Помощ - Търсене - Потребители - Събития
Пълна версия: Колко много обичаш Русия?
Форум АБВ > Общи > Обща дискусия
Страници: 1, 2, 3
Горския
Цитат(Бай Иван @ 19/06/2017, 12:37) <{POST_SNAPBACK}>
А,а влизам му в положението на Путин.Какво да каже горкия?Че пишат на българска азбука?България

И че литургията в църквите им е на старобългарски, пардон, "черковно-славянски"
Потребител

... простете, вие на какъв шрифт изписахте тези постове? ... Times New Roman? :.) ...

Поздрави!

New
Русия не я обичам. Не я мразя, но започнаха да ми се появват негативни емоции покрай Путин. За него мога да кажа, че не го обичам. Руснаците са ми симпатични и винаги им се радвам, като ги срещна. Имам ги за "наши хора". Как да бъде иначе, на фона на тази многонационалност, която ме обгражда. Руската реч си е почти, като българска. laughing.gif
Cury
И какво от това?
Alexfield
=== Служебно: Какво намекваш за шрифтовете на форума?
Krapp
BTW, попадаха ми напоследък материали, в които се твърди, че съвременните руснаците всъщност са потомци на викингите, които са основали Киевска Рус навремето.... laughing.gif

А при нас, по всички генни и ДНК тестове, преобладава средиземноморския тип - сиреч, родни братя сме по ген на древните римляни и италианците, на испанците и т.н. animatedwink.gif

Тъй че, с руснаците, всъщност, от тая посока, нямаме нищо общо. А и те си имат национална психология, поведение и начин на живот на типични северняци... animatedwink.gif

zainteresovan
Крапп, а добър ден.

Алекс, това с шрифта на съфорумеца е бъзик, едва ли е нещо към форума. Демек дърляме се, кое какво за кирилицата, ама пишем на таймс ню роман.

Също така, ако някой не е запознат, да знае: Тази кирилица в момента, ПЕЧАТНАТА, на която пишем е руска разработка още от Цар Петър не знам кой поред. Но затова в БГ не се говори много. Пак повтарям-печатната.
Бай Иван
Така е.Но няма признателност от руските политици,и вероятно медии.Опитват се да пренаписват историята.С това само доказват културната си уязвимост.
Бай Иван
Понеже си заинтересован,първата печатна българска книга е излязла1651г/Абагар/.А Петър първи е роден1672г.Пред фактите мълчат и боговете,а пред руснаците и двете.
Krapp
Цитат(zainteresovan @ 19/06/2017, 20:24) <{POST_SNAPBACK}>

Ще си позволя да те допълня, макар че ще кажа пак общоизвестни и тривиални неща.

По заповед на небезизвестния Петър 1, двама холандци за няколко нощи приспособяват ЧИСТО РЪКОПИСНАТА дотогава кирилица, ползвана от през вековете от монаси - преписвачи, за нуждите на църквата и държавните писари, за машинно книгопечатане. Тази версия на азбуката по късно е навлязла в Бг от Русия чрез вестници, печатници и т.н.

Тъй че, дефакто, ние и досега ползуваме всъщност ДВЕ АЗБУКИ, като едни и същи букви имат РАЗЛИЧНИ ОЧЕРТАНИЯ в ръкописен и печатен вариант... animatedwink.gif
Mukaveev
Е ми не я обичам. Путин не е Русия. Освен това защо руското магаре да е по - кораво от нашето? Ай сиктир.....
zainteresovan
Цитат(Бай Иван @ 19/06/2017, 20:36) <{POST_SNAPBACK}>
Понеже си заинтересован,първата печатна българска книга е излязла1651г/Абагар/.А Петър първи е роден1672г.Пред фактите мълчат и боговете,а пред руснаците и двете.

