Помощ - Търсене - Потребители - Събития
Пълна версия: Корона-Неволята и нейните уроци
Форум АБВ > Общи > Ъ?
Страници: 1, 2, 3, 4
evanka
На мен ми хареса това.

Третата световна война свършила. Тръмп отворил дебелата врата на подземното си скривалище, излязъл навън... и влязъл в един бар.Поръчал си една бира и попитал бармана:
- Е, какво стана? Деактивираха ли го най-накрая този корона-вирус? А и в крайна сметка кой победи във войната?
Бармана се усмихнал и му отговорил:
- Разбира се, че го деактивираха този вирус... а и естествено, че ние победихме.
Тръмп въздъхнал облекчено... допил си бирата... и поискал сметката... а бармана му рекъл:
- 2 рубли и 50 копейки!????
Питето
Подсети ме за Млечния път... и ще оспамим темата, а си има точно такава тема за вицове.
D-rA
Цитат(Питето @ 20/03/2020, 20:56) <{POST_SNAPBACK}>
Подсети ме за Млечния път... и ще оспамим темата, а си има точно такава тема за вицове.

Мдаааа, гледал си за новите ограничения на здравния шеф wavetowel2.gif worshippy.gif sunbathing.gif
wal
На мен пък от "Стършел":
Тъщата много се радваше на екскурзията в Китай.Тя не предполагаше, че зетят някога ще й направи такъв голям подарък.
Питето
Е колко да е голям подаръка. Зетя плаща пътя и три дни престой, а китайците добавят още 14 дена гратис...
Странно, че никой туроператор не се е сетил за "екскурзии-чернобилики". Като знам какъв голям потенциал има пазара от към тъщи, свекърви, половинки... хем повечето държави дава по оше две седмици престой гратис. a4dff7b7.gif
viara
Цитат(Питето @ 16/03/2020, 22:06) <{POST_SNAPBACK}>
Приказката за Неволята много напомня днешната реалност с коронавируса и лежерното ни общество, та какво ново се сетихте, направихте, научихте и приложихте, абе "Неволята с короната" каква файда ви докара?
Ето че децата се оттърваха от тежките раници и се оказа че все пак можело в България да се учи от вкъщи. Е, оказа се че системата не е готова за моментален старт, обаче все пак огромен брой ученици се регистрираха и някои подкараха уроци през интернет платформите щото пък имаме един от най-бързите интернет мрежи из Европа. Абе можело е-училище в територията, ама трябвало Неволята да помогне...
Примерно, аз изтупах прахоляка от един списък с неща за вършене из дома (все е нЕкаква файда от "извънредното положение"), както и ще ползвам едни екстри свързани с евтиния бензин и поопразнените градски улици. w00tbrows.gif

Като ви чета ... все едно не вярвате в това, което се случва по света.
Излиза, че цял свят и всички държави лъжат, този вирус е измислен само и не се разболяват хора от него ...
Медиите лъжат значи:
https://nova.bg/news/view/2020/03/22/282257...D1%81-covid-19/

Всички управници лъжат и така вредят на себе си също излиза.
Лъжат, за да вземат заеми, така излиза ...
Толкова луди да има по света?!?

Или те лъжат или вие се лъжите.
Да, нищо не може да се каже със сигурност, но и във всяка лъжа има истина.
Хубаво е да се лъжем за вируса. Чудесно даже.
Но ако това не е лъжа, тогава?

Хубаво ако е лъжа, но ако не е какво правим?
Питето
80-20 е отговора за това дето пишеш за политиците, лудите и въбоще за хората и техните резултати. При това, този отговор е открит преди два века. animatedwink.gif
Cayen
На мен пък ми е чудно защо се чудите и търсите какви ли не причини. Тоалетната хартия има многоцелево приложение във време когато трябва да се спазва засилена хигиена. Например би трябвало да се използват еднократни кърпи за избърсване на ръцете, книжни салфетки за хранене, носни кърпи, домакинска хартия за почистване на съдовете преди измиване и тн. Всичко това от материал, който можеш да изхвърляш директно в тоалетната. Най-евтиният универсален такъв е тоалетната хартия. Толкова е просто.
Cayen
Изпираш я сам веднага докато си миеш ръцете и след това я гладиш с гореща ютия, едва ли е много трудно да се сетиш ама ей на...питаш
D-rA
Цитат(Cayen @ 26/03/2020, 16:56) <{POST_SNAPBACK}>
Изпираш я сам веднага докато си миеш ръцете и след това я гладиш с гореща ютия, едва ли е много трудно да се сетиш ама ей на...питаш

