Помощ - Търсене - Потребители - Събития
Пълна версия: Е....... как тръгна новата година ?
Форум АБВ > Общи > Обща дискусия
Страници: 1, 2
Mukaveev
Е....... как тръгна новата година ??

Mukaveev
Траете си , А ?..... laugh.gif
D-rA
Цитат(Mukaveev @ 17/01/2020, 21:17) <{POST_SNAPBACK}>
Траете си , А ?..... laugh.gif

Не бе, много се работи и не им се пише sunbathing.gif
biggeorge
Новата година не започна добре за мен. no.gif
Направо нямам сили да говоря за това.
"Прозорецът ми към света" се бъгна и сега не мога да го ползвам както преди.
Толкова ми е мъчно, че чак ми се реве от яд. sad.gif
Нямам пари за нов, а няма как да поправя стария без да изтрия всичко.
wal
Както свърши и старата, с преяждане.
Shade
Цитат(Mukaveev @ 15/01/2020, 09:31) <{POST_SNAPBACK}>

По време на съветското господство един съветски господар беше отправил по националната телевизия поздравление към раята на български: "Честита Нова Гадина".
Ами как да тръгне, нова гадина. a4dff7b7.gif
Thursday Next
С леки здравословни премеждия, които бяха успешно преодоляни, така че под чертата - добре. Спокойно и уютно тръгна.
Швейк
Затова ли си написал САМО пет изречения grin.gif
Тарабас
Скучното живи и здрави. Преходът от старата в новата година е почти винаги скучен. Зима е.
Чакаме пролетта, светлината, тревата. Лятото и пътуване до чужди морета.

Живи сме, значи започна добре !
biggeorge
Да, затова. sad.gif
Не мога да пиша на кирилица директно и се налага да ползвам кирилизатора на форума.
Тарабас
Цитат(biggeorge @ 20/01/2020, 01:31) <{POST_SNAPBACK}>
Да, затова. sad.gif
Не мога да пиша на кирилица директно и се налага да ползвам кирилизатора на форума.

Е, аз пиша така вече 15 години animatedwink.gif
biggeorge
Аз използвах кирилизацията на Windows от Генади Атанасов. rolleyes.gif
Практическа кирилизация на Windows от "Инжинера" Г. Атанасов
Сега обаче нямам кирилица на клавиатурата и писането ми е прекалено бавно. sad.gif
Shade
Цитат(biggeorge @ 21/01/2020, 15:42) <{POST_SNAPBACK}>
Аз използвах кирилизацията на Windows от Генади Атанасов. rolleyes.gif
Практическа кирилизация на Windows от "Инжинера" Г. Атанасов
Сега обаче нямам кирилица на клавиатурата и писането ми е прекалено бавно. sad.gif

С каква операционна система си, та ползваш това антично приложение?
И аз нямам кирилица на клавиатурата, но писането ми е прекалено бързо. Защото залагам на фонетичния клавиатурен драйвер.
biggeorge
Доскоро бях с Уиндоус ЕксПи.
Работеше си добре, но аз инсталирах една програма и явно с нея съм вкарал и вирус в системата.
След като вирусът изтри част от датата на програмите трябва да използвам жив диск, за да влизам в Интернет.
Опитах се да изтрия вируса, после се опитах да възстановя програмите, но нещата станаха по-зле.
Затова сега не смея повече да пипам системата, оставих я така както си е, за да не загубя още нещо.
Много тъпо се получи. sad.gif

П.п.: Сега забелязах, че във форума има клавиатурен режим "Българска Фонетична". malii.gif
Разгеле!
krem-karamel
По къс ръкав ми тръгна. Сингапурско някакси. sunbathing.gif
D-rA
Цитат(krem-karamel @ 22/01/2020, 12:16) <{POST_SNAPBACK}>
По къс ръкав ми тръгна. Сингапурско някакси. sunbathing.gif

Само по тениска..., звучи като желание за споделяне sunbathing.gif
Alexfield
Значи Нова година - нов компютър happy.gif
krem-karamel
Цитат(D-rA @ 22/01/2020, 22:33) <{POST_SNAPBACK}>
Само по тениска..., звучи като желание за споделяне sunbathing.gif

И джапанки. Пропуснах ли да кажа? laughing.gif

Питето
Слънчево и тук-там зелено, точно като на снимката дето си я сложил.
biggeorge
От твоите уста в Божиите уши! rolleyes.gif angel_not.gif
Persian
Цитат(Mukaveev @ 15/01/2020, 19:31) <{POST_SNAPBACK}>

Чакай малко smile.gif
Още не е дошла. Сега, след 25.01.
D-rA
Цитат(Persian @ 23/01/2020, 20:59) <{POST_SNAPBACK}>
Чакай малко smile.gif
Още не е дошла. Сега, след 25.01.

