Помощ - Търсене - Потребители - Събития
Пълна версия: 103 държави искат пари от МВФ........
Форум АБВ > Общи > Обща дискусия
Страници: 1, 2
lati1960
Цитат(Питето @ 04/07/2020, 20:06) <{POST_SNAPBACK}>
Сам го писа: "народа се е юрнал към гръцко" ма да харчи и да почива, бе, не да бачка. Значи хората имат за ядене, имат и доволно за харчене. А танкове в ерата на дроновете са само за тъпаците.

Това е вярно.
Но, въпреки всичко, на мен ми се искаше да се обединим като братя по оръжие около идеята за солидарност не с тези от километричните опашки към Гръцко, а с другите, които си броят стотинките за една кофичка кисело млекце на ден и половинка хляб, примерно. За някои тук такива нямало, или сами са си били виновни. О кей, няма да ви опонирам повече. Уважавам ви и такива, но ще бъда откровен, че не ви чувствам точно като братя по оръжие, за съжаление. Но и за вас поздрави, както и за всички тук, и - до нови срещи! Приятно ми беше, въпреки всичко, бъдете здрави:

Питето
И ти жив и здрав, и да ми пратиш снимка на човека, дето си брои стотинките за половин хляб и кисело мляко. Все ми обещават да ме запознаят (посочат поне) с този прословуто беден човек, и досега никой нищо...
lati1960
Цитат(Питето @ 05/07/2020, 22:33) <{POST_SNAPBACK}>
И ти жив и здрав, и да ми пратиш снимка на човека, дето си брои стотинките за половин хляб и кисело мляко. Все ми обещават да ме запознаят (посочат поне) с този прословуто беден човек, и досега никой нищо...

https://www.novinite.bg/articles/189591/Nad...15-dni-mesechno
Питето
Познаваш хората на снимката? Може ли да ме запознаеш с тях?
lati1960
Цитат(Питето @ 08/07/2020, 20:31) <{POST_SNAPBACK}>
Познаваш хората на снимката? Може ли да ме запознаеш с тях?

Да, познавам тези хора, много като тях. По време на карантината помагах доброволно на мнозина от тях. И знам със сигурност, че обещаните 29 милиарда евро от Брюксел за следващите 7 години /а за толкова години са нищо, на всички други отпуснаха повече!/ няма да стигнат тези средства до никой от тази хорица. Същото се отнася и за прехвалените 7 милиарда пак от Евро Комисията по справяне с кризата от пандемията. Всичко това пак ще иде по кръговете около вашия любим Бате, при Домусчиеви, Пеевски, кум гейта в Хасково примерно, при ортаците по места от дружката от ДПС, лобитата около пишман патриотите... Да, познавам хората от снимките. Те са много у нас. Те гладуват, боледуват и умират. И на властта не й пука. Тя размахва едни огромни суми пред хората, за да им внуши, че и за тях ще има нещо. Няма! Това е лъжа. Измама. Ето защо младите излязоха по улиците и площадите, но на Батко ви не му дреме. Мутрите и ченгетата никога не сдават властта доброволно. Ако са останали здрави сили в нашето общество, ще трябва да си я отвоюват, буквално. А що се отнася до истината за тези хорица и реалното положение у нас въобще, ето ти независим източник, от любимата Америка: https://www.vesti.bg/bulgaria/los-andzhelis...stiavat-6112587
Не ти харесва източника ли? Иди се оплачи на Тръмп!
Питето
Дай ми на лични имената на тези от снимката и къде да ги намеря да се уверя че наистина са същите и имената са истински, а не просто поредните ти празни приказки. За останалите "милиони гладни и бедни българи" по-нататък. Давай да почнем от тези двамата от снимката, дето си ги познавал.
wal
Цитат
Мутрите и ченгетата никога не сдават властта доброволно.

Най-големият бойковист си ти във форума Стиви!!ББ на два пъти сдаде власта доброволно, което означава според теб, че ББ не е нито мутра, нито ченге.
Buitenlander
Цитат(lati1960 @ 21/07/2020, 19:58) <{POST_SNAPBACK}>
Да, познавам тези хора, много като тях. По време на карантината помагах доброволно на мнозина от тях. И знам със сигурност, че обещаните 29 милиарда евро от Брюксел за следващите 7 години /а за толкова години са нищо, на всички други отпуснаха повече!/.....

Всъщност, както обикновено, пак послъгваш, за да ни манипулираш.Разпределяха 750 милиарда евро на съюз с население 450 милиона души.Ние сме около 1,8% от населението на ЕС, а ще получим около 3,8% от парите.На глава от населението сме в Топ 5 на получилите най-много държави.На всички други отпуснали повече викаш....
Питето
За него, "европейски помощи" означва да му звъннат на вратата, и като отвори да му бутнат една пачка пари, ей така — просто щото е отворил вратата... Всъщност повечето хора очакват точно това (дори термин си има "кьорсофра") и от там плюенето по медии и форуми.
Buitenlander
Цитат(Питето @ 22/07/2020, 07:39) <{POST_SNAPBACK}>
За него, "европейски помощи" означва да му звъннат на вратата, и като отвори да му бутнат една пачка пари, ей така — просто щото е отворил вратата... Всъщност повечето хора очакват точно това (дори термин си има "кьорсофра") и от там плюенето по медии и форуми.

Най-накрая се появи видео , в което един потестиращ за 3 минути изказва всички проблеми на Стивито в прав текст.Силно съветвам да се изгледа! wavetowel2.gif
https://www.facebook.com/557392777/videos/10158377504667778/
lati1960
Цитат(Питето @ 21/07/2020, 22:08) <{POST_SNAPBACK}>
Дай ми на лични имената на тези от снимката и къде да ги намеря да се уверя че наистина са същите и имената са истински, а не просто поредните ти празни приказки. За останалите "милиони гладни и бедни българи" по-нататък. Давай да почнем от тези двамата от снимката, дето си ги познавал.

