Помощ - Търсене - Потребители - Събития
Пълна версия: Корона-Неволята и нейните уроци
Форум АБВ > Общи > Ъ?
Страници: 1, 2, 3, 4
Питето
Приказката за Неволята много напомня днешната реалност с коронавируса и лежерното ни общество, та какво ново се сетихте, направихте, научихте и приложихте, абе "Неволята с короната" каква файда ви докара?
Ето че децата се оттърваха от тежките раници и се оказа че все пак можело в България да се учи от вкъщи. Е, оказа се че системата не е готова за моментален старт, обаче все пак огромен брой ученици се регистрираха и някои подкараха уроци през интернет платформите щото пък имаме един от най-бързите интернет мрежи из Европа. Абе можело е-училище в територията, ама трябвало Неволята да помогне...
Примерно, аз изтупах прахоляка от един списък с неща за вършене из дома (все е нЕкаква файда от "извънредното положение"), както и ще ползвам едни екстри свързани с евтиния бензин и поопразнените градски улици. w00tbrows.gif
D-rA
Първото нещо което ме шашна, е 100% товото единодушие на депутатите - това не съм виждал от преди 89'та...Как пък един не се намери да каже нещо напреки...

Не че е лошо, защото е правилно в момента, но една "коронка" беше по-силна от милионери с медии и свои си "болярства"...
Иначе да - обществото е гъвкаво и никак не е просто и ще се реорганизира - дано да е за добро, и да се събуди духът на тези, които някога са преходили и намерили тук своето бъдеще... Може би рененсанс? Или нашето си Възраждане?
Дали можем да живеем извън своето си тесногръдие?
Ако поживеем... ще видим sunbathing.gif
evanka
Досега не ме научи на нищо ново. Върнах се едни 30 години назад, кога се налагаше да се става рано, да се виси на опашка за да се докопаш до тоалетна хартия. Даже аз, която съм обръгнала на нямане, сега съм в лека паника, защото в къщи сме шест човека.
Чакаме по 9 месеца за час при специалист, сега всичко до края на април е анулирано. Айде наново девет месеца чакане.
ЕксГорски
Цитат(evanka @ 17/03/2020, 10:05) <{POST_SNAPBACK}>
Досега не ме научи на нищо ново. Върнах се едни 30 години назад, кога се налагаше да се става рано, да се виси на опашка за да се докопаш до тоалетна хартия. Даже аз, която съм обръгнала на нямане, сега съм в лека паника, защото в къщи сме шест човека.
Чакаме по 9 месеца за час при специалист, сега всичко до края на април е анулирано. Айде наново девет месеца чакане.

Само да уточня за Жорето, че става дума за ... Франция, където любимият му ББ няма никаква възможност да ... краде, лъже, манипулира и ... да въвежда "кървава диктатура" ! wavetowel2.gif
wonda_
А би ли обяснила защо точно тоалетна хартия така се изкупува? Защо и ти само нея я спомена като продукт?
Въпросът ми е сериозен, не се подигравам. Аз просто съм втрещена от подобно търсене и никаква логика не намирам.
wal
Обяснението е ,че това е обемен продукт и бързо се опразват стелажите в хипермаркетите,което пък паникьосва стадото.
wal
Рано е.Нека да отмине тази напаст и ще видим какво сме научили.Със сигурност сега имам повече време за майка ми ,която наближава 92 години и това при условие ,че всеки делничен ден съм на работа.
evanka
Цитат(wonda_ @ 17/03/2020, 19:04) <{POST_SNAPBACK}>
А би ли обяснила защо точно тоалетна хартия така се изкупува? Защо и ти само нея я спомена като продукт?
Въпросът ми е сериозен, не се подигравам. Аз просто съм втрещена от подобно търсене и никаква логика не намирам.

