Помощ - Търсене - Потребители - Събития
Пълна версия: Референдум за еврото!
Форум АБВ > Общи > Ъ?
Страници: 1, 2, 3, 4
biggeorge
Цитат(wal @ 01/02/2020, 09:36) <{POST_SNAPBACK}>
Гледай ти, гледай ти, точно под моя пост правиш внушение ,че преди влизането ни в НАТО и ЕС било нямало крадливи и корумпирани политици.

Никакво внушение не правя.
Преди влизането на България в НАТО и ЕС имаше крадливи и корумпирани политици.
Но след идването на ГРОБ на власт през 2009 г. кражбите и корупцията се превърнаха в официална държавна политика.
Хората, които са членове на партията-майка ГРОБ са добре финансово, имат работа и живота им се развива стремглаво.
Останалите хора, които не са членове на ГРОБ кучета ги яли. dry.gif
Това не е нормално.
След 11 години управление е ясно, че ГРОБ е новото БКП.
Патриотите в момента са радикалното крило на новото БКП.
ДАНС е новата Държавна сигурност.
Прокуратурата е наказателна бригада.
А с действията или бездействията си ГРОБ усилено рушат демокрацията.
Най-жалкото е, че всички много се радват на целия този процес.
Само че както знаем от историята всяко нещо си има начало и край.
Когато дойдат младежките хунвейбини с много насилие и кръв ще изметат сегашните управляващи.
Но не си мислете, че след това ще има деморакция.
Точно обратното.
След диктатурата на Борис Бойков ни чака още по-жестока диктатура.
Аз съм учил с младежките гвардии на сегашните управляващи, знам какви терористи са и на какво са способни.
Сега са се присъединили към ГРОБ и Патриотите, но тези хора не са нито десни, нито леви, тяхната идеология е омразата.
За съжаление както винаги става ще разберете накъде отиват нещата, когато е прекалено късно. sad.gif
biggeorge
Като искаш да видиш бездомни хора, отиди на която и да е жп гара в България след 22:00 ч.
Бездомните спят по жп гарите, защото там е топло и има полиция, която да ги пази от нападенията на младежките хунвейбини.
Ще намериш много бездомни хора навсякъде в България.
През 1990 г. всички симаха жилища.
Защо тези хора са бездомни?
Дали са жертви на измама?
Дали са били жертви на престъпление?

Няма кой да разследва.
А бедни и гладни има навсякъде, защото пенсионерите са 2 милиона и едва свързват двата края.
Защо не отидеш в някой цигански квартал, за да видиш как живеят наистина бедните хора?
Не говоря за циганските барони, не говоря за хората занимаващи се измами и т.н.
Бедни, гладни и бездомни има навсякъде, ако искаш да ги видиш.
Ако не искаш дори и пред теб да са, няма да ги забележиш. dry.gif
biggeorge
След въвеждането на еврото социалното разделение ще бъде бетонирано за много дълъг период от време.
Бедните ще си останат бедни независимо какво ще правят, за да се измъкнат от нищетата.
Освен това след въвеждането на еврото нарастването на доходите ще бъде още по-бавно и по-трудно от сега.
Това означава ниски доходи за много дълъг период от време.
Никога няма да настигнем европейците по доходи.
Дори и при разстеж от 10 % на година ще са нужни 100 години, за да достигнем средноевропейските нива.
Вместо да заложим на висше образование и високо технологични производства, ние ще сме нация от нискообразовани общи работници и обслужващ персонал. dry.gif
biggeorge
Извинявай, че те обидих, че си гербаджия. sad.gif
Сега разбирам, че да ги гербаджия е обидно, не съм искал да нараня чувствата ти.
Аз понеже не съм гербаджия явно съм от тези 80 % от населението в България, които са малоумни. wacko.gif
biggeorge
Ти смяташ, че увеличението ще е еднократно.
Тук ти е грешката.
Когато влязохме в ЕС цените изведнъж станаха европейски и скочиха с 500 %.
Само че заплатите не се увеличиха 5 пъти, останаха си същите.
Примерно през 2006 г. 1 кг. от най-евтините домати през лятото струваше 10-20 ст.
През лятото на 2007 г. 1 кг. домати струваше между 50 ст. и 1 лев.
След приемането на еврото цените на всички стоки ще се увеличат в пъти, а не с няколко процента.
Какво точно ще стане, един Бог знае.
Не съм Ванга.
Но имам сериозни опасения за спекулации и измами.
Най-тъпото е, че дори да се направи референдум и хората да са против приемането на еврото, управляващите ще си направят каквото те си искат.
Освен това партия ГРОБ е обхванала една голяма част от населението и на един референдум резултатите ще са различни от тези при едно социологическо проучване.
Купуването на гласове, корпоративния вот, заплахите срещу хората ще изкривят реланите желания на хората.
Ако партия ГРОБ е решила да въведе еврото - ще го направи със или без съгласието на народа.
Държавата България е частна собственост на една политико-олигархична група и каквото те решат, това става.
А мнението на хората не е важно. dry.gif
biggeorge
Да не би да говориш за гласуващите за партия ГРОБ? rolleyes.gif a4dff7b7.gif
biggeorge
Цитат(Онуфри @ 01/02/2020, 21:43) <{POST_SNAPBACK}>
п.п. Вече ти беше обяснено какви са онези, които печелят стотинки...

