Безработен в София?...
Търсел истинска работа в бюрото по труда...?
Бюрото по труда... е създадено за да ти додава към заплатата, а не да ти търси работа. Тяхната работа е да си стоиш безработен официално по документи, и да получаваш помощи докато работиш някъде на сиво или на черно.
За "безработен в голям град" (поне първите пет големи града в България) няма да коментирам, щото ще трябва да пиша неща в посока "на мързеливия оправданията"... и ще излезем от добрия тон. Факт: големите градове стават все по-големи именно щото в тях се намира работа на сносна заплата. А заплатата е сносна, щото в тези градове се купуват сериозен брой нови жилища, което сочи именно че има достатъчно нови работни места с адекватни заплати.
Както чета Закона за социалните грижи и трудовата заетост, не това са ролята и задълженията на Бюрата по труда, което си дал/а:
"Бюрото по труда... е създадено за да ти додава към заплатата, а не да ти търси работа. Тяхната работа е да си стоиш безработен официално по документи, и да получаваш помощи докато работиш някъде на сиво или на черно." Което пък подсказва каква е коректността ти по отношение законността въобще, но си е твоя работа, не ме засяга. Мога само да привмъкна едно нещо, което се нарича несъответствие между предлагана работа и висока квалификация, но и по това няма да споря. Не желая да персонализирам въпроса. Иначе разбрах твоето отношение към мързеливите, бедните, болните, слабите, възрастните и всички, които по една или друга причина не са способни и годни да правят кинти, По същото само се чудя към кой лагер да те категоризирам, колебая се - на Хитлер, Мао, Сталин, или направо към този на Атила и първобитните социални отношения? Може би за да се решат всички проблеми на обществото, според такива като теб трябва да направим няколко важни неща:
1. Да изправим до стената на стадиона всички мързеливци безработни, и да ги разстреляме.
2. Защо към тях да не прибавим и инвалидите, тия за нищо негодни плужеци, дето само ядат и серат, и нищо не работят?
3. Пенсионерите със сигурност да бъдат избити, до крак. Така ще решим проблема с изпразнения до дъно Пенсионен фонд, няма да ни е нужен вече.
4. Не знам какво да правим с децата с увреждания, ти кажи. Аз не смея и да си помисля какво ще решиш.
5. Ромите също може да включим в кюпа, те и без друго са в поне една от горните категории - или безработни, или фиктивни инвалиди с ТЕЛК, и със сигурност ги мързи, за истинска работа.
6. Със сигурност трябва да бъдат унищожени прихваналите този вирус сега, коронния, до един!
7. Не смея да гадая какво да правим с политически некоректните по отношение сегашната власт и управление, тях да ги трепем ли? За да останат само симпатизантите и членовете на Партията Велика на нашия любим държавник. Логично, би трябвало.
8. Така като гледан, без колебание трябва да бъдат избити до крак всички, които не мразят Русия, Путин и всичко руско и евразийско. Долни гадини, до един!
Вероятно съм забравил някоя категория, със сигурност. Може да ми помогнеш, ако желаеш. А аз си мисля, че горкият фюрер сигурно ще се премята в ада, ако знае какви невероятни конкуренти има днес, във връзка с отношението към всички слаби, безпомощни, възрастни, болни и неспособни да печелят добре в прекрасния ни капиталистически рай. Но да е спокоен, расте млада бодра смята, прекрасно бъдеще ни чака! Който не може да прави парѝ - до стената!
п.п. Ей, пошегувах се, да не се обидиш. Малко позасилих краските, за което искам да ти се извиня, най-искрено! Идеята беше друга - правилно ли съм те разбрал, по отношение разбиранията ти за въпросните категории хора? Които по ред причини не са способни да правят парѝ? Или имаш предвид здрави прави мързеливци? Ако е последното, разбирам. Така е. Такива има, и не са малко. В престъпния контингент, в разни далавери и в сивия, дори черен сектор, както казваш. Което си е болест на самото капиталистическо развитие. Как се правят капитали, според теб, големи? Какво беше сухият режим за Америка, примерно? А днес наркотиците? Но друго питам:
Какво да правим с другите, с неспособните? Хайде ти кажи, вече сериозно.