Помощ - Търсене - Потребители - Събития
Пълна версия: Най-достоверните информационни агенции?
Форум АБВ > Общи > Обща дискусия
Страници: 1, 2
agrippa
Цитат(Shade @ 05/07/2020, 10:43) <{POST_SNAPBACK}>
Ето ти тогава мнение, по-дребно от агенция. Еднолично обективно мнение:
По време на речта си по случай 4 юли пред пред масова тълпа без социална дистанция и без маски, Доналд Тръмп обяви, че при 99% от развилите сипмтоми на коронавирус заболяването протичало незабележимо и безвредно.
Извън политиканстването, в рамките на изразеното от теб възхищение на "достойното" поведение на споменатия, споделяш ли това конкретно мнение?
Или като се стигне до конкретика, започваш да си правиш оглушки?
Сега ти виждам въпроса. Аз тука пиша за да ме четете, не за да отговарям на въпроси. Не съм медик, не знам точно, но 1% само тежки или смъртни случаи ми се вижда доста вероятно.

А под конкретика имах предвид "достоверни информационни агенции" – някой тука да напише названията на агенциите, на които има доверие. Или всички лъжат и недоизказват?
Shade
Цитат(agrippa @ 07/07/2020, 06:44) <{POST_SNAPBACK}>
Повече са: тия са установени със сигурност или голяма вероятност, щото им е правен тест. Така че процента на умрелите е по-малък.
И толкова да са, какво? Това говори само за слабата им имунна система, обусловена от американския начин на живот. И Тръмп за това не им е виновен.

Защо се излагаш с тези лаишки приказки? Няма много истина в това: "Процентът на умрелите е по-малък", "Правен е тест", "Американски начин на живот", "Тръмп бил невинен". Това са клюки за пиянска сбирка или баби на приперк.
Въпреки лъжите на Тръмп наедро, масови тестове не се правят. Хората се стараят да си седят вкъщи колкото е възможно повече. Които могат, работят от вкъщи. Онези, чиято работа изисква например апаратура и оборудване, работят в офис, обаче със задължителни маски, социална дистанция и безупречна хигиена. Пазрува се веднъж седмично, много набързо и с максимална защита.
Който вдигне температура и се разкашля, се свързва с личния си лекар. При положителен тест незабавно го регистрират като активен случай. Не е нужно да обяснявам как се процедира нататък, но при сериозно влошаване следва хоспитализация.
От регистрираните случаи се отчитат проценти активни, възстановени, умрели. Това е текущата статистка, която процентно не се променя много.
Такава е статистиката навсякъде по-света, с близки резултати, независимо от броя заразени и дали епидемията се изостря или спада. Например днешния доклад за развитието на епидемията в България:
- общо позитивни 6 102,
- общо възстановени 3,037,
- общо умрели 254,
- нови случаи 188,
- нови умрели 4.
Процентът умрели включително новите случаи отново е над 4%.
Обаче по-интересна е статистиката за Канада:
- общо позитивни 106 167,
- общо възстановени 69 883,
- общо умрели 8,711,
- нови случаи 232,
- нови умрели 18.
Виж ти, 8% смъртност в Канада! Защо така, слаба имунна система, обусловена от канадския начин на живот?
Shade
Цитат(agrippa @ 07/07/2020, 06:54) <{POST_SNAPBACK}>
Аз тука пиша за да ме четете, не за да отговарям на въпроси. Не съм медик, не знам точно, но 1% само тежки или смъртни случаи ми се вижда доста вероятно.

А под конкретика имах предвид "достоверни информационни агенции" – някой тука да напише названията на агенциите, на които има доверие. Или всички лъжат и недоизказват?

Значи пишеш, за да те четем, защото всичко ти е ясно и от теб може много да се научи. Тогава би ли посочил формулата, по която изчисли 1%-вата вероятност, и как я изведе тази формула.

Названия на агенции на които се има доверие? Тоест вяра?
Вярата не беше ли категория, която най-добре вирее в църква, та се опитваш да я пробутваш тук?
Ами ако някой ти каже, че слуша всички сериозни агенции? Следи внимателно как съобщават едни и същи събития, кои събития пропускат, кое как коментират, и сравнява, така че Гаусовата крива буквално сама се набива в очите. Как ще коментираш?