Купуват я от страх да нямат. Както и много продукти. Тук изкупиха и макароните.
Но ми е странно, че никой не се сеща да купува масово бутилирана вода. Тя също е обемна, също би свършила бързо, но нямаше клипове в мрежата как хората се бият за нея.
Един от симптомите на короната бил диария. Може и заради това да е.
Като препоръчаха парацетамол вместо нурофен, сега масово изкупуват парацетамола.
D-rA
Това и за мен е неясен въпрос - сега преди малко попаднах на инфо за търговска верига в Австралия, която наложила ранен час за пазаруване само от пенсионери - първото което изчезнало и дори е имало сбивания е тоалетната хартия...Абсолютен парадокс... sunbathing.gif
Питето
Нема парадокс. Просто е два пъти по-евтина от пакет салфетки, по-мека е, пък и става за повече неща от салфетките. Че и се изхвърля по-лесно, щото има по-различна структура от салфетките и най-вече ЛЕКА е и пенсионерите я носят по-лесно и по-удобно. Така де, къде е пакет от 8 или 16 рула т.х.., къде е бутилка 5литра минерална вода... a4dff7b7.gif
Питето
Абе, като се подплаши стадото и хукне, трябва да бягаш с него или ще те стъпче. Иначе един беше казал, че ако всички мислят еднакво, значи никой не мисли достатъчно, ма то е за една друга територия, дето е зад една голяма вода...
D-rA
Цитат(Питето @ 17/03/2020, 22:59) <{POST_SNAPBACK}>
Нема парадокс. Просто е два пъти по-евтина от пакет салфетки, по-мека е, пък и става за повече неща от салфетките. Че и се изхвърля по-лесно, щото има по-различна структура от салфетките и най-вече ЛЕКА е и пенсионерите я носят по-лесно и по-удобно. Така де, къде е пакет от 8 или 16 рула т.х.., къде е бутилка 5литра минерална вода... a4dff7b7.gif

Тц, не е до цена или тегло - друго е, но е необяснимо... И домакинската хартия е от същия порядък, но никой не я споменава. sunbathing.gif
D-rA
Цитат(Питето @ 17/03/2020, 23:02) <{POST_SNAPBACK}>
Абе, като се подплаши стадото и хукне, трябва да бягаш с него или ще те стъпче.

При ситуацията с този вирус, сега не е много гот да бягаш със стадото - колкото повече бягаш толкова повече вируси ще глътнеш...Ти да си виждал бягащо стадо тия дни? Купуващото стадо не бяга, а плаща sunbathing.gif
Питето
Щях да пиша че са го подкарали яко към социализма и вече имат първите симптоми "полупразни рафтове" и "липса на тоалетна хартия", ама пък после гледам нещо особено. В много държави хартията свърши пък не са олевели. От друга страна свършването се случи когато вируса ги налегна, та май изкупуването е свързано с недоверието на хората, че властта може да се справи със ситуацията, и очакват голямо осира*е та ще трябва повечко т.хартия. През соца, у нас т.х. беше постоянно дефицитна стока, което отразяваше мнението на хората, че комунистите никога няма да се справят с икономиката, както и беше до края на соца. На днешен етап, у магазина има т.х., та явно се доверяваме една идея повече на ББ, отколкото на Тато.
Питето
Ама е широка като размер и рулото е 2-4 пъти по-голямо от руло т.х. и трябва някаква поставка, а от там става неудобна извън кухнята. Пък може да има и някаква психологическа страна, щото едната хартия се приема за чиста, за "в кухнята", а другата е "за чистене на оцапани и по-мръсни неща". Има го и прагматичния момент с размера и ефикасността. Примерно аз предпочитам кухненска хартия на по-малки късове (парчета), а не големите дето са педя на педя и често изхвърляш повече от необходимото щото парчето идва по-голямо от нужното. Абе открил съм мотайнай*, без да знам че японците отдавна са го изобретили...

----------------------------
* "...В нашата завещана от древни времена ценностна система съществува едно понятие, което е трудно преводимо — „мотайнай“. То има огромно значение и съдържа в себе си ключа към разгадаването на Япония, японците и японската промишленост. Смисълът на това понятие е, че всичко на този свят е дар от Създателя, ние трябва да сме благодарни и да не го пропиляваме. Буквално „мотайнай“ се превежда „непочтителен“ или „небогобоязлив“, но дълбокият му подтекст е „богохулство против небесата“. Ние, японците, вярваме, че всичко ни е дадено като свят дар, който трябва грижливо да използуваме през земния си път. Пилеенето е вид грях. Използуваме израза „мотайнай“, когато искаме да обозначим безразсъдната употреба дори на най-прости неща от рода на водата или хартията. Никак не е чудно, че сме създали такава концепция, която надхвърля рамките на обикновената грижливост или аскетичност с религиозния смисъл. Зная, че подобна концепция съществува в определена форма на Запад и другаде в Изтока, но в Япония тя има особено значение. Борбата за оцеляване под постоянната заплаха от тежки времена и природни бедствия, както и усилията да се произвежда с минимум суровини, са се превърнали в начин на живот за японеца. Именно поради тези причини пилеенето се счита за позор и фактически за грях."