Какви са онези, които печелят стотинки? misli.gif
Хайде обясни ми, защото не те разбирам.
biggeorge
Говориш глупости. dry.gif
Ако се направи ревизия на разходите за транспорт ще лъснат едни огромни печалби, ниски заплати и лош автобусен парк.
След като билетчето е 3 лева при 200 долара за барел петрол, то при цена 60 долара за барел петрол остава една огромна печалба за превозвачите.
Ако не можеш да разбереш това, няма смисъл да говорим за икономика. misli.gif
Питето
Я да ми подскажеш, че нещо се обърках. Значи преди се крадяло, сега пак се крадяло, ама сега ти е по-зле. Та не ми е ясно, преди си участвал в краденето, а сега си на сухо и си недоволен, или си недоволен че не участваш нито в предишното, нито в сегашното крадене. Абе караш го по схемата: "Корупцията е далавера, в която аз не участвам. "
biggeorge
Ако живеехме в една нормална, демократична среда щеше да има широк обществен дебат за или против замяната на лева с еврото. rolleyes.gif
Но дебат няма да има.
Ако забелязваш дори във форума никой не иска да дебатира по темата. dry.gif
Започват личностни нападки от отявлени привърженици на партия ГРОБ.
Хора, които с месеци не влизали във форума внезапно се появяват, като по партийна поръчка, за да се противопоставят на дебата по темата дали да има референдум за еврото.
Привържениците на управляващите във форума се държат така все едно аз съм инициатор и главен организатор на референдум за еврото. laugh.gif
Голям смях! malii.gif
Хубаво е, че няма да има референдум.
Когато обаче няма диалог между управляващите и народа и двете страни са губещи.
Едните губят живота си (например Луи 16 и жена му Мария-Антоанета), а другите - бъдещето си. no.gif
След Луи 16 на власт идва терора, после Наполеон, после Парижката комуна и т.н.
Сега Франция е полупрезидентска република и се управлява от 1 човек.
Разликата между абсолютната монархия на Луи 16 и Петата република е, че сега президента на Франция се избира от народа за период от 5 години с право на 1 преизбиране, докато френския крал е бил доживотен управник.
След 250 години французите са се върнали там, откъдето са тръгнали.
По същият начин и българския народ се озова там, откъдето тръгна през 1989 г.
Заменихме левият комунизъм с десен комунизъм. angry.gif
biggeorge
Преди 2009 г. се крадеше и имаше корупция.
В последните 11 години също се краде и има корупция, само че сега е в много по-големи размери.
В корупция аз не съм участвал и не желая да участвам. dry.gif
От друга страна главният прокурор не е шерифа на народа и няма да има наказателно преследване срещу управляващите от ГРОБ.
Ако Гешо Иванов започне да си върши работата, най-напред трябва да арестува Борис Бойков, Каракачан Красимиров и т.н.
Затова той нищо няма да свърши, а престъпниците ще продължат да управляват България.
Вместо да разследва министър-председатели и министри, главния прокурор тръгнал да лови кокошкари, а през това време се крадат милиарди от еврофондове. angry.gif
Рибата се вмирисва откъм главата, а не от опашката.
biggeorge
Ако България иска може едностранно да приеме еврото като официална валута.
Аз обаче не разбирам каква е целта на влизането във валутно-курсовия механизъм (ERM ll) и в Еврозоната.
Каква полза ще има българския народ от приемането на еврото като официална валута на мястото на лева? misli.gif
Alexfield написа, че ще има по-голям контрол над банките.
Ако иска ЕЦБ и сега може да оказва контрол.
Онуфри
Цитат(biggeorge @ 04/02/2020, 17:50) <{POST_SNAPBACK}>
….явно съм от тези 80 % от населението в България, които са малоумни. wacko.gif

Джоре,

от време на време включваш!

animatedwink.gif
Онуфри
Цитат(biggeorge @ 04/02/2020, 18:06) <{POST_SNAPBACK}>
Какви са онези, които печелят стотинки? misli.gif
Хайде обясни ми, защото не те разбирам.

