Който пуска най-много свобода на обикновените хора и на тези дето измислят и правят нещата, той води. У истинската (дето с факти в количество и от коренно различни източници се проверява) точно това е описано. Значи който към момента олабва вратовръзката на тез, дето могат и правят, той затрива останалите чисто икономически, пък останалите се пробват да заменят икономиката и статуквото с насилие, ама нали икономиката с новостите (аканъ първите дето са олабили изобретателите и изработвателите) прави армията печеливша и от там онова дето ти го виждаш наопаки (щото опрагяш следствието пред причината) и си пееш за лошите и кръвожадни водещи, нищо че точно техните новости ползваш, та да ти е живота по-лесен и по-евтин.
Опс, пропуснах другите насилници, дето нито имат нови неща, нито имат стари, ами ламтят за чуждото. Те са от най-големите насилници, щото тяхната цел е да отнемат блага от тези с новостите, или онези със статуквото, и заради това скасапват наред без да му мислят много-много за утре и други ден. Лошото е, че тези са мнозинство и са готови да опаткат всеки от направилите или правещите блага без да му придирят ни за морал, ни за етика, ни за човещина ни за нищо. Важното е тяхната партия/религия да докопа властта и парите, пък хората кучета ги яли...
Добре. Съгласен.
Но, сложѝ си ръка на сърцето и ми кажи, дали ето това:
"Важното е тяхната партия/религия да докопа властта и парите, пък хората кучета ги яли... ",
не важи в момента и за властта и управлението у нас, в България?
Ама честно! Хайде, не го усуквай, признай го най-после. Понеже, като гледам, повечето защитници на ГЕРБ и управлението сега са извън страната ни. И, възниква въпросче: Като е толкова хубаво с таз Партия велика у нас, що избягахте всички? Кой бяга от хубавото!
А аз от своя страна ще го кажа по друг начин. Да си представим, че на власт сега у нас са именно от категорията описана от теб накрая. Примерно другаря Орешарски, или другарката Нинова, плюс паша Пеевски в кюпа... Опс, тук май сбърках. Той бил добро момче вече, даде половин милион на клуба на народа, на част от онези, които крещяха срещу него преди години "Ос-тав-ка! Ос-тав-ка!" Сега нямало проблеми, парѝте не миришат, нали така.
Та, на въпроса. Ако пак тези са на власт, как щяхте да виждате нещата, ситуацията в милата ни Родина? Само за година две над 26 милиарда дълг отгоре!!! /Орешарски пробва с 1 милиард, и щяхте жив да го изядете, умните и красивите!/ Безработните до този момент са 270 000, със 100 000 повече от миналата година. О, да, виновен е вируса, ама разбира се. Обаче, ако на власт бяха гадните комуняги, в същата ситуация, щяхте да врещите: Некъдърници! Не можете да се справите, с иконимиката, с пандемията, с нищо. Ос-тав-ка! Ос-тав-ка!
Верно ли говоря? Верно. Не можеш да отречеш. Тоест, което ми каканижеш, са си пълни булшет, щото всичко е много относително, въпрос на гледна точка, субективно. Аз поне съм честен и прям - не ми пука нито за Нинова, нито за Путин, нито за Тръмп, Орешарски, Борисов, Радев, и цялата тая пасмина от манипулатори, крадци и хитреци. Ако зависеще от мен, знаеш ли какво щях да сторя? Всички тия в раирани пижами, на каторга, да чукат едни големи камъни в кариерите за паница леща на ден, за да строим нови пътища, ама истински, не като тези на Бате, дето се огъват от жегата лятос, а зиме се надупчват кат швейцарско сирене. Такива ми ти работи.
Хайде бъди здрав, и помисли добре кой от нас двамата е по-обективен, кой в Матрицата на измамниците, пардон - на измамените, и кой поне опитва да излезе от нея? Нищо лично, приятелю. Аз те уважавам много, наравно с останалите тук, всички сте много умни, интелигентни и знаещи хора. Но. Това не е гаранция, че не сте измамени и набутани именно в това, което наричам Матрицата на Дявола, или новия световен ред. Уважението си е уважение, истината истина, реалността реалност. Помислѝ върху това. Бъди здрав!