D-rA
Би ли коментирал тази статия - истина или измислица?
Питето
Тези дето са в началния етап на специалностите. То, няма как да стане с учебниците дето са в училищата, щото са ... силно орязани и е разрушена логическата връзка между етапите. Хайде, историята може и през интернет, щото по-лесно се търсят факти и дати, ма там пък се иска последващо засичане с развитието на другите дисциплини и обществата към момента, та да се види има или няма връзка.
Shade
Цитат(D-rA @ 08/07/2020, 01:00) <{POST_SNAPBACK}>
Би ли коментирал тази статия - истина или измислица?

Описаните събития са истина. Разпалени речи с първосигнална ориентация, насочени към спечелване на най-нискоинтелигентната прослойка от населението с цел спечелване на предстоящите президентски избори. Такава паплач навсякъде по света е мнозинство, лесно поддаващо се на умела манипулация и прекланящо се пред "силна ръка". И винаги е била предан гръбнак на всички видове диктатори. От абсолютни монарси до Генерални секретари на Комунистически партии.
Тръмп ги спечелва, като гъделичка слабостите им: "Има прекрасни хора между нацистите!" Робовладелската Конфередерация, отречена от историята като брутален поддръжник на робовладелството, е обявена за "Основателите на нашите ценности, наклеветените герои".
Може да си го позволи всичко това. Толкова здраво се е окопал, че няма кой да му се противопостави. Особено след като с просташка наглост елиминира разделението на властите и здраво държи в ръцете си и трите клона на властта (изпълнителна, закондателна и съдебна). Вързал си е гащите дори при загуба на изборите с назначаване на верни последватели за съдии във Върховния съд с пожизнен мандат.

Може да се коментира много как преди няколко месеца Тръмп изпусна духа от бутилката с изхвърлянето, че в САЩ има само 15-тина случая на коронавирус, които са овладени и бързо ще отидат към нула. Как се прави на силен, твърдейки, че предпазни средства не са нужни, защото усложненията от вируса са измислица на враговете му.
След ралито в Оклахома без маски и социална дистанция неколцина от гардовете, които го пазеха от народната любов, се оказаха заразени с корнавирус. Включително курвата на младия Тръмп, която се напъва да държи реч на ралито.
В крайна сметка случаите на коронавирус в Оклахома зачестиха.
Същото ще стане и с Южна Дакота, въпреки че този щат е рядко населена голяма територия.
Но не си струва да се занимава аудиторията с вътрешни за САЩ събития.
lati1960
Цитат(Shade @ 04/07/2020, 17:25) <{POST_SNAPBACK}>
Започваш много добре с полагане основите на интересна философска доскусия.
И в следващия момент отново се връщаш в затворения объркан цикъл на смесване на вяра и реалност.