Необразовани, некадърни и мърДзеливи !

Чакащи някой да им даде.

п.п. Разпознаваш ли се?

prashchai grigorii.gif
Онуфри
Цитат(biggeorge @ 04/02/2020, 18:11) <{POST_SNAPBACK}>
Говориш глупости. dry.gif
….
Ако не можеш да разбереш това, няма смисъл да говорим за икономика. misli.gif

Джоре,

Май си доФтор по икономика (ако не си станал професор) като гумен речев!

: )
wal
Обществен дебат по всички медии имаше.Бяха поканени достатъчно специалисти.В последната петъчна "Панорама" по БНТ дори Корнелка се изказа "за" въвеждане на еврото.От това какво повече щом и опозицията е съгласна?!
Във форума също.Достатъчно ясно бе обяснено ,че референдум по експертни въпроси не бива да се прави.
Преди години имаше наистина един отявлен привърженик на ББ, не помня никнейма му по-паметливите да ме подсетят ,но и той се отказа от ГЕРБ.Тук фенове на управляващите няма или аз не мага да ги видя.Дай поименно кои са гербаджиите във форума.
От месеци не били влизали някои хора, ами радвай се ,че си ги заинтригувал с темата си.
wal
Цитат
Хората, които са членове на партията-майка ГРОБ са добре финансово, имат работа и живота им се развива стремглаво.
Останалите хора, които не са членове на ГРОБ кучета ги яли.

Всички ,които искат да бачкат могат да го направят и са добре финансово.Колежка на моята невеста работи на три места без да е била никога член на някоя партия.
Питето
Аха, превозвачите сами си рафинират нафтата и бензина, и къртят едни пачки като падне цената на суровия петрол, пък разходите за заплати са към 1-2% от целия оборот на фирмата и са жълти стотинки... Абе Жоре, като е толкова лесна икономиката и я разбираш, що се оплакваш че не ти връзва? А, да, сетих се — управляващите са ти виновни.
Питето
Мда, сегашните са ти окрали спестяванията и заплата през яка инфлация, и са ти занулили държавното предприятие по схемата "вход-изход", а за капак правят чадър на кварталните мутри, дето идват с бухалките да те застраховат. И са оставили понци-схемите да жънат кинтите на наивниците... Нищо де, като обвиняваш днешните политици поне си спасяваш егото, което пък прави живота по-спокоен.
Питето
Тези дето ми ги сочиш, те искат да са бездомни и да си живеят по улиците и го правят. Ако искаха дом, то всяка община може да ги приюти, щото има къде. Дори преди време, в една виелица даваха по телевизията как обищата е осигурила топли места за преспиване, ама същите тези дето ми ги сочиш не се появиха да пренощуват, та явно така искат, а не че нямат възможности. А за "преди 90-та" питай хора от онова време да ти подскажат как така е нямало просяци, нямало е бездомници и ровене по казаните с боклука. Хайде пак наготово: милицията ги прибираше моментално и ги въдворяваха по паланките, та да са далече от очите на хората, че да не развалят имиджа на социализЪма... То, като си почнал да питаш, питай защо всички имаха работа? Ми щото ако нямаш работа, милицията те подбира и те пращат нейде из дън гори Тилилейски да бачкаш на някой републикански обект (дето никой нормален човек неще да отиде доброволно). Дори циганите даваха рушвети да ги назначават на такива работни места, дето лесно да се отсъства и да не бият на очи. Та като кажеш че "навремето преди 90-та нямаше/имаше незнамквоси" да знаеш че е било под стро и с песен, а не че хората много-много са го харесвали или искали.
Та на днешно време, ако искаш може да си беден и бездомен и дъжавата няма да те насилва да си като останалите, което е ценното — ако искаш да спиш на гарата, да си спиш там, а не да те прибира милицията и да те праща по горите.
biggeorge
Цитат(Питето @ 05/02/2020, 21:07) <{POST_SNAPBACK}>
Тези дето ми ги сочиш, те искат да са бездомни и да си живеят по улиците и го правят. Ако искаха дом, то всяка община може да ги приюти, щото има къде. Дори преди време, в една виелица даваха по телевизията как обищата е осигурила топли места за преспиване, ама същите тези дето ми ги сочиш не се появиха да пренощуват, та явно така искат, а не че нямат възможности.

