Помощ - Търсене - Потребители - Събития
Пълна версия: Грабежите на Цар Симеон II
Форум АБВ > Общи > Обща дискусия
Страници: 1, 2
Горския
Съмишленици, помагайте - аз си забраних да участвам

Темата на Buitenlander беше за анализ на Управлението на НДСВ - успехи и неуспехи.

Обаче, колкото и да се мъчех, никой не поиска да ми даде поне един, един-единствен успех, което е пълен абсурд! Във всяко управление, колкото и неуспешно да е, има поне нещо положително. Но за Симеон II - нищо!

Buitenlander се опита да разбере нещо за успехи и неуспехи на управлението на НДСВ, но темата пак се изроди за ... "грабежите на Симеон", с всичките придружаващи злоба, клевети, лъжи ...

Разбрах, че всичко това е, понеже на Цар Симеон II са върнати полагащите му се имоти И ТО НЕ ВСИчКИТЕ. Върнати напълно законно, а не чре3 "Използване на служебното му положение, за да упражни натиск с цел лично облагодетелстване"

Кой се възползва от " национализираната" царска собственост :

- Във Врана живеят Георги Димитров и Васил Коларов, после Вълко Червенков. Следвщите комунистически велможи си построиха по-модерни резиденции и Врана е оставена без поддръжка - Симеон я взема в доста лошо състояние.

- Царска Бистрица, напротивп е в отлично състояние и практически с непроменено вътрешно уреждане.

Защо : Внучката на Тодор Живков разкрива тайната при срещата й с Цар Симеон там : "Дядо много обичаше да седи там" (в ъгъла, в който и Симеон обичал да седи). Та Бай Тошо, като страстен ловец, си е запазил този дворец за себе си.

Та въпросът е :

Ако собствеността не беше възсзтановена на Цар Симеон II, кой щеше да я ползва сега ?

Ако Симеон не беше "ограбил България", дали благосъстоянието на българския народ щеше да е по-добро. Дали вие щяхте да сте по-богати

Или всичко пак опира до : "Я не сакам да съм добре, сакам Вуте да е зле" ?
The_Purifier
Цитат(Горския @ 17/06/2017, 20:58) <{POST_SNAPBACK}>
Ако собствеността не беше възсзтановена на Цар Симеон II, кой щеше да я ползва сега ?

Тези, които му гостуваха вчера на юбилея.
D-rA
Ако Симеон не беше "ограбил България", дали благосъстоянието на българския народ щеше да е по-добро. Дали вие щяхте да сте по-богати

През 96' та той не дойде, защото усети, или знаеше за 'предстоящия дебел' който ни чака - остана си по търлъци в очакване...
След Виденовата зима и рязкото грабене и обедняване - Костов криво ляво успя да ни върже към марката и да укроти грабителите - в крайна сметка от цялата хазартна заигравка Костов загуби и постла килимчето за белия царски кон...
Питаш и за нещо положително - е няма. Нищо не остана да го споменем с добро, колкото и да ти е тъжно. И не, такъв филм ако Той не е бил какво би било няма смисъл от сценарии - празните приказки водят до нищо...
Лошото за него е че в тази шахматна игра в която влезе си смени позицията първо като офицер, после с конче и на финала с никому ненужна пешка. Това и гросмайсторите на играта не го могат animatedwink.gif
Mukaveev
Продажбата на БТК стана кражбата на века

,, На 18 юни, точно преди две години, 65 процента от БТК бяха продадени за мизерната сума от 230 млн. евро. Половин година след продажбата на мажоритарния пакет на българската фондова борса беше пуснат останалият пакет от капитала - 35%. Цената на акция тогава достигна 1320 лв. Това даде основание на специалистите да оценят БТК на 1,2 млрд. евро.
"Вива Венчърс" с благословията на Симеон взе не само апетитната компания, но и лиценза за 3-ти GSM оператор без търг и конкурс, като плати само една четвърт от стойността му. Наскоро царска връзка със сделката лъсна и чрез исландския милиардер Тор Бьорголфсон, доведен у нас от приятеля на Симеон Спас Русев. Той получи опция да купи "Вива Венчърс" чрез фонда си "Новатор". Трима души от фонда вече са в управата на телекома. Това е първата стъпка от превръщането на компанията в офшорка, както "Стандарт" предупреди. Дружеството на Тор е офшорка и е базирано на британските Вирджински острови. Така нито лев от печалбата на БТК няма да влезе в българската хазна. С това царската далавера за продажбата на БТК и източването й ще завърши.,,

