Съмишленици, помагайте - аз си забраних да участвам
Темата на Buitenlander беше за анализ на Управлението на НДСВ - успехи и неуспехи.
Обаче, колкото и да се мъчех, никой не поиска да ми даде поне един, един-единствен успех, което е пълен абсурд! Във всяко управление, колкото и неуспешно да е, има поне нещо положително. Но за Симеон II - нищо!
Buitenlander се опита да разбере нещо за успехи и неуспехи на управлението на НДСВ, но темата пак се изроди за ... "грабежите на Симеон", с всичките придружаващи злоба, клевети, лъжи ...
Разбрах, че всичко това е, понеже на Цар Симеон II са върнати полагащите му се имоти И ТО НЕ ВСИчКИТЕ. Върнати напълно законно, а не чре3 "Използване на служебното му положение, за да упражни натиск с цел лично облагодетелстване"
Кой се възползва от " национализираната" царска собственост :
- Във Врана живеят Георги Димитров и Васил Коларов, после Вълко Червенков. Следвщите комунистически велможи си построиха по-модерни резиденции и Врана е оставена без поддръжка - Симеон я взема в доста лошо състояние.
- Царска Бистрица, напротивп е в отлично състояние и практически с непроменено вътрешно уреждане.
Защо : Внучката на Тодор Живков разкрива тайната при срещата й с Цар Симеон там : "Дядо много обичаше да седи там" (в ъгъла, в който и Симеон обичал да седи). Та Бай Тошо, като страстен ловец, си е запазил този дворец за себе си.
Та въпросът е :
Ако собствеността не беше възсзтановена на Цар Симеон II, кой щеше да я ползва сега ?
Ако Симеон не беше "ограбил България", дали благосъстоянието на българския народ щеше да е по-добро. Дали вие щяхте да сте по-богати
Или всичко пак опира до : "Я не сакам да съм добре, сакам Вуте да е зле" ?