Това, което си написал е само отчасти вярно. rolleyes.gif
Когато журналистите отидат да снимат приютите за бездомни, хората, които работят там са предварително предупредени, че ще дойде телевизията да ги снима и те оправят всичко да изглежда добре.
Обаче, когато журналистите ги няма, нещата не изглеждат по същия начин.
В приютите за бездомни има бълхи, въшки, пияници, побойници, насилници и всякакви други.
Затова хората предпочитат да спят по улиците, отколкото в приют.
Никой не би искал да спи навън, ако има къде да се подслони. no.gif
Много от бездомните са жертва на имотната мафия или алчни роднини, но няма кой да разследва и да защити правата им.
Прокуратурата е прекалено заета да граби от богатите, за да се занимава с някакви бездомни прошляци.
Няма смисъл да коментираме какво е било преди 1989 г.
В условията на диктатура правиш това, което държавата ти каже, работиш това, което държавата ти каже, живееш, където държавата ти каже и т.н.
В диктатурите гражданите нямат никакви права.
Затова диктатурите са лошо нещо. sad.gif
Shade
Цитат(biggeorge @ 04/02/2020, 07:46) <{POST_SNAPBACK}>
След въвеждането на еврото социалното разделение ще бъде бетонирано за много дълъг период от време.
Бедните ще си останат бедни независимо какво ще правят, за да се измъкнат от нищетата.
Освен това след въвеждането на еврото нарастването на доходите ще бъде още по-бавно и по-трудно от сега.
Това означава ниски доходи за много дълъг период от време.
Никога няма да настигнем европейците по доходи.
Дори и при разстеж от 10 % на година ще са нужни 100 години, за да достигнем средноевропейските нива.
Вместо да заложим на висше образование и високо технологични производства, ние ще сме нация от нискообразовани общи работници и обслужващ персонал. dry.gif

Би ли посочил убедително основание да стане точно така, както си предначертал? Различно от вярата ти, че така ще стане. Понеже еврото отдавна е въведено неявно чрез валутния борд.
Радио Ереван
Цитат(biggeorge @ 04/02/2020, 17:50) <{POST_SNAPBACK}>
Извинявай, че те обидих, че си гербаджия. sad.gif
Сега разбирам, че да ги гербаджия е обидно, не съм искал да нараня чувствата ти.
Аз понеже не съм гербаджия явно съм от тези 80 % от населението в България, които са малоумни. wacko.gif

Защо е обидно да си гербаджия? Защото значава, че или си с нисък интелект или с нисък морал. Възможна е и комбинация от тези две неща.
Да си беден също е обидно според мен, ако си над 25 годишен.
Ако беше написал бесепар, депесар или "патриот", реакцията ми щеше да е същата.
Радио Ереван
Цитат(biggeorge @ 04/02/2020, 18:02) <{POST_SNAPBACK}>
Ти смяташ, че увеличението ще е еднократно.
Тук ти е грешката.
Когато влязохме в ЕС цените изведнъж станаха европейски и скочиха с 500 %.
Само че заплатите не се увеличиха 5 пъти, останаха си същите.
Примерно през 2006 г. 1 кг. от най-евтините домати през лятото струваше 10-20 ст.
През лятото на 2007 г. 1 кг. домати струваше между 50 ст. и 1 лев.
След приемането на еврото цените на всички стоки ще се увеличат в пъти, а не с няколко процента.
Какво точно ще стане, един Бог знае.
Не съм Ванга.
Но имам сериозни опасения за спекулации и измами.
Най-тъпото е, че дори да се направи референдум и хората да са против приемането на еврото, управляващите ще си направят каквото те си искат.
Освен това партия ГРОБ е обхванала една голяма част от населението и на един референдум резултатите ще са различни от тези при едно социологическо проучване.
Купуването на гласове, корпоративния вот, заплахите срещу хората ще изкривят реланите желания на хората.
Ако партия ГРОБ е решила да въведе еврото - ще го направи със или без съгласието на народа.
Държавата България е частна собственост на една политико-олигархична група и каквото те решат, това става.
А мнението на хората не е важно. dry.gif