НЕДЕЛЯ, 18 Юни 2006 ,,

Как се беше изразил......,, с всичките придружаващи злоба, клевети, лъжи ... ,,

Кое точно в тази фигура цар-а -успява да генерира ,, придружаващи злоба, клевети, лъжи ...,, Защо не генерира........любов например , защо царската му осанка не завладява родната душа ? Не мислим за него като Царю - Честити ......а мислим като за поредния измекяр ? Е това е въпроса - ЗАЩО ?
Може би защото сме прости и не сме издигнати достатъчно до царските му мисли, а може би живота не е бил достатъчно справедлив към нас , видяли сме грозното му лице и сме останали.......прости.
Или ако трябваше да има заглавие то щеше да бъде......,, Цар се сблъска в стена от професионални простаци ,,.

Да се върнем и на въпроса за интенданството ......та на кой викаш било ? Аз залагам , че е на държавата groupwave.gif ......

marsa37.gif
Cury
Ако си спомням правилно имотите, които Симеон си върна, бяха два вида - семейни имоти и имоти на интендантството (т.е. държавни, дадени му за ползване поради длъжността му). Върнати му бяха и едните, и другите, а впоследствие след разни правни спорове му бяха оставени само семейните имоти, а държавните бяха взети обратно от държавата. Без да съм юрист, принципно това ми се струва справедливо, макар че и семейните имоти пак са им били подарени за :"Добре дошъл, ваше височество", а не са си ги купили, но хайде, подарена къща назад не се връща.

Иначе като хубави неща си спомням за някои данъчни промени.
Тарабас
На мен тая дятка ми беше симпатична. Културен, кротък човечец, на мравката път ще направи. Даже май гласувах за него.
Тва че си е зел имотите е добре. Негови са, зел си ги. Ти хората не ги слушай, тях просто ги е яд, ама проблемът си е техен.

Обаче пичът се коалира с комунисти!!! Това беше нечистоплътно. Много педераски номер. Сложи го на всеки нормален гражданин. Това не се забравя. Може да е културен, кротък човечец, на мравката път да прави, но е и долен педераст!
Онуфри
Цитат(Тарабас @ 17/06/2017, 22:00) <{POST_SNAPBACK}>
.....

Обаче пичът се коалира с комунисти!!! Това беше нечистоплътно. Много педераски номер. Сложи го на всеки нормален гражданин. Това не се забравя. Може да е културен, кротък човечец, на мравката път да прави, но е и долен педераст!

И сто пъти да го напишеш, поданичетата ще се направят, че не са го прочели!

Mukaveev
Цитат(Тарабас @ 17/06/2017, 22:00) <{POST_SNAPBACK}>
На мен тая дятка ми беше симпатична. Културен, кротък човечец, на мравката път ще направи. Даже май гласувах за него.
Тва че си е зел имотите е добре. Негови са, зел си ги. Ти хората не ги слушай, тях просто ги е яд, ама проблемът си е техен.

С комунисти и с ДПС-ари с яки и дебели комунистически досиета и картончета . Бих го обидил на Педерунгел, хибрит между Урунгел и същество с екзотична сексуална ориентация.
И всичко това направи само и само за доброто на България а не както някой мислят да се закрепи за по- дълго във власта.......
Горския
Цитат(Cury @ 17/06/2017, 20:58) <{POST_SNAPBACK}>
и имоти на интендантството (т.е. държавни, дадени му за ползване поради длъжността му).