Купи си пелени, ш'ти трябват... sunbathing.gif
D-rA
Цитат(krem-karamel @ 23/01/2020, 17:10) <{POST_SNAPBACK}>
И джапанки. Пропуснах ли да кажа? laughing.gif

С преграда на палците, нали... sunbathing.gif
D-rA
Цитат(biggeorge @ 23/01/2020, 19:50) <{POST_SNAPBACK}>
От твоите уста в Божиите уши! rolleyes.gif angel_not.gif

Бе не разчитай, както е тръгнало, Бож...ковите уши пламтят и няма да те огрее... sunbathing.gif
biggeorge
Нерде Ямбол, нерде Станбул. dry.gif
Съдбата на Божков не ме вълнува.
Аз не играя хазарт, не търкам билетчета и не пускам Тото.
Предпочитам да не залагам трудно изкараните си пари.
Като бях на около 10 години родителите ми бяха научили, че от рулетки се печелят пари.
Не знам кой ги беше излъгал.
Един ден отидохме до залата с рулетките, която беше най-близко до нас и с последните си 5 лева си купихме пет жетона.
После един по един родителите ми ги пъхнаха в машината и всеки път дърпаха ръчката.
Първите четири жетона не дадоха никакъв резултат.
Петият жетон накара машината да пусне нови пет жетона.
След дълъг дебат по темата какво да правим с жетоните родителите ми решиха да ги върнем и да си вземем петте лева.
Така си тръгнахме без печалба от залата с рулетките.
След няколко години с един познати ходихме до залата за бинго.
Там ние нищо не играхме, но гледахме как нашите приятели хабят парите си.
По-странното беше, че колкото човека седнаха на нашата маса всичките спечелиха или "линия", или "бинго".
Сега от позицията на времето си мисля, че тези хора са били подставени лица.
Нашите приятели нищо не спечелиха, само изхабиха една камара с пари.
Няколко пъти сме пускали тото, но нищо не сме печелили.
Аз не вярвам в игрите на късмета.
За мен игрите на късмета са нагласени, за да печелят определени хора, най-вече собствениците.
Така че не очаквайте да съжаля Божков и сие.
Те колкото пари са видели, аз цял живот няма да видя. huh.gif
D-rA
Цитат(biggeorge @ 23/01/2020, 22:29) <{POST_SNAPBACK}>
Те колкото пари са видели, аз цял живот няма да видя. huh.gif

Гледането не е като наличието, не ти трябва да ги гледаш, а... sunbathing.gif
biggeorge
И Баневи, и Арабаджиеви имаха много пари, ама ... сега нямат толкова много! sad.gif
Хората са най-важни, а не парите, колите, имотите и т.н.
D-rA
Цитат(biggeorge @ 23/01/2020, 23:13) <{POST_SNAPBACK}>

Парите не са измислени от маймуните, а от хората които смяташ за важни... защо ли? sunbathing.gif
Shade
Цитат(biggeorge @ 23/01/2020, 13:13) <{POST_SNAPBACK}>

Както е известно, Петко Славейков отдавна го е рекнал: "Брайно, нямаш ли парици, ти си просто диване и какво ли още не!"
Защо не споделиш своето кредо кое именно им е най-маловажното на хората? Та да се заформи една дискусия.
biggeorge
Хората са измислили парите, за да търгуват по-лесно. wink.gif
Много по-практично е да носиш торба с монети в джоба си, отколкото да водиш цяло стадо овце всеки път като тръгнеш на пазар. laugh.gif
Така хората са преминали от бартер на стоково-парични взаимоотношения.
biggeorge
Преди време реших да гледам отново сериала "Алф" в Интернет.
В Сезон 1, Епизон 10 Алф решава да подари скъпа кола на Лин, дъщерята на Уили.
Тогава Уили казва на Алф, че този подарък не е подходящ за млада жена.
Как така за 30 години нещата са се обърнали на 180 градуса и сега е много подходящо да подариш скъпа кола, силиконови гръдни импланти и скъпи телефони на момичета и жени? 292.gif
Какво се е променило в начина ни на мислене?
Може би всички сме станали по-меркантилни, по-алчни, по-себелюбиви, по-вещолюбиви?
Или парите винаги са били най-важни, просто аз нещо съм се объркал?
dry.gif
Вероятрно грешката е в мен.
Вчера във влака видях едно момиче с годежен пръстен и огромен диамант върху него.
А не може ли това момиче да се омъжи без този пръстен и без този диамант?
Къде точно това момиче ще си навре диаманта?
И за какво ще го ползва?
Каква е практическата полза от диамантения пръстен?
Да си четка самочувствието?
Да си храни егото?

