Започваш много добре с полагане основите на интересна философска доскусия.
И в следващия момент отново се връщаш в затворения объркан цикъл на смесване на вяра и реалност.
Нали това попитах: Какво е реалност? И коя е истинската?
Никога не съм крил, че тъкмо като вярващ човек християнин тази тук и сега, тленната, не е моята. Не че и аз като грешник не съм тук и сега, за да си платя дертовете като всеки такъв. Но чрез вярата моята истинска реалност е друга, по светски казано - това са мечтите ми. А те не са за това, за което мечтаят хората в света, не че обвинявам някого или се правя на велик, не. Но стремежите на повечето в света са ми чужди. Хайде, ти кажи какво искат и към какво се стремят хората в света, най-общо погледнато? Щото аз виждам всичко да се заключава около триъгълника хладилник, тоалетна и спалня. А всичко останало е част или средство за това. В темата за протеста виждам как буквално всички одобряват една власт у нас, която е толкова опошлена, корумпирана и зловредна, че няма накъде. Обаче, понеже всеки има някаква материална полза от нея, поне така си мисли, е съгласен тя да остане. Защо? Защото му дава възможността да печели без да се труди, реално. С участие в някакви схеми, обръчи, далавери, буквално престъпления от гледна точка на истинския Закон, който изключва подобни начини на печалба. Тези хора са горди и щастливи, че те са повече и е тяхната, засега. Че моралните, честните, трудолюбивите, почтените и порядъчните са малцинство, и са мачкани, съсипвани и тормозени. Че и повече. Ми добре. Според теб как ще свърши цялата тая работа? Все някога. Искаш ли да ти кажа: Когато отнемеш от едни паразити техния приемник и носител, тяхната храна реално, и те останат сами на себе си, да кажем скорпиони, и не само, какво става? Ми почват да се избиват и ядат едни други. Ето това чака и света, и то скоро. Защо? Защото с оправдания че борели комунизъм, фашизъм и кво ли не, точно хората паразити на всякакви нива избиват и унищожават методично своя приемник, който ги храни, а това са порядъчните и трудолюбиви хорица, навсякъде. Които са на изчезване. И, когато наистина вече изчезнат, и няма с кого да се гаврят паразитите, ще почнат да се трепят един друг, щото няма вече кого да изпояждат. Това иде. Това е истинската реалност, на този свят, тук и сега. Тези се мислят за много хитри и много умни, но имат един недостатък, който ще доведе света им до колапс, а това е, че като се изживяват като богове, никой от тях не желае и не може да се труди, истиски. И не говоря за имитация на труд, за далавери, точно схеми по ограбване, лъжи, измами, вкл. което наричаме политика, бизнес, и всички тези средства по ограбване на честните хора. Не. Става дума за истински, буквален труд. Самият факт, че трябва да го обяснявам това, че е различно, е показателен. Светът забрави какво е труд, буквално. Над 90% от хората навсякъде не се трудят реално, а само имитират нещо подобно, именно в контекста по ограбване един друг. А накрая жертвите са най-слабите и беззащитните. Но и те ще свършат, и тогава какво ще правят хората паразити? Ще си направят роботи? Добре. И? После? Ще си принтират пържоли, и хляб, и цигари, или алкохол, дрога... ? И после? Като съсипят океаните, реките, моретата, горите, природата, като избият все що живо в нея... какво следва, за тях? Хайде, приятелю, размишлявай. Много е лесно на някои да ми лепнат клишето "комунист", и, какво? Нима не е вярно, което казвам? Нима Путин ме е изпратил тук, за да ви го кажа? За да ви предупредя. Ми не е. Изпратил ме е Един друг, но никой не ще да слуша! Не че очаквам. Те в другия раздел, в т. нар. "Християнство" не могат да ме търпят, че тук ли? Хайде със здраве, на всички. Принтирайте си по една ракия, и се радвайте на бат Бойко, ще ви донесе тонове евро от Брюксел, и всичките ще са за вас. Приятно харчене, в реалностата на паразитите!
Та, викаш, нямало друга реалност?