макар че и семейните имоти пак са им били подарени за :"Добре дошъл, ваше височество", а не са си ги купили, но хайде, подарена къща назад не се връща.

Ай, ай, айййй!
До каква степен е била осъкатена Историята при комунизма!!! no.gif

Марб, не съм споменал Царя nono.gif
Горския
Цитат(Mukaveev @ 17/06/2017, 20:46) <{POST_SNAPBACK}>
[color="#000080"]
Да се върнем и на въпроса за интенданството ......та на кой викаш било ? Аз залагам , че е на държавата

Аз пък залагам, че Слънцето се върти около Земята, а не обратното agent.gif

wal
Цитат

Грехът му беше в това,че се коалира с партията на Доган и тогава агент Сава стана всесилен.Дори нищичко да не беше реституирал пак щеше да бъде свързван с ограбването на държавата,защото позволи на дръндарския циганин да безчинства.За четири години не успя да види грешката си и отново се коалира с ДПС ,а черешката на тортата бе БСП.
Жан Виденов не открадна за себе си абсолютно нищо и излезе беден от политиката,но спомни си с какво се свързва управлението му.
Вярно е ,че Симеон продължи евроатлантическия път на България,но там нямаше и кой знае какъв избор.Предишното правителство направи достатъчно много за да може някой да смени курса.Това можем да му го запишем като червена точка.
Cury
И до каква? Да не би резиденция Бояна да е била собственост на бай Тошо? Внуците му да са искали да им я реституират? От де накъде всичко, ползвано от Симо ще е негово?
Горския
Цитат(Cury @ 17/06/2017, 21:54) <{POST_SNAPBACK}>
И до каква? Да не би резиденция Бояна да е била собственост на бай Тошо? Внуците му да са искали да им я реституират? От де накъде всичко, ползвано от Симо ще е негово?

Това само показва, колко наистина е необходим и актуален създавания във Врана музей!

Такава неграмотност за цяла епоха от българската история huh.gif
Cury
Това няма нищо общо с история, а с правно решение на базата на документи. И ти като си толкова запознат пък отвори ни очите.
Изобщо не разбирам твоето благоговеене пред Симо, честно. Да не би и ти да го смяташ за месия?
tumna_indiq
Симеон Сакскобургготски - алчен,лъжец и крадец*

В голямата еуфория никой не можеше да си представи, че обещанията,
които щедро раздаде Симеон, дълго ще чакат „когато им дойде времето”
а времето така и не дойде..
Тиара
Новата чешма в самоковското село Злокучене. Тук Симеон Сакскобургготски направи историческото изказване, че е премиер само на тези, които са му гласували

Убавиня!

Тарабас
Основната характеристика на матряла е да си събува гащите всеки път когато някой му обещае няква тънка кирия. И после ходят да се оплакват, че някой ги бил таковал...
Бай Ганьо
Ти прочете ли линка?
Знаеш ли кой е авторът?
Същия, който е написал библията. laugh.gif
Горския
Цитат(Бай Ганьо @ 17/06/2017, 23:12) <{POST_SNAPBACK}>
Ти прочете ли линка?
Знаеш ли кой е авторът?
Същия, който е написал библията. laugh.gif

Аз го прочетох - до две трети - насилих се
Но спрях, понеже ми се заповръща : такова активно мероприяатие, наистина достойно за КГБ
Mukaveev
Цитат(Горския @ 17/06/2017, 22:35) <{POST_SNAPBACK}>
Аз пък залагам, че Слънцето се върти около Земята, а не обратното agent.gif

Аз освен , че казвам горното го считам за вярно.........понеже съм чел решението на съда заедно с доводите му.
rocco_george
... Врана е оставена без поддръжка - Симеон я взема в доста лошо състояние.Откровена лъжа е това твърдение!Познавам хора,които се грижеха за парка и резиденцията много години и които бяха изритани оттам при „връщането на имота на собственика му“,защото той имал друго виждане за поддръжката.
Царска Бистрица, напротив е в отлично състояние и практически с непроменено вътрешно уреждане.Там не е бил единствено Тодор Живков.И отново хората,които поддържаха имота бяха изритани от „законния“ собственик.Резиденцията в Царска Бистрица всъщност е била имот,закупен от Царското интендантство,което е държавно,а не царско.

