Помощ - Търсене - Потребители - Събития
Пълна версия: Барцелонската Бойкова афера...
Форум АБВ > Общи > Обща дискусия
Страници: 1, 2
D-rA
Цитат(Mukaveev @ 01/03/2020, 20:18) <{POST_SNAPBACK}>
И какво да пишат......,, Испанците водят разследване ,,.... е нека дадат резултат, да има какво да се коментира.
Каква да е водещата новина на австрийци, германци, шведи.....,, Испанците разследват ,,...Е ?

Жълти вестници в Европа няма ли? Не е ли любопитна новина разследване срещу премиер на държава от ЕС?Явно на никой друг освен споменатите не им пука за тази клюкина, или защото е такава?... sunbathing.gif
Mukaveev
Цитат(D-rA @ 01/03/2020, 20:52) <{POST_SNAPBACK}>
Жълти вестници в Европа няма ли? Не е ли любопитна новина разследване срещу премиер на държава от ЕС?Явно на никой друг освен споменатите не им пука за тази клюкина, или защото е такава?... sunbathing.gif

Ние сме 9-та глуха.......колко пък да сме интересни. Сега ако изкарат нещо..... да се коментира, а сега какво ?
Аз мисля , че това не е клюка..... след като много добре си се познаваме..... не знам защо мислиш , че е клюка.
D-rA
Цитат(Mukaveev @ 02/03/2020, 20:42) <{POST_SNAPBACK}>
не знам защо мислиш , че е клюка.

Защото е лична "битка" на Елена Йончева и компания... (вероятно компанията и не е БСП, защото и от там е пълно мълчание)
Ето примери - виж Гугъл инфо
Всъщност, първият и международен опит е световно известният швейцарски вестник Tages Anzeiger, където в края на 2019-та дава интервю, в което оплюва България, от която доста наивници я избраха за евродепутат, а също и започва международната си акция "Барцелона" споменавайки заинтересованост на испанските власти...И какво е направила за България от както е евродепутат? Нищо - всичко което прави е само за себе си.
Явно Испанските власти не отдават голямо внимание, и следва нова публикация - във вестник по-близо до Испания, в Каталуния...Нима El Mundo -независим,El Pais - либерален,ABC - консервативен,La Razón - консервативен - които са с национално испанско разпространение не са заинтересувани от един такъв сериозен казус - Премиер на страна от ЕС върти далавери с пари и имоти в Испания??? И то със сериозни Ел_Йончеви доказателства???
Въпросът е - нали е евродепутат, защо занимава различни незначителни вестници с всичко това с което разполага, ако е сериозно документирана истина? Защо не занимае директно европарламента и отговорните институции в него?
Защо ли, ами защото е скроена клюка вероятно с добри сценаристи, на която сериозни редактори само се подсмиват... sunbathing.gif

Mukaveev
Цитат(D-rA @ 02/03/2020, 21:21) <{POST_SNAPBACK}>
скроена клюка

Иииииии и ти корав като комунист на разпит. То клюка , но € 5 млн. са кацнали където трябва, оня руснака където купил къщата 3 пъти смени версията за тая къща, превелите парите , никой не ги пита - защо ги пратиха там, Стефчето - удари катинара на магазина и си би камшика от къщата.....магазина ( испанците казаха ) , че е на загуба - то какво значение има . Нашите телевизии ....... тишина- то какво и да кажат. Тия ,,Боец ,, - били внесли сигнала.....никъде не видях , някоя медия да им е дала думата , да видим те какво има да кажат....... или аз съм много мнителен , но тая бозаджийска история за мен не е .....клюка .
А и да ти кажа ..... все ми е тая. Само си подострям мнителноста...... sun.gif
D-rA
Цитат(Mukaveev @ 02/03/2020, 22:41) <{POST_SNAPBACK}>
но тая бозаджийска история за мен не е .....клюка .
А и да ти кажа ..... все ми е тая. Само си подострям мнителноста...... sun.gif

То си има точен лаф, ама ББ си има сестра и лафа не върви sunbathing.gif
lati1960
Цитат(D-rA @ 26/02/2020, 01:11) <{POST_SNAPBACK}>
Има ли я, или е поредната партенка а'ла Йончева ...Като се чете в Регионалния каталунски вестник - страхотни разследвания...Но защо ли при бърз преглед на по-солидните испански вестници като El Mundo, El pais, La Razon не се открива никаква информация.Преглед на френската преса като Le Figaro, а също и Le Monde ( в сайтовете им естествено) - нищо не се споменава.Нима възникналият "скандал" на никого не вдъхва интерес та не пишат нищо?Или парите на Бойко са им затворили клавиатурите w00tbrows.gif
Няма лошо да има виновен Бойко, ама каква е истината? sunbathing.gif

