесно се пишат глупости - но някои такива излизат скъпо - само съвет към теб animatedwink.gif
biggeorge
Написал съм това, което си мисля.
Според Конституцията в България има свобода на мисълта и свобода на изразяването.
Наказателният кодекс не е над Конституцията.
Ако някой се обижда от моите мисли - това си е негов проблем. grin.gif
biggeorge
Все се чудя как уж интелигентни хора се поддават на пропагандата и промиването на мозъци.
Примерно германския народ се поддава на харизмата на Хитлер, руския народ вярва сляпо на Сталин, китайския народ следва Мао Дзъдун и т.н.
Швейк
Не така - това с биенето и убиването е много силно и...неприемливо
biggeorge
Понякога човек си мисли и такива неща. rolleyes.gif
Освен това той сам разказа как е участвал във Възродителния процес, а тогава са биели и убивали хората наред.
Не може колегите му от милицията да са биели хората, а той да е стоял със скръстени ръце плачейки тъжно.
Преди време разказа как е биел хора през 90-те и си мисля, че все някой е умрял от боя му.
Някои хора умират от един шамар, а какво остава да ги набият.
От време на време се намира някой да припомни как като е бил главен секретар на МВР е клечал над труповете на убитите си приятели от подземния свят.
След смъртта на Мишо Бирата и Ваньо Танов остана съмнението дали са били убити или са умрели от естествени причини - заболявания или старост.
И все си мисля, че не може да не е замесен лично поне в едно от тези неща.
За съжаление нямам доказателства дали е извършил престъпления, но подозирам, че ръцете му са оцапани с кръв.
Но предполагам, че ДАНС или МВР, или прокуратурата имат доказателства.
Компетентните органи не може да не знаят истината.
Ама няма да ни я кажат. dry.gif
Нямам му никакво доверие и го казвам директно, нямам какво да крия.
И ако на някой моите размишления не му харесват - да не ги чете.
Вярвайте сляпо на Вожда. malii.gif
Аз и на Корнелия не вярвам, нито на тримата националисти, нито на останалите политици.
Гледат да се облажат от властта, вместо да си свършат работата.
biggeorge
Този паметник бърка в душите на русофобите. rolleyes.gif
Тази вечер гледах "Видими и невидимо" по телевизия България он Еър.
Водешият е русофоб и си беше поканил трима русофоби да плюят заедно Русия.
Иначе и четиримата участници са израстнали по времето на комунизма и са били верни на комунистическата партия, ама сега са най-големите демократи и русофоби.
Интереса клати феса и парата прави борбата! a4dff7b7.gif
Така е и с противниците на Паметника на съветската армия.
Може би всички ще се успокоят ако на мястото на Паметника на съветската армия бъде изграден Паметник на американската армия.
Запазва се същата композиция, само се сменя надписа: "На американската армия освободителка от признателния български народ".
Защото покрай сделката за F-16 американската армия ни е освободила от парите ни.
Даже управляващите могат да повикат Доналд Тръмп при откриването на новия (стар) паметник. laugh.gif
Другият вариант е паметника пак да бъде изрисуван "в крак с времето".

wal
Цитат
Хубавото е, че премахването на Паметника на съветската армия ще бъде удобен повод бившите комунисти, по настоящем гербаджии и националисти, да се направят на борци срещу комунизма и на най-големите демократи в България. sun.gif

ГЕРБ и т.нар. националисти не са повдигали въпроса за премахването МОЧА.Това най-активно го правиха ДСБ и Иво Инджев.
Имаме вече музей на социзкуството и МОЧА заедно с "Альошите" от Пловдив и Русе трябва да бъдат преместени там.
На коя част от историята ни ще се учат поколенията от тези камънаци?!История не се учи чрез гледане на паметници.
Shade
Прав си, прав си! Добре би било да предложиш аналогичен памфлет заедно с мотото в началото на германците. Да се замислят как "вместо да запазят паметниците със символите на Третия Райх там където са и да ги превърнат в историческа забележителност с информационни табели, с интерактивни екрани, с гидове и т.н.", са загубили едно парче от историята си. smile.gif
biggeorge
Сигурно се шегуваш, нали? blink.gif
Германците и поляците са запазили нацистки лагери като музеи:
Цитат
Аушвиц (концлагер)
През 1947 Полша открива Държавен музей Аушвиц-Биркенау на територията на Аушвиц I и II и през 1979 става Световно наследство на ЮНЕСКО.