от "Произведено в Япония" Акио Морита и „Сони“
Питето
Става дума за гласоподавателното стадо, дето веднага поиска затваряне на границата с кльон и вишки с картечници, и пълна карантина с празни улици... без да мисли за икономиката. Та като хукна гласоподавателното стадо, и на "пастирите" им се наложи единодушно да хукнат в същата посока, щото да не ги сгази стадото... Чак когато се усети стадото че нЕма как всички да са по къщите и да са сити и да им върже хем папото, хем карантината, хем сметките за ток и вноските по борчовете, чак тогава пастирите посмяха да олабят и попроменят първата заповед на генерал-доктора... animatedwink.gif
evanka
Цитат(D-rA @ 17/03/2020, 21:20) <{POST_SNAPBACK}>
Това и за мен е неясен въпрос - сега преди малко попаднах на инфо за търговска верига в Австралия, която наложила ранен час за пазаруване само от пенсионери - първото което изчезнало и дори е имало сбивания е тоалетната хартия...Абсолютен парадокс... sunbathing.gif

Попаднах на обяснение, дадено от психолози.
Според тях купуването на тоалетна хартия е начин хората да си върнат контрола над ситуация, която им се изплъзва.
И големите проблеми, изисквали големи решения - вероятно затова товарят планини пакети в количките.
D-rA
Цитат(evanka @ 18/03/2020, 00:16) <{POST_SNAPBACK}>
Според тях купуването на тоалетна хартия е начин хората да си върнат контрола над ситуация, която им се изплъзва.

Ако погледнем чисто буквалистично - когато има ситуация изплъзваща се - мисълта за тоалетна хартия се появява чак след като е вече преминала, т.е. психолозите които цитираш не са прави. Липсата на тоалетна хартия няма как да спре изплъзване на ситуация... Тя, ситуацията не пита sunbathing.gif
Някъде другаде е обяснението на този феномен - а се оказва че не е само при нас, а е повсеместен по света...Не са салфетки, не е домакинска хартия, не са и тоалетни ароматизирани блокчета - а рула тоалетна хартия sunbathing.gif
Питето
Ми всеки мисли за собствения си зад**к, което на определен етап става буквално и води до съответно количество тоалетна хартия... спрямо усещането за ситуацията към момента.
D-rA
Цитат(Питето @ 18/03/2020, 01:20) <{POST_SNAPBACK}>
Ми всеки мисли за собствения си зад**к, което на определен етап става буквално и води до съответно количество тоалетна хартия... спрямо усещането за ситуацията към момента.

По-скоро - мисли със, а не за... sunbathing.gif Но и това не фиксира причината за тази маниакална паническа покупка...
evanka
Цитат(D-rA @ 17/03/2020, 23:26) <{POST_SNAPBACK}>
Ако погледнем чисто буквалистично - когато има ситуация изплъзваща се - мисълта за тоалетна хартия се появява чак след като е вече преминала, т.е. психолозите които цитираш не са прави. Липсата на тоалетна хартия няма как да спре изплъзване на ситуация... Тя, ситуацията не пита sunbathing.gif
Някъде другаде е обяснението на този феномен - а се оказва че не е само при нас, а е повсеместен по света...Не са салфетки, не е домакинска хартия, не са и тоалетни ароматизирани блокчета - а рула тоалетна хартия sunbathing.gif