Не всичко е домати, Джоре. smile.gif
Аз това увеличение не го забелязах. Значи не е било толкова голямо. Инфлация винаги е имало и ще има, но не заради еврото.
Ами, как да не си Ванга, как позна, че Гешев ще стане главен прокурор миналата година? wink.gif
Две мнения няма. Управляващите си правят каквото са решили.
Мен не ме притеснява увеличениети, ако го има, а това доколко е стабилно еврото, заради големите дългове на Италия, Португалия и Гърция. Като приемем еврото, отпада валутния борд. Ей, това ме притеснява.
Питето
Какво са предупредени за снимките, бе, нали снимат празни легла. Схващаш ли, каквото и да ги предупредят, накрая в приюта няма клошари та да ги снимат щото клошарите не ходят там. Е, щом има предлагане ама няма ползване, значи на клошарите им е хубаво по пейките а не в легло, и от там твоето "спят по гарите" си променя изцяло контекста — дори клошарите имат право да спят, където си искат щото го искат, а не където ги въдвори държавата. Е, това вече е пример за свобода, а не за немотия.

Честно, изтървал си с 50-тина години момента да се родиш. Соца щеше да ти пасне на 100%, ма няма как, ще се мъчиш със свободата да избираш и живеенето с последиците от избора ти.
Питето
А-а-а-а, това с нация от висшисти вече го играхме, и се оказахме на последно място в Европа по каквото си щеш. Дори си имаше специален израз, който описваше ситуацията: "Много вожд, малко индианец."
Заплатите никога няма да станат европейски, но ще се доближат до тях. Няма да станат, щото за европейска заплата трябва да гледаш цялата икономика, а в европейските икономики има много високотехнологични производства, които правят огромна добавена стойнос за преразпределяне. От там тамошните общества имат високи заплати дори в сферата на услугите (оня пример, дето бръснаря тук и в европата работи еднакво, пък получава различно). А ще се доближат заплатите до съответните европейски заплати, защото ще се намесят и други фактори като примерно предлагане на труд на трудовия пазар...
Онуфри
Цитат(Питето @ 06/02/2020, 18:18) <{POST_SNAPBACK}>
...
Честно, изтървал си с 50-тина години момента да се родиш. Соца щеше да ти пасне на 100%, ма няма как, ще се мъчиш със свободата да избираш и живеенето с последиците от избора ти.

thmbup.gif
agrippa
Трябва да се мине към евро за да се види къде се намира България с приходи и харчове, цени, по сравнение с другите европейски държави. А не само да се тиражират приказки за средната заплата над 1000 лева, огромните инвестиции и ниската безработица.
Нещо не ми се вярва, че ще има референдум по тоя въпрос, защото управляващите не са склонни да делят властта си с никой, даже и със самите си избиратели. Но гласувах, че трябва да има такъв.
Alexfield
И като минем към евро, какво по-точно ще се промени в сравнение с другите европейски държави? Средната заплата ще "се тиражира", че е над 500 евро.
Ако се организира референдум, отговорът ще бъде "не". Причината за това е много проста: Живеем във времена на фалшиви новини. А на страха очите са големи. Хората вярват на всичко, дори и да не вярват: "Ами ако е истина?" Достатъчно е седмица преди вота кафявите медии да пуснат 3-4 подходящи заглавия как всичко ще поскъпне и как пенсионерите ще умрат от глад.
България не е узряла за референдуми. Гласоподавателят трябва да прави информиран избор, а не от страх.
Питето
Първо трябва да има акъл/образование, че после информирания избор, щото в момента пак ще го информират, ама както го описа — кафявите медии ще го информират и той наистина ще вземе информирано, но не и правилно решение... Та за да избираш без да се поддаваш на страховете ти трябва образование и акъл по темата (или поне малко здрав разум да си провериш информацията и източника и да я сравниш с тази в нета), че чак после информацията около избора. Най-най-простото е, когато ти кажат "като приемете еврото, ще стане ХХХ", ти да си чукнеш в нета едно търсене дали това нещо се е случило в другите държави, когато са приемали еврото и какво всъщност реално се е случило... Ама толкова много задълбаване в темата изисква услия и хората предпочитат голата вяра в ЕЖК, щото е по-лесна и по-емоционална.
Питето
Умен човек. Само дето пропусна да обясни че ако си с евро, нямаш нужда от валутен борд (всъщност го обясни наобратно: "ако имаш борд към еврото, не ти трябва евро"), а и когато физическите лица почнат да си получават заплатите в Евро, а не в лева, то заемите им ще бъдат позиционирани по съвсем друг начин. Отделно, че се отваря българския кредитен пазар за нови кредитори от ЕС... Нищо де, човека разбира от валутни бордове и дърпа чергата към него си — пропуска микроикономическите ползи и набляга само на макроикономиката в случая. Иначе нЕма лошо, щото и "лев във борд" и "евро" са си все печеливши за българите варианти.
Alexfield
Ще оставя този анализ тук:
https://clubz.bg/94178-dojde_vreme_da_platite_za_peevski
Радио Ереван
Цитат(Alexfield @ 12/02/2020, 23:52) <{POST_SNAPBACK}>
Ще оставя този анализ тук:
https://clubz.bg/94178-dojde_vreme_da_platite_za_peevski