Ти май пак се обърка. Обясних ти, че познавам такива хора, на които като доброволец помагах и продължавам да помагам. А ти защо търсиш под вола теле? Няма как да ти дам имена и лични данни на тези хора, по понятни причини. Нека по-сериозно.
Нещата стоят така: Ти явно твърдиш, че в България няма бедстващи, гладуващи и страдащи, ограбвани хора. Нали така? Това се опитваш да докажеш. Че всички сте едни щастливи поданици на родната власт, на Партията народна и Вожда незаменим. Правилно ли съм те разбрал? Май да.
Аз пък твърдя точно обратното - че дори официалната статистика казва /дадох ти на друго място инфото по това/, че около 60% от българите живеят с доходи под жизнения минимум, и не всички са пенсионери и възрастни, това включва и работещи хора. Такива са фактите, това е истината. А на теб като не ти харесва, иди им търси ЕГН-етата, твоя работа.
-------------------------------
Храня основателни съмнения, че ти въобще не живееш в България, и то не от вчера. Което обяснява неинформираността ти и откъсването ти от родната "прекрасна" действителност. Впрочем, почти всички поддръжници и фенове на г-н Борисов и ГЕРБ тук са извън страната ни. И онова въпросче само се налага пак: Като толкова е добре при Батко и дружината родна, що аджеба всички вие сте се изнесли?
lati1960
Цитат(wal @ 21/07/2020, 22:25) <{POST_SNAPBACK}>
Най-големият бойковист си ти във форума Стиви!!ББ на два пъти сдаде власта доброволно, което означава според теб, че ББ не е нито мутра, нито ченге.

Това "сдавал" си е точно в кавички, щото си беше театро, помнят хората. Той "даваше" оставка винаги, когато знаеше, че пак ще се върне, по сценария на мутренското и ченгеджийското активно мероприятие. Сега обаче нещата са различни. По една елементарна причина - навън срещу него и партията, и властта му са тъкмо тези, младите, красивите и умните, образованите и можещите, които го върнаха и двата пъти. Днес обаче те не го искат! Не го ще тъкмо младото поколение, бъдещето на нацията. Което за мен означава, че рано или късно Борисов ще трябва да си ходи. За страната ни е по-добре по-рано, но явно няма да е така. И всички негативи вече ще се трупат върху него. А че си е мутра, комунист и ченге, това са неоспорими факти. Има партиен билет от БКП, завършил е в цитаделата на ДС в Симеоново, и е бил в отбора на Сретан Йосич и бай Миле, които зарибиха с дрога половин София и България на времето. Това са фактите. А че доста българи харесвате подобни мутри и ченгета, и наследници на Партията, е срам и позор за вас, не за мен и порядъчните хора.
----------------------------------
Тъй като по обективни причини съм далеч от сцената на протестите у нас, все пак ако можех да разговарям с младите хора, бих ги посъветвал където се появи премиерът, винаги и навсякъде да го посрещат с: Ос-тав-ка! Ос-тав-ка!, както той викаше със същите хора по Орешарски на времето. Иронията в живота е, че всичко се връща, рано или късно. Орешарски беше изгонен заради Пеевски, но днес Борисов е на власт благодарение точно на Шиши, тоест на Пеевски. И това не е ирония. Това е Мафията! На властта у нас. А че на теб ти харесва, и на други, жалко. Защото лично теб те уважавам много, но това говори много лошо за моралния ти статус, нека така да го кажа, по меко. Без да се засягаш. С Борисов и сие можете да "печелите" избори до второ Пришествие, това не означава, че тези хора не са мафия, мутри, ченгета, доносници, комунисти и грабители на нацията. Хитлер също е печелил избори, Сталин и той, Мао, Пиночет, Ким чер Ир, Ердоган, да не ги изреждам всички. Впрочем, тенденцията днес почти навсякъде е тотална мутренизация и ченгенизация на най-високо ниво, това не е само български патент - същото с мистър Тръмп, с мистър Джонсън, с таварищ Путин, с паша Ердоган вече казахме, Орбан, Дуда в Полша... поголовно. Посткомунизмът никога не си отиде, заради одобрението на такива като вас, дори завладява нови територии. И краят на "приказката" никак няма да е щастлив, уверявам те. Но, друг филм. Ти бъди здрав!
lati1960
Цитат(Buitenlander @ 22/07/2020, 01:02) <{POST_SNAPBACK}>
Всъщност, както обикновено, пак послъгваш, за да ни манипулираш.Разпределяха 750 милиарда евро на съюз с население 450 милиона души.Ние сме около 1,8% от населението на ЕС, а ще получим около 3,8% от парите.На глава от населението сме в Топ 5 на получилите най-много държави.На всички други отпуснали повече викаш....