Защото има стаден ефект. Хората видяха клиповете от Австралия и от страх да не им залипсва купуват
Други тук се запасиха с макарони за една година напред.
Аз си купувах макарони зимата на голямата инфлация в България, защото са траен и евтин продукт.
Но тези хора тук (французите) не са живяли такива неща. От къде знаят, че трябва да си купуват макарони?
Питето
Файда — вируса напави най-масовата и дълга отпуска не само за България, ами за почти целия свят. Кога е било едър, дребен бизнес и политиците да оставят работещите да си тоят по къщите и да си почиват... Да ме прощава здравеопазващото съсловие, ама преобладаващата част от населението си е точно така. sunbathing.gif
evanka
Цитат(Питето @ 18/03/2020, 09:53) <{POST_SNAPBACK}>
Файда — вируса напави най-масовата и дълга отпуска не само за България, ами за почти целия свят. Кога е било едър, дребен бизнес и политиците да оставят работещите да си тоят по къщите и да си почиват... Да ме прощава здравеопазващото съсловие, ама преобладаващата част от населението си е точно така. sunbathing.gif

Мъжа ми е инженер и ходи на работа. Другата седмица може би ще е в къщи, а колегите му които сега са си в къщи, ще работят. Идеята е да се разредят и да не са всички нагъчкани. Но не затвориха напълно.
Питето
Бъркаш "най-масовата отпуска" с "абсолютна отпуска за 100% от работещите" или просто традиционното бг-мрънкане.
The_Purifier
Ако не друго, подобрих си познанията по физика и химия. И се научих да си мия обувките на чешмата в двора.
Тарабас
Отпуска зависи от къде го гледаш. От три седмици програмата е една. От колата в работата, от работата в колата, от колата в леглото, от леглото е колата и така без край. biggrin.gif
evanka
Цитат(Тарабас @ 18/03/2020, 15:20) <{POST_SNAPBACK}>
Отпуска зависи от къде го гледаш. От три седмици програмата е една. От колата в работата, от работата в колата, от колата в леглото, от леглото е колата и така без край. biggrin.gif

Защо Германия го раздава толкова cool и защо обявяват толкова малко починали?
Питето
За късата клечка разбрах — професията е такава, ама сега пиши нещо за файдите. Примерно "от работа в колата от колата", ама трафика изтънял, щото паниките си накупиха хартия и храни, селяните си стоят по селата, гражданите няма къде да шават щото интересните обекти затворени, и който шофира му е по-леко. И бензина поевтиня, та не всичко е назад, и файда има. Огледай се че може да е дребна, ма сигрно я има.
agrippa
Е, чакайте да преживеем първо пандемията, пък тогава да пускаме и пълним с мъдрости такава тема. След 2 - 3 месеца ще е май по-меродавно. Поука: че нещата могат да се променят ей така, от днес за утре, да не ги имаме за даденост. Полза, да – движението е по-леко, това ми е плюс, щото аз цял ден карам из града и зареждам магазини.

А това за образованието и аз отдавна си го мислех. Всяка сутрин пътуване с транспорт, возене на децата, седене в клас, слушане на другарката (която може би знае и по-малко по някои въпроси от обучаемите), оценки, характеристики, забавачка за по-малките ми се виждаше една голяма отживелица и допотопна суета. Даже физическото и трудовото обучение могат да стават по къщите и дворовете, само въображение и воля да имате.
agrippa
Цитат(evanka @ 18/03/2020, 09:26) <{POST_SNAPBACK}>
Защо Германия го раздава толкова cool и защо обявяват толкова малко починали?

Може би не се целуват толкова. И медицината им е на добро ниво.
Питето
За преките, настоящите файди и файдички питам, за онези дето ще ги усетим след месеци, ще си дописваме като им дойде времето. Примерно толкова време почивка и скучаене в семейна среда, току-виж даде след 9-10месеца положителен баланс на прираста в застаряващите държави... ама за това ако/когато се случи.