Нали това попитах: Какво е реалност? И коя е истинската?
Никога не съм крил, че тъкмо като вярващ човек християнин тази тук и сега, тленната, не е моята. Не че и аз като грешник не съм тук и сега, за да си платя дертовете като всеки такъв. Но чрез вярата моята истинска реалност е друга, по светски казано - това са мечтите ми. А те не са за това, за което мечтаят хората в света, не че обвинявам някого или се правя на велик, не. Но стремежите на повечето в света са ми чужди. Хайде, ти кажи какво искат и към какво се стремят хората в света, най-общо погледнато? Щото аз виждам всичко да се заключава около триъгълника хладилник, тоалетна и спалня. А всичко останало е част или средство за това. В темата за протеста виждам как буквално всички одобряват една власт у нас, която е толкова опошлена, корумпирана и зловредна, че няма накъде. Обаче, понеже всеки има някаква материална полза от нея, поне така си мисли, е съгласен тя да остане. Защо? Защото му дава възможността да печели без да се труди, реално. С участие в някакви схеми, обръчи, далавери, буквално престъпления от гледна точка на истинския Закон, който изключва подобни начини на печалба. Тези хора са горди и щастливи, че те са повече и е тяхната, засега. Че моралните, честните, трудолюбивите, почтените и порядъчните са малцинство, и са мачкани, съсипвани и тормозени. Че и повече. Ми добре. Според теб как ще свърши цялата тая работа? Все някога. Искаш ли да ти кажа: Когато отнемеш от едни паразити техния приемник и носител, тяхната храна реално, и те останат сами на себе си, да кажем скорпиони, и не само, какво става? Ми почват да се избиват и ядат едни други. Ето това чака и света, и то скоро. Защо? Защото с оправдания че борели комунизъм, фашизъм и кво ли не, точно хората паразити на всякакви нива избиват и унищожават методично своя приемник, който ги храни, а това са порядъчните и трудолюбиви хорица, навсякъде. Които са на изчезване. И, когато наистина вече изчезнат, и няма с кого да се гаврят паразитите, ще почнат да се трепят един друг, щото няма вече кого да изпояждат. Това иде. Това е истинската реалност, на този свят, тук и сега. Тези се мислят за много хитри и много умни, но имат един недостатък, който ще доведе света им до колапс, а това е, че като се изживяват като богове, никой от тях не желае и не може да се труди, истиски. И не говоря за имитация на труд, за далавери, точно схеми по ограбване, лъжи, измами, вкл. което наричаме политика, бизнес, и всички тези средства по ограбване на честните хора. Не. Става дума за истински, буквален труд. Самият факт, че трябва да го обяснявам това, че е различно, е показателен. Светът забрави какво е труд, буквално. Над 90% от хората навсякъде не се трудят реално, а само имитират нещо подобно, именно в контекста по ограбване един друг. А накрая жертвите са най-слабите и беззащитните. Но и те ще свършат, и тогава какво ще правят хората паразити? Ще си направят роботи? Добре. И? После? Ще си принтират пържоли, и хляб, и цигари, или алкохол, дрога... ? И после? Като съсипят океаните, реките, моретата, горите, природата, като избият все що живо в нея... какво следва, за тях? Хайде, приятелю, размишлявай. Много е лесно на някои да ми лепнат клишето "комунист", и, какво? Нима не е вярно, което казвам? Нима Путин ме е изпратил тук, за да ви го кажа? За да ви предупредя. Ми не е. Изпратил ме е Един друг, но никой не ще да слуша! Не че очаквам. Те в другия раздел, в т. нар. "Християнство" не могат да ме търпят, че тук ли? Хайде със здраве, на всички. Принтирайте си по една ракия, и се радвайте на бат Бойко, ще ви донесе тонове евро от Брюксел, и всичките ще са за вас. Приятно харчене, в реалностата на паразитите!
Та, викаш, нямало друга реалност?
Питето
Кво ти пука за тази реалност като не е твоята? А да: "Всички искат в Рая, ама на никой не му се умира." та и ти с твоите други реалности, дето уж не са тук... Избрал си тази дето уж не си я избрал, каквото и да пишеш.
Shade
Цитат(lati1960 @ 21/07/2020, 11:22) <{POST_SNAPBACK}>
Нали това попитах: Какво е реалност? И коя е истинската?

Та, викаш, нямало друга реалност?

Най-тачена реалност е "реалността", представяна с конспиративни теории. На такава стръв се кълве най-масово.
С други думи това е реалността на масите.
Конспиративните теории са на почит, защото свалят отговорност от привържениците им с убедителността, че някой друг е виновен за проблемите им. Съответно дори да имат доза съмнение, почитателите на конспиративни теории се самоубеждават: "Може пък да е вярно, щом се тиражира".
Светът от векове до днес е завладяван с конспиративни теории.
Днес с лансиране на конспиративни теории Тръмп убеждава тълпата, че ако той загуби изборите, следва глад, терор и диктатура. И тълпата вярва и се вълнува.
Вчера бяха пуснати в обращение конспиративни теории как точно лошият Борисов, корумираният Костов и т.н. са единствената пречка за благоденствие. И тълпата вярва и се вълнува.
Онзи ден комунистите убеждаваха тълпата, че Западът се готви за агресивна война с Изтока от завист за социалистическото благоденствие. И тълпата вярва и се вълнува.
Преди доста време един обяви, че ще се върне, за да раздава вечно благоденствие на онези, които го почитат. И тълпата вярва и чака.
А всъщност реалността е само една: Божията милост не се спечелва, тя се дава.
lati1960
Цитат(Питето @ 21/07/2020, 22:00) <{POST_SNAPBACK}>
Кво ти пука за тази реалност като не е твоята? А да: "Всички искат в Рая, ама на никой не му се умира." та и ти с твоите други реалности, дето уж не са тук... Избрал си тази дето уж не си я избрал, каквото и да пишеш.

Да, тази не е моята, така е.
А ми пука, защото обичам живота и хората, и ми е жал, че всичко един ден ще погине. Ако не започне някаква драстична, кардинална промяна. За да има шанс за такава, трябва да се даде избор на обществото, затова и се напрягам. Избор е ключовата дума. Всеки отделен човек трябва да има такъв, както и всяка общност от хора, държава, светът ни като цяло също. Не ми се ще да използвам текстове от Библията и тук, но, за да съм по-ясен и да ти отговоря буквално, ето какво казва Христос точно по питането ти:

"Ако не бях дошъл, и не бях ви говорил, грях не бихте имали. Но, понеже сега казвате: Виждаме!, грехът ви остава и е върху главите ви."

