Помощ - Търсене - Потребители - Събития
Пълна версия: Нарушават ли се принципите на демокрацията
Форум АБВ > Общи > Обща дискусия
Страници: 1, 2, 3, 4
lati1960
Цитат(D-rA @ 22/02/2020, 22:29) <{POST_SNAPBACK}>
Оригиналната статия - тук

Иначе накратко:"Испанското издание “Периодико” обясни как е протекло цялото журналистическо разследване, в което е замесено името на Бойко Борисов. В клип главния редактор на вестника Луис Рендуелс разказва стъпка по стъпка механизма, по който е достигнато до информацията.Разследването за пране на пари с международно участие е от миналото лято. Става дума за солидна сума от 5 милиона евро.
Неправителствената организация Обединено гражданско сдружение България предоставя информация до посолството на Барселона в София, в която се твърди, че именно премиера Бойко Борисов стои зад престъплението. Посолството обаче не реагира, и НПО-то решава да потърси полицията в Барселона, която също не предприема действия
и така сигналът достига до органите за борба с корупцията в Каталуния. Започва разследване, което води до бившата моделка Борислава Йовчева, която живее в луксозния палат за 3 милиона евро, попаднал под лупата на разследващите. Там българката живее с родителите и детето си.
Обвинението с информацията си твърди, че Йовчева притежава огромна сума пари, чийто произход е неясен. Смята се, че моделката има близка връзка с Бойко Борисов, коментира още редакторът на “Периодико”, а това обяснява и голямата сума пари в сметката й."
Ако това наше НПО има лице - да излезе по национална тв и да изрази своите доводи, а същевременно да изпрати всичко до гл. прокурор.Ама не го прави - защо ли?

Така е, прав си.
Но, все пак " Йовчева притежава огромна сума пари, чийто произход е неясен. " Това поне е сигурно.
Ако /ама надали/ каталунските органи по разследването стигнат до истината за произхода на тези парѝ, ще се разкрие и истината. Каквато и да е тя.
Ти вярваш ли, че това ще стане? Аз, не. И, ако не стане, това за мен лично ще е ясен знак, че именно Борисов стои зад тези средства. Иначе защо да прикриват някого? Прикриват винаги тези от властта. И у нас, и навсякъде.
lati1960
Цитат(Питето @ 22/02/2020, 21:54) <{POST_SNAPBACK}>
Ха-ха, все богатите виновни, все бедните онеправдани... Верно? Как пък веднъж никой не каза че бедните по света са все по един и същ модел — мързел от към всичко, като почнеш от ученето, работенето, дома че стигнеш до мерака да мислиш и да се придвижиш дето ти тачат труда. И богатите и оправните били едни и същи в САЩ, и в Япония, в Китай и в Русия. Верно ли го вярваш, че в коренно различни системи, богатите са все едни и същи и стават богати все по един и същи начин? Ама преди да ми отговориш, първо ми пиши къде се мъчиш да го живееш този тежък живот. Някъде дето може руснак да забогатее щото е създал някакво добро приложение в интернет, или от където си е тръгнал, за да има шанс да създаде приложението? Много му е важно на моя приятел, да знае къде живее онзи, дето му говори, та да си направи точните изводи спрямо реалността и изговореното. animatedwink.gif

Не хората казах, че са виновни, а системата. Налагана от свръх богатите. Не ме разбра. Но карай.
Иначе, нима ти сериозно смяташ, че всички бедни, болни и страдащи хора по света сами са си виновни?
Да, има мързеливи и безотговорни такива, навсякъде. Но чак пък всички!
Това, което пишеш в момента, е огледалният образ на ксенофобията, омразата и вменяване вина не на отговорните за бедите на обществата, а на техните жертви.
Пожелавам ти от все сърце никога да не обеднееш, да не се разболееш и остарееш, но разбираш, че това ще дойде един ден и при теб. И тогава си спомнѝ за горните си думи.
D-rA
Цитат(lati1960 @ 22/02/2020, 22:54) <{POST_SNAPBACK}>
Така е, прав си.
Но, все пак " Йовчева притежава огромна сума пари, чийто произход е неясен. " Това поне е сигурно.
Ако /ама надали/ каталунските органи по разследването стигнат до истината за произхода на тези парѝ, ще се разкрие и истината. Каквато и да е тя.
Ти вярваш ли, че това ще стане? Аз, не. И, ако не стане, това за мен лично ще е ясен знак, че именно Борисов стои зад тези средства. Иначе защо да прикриват някого? Прикриват винаги тези от властта. И у нас, и навсякъде.

А защо да прикриват? Ако сценария на интригата издиша, как да го обвинят?Интриги лесно се сглобяват, трудно се разкриват истини от сглобени лъжи - та ходи доказвай че нямаш сестра, когато са я нарочили за курва. sunbathing.gif
Това е леката версия на нашия форум. За да видите пълната версия, моля натиснете тук.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.