Наблюдавам и затопляне на междусъседските отношения, което за българския манталитет и среда е нещо ново и много положително. Дори "съседа с дрелката" не се чува, а със сигурност си е у дома...
D-rA
Още една неволя се търкаля - маските...
Аз съм склонен да приема мнението на доц. Мангъров, че маски и ръкавици нямат никаква файда.Хората решиха че маската е панацея в битката с коронавируса - и се наблюдава засилване на носенето им, от всякакъв вид и характер, в т.ч. и собствени производства...Но някой замисля ли се че маската е и приносител на заразата - как ли? Носите си маска, някой кихва и вирусите кацват на вашата маска - да допуснем че маската не ги пропуска във вашето гърло и дробове...Но вие се прибирате в къщи, сваляте маската с ръце и я оставяте някъде - т.е. носите си вирусите в къщи - последващото сами се сетете...Не носете маски, ако не сте заразен или болен. Така си мисля аз. sunbathing.gif
Питето
Некой е вирусоносител без да знае (още не е легнал болен или въобще няма да легне) и си носи маската за да не се зарази (щото не знае че вече е преносител) и като диша през маската пресича въздушно-капковия път на едни 80%. Ми мен ме устройва. А и в твоя вариант, дето вирусите били полепнали по маската и си я носиш вкъщи, то вече е въпрос на добри навици като я свалиш, да си измиеш ръцете и вирусите да си останат на маската... Пак файда. Третата файда е, че носенето на маска действа успокояващо на носещия и на околните. Да качвам ли картинка на първите лекарски маски, дето били натъпкани с билки щото се смятало...
D-rA
Цитат(Питето @ 19/03/2020, 13:25) <{POST_SNAPBACK}>
Некой е вирусоносител без да знае (още не е легнал болен или въобще няма да легне) и си носи маската за да не се зарази (щото не знае че вече е преносител) и като диша през маската пресича въздушно-капковия път на едни 80%. Ми мен ме устройва. А и в твоя вариант, дето вирусите били полепнали по маската и си я носиш вкъщи, то вече е въпрос на добри навици като я свалиш, да си измиеш ръцете и вирусите да си останат на маската... Пак файда. Третата файда е, че носенето на маска действа успокояващо на носещия и на околните. Да качвам ли картинка на първите лекарски маски, дето били натъпкани с билки щото се смятало...

Хипотезата че някой е вирусоносител , и не знае, и така предпазва околните - е с много нисък % приложима. Или твоята хипотеза има смисъл за самотно живеещи само... sunbathing.gif
ПП. Ако не знаеш че си носител, и в дома си оставиш маската някъде - то деца, или домашни любимци, а и съпруга чистница решена да я изпере и т.н. - какво следва?
Питето
Ако в момента си вирусоносител, то последен проблем ти е къде точно си оставил маската у дома. В тази посока, порови си в интернет (че е лесно), защо хирурзите носят маски, щото очакват пациента да ги зарази с нещо или... Навремето ми беше направило впечатление, че у японско някои носят маски по улиците и в ГТ, а други не. Струваше ми се странно, щото тука просто си носехме носни кърпички, подсмърчахме си по автобусите и толкоз.
evanka
Цитат(agrippa @ 19/03/2020, 01:48) <{POST_SNAPBACK}>
Може би не се целуват толкова. И медицината им е на добро ниво.

Чак толкова добро ниво, че да намали с фактор 10 починалите спрямо другите съседни страни, не ми се вярва.
Като се замислих има две хипотези.
Или броят само тези починали, които преди заразата не са имали други болести, или просто тестват много хора за вируса, дори и такива които го карат леко, това процентно намалява броя починали спрямо броя случаи. Другите страни вече имат толкова много болни, че се ограничават да тестват само тези, които постъпват в болница...
wal
Или пък са по-дисциплинирани от италианите.
wal
Цитат
Ако в момента си вирусоносител, то последен проблем ти е къде точно си оставил маската у дома.

Не е така.Ако съм вирусоносител и го знам ,първият ми проблем ще е кой ще ме обгрижва в къщи ,ако легна болен.
viara
Цитат(wonda_ @ 17/03/2020, 20:04) <{POST_SNAPBACK}>

Има си логика как да няма.
Щото няма маски по аптеките, нито ги раздават безплатно. Спирт за почистване също няма.
Това е напълно безотговорно отношение на управляващите за мен - да оставят хората без маски и спирт, когато има извънредно положение.
Хората гледат клипчета от нета и там има маски, които се правят от тоалетна хартия. Та смятай колко ролца ще им са нужни за месец.
Иначе що се запасяват с други продукти например, то не че един пенсионер може да се запаси с каквото и да било. Като си купи лекарства, хляб и мляко ...
Останалите навярно щото все са ги лъгали и не вярват на думи, медии, политици, та си действат според акъла, който ги осени.
viara
Цитат(D-rA @ 19/03/2020, 12:17) <{POST_SNAPBACK}>
Още една неволя се търкаля - маските...
Аз съм склонен да приема мнението на доц. Мангъров, че маски и ръкавици нямат никаква файда.Хората решиха че маската е панацея в битката с коронавируса - и се наблюдава засилване на носенето им, от всякакъв вид и характер, в т.ч. и собствени производства...Но някой замисля ли се че маската е и приносител на заразата - как ли? Носите си маска, някой кихва и вирусите кацват на вашата маска - да допуснем че маската не ги пропуска във вашето гърло и дробове...Но вие се прибирате в къщи, сваляте маската с ръце и я оставяте някъде - т.е. носите си вирусите в къщи - последващото сами се сетете...Не носете маски, ако не сте заразен или болен. Така си мисля аз. sunbathing.gif