Горския
"Резиденцията в Царска Бистрица всъщност е била имот,закупен от Царското интендантство,което е държавно,а не царско."

453.gif 406.gif
Buitenlander
Цитат(Горския @ 18/06/2017, 23:17) <{POST_SNAPBACK}>
"Резиденцията в Царска Бистрица всъщност е била имот,закупен от Царското интендантство,което е държавно,а не царско."

453.gif 406.gif

Сега, има тълкувателно решение на Върховния Касационен Съд, който наистина определя, че интендантството е държавна институция.

http://www.vks.bg/vks_p10_157.htm

Друг е въпроса, доколко го приемаш, но вече законът гласи така.
Горския
Цитат(Buitenlander @ 18/06/2017, 23:31) <{POST_SNAPBACK}>
Сега, има тълкувателно решение на Върховния Касационен Съд, който наистина определя, че интендантството е държавна институция.

А някой представи ли поне един държавен бюджет от примерно 1900 до 1944, където, има поне една линия относно заплатите на служителите от Интенданството?

Не е ли нормално служителите на една държавна институция да получават заплатите си от ... държавата?! misli.gif
Buitenlander
Цитат(Горския @ 18/06/2017, 23:51) <{POST_SNAPBACK}>
А някой представи ли поне един държавен бюджет от примерно 1900 до 1944, където, има поне една линия относно заплатите на служителите от Интенданството?

Не е ли нормално служителите на една държавна институция да получават заплатите си от ... държавата?! misli.gif

Ако прочетеш мотивите на решението, ще видиш, че в годините, Интендантството е получавало средства от бюджета, които са надхвърляли Цивилната листа с милиони.И ги е разпределяло.А заплатите са им били от Царя, много объркано се получава.Дето викаше един приятел - "Вече и аз не знам как е , ама не е така"......
Горския
Цитат(Buitenlander @ 18/06/2017, 23:54) <{POST_SNAPBACK}>
Ако прочетеш мотивите на решението,

Не мога да отворя линка ти от този компютър - днес ще отида на един друг и ще го прочета
Mukaveev
Цитат(Горския @ 19/06/2017, 11:35) <{POST_SNAPBACK}>
Не мога да отворя линка ти от този компютър - днес ще отида на един друг и ще го прочета

Аз съм го чел това решение много пъти, многгоооо.....
Mukaveev
Цитат(Buitenlander @ 19/06/2017, 00:54) <{POST_SNAPBACK}>
Ако прочетеш мотивите на решението, ще видиш, че в годините, Интендантството е получавало средства от бюджета, които са надхвърляли Цивилната листа с милиони.И ги е разпределяло.А заплатите са им били от Царя, много объркано се получава.Дето викаше един приятел - "Вече и аз не знам как е , ама не е така"......

Изобщо не е объркано, интенданството не е икономическа структора, то не генерира пари . От къде идват парите в интенданството, . М?
А царя от къде взима парите за заплатите ? Или си има царско дръвче с пари и всяка сутрин ги бере с царската си кошница.
Разцепиха се тия търтей в цяла Европа , от ядене , пиене и гюбеци.....но и това са последни обиколки.
Сетих се да попитам.......тоя Китин Муньос- царския зет ( днес се бях замислил ) - където е мореплавател, в кой ли доверен фонд се осигурява за 2-ра пенсия....??? Това се чудех.
Buitenlander
Цитат(Mukaveev @ 19/06/2017, 19:28) <{POST_SNAPBACK}>
Аз съм го чел това решение много пъти, многгоооо.....

Да де, ама не щя да ми отговориш на този пост:

Цитат
Знам за решението на ВКС и съм го чел.