Всеки може да се сети, след като прочете/осъзнае хипотезата... ма колко ли четат/осъзнават, или правят това което пишеш, щот са много предвидливи, Ъ? sunbathing.gif
Питето
Трябва да си научим урока за хигиената, а коронавируса ще е отличен преподавател* — вместо двойка, ще те... абе в стил "дарвинов - изпит"... Това миене на ръцете, бъркането в носа и "чесането дето не те сърби", внимание към ключовете и телефоните (дето ги пипаме и с мръсни ръце, пък после ги разнасяме и в къщи), опаковките на стоките... Абе има и за "преговор" и за "нов материал" в ученето.

------------------------------
*разнася се отлично чрез пипане на повърхности и после през ръцете отива по лигавиците... абе миене му е майката.
Радио Ереван
Цитат(Питето @ 16/03/2020, 22:06) <{POST_SNAPBACK}>
Приказката за Неволята много напомня днешната реалност с коронавируса и лежерното ни общество, та какво ново се сетихте, направихте, научихте и приложихте, абе "Неволята с короната" каква файда ви докара?
Ето че децата се оттърваха от тежките раници и се оказа че все пак можело в България да се учи от вкъщи. Е, оказа се че системата не е готова за моментален старт, обаче все пак огромен брой ученици се регистрираха и някои подкараха уроци през интернет платформите щото пък имаме един от най-бързите интернет мрежи из Европа. Абе можело е-училище в територията, ама трябвало Неволята да помогне...
Примерно, аз изтупах прахоляка от един списък с неща за вършене из дома (все е нЕкаква файда от "извънредното положение"), както и ще ползвам едни екстри свързани с евтиния бензин и поопразнените градски улици. w00tbrows.gif

Файда след време (може би половин година) ще има този, който има кеш.
Разбирам, че много емигрирали българи са се върнали. Ще има повече и по-качествена работна ръка, когато пандемията отмине. Надявам се част от тези хора да останат в България за постоянно.
Питето
Мен ако питаш, файда ще има този, дето има пазар. За работната ръка, пак не споделям, щото със сигурност ще има масово мераклии да си намерят работа което ще свали заплатите, което ще е огромен стимул тези дето се върнаха отново да заминат (вече търсели хора да берът аспержите...), че и други ще се престрашат покрай тях, щото нали онова с ниските тукашни заплати заради голямото предлагане на работна ръка... Рано е да се каже. Поне аз не мога да го предвидя към момента.
Радио Ереван
Цитат(Питето @ 28/03/2020, 17:40) <{POST_SNAPBACK}>
Мен ако питаш, файда ще има този, дето има пазар. За работната ръка, пак не споделям, щото със сигурност ще има масово мераклии да си намерят работа което ще свали заплатите, което ще е огромен стимул тези дето се върнаха отново да заминат (вече търсели хора да берът аспержите...), че и други ще се престрашат покрай тях, щото нали онова с ниските тукашни заплати заради голямото предлагане на работна ръка... Рано е да се каже. Поне аз не мога да го предвидя към момента.

Не ми хвали стока, хвали ми пазар. Това е ясно, но за да се възполваш от пазара трябва да имаш освен акъл и кеш. Аз за себе си съм решил какво да правя.

"Не спестявайте това, което е останало след харченето. Харчете това, което е останало след спестяването.
Никога не разчитайте само на един доход. Инвестирайте, за да се сдобиете с втори ресурс.
Когато приливът отмине се вижда кой се къпе гол." Уорън Бъфет
evanka
Цитат(Радио Ереван @ 28/03/2020, 14:49) <{POST_SNAPBACK}>
Файда след време (може би половин година) ще има този, който има кеш.
Разбирам, че много емигрирали българи са се върнали. Ще има повече и по-качествена работна ръка, когато пандемията отмине. Надявам се част от тези хора да останат в България за постоянно.