Интересно мнение. Народът е гламав и затова не трябва да има референдуми по теми, които изискват да си информиран и интелигентен.
Доколкото си спомням нито веднъж управляващите не са се съобразявали с референдумите, така че защо да не се направи още един? smile.gif
Alexfield
Няколко училища в Сливен, Ямбол и Карнобат са били опразнени от "гласоподаватели" след анонимни телефонни обаждания, че държавата ще им отнеме децата.
Ти може би искаш такива "гласоподаватели" да решават финансовата стабилност на държавата, в която живееш. Аз не искам. Българският гласоподавател не е узрял за рефендуми. Българският политик - още по-малко.
Радио Ереван
Цитат(Alexfield @ 14/02/2020, 12:44) <{POST_SNAPBACK}>
Няколко училища в Сливен, Ямбол и Карнобат са били опразнени от "гласоподаватели" след анонимни телефонни обаждания, че държавата ще им отнеме децата.
Ти може би искаш такива "гласоподаватели" да решават финансовата стабилност на държавата, в която живееш. Аз не искам. Българският гласоподавател не е узрял за рефендуми. Българският политик - още по-малко.

Ами тогава да се промени конституцията и да се отнеме правото такива хора да гласуват. Да разделим обществото на касти. И аз не искам полуграмотни и примитивни хора да гласуват на избори.
Досега не видях един смислен дебат за или против приемане на еврото.
Не разбрах защо си против референдума, след като от него нищо не зависи?
Питето
Това с кастите и онова с ценз за достъп до гласуване е пробвано и резултата е кофти. Просто няма как да функционира общество, в което има огромни ментални разлики между индивидите. Та се очартават два изхода: или умните трябва да опростеят, или една критична маса от простите трябва да достигнат определено ниво на интелигентност. Второто е по-трудно, ама пък обществата, които го пробват се издигат. Япония го прави в рамките на две поколения и.. Там от жестока кастова система и огромна разлика в образованието (по-скоро образованите са били нЕкакъв мижав промил от населението) го докараха до Сони Тринитрон и уокмен в комплект с втора световна икономика без природни ресурси и без ВОЕННА ИНДУСТРИЯ (която по принцип плаща за скъпите нови технологии)...
Та е хубаво да се наблегне на образоването на електората. Примерно за референдумите, преди да се постави сериозен въпрос на референдум, трябва през народа да са минали поне 36 поредни месечни референдума по дребни, местни въпроси, та да схванат хората кое как става и че НЕГЛАСУВАНЕТО всъщност е съгласине с квото си изберат гласуващите. Абе обучение си трябва, обучение и поне две години обратна връзка на собствен гръб. Иначе ще има поредния Брекзит в български вариант. То, дори ще е по-лесно да се дава право на гласуване на национален рефередум, само ако си гласувал на 20 местни рефередума в последните 24 месеца. Така хем ще гласуват подготвените, хем уседналостта ще бъде потвърдена, ама пък увисват 2,5млн. българи из чужбина, чиито вот може да вкара една втора или много мощна трета партия в парламента... Ма може да се обмисли и натъкми, стига на някой да му трябва общество, дето да отбира от референдуми.
biggeorge
Проф. Стив Ханке: Никога не е имало провал на Валутен борд
Вчера в предаването "120 минути" по проправителствената телевизия бТВ излъчиха интервю на Светослав Иванов с бащата на валутния борд в България проф. Стив Ханке.
Проф. Ханке много добре описа моите мисли по отношение на приемането на еврото в България. rolleyes.gif
В интервюто той каза, че ако България приеме еврото ще стане като Гърция.
Каза, че ще има спекулации с курса лев-евро, че управляващите ще унищожат спестяванията на гражданите, че липсата на контрол от ЕЦБ над БНБ ще доведе до още фалити на български банки (както стана с КТБ), че не трябва да премахваме валутния борд, защото политиците ни са корумпирани боклуци и институционални терористи.
Човекът каза много работи, защото познава отблизо крадливите ни политици.
Единствено не каза, че управлявщите в България ще се опитат да изперат откраднатите пари и да ги върнат чисти обратно в страната, но има кой да го каже. tooth.gif
Много ми хареса, че проф. Стив Ханке оплю управляващите в България, особено уплашения от земетресение финансов министър Владислав Горанов и дялания камък Менда Стоянова, като каза, че са напълно некомпетентни за работата, за която са назначени.
Аз бих ги нарекъл некадърници, обаче няма нужда, те си знаят какви са. navikvane.gif
Проф. Ханке каза, че промените в закона за БНБ трябва да бъдат отменени, че трябва да има референдум за еврото и че в крайна сметка не трябва да приемаме еврото като официална валута.
Явно с годините, контактувайки си с българската политическа класа, достатъчно добре е опознал манталитета на нашите политици-байганьовци. angry.gif
Жалко, че нямаме политици като проф. Ханке - хора, които просто си вършат работата, без да мразят и тероризират населението.
Питето
Ми човека разбира от валутни бордове и дърпа чергата към тях. А и я ми обясни в подробности какво точно се случи в Гърция, на кой какви спестявания му откраднаха, сринаха ли еврото, заплатите им паднаха ли (и ако да да ми посочиш на кои точно, щото аз се сещам на кои не им паднаха заплатите), какво "орязаха" в гръцко и колко бързо се съвзеха от "станалото в Гърция". Това последното, ако обичаш да ми го сравниш с Лукановата зима и Жанвиденовата инфлация. animatedwink.gif
ЕксГорски
Цитат(biggeorge @ 17/02/2020, 06:31) <{POST_SNAPBACK}>
защото политиците ни са корумпирани боклуци и институционални терористи.