Разбираш ли? На всеки трябва да бъде обяснено, че всички имаме избор. Че има и друг свят, и друг живот, и друга реалност. И че зависи от нашите избори в коя от всичките ще пребиваваме. Тази на мутрите, ченгетата, мафиотите и наследниците на комунизма не е моята. И никога няма да бъде. Ако пък повечето желаете да пребивавате в нея, ще ви бъде. Но все някога ще трябва да понесете и последиците от този избор. А те няма да са добри, уверявам те.
lati1960
Цитат(Shade @ 22/07/2020, 04:11) <{POST_SNAPBACK}>
Най-тачена реалност е "реалността", представяна с конспиративни теории. На такава стръв се кълве най-масово.
С други думи това е реалността на масите.
Конспиративните теории са на почит, защото свалят отговорност от привържениците им с убедителността, че някой друг е виновен за проблемите им. Съответно дори да имат доза съмнение, почитателите на конспиративни теории се самоубеждават: "Може пък да е вярно, щом се тиражира".
Светът от векове до днес е завладяван с конспиративни теории.
Днес с лансиране на конспиративни теории Тръмп убеждава тълпата, че ако той загуби изборите, следва глад, терор и диктатура. И тълпата вярва и се вълнува.
Вчера бяха пуснати в обращение конспиративни теории как точно лошият Борисов, корумираният Костов и т.н. са единствената пречка за благоденствие. И тълпата вярва и се вълнува.
Онзи ден комунистите убеждаваха тълпата, че Западът се готви за агресивна война с Изтока от завист за социалистическото благоденствие. И тълпата вярва и се вълнува.
Преди доста време един обяви, че ще се върне, за да раздава вечно благоденствие на онези, които го почитат. И тълпата вярва и чака.
А всъщност реалността е само една: Божията милост не се спечелва, тя се дава.

За да не се повтарям, виж както писах на Питето по същото. Да, всичко зависи от нашия избор. Но. Той трябва да е информиран. А да твърдиш и ти, че Борисов няма вина за положението на нацията, е меко казано невярно и безотговорно. Щото управлява повече от 10 г. вече! Никой друг след 1989-та не е управлявал толкова дълго. Не че само и главно Борисов е виновен, разбира се. Той е продукт на времето, епохата и остатъчните желания на повредената от комунизма нация именно да очаква една Партия и един Вожд да я водят към светлото бъдеще. За да не носи никой надолу персонална отговорност за действията и изоборите си. Тук сме на едно мнение. Обаче, Борисов си е виновен. Най-малкото, защото едно говори, а друго върши, обграден тъкмо от мутри, ченгета, и буквални бандити с партийни и комсомолски книжки, това може да се провери. Някои дори преки наследници дори на партизански командири! И в това няма никаква конспирация, живата действителност. Така че, нека бъдем коректни с фактите и истината. Вече друг въпрос дали го харесвате тоя човек и начина на това управление, ваш избор и решение. Аз уважавам избора на обществото и нацията, не че ги одобрявам. И смея да твърдя, че ГЕРБ и Борисов печелеха избори с измами и манипулации, а не че народа ги иска. Има част покрай властта, на всички нива, в обръчите, в администрации, службички, и т. н., които са облагодетелствани, дори цели категории, които са с ГЕРБ, като полицаи, военни, администрация, кметове, послушковци всякакви... Но това не е целият народ. Ако има честни и прозрачни избори, ще се види, че е така. Именно затуй Борисов не си дава оставката, защото ако го стори, не той и ГЕРБ ще правят следващите избори, разбираш ли? Ето това е цялата работа. Оттук-нататък зависи докъде ще стигнат силите и волята на протеста, видно е как властта протака, за да ги изтощи и откаже. Ако и този път Борисов с мафията зад него успеят, разбира се, че България не е моята реалност. Съжалявам, но с мутри и ченгета, с комунисти и измамници няма как да се обединявам, нито с такива да вървя напред. Който иска да е с тях и да ги следва, всеки си прави избора. И ще си носи последиците. А ти бъди здрав!
agrippa
Цитат(Shade @ 07/07/2020, 19:48) <{POST_SNAPBACK}>
Значи пишеш, за да те четем, защото всичко ти е ясно и от теб може много да се научи. Тогава би ли посочил формулата, по която изчисли 1%-вата вероятност, и как я изведе тази формула.