Не е точно. Сравни населението на Гърция с нашето, и тяхната помощ, примерно. И ще се убедиш.
Но, няма да се хващам за евро центите тук. Говорех по принцип, и за друго. Борисов и покрай него ги размахват тези суми, хитро намеквайки, че те са за страната и хората, което не е вярно. И пак давам за примем случилото се в периода на тежката карантина у нас, тъй като доброволно участвах по обгрижване на най-нуждаещи се, възрастни, инвалиди, деца и т. н. Точно тези категории не получиха и стотинка от Държавата!!! Ама стотинка! Някои съкратени получиха по 170 лв за 4 месеца обещетения, и това беше. Ти кажи как семеен човек с деца може да ги издържа с тези парѝ! И т. н, и т. н. Всичко отиде за обръчите, за фирмите на Домусчиеви, Певески, Доган, за шише джам, и тук, и там, та така. За това говорех. Има и още, но не ми се спори тук. Мисля повечето от вас отдавна сте далеч от България и не сте наясно какво точно се случва, особено по провинцията, в малките населени места, по селата... Положението е ужасно навсякъде. Дори в София и големите градове. Няколко мафиоти и дерибеьове от ГЕРБ и ДПС по правило държат всичко навсякъде, колят и бесят, всички се боят, повечето хора са се примирили, отчаяли, циганизацията и турцизацията са поголовни, мизерия, престъпност, грабежи, младите само се друсат, слушат чалга и се напиват... Подкупни ченгета държат всичко, кметове разпасани с властта и ловни дружинки... Това е реалността у нас. Извън сладките приказки на г-н Борисов и телевизиите. Въобще не говоря за възрастни, самотни хорица, инвалиди, сираци... Страшно е. Който не вярва, да дойде и да обиколи страната, ще се убеди. Трагедията е, че точно тези хорица няма как да идат на площадите в големия град, за да протестират. Те нямат коли, нито пари за гориво, нищо. Гладуват си, страдат, разболяват се, и накрая умират, тихо и самотно. Някои набутвани в графата на КОВИД-19. На кого му пука! Мислите, че си измислям ли? Ми елате, и вижте. Така да си чешеме езиците тука е лесно.
Не обвинявам и не укорявам никого за нищо тук, просто смятам, че не сте обективни и не сте наясно за какво става дума. Или не сте обективни по други причини, заради интереси, връзки именно с властта, обръчите, администрацията, винаги има две страни, наясно съм. Че е субективно. Но, да твърдите тук, че целият български народ е щастлив и доволен с премиер Борисов и партията ГЕРБ, това е абсурдно, дори безумно. Просто щото не е вярно. Борисов печели избори с измама повече от 10 години, и използва това като аргумент, че без него страната щяла да погине. Което също е лъжа. Нека да се оттегли, да отстранят Михаил Константинов от ЦИК, да сложат независими хора там, надпартийни, и тогава ще се види истината и по това. Цялото драпане сега е ГЕРБ да правят пак изборите, пак ще "спечелят", и после ще кажат: Ми ето, казахме ви, народа си иска нас и г-н Борисов. Знаят го това, затуй са толкова нагли и самоуверени. Съжалявам, но това е огромна манипулация и измама, и все повече хора го разбират. Дано младите не се откажат и продължат с протестите докрай, иначе България е обречена на вечна мутренизация, циганизация, турцизация, чалгализация и вечен грабеж.
D-rA
Цитат(lati1960 @ 22/07/2020, 22:22) <{POST_SNAPBACK}>
Борисов печели избори с измама повече от 10 години, и използва това като аргумент, че без него страната щяла да погине. Което също е лъжа. Нека да се оттегли, да отстранят Михаил Константинов от ЦИК, да сложат независими хора там, надпартийни, и тогава ще се види истината и по това. Цялото драпане сега е ГЕРБ да правят пак изборите, пак ще "спечелят", и после ще кажат: Ми ето, казахме ви, народа си иска нас и г-н Борисов. Знаят го това, затуй са толкова нагли и самоуверени. Съжалявам, но това е огромна манипулация и измама, и все повече хора го разбират. Дано младите не се откажат и продължат с протестите докрай, иначе България е обречена на вечна мутренизация, циганизация, турцизация, чалгализация и вечен грабеж.

Служебния кабинет на Румен Радев,
https://www.mediapool.bg/radev-naznachi-slu...news259301.html
проведе последните избори. Твоите лакардии са още един пример за тоталната манипулация по медии, форуми, фейсбук и т.н. инспирирана от Божков и любимата ти партия.
Ако имаш безспорни факти - изложи ги, ако не своите проповеди напиши на друго място.Имай предвид че избирателите в България не са късопаметни, каквито и глупости да родят неуморимите сценаристи... sunbathing.gif
lati1960
Цитат(D-rA @ 22/07/2020, 23:03) <{POST_SNAPBACK}>
Служебния кабинет на Румен Радев,
https://www.mediapool.bg/radev-naznachi-slu...news259301.html
проведе последните избори. Твоите лакардии са още един пример за тоталната манипулация по медии, форуми, фейсбук и т.н. инспирирана от Божков и любимата ти партия.
Ако имаш безспорни факти - изложи ги, ако не своите проповеди напиши на друго място.Имай предвид че избирателите в България не са късопаметни, каквито и глупости да родят неуморимите сценаристи... sunbathing.gif

Промените в избирателния Кодекс бяха извършени от мнозинството на ГЕРБ, назначаването на ЦИК също, както и избирането на нейния председател, тоест пак от ГЕРБ. Служебните кабинети провеждат изборите чисто формално, те изпълняват буквата на Закона и се придържат стриктно към Конституцията, парламентът като законодател и изпълнителната власт преди това предрешават нещата. Да, същото беше и по времето на Орешарски, така е. Тук въобще няма да намесвам аферата Костинброд, черните чували по късна доба в залите и извън, мъртвите души в списъците, корпоративния и купен вот, "недействителните" бюлетини, и т. н. Иначе Божков не ме интересува, нито Радев. Интересуват ме младите хора, които са по улиците сега. Има начин представителите на протеста да бъдат вкарани в ЦИК, но това статуквото няма как да го позволи, наясно съм. А като са толкова убедени, че народа ги иска, защо Борисов, т. нар. патриоти и тази власт не се оттегли, за да се разбере дали е така? И ти ли смяташ, че България ще се затрие, ако Борисов и Гешев подадат оставки?
----------------------------------
Многократно съм уточнявал, че тук споделям само собствено мнение, нищо повече. Когато говоря за факти, винаги давам източници, поне опитвам. С цялото ми уважение!
D-rA
Цитат(lati1960 @ 22/07/2020, 23:25) <{POST_SNAPBACK}>
И ти ли смяташ, че България ще се затрие, ако Борисов и Гешев подадат оставки?

Няма незаменими хора и да, няма да се затрие България.Но посочи един логичен мотив с факти, защо да подават оставки?
Buitenlander
Цитат(lati1960 @ 22/07/2020, 21:22) <{POST_SNAPBACK}>
Не е точно. Сравни населението на Гърция с нашето, и тяхната помощ, примерно. И ще се убедиш.
Но, няма да се хващам за евро центите тук. Говорех по принцип, и за друго....