ПП. El Mundo например пишат за комета Борисов - ха хаа wavetowel2.gif "Borisov, el segundo cometa interestelar que visita nuestro sistema solar"

Ето първо нещо старо по темата:
https://afera.bg/%D0%BE%D1%89%D0%B5-%D0%BF%...88%D0%B2%D0%B5/
Също: https://fakti.bg/bulgaria/448752-oficialno-...e-boiko-borisov
И още по развитието на случая: https://frognews.bg/obshtestvo/aktualno/per...gna-evropa.html
А ето и нещо ново, по което не успях да открия източник на български, но съм сигурен за новината: Испанските разследващи органи по случая в Барселона са сезирали Българската Прокуратура за съдействие по разследването. Новината е потвърдена, чух я по новините и у нас, но за съжаление я няма никъде в онлайн медиите и като инфо в нета. Учудващо. А може би нормално, за България.
/Ако можеш да откриеш такъв източник или информация по това, ще ми е любопитно какво точно е искането на испанците - само помощ в разследването, или целият случай се прехвърля на нашата Прокуратура?/
D-rA
Ето ти повода за публикацията в сайт Sofiaglobe.com - на английски
Цитат
Spanish police confirm investigation into Bulgarian PM Borissov – reports

Както сайтът цитира се препечатка от вестник Сега, и в съобщението полицита от Каталуния пише че проверява сигнала на Боец...Няма какво да се коментира тук - атаката не е испанска, а си чисто нашенска в стил "Ел Йончева"...
D-rA
Ето ти и извадка от коментар в сайта на Радио Свободна Европа:
Цитат
In 2015, a leaked conversation between two judges and an unknown third individual included the allegation that Borisov had bought property worth 1.5 million euros ($1.6 million) for a girlfriend in Barcelona.

Bulgarian investigative news outlet Bivol.bg several years ago published a report saying that Borisov had bought Yovcheva a villa in Spain, allegations that he has repeatedly denied.

Speaking to journalists on February 21 at the European Council in Brussels, Borisov denied having ever bought property in Spain.
Цитат
През 2015 г. в разговор между двама съдии и неизвестен трети човек се появява твърдението, че Борисов е купил имот на стойност 1,5 милиона евро (1,6 милиона долара) за приятелка в Барселона.
Български разследващ информационен бюлетин Bivol.bg преди няколко години публикува репортаж, в който се казва, че Борисов е купил на Йовчева вила в Испания, като твърденията са многократно отричани.

В реч пред журналисти на 21 февруари на Европейския съвет в Брюксел Борисов отрече да е купувал някога имот в Испания.

Т.е. Барцелона гейт е започната отдавна и сценаристите разработват нови и нови серии - приятно гледане... sunbathing.gif
lati1960
Цитат(D-rA @ 05/03/2020, 22:23) <{POST_SNAPBACK}>
Ето ти и извадка от коментар в сайта на Радио Свободна Европа:
Т.е. Барцелона гейт е започната отдавна и сценаристите разработват нови и нови серии - приятно гледане... sunbathing.gif