Цитат
Дахау (концлагер)
Освободен е на 29 април 1945 г. от американските войски. От 1965 г. е музей-паметник.

И германците, и поляците са запазили "паметниците на злото на Третия Райх" там където са и са ги превърнали в историческа забележителност с информационни табели, с интерактивни екрани, с гидове и т.н., за да не забравят хората какво се е случило и да предпазят бъдещите поколения да не направят същите грешки. dry.gif
biggeorge
Прав си. good.gif
Историята не се учи чрез гледане на камънаци и паметници.
Трябва да разрушим всички паметници в България включително паметника на Васил Левски в центъра на София, Перперикон, Царевец, крепостта "Баба Вида", Мадарския конник, както и всички джамии, църкви, синагоги и т.н.
Ами да!
За какво са ни тия камънаци! dry.gif
А как се учи историята?
И по какво рушителите на Паметника на съветската армия се различават от талибаните и терористите от ИДИЛ, които разрушиха паметници на хиляди години?

Според мен по нищо! angry.gif
И едните, и другите мразят.
И едните, и другите искат да рушат.
И едните, и другите искат да унищожат паметта за миналото.
А народ без минало няма бъдеще. unsure.gif
wal
Съвсем приятелски добронамерен съвет - преди да отговориш прочети какво предлагам.Никой нищо няма да руши.МОЧА и останалите паметници на въпросната армия да бъдат преместени в музея на социзкуството.Това май е друго.
Shade
Цитат(biggeorge @ 16/06/2019, 10:46) <{POST_SNAPBACK}>
Сигурно се шегуваш, нали? blink.gif
Германците и поляците са запазили нацистки лагери като музеи

Така ли извъртяхме гледната точка? Добре, няма да споря тогава, само ще пусна още една шега, този път за поляците, след като ги намесваш. Имаш ли идея какво се случва с аналогичния Паметник на Съветската Армия във Варшава и изобщо с всички съветски паметеници на "освободителното" лицемерие в Полша?
Горския
Хорхе, в главата ти е абсолютна каша - поинтерасувай се как са паметниците на Червената армия - "освободителка" и в Унгария - в Будапеща
Питето
Като пишеш, че конституцията е над другите закони (което е вярно) ми вземи я прочети внимателно тази конституция, та да си видиш сам грешката в писанията. Хубаво е да се потрудиш и да си видиш сам грешката, а още по-хубавото е, че точно в този случай и едно "извинявам се" отлично оправя нещата. Чети бре, обогатява и задълбочава погледа в нещата.
Питето
Това, в центъра на техните столици ли е, или някъде извън населените места... питам за един приятел, дето бърка Португалия с портокали.
Питето
Въпроса не е за русофили и русофоби, а за паметник на армия, която се възприема като поробителка от половината население на държавата. За справка тези русофоби дума не обелват за паметника на Цар Освободител, хем и той е за руска армия по нашите земи. Хайде вземи прочети най-сетне нещо с повечко факти, пък го осмисли в дълбочина че коментарите те ти да станат смислени, а не странно-емоционални.
D-rA
Цитат(biggeorge @ 16/06/2019, 18:50) <{POST_SNAPBACK}>
Понякога човек си мисли и такива неща. rolleyes.gif
Но предполагам, че ДАНС или МВР, или прокуратурата имат доказателства.
Компетентните органи не може да не знаят истината.
Ама няма да ни я кажат. dry.gif

Мисленето ти е като в лафа : " една патка мислила, мислила и взела че се споминала..." - не ти го пожелавам, само асоциация с написаното.
Какво предполагаш, си е твоя идея. Само си помисли че дори и 10% от това което си написал да е вярно, до сега да са му духнали под опашката на ББ... Явно не е, защото има много заинтересовани да го сритат от всякъде - но няма за какво да се захапят. Не го защитавам - чета и разсъждавам по твоите "умотворения". sunbathing.gif
Shade
Цитат(biggeorge @ 16/06/2019, 09:00) <{POST_SNAPBACK}>
Този паметник бърка в душите на русофобите, но одухотворява душите и гали сърцата на русофилите.