И аз мисля в тази посока. Много производства ще спрат да се изнасят към Китай и много европейски фирми биха заложили на сигурно - да произвеждат в Европа. То няма да е толкова евтино колкото е в Китай, но пък и хората може да променят манталитета си и начина на консумация.
Питето
Подозирам, че се готвиш да пазаруваш евтино...
Радио Ереван
Цитат(Питето @ 29/03/2020, 00:24) <{POST_SNAPBACK}>
Подозирам, че се готвиш да пазаруваш евтино...

Ако под пазаруване имаш предвид покупки на стоки за ежедневна употреба, примерно от супермаркета, не си ме разбрал правилно...
Aлли
Цитат(Радио Ереван @ 29/03/2020, 16:52) <{POST_SNAPBACK}>
Ако под пазаруване имаш предвид покупки на стоки за ежедневна употреба, примерно от супермаркета, не си ме разбрал правилно...

По медиите се появиха две много симпатични момчета завършили Оксфордския Университет и много разпалено доказваха, че има изход от кризата и той е много бързо да се тестват всички в България. Тези, които са с положителен резултат от теста да се отделят под карантина за две седмици, а другите да са свободни и да ходят на работа. Обясняваха, че трябва да се закупят тестове, които няма да струват скъпо и че е предимство, че сме малка държава и при една добра организация може да се реализира този план за действие. Трябва много бързо да се действа
Питето
Намеквам за просрочени ипотеки, за залози по заеми, свястна техника на смешна цена, купуване на бизнес срещу жълти стотинки щото нЕкой е на зор и други подобни. Примерно бартери от рода автомобил/телевизор, техника срещу наема на жилището за Хмесеца...
Питето
А момчетата споменаха ли какво ще правят с привнесеното заразяване? Става дума за онова, дето сега вируса отново ще "мине" китайците... щото те си оправиха заразените, ама по света още върви вируса и си се връща отново и отново от неочаквани посоки. Ефекта на "бумеранга" май го бяха кръстили, и миналата седмица обясняваха как се подготвят. Та момчетата обясниха ли дали ще тестваме 2,5млн българи месеци наред през седмица или през две?
Радио Ереван
Цитат(Aлли @ 30/03/2020, 10:19) <{POST_SNAPBACK}>
По медиите се появиха две много симпатични момчета завършили Оксфордския Университет и много разпалено доказваха, че има изход от кризата и той е много бързо да се тестват всички в България. Тези, които са с положителен резултат от теста да се отделят под карантина за две седмици, а другите да са свободни и да ходят на работа. Обясняваха, че трябва да се закупят тестове, които няма да струват скъпо и че е предимство, че сме малка държава и при една добра организация може да се реализира този план за действие. Трябва много бързо да се действа

Завършили са в Харвард, но това едва ли е толкова важно.
На теория е добре, но като знам каква ни е дисциплината съм скептично настроен.
Радио Ереван
Цитат(Питето @ 30/03/2020, 14:59) <{POST_SNAPBACK}>
Намеквам за просрочени ипотеки, за залози по заеми, свястна техника на смешна цена, купуване на бизнес срещу жълти стотинки щото нЕкой е на зор и други подобни. Примерно бартери от рода автомобил/телевизор, техника срещу наема на жилището за Хмесеца...

Това бартер автомобил/телевизор не го разбрах, но другото е точно. Може би искаш да кажеш кон за кокошка.
Имаше един лаф, мъжко дупе се еВе когато е на зор. Бъфет го е казал по-културно.
evanka
Цитат(Aлли @ 30/03/2020, 08:19) <{POST_SNAPBACK}>