Точно е!Просто Гърция е една от страните, които са получили “на калпак” повече от нас.А я сравни ти населението на Франция и тяхната помощ, примерно.Така че, твърдението ти, че “всички са получили повече от нас” си е чиста проба лъжа.И, както винаги, когато те хванат че лъжеш, се оказва, че си говорил “по принцип и за друго” wavetowel2.gif
Питето
Лъжеш яко от първите думи още:
Цитат(lati1960 @ 21/07/2020, 20:58) <{POST_SNAPBACK}>
Да, познавам тези хора, ...

и веднага след това, пак от първите думи:

Цитат(lati1960 @ 22/07/2020, 21:51) <{POST_SNAPBACK}>
Ти май пак се обърка. Обясних ти, че познавам такива хора, ...

Та, лъжеш калпаво и некадърно и само се хабиш да пишеш обилно — повече се оплиташ, а и само по-глупавите вярват след първата лъжа. Реално, аз работя и с пенсионери, и няма бедни. Само оплакването е голямо, ама като се поотпуснат, и се оказва че всичките имат пачка за мятане през балкона и има кой да им помага.
wal
Цитат
Има начин представителите на протеста да бъдат вкарани в ЦИК,

С нетърпение чакам да разбера какъв ще да е този начин!!
Да напомня само, че в СИК, РИК и ЦИК има винаги представители на всички парламентарно представени партии.
wal
Цитат
Той "даваше" оставка винаги, когато знаеше, че пак ще се върне, по сценария на мутренското и ченгеджийското активно мероприятие.

Мутренското и ченгеджийско меропреятие бяха свободните демократични избори за НС.За друго аз не се сещам.
lati1960
Цитат(D-rA @ 22/07/2020, 23:34) <{POST_SNAPBACK}>
Няма незаменими хора и да, няма да се затрие България.Но посочи един логичен мотив с факти, защо да подават оставки?

/Първо ти благодаря за пореден път за разбирането, ти знаеи защо! tan.gif /
И се радвам, че най-после стигаме до сериозната същина на проблема. Ще започна малко странно, но тук всички сте умни, интелигентни и образовани хора, ще разберете. Първо да попитам - някой знае ли за новата стихосбирка на Левчев "Писма до Небето"? За мен лично това е по-важно събитие от лупингите на властта въобще. Дори от милиардите, с които ни затрупва г-н Борисов, и които в крайна сметка се оказват под пищова му в нощното шкафче. Шегувам се. Но моята ценностна система е различна, и не включва пачките на властта, по един или друг начин. Има неща, които не могат да се купят с парѝ, и за това говоря. И си идваме на думата. Пак само като напълно субективно лично мнение, нищо повече:
Според мен г-н Борисов трябва да се оттегли от политиката, понеже България се нуждае спешно от нова визия за бъдещето, от модернизация и тотално скъсване, окончателно скъсване с всички остатъчни форми на посткомунистическите принципи на управление, с които самият той не успя да скъса, за мен поне това е извън всякакво съмнение. Доказателство са хората, с които се беше обградил, и с които продължава да управлява. За сивия кардинал Цветанов с досие в службите колкото екватора няма да говоря. За партийната секретарка Цецка Цечева също. За внучката на партизанския командир Лиляна Павлова също, почти всички са от същите среди, и до днес. Защо някои одобрявате това, не е моя работа. Но то е извън периметъра на моята морална, етична и духовна ценностна система. Няма как да приема тези хора да ме управляват. Ще дам и друг пример, за да бъда разбран максимално добре, става дума за комсомолския секретар г-н Плевнелиев, когото аз лично много харесвах като президент първо, второ като човек въобще, ясно защо, изключително интелигентна, образована личност, с модерно мислене и т. н. Обаче, и той дете на комунизма, за съжаление. Зависим от същите служби, от ДС нова, партията заменила БКП като общонационална структура и узурпирала всичко навсякъде... Не е това моето виждане за бъдещето на страната ни. В този смисъл подкрепям категорично младите хора навън. Да, наясно съм, че има части от същото статукво, които се надяват да ги яхнат и да заменят един посттоталитаризъм с друг. Но не смятам, че това вече е възможно. В крайна сметка засега първата и най-важна пречка за въпросната промяна на държавата в контекста на новите времена и предизвикателства е г-н Борисов, като начало. Ще има опити други части на статуквото да го заменят, но от самите нас като граждани и гласоподаватели зависи това да не се случи. И не че промяната ще стане изведнъж и веднага, не храня илюзии. Ще е трудно, бавно и мъчително. Но, трябва. Така смятам и аз. Като влиятелен политически фактор г-н Борисов и извън политиката и властта може да е гарант тази промяна най-после да се случи. Ако надделеят отново БСП и ДПС, не пречи отново да се върне във властта. Но, нека даде възможност на младото поколение поне да опита да постави едно ново начало на истинска демократична държавност, защото тези млади хора са нашите деца и внуци, на тях е бъдещето, не е редно да ги спираме. Така мисля. Затова ги подкрепям. Ако греша, значи съм наивник, който веднага ще се извини тук, ако друга част на остатъчния комунизъм успее да използва протеста и се добере до властта. Лично аз не смятам, че това е възможно. Нека премиерът се оттегли и да се следват законовите стъпки определени от Конституцията. Страховете, че Радев може да навреди са неоснователни. Той няма конституционно позволените средства да го стори, може само да организира едни нови избори, нищо друго. На които суверена да каже своята воля. Каквато, такава. Това е.
lati1960
Цитат(wal @ 23/07/2020, 20:46) <{POST_SNAPBACK}>
С нетърпение чакам да разбера какъв ще да е този начин!!
Да напомня само, че в СИК, РИК и ЦИК има винаги представители на всички парламентарно представени партии.