Има клипчета с една китайка, основни правила. Хубаво е да се гледа. Маската се хваща зад ушите и се изхвърля в боклука. След това ръцете се измиват поне за 20 секунди.
И аз не нося маски, но нали се учим от китайците.
Понеже ги няма в аптеките, никой не задължава, да се носят и затова така казват, че не са нужни.
А би следвало да ги раздават безплатно.
D-rA
Цитат(viara @ 19/03/2020, 22:40) <{POST_SNAPBACK}>
Има клипчета с една китайка, основни правила. Хубаво е да се гледа. Маската се хваща зад ушите и се изхвърля в боклука. След това ръцете се измиват поне за 20 секунди.
И аз не нося маски, но нали се учим от китайците.
Понеже ги няма в аптеките, никой не задължава, да се носят и затова така казват, че не са нужни.
А би следвало да ги раздават безплатно.

Маската спира това което твоята кихавица ще изхвърли - и няма да позволи да се образува облак.Ако ти попаднеш в облак на нечия кихавица, маската ти ще спре едрите капки и бактерии, но вирусите с микронния си размер ще се проврат безпрепятствено - защото многото маски нямат толкова високо ниво на защита, т.е. филтрацията която осигуряват не спира вирусите... Единственият им ефект в този момент е чисто психологически, имам маска - защитен съм. Да, ама не... sunbathing.gif

Питето
"Знаенето" идва по-подир това, дето го описах. Забиваме в дреболи и изгубваме същественото — маските пазят предимно околните от нас, и доста по-малко нас от околните. Все пак дават прилично предимство, само ако ги съчетаеш с правилна употреба и миене на ръцете.
evanka
Цитат(wal @ 19/03/2020, 20:59) <{POST_SNAPBACK}>
Или пък са по-дисциплинирани от италианите.

Те изобщо не са в карантина за да сравняваме дисциплини.
viara
Цитат(D-rA @ 19/03/2020, 22:47) <{POST_SNAPBACK}>
Маската спира това което твоята кихавица ще изхвърли - и няма да позволи да се образува облак.Ако ти попаднеш в облак на нечия кихавица, маската ти ще спре едрите капки и бактерии, но вирусите с микронния си размер ще се проврат безпрепятствено - защото многото маски нямат толкова високо ниво на защита, т.е. филтрацията която осигуряват не спира вирусите... Единственият им ефект в този момент е чисто психологически, имам маска - защитен съм. Да, ама не... sunbathing.gif

Разбирам. Това е по учебник, но ... по учебник също този вирус /от 1938 година учебник/ е една обикновена настинка. За настинки не се пият антибиотици, та няма как да мутира до там, че да се превърне в био оръжие ...
Освен това всеки вид мутира в рамките на вида си. Това е доказано в биологията, даже и човека ...
Макар че това беше потвърдено от три или четири достоверни източника, сега го отричат, щоот никой не иска да поеме отговорността за био оръжието, което е изработено ...
Та, освен да си го изследвал в лаборатия ми е мисълта и да знаеш как изглежда и колко е голям, щото това не е обикновения вирус-корона, който е описан в учебниците.
И много други противоречиви неща има, които се срещат от публикациите.
Човек наистина трябва много добре да отсява, че да събере две и две ...
Аз се опитах да събера две и две и стигам до този извод/не казвам, че това е най-точния извод, но това е този до който стигам лично/-от една публикация:
https://m.24chasa.bg/mnenia/article/8314549...fs2f32tqK7e9FaI
Хората са разбрали много преди мен, че решението е стока срещу стока и си.с-темата па-да. Отказали са за.еми. Така четох е направил и к-та-й, но това явно е дошло в повече и поради тази причина е вир-УСА, чак си излиза и името в него на дъ-рж-ава. Опитвам се да събера две и две от всичко. Та това излиза. Така принуждават хората да взематза еми щото да продължава ..
Та по-точно казано убития капитализъм създаде вируса, за да продължи, да живее ... което се разбира от публикацията ... поне това разбрах за себе си.
ПП Та ползата е за умиращия се капитализъм, се разбира от всичко.
Тарабас
Тестват се много хора. Имаме специално изграден мобилен център пред болницата, в който се дава 24 дежурство за да се тестват хората. На смяна минават 150-200 човека. Това в град с 80 000 население
evanka
Цитат(Тарабас @ 20/03/2020, 07:10) <{POST_SNAPBACK}>
Тестват се много хора. Имаме специално изграден мобилен център пред болницата, в който се дава 24 дежурство за да се тестват хората. На смяна минават 150-200 човека. Това в град с 80 000 население