Това е ясно и на хора, които не са завършили Оксфорд.
Тези момчета казват ли от къде България ще намери толкова тестове, като дори световни сили като САЩ в момента нямат достатъчно. А преди няколко дни Испания върна огромни количества тестове на Китай, защото им пробутали фалшиви такива. Показвали фалшиви отрицателни резултати.
В момента всяка държава гледа да произведе своите, които да са максимално надеждни и си ги пази за вътрешни нужни. И чак като ѝ хартисат може да пуснат гювеч към България.
biggeorge
"Момчетата" не са завършили Оксфорд, а Харвард. rolleyes.gif
Казват се Кирил Петков и Асен Василев.
Гостуваха в петък, 27.03.2020 г., във Вечерното шоу на Слави Трифонов по 7/8 TV. grin.gif
Вечерното шоу на Слави Трифонов, 27 март 2020 г.
Слави Трифонов започна да величае "момчетата", че били измислили тази "гениална" идея, защото са учили в Харвард.
Все едно, че хората, които не са учили в Харвард са някакви тъпаци и идиоти. laugh.gif
Според техният план тестовете ще бъдат закупени от Китай.
Тестовете ще бъдат два вида - бърз и бавен, на цена 35 лева на човек.
7 милиона теста по 35 лева = 245 милиона лева.
Планират в рамките на 2 седмици цялото население на България да бъде тествано.
Като цяло идеята е много добра, но не е сигурно, че реализацията ще е на нужното ниво.
В крайна сметка България не е Китай.
Права си, че не е нужно човек да е завършил Оксфорд или Харвард, за да се сети, че тестването на хората и поставянето на заразените под карантина е единствения начин да се ограничи епидемията.
Но аз не мисля, че управляващите искат да ограничат епидемията.
Те имат полза от коронавируса - той им удължава политическия живот до безкрайност.
D-rA
Цитат(biggeorge @ 31/03/2020, 01:15) <{POST_SNAPBACK}>
Но аз не мисля, че управляващите искат да ограничат епидемията.
Те имат полза от коронавируса - той им удължава политическия живот до безкрайност.

Би ли доразвил тази си идея. Като как я виждаш ползата от коронавируса? С какво им увеличава политическия живот?
Политика без пари няма живот, та нещо си се объркал. А и политика с хиляди трупове също е обречена.Давай, фантазирай си... sunbathing.gif
biggeorge
Всеки проблем изисква разрешаване и трябва да се предприемат адекватни действия.
Преди коронавируса политиците сами си създаваха проблеми и сами си ги решаваха.
На принципът, на който действат някои автомонтьори. dry.gif
Отиваш да ти оправят карбуратора, а ти повреждат спирачките.
Отиваш да ти оправят спирачките, а ти повреждат гумите.
Отиваш да ти оправят гумите, а ти повреждат чистачките.
И т.н. до безкрай.
Политиците прилагат същата схема, но в по-големи мащаби и с повече хора.
Сега коронавируса им дойде дюшеш на всички политици по целия свят.
Има проблем за решаване и докато не бъде решен, каквото и да става, каквито и глупости да извършат, колкото и пари да откраднат, политиците няма да бъдат свалени от власт.
Устите на опозицията са запушени за един много дълъг период от време.
Който каквото и да каже е несъществено на фона на пандемията с коронавируса, страха от заразяване и ненавременната смърт.
Затова този проблем няма да бъде решен доста дълго време.
Докато я има пандемията и докато го има коронавируса политиците ще останат на властовите си позиции.
Колкото по-дълго продължи този карантинен период, толкова по-добре за тях.
Да не забравяме и още един факт - сега за пръв път в човешката история толкова малко хора могат да контролират толкова много хора и това става напълно доброволно.
Това никога не се е случвало за 10 000 години човешка история.
Винаги, когато е имало диктатор е имало и съпротива.
Докато сега няма никаква съпротива срещу нарушаването на човешките права. sad.gif
Всичко е напълно доброволно в името на общото благо и спасението на човешки животи.
Но докато хората си стоят по домовете, диктаторски мислещите хора, заели ключови държавни позиции се възползват от момента, за да наложат диктаторски правила.
Така когато коронавируса изчезне (както се случи с ТОРС, свинския грип и т.н.) няма да бъдем в ситуацията, в която сме били преди пандемията.
Правата и свободите на гражданите са ограничени заради извънредното положение и карантината, но когато карантината бъде премахната няма да имаме същите права и свободи, които сме имали преди това.
И това ограничаване ще ни бъде представено като нещо добро за нас и човечеството ще е съгласно на това, за да не се повтори пандемията с коронавируса.
Трябва да отстояваме правата и свободите си независимо, че положението е извънредно и има карантина.
Не на живо, защото е забранено хората да се събират заедно, но поне виртуално ...
Жалко е, че стигнахме дотук. huh.gif
Ако Китай беше затворил границите си през януари сега нямаше целия свят да бъде под карантина.
Ако не бяха евакуирали чужденците от Китай нямаше да има разпространение на коронавируса по света.
Неадекватните действия на политиците по света доведоха до тази ситуация и трябва да понесат отговорността за действията или бездействията си.
Но това няма да се случи.
Победителите не ги съдят. wink.gif
biggeorge
Китайските власти не тестват ли всички новопристигнали в континентален Китай? rolleyes.gif
Доколкото знам и на двуседмична карантина ги подлагат.
Ето една новина, от която съм цитирал няколко изречения:
Китай и Южна Корея затягат мерките срещу "вноса" на коронавирус
Китай и Южна Корея, които обявиха през последните дни тенденция за ограничаване на епидемията от коронавирус, съобщиха за сериозен ръст на привнесените случаи.
От 25 март всички пътници, пристигащи в Пекин от чужбина, ще бъдат подлагани на РНК тест за новия коронавирус SARS-CoV-2, както и на карантина и наблюдение, за които новопристигналите ще трябва да плащат сами.
Китай ще пренасочи всички полети до пекинското международно летище към 12 летища, разпръснати в страната, където пътниците ще бъдат подлагани на карантина и тестове, преди да им бъде позволено да се качат на други полети до Пекин.
evanka
Цитат(biggeorge @ 31/03/2020, 00:22) <{POST_SNAPBACK}>
Ако Китай беше затворил границите си през януари сега нямаше целия свят да бъде под карантина.
Ако не бяха евакуирали чужденците от Китай нямаше да има разпространение на коронавируса по света.
Неадекватните действия на политиците по света доведоха до тази ситуация и трябва да понесат отговорността за действията или бездействията си.
Но това няма да се случи.
Победителите не ги съдят. wink.gif