Според мен хората са най-важни, защото парите са резултат от дейностите на хората, а не обратното.
Хората печелят парите, а не парите да печелят хората.
Сега обаче установявам, че нещата са се обърнали на обратно и ако имаш пари, печелиш всичко и всички на своя страна.
Ето сега ми трябват пари, за да си купя нов компютър, но не бих искал да се продавам, за да ги получа.
Иска ми се да ги изкарам с честен труд.
Shade
Само маркирам:

"Хората са най-важното" е висящ лозунг, който не дава нищо конкретно. Особено след като сам си проворечиш, посочвайки в крайна сметка важността на парите.

1. Какво впечатляващо има в колите и мобилните телефони, които са станали общодостъпна част от ежедневието? Преди 30 години да се перчиш с мобилен телефон означаваше да си част от борческите структури. А преди 100 години дори кралете са пътували с каруци.
Чудо голямо, че някоя си носела пръстен със скъп диамант. Нормално е, след като може да си го позволи. Нормално е други пък да завиждат или да го намират за снобско. Чудо голямо, че някой се натоварил със скъп непрактичен (неточен) и неудобен (масивен и тежък) механичен часовник ROLEX. Със самовнушение, че това води до излъчване на авторитет и мъжественост. Други го намират за ненужен снобски разход.

2. Ето и ти искаш да си купиш нов компютър. Защо ти е? Той струва пари. Казваш, че ти се иска да ги имаш тези пари, които уж не били най-важното. Нали важен си ти, човекът. Като е така, живей и се наслаждавай на важността си.
Но добре, приемаме безусловната ти нужда от наличие на конкретна сума от маловажни пари без това да противоречи на водещия ти рефрен. Освен това научаваме, че желаеш да ги изкараш с честен труд.
Какво значи честен труд? Понеже си много честен, някой да ти ги спусне отгоре като награда? Честността е хубаво нещо, но освен честен е нужно да бъдеш постоянен, находчив и борбен. Животът е борба. Така стоят нещата и в природата.

3. След като смяташ, че необходимите ти пари на са най важното, защо например не започнеш с проучване кое е по-важно от парите? Например в Интернет. Ще установиш, че най-важните неща са дефинирани доста еднозначно от мислители и философи. Примерно нещо такова:
1 - Здраве,
2 - Семейство,
3 - Образование и квалификация,
4 - Персонално израстване,
5 - Цел в живота,
6 - Обща култура,
7 - Среда,
8 - И т.н...
Списъкът е много по-дълъг и по-детайлен. Но главното, което прави впечатление е, че основните очаквания изискват пари, маловажни пари. Така беше дори при "свръхчовечния" развит социализъм, където щастливият социалистически труженик имаше достъп до "всичко необходимо" за 100%-во осигурен живот: безплатно образование, безплатна медицинска помощ, работа, хляб за 20 стотинки килограма, ток за 4 стотинки киловата, централно отопление за 20 лева на месец. На фона на гладуващите негърчета в Африка и безчовечните капиталисти на Запад, които си били навили на масрафа не защото положили труд да изградят ефективна икономика, а само защото ограбили босия и му взели цървулите.

Зарежи лозунгите, направи собствен списък като извадка и прецени как самият ти се вписваш в него.
Питето
А ти го цитираш, щото е бил влиятелен човек, или щото е бил в първите трима по богатство... animatedwink.gif
biggeorge
Маркирай каквото си искаш.
Всеки разсъждава по свой собствен начин.
Shade
Цитат(Питето @ 24/01/2020, 09:17) <{POST_SNAPBACK}>
А ти го цитираш, щото е бил влиятелен човек, или щото е бил в първите трима по богатство... animatedwink.gif

В контекста на този цитат:
Цитат

В тази рамка въпросът, който автоматично възниква е: бидейки "влиятелен човек и в първите трима по богатство", бил ли е Славейков "чорбаджия-изедник"? Интересно е дали по онова време критериите, неповлияни от социалистическа утопия, са били различни. Дали хората са били с по-друг морал или, както цар Соломон пише в Еклесиаст, "Няма нищо ново под слънцето".
Shade
Цитат(biggeorge @ 24/01/2020, 09:47) <{POST_SNAPBACK}>
Маркирай каквото си искаш.
Всеки разсъждава по свой собствен начин.