Имам два съвсем добронамерени въпроса :

1.Ако интендантството (респективно и царските имоти) са били държавни , кое налага одържавяването им през 1947?Как се одържавява нещо държавно?

2.Ако интендантството (респективно и царските имоти) са били държавни, кое налага включването на следния текст в закона от 1947г. "Национализират се имотите които принадлежат на бившите царе Фердинанд и Борис, или на техните наследници, лично придобити, или наследени."?

И самия закон :
https://www.ciela.net/svobodna-zona-darjave...3776/issue/3852

Дали можем да приемем, че юристите през 1947 по-добре са знаели чии са имотите от съдиите във ВКС през 2012? Ако не, защо?
Buitenlander
Цитат(Mukaveev @ 19/06/2017, 19:36) <{POST_SNAPBACK}>
А царя от къде взима парите за заплатите ? Или си има царско дръвче с пари и всяка сутрин ги бере с царската си кошница.

Ееее, на теб поне не ти полага да задаваш такива въпроси.Имали смисъл да преговаряме за Цивилната листа, царската "заплата" , някои членове на Търновската конституция и курса на франка?
Mukaveev
Интенданството е частно , но иначе се пълни от бюджета.
Кьорава работа .
Купили имоти с пари на интенданството , имотите са си техни защото интенданството е тяхно , обаче парите в него.......на държавата или на хората
Е на кой са имотите ?
Buitenlander
Цитат(Mukaveev @ 19/06/2017, 20:21) <{POST_SNAPBACK}>
Интенданството е частно , но иначе се пълни от бюджета.
Кьорава работа .
Купили имоти с пари на интенданството , имотите са си техни защото интенданството е тяхно , обаче парите в него.......на държавата или на хората
Е на кой са имотите ?

Ами и това не е съвсем вярно, защото интендантството, освен от бюджета, се е пълнило и от царската "заплата".Затова казвам, че е объркана работата.
Mukaveev
Цитат(Buitenlander @ 19/06/2017, 21:24) <{POST_SNAPBACK}>
Ами и това не е съвсем вярно, защото интендантството, освен от бюджета, се е пълнило и от царската "заплата".Затова казвам, че е объркана работата.

А царската заплата идва от ? Те печелят и като дават имоти под наем........имоти купени пак с пари на интенданството което пък се пълни от бюджета.
Изобщо не е объркано.
Mukaveev
Паричния поток се генерира от икономиката на държавата.......тия понеже са онбашии си гласуват какви средства да се отклоняват за тях, ако са по- големи е по- добре.
Тия средства няма как от гише 2 на БНБ да си вземеш колко ти трябва за това си създаваш нещо което наричаш интенданство и това е твоето БНБ....
Много е сложно - няма що.
А и понеже можеш.......си обличаш тая работа в законова форма.
Сега вика - ,, Дай ,, .......,, На,,
Buitenlander
Цитат(Mukaveev @ 19/06/2017, 21:28) <{POST_SNAPBACK}>
А царската заплата идва от ?

Това вече е несериозно.От бюджета идва и какво от това?Не си ли е негова.Глупост малко написа....
Mukaveev
Цитат(Buitenlander @ 19/06/2017, 22:36) <{POST_SNAPBACK}>
Това вече е несериозно.От бюджета идва и какво от това?Не си ли е негова.Глупост малко написа....

Тя и на Борисов идва от бюджета.......и той сега управлява държавата, но някак семейството на Борисов няма 20 резиденции ( поне няма да ги обяви )
Смешно е .......или говорим за царската заплата .
Няма как заради тази заплата да искаш - това, това , това , това и това....
Buitenlander
Цитат(Mukaveev @ 19/06/2017, 21:40) <{POST_SNAPBACK}>
Тя и на Борисов идва от бюджета.......и той сега управлява държавата, но някак семейството на Борисов няма 20 резиденции ( поне няма да ги обяви )
Смешно е .......или говорим за царската заплата .
Няма как заради тази заплата да искаш - това, това , това , това и това....