Китай и да беше затворил границата си през януари вече е било късно.
Вирусът е напуснал границите още през декември, когато Китай все още се опитваше да потуши информацията като арестуваше лекарите, които първи биха тревога.
При първите 3 случая в чужбина в началото на януари -в Корея, Япония и непомня къде другаде беше, епидемиолозите казаха, че щом има 3 случая извън Китай, то вероятно вече се касае за няколко хиляди. Ако си спомняш всички европейци идващи от Китай бяха под 14 дни карантина и тествани. А в същото време имаше хиляди китайски туристи, които празнуваха Нова година в големите европейски градове и кихаха висус.
Вината е изцяло на Китай, защото като всяка подобна диктатура се ослушва и опитва да потули нещата преди истината да лъсне и после хукнаха да се правят на спасителите на Света. То не бяха карантини, лекари, маски към Италия...
Онуфри
Цитат(evanka @ 31/03/2020, 18:53) <{POST_SNAPBACK}>
...Ако си спомняш...

Ама недей срива на человека вярата и убежденията!

Не за друго, ами няма да успееш.

п.п. Дори и бронебойни патрони нямаш!!!

: )
ЕксГорски
Цитат(biggeorge @ 31/03/2020, 01:22) <{POST_SNAPBACK}>
Сега коронавируса им дойде дюшеш на всички политици по целия свят.

За политиците не зная, но на теб и lati точно им дойде дюшеш, за да можете с напълно сериозен вид (без да ви е неудобно) да си ръсите "мъдростите", "пророчествата" и ... плюянията (без кавички)! confused1.gif

D-rA
Цитат(ЕксГорски @ 31/03/2020, 22:19) <{POST_SNAPBACK}>
За политиците не зная, но на теб и lati точно им дойде дюшеш, за да можете с напълно сериозен вид (без да ви е неудобно) да си ръсите "мъдростите", "пророчествата" и ... плюянията (без кавички)! confused1.gif