Това е корейската стратегия. За Корея се оказа ефикасна, дано и за Германия да е.
А с какво лекувате тежко болните?
Какво всъщност става в белите дробове при тази инфекция?
Питето
"Вяра" — много точен никнейм... ВЕрваш на всичко, без да му мислиш много-много, щото фактите са противопоказни на вярата. Този "икономист" да си беше допрочел учебника от дето е взел "хеликоптерни пари" и ги е изфантазирал до "хеликоптерен капитализъм", че чак тогава да се упражнява по медиите (но пък е в точната медия, която от такива щуротии си изкарва хонорарите). Иначе промени в обществените строеве, в икономическите строеве и технологиите с лопата да ги ринеш, и все са били "из основи", "унищожителни", "невъзможни". Историята е пълна с примери от различни епохи, ма нали да си писател е по-лесно от да си читател... animatedwink.gif

Между другото, "заемите" отлично (дори задължително) вървят заедно с "книжните пари", заради самата идея зад "книжните пари". Ако знаеш това, ще знаеш че "хеликоптерни пари" е описание на едно друго явление, което е свързано с всички разменни отношения, независимо дали са натурални, с хартиени пари, с криптовалути или жълтици. Учете икономика на базово ниво, та да не ви пратят да садите жълтици в Нивата на чудесата, дето се намира до град Хванитиквеници*...

-----------------------
Съвсем базово обучение по икономика за деца от "Пинокио"
viara
Цитат(Питето @ 20/03/2020, 11:01) <{POST_SNAPBACK}>
"Вяра" — много точен никнейм... ВЕрваш на всичко, без да му мислиш много-много, щото фактите са противопоказни на вярата. Този "икономист" да си беше допрочел учебника от дето е взел "хеликоптерни пари" и ги е изфантазирал до "хеликоптерен капитализъм", че чак тогава да се упражнява по медиите (но пък е в точната медия, която от такива щуротии си изкарва хонорарите). Иначе промени в обществените строеве, в икономическите строеве и технологиите с лопата да ги ринеш, и все са били "из основи", "унищожителни", "невъзможни". Историята е пълна с примери от различни епохи, ма нали да си писател е по-лесно от да си читател... animatedwink.gif

Между другото, "заемите" отлично (дори задължително) вървят заедно с "книжните пари", заради самата идея зад "книжните пари". Ако знаеш това, ще знаеш че "хеликоптерни пари" е описание на едно друго явление, което е свързано с всички разменни отношения, независимо дали са натурални, с хартиени пари, с криптовалути или жълтици. Учете икономика на базово ниво, та да не ви пратят да садите жълтици в Нивата на чудесата, дето се намира до град Хванитиквеници*...

-----------------------
Съвсем базово обучение по икономика за деца от "Пинокио"

Доста голямо старание си положил, за да обориш нещо, което смяташ за измислица.
Аз на такива постове, които смятам за измислица изобщо не отговарям. animatedwink.gif
Питето
Освен твоя милост, тук четат още доста хора, които биха се вързали на подобни световно-конспиративни статии... та и за тях пиша.
Питето
Излязоха нови вицове, а да се посмееш в тегава обстановка също е файда. Ей това го мернах вчера:

"Депутатите си направили тестове и всичките били отрицателни.
На следващият ден се оказало, че тестовете били за интелигентност..."
Това е леката версия на нашия форум. За да видите пълната версия, моля натиснете тук.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.