Така е и в други страни. При нас във всяка провинция мерките са различни и се разхлабват с различен темп и график. Който го е страх да се изолира ако може. В един момент всички възможни жертви ще се прежалят, щото на здравите живота ще тръгне към канала. Трудно ми е да си го представя, а по-скоро нямам данни да кажа че пандемията е умишлено причинена. Обаче се използва от силните на деня да смажат по-слабите и да променят икономическото пространство.
Не само икономическото. Всичко!
Ето схематично някои нюанси от новините днес:
Путин сам на Червения площад.
В Южна Корея идва втора вълна на вируса.
Франция връща нови сезонни работници от България.
Мастит вирусолог: Наесен идва нов корона ураган.
В Палермо излязоха на плажа въпреки мерките.
Протести в Германия срещу ограниченията.
Въпреки пика в България свалят карантината.
В Испания и Гърция: Слънцето и пясъкът спират вируса.
/Готвят се хората за туристическия сезон, нормално/
И т. н., и т. н. Дори не е важно дали е умишлено, но светът ни е вкаран в режим на тотална лудост и безумие, това е сигурно. Засега масовият човек се чувства много специален в тази ситуация, заради вниманието на властта към него, уж ще го обгрижва. Не че. Но медиите отвсякъде това внушават. Въпросът, главният е, какво ще стане, когато обществата осъзнаят кошмара, в който са натикани? Аз не знам. Тази ненормална игра може да си я играят с години тези, на които им харесва. Аз отказвам. Така че дори не ми се коментира вече, съжалявам. Нищо към теб, просто въпросната "Игра на богове" не ми импонира, даже би ми било смешно, ако не е тотална идиотщина. Последно ще кажа, че ако цялата тази енергия хората бяха вложили в истински, реален труд и съзидание, светът ни може би щеше да е едно наистина по-добро място. За такива като мен, които обичат труда, морала, и истинската градивност. Видно е обаче, че повечето хора не желаят това. С любопитство ще очаквам реакцията им на новите цени на всичко, на новите данъци, такси, и тоталния контрол по връщане на заемите, които им позволяват засега всички да се пъчат. Купонът е в разгара си, но все някога ще дойде сметката! И ще има много изненадани. Но пък тогава ще дойде новата, втора вълна вирус, после трета евентуално... след това нещо друго, нова пандемия, ще измислят сценаристите какво, и капанът тотално ще щракне! Както и преди писах: Да ни е честита новата ера и новия ред! Или: Добре дошли в Матрицата!