Има и гражданска квота, ако не греша. В която досега винаги са набутвали някакви казионни и партийно зависими послушковци. Не пречи тези фигуранти да бъдат заменени с излъчени от протеста напълно безпартийни млади хора, които ще гарантират честността на вота. Не мисля, че е невъзможно. Въпрос на политическа воля. Г-н Борисов може да е гарант за това, ако първо си подаде оставката, после преди разпускането на парламента и правителството прокарат съответните законови промени по изборното законодателство, и т. н. Има начин, но не мисля, че ще го направят. Всички от статуквото без изключение се страхуват от протеста, точно щото не е партиен и се боят да не останат не само извън властта, но и извън самото статукво и сделката помежду им, още от онази т. нар. Кръгла маса, която всички забравиха, но която сделка си е валидна и до днес. Чрез която в управлението не се допускат можещи, знаещи и морални хора, а само такива обвързани със старите структури на БКП, ЦК, Комсомола, ДС, полицейщината, доносниците, и всякакъв друг слугинаж. Ето на това трябва да се сложи край. Врему му е. Това е и моето основно послание тук, нищо лично към никого. Ако съм обидил някого, моля да ме извините, не ми е било целта. Просто не мога да търпя мутрите, ченгетата в обидния смисъл, не говоря за почтените и честни полицаи, които си вършат работата, друго е. Да не говорим за наследниците на комунистическата власт, които и до днес ни управляват, факт. Ти не си съгласен, като използвам думата факт, но кой от всички не е бил комунист, доносник, ченге от Симеоново, от ДС, с родители партийни секретари, членове на ЦК, на ДКМС, и т. н.? Аз не ги ща тези хора във властта. А парадоксът е, че ме набеждавате за комунист такива, които ги искате и одобрявате. blink.gif Разбираш ли противоречието? Ако ме питаш пак кой ще ги замени, ще се намери кой. На първо време ще има сътресения, ще се търсят компромиси с по-младо поколение дори от самото статукво, и по-нови лица, няма начин. Изброих вече някои от тях, ще се появят и нови. Но все отнякъде трябва да се почне. По-нататък нещата ще си дойдат на мястото, когато младите, моралните и можещите ще получат обществената подкрепа. Това е целта. Но, ако г-н Борисов не отстъпи, това няма как скоро да се случи. Просто ще е загуба на време, така мисля.
lati1960
Цитат(Buitenlander @ 22/07/2020, 23:58) <{POST_SNAPBACK}>
Точно е!Просто Гърция е една от страните, които са получили “на калпак” повече от нас.А я сравни ти населението на Франция и тяхната помощ, примерно.Така че, твърдението ти, че “всички са получили повече от нас” си е чиста проба лъжа.И, както винаги, когато те хванат че лъжеш, се оказва, че си говорил “по принцип и за друго” wavetowel2.gif

О кей, няма да споря. Сигурно си прав. Ако е така, моля за извинение. Не пречи обаче да сравниш нашата помощ на глава с държави като Нидерландия, Дания, Австрия и други с население близко до нашето, територия също, дори от нашата черга на изток като Чехия, Словакия, и т. н.. И ще разбереш какво имах предвид. Но не искам да измествам въпроса, с темата по разделението в самия ЕС. Опитах да кажа, че спекулирането с тези средства от страна на родната власт е непочтено, понеже се внушава лично от премиера ни, че все едно всички тези парѝ ще се излеят буквално в джобовете на българите, поголовно. А не е така, и ти си наясно. Така че за какво спорим?
На друго място вече обясних, че по стечение на обстоятелствата по време на карантината помагах доброволно именно на най-засегнати и нуждаещи се от помощ хора, които не получиха и стотинка подкрепа, от родната власт. Това е истината. С която лично се сблъсках. Не вярвам, че и средствата, за които говори г-н Борисов, тези от Брюксел, и въобще, ще стигнат пак до същите хорица. Няма. Затуй не им вярвам на тези, от управлението. Понеже отвътре се сблъсках със системата, видях как работи, и мога да те уверя, че нещата са много по-страшни и непочтени, отколкото дори аз ги описвам. Курупцията и измамите са тотални и поголовни, на всички нива, отгоре до долу, навсякъде, във всяка сфера! Но, няма да говоря повече, не искам да ви дразня. Дори обратното - за пореден път ще се извиня, ако неволно съм засегнал някого персонално с писаното от мен тук, не е било нарочно. И не е насочено към някого от вас. Просто не мога да се примиря с мутри, ченгета и наследници на комунисти във властта у нас, не мога, и това е. Виждам, че някои пресметливо претегляте ползи и негативи, но за мен нещата са кардинално неприемливи, щото съм патил лично от такива, и знам как действат, как лъжат, лукавстват, мамят и дори убиват. Нищо лично към никого тук, прощавайте, че ви занимавах! Бъдете здрави всички, успех желая! Господ да пази България!
D-rA
В грешка си. Да, Борисов не е идеалът за управник. Но има един голям + - упорит шоп и се опитва с "матряла' който е около него да прави нещата така, че да се върви напред. Няма друг от това поколение наследници на соца, който да може да му се изпречи и затова сега се наливат пари да бъде очернен максимално.Повечето хора които протестират са прави - всички искаме по-добър живот, но това няма как да стане от улицата, а по пътя по който сме тръгнали - с демократични способи. Затова са изборите, а те не са за риболов и после клюки по фейс и форуми...Казвал съм го в някоя тема тук преди време, пак ще го напиша:- Януари '90 та бях на лекция по икономика и управление /такава беше дисциплината по зачота/ - та лекторът, много начетен доцент, когато влезе в залата каза - Колеги, днес трябваше да ви обяснявам за ....дори и не помня за какво е била, но предвид преломния момент в който се намираме, ще ви обясня какво се случва и какво следва да се направи.Нарисува един триъгълник на дъската и го раздели на 3 части.Това е, каза той, картината на обществото. Най-горе са собствениците на капиталите и лидерите управляващи държавата. Каквото и да се случва, те няма как да им се промени статуквото.Най-долу сме всички ние - които работим и създаваме брутния продукт.Средната част са всички взаимовръзки - директори и бордове на големите предприятия и фирми, както и ядрото директори на държавната администрация - които са в изградени здрави взаимообвързани връзки.Сега, продължи той, в това време на промяна, за да се смени системата и да тръгнем успешно по нов път, трябва да се разруши окончателно този среден слой - и го задраска с Х на дъската.Този слой следва да се изгради отново с ново поколение което е образовано, мислещо и с познания за принципите на демокрацията.Ако това не се направи, нас ни очаква дълга и продължителна агония...Не помня името на този човек, но днес 30 години след тази лекция, думите му потвърждават 1:1 всичко което тогава той каза - ние не сме в демокрация, а в агонизиращо соц общество, все още за съжаление.Всичките налични по това време взаимовръзки се преобразуваха и сътвориха това в което всички живеем последните 30 години.Ако не друго - Борисов им се опъна на много от наследниците на тези бивши величия, поограничи им кранчетата и това ги вкарва в потрес за тяхното си бъдеще - затова наливат пари за всички идиотщини и помии с които го заливат - и не е само Божков, а са много знайни и незнайни милиардери.
Обиколи при случай София, но над околовръстното - Симеоново - Драгалевци - Бояна... и акъла ще ти се вземе от това което ще видиш и което е все още недосегаемо, и да не е строено при Борисов, а преди изобщо да се захване с политика...Този капитал, откраднат от нашите родители и от нас в последните 30 години, той се съпротивлява и атакува този който им пречи...Всички други калинки, в т.ч. и президента са само марионетки на този капитал.
Затова този протест се тиражира като едва ли не спасение за народа - нищо такова няма, този протест е само за защита на милиардерите...Фейсбук създава достатъчно добра основа за гигантска манипулация и всички устати мишоци спрягат куп лакардии за да убедят младите и умните че са прави - а младите и умните малко им трябва за да си правят манифестациите...Най-лесно е всички "обирджии от прехода" да си изливат собствената помия върху Борисов - махнат ли го, ще продължат да си живуркат както си знаят. А тези младите и умни сега, ще поодъртеят и пак ще са в същото блато...
Да, и Борисов не е цвете, но за разлика от всички плевели в политическата ни градина, успява да обединява - и това му е силата с която го преизбират... sunbathing.gif
Mukaveev
Цитат(D-rA @ 23/07/2020, 22:15) <{POST_SNAPBACK}>
Най-лесно е всички "обирджии от прехода" да си изливат собствената помия върху Борисов - махнат ли го, ще продължат да си живуркат както си знаят. А тези младите и умни сега, ще поодъртеят и пак ще са в същото блато...
Да, и Борисов не е цвете, но за разлика от всички плевели в политическата ни градина, успява да обединява - и това му е силата с която го преизбират... sunbathing.gif

