Те спестяванията и сега са над 50 милиарда в банките у нас, само по личните влогове. Според мен проблемът не е финансов. Криво ляво всички ще издрапаме през тази криза, не ни е за сефте, като народ. Но главното е, че КОВИД-19 решѝ всички проблеми на властта, навсякъде. Направи управляващите буквално недосегаеми, обожестви ги направо. Вече никой не смее да говори за корупцията на властта, за далаверите, по лъжите и измамите им, по всичко. Който го стори, е нарушител на извънредното положение. Точка. Натресоха ни нов враг, за да прикрият истинския, който е самата власт, в опорочената ѝ част. Призовават ни да се обединим заедно, за да победим този враг. Само че аз няма как да се обединявам с тези, които ни мамят, лъжат и ограбват. Няма начин! И, ако трябва да задълбаем по-надълбоко, поне в родните ни авгиеви обори, ще го кажа и така: Ако някой в България си прави илюзии, че ЦК на БКП и ДС просто са се изпарили във въздуха, жестоко се е объркал. И до днес ни управляват децата на Партията, плюс агентите и доносниците на същите структури. Само дето лозунгите са различни, а сега в кризата не чак толкоз. Впрочем, нашето общество е наясно с това. Защо го търпи, задача за народопсихолози и психиатри. За мен лично главният въпрос е съвсем друг: Защо Западът позволи това, у нас конкретно? Защо западният елит сключи сделка с децата на Партията и Държавна Сигурност? Това не ми дава мира. Нямаше ли здрави сили в България, с които да се договори този преход? Мисля, че имаше. Защо тогава Западът узакони властта на БКП и ДС под новите форми на уж "демократичните" ценности у нас? И да уточня: Нямам претенции към западните общества като цяло, към самите тях, а именно към управленските им върхушки и елити, които се договориха и продължават да си сътрудничат с бившите комунисти и ченгета на ДС, които управляват страната ни и до днес. Това е основният проблем на нацията ни, липсата на реална лустрация от комунистическата номенклатура, която много умело се преквалифицира в новите капиталисти и новобогаташи. И докато този проблем не бъде решен, страната ни ще продължава да затъва. Без значение какво говори властта, и какво натъкмява статистиката. Смея да твърдя, че няма милиардер и милионер у нас, който да е извън обхвата и контрола на същите структури. Та ние сме си още в комунистическа диктатура, хора! Факт. Лъсна това точно с този вирус, вижте как им се услади на същите похватите от онова време, никаква разлика. Просто е по-прикрито и лицемерно, но си е същото!
Кой каквото и да ти говори, знай че става дума за пари или неща свързани с парите. Така че проблемът винаги е малко или повече финансов.
Ще започне да говори, споко, нека свърши изнъредното положение. Ще видиш протести пред МС и НС.
Какво е виновен Западът? Как е трябвало да разобличи бившите комунисти и наследниците им? Това тогава е било работа на нашето правосъдие. С кого да работи когато те ни управляват? Те също имат интереси. Няма вечни врагове и съюзници, има вечни интереси.
Как да няма? Познавам един както самият себе си.