Аз ги четох всички тези неща. И означават точно това, което казваш. Затуй и не ги давам като източник тук, няма смисъл.
Само че с ушите си чух от новинарски емисии, български, че каталунската, испанската прокуратура сезирала нашата по случая с някакви искания за помощ, за съгласувани действия ли, за информация ли, не разбрах точно. Беше или във вторник, или във сряда, мина покрай мен, бях зает и не обърнах внимание. После като се замислих, това си е ново по темата, ако е вярно. Любопитното е, че колкото и да се рових в български новинарски сайтове, така и не открих нищо по въпроса. Нищо! Филтрират ли вече по това у нас, не знам. А може би на мен просто ми се е причуло. wacko.gif Така ще да е, объркал съм се. Не че ми е за пръв път. a4dff7b7.gif Изглежда доживяхме времената, в които нещо като го няма в медиите, значи не съществува. Та така. Да е жив и здрав г-н Борисов, всички много го обичаме, ето, спаси ни пак човека от мигрантско нашествие, а вероятно и от тоя много лош корона вирус. Някои вместо да си измислят клевети по негов адрес, да вземат да идат ръцете да му целуват, толкова велики неща прави той за страната и народа си! Тъй де. Той и да има приятелки и къщи навсякъде по света, заслужава си ги човека! laugh.gif
D-rA
Мисля че иронията ти е неуместна.
Идеята на тази тема е да се съберат публикации от небългарски медии - все пак, ние не живеем в изолирана среда, а сме част от глобалното съвремие. Чел си вероятно колко секс скандали с известни личности с доказана вина и съдебни последствия обиколиха медиите по света - със сравнително еднотипно и коректно отразяване.Сегашният опит за скандал е с ясно дефинирана цел, но не среща разбиране от редакциите на всички популярни по света медии - защо ли? Защото тези сериозни журналисти работещи в такива медии не са галфони, а се стремят да отразяват истините проверени и сериозни.Дали ББ е направил, прави и ще прави добрини за България, както и дали е спекулирал финансово, морално и политически - нека оставим историята да го възвеличае или оплюе - ние сме само съвременници, всеки със своите пристрастия, финансови, политически, морални и каквито още се сетиш.
Можем разбира се да коментираме всичките за и против, но нека поне се позоваваме на сериозни факти - а такива за сега липсват.
На агенция Ел Йончева, аз лично не вярвам.
Няма универсално лекарство за всеобщо доволство... sunbathing.gif
lati1960
Цитат(D-rA @ 06/03/2020, 10:48) <{POST_SNAPBACK}>
Мисля че иронията ти е неуместна.
Идеята на тази тема е да се съберат публикации от небългарски медии - все пак, ние не живеем в изолирана среда, а сме част от глобалното съвремие. Чел си вероятно колко секс скандали с известни личности с доказана вина и съдебни последствия обиколиха медиите по света - със сравнително еднотипно и коректно отразяване.Сегашният опит за скандал е с ясно дефинирана цел, но не среща разбиране от редакциите на всички популярни по света медии - защо ли? Защото тези сериозни журналисти работещи в такива медии не са галфони, а се стремят да отразяват истините проверени и сериозни.Дали ББ е направил, прави и ще прави добрини за България, както и дали е спекулирал финансово, морално и политически - нека оставим историята да го възвеличае или оплюе - ние сме само съвременници, всеки със своите пристрастия, финансови, политически, морални и каквито още се сетиш.
Можем разбира се да коментираме всичките за и против, но нека поне се позоваваме на сериозни факти - а такива за сега липсват.
На агенция Ел Йончева, аз лично не вярвам.
Няма универсално лекарство за всеобщо доволство... sunbathing.gif

Мисля, че сериозни факти по случая има ето тук:
https://www.capital.bg/politika_i_ikonomika...elonska_treska/
Ето още нещо сериозно по темата:
https://e-vestnik.bg/31852/ispanski-medii-g...-prane-na-pari/
Едно е сигурно - има реално разследване по този случай. А световните медии ще коментират едва когато то приключи, засега няма какво.
А дали ще приключи е съвсем друг разговор.
D-rA
Няколко пъти споменах за тази тема - търся факти публикувани в небългарски медии. Толкова ли е трудно проумяването на това което питам? sunbathing.gif
lati1960
Цитат(D-rA @ 10/03/2020, 20:50) <{POST_SNAPBACK}>
Няколко пъти споменах за тази тема - търся факти публикувани в небългарски медии. Толкова ли е трудно проумяването на това което питам? sunbathing.gif

Разбрах, извинявам се! Няма да пиша повече в нея, освен ако не се появи нещо драстично и ново по случая или в небългарски медии.
Идеята на поста ми беше да доуточним, че все пак има разследване по случая. Понеже някои се съмняват. И да се прецизират някои факти по него. Това е.
Още веднъж се извинявам, с цялото ми уважение!
Питето
Абе, получават си го заслуженото, всички наред. И политиците, и тези дето ги оплюват, и онези дето не гласуват, и другите дето си продават гласа, и онез дето само мрънкат, пък и другите, дето само искат света да пропадне за да докопат нЕкой кокал и троха... Всеки си получава каквото заслужава.
lati1960
Цитат(Питето @ 01/07/2020, 22:24) <{POST_SNAPBACK}>
Абе, получават си го заслуженото, всички наред. И политиците, и тези дето ги оплюват, и онези дето не гласуват, и другите дето си продават гласа, и онез дето само мрънкат, пък и другите, дето само искат света да пропадне за да докопат нЕкой кокал и троха... Всеки си получава каквото заслужава.