Старо куче си ти докторе, помниш...... обикалял съм голяма част над южната дъга и от вътре и от вън...само предполагаш , идея нямаш как е .....имаше едно предаване така съм кръстил тоя район - ,, Другата България,,..... laugh.gif laugh.gif
.....не мислех да пиша , но искам да изразя не съгласие с теб, за Борисов , а и за младите , а и за блатото....нищо няма да е същото и младите и блатото - НИЩО
D-rA
Цитат(Mukaveev @ 23/07/2020, 23:32) <{POST_SNAPBACK}>
Старо куче си ти докторе, помниш...... обикалял съм голяма част над южната дъга и от вътре и от вън...само предполагаш , идея нямаш как е .....имаше едно предаване така съм кръстил тоя район - ,, Другата България,,..... laugh.gif laugh.gif
.....не мислех да пиша , но искам да изразя не съгласие с теб, за Борисов , а и за младите , а и за блатото....нищо няма да е същото и младите и блатото - НИЩО

Разбира се че няма да е същото - спиралата на живота... жабите в блатото ще цъкат селфита във фейса sunbathing.gif
lati1960
Цитат(D-rA @ 23/07/2020, 23:42) <{POST_SNAPBACK}>
Разбира се че няма да е същото - спиралата на живота... жабите в блатото ще цъкат селфита във фейса sunbathing.gif