Аз не споря, че не сме имали печатни букви. Казвам, че тези в момента-с тази визия са руска разработка. Ако имаш автентично копие или си виждал такова, макар на картинка, от което да е видно, как е изглеждала тази книга и печатните й букви са като настоящите, на които пишем-ок, ти си прав, а всичко дето е писано по въпроса е сътворена от руснаците лъжа.
Krapp
Ето ви нещо и за "Абагара":

https://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%90%D0%B1%...%B3%D0%B0%D1%80

Уикипедията знае всичко.... laughing.gif
Бай Иван
Можеш да разгледаш фотография на Абагар в Гугъл.
Krapp
Едно важно уточнение, от статията за Абагар, към която дадох линк по горе:

Цитат
Книгата представлява молитвеник за нуждите на католическата църква в България.
zainteresovan
Цитат(Krapp @ 19/06/2017, 20:49) <{POST_SNAPBACK}>

Ясно, ако копието е автентично, буквите не са като настоящите ни печатни. Но все пак да уточня-разработка не значи изцяло измислени. Видно е, че е стъпено на нашите примерно и са близки, но все пак са с различна визия. Не са идентични. Никой не придава на руснаците някакво авторство на букви, а за доработването им и настоящата визия.
Mukaveev
Цитат(Krapp @ 19/06/2017, 20:49) <{POST_SNAPBACK}>

Има стил.......добре са го нагласили
Бай Иван
Нали не мислиш че за 350г шрифтовете са останали непроменени.Та само за десетина години ,след 9-9 1944г се промениха едни а други букви премахнати.Какво остава за 3 и половина века.Но хайде да не им ядем правото ,"е" оборотное си е руско.
Krapp
Нека си спомним, че руснаците четат "е" като "йе" или даже като "и", а "э" само като "е", и го произнасят много твърдо.... animatedwink.gif
Buitenlander
Цитат(Alexfield @ 19/06/2017, 17:59) <{POST_SNAPBACK}>
=== Служебно: Какво намекваш за шрифтовете на форума?

=== Служебно: Вий що сте сложили тия двама византийци отгоре на български форум?Ша ва гонка Карпов, ей! laughing.gif
Горския
Цитат(Mukaveev @ 19/06/2017, 19:39) <{POST_SNAPBACK}>
Освен това защо руското магаре да е по - кораво от нашето? Ай сиктир.....

Абе Муки, те руснаците и магарета нямат, бе!
Mukaveev
Цитат(Горския @ 19/06/2017, 23:46) <{POST_SNAPBACK}>
Абе Муки, те руснаците и магарета нямат, бе!

Такава е приказката......
Щели да ни купят.......толкова надменност - чудо. Сигур са много доволни от себе си....
Потребител

Цитат
=== Служебно: ...

... частно, намирам темата за смешна /да ме прощава доктора/ :.) ...

Поздрави!

Alexfield
Ти се радвай, че гледаш Канал 1, че ако единствено хващаше Рассия24 глей какво щеше да гледаш:
https://www.facebook.com/Sedmitsata/videos/...hc_ref=NEWSFEED
Mukaveev
Цитат(Alexfield @ 20/06/2017, 14:48) <{POST_SNAPBACK}>
Ти се радвай, че гледаш Канал 1, че ако единствено хващаше Рассия24 глей какво щеше да гледаш:
https://www.facebook.com/Sedmitsata/videos/...hc_ref=NEWSFEED

Една радост.........чудо.
Alexfield
Срам, срам... не оцеляха дълго prashchai grigorii.gif
Mechoka
"Верно ли е, че сме били като хора и манталитет много близко с тази нация? "

Верно е. Настоящия ми шеф е сибиряк.
Тиара
Цитат(Krapp @ 19/06/2017, 19:11) <{POST_SNAPBACK}>
А и те си имат национална психология, поведение и начин на живот на типични северняци... animatedwink.gif

В пиенето са едно към едно със скандинавците. laughing.gif
Marbella
Цитат(Тиара @ 21/06/2017, 22:25) <{POST_SNAPBACK}>
В пиенето са едно към едно със скандинавците. laughing.gif

Има разлика, скандинавците мешат питиетата, руснаците карат на водка от началото до края. Е, резултатът наистина е същият, но скандинавците определено ги хваща много бързо.
Горския
Цитат(Marbella @ 21/06/2017, 23:08) <{POST_SNAPBACK}>
Има разлика, скандинавците мешат питиетата, руснаците карат на водка от началото до края. Е, резултатът наистина е същият, но скандинавците определено ги хваща много бързо.