Маркирам, очаквайки да чуя разсъжденията ти.
Това разсъждения ли са или общи въпроси:
Цитат
Как така за 30 години нещата са се обърнали на 180 градуса?
Може би всички сме станали по-меркантилни, по-алчни, по-себелюбиви, по-вещолюбиви?
Къде точно това момиче ще си навре диаманта?
biggeorge
Това, което написах по-горе, но го изтрих сега ти го пиша тук.
Всеки разсъждава по свой собствен начин в зависимост от това дали има, или няма пари.
Ако анализираме въпроса от психологическа и поведенческа гледна точка е много ясно защо говоря и пиша такива глупости за парите.
Аз нямам пари, затова казвам, че те не са важни.
С тези си приказки се опитвам да привлека вниманието на жени, за които парите не са важни, тъй като аз нямам такива и една жена, за която парите са важни няма да ми обърне никакво внимание.
Само че парите са важни за всички жени и няма да намериш такава, която да ги смята за нещо маловажно.
Ако имах пари щях да обяснявам наляво и надясно колко важни са парите и с колко много от тях разполагам, като по този начин щях да се надявам да привлека някоя жена.
Общо взето взаимоотношенията между хората се основават на принципа на търсенето и предлагането.
Само че преди 30 години жените са имали по-малък избор на партньор, а сега имат значително по-голям.
Shade
Цитат(biggeorge @ 24/01/2020, 10:02) <{POST_SNAPBACK}>
Опитвам да привлека вниманието на жени, за които парите не са важни, тъй като аз нямам такива и една жена, за която парите са важни няма да ми обърне никакво внимание.
Ако имах пари щях да обяснявам наляво и надясно колко важни са парите и с колко много от тях разполагам, като по този начин щях да се надявам да привлека някоя жена.

Интересно, ти си вторият в този форум, който смята, че жена се купува, както се купува добитък. Първият твърдеше, че необходимото и достатъчно условие е наличието на представително облекло, скъпа кола и модерен телефон, и всички жени са в краката ти. Ти добавяш и речи за важност/маловажност на парите.
Не бих могъл да говоря от женска гледна точка, но имам усещане, че освен пари на куп, жените се интересуват и от определени персонални дадености, качества и умения. Освен ако, разбира се, не си се прицелил в една специфична професионална категория.
Е, може и да греша, току-виж се окаже, че някои жени кълват на речи за значението на парите. Жените тук могат да се изкажат по въпроса и да потвърдят или отхвърлят ценността на подхода ти.
The_Purifier
Абе тръгна тя...
Швейк
Жоре ти май се оправи, а ?....тръгнаха нещата при теб - 22 изречения thumbup.gif
... Да не се разсърдиш ей ! - просто искам да разведря малко ...като стане дума за пустата му финикииска измишльотина и ми става тегаво
biggeorge
Не съм се оправил. sad.gif
Ползвам стария компютър по нов начин.
Пиша повече от преди благодарение на опциите на форума за смяна на клавиатурния режим.
biggeorge
Много е забавно, когато мъже говорят за жени и жени говорят за мъже. w00tbrows.gif
Голям купон става. laugh.gif
Разбрах, че аз съм вторият.
А кой е първият?
Виж сега, жените не търсят конкретно пари.
Жените търсят сигурност в живота, а парите дават тази сигурност.
Все пак ако една жена се омъжи, то има голяма вероятност да роди дете.
А детето означава разходи.
Ако мъжът няма пари как ще плаща разходите за детето?
Освен пари за детето трябват пари за дом, за кола, за отопление, за вода, за телефон, за Интернет, за детска градина, за училище, за студентство и т.н.
Затова жените като видят един мъж, по външния вид преценяват колко пари има и ако решат, че е бедняк, прошляк, оръфляк повече не се занимават с него, защото няма да може финансово да издържа семейство.
Освен това жените не се интересуват от определени персонални дадености, качества и умения в мъжете - ако един мъж има пари всичко, което не може да направи сам може да си го купи или да наеме някой друг да му го направи.
Това е причината мъже-боклуци да си имат семейства - просто имат пари и им се лепят всякакви жени.
Нямаш ли пари си никой.
Само че парите не можеш да ги отнесеш в гробищата.
Това, което остава след като човек умре са децата му и нещата, които е създал.
Другото е вятър и мъгла.
Но никой не разсъждава по този начин, докато е млад и зелен.
Баба ми беше достигнала до тези мъдри мисли едва на стари години.
Жалко е, че не успя да предаде натрупаната мъдрост на женската половина от човечеството. a4dff7b7.gif
Shade
1. Първият беше един змей.