То така, ама само донякъде. Има едно изключение, и то е пак на родна почва, в контекста на темата дори:
Всички и навсякъде си получават заслуженото, само нашият прескъп и велик Вожд друга... пардон, г-н Премиерът, никога! Щото той е като господ, над всичко, надживява всичко и всички, никога не греши, нито лъже и краде, светец е, трябва да признаем. Като българи трябва да сме горди с това уникално притежание, нека да ги е яд другите, ам тъй де. a4dff7b7.gif
Виж как кротко си спинка човека, до онуй нощно шкафче натъпкано с пачки. Ако бяха крадени, как може човекът така блажено да си похърква. Невъзможно! Само челяк с чиста съвест спинка така кротичко.

Ако пък някой пита що му е тоз пищов до главата, отговорът е прост - да се пази от лошата Нинова и от злодея Радев.
lati1960
Донякъде има ново развитие по случая, като част от отговора на Българската Прокуратура до ЕК във връзка с последния доклад на последната за състоянието на правосъдната система у нас:

https://www.vesti.bg/bulgaria/prokuraturata...rselona-6115680

Ето частта от отговора касаеща т. нар. случай "Барселона":
"Във връзка с тази преписка са извършени множество действия от наблюдаващия прокурор, с цел проверка на изложените в сигнала факти и обстоятелства и изясняване на действителната фактическа обстановка – казват от прокуратурата. И дават примери: снети са обяснения от посочените в сигнала лица (включително министър-председателя Бойко Борисов), възложени са данъчни ревизии и проверки на Национална агенция за приходите на физически и юридически лица. Все още се очакват част от резултатите по възложени действия от различни компетентни български институции.
“С цел проверка истинността на изложените в сигнала факти и обстоятелства по преписката, е възникнала необходимост да бъде изискана информация от компетентните съдебни власти в Кралство Испания, поради което с постановление на наблюдаващия прокурор от 04.03.2020 г. е възложено на Дирекция „Международно оперативно сътрудничество“ при Министерство на вътрешните работи (Д „МОС“) да изиска от разследващите органи в Кралство Испания информация дали има разследване относно изнесените данни в статията на вестник „El Periodico““. Междувременно, към преписката е присъединена нова статия в испанския вестник „El Periodico“ относно продажбата на посочената в сигнала къща в Кралство Испания.
От държавното обвинение посочват още, че въпреки предоставените данни за контакт и изминалия дълъг период от време, към настоящия момент съдебните власти в Кралство Испания все още не са се свързали с българските правоохранителни органи.
„Проверката по случая не е приключила, като в тази връзка е необходимо да се изчакат резултатите от възложените ревизии на физически и юридически лица, както и поисканата информация от компетентните власти в Кралство Испания“, пише още в писмото на държавното обвинение."
Тоест, накратко по същество: Такова разследване в Испания е имало. А защо е прекратено, или замразено, аз се досещам, но други може само да гадаете, ако искате, тук.
lati1960
Не искам да отварям нова тема, за да не изглежда тенденциозно, затова първо инфото тук:

https://dariknews.bg/novini/bylgariia/boris...cajtung-2250327
https://novini.bg/bylgariya/politika/631910
https://fakti.bg/mnenia/532726-dankov-pred-...hiha-korupciata
https://www.dnevnik.bg/sviat/2020/11/29/414...riia_v/?ref=rss

Свързано е така или иначе с г-н премиера на България, дори има косвена информация в интервюто, и въобще по конкретната тема - свързана с личния живот на г-н Борисов, подробно споделена от самия него, без притеснения. Какво на мен ми направи впечатление? Че общия контекст е негативен, както персонално към самия премиер, така и към страната ни. Признава се, от самия Борисов, че има известно охладняване на Брюксел към България, защо ли? Неговият отговор е приказна сага свързана с лошия Путин, несъществуващото вече КГБ, и други конспиративни теории, очернящи като главен виновник, е, близко е да се сетим - президента Радев, разбира се. Но се вижда от статиите, че Брюксел на борисови сълзи вече не вярва, и на смехотворни бълнувания. От друга страна впечатлява самочувствието на премиера до степен на недосегаемост и непогрешимост, което върви у нас, но, дали навън? Според вас дали и извън България чара на нашия премиер хваща същия декиш, както у нас? Едва ли, мисля си. И се вижда от статиите. Които не са единствените негативни спрямо страната ни, от доста време насам. Само че у нас това се премълчава, игнорира и дори укрива. Добре че сме в ерата на интернет и глобалните мрежи, та човек може да си изгради реална представа за нещата. Ако разчитаме само на българските медии и власти, то с малки изключения би трябвало да сме вече в тоталитарния свят на "1984-та" на Оруел, в който всичко е прекрасно, понеже никой не знае да има друг свят и друга реалност. В нова диктатура ли сме вече?
Това е леката версия на нашия форум. За да видите пълната версия, моля натиснете тук.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.