Горски не се впрягай, толкова си могат, ама е забавно как се впряга мозък за глупости sunbathing.gif
biggeorge
Първият случай в Южна Корея беше на 20 януари.
2020 coronavirus pandemic in South Korea
Първият случай в Япония беше на 6 януари.
2020 coronavirus pandemic in Japan
Ако Китай бяха затворили границите си на 1 януари нямаше да се стигне дотук.
Да, и аз мисля, че Китай е основния виновник за пандемията от коронавирус.
Китайските власти трябваше да забранят евакуацията на чужди граждани от територията на Китай.
Неадекватните действия на управляващите по света ни докараха пандемия. dry.gif
biggeorge
Плюенето е български национален спорт. bg.gif
D-rA
Цитат(biggeorge @ 31/03/2020, 22:47) <{POST_SNAPBACK}>
Плюенето е български национален спорт. bg.gif

...защо ли някой 'спортуват' срещу вятъра sunbathing.gif
evanka
Цитат(biggeorge @ 31/03/2020, 20:44) <{POST_SNAPBACK}>
Първият случай в Южна Корея беше на 20 януари.
2020 coronavirus pandemic in South Korea
Първият случай в Япония беше на 6 януари.
2020 coronavirus pandemic in Japan
Ако Китай бяха затворили границите си на 1 януари нямаше да се стигне дотук.
Да, и аз мисля, че Китай е основния виновник за пандемията от коронавирус.
Китайските власти трябваше да забранят евакуацията на чужди граждани от територията на Китай.
Неадекватните действия на управляващите по света ни докараха пандемия. dry.gif

Аз пак ти казвам, че китайските туристи пръснаха вируса в Европа и Света през декември, а не европейците, които се прибраха с военни самолети и останаха затворени под карантина 14 дни и бяха пуснати след множество тестове.

На 1 януари китайците още не са наясно, че са пред сериозна епидемия.
Дори и да бяха затворили границата си, нямаше никаква гаранция, че туристи нямаше да донесат вируса от други страни, чиито граници са отворени.
Когато в една страна се открие случай, то той е само върха на айсберга, пред него има поне 200 други неоткриваеми.
Колкото и да се внимава, в един момент някой е изтърван
Така се случи например в Италия.
Aлли
Цитат(evanka @ 01/04/2020, 13:02) <{POST_SNAPBACK}>
Аз пак ти казвам, че китайските туристи пръснаха вируса в Европа и Света през декември, а не европейците, които се прибраха с военни самолети и останаха затворени под карантина 14 дни и бяха пуснати след множество тестове.
На 1 януари китайците още не са наясно, че са пред сериозна епидемия.
Дори и да бяха затворили границата си, нямаше никаква гаранция, че туристи нямаше да донесат вируса от други страни, чиито граници са отворени.
Когато в една страна се открие случай, то той е само върха на айсберга, пред него има поне 200 други неоткриваеми.
Колкото и да се внимава, в един момент някой е изтърван
Така се случи например в Италия.

https://www.facebook.com/taraqjennie/posts/...c&ref=notif
Призовавам хората, които се смятат за интелигентни и с образование да потърсят данни и статистики за предни години брой заразени/брой починали от грип в света.

Всеки човек, който умее да чете и смята, би трябвало и да мисли и да базира изводите си на доказани факти и математика, а не на вменени такива от емоционални състояния на страх, паника и сляпа вяра в чуждо мнение.

Търсете САМИ! Мислете и проучвайте САМИ, за да стигнем до истината.
Радио Ереван
Цитат(D-rA @ 31/03/2020, 01:24) <{POST_SNAPBACK}>
Би ли доразвил тази си идея. Като как я виждаш ползата от коронавируса? С какво им увеличава политическия живот?
Политика без пари няма живот, та нещо си се объркал. А и политика с хиляди трупове също е обречена.Давай, фантазирай си... sunbathing.gif

И аз си зададох въпроса cui prodest /кому е изгодно/, но засега не намирам отговор. Действително по време на криза могат да се натрупат големи богатства, но и твоята теза е вярна.
Ако има разумен въпрос, този вирус човешко дело ли е и ако е, изпуснат ли е или е пуснат нарочно. Ако е нарочно защо?
П.П. Забелязваш ли, че в арабските страни почти няма жертви на пандемията?
Питето
Цитат(Радио Ереван @ 01/04/2020, 15:55) <{POST_SNAPBACK}>
... П.П. Забелязваш ли, че в арабските страни почти няма жертви на пандемията?