Добре, кажете вие как да се излезе от ситуацията?
Вярно е, което ви е казал доцента, преди 30 г. Днес е действителност. Нали това пиша и аз, наричайки го посткомунистическа реалност и власт. Факт. Но с две неща не съм съгласен.
1. Че Борисов е незаменим като лидер на нацията.
2. Че истинският, големият и тотален протест е платен и манипулиран. Не че няма опити, съгласен, но младото поколение иска нова визия, нов начин на управление и отношения в обществото. Ако си против това, ти си против собствените си деца, наясно си!
Така че, кажете всички тук, които не сте съгласни с мен, как виждате да се иде към това ново начало, към тези нови отношения в обществото в България, а и не само у нас. /В другата тема за Тръмп съм писал и за глобалния проблем по това/
Мисля е несериозно да се вменява на г-н Борисов незаменимост и така да се блокира модерното развитие на родината ни, а също да се обслужват интересите именно на кликата от посттоталитарните среди, които и до днес ни управляват зад широкия му гръб. Не е ли така? Хайде тогава представете разумно виждане как да се преодолее това? Ясно е, че докато Борисов е начело, няма как да стане. И тук въобще не става дума за него персонално, като политик и държавник, чиито качества са безспорни, дори уникални, писах вече по това. Проблемът е, че той е използван буквално от същите посткомунистически среди, които няма как да бъдат преборени, докато той е във властта. Имаше повече от 10 години, за да го стори, не съумя. Няма да гадая дали е нарочно, или не, не ми е работа. Но не успя да пребори мафията в управлението на страната, нито статуквото по грабежа. Това е истината. И ти я знаеш. Да, в тези условия той направи много, справи се успешно, не отричам. Но, не това иска младото поколение. Иска си държавата, родината, иска истинска свобода, истински пазар, условия за бизнес, труд, живот, всичко. Иска истинска Демокрация. И истиски край на комунизма, завинаги! Сега благините са само за обръчите, за мутрите обогатили се с рекет и измама през прехода, сега в костюма на властта, за дерибеьовете по места, покровителствана отт същите, за мръсните ченгета корумпирани, не говоря за почтените полицаи дето се потят с нас навън... и т. н., и т. н. Знаеш за какво става дума. Така че обяснете ми как с Борисов начело и с тая клика ГЕРБ и сие ще градим ново бъдеще за децата и поколенията си? Аз не виждам как ще стане. Ако някой тук знае, да каже. С цялото ми уважение към всички, никога не съм си позволявал да нагрубявам някого тук или да персонализирам писаното от мен към когото и да е конкретно във форума. Говоря и пиша по принцип, и то само като лично становище, дано най-после е станало ясно. Бъдете здрави, и:
Чакам рецептата за прекрасно бъдеще на България начело с г-н Борисов, с Томислав Дончев, с Валери Симеонов, с Марешки начело, с Карадайъ, с Доган, с Нинова, с Каракачанов дето се уреди до девето коляно с комисионата покрай изтребителите, и сега пак се прави на синя каска... да не ги изреждам всички, за мижитурки като Сидеров и останалите въобще да не споменавам. Хайде, давайте, обяснете ми как с тези ще градим ново бъдеще?
D-rA
Демокрацията е просто устроена - създаваш си партия, организираш с идеите си колкото повече - толкова повече, членове и симпатизанти. Явяваш се на избори и им биеш шута на всички...Ето - има движение на млади хора против статуквото. Имат достатъчно време да се организират в партия и на изборите след няколко месеца да бутнат това правителство, а и да не допуснат настоящите партии във властта.
Неорганизираните протести, колкото и справедливи да се струват на някои, са само предвестник за анархия или подменяне вота на протеста с изразилите се с юмрук мераклии... sunbathing.gif
lati1960
Цитат(D-rA @ 25/07/2020, 15:49) <{POST_SNAPBACK}>
Демокрацията е просто устроена - създаваш си партия, организираш с идеите си колкото повече - толкова повече, членове и симпатизанти. Явяваш се на избори и им биеш шута на всички...Ето - има движение на млади хора против статуквото. Имат достатъчно време да се организират в партия и на изборите след няколко месеца да бутнат това правителство, а и да не допуснат настоящите партии във властта.
Неорганизираните протести, колкото и справедливи да се струват на някои, са само предвестник за анархия или подменяне вота на протеста с изразилите се с юмрук мераклии... sunbathing.gif

О кей, съгласен.
Обаче остава проблемът с това кой ще ги прави изборите. У нас това е решаващо, гледаме го вече 30 и повече години, за преди това да не говорим. И точно тук е разминаването ни с теб, а и твоето с основните искания на протеста - оставките веднага не са самоцел, а именно да не се позволи истинския вот на суверена да бъде подменен отново. Знам, че няма да се съгласиш, но няма как хиляди, да не кажа милиони хора у нас да го виждат това, а само неколцина да не са съгласни. Мирише на партийна пристрастност.
А иначе на въпроса "Кой?" вече има реален отговор, и парадоксът е, че е точно от партия ГЕРБ, което парира обвиненията, че БСП идва на власт, също и съмненията, че нямало кой да замени г-н Борисов и оялите се до пръсване мутри и ченгета покрай него. Името на това ново е Калин Бельов, новият депутат от ГЕРБ, който заменя оттеглилия се от парламента бивш министър г-н Горанов. Не знам как са го прилъгали този талантлив, честен и почтен човек мафиотите от партията държава, но на такива е бъдещето в политиката и управлението. С важното уточнение: Имам съмнения, че г-н премиера много хитро ще опита да подмени "старците" от партията си с младежката организация на същата, което обаче не решава проблема с премахване на посткомунистическото статукво и власт. Колкото и да е обигран Борисов, струва ми се, че този път номерът няма да мине. Не е целта едни хора от партията му да бъдат заменени с други, по-млади, но пак под негов контрол и на обръчите около него. Това не решава нищо. Почтени млади хора като Бельов има много у нас, в различните сфери на живота, но първата стъпка по тяхното масово навлизане в управлението е тази - г-н Борисов, с г-н Гешев и мафията около същите да си подадат оставките. Всякакви варианти с тях двамата са неприемливи. Каквито и врътки да правят, вече достатъчно се орезилиха, да си ходят. Останат ли, остава и посткомунистичесата власт у нас, без значение в каква форма. Такава е истината, заради която не ме долюбват някои тук, но - никой не е по-голям от Истината. Останалото са партийни пристрастия и лични, субективни интереси, които отдавна съм надраснал. И допотопни идеологеми, отдавна гниещи на бунището на историята. България има нужда от свежа кръв и младите, кадърните, образованите и можещите буквално да си вземат държавата от мутрите, ченгетата и наследниците на Кръглата маса, на БКП и ДС, буквално. Който не е съгласен с това, живее в други времена и в различна реалност от днешната, на новите предизвикателства и новата епоха. Които изключват посткомунистически динозаври като Борисов, Гешев, Цветанов, Нинова, Каракачанов, Симеонов, Марешки, Карадайъ, Доган и цялата тая банда от новото уравнение на управлението за бъдещето. Хайде, хора, признайте, че е така! Защо се инатите? Че аз го казвам ли? Ми идете на площада, и вижте кои са там, и какво искат. Това са вашите деца и внуци! Никакъв Божков, Радев, Нинова или който и да е може да ги манипулира, те си искат родината от същите, от цялото остатъчно статукво на комунизма, службите, мафията и грабителите на нацията. И рано или късно ще го постигнат. Защо просто не им помогнем!
Mukaveev
Не става така.........
D-rA
Цитат(Mukaveev @ 25/07/2020, 21:08) <{POST_SNAPBACK}>
Не става така.........