Приемаме следните цифри за достоверни и че грешката им е пренебрежимо малка:
Цитат
Canadian cases
CONFIRMED 112,208 (Today: +540)
DEATHS 8,870 (Today: +8)
RECOVERED 98,142 (Today: +385)
3,876,821 tests administered (Today: +47,319)
От тях се вижда, че близо 10% от населението ни е тествано и значи положителните общо трябва да са били досега около 1,122 000 души. Щото тестването малко или много е на случаен признак и много вирусоносители са безсимптомни. Починалите близо 9 хиляди са под 1% от тази маса.

Цитат
Ами ако някой ти каже, че слуша всички сериозни агенции? Следи внимателно как съобщават едни и същи събития, кои събития пропускат, кое как коментират, и сравнява, така че Гаусовата крива буквално сама се набива в очите. Как ще коментираш?

Разбрах: тия, които не си противоречат и горе-долу съобщават едни и същи неща. Няма да коментирам.

Добре правят агенциите и държавите, които не съобщават вече смъртните случаи. Щото много често и самите лекари не са сигурни в причината на смъртта.
agrippa
Ето ти формула и за Съединените Щати: Там положителните тестове са около 10% също. (https://www.cdc.gov/coronavirus/2019-ncov/cases-updates/testing-in-us.html). Значи от цялото население около 10% тоест 33 милиона са били вирусоносители. А починалите 146,183 души са под 1% от тази маса, по-скоро 0,5%.

Ако обаче изходните данни не са верни, то значи напразно се доверяваме на тия агенции.
Shade
Цитат(agrippa @ 22/07/2020, 20:07) <{POST_SNAPBACK}>
Приемаме следните цифри за достоверни и че грешката им е пренебрежимо малка:
От тях се вижда, че близо 10% от населението ни е тествано и значи положителните общо трябва да са били досега около 1,122 000 души. Щото тестването малко или много е на случаен признак и много вирусоносители са безсимптомни. Починалите близо 9 хиляди са под 1% от тази маса.
Добре правят агенциите и държавите, които не съобщават вече смъртните случаи. Щото много често и самите лекари не са сигурни в причината на смъртта.

Забавен си. Много удобна стъкмистика предлагаш с изчисляване смъртността от корнавирус въз основа основа на броя нови случаи на заразяване и на смърт за един ден и процент направени тестове. Как така се отклоняваш от теорията на кумира си, според когото тестовете са излишни, защото колкото повече тестове се правели, толкова повече случаи на зараза се откривали?
Статистика се отчита на база брой смъртни случаи от общите случаи на заразяване за определен период от време.
А иначе не знам как е в Канада, но в САЩ малко хора се натискат за тест. Предпочитат да си седят вкъщи, вместо да се наредят да чакат часове за тест, чиито резултати излизат след една седмица. Т.е. мероприятие с излагане на допълнителен риск от зараза без особен положителен принос.
А твърдението ти, че самите лекари не били сигурни в причината на смъртта, би трябвало да е представено с уточнението, че ти си мислиш, че лекарите не били сигурни.
Сутринта гледах едно видео как лекари се борят за живота на умиращ 40-годишен мъж на респиратор. Беше толкова потискащо, че не запазих линка. Май трябваше да го пусна тук и да те попитам дали тези лекари не са сигурни в причината на смъртта.
Shade
Цитат(lati1960 @ 22/07/2020, 12:50) <{POST_SNAPBACK}>
За да не се повтарям, виж както писах на Питето по същото.

Отговорил си му със задълбочаване в конспиративни теории и Библейски цитати като в Оня форум:
Цитат
Ако не бях дошъл, и не бях ви говорил, грях не бихте имали. Но, понеже сега казвате: Виждаме!, грехът ви остава и е върху главите ви.

Сега остава да добавиш, че трябва да се молиш за опрощение на греха.
Понеже очаквах подобна аргументация, неслучайно споменах, че Божията милост не се спечелва, а се дава. Наивно е да се смята, че Бог е злокачествен нарцисист, който дава на онези които го ласкаят, вместо на онези, на които си струва да се дава.
Buitenlander
Цитат(Shade @ 23/07/2020, 07:47) <{POST_SNAPBACK}>
Статистика се отчита на база брой смъртни случаи от общите случаи на заразяване за определен период от време.

Не съм сигурен, че разсъждавам правилно, но ми се струва че най-добре е да се гледат само приключилите случаи, а там статистиката е доста притеснителна.....