Няма адекватна информация, щото не ни е важно. Може пък да подават изкривена информация, може пък нещо различно около тестването и от там резултата да е друг... Много варианти има, но липсата на доказателство не е доказателство за липса.
viara

Четох една публкация за войната където е в Сирия и корона вирус/вестник бг/
Там умишлено казват на лекарите да не споменават този вирус.
Всички били инструктирани да казват вместо корона вирус - двустранна пневмония.
Та там няма да има жертви на този вирус нито болни. Там изобщо не е обявен този вирус, дори и да го има.
Това какво ще рече, пак не се знае. Новините са противоречи.
D-rA
Цитат(viara @ 01/04/2020, 21:00) <{POST_SNAPBACK}>
Четох една публкация за войната където е в Сирия и корона вирус/вестник бг/
Там умишлено казват на лекарите да не споменават този вирус.
Всички били инструктирани да казват вместо корона вирус - двустранна пневмония.
Та там няма да има жертви на този вирус нито болни. Там изобщо не е обявен този вирус, дори и да го има.
Това какво ще рече, пак не се знае. Новините са противоречи.

Статистика за Сирия се води след 21 март. 10 заразени и 2 ма починали, към момента.
evanka
Цитат(Aлли @ 01/04/2020, 13:03) <{POST_SNAPBACK}>
https://www.facebook.com/taraqjennie/posts/...c&ref=notif
Призовавам хората, които се смятат за интелигентни и с образование да потърсят данни и статистики за предни години брой заразени/брой починали от грип в света.

Всеки човек, който умее да чете и смята, би трябвало и да мисли и да базира изводите си на доказани факти и математика, а не на вменени такива от емоционални състояния на страх, паника и сляпа вяра в чуждо мнение.

Търсете САМИ! Мислете и проучвайте САМИ, за да стигнем до истината.

Съдържанието от линка не е достъпно.

От грип официално почиват 400 000 за година в света, като никой не прави тестове за грип, а просто се изчислява разликта между смъртността през зимата, смрямо смъртността през лятото. И тази разлика я приписват на грипа, дори и човека да е починал от друга хуйня. Е и?

До днес от ковид са починали 45 000 и то ако предположим, че Китай казва истинската цифра на починалите.
А то няма как да е вярно, защото вече се знае, че първия случай е от средата на ноември, а не на декември.
Според експерти реално в Китай са починали поне 50-60 000.
Т.е. ако хората са заразени през ноември, започнат да умират през декември - т.е. за 4 месеца в света са починали към 100 000 и то при положение, че се взеха ограничителни мерки.

Колко е заразен един вирус зависи от т.нар. R0
За грипа R0 е 1
За този корона вирус R0 е 3,5
Т.е. ако не се вземат мерки, хората ще се заразят много по-бързо от корона отколкото от грип и то не линейно, а експоненциално.

Ето това са моите разсъждения и сметки. В твоя пост не видях нито една цифра, макар че апелираш да боравим с математика.

Радио Ереван
Цитат(Питето @ 01/04/2020, 19:16) <{POST_SNAPBACK}>
Няма адекватна информация, щото не ни е важно. Може пък да подават изкривена информация, може пък нещо различно около тестването и от там резултата да е друг... Много варианти има, но липсата на доказателство не е доказателство за липса.

Има информация, а колко е достоверна е друг въпрос. Направи ми и впечатление и факта, че няма епидемия сред бежанците в Турция, а и да има почти не е взела жертви. Поне няма такава информация. Общо починалите в Турция са 277.
evanka
Цитат(D-rA @ 01/04/2020, 19:05) <{POST_SNAPBACK}>
Статистика за Сирия се води след 21 март. 10 заразени и 2 ма починали, към момента.

Вероятно са били в някоя болница в Дамас и никой не може да каже, каква е реалната цифра другаде в страната дори приблизително.
viara
Цитат(Радио Ереван @ 01/04/2020, 21:07) <{POST_SNAPBACK}>
Има информация, а колко е достоверна е друг въпрос. Направи ми и впечатление и факта, че няма епидемия сред бежанците в Турция, а и да има почти не е взела жертви. Поне няма такава информация. Общо починалите в Турция са 277.