Много се съмнявам, че въпросният професор се изразява с твоя език svirkam si.gif
biggeorge
Стори ми се, че така каза. az takovata.gif
Може да ми се е причуло.
Или аз да съм си го помислил.
Кой знае! laugh.gif
Shade
Цитат(biggeorge @ 17/02/2020, 06:03) <{POST_SNAPBACK}>
Стори ми се, че така каза. az takovata.gif
Може да ми се е причуло.
Или аз да съм си го помислил.
Кой знае! laugh.gif

Опитай да си спомниш дали му течеше пяна от устата, докато говореше. Ако да, значи несъмнено така се е изразявал. smile.gif
biggeorge
Този разговор за Гърция май вече сме го водили. rolleyes.gif
Този път ще цитирам любимата ми Уикипедия:
--------------------------------------------------------------------------------------------
Финансова криза в Гърция
Причините за възможността Гърция да обяви държавен банкрут са комплексни. От една страна, различните гръцки правителства в предходни периоди от момента на приемането на еврото в страната, редовно са подправяли статистиките и данните за икономическото и финансово състояние на Гърция. От друга страна, Гърция е зависима и обвързана със световната финансова и икономическа система и финансовата криза след 2007 г. се отразява значително върху икономиката на страната, голяма част от която се формира в туристическия сектор.

От друга страна, гръцкият държавен бюджет е зле структуриран и балансиран, с висок годишен дефицит, като въпреки това в приходната си част е редовно неизпълним. За финансиране на този дефицит, Гърция е принудена редовно да поема нов държавен дълг, и по този начин непрекъснато се увеличава нетната задлъжнялост на страната.

Кризата с държавния дълг от своя страна сваля кредитния рейтинг на страната, и тя е лишена от достъп до евтин капиталов ресурс на свободния финансов пазар, което от своя страна допълнително утежнява ситуацията и Гърция изпада в невъзможност да финансира бюджетния си дефицит. От друга страна, тъй като страната не разполага със собствена валута, а е част от Еврозоната, тя не може да емитира на пазара нови пари, с които да покрива старите си задължения. Пряко засегнати от гръцката финансова криза са гръцките банки, които са притежатели на голяма част от гръцките държавни ценни книжа с които се финансира държавния дълг.