Shade
Цитат(Buitenlander @ 23/07/2020, 02:23) <{POST_SNAPBACK}>
Не съм сигурен, че разсъждавам правилно, но ми се струва че най-добре е да се гледат само приключилите случаи, а там статистиката е доста притеснителна.....

Сигурно си прав. Не съм експерт, но статистиката наистина е притеснителна. През февруари прогнозите за смъртността от COVID-19 бяха 2%, но месец по-късно с натрупването на статистически данни беше отчетена 3.5% смъртност с тенденция към нарастване.
Ето наслуки един документ на Световната Здравна Организация, посветен на корнавируса. От 3-ти март 2020 г.
Това се чете в него:
Цитат
Globally, about 3.4% of reported COVID-19 cases have died. By comparison, seasonal flu generally kills far fewer than 1% of those infected.

Превод:
Глобално около 3.4% от представените случаи на COVID-19 завършват със смърт. За сравнение сезонният грип убива по-малко от 1% от заразените.

Ако човек се разрови, със сигурност ще намери предостатъчно актуална информция.
На този фон някой да се изхвърля, че смъртността от корона вирус била под 1% и да се напъва да го доказва по лаишки, е достойно за смях.
Бай Ганьо
Всичко е смешно при опити сега да се дават статистики.
Времето ще докаже кой крив, кой прав.
Ако всички предишни и следващи години се окажат със значително
по-малко смъртни случаи от 2020, ще призная, че е имало смъртоносен вирус.
Ако не, ще сме ручали жабетата яко.
Още сега си давам сметка, че съм живял в най-простото и тъпо поколение на човешката цивилизация.
Вчера наблюдавах хора в ресторант, които се хранеха повдигайки маските си.
Няма никога да приема, че съм живял във време на бой за тоалетна хартия.
Това е някаква световна олигофрения.
Shade
Цитат(Бай Ганьо @ 24/07/2020, 00:12) <{POST_SNAPBACK}>
Всичко е смешно при опити сега да се дават статистики.
Времето ще докаже кой крив, кой прав.
Ако всички предишни и следващи години се окажат със значително
по-малко смъртни случаи от 2020, ще призная, че е имало смъртоносен вирус.
Ако не, ще сме ручали жабетата яко.
Още сега си давам сметка, че съм живял в най-простото и тъпо поколение на човешката цивилизация.
Няма никога да приема, че съм живял във време на бой за тоалетна хартия.
Това е някаква световна олигофрения.

По кой начин очакваш времето да ти покаже разликата в броя смъртни случаи през 2020 в сравнение с предишните години? Времето нищо не показва, ако сам не се разровиш в тази "смешна" статистика. И в днешно време можеш да хвърлиш поглед на докладите за общия брой умрели през 2019 и 2018 и съответно средната месечна бройка. А от докладите за първата половина на 2020 да оцениш дали има забележително нарастване или не.

Към декларацията ти, че си живял в най-простото и тъпо поколение на човешката цивилизация логично възниква въпросът дали се имаш за представител на простото и тъпотото или си единствен по рода си "лъч светлина в тъмното царство". Асоциирано с това защо ходиш по ресторанти да наблюдаваш как хората се хранят.
Бай Ганьо
Цитат(Shade @ 24/07/2020, 17:55) <{POST_SNAPBACK}>
Асоциирано с това защо ходиш по ресторанти да гледаш как хората се хранят.

Странни асоциации от твоя страна.
Не знаех, че може да има хора, които ходят по расторантите, за да гледат как другите се хранят!
Но щом ти го казваш сигурно е вярно.
А пък един от тях се оказах и аз. По скоро сигурно съм единствен.
Каквото имах за казване съм го казал вече.
Shade
Цитат(Бай Ганьо @ 24/07/2020, 09:22) <{POST_SNAPBACK}>
Странни асоциации от твоя страна.
Не знаех, че може да има хора, които ходят по ресторантите, за да гледат как другите се хранят!
Но щом ти го казваш сигурно е вярно.
А пък един от тях се оказах и аз. По скоро сигурно съм единствен.
Каквото имах за казване съм го казал вече.

Само едно малко уточнение. Не ми припсвай, че аз съм казал, че има хора, които ходят по ресторантите, за да наблюдават как другите се хранят. smile.gif
Позовах се на ето това твое признание:
Цитат
Бай Ганьо
Явен буквалист.
Shade
Цитат(Бай Ганьо @ 24/07/2020, 09:59) <{POST_SNAPBACK}>
Явен буквалист.

