Съдейки по това, което си написал за мутрите е явно, че персоналните дадености, качества и умения, които са имали не са им помогнали в живота да оцелеят и да пребъдат във времето.
Т.е. да си снажен, як и изпълнителен и да имаш пачки, коли и жени не е достатъчно, за да успееш в живота.
--------------------------------------------------------------------
Не съм високомерен, просто задавам въпроси.
Отново ме нападаш индивидуално мислейки, че с думите си атакувам любимия на сърцето ти Борис Бойков.
Като говорех за "един самозабравил се министър-председател" нямах предвид точно Борис Бойков, а говорех по-общо, но щом сме зачекнали темата ...
По света има много самозабравили се министър-председатели и България не е изключение, а тук има добре утвърдена практика.
Всеки заел поста на министър-председателя в Министерски съвет се самозабравя рано или късно.
Самата позиция го предполага и то е неизбежно да се случи, без значение кой е човека.
Според Конституцията България е парламентарна република, но всъщност е премиерско-милиционерска република.
Много министър-председатели на България са имали недостатъци, но този, който заема поста вече 10 години е прекалено некомпетентен да изпълнява работата си.
Това е очевидно от кризите, които затрупват България и народа всеки ден.
Авторитарността, некомптентността, корупцията, едноличното управление (автокрация) ни водят към пропаст, от която няма излизане.
Имаме нужда от повече демокрация и свобода, от работещи независими държавни институции, от спазване на правата на хората, от реално разделение на властите, от граждански контрол, от по-добро образование, от работещо здравеопазване и т.н.
И главният прокурор го коментирах по принцип, без да говоря конкретно за някого, но щом сме зачекнали темата ...
Главният прокурор беше назначен от ВСС, но беше избран за тази позиция от предшественика си и от политико-олигархичния кръг, който управлява България над 10 години.
Той беше избран не заради персоналните му дадености и качества, знания и умения, а заради това, което не е.
Гешо Иванов не е демократично мислещ човек, той е диктаторски мислещ човек.
За някои хора това е хубаво, защото иглежда, че един диктаторски мислещ човек ще има силна ръка, с която ще смаже организираната престъпност и корупцията, но в реалността не става точно така.
На пръв поглед това, че Гешо Иванов е диктаторски мислещ човек не изглежда много плашещо, но всъщност за България и българския народ е много опасно такъв човек да е начело на прокуратурата.
Всеки главен прокурор променя прокуратурата според своя начин на мислене.
Това означава, че прокуратурата ще действа като диктаторска организация, а не като безпристрастна, държавна обвинителна система, част от съдебната система.
Никой от вас, провържениците на партия ГРОБ, не си задава въпроса какво ще стане, ако главния прокурор Гешо Иванов подгони любимия ви Борис Бойков и хората около него, с или без доказателства.
Още преди 2 години беше ясно, че Гешо Иванов е готов да се саморазправи с всеки попаднал в полезрението му - виновен или не.
Това е много опасно за конституционния и правов ред.
Опасно е и за гражданите, и за политиците, и за невинните, и за виновните.
Не коментираме мен, защото не съм главен прокурор, няма и да стана, слава богу!
За кметовете-дерибеи също говорех по принцип, но щом сме зачекнали темата ...
Думичката "дерибей" я взех на заем от любимия ти Борис Бойков, който я използва за един вече бивш кмет.
Не познавам лично нито един кмет.
Разбирам кой кмет е дерибей по действията или бездействията им.
Никого не искам да маскаря и не се изживявам като форумен дерибей.
Нямам такава власт и не съм заел модераторска позиция, за да налагам еднолично мнението и волята си.
Аз дори и да имах власт (реална или виртуална) и да бях модератор (пази боже да не се случва!) пак не бих направил такова нещо.
Свободата на изразяване и отстояване на мнението е най-важна.
И каква е тази "линия на маскарите"?За пръв път я чувам.
Това да не е някаква опорна точка спусната от посолството на САЩ в България?Не знаех, че във форума има агенти на САЩ.
D-rA, шегувам се, не го вземай на сериозно, ти не си агент на САЩ в България.