Имено понеже мешат !

Впрочем, май финландците не мешат и държат като, руснаците, ама те са си част от Империята (руската)
Persian
Цитат(Marbella @ 22/06/2017, 00:08) <{POST_SNAPBACK}>
Е, резултатът наистина е същият, но скандинавците определено ги хваща много бързо.

А дали е вярно и другото, че мъжете като се напият и жените им използват момента да се утешават с някой ненапил се. smile.gif
Тарабас
Цитат(Persian @ 21/06/2017, 23:55) <{POST_SNAPBACK}>
А дали е вярно и другото, че мъжете като се напият и жените им използват момента да се утешават с някой ненапил се. smile.gif

Тва ненапил се руснак звучи доста сюреалистично
Питето
Може да е пристигнал по-късно и още да "догонва". Така де, в момента не е пиян.
Питето
Злите езици* се хвалеха, че е било редовна практика в зората на алкохолния туризъм из варненско. При това не само руските, а и при групичките от западна Европа се практикувало. svirkam si.gif

--------------------------------
*По-скоро едни развързани зли езици.
vanbg
Цитат(Бай Иван @ 17/06/2017, 19:08) <{POST_SNAPBACK}>
С някои от републиките на бившия СССР сме генетично близки.Да не забравяме за Волжска България.Също и културно.Та те пишат на нашата азбука.Не знам дали има някой да не харесва руските класици,песни,хумор.Живота им обаче се е стекъл така че проявяват по-голяма търпимост към тоталитаризма,/не че и ние не сме такива/докато ние поне имаме европейския пример към който уж се стремим,ама гледаме да не го стигнем/главно управляващите/.

Главният мюфтия на Русия за произхода на татари и башкири: НИЕ СМЕ БЪЛГАРИ http://www.celokupnabulgaria.eu/?p=12263

Цялото видео,от което съм извадил гифа

https://www.youtube.com/watch?v=1GSJa7jJDKU
Danel
Цитат(Krapp @ 18/06/2017, 08:00) <{POST_SNAPBACK}>
Беше ми странно защо всъщност руския език толкова много прилича на нашенския църковно-славянски.
Просто сегашния руски език представлява диалект на старобългарския, от ония векове.... laughing.gif
Разбира се, ако питаш руснаци, те ще ти обяснят с готовност, че "Кирилл и Мефодий были два киевских монаха, которые изобрели славянский алфавит и просвятили всех славян...." laughing.gif laughing.gif

Бъркаш нещо. Не мое а са Киевски! Новгородски, Рязански, Владимиривски,... да! Ама Киевски????
Mukaveev
Цитат(Mechoka @ 21/06/2017, 01:55) <{POST_SNAPBACK}>
"Верно ли е, че сме били като хора и манталитет много близко с тази нация? "

Верно е. Настоящия ми шеф е сибиряк.

Е щом шефа е сибиряк.........как да не сме близки..... laugh.gif
agrippa
Абе, нека да има и такава държава. Правят филми, гледаме, нека да има. Живял съм и там като по-млад, ама вече не ща. Чак много да я обичам....
Shade
Цитат(agrippa @ 03/08/2017, 20:29) <{POST_SNAPBACK}>
Чак много да я обичам....

Стар виц за руснака на интервю за работа.
След въпросите за образование и професионален опит следващият въпрос е "пьющий или непьющий?"
Онзи си мисли "Отговоря ли пьющий, ще ме помислят за алкохолик и няма да ме вземат. Обявя ли се за непьющий, ще решат, че не съм наред и пак няма да ме вземат". И излязъл от ситуацията йезуитски: "Малопьющий с отвращением"

Та какъв е твоят отговор: "малолюбящий"? wink.gif
Danel
Цитат(Тарабас @ 17/06/2017, 17:34) <{POST_SNAPBACK}>
Колко много обичаш Русия?