Нямам възражения.
Обаче не взе отношение по този въпрос:
Цитат
Към декларацията ти, че си живял в най-простото и тъпо поколение на човешката цивилизация логично възниква въпросът дали се имаш за представител на простото и тъпотото или си единствен по рода си "лъч светлина в тъмното царство".

При липса на яснота от твоя страна може неволно отново да се превърна в явен буквалист.
prius06
По повод достоверността на информацията - май няма вече достоверни източници. Преди време пуснах в една друга тема цитат от изказване на Др. Стоян Алексов, в което същият заяви, че шест патолози от еворпейски държави след много аутопсии били единодушни, че хората не умират от коронавирус а от съпътстващи заболявания. Повярвах му, защото успях да потвърдя самоличността му и не очаквах доктор от неговия ранг да разпространява невярна информация. Тогава не намерих друг източник на подобна информация, но днес след дълго закъснение най-накрая намерих въпросния webinar на европейската асоциация на патолозите:

https://bpa-pathology.com/esp-webinar-video...cross-europe-2/

В изгледания видеоматериал не намерих потвърждение на твърденията на др. Алексов. Дори напротив - в заключителното видео "6. Orevall discussion conclusions." докторът от Германия (започва към 34 мин) споменава, случай на завеждащ отделение в Германия, който е правил същите изказвания и категорично се дистанцира от него казвайки, че това не е вярно и е много опасно.
Бай Ганьо
Ти наистина си буквалист.

Shade
Цитат(Бай Ганьо @ 24/07/2020, 10:37) <{POST_SNAPBACK}>
Ти наистина си буквалист.

Благодаря, това наистина дава точен отговор на поставения въпрос!
Питето
Всъщност, нашата реалност си е готина, ама понеже тебе не те кефи и се опитваш да ни вменяваш грехове и измислени твои си реалности дето ги няма тука... И твоята не е лесна.
Shade
Цитат(prius06 @ 24/07/2020, 10:19) <{POST_SNAPBACK}>
По повод достоверността на информацията - май няма вече достоверни източници. Преди време пуснах в една друга тема цитат от изказване на Др. Стоян Алексов, в което същият заяви, че шест патолози от еворпейски държави след много аутопсии били единодушни, че хората не умират от коронавирус а от съпътстващи заболявания. Повярвах му, защото успях да потвърдя самоличността му и не очаквах доктор от неговия ранг да разпространява невярна информация. Тогава не намерих друг източник на подобна информация, но днес след дълго закъснение най-накрая намерих въпросния webinar на европейската асоциация на патолозите:

https://bpa-pathology.com/esp-webinar-video...cross-europe-2/

В изгледания видеоматериал не намерих потвърждение на твърденията на др. Алексов. Дори напротив - в заключителното видео "6. Orevall discussion conclusions." докторът от Германия (започва към 34 мин) споменава, случай на завеждащ отделение в Германия, който е правил същите изказвания и категорично се дистанцира от него казвайки, че това не е вярно и е много опасно.

Ето видео, обясняващо механизма, по който COVID-19 убива.
При наличие на съпътсващи заболявания имунната система е отслабена, което благоприятства развитието на процеса, предизвикван от вируса.

lati1960
Цитат(Shade @ 23/07/2020, 09:02) <{POST_SNAPBACK}>
Отговорил си му със задълбочаване в конспиративни теории и Библейски цитати като в Оня форум:

Сега остава да добавиш, че трябва да се молиш за опрощение на греха.
Понеже очаквах подобна аргументация, неслучайно споменах, че Божията милост не се спечелва, а се дава. Наивно е да се смята, че Бог е злокачествен нарцисист, който дава на онези които го ласкаят, вместо на онези, на които си струва да се дава.