За каква демокрация претендираме тогава? Улична, Божкова, Корнелийна, Маноловска, ЮмручноРадевска или... sunbathing.gif
D-rA
И кои са тези милиони несъгласни??? Май си гледал скоро филма "Кит", ако не - гледай го, същия ефект като и с твоите и на много други по медиите раздувки... sunbathing.gif ПП. И що си мислиш че фигуранта на Божков ще направи честни избори?
lati1960
Цитат(D-rA @ 25/07/2020, 22:16) <{POST_SNAPBACK}>
И кои са тези милиони несъгласни??? Май си гледал скоро филма "Кит", ако не - гледай го, същия ефект като и с твоите и на много други по медиите раздувки... sunbathing.gif ПП. И що си мислиш че фигуранта на Божков ще направи честни избори?

Първо трябва да докажеш, че Радев е фикурант на Божков, като начало. Не че Гешев успя в това, с всичките си противоконституционни врътки. Според мен някои тук трябва открито да признаете симпатии към Борисов и ГЕРБ, и нещата да са по-ясни. Пристрастни сте, видно е. Аз няма да доказвам нищо, просто ще посоча, че Радев няма никакви ходове по това, в което го обвинявате привържениците на ГЕРБ, че искал цялата власт. И как ще стане тая работа, кажете? Ще обяви самоволно президентска рапублика, ще викне гвардията на Путин, и... после? Хора, вие сериозно ли! Поне признайте, че сте от ГЕРБ, и с това да приключим.
Но, вашите деца са на улицата и по площадите. Какво следва? Или вашите не са в България? Това ли е? Това би обяснило доста неща, нали. Истината, Док, е че милионите несъгласни няма как да идат да протестират, щото живеят с 200 лв на месец, че и с по-малко, гладуват, мизерстват, обирани и тормозени от мутрите и бандитите, които властта покровителства на всички нива. Но явно ти и други сте далече от тези хора, затова не разбирате за какво ви говоря, наясно съм. Това са част и от онези над 60% негласували от години, за които това е пасивният начин да покажат своето неодобрение към властта последните години. Сметни ги като брой население, и ще видиш, че са милиони. Факт неоспорим е, че ГЕРБ "печелят" избори с около 30% от около пак толкова гласували. Което какво значи - 1/3 от 1/3 с право на глас, които официалано са над 5 милиона, почти 6, означава, че легитимността на тази власт е резултат от гласовете на няма и милион гласове, а останалите? Ето ти ги милионите, за които питаш. Но, няма да споря. По-добре изслушай ето това:
https://bnr.bg/post/101316272/nikolai-hadji...tvo-korupcionno
https://bnr.bg/post/101316272/nikolai-hadji...tvo-korupcionno
https://www.bnr.bg/horizont/post/101308706/...hestvo-na-jivot
За да не претоварвам с още инфо поста, ще прибавя към това и изказването на 17 годишната Йоана Лилова участник в протестите, както и на Илияна Цанова, ескперт по еврофондовете, в същото предаване, всеки може да ги чуе на линка на БНР без проблем.
Накрая ще кажа следното: Борисов няма да подаде оставка, Гешев също, понеже борбата им е да додрапат до есента, защото всички вече са наясно, че ще има нова "Игра на вирус/и", тоест пак пандемия, карантина, блокаж, и не се знае, тоест знае се, че така ще е цяла зима, защо не пак до март/април. И си идваме на думата - като как ще бъдат проведени редовните парламентарни избори в условия на пандемия? Ми няма как. И, какво следва? Следва това, което Орбан стори в Унгария тази година - суспендиране на парламента, и управление на премиера с декрети. Ето спасителния пояс за ГЕРБ, Гешев, Борисов и кликата им, такава е играта им. В заключение ще вметна, че не Радев е пушил пури с Божков, взимал е пачки от него, нито е давал милиардни поръчки на Шиши, тоест на Пеевски, това е правил г-н Борисов, и да се измъква с отстраняване на бушони като Горанов и другите не променя истината и фактите. Някои много държите на фактите, не е лошо да проверите колко пъти Борисов се е срещал с Божков /той сам си призна/, също с Пеевски, с Доган, и с всички останали мафиоти, на които опитва да стовари вината за собствения си провал в управлението на страната. Не ми дреме за Радев, но човека нито е познавал тези хора, нито някога се е срещал с тях. Иначе всеки може да изопачава истината както му скимне, според собствените си субективни и партийни пристрастия. Мен това не ме интересува. Искам протеста да успее, всички тези да си идат, и да застъпят нови, млади, амбициозни, кадърни и най-важното некорумпирани хора във властта, необвързани по никакъв начин с досегашното посткомунистическо и мутренско управление. Това е.
lati1960
Цитат(D-rA @ 25/07/2020, 22:11) <{POST_SNAPBACK}>
За каква демокрация претендираме тогава? Улична, Божкова, Корнелийна, Маноловска, ЮмручноРадевска или... sunbathing.gif

Тази на децата ни, които са по площадите.
D-rA
Цитат(lati1960 @ 26/07/2020, 12:40) <{POST_SNAPBACK}>
Тази на децата ни, които са по площадите.

Попитах преди няколко дни една надъхна млада дама, оплюваща правителството в някаква тема от новини за протестите - Какви са мотивите и да е толкова агресивно настроена срещу правителството. ...Питай Гугъл ми отговаря - там си пише всичко...Тази площадна демокрация, демонстрирана на протестите е на интернет и социалните мрежи поколение. Те нямат лични наблюдения и позиция за реалностите от живота - тяхното мнение е формулирано услужливо от всякакви агитатори. Това поколение приема всичко за чиста монета и не се интересува изобщо кое, защо и как. И протестира, и освирква и т.н.Мерси, аз не искам такава "демокрация" за децата и внуците си.
Питето
Всичко си е точно:
"И я не знам как е, ама и така не е!"
Това е леката версия на нашия форум. За да видите пълната версия, моля натиснете тук.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.