Знаеш ли, сигурно няма да стигнем до обща позиция, защото и двамата сме предубедени, аз смятам, че правото на собственост е свещено и неприкосновено,и че червените прасета объркаха работата за поколения напред, като го пипнаха.....Дай да направим така - и двамата имаме доверие в европейските институции, Симеон е дал нещата в Страсбург, каквото кажат там - това да бъде?Ако осъди България - пращаш ми каса Астика, ако загуби - получаваш каса Grolsch.Става ли?-)
Mukaveev
Цитат(Buitenlander @ 19/06/2017, 22:45) <{POST_SNAPBACK}>
Знаеш ли, сигурно няма да стигнем до обща позиция, защото и двамата сме предубедени, аз смятам, че правото на собственост е свещено и неприкосновено,и че червените прасета объркаха работата за поколения напред, като го пипнаха.....Дай да направим така - и двамата имаме доверие в европейските институции, Симеон е дал нещата в Страсбург, каквото кажат там - това да бъде?Ако осъди България - пращаш ми каса Астика, ако загуби - получаваш каса Grolsch.Става ли?-)

Когато дойде Цара тук.....и го питаха за имотите той каза, ,, Не моля ви се как.....аз нямам никакви претенции ,,.........сега дела в Страсбург
Честно , ама много честно ти казвам - все ми е тая дали ще си вземе ливадите или не ., аз знам не са негови......но ако му ги дадат да си ги прибира.
Лъжите не мога да му ги преглътна и заверата с комунистите и турците и другите кражби където ги извъртя на наш гръб , от БТК до облигациите на Велчев...
Цар , турчин и комунист - правителство......такова виждал ли си някъде ? Професионални крадци на едно място и тая държава ще цъфне и върже.....
Каквото и да решат в Страсбург................................аз черпя......
Buitenlander
Цитат(Mukaveev @ 19/06/2017, 22:02) <{POST_SNAPBACK}>
Цар , турчин и комунист - правителство......такова виждал ли си някъде ?

Сега, аз много строго разделям нещата, след информациите от Вал и Доктора, си изградих едно меко казано неласкаво мнение за управленските и моралните качества на Симеон.Но ! Какъвто и да е, ако имотите са си негови, трябва да си ги вземе!Ако не поддържаш това, с какво се отличаваш от него?
Черпенето - лесна работа.-)
Горския
Цитат(Mukaveev @ 19/06/2017, 21:34) <{POST_SNAPBACK}>
Паричния поток се генерира от икономиката на държавата.......тия понеже са онбашии си гласуват какви средства да се отклоняват за тях, ако са по- големи е по- добре.
Тия средства няма как от гише 2 на БНБ да си вземеш колко ти трябва за това си създаваш нещо което наричаш интенданство и това е твоето БНБ....
Много е сложно - няма що.
А и понеже можеш.......си обличаш тая работа в законова форма.
Сега вика - ,, Дай ,, .......,, На,,

Значи признаваш, че Интенданството не е държавна институиция!

Същото казва и тълкователнот решение на ВКС от 2012, но много по завъртяно :

Интенданството получава средства за функциониране и поддържане на двореца в София (сегашната Картинна Галерия), който е държавен, предоставен на Царя. Същo за автомобили, карети и други официaлни атрибути на Царя

От там идва и "объркването", съвсем непреднамерено разбира се! Просто понеже юристите от 2012 са повече в течение на нещата, отколкото онези от 1947 (както казва Буити), когато все още е имало понятие от нормално, принципно и независимо правосъдие

Интенданството НЕ КУПУВА имоти !!!

Интенданството УПРАВЛЯВА имотите !!!

Имотите са на този, който ги е купил. Има и наториални актове !

До края на ПСВ (до абдикирането му) Цар Фердинанд притежава огромни имоти с добри доходи в Кохари (Унгария) и в Кобург.