Като споменаваш Турция. Ще ги ваксинират против туберколоза, обявено е там.
От вчера имаше публикация във вестник, че тази ваксина е предпазила населението ни тук.
Установено от американски изследователи./пак от публикация, вестник писано тия дни/
Интересно е защо като има лекарства и ваксини още сме в изолация. Аз това не мога да разбера.
D-rA
Ако има разумен въпрос, този вирус човешко дело ли е и ако е, изпуснат ли е или е пуснат нарочно. Ако е нарочно защо?

Саудитска Арабия - 1720 заразени - 16 мъртви
Мярнах една публикация че този вирус е бил "сглобен" от корона вирус на прилепи (те са бозайници) и корона вирус за студенокръвни (селектиран от змии) - а и с частично присъствие на Спин вирус - за да прониква в човешки клетки.Разбира се бил произведен в лаборатория и "изтърван" там където от стотици години използват прилепи за храна...Колко е вярно - нямам идея и затова няма да поставя линк, за да не излезе разпространение на фейк нюз.Конспиративни теории вероятно има и ще има, но ми се струва че във всяка подобна има някаква макар и малка истина...Странно е след такова колосално разпространение, цели фармакоиндустрии с неизмеримо могъщество и влияние, както и светила в медицината и вирусологията да стоят със свалени гащи и да наблюдават безсилно...Дано пък намерят антидот... sunbathing.gif
D-rA
Цитат(evanka @ 01/04/2020, 21:10) <{POST_SNAPBACK}>
Вероятно са били в някоя болница в Дамас и никой не може да каже, каква е реалната цифра другаде в страната дори приблизително.

Не че и нашите данни доскоро не изглеждат странно ниски на фона на Франция, Италия и т.н. но кой знае... sunbathing.gif
Радио Ереван
Цитат(viara @ 01/04/2020, 21:11) <{POST_SNAPBACK}>
Като споменаваш Турция. Ще ги ваксинират против туберколоза, обявено е там.
От вчера имаше публикация във вестник, че тази ваксина е предпазила населението ни тук.
Установено от американски изследователи./пак от публикация, вестник писано тия дни/
Интересно е защо като има лекарства и ваксини още сме в изолация. Аз това не мога да разбера.

Четох я тази публикация за ваксината за туберколоза. Даже мислех да дам линк. Ето: https://nova.bg/news/view/2020/04/01/283612...%83%D1%81%D0%B0
Радио Ереван
Цитат(D-rA @ 01/04/2020, 21:20) <{POST_SNAPBACK}>
Саудитска Арабия - 1720 заразени - 16 мъртви

16 починали от 1720 заразени съвсем не са много. Много жилави са оказаха тези араби.
D-rA
Цитат(Радио Ереван @ 01/04/2020, 22:06) <{POST_SNAPBACK}>
16 починали от 1720 заразени съвсем не са много. Много жилави са оказаха тези араби.

Не са, нарочно не публикувах Иран, защото и там е страшно, но ето и техните данни:

над 47500 заразени и над 3000 в отвъдното...
Мен повече ме плаши пикът на Щатите - над 207 хиляди заразени и вече над 4600 предали богу дух...
Да не говорим за над 13 хиляди починали в Италия...
Има и още една любопитна хипотеза - този вирус покосява страни които нямат БЦЖ - т.е. ваксина срещу туберколоза...
Дали затова у нас е все още милостив? Божа работа sunbathing.gif
Радио Ереван
Цитат(D-rA @ 01/04/2020, 22:14) <{POST_SNAPBACK}>
Не са, нарочно не публикувах Иран, защото и там е страшно, но ето и техните данни:

над 47500 заразени и над 3000 в отвъдното...
Мен повече ме плаши пикът на Щатите - над 207 хиляди заразени и вече над 4600 предали богу дух...
Да не говорим за над 13 хиляди починали в Италия...
Има и още една любопитна хипотеза - този вирус покосява страни които нямат БЦЖ - т.е. ваксина срещу туберколоза...
Дали затова у нас е все още милостив? Божа работа sunbathing.gif

В Иран не живеят араби.
А мен ме стресна малоумното изказване на Тръмп, че се очаква да умрат над 200000 души.
Аз публикувах линк за ваксината срещу туберкулоза.
Това е леката версия на нашия форум. За да видите пълната версия, моля натиснете тук.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.