Така че мини по същество, няма аз да ти публикувам свидетелствата и доводите: w00tbrows.gif

D-rA
Цитат(Shade @ 16/06/2019, 21:51) <{POST_SNAPBACK}>
Бъди изчерпателен. w00tbrows.gif

О, недей бе - памфлети не ми се четат sunbathing.gif
Persian
Цитат(Mukaveev @ 15/06/2019, 22:11) <{POST_SNAPBACK}>

"България над всичко".......малко фашистко ми звучи, но може само на мен така да ми се струва.
...... иначе колко да е .......... über alles ?

Не е фашистко, просто почти всяка държава си е над всичко за своите, но почти, не всички, защото някои са майки а други - Мащехи.
Там от където хората бягат, значи не е добре. Държавата е Мащеха, а кой дава папо, той е Тато.
Като гледам България как се движи, със сигурност ще е над всичко, но над всичко зло, което значи още по-зло.

При добра организация и подготовка, монтажа може да бъде направен в рамките на един ден.
Колко ще струва на общинския бюджет и данъкоплатците тази инициатива? Нула лева!

- Малко странно smile.gif
Обикновено схемата е друга: Унищожават държавата и започват уж наново да я изграждат, но я изграждат за своя облага / Печалба /
Ще свършат работа за 30 кинта, а документално ще е 30 000. Чиста печалба за няколко джоба.

Вярвам, че това може да бъде направено с дарения от граждани и фирми и безплатен организационен труд на доброволци.
- Много си вярва. Доброволец и Акорд в днешно време си е чиста трудова експлоатация.

Убеден съм и че много общински съветници ще се включат в дарителската кампания с лични средства.
- Кои smile.gif Ако не съдерат кожата на народа няма от кой друг.

"България над всичко". Мястото е изключително подходящо, да напомня на нашите политици този основен принцип на държавността, както и ще повдига духа на всички ни.
- Направо на всички smile.gif Особено на политиците.

Гербът на Репубика България ще е двустранен, за да се вижда и от Университета, и от парка. Вътре в него ще има камбана, която ще бие на всеки кръгъл час в светлата половина на денонощието, като възрожденските часовникови кули.
- Тоя герб въобще не ми допада. Три лъва с корони, все едно е кралство или папство.
Например, този е много по-добър. Два лъва и отдолу мадарският конник.
Вместо уйски, щеше да пише България и основаването и.
Е това си е идеалният герб, но с малко поправки, та ако ще и гол да е.

Но как и да е. По въпроса смятам, че е неподходящо гербове да се разхвърлят на неопределените за тях места.
Всяко нещо си има своето предназначение.

Фигуралната композиция със съветския войник ще бъде преместена на малък постамент между парк-хотел Москва и руското посолство, където ще стои добре в средата и ще бъде осветена от слънцето в лице, вместо в гръб, както е сега.
- Значи, да му свети в очите, да го ослепява, вместо да му пече задника.
Тоя верно се смята за по-умен от тези, които някога са му намерили мястото и са преценили как да стои.

Дайте мнение за тая работа и по- скоро ми е интересно - вярвате ли , че им стиска да го направят
- Може и да го направят с хиляди претексти, но Герб с камбанария, грозна картинка. Тва да не е Църква.

Вечният въпрос - това ли сега е най-важното? Най-важното е здравето, но за да го има хората трябва да се чувстват свободни и горди със себе си и страната си.
- Това, което е най-важно за хората не може да се намери тук.
Но нека се чувстват горди.

Persian
Цитат(biggeorge @ 16/06/2019, 18:15) <{POST_SNAPBACK}>
Написал съм това, което си мисля.
Според Конституцията в България има свобода на мисълта и свобода на изразяването.
Наказателният кодекс не е над Конституцията.
Ако някой се обижда от моите мисли - това си е негов проблем. grin.gif

Трябва да са подплатени с доказателства, иначе се води клевета smile.gif
Мислите са предположения и всеки може да си мисли, но за обвиненията си трябват доказателства и то много доказателства smile.gif
Гледай сериала Бягство от затвора - Prison Break
Къде измислица, къде истина, ама така се върти светът smile.gif
Shade
Цитат(D-rA @ 16/06/2019, 12:03) <{POST_SNAPBACK}>
О, недей бе - памфлети не ми се четат sunbathing.gif