Като име на географска територия от картата, защо ми е да я обичам или мразя? Просто като Индийския, или който и да е от океаните, или Антактида, Европа, Ю.Америка.
Като политика, на управниците там, си имам мнение, ама ти това не питаш.
agrippa
Цитат(Shade @ 03/08/2017, 22:07) <{POST_SNAPBACK}>
...
Та какъв е твоят отговор: "малолюбящий"? wink.gif
Нещо такова, имам романтични спомени за младостта от ония земи.
Persian
Цитат(Тарабас @ 18/06/2017, 14:06) <{POST_SNAPBACK}>
Сега ми идва една друга мисъл на дневен ред. Колко давност има подарената свобода? Щото ако не беше дядо Иван до ден днешен щеше да си переш потурите на реката. Кога ще се освободим от освободителите? Некой да има некво число?

Няма нищо даром на тоя свят.
Но така както питаш, аз ще те попитам, колко хора познаваш, които са родени до 1925г. и колко от тях обичаха руснаците.
Аз от тия, където познавах, нито един не ги обичаше, дори ги мразеха и презираха.
Различни хора са ми разказвали едни и същи неща, които със сигурност ги знаят от техните родители, а някои са ги виждали със собствените си очи като са били деца.

Те просто са влизали като у дома си, грабили, били и ебали.
Жените са се въргаляли в кюмура и са се цапали навсякъде та руснаците да ги е гнус и да подминават.

При поколението от 1940г. е друго.
Партията, далаверки, работа, постчета, апартаментчета. Те ги обичат.

Колкото до днешни дни с потурите, като ги гледам те къде са, ние къде сме, дали с потури или без, голяма част от българите си останаха потуркьо гащи, дори и без гащи.

Проблема не е от кой да се освободим, а от себе си как да се освободим.
В смисъл, начина ни на виждане и възприемане на всичко заобикалящо ни.
Знаеш темата - Ние и Те, май така беше.
Виждаш последната тема по твоето споделяне, което не касае само закона, а и човечност.

Никога не съм харесвал родолюбците.
Те са точно като вързано куче със синджир, което му е опъната една тел на две дървета в един двор и то обикаля по тая тел и злобно ръмжи и лае по всеки минаващ извън двора и си мисли, че то е навън и свободно, а не другите, които са от другата страна на оградата.

Разбра ли сега кога и от какво трябва да се освободят хората. smile.gif

Mukaveev
Разрешено ли е да не я обичам ?
Тиара
.......Повторих си коментара. Моля за извинение!
Тиара
Цитат(Тарабас @ 18/06/2017, 14:06) <{POST_SNAPBACK}>
Добре де, нещо благодарност за подарената свобода няма ли у теб?

Сега ми идва една друга мисъл на дневен ред. Колко давност има подарената свобода? Щото ако не беше дядо Иван до ден днешен щеше да си переш потурите на реката. Кога ще се освободим от освободителите? Некой да има некво число?

Божке! Това може да накара дори атеист да се прекръсти. Каква подарена свобода, какви пет лева? Нямам думи. Историята ти куца и с двата крака. Дедо ти Иван те е освободил, ама друг път.

Тиара
Цитат(Krapp @ 18/06/2017, 08:00) <{POST_SNAPBACK}>
Просто сегашния руски език представлява диалект на старобългарския, от ония векове.... laughing.gif

Що се хилиш? За акад. Лихачов не си ли чул?
Бай Иван
Според Жириновски -не.
Според дебелите книги,обичта трябва да е взаимна и да се доказва всеки ден.
Mukaveev
Цитат(Бай Иван @ 30/09/2017, 18:15) <{POST_SNAPBACK}>
Според Жириновски -не.
Според дебелите книги,обичта трябва да е взаимна и да се доказва всеки ден.

Те само искат да ни купят......какво да ги обичам , после не било така . Е как е ?
Питето
Броя си руската техника у дОма... ми ние се мразим с братушките, бе — една две сувенирни отварачки за бутилки имам...
Mukaveev
Цитат(Питето @ 11/10/2017, 19:41) <{POST_SNAPBACK}>
Броя си руската техника у дОма... ми ние се мразим с братушките, бе — една две сувенирни отварачки за бутилки имам...

Така ме замисли..........аз пък нямам и отварачка, нищо нямам.
Не е някакъв бойкот - просто нямам.
Това е леката версия на нашия форум. За да видите пълната версия, моля натиснете тук.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.