2. По-горе маркирах какви би трябвало да са приоритетите в тази насока. Доброто образование, професията, в която се чувстваш в свои води, и постоянното персонално и професионално усъвършенстване са само част от областите, в които би трябвало да се фокусираш.
И най-вече да избягваш изявления за маловажността на парите с наивната надежда да впечатлиш някоя.
Но неслучайно споменах, че само маркирам. Бих могъл да споделя конкретни наблюдения как жените преценяват един мъж по външния вид, но по един въпрос становищата ни съвпадат. А именно, че е много е забавно, когато мъже говорят за жени. Затова избягвам да го правя.
Другата причина, поради която ще спра дотук е, че само ние с теб дискутираме. Следователно предстои неизбежно включване с "компетентна" забележка-императив "Време е да приключите с този глупав чат!" Слабо ми дреме за нечия преценка, но е по-добре да се спести поредната публикация на това грубо клише.
И след като форумът е за дискусии, би могъл да отвориш тема с конкретните въпроси, които те вълнуват, без демонстрация на умозрителна самоувереност в тази деликатна област. Ако подходиш тактично и внимателно, жените във форума може би ще откликнат.
biggeorge
Като цяло идеята е добра, но не съм сигурен, че някоя жена ще коментира подобна тема. grin.gif
Shade
Цитат(biggeorge @ 26/01/2020, 05:48) <{POST_SNAPBACK}>
Като цяло идеята е добра, но не съм сигурен, че някоя жена ще коментира подобна тема. grin.gif

Като начало с набелязване на въпроси и представяне като анкета. Просто и неангажиращо.
Възможно е да се получи интересен психологичен паралел между мъжки и женски виждания с продължение и развитие. Стига, разбира се, въпросите да са интересни и достатъчно народ да посещава форума на този етап...
agrippa
Цитат
Освен това жените не се интересуват от определени персонални дадености, качества и умения в мъжете - ако един мъж има пари всичко, което не може да направи сам може да си го купи или да наеме някой друг да му го направи.
Това е причината мъже-боклуци да си имат семейства - просто имат пари и им се лепят всякакви жени.
Нямаш ли пари си никой.
Парите не падат от небето, а се печелят. Рядко идват от наследство, и то такова, че да си уреден за цял живот. И колкото и да си спестил, в един момент ще свършат, особено ако ти се налепят разни жени... animatedwink.gif Ти изкарай за собствени нужди, като храна, жилище, пиене и пушене, кола и пътувания, пък и за семейство ще има после. Жената може и да изкарва повече и от теб, има такива. Освен това семейството стимулира и мотивира да работиш и печелиш повече. Друго е, като някой те чака вкъщи и те гледа в ръцете, какво му носиш днеска.
Cayen
Цитат(biggeorge @ 25/01/2020, 12:00) <{POST_SNAPBACK}>

Е нали за да направи пари, мъжът трябва да има "определени персонални дадености, качества и умения". Така че чрез парите косвено се оценяват тези умения. Приказки от рода на " парите не са важни" ги разказват само такива, които нямат нужните качества да ги печелят.
Shade
Цитат(Cayen @ 27/01/2020, 00:14) <{POST_SNAPBACK}>
Е нали за да направи пари, мъжът трябва да има "определени персонални дадености, качества и умения". Така че чрез парите косвено се оценяват тези умения. Приказки от рода на " парите не са важни" ги разказват само такива, които нямат нужните качества да ги печелят.

Много по-лесно е да се приеме, че за всяка жена има на разположение милионер, който е винаги готов и гори от желание да ѝ пълни гушата. Просто така, както си храни кучето заради удоволствието да го разхожда.
И понеже единствената любов, която жените могат да изпитат, е любов към парите на куп, на този фон всякакви мъжки дадености, качества и умения са без значение и не представляват интерес.
biggeorge
Това, което си написал е вярно само отчасти. rolleyes.gif
Бил Гейтс и Стив Джобс са имали персонални дадености, качества и умения, за да успеят в живота и в бизнеса.
Но какви персонални дадености, качества и умения имаха мутрите от 90-те?
Какви персонални дадености, качества и умения има един самозабравил се министър-председател?
Какви персонални дадености, качества и умения има един овластил се главен прокурор?
Какви персонални дадености, качества и умения има един кмет-дерибей?
dry.gif
Това е леката версия на нашия форум. За да видите пълната версия, моля натиснете тук.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.