Съгласен, промених го.
Persian
Цитат(biggeorge @ 16/06/2019, 20:56) <{POST_SNAPBACK}>

Трябва да разрушим всички паметници в България включително паметника на Васил Левски в центъра на София, Перперикон, Царевец, крепостта "Баба Вида", Мадарския конник, както и всички джамии, църкви, синагоги и т.н.
- Аз съм За
Крепостите и конникът нека да си останат

А народ без минало няма бъдеще. unsure.gif
- Не точно smile.gif
Народ, който живее в миналото няма бъдеще, а тук се живее само с миналото и с извадки от някои хубави работи.
Ееее, кво беше 1994 smile.gif
Да, наистина. Това беше най-хубавото нещо, което съм видял от как съм се родил, но вече съм го забравил. Просто се сещам от време на време.
Хората пък родени преди мен може и толкова да не са видели.
Няколко войни, няколко погребения и 100 години след падането на Османската империя си умряха с цървулите и потурите в калищака и с газовите лампи.
biggeorge
Дрънкаш глупости! dry.gif
От години се води дебат дали да се разруши Паметника на съветската армия:
"За" и "против" разрушаването на
паметника на Съветската армия

А какво предлагаме аз и ти - никоя от двете страни не се интересува.
В крайна сметка ще направят това, което си искат, а не това, което ние предлагаме. wink.gif
biggeorge
Щели да му духнат под опашката ... той е толкова удобен и за леви, и за десни, и за русофили, и за русофоби.
Булгарбаши ще управлява докато е жив. sad.gif
biggeorge
Моля те, посочи ми къде ми е грешката?!? rolleyes.gif
biggeorge
Чакай малко, аз никого не обвинявам.
И нямам нужда от доказателства за размислите си.
И мислите изразени гласно не са клевета. laugh.gif
biggeorge
А-а-а, няма такива работи. rolleyes.gif
Щом ще рушим - действаме на едро и махаме всичко.
Не може да рушим едно, а да пазим друго - това си е двоен стандарт. laugh.gif
Рушим наред и камък върху камък няма да оставяме.
biggeorge
Имам представа какво направиха поляците - решиха да премахнат всички руски паметници.
Което е загуба на историческа памет и показва колко комплексирани и дребни душици са полските управляващи.
Това, че са премахнали паметниците не ги прави по-добри от нацистите, които са горили книги и убивали евреи или от комунистите, които са избивали хора наред. dry.gif
biggeorge
Горски, комунистите в цяла Източна Европа се опитват да изтрият тъмното си комунистическо минало.
Разбираемо е, човешко е, да са живи и здрави на майките и на бащите си, да продължават да насаждат омраза сред хората. grin.gif
biggeorge
Мани, мани! rolleyes.gif
Поляците забраниха Холокоста да се асоциира с Полша.
Със закона за Холокоста Полша се опитва да превърне паметта в оръжие
С пренаписването на миналото те владеят настоящето
И в България някои хора се опитват да направят същото.
Политиците искат да използват миналото за свои собствени егоистични цели.
Браво, така се прави! good.gif
biggeorge
Думата "поробителка" не е подходяща. rolleyes.gif
Използвайки я излиза, че българския народ е робски народ.
Моите предци не са били роби, ако твоите са били - това не е мой проблем.
Червената армия е била окупационна армия не само в България, а в цяла Източна Европа.
Но американската, британската и френската армии също са били окупационни в другата половина на Европа.
И в Германия след Втората световна война първоначално също не е имало демокрация.
Използвате историческите факти както ви е удобно, за да докажете тезата, че един паметник трябва да бъде премахнат.
Премахването му обаче няма да изтрие историята ни.
За разлика от вас аз не искам паметника да бъде махан, а да бъде използван като нагледен урок за бъдещите поколения.
Подрастващите трябва да се научат какво е комунизъм и да разпознават комунистите (и от ляво, и от дясно), за да не ги оставят да управляват България завинаги. huh.gif
D-rA
Цитат(biggeorge @ 17/06/2019, 00:41) <{POST_SNAPBACK}>
Щели да му духнат под опашката ... той е толкова удобен и за леви, и за десни, и за русофили, и за русофоби.
Булгарбаши ще управлява докато е жив. sad.gif

Значи ти не си ляв, нито десен, нито русофил, нито русофоб - щом ти е неудобен. Какъв си тогава и за какво се бориш? sunbathing.gif
agrippa
Цитат(wal @ 16/06/2019, 10:48) <{POST_SNAPBACK}>
==
Имаме вече музей на социзкуството и МОЧА заедно с "Альошите" от Пловдив и Русе трябва да бъдат преместени там.