Цар Фердинанд купува, строй, разширява ... всичко в България на собствени средства. Цар Борис купува единствено къщата в Баня

Цивилната листа я ползва за заплати на персонала (многоброен), за приеми (разкошни) за лични всекидневни нужди (често разточителни) ...
Mukaveev
Цитат(Buitenlander @ 19/06/2017, 23:09) <{POST_SNAPBACK}>
Сега, аз много строго разделям нещата, след информациите от Вал и Доктора, си изградих едно меко казано неласкаво мнение за управленските и моралните качества на Симеон.Но ! Какъвто и да е, ако имотите са си негови, трябва да си ги вземе!Ако не поддържаш това, с какво се отличаваш от него?
Черпенето - лесна работа.-)

Дай да му направим ревизия..............от къде взе парите за имотите ?
Buitenlander
Цитат(Mukaveev @ 19/06/2017, 22:21) <{POST_SNAPBACK}>

Нали това ще му правят сега в Страсбург......
Mukaveev
Цитат(Горския @ 19/06/2017, 23:13) <{POST_SNAPBACK}>
Значи признаваш, че Интенданството не е държавна институиция!

Същото казва и тълкователнот решение на ВКС от 2012, но много по завъртяно :

Интенданството получава средства за функциониране и поддържане на двореца в София (сегашната Картинна Галерия), който е държавен, предоставен на Царя. Същo за автомобили, карети и други официaлни атрибути на Царя

От там идва и "объркването", съвсем непреднамерено разбира се! Просто понеже юристите от 2012 са повече в течение на нещата, отколкото онези от 1947 (както казва Буити), когато все още е имало понятие от нормално, принципно и независимо правосъдие

Интенданството НЕ КУПУВА имоти !!!

Интенданството УПРАВЛЯВА имотите !!!

Имотите са на този, който ги е купил. Има и наториални актове !

До края на ПСВ (до абдикирането му) Цар Фердинанд притежава огромни имоти с добри доходи в Кохари (Унгария) и в Кобург.

Цар Фердинанд купува, строй, разширява ... всичко в България на собствени средства. Цар Борис купува единствено къщата в Баня

Цивилната листа я ползва за заплати на персонала (многоброен), за приеми (разкошни) за лични всекидневни нужди (често разточителни) ...

Интенданството не е държавно, ако е държавно не може имотите да са твой , а на държавата. Да де ама то взима парите за имотите от държавния бюджет.
Що гледаш институцията - гледай парите ........институции бол, парите са едни.
Интенданството НЕ КУПУВА имоти !!!........цара си ги купува с парите от интенданството които пък са ги взели от...........??
После то управлява имотите и носи доход на цара. Изобщо бюджета не отпуска заем на цара за да си живее и купува имоти , направо му подарява месечни суми за да бие гюбеци по Ибиса и Царска Бистрица....
Горския
Цитат(Mukaveev @ 19/06/2017, 22:21) <{POST_SNAPBACK}>

ОбЯснил съм го по-долу, ама се иска познаване непредубедено на Историята.

Ако отречеш, че Фердинанд и майка му са имали значителни средства, голяма част от които са вложени в България, няма какво повече да приказваме - с нарочното, ирационално и необoсноано исторически "аргументиране" нямам намерение да се занимавам
Mukaveev
Цитат(Buitenlander @ 19/06/2017, 23:24) <{POST_SNAPBACK}>
Нали това ще му правят сега в Страсбург......

Не е това .......иска да си вземе имотите, но нашите не му ги дават и сега ще съди нашите защото не му ги дават.
Този човек няма никакъв морал.......циганин в осанка на цар....
На краставичар краставици ще продава......
Горския
Цитат(Mukaveev @ 19/06/2017, 22:32) <{POST_SNAPBACK}>
Не е това .......иска да си вземе имотите, но нашите не му ги дават и сега ще съди

Съди НЕКОНСТИТУЦИОННО, тенденционно и юридически необосновано решение!

В никакъв случай не съди "нашите", не съди Родината!

Във Франция, например има доста примери, когато някой се обръща към съда в Страcбург!

