И аз така мисля.
2 месеца властите спаха зимен сън.
А къде бяха през януари и февруари?Нито се подготвиха с маски и защитни облекла, нито изработиха стратегия за действие, нито спряха трафика на хора от и до Китай.
Сега управляващите се правят, че работят.
Късно е за това.
Вирусът вече е тук.
Сега некадърниците само гледат да ограничат щетите.
Защо не помислиха какво ще стане в бъдеще време и да се вземат адекватни мерки преди да се е случила пандемията?Всеки ден се дават нови и нови указания, като всяко е предпоследно.
Мисля, че самите управляващи не знаят какво да правят и са в паника.
Това важи не само за България, а за целия свят.
На власт за тройкаджии и неграмотници, които не знаят как се чете книга - отпред назад или отзад напред, а ние очакваме от тях адекватни мерки за справяне с епидемията от коронавируса.
Последната простотия, кяото чух е, че държавната администрация щяла да продължи нормално своята работа.
Тъкмо всички държавни служби да се превърнат в инкубатор на зараза.
С особена сила това важи за Агенцията за социално подпомагане, Агенцията по заетостта, НАП, НОИ, Български пощи, общините и всички други знайни и незнайни държавни служби.
И медиите са пълни некадърници - по цял ден излъчват надписи: "Стойте си в къщи!".
Сериозно?!?
А как ще си платим сметките?
А как ще си купим храна?
А как ще си купим лекарства?За да направиш тези неща трябва да излезеш от къщи, да отидеш до банкомата, да изтеглиш пари, да отидеш в пощата или в енергото, или във ВиК, или в офиса на мобилния оператор и да си платиш сметките.
Трябва да отидеш в магазина, да пипаш стоки, които и други хора са пипали, дишали, плюнчили и т.н.
Трябва да ти върнат ресто, което също може да е заразено.
Т.е. на касите трябва да има УВ лампи, които да стерилизират парите при даване и връщане.
Шанхай въвежда UV дезинфекция за градския транспортПри пазаруване всички хора трябва да са с ръкавици и маски.
Въпреки тези мерки пак може да стане разпространение на коронавируса.
Лошо е, когато управляащите са пълни некадърници.
Народът е този, който страда от тяхната некомпетентност.