Добре, че египетския сфинкс е много масивен и монолитен, та не са могли да го гръмнат или махнат, а само са му поизболи очите. Сфинксофобите нали.
Паметника е един камък върху гроб, даже и да няма гроб отдолу. Поне с полвината от тия в гробищата сме на различни мнения, ама не ходим да им бутаме камъните. От друга страна, в сегашните градове всичко подлежи на бутане и заличаване, от старите къщурки и гета, та до хайрайзите – красиво и контролирано, както паднаха и кулите в Ню Йорк. Та, каквото там решат. 245.gif
Shade
Цитат(biggeorge @ 16/06/2019, 14:53) <{POST_SNAPBACK}>
Имам представа какво направиха поляците - решиха да премахнат всички руски паметници.
Което е загуба на историческа памет и показва колко комплексирани и дребни душици са полските управляващи.
Това, че са премахнали паметниците не ги прави по-добри от нацистите, които са горили книги и убивали евреи или от комунистите, които са избивали хора наред. dry.gif

Уау, разтърсващо! Като чете човек анализите ти тук, по-долу и по-горе, осъзнава, че всички европейски нации са сковани от тъпота и скудоумие. Ти очевидно си единственият, който е в състояние да формулира чистата кристална истина и да отвори очите на заблудените.
Започвай да твориш. Очакваме обзорен философски трактат, озаглавен например "Фундаменти на Бигджордието". Благодарните поколения европейци, отърсили се благодарение на теб от комплексираността на дребните си душици и нацистките си въжделения, ще ти издигнат паметник на висок постамент. hat.gif
Alexfield
Цитат(biggeorge @ 17/06/2019, 00:11) <{POST_SNAPBACK}>
Червената армия е била окупационна армия не само в България, а в цяла Източна Европа.

Българинът след 1945-та не е имал право да пътува до Виена.
Цитат(biggeorge @ 17/06/2019, 00:11) <{POST_SNAPBACK}>
Но американската, британската и френската армии също са били окупационни в другата половина на Европа.
И в Германия след Втората световна война първоначално също не е имало демокрация.

Германецът след 1945-та е имал право да пътува до Виена.

Елементарни истини ти убягват, а си тръгнал да градиш тези. Не става така.
biggeorge
Докато западногерманците получат правото да пътуват свободно, където си искат минават доста години след 1945 г. dry.gif
Прочети малко история:
Окупация на Германия от Съюзниците
biggeorge
Подигравката ти е много на място, но е напълно излишна. rolleyes.gif
biggeorge
Много ти се иска да ми лепнеш някакъв етикет. a4dff7b7.gif
Е, няма нужда! sun.gif
D-rA
Цитат(biggeorge @ 17/06/2019, 11:52) <{POST_SNAPBACK}>
Много ти се иска да ми лепнеш някакъв етикет. a4dff7b7.gif
Е, няма нужда! sun.gif

Не ме вълнува етикирането - а само етиката в изказа, която явно ти липсва.
Въпросът е елементарен - самоопредели се, след като само за теб ББ е неудобен.
" той е толкова удобен и за леви, и за десни, и за русофили, и за русофоби." , както сам твърдиш.Не е ли по-добре да броиш до 10 наум, преди да атакуваш нещастната си клавиатура sunbathing.gif
100%
Цитат(biggeorge @ 17/06/2019, 11:50) <{POST_SNAPBACK}>
Докато западногерманците получат правото да пътуват свободно, където си искат минават доста години след 1945 г. dry.gif
Прочети малко история:
Окупация на Германия от Съюзниците

Но това е заради окупацията, иначе си пътуват където искат. А у нас в БГ бай ганьовщината не разрешаваше чак до 1989г.
Това е леката версия на нашия форум. За да видите пълната версия, моля натиснете тук.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.