Е, и?
В контекста на писаното по-горе да попитам: Нима Господ дава на мутрите, ченгетата, измамниците и дори убийците от родната власт? Въобще говоря, не само за последните 10 години. Пропускаш нещо важно, от моралната и духовна страна на проблема, а то е, че Божията милост и благодат не се печелят с нарушаване на Божиите правила и Закон, които изключват грабеж, лъжи, измами, крадене, насилие и убийство! Тази "благодат" се дава от един друг, знаеш от кой. Ето това е същината по разминаването ми не само с днешното управление в България. То не е върху основите на Божиите изисквания. Да, узаконено е чрез волята на нацията при пародия на избори, манипулирани и нагласени, което не променя нищо. Младите хора у нас с инстинкта си на порядъчни и честни граждани усещат това, затуй са по площадите и улиците. Искат морална и почтена власт, не имитация, зад която все същите мутри и ченгета на прехода. Стига вече! Не разбирам защо някои сте против това? И то умни, образовани, информирани хора. Защо? Аргументът, че нямало кой, е лъжа и манипулация. Има кой. В другата тема посочих едно ново име в политиката, на Бельов от ГЕРБ, ще се появят и още в различните сфери и политически течения скоро. Ще се появят и новите лидери на нацията, които няма да я ограбват, а ще работят за обществените интереси, защото те касаят тях и децата, поколенията им. На Борисов къде са му децата и внуците? И не само неговите? Къде са им банковите сметки и бизнесите? Замисляте ли се за това?
Съжалявам, но това дотук наистина не е моята реалност, като държава, общество и родина. И не само за мен. Над 2 милиона млади и можещи българи бяха прокудени от страната си заради това статукво, чието последно издихание е Борисов и неговата Партия Държава, заменила БКП и БСП, както и ДС и ЦК във властта. Време е на това да се сложи край. Нещо против?
agrippa
Цитат(Shade @ 07/07/2020, 19:19) <{POST_SNAPBACK}>
Обаче по-интересна е статистиката за Канада:
- общо позитивни 106 167,
- общо възстановени 69 883,
- общо умрели 8,711,
- нови случаи 232,
- нови умрели 18.
Виж ти, 8% смъртност в Канада! Защо така, слаба имунна система, обусловена от канадския начин на живот?

Позитивните случаи са функция на бройката тествани – ако прегледаш тия цифри за различните юрисдикции ще видиш, че е различна, при ~ един и същи начин на живот.
Ако пък вземеш само нетестваните, ще излезе че те не умират от тая болест, правете си другите изводи.
Цитат
Това са клюки за пиянска сбирка или баби на приперк.

Не е ли това идеята на форума или някои се вземат насериозно?
Shade
Цитат(agrippa @ 21/08/2020, 23:27) <{POST_SNAPBACK}>
Цитат
Това са клюки за пиянска сбирка или баби на припек
Не е ли това идеята на форума или някои се вземат насериозно?

Преди време във форума имаше подобна дискусия, която протече по следния начин:
- Тук си чешем езиците с глупости, в случай, че ти е убягнало.
- Ако действително това е целта на заниманието, справяш се отлично, трябва да ти се признае
.

При твоята интерпретация на идеята, би ли доразвил мисълта си "Разсъжденията на Т. Карлсън по ми допадат от либерастките безмислици на политиците от градовете-убежища"?
Каква е същността на "Тръмпистките мислици", противопоставени на "либерастките безмислици", според правилно "подкования политически" водещ на контролирания от Тръмп Fox New?
И нещо за "градовете-убежища" да кажеш.
Бай Ганьо
https://youtu.be/sb9jRqgDOJ8
Shade
Цитат(Бай Ганьо @ 22/08/2020, 09:24) <{POST_SNAPBACK}>

Продължаваш да си много смешен. Защо си го пльоснал този произволен линк без дори да посочиш, камо ли да бъдеш по-детайлен, какво конкретно очакваш да се види там?
Кои са "вашите" и кои "нашите" ли? Или просто напираш да потвърдиш тезата "дрън-дрън за пиянска сбирка или баби на припек", т.е. "глупости за чесане на езиците"?
Бай Ганьо
Каквото и да избереш ще е по-различно от дупката, в която си се заврял.
Shade
Цитат(Бай Ганьо @ 22/08/2020, 09:50) <{POST_SNAPBACK}>
Каквото и да избереш ще е по-различно от дупката, в която си се заврял.

Възможно ли е преди това да науча нещо повече за "дупката, в която съм се заврял".
Ще оценя, също така, представяне на конкретнен паралел с дупката, в която ти си се заврял.
Освен това не би било зле да предложиш някоя добре мотивирана пледоария за "добрите" диктатори, убедително показваща неоснователното им наклеветяване. Чиито политически противници умират само по естествени причини: хранително отравяне, сърдечна атака, хипертонична криза, диабетична кома...
Питето
Цитат(Shade @ 22/08/2020, 20:13) <{POST_SNAPBACK}>
... Освен това не би било зле да предложиш някоя добре мотивирана пледоария за "добрите" диктатори, убедително показваща неоснователното им наклеветяване. Чиито политически противници умират само по естествени причини: хранително отравяне, сърдечна атака, хипертонична криза, диабетична кома...

Хавлок Ветинари (цък)... ма той е плоскоземец (буквално) и не се брои... a4dff7b7.gif
Това е леката версия на нашия форум. За да видите пълната версия, моля натиснете тук.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.