На 23 април 2010 г. Гърция официално е принудена да търси финансовата подкрепа на ЕС, с цел да се избегне държавен банкрут. Получава заем от 240 милиарда евро от ЕС, ЕЦБ и МВФ (т.нар „тройка“). Макар че през 2012 г. някои от кредиторите отписват част от дълга, към февруари 2015 г. Гърция дължи 315 милиарда евро, което представлява 175% от БВП. От тях 60% са към държави от Еврозоната, 10% към МВФ и 6% към ЕЦБ, като остатъкът е разпределен към други финансови институции.
--------------------------------------------------------------------------------------------
Българското правителство вече 11 години подправя статистиките и данните за икономическото и финансово състояние на България.
Поведението на българските управляващи е подобно на това на гръцките.
Разликата е, че за Гърция бяха дадени милиарди, за да ги спасяват.
За нас никой и пукнат евроцент няма да даде. angry.gif
Причината в Гърция да не се случи Жанвиденовата инфлация е замяната на драхмата с евро.
Но кражбите са си кражби и Гърция все пак фалира.
В България има валутен борд, който ни спасява от произвола на българските управляващи.
Докато сме в ЕРМ 2 ще има един преходен период, през който управляващите в България могат да си играят с курса лев-евро.
Така могат да се откраднат милиарди левове или да се изперат откраднати милиарди левове. или да се върнат в страната откраднати и изпрани милиарди левове.
Също така преди приемането на еврото, лева може да бъде девалвиран втори път, с по-малък мащаб. huh.gif
Накрая може и да не ни приемат в Еврозооната, но лева да се обезцени и хората в България да обеднеят още повече.
В Гърция обедняха, в сравнение с времето преди кризата.
Ако ти не виждаш опасност в действията на управляващите в България, аз не мога да ти отворя очите.
Българските политици са корумпирани и крадливи и искат да премахнат валутния борд.
Той им пречи да крадат като за последно и да фалират България. dry.gif
biggeorge
Пяна не видях, но човека си показа куфарчето, с което е донесъл доказателства за корупцията в България и ги е дал на Петър Стоянов.
Корупция има, но няма кой да я разследва.
Гешо Иванов няма сметка да разследва собствените си политически господари. dry.gif
Радио Ереван
Цитат(biggeorge @ 17/02/2020, 16:27) <{POST_SNAPBACK}>
Пяна не видях, но човека си показа куфарчето, с което е донесъл доказателства за корупцията в България и ги е дал на Петър Стоянов.
Гешо Иванов няма сметка да разследва собствените си политически господари. dry.gif

Намеква, че от твоята уста излиза пяна, щом се изразяваш така грубо.
Отдавна съм спрял да му обръщам внимание. Съветвам те и ти да направиш същото.
Shade
Цитат(Радио Ереван @ 17/02/2020, 07:04) <{POST_SNAPBACK}>
Намеква, че от твоята уста излиза пяна, щом се изразяваш така грубо.
Отдавна съм спрял да му обръщам внимание. Съветвам те и ти да направиш същото.

Благодаря, добър адвокат си! Неслучайно съм те наел да ме представяш. tan.gif
ЕксГорски
Цитат(biggeorge @ 17/02/2020, 16:27) <{POST_SNAPBACK}>

Джоре, Цар си на извъртанията, само и само да покажерш какъв идиот е ББ - дерзай wavetowel2.gif
Онуфри
Цитат(biggeorge @ 17/02/2020, 16:03) <{POST_SNAPBACK}>
...Или аз да съм си го помислил.
...

Джоре,

Поздравления за … мисленето!

406.gif
Онуфри
Цитат(biggeorge @ 17/02/2020, 16:22) <{POST_SNAPBACK}>
...Българското правителство вече 11 години подправя статистиките и данните за икономическото и финансово състояние на България....

Джоре,

Със сигурност имаш доказателства!

Сега идва време и ние да ги научим. (може би)

п.п. Ако разбира се благоволиш да ни осветлиш!

animatedwink.gif
Питето
И сега тънките разлики. У гръцко, фалираха и бЕха орязани социалното папкане, но не и частните фирми. Та ако някой ще реве от еврото, ще са точно далавераджиите и тези на социалки, но не и тези, дето работят в частния сектор. Сега, ти си прецени в кой отбор си, щото като те чета как те е страх от еврото... И да, в борд кретаме, сигурни сме ама кретаме, щото борда няма прочистващата функция на еврото (онова дето го описа с гръцкия държавен бюджет и банките дето са се набутали с ДЦК знаейки че са зависими от икономиката)... Та евро вместо борд ще даде възможност за периодични кризи и прочиствания точно в секторите на държавните схеми и източването на бюджета. Другото дето си пропуснал е че спестяванията на обикновения грък не са пострадали, а не като спестяванията на българите при жанвиденовата инфлация. Също много тънка но много съществена разлика.
Това е леката версия на нашия форум. За да видите пълната версия, моля натиснете тук.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.