ОБАЧЕ ! на никой не му e даже минавало през ум да крещи, че те съдели "нашите", съдели Родината и куп подобни нелепици
Mukaveev
Цитат(Горския @ 19/06/2017, 23:30) <{POST_SNAPBACK}>
ОбЯснил съм го по-долу, ама се иска познаване непредубедено на Историята.

Ако отречеш, че Фердинанд и майка му са имали значителни средства, голяма част от които са вложени в България, няма какво повече да приказваме - с нарочното, ирационално и необoсноано исторически "аргументиране" нямам намерение да се занимавам

От вежливост ще кажа , че съм се объркал.......да кажем крив ми е аршина, извинявам се.
Но в тази държава има още много, ама много объркали се като мен ( които също няма да ти харесат с мнението си )ако има толкова много хора които гледат в една посока , не се съгласявай с нищо........просто погледни и ти на там , какво гледат те .
Тук съм от преди да дойде величеството , а знаеш ли кои го доведоха, знаеш ли защо го доведоха ? Тук бях когато другите му ,, поверваха,, .....после той управлява. И обеща незабавно вдигане на стандарта , там 600 , 900 , 500 не знам си колко дни и тем подобни глупости . Минаха 6 месеца. Когато си на власт реформи се правят първите 6 месеца , след изборите .......след това нищо не бараш, не движиш дори въздуха , готвиш се за следващите избори. След първите 6 месеца , стана ясно , че този е турист - дошъл нещо да припечели.......и поискара доста , за другото съди държавата навън. После и народа го поусети и го пореза та от зор направи правителство и комунистите и турците, накрая го видяха колко е стока и му биха шута.......А той се изправи и достолепна заяви , че е решил да се оттегли от политиката.......те хората го оттеглиха , но той бил взел репение. Да де но вече никой не го интересуваше неговото решение.
Аз както и другите които са били тук по тези времена ........бяхме свидетели на всичките кражби на всички политици и всичките бяха еднакво нагли - Вервай ми Горски.
Mukaveev
Цитат(Горския @ 19/06/2017, 23:41) <{POST_SNAPBACK}>
Съди НЕКОНСТИТУЦИОННО, тенденционно и юридически необосновано решение!

В никакъв случай не съди "нашите", не съди Родината!

Във Франция, например има доста примери, когато някой се обръща към съда в Страcбург!

ОБАЧЕ ! на никой не му e даже минавало през ум да крещи, че те съдели "нашите", съдели Родината и куп подобни нелепици

Усети ли как сравни кон с кокошка.........едното снася яйца , другото има копита и цвили.
Не ме разбра , може и аз лошо да съм се изразил...
Горския
Цитат(Mukaveev @ 19/06/2017, 22:28) <{POST_SNAPBACK}>
Що гледаш институцията - гледай парите ........институции бол, парите са едни.
Интенданството НЕ КУПУВА имоти !!!........цара си ги купува с парите от интенданството които пък са ги взели от...........??

Такааа, и пак пренебрегваме огромните (трето състояние в Европа) средства, притежавани и ИНВЕСТИРАНИ в България от Цар Фердинанд и принцеса Клемантина Орлеанска!
Историо, историоооо!
Ама когато не съответстваш на схемата ни ...
Mukaveev
Цитат(Горския @ 20/06/2017, 00:00) <{POST_SNAPBACK}>
Такааа, и пак пренебрегваме огромните (трето състояние в Европа) средства, притежавани и ИНВЕСТИРАНИ в България от Цар Фердинанд и принцеса Клемантина Орлеанска!
Историо, историоооо!
Ама когато не съответстваш на схемата ни ...

Е като пък толкова богати са били , защо интенданството се е пълнило с пари от държавата ? Или то това били техните пари..... laughing.gif
Проблема е , че никога не се разбра кои са нашите пари.....то и БТК-то беше на Клемантина.
Започваме вече глупости да си говорим.......
Това е леката версия на нашия форум. За да видите пълната версия, моля натиснете тук.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.