Помощ - Търсене - Потребители - Събития
Пълна версия: Събитията в Асеновград и ...
Форум АБВ > Общи > Обща дискусия
Страници: 1, 2, 3, 4
biggeorge
Не съм доволен от начина на отразяване на събитията в Асеновград. dry.gif
Имам предвид тази новина:
Нападнаха с камъни и колове детски отбор по гребане
Първо, информацията се появи с 2 дни закъснение.
Второ, написаното в линка не отразява случилото се в действителност.
Очевидно е, че липсват факти за това какво е станало между децата край язовир "40-те извора".
Между изреченията в линка по-горе:
"По думите ѝ ромите дори заплашили момичетата, че искат да ги убият и удавят."
и
"Разпрата се пренесла пред болницата, където дошли и десетки роми от асеновградската махала „Лозница“."
има информация, която липсва. angry.gif
Ясно е, че двете групи - трениращите деца и ромчетата са се сбили край язовира.
За да има пострадали и от двете страни единственото логично обяснение е сблъсък между тях.
А за да са пострадали и двете групи в този конфликт, значи и едните, и другите са еднакво виновни за създалата се ситуация.
Ако само едната група деца беше пострадала щеше да е ясно кой е виновен - другата група деца.
Само че не се е случило това. 5fb3a466.gif
После конфликтът се е пренесъл между възрастните/родителите пред болницата и по улиците на Асеновград.
Обаче така отразена новината се създава впечатлението, че едва ли не циганите са виновни за всичко.
По този начин се насажда омраза и се нагнетява етническо напрежение.
От една страна забавянето в отразяването на събитията с 48 часа показва, че има цензура от страна на институциите (най-вече МВР). ph34r.gif
От друга страна неточното отразяване показва, че някой (не е ясно кой, не твърдя, че са медиите) иска да насади омраза сред хората.
Това е практическото приложение на римският принцип: "Разделяй и владей".
За съжаление медиите не отразяват обективно случващото се и стават част от пропагандата и промиването на мозъци.
Накрая остават неизяснени няколко въпроса:
Защо в България проблемите се "замитат" под килима, вместо да се решават?
Защо ромите 27 години бяха оставени без образование и без работа и целенасочено бяха маргинализирани? huh.gif
Защо подобни случки като тази в Асеновград се използват за насаждане на омраза и насаждане на етническо напрежение?
Кой има ползва от това?
Защо откакто ГЕРБ и Патриотичния фронт дойдоха на власт МВР крият информация от обществото и медиите?
И какво свършиха управляващите за 2 месеца на власт?

Отговори няма.
И тъй като в последно време задаването на въпроси се превърна в опасна работа отговори надали ще получим. closedeyes.gif
tumna_indiq
Да циганите са виновни за всичко ,в страната отдавна има цигански терор, който остава безнаказан и затова безчинствата им стават все по- брутални angry.gif а ти къде видя цензура и насаждане на етническа омраза?
късмет че не са убили някое дете ,треньор или родител - всичко казаха и показаха,
жалко че ще става все по-страшно и опасно ако не се вземат сериозни и постоянни мерки в цялата страна.
Цитат
Обаче така отразена новината се създава впечатлението, че едва ли не циганите са виновни за всичко.
По този начин се насажда омраза и се нагнетява етническо напрежение.

Питето
И аз имам усещането, че има нещо премълчано около началото на конфликта, и сега се опитват да обяснят последиците, без разкриват спестеното. Ромите може да са неграмотни, обаче отлично знаят, че ако пострадат* деца работата ще стане дебела. От друга страна не виждам пресечни точки между спортна лодка във водата и ромите дето се къпят на брега. Да, винаги може да се намери повод, ама ще са положени доста усилия и глупост. Във Варна също има водни спортове близо до ромската махала, ама не е имало конфликти.
Иначе си е стандартно и за тайфите, и за отборите, ако някой пипне един от групата, групата да му скочи, както и се е развила ситуацията.

---------------------------
*Дори само да са замесени деца и го отнасят, точно както отсвирихме просията с упоени бебета или децата дето просеха между колите по кръстовищата. Та със сигурност знаят, че намесят ли деца в "новина", дори политическия чадър няма да ги спаси.
.Белла
Цитат(biggeorge @ 28/06/2017, 23:35) <{POST_SNAPBACK}>
някой (не е ясно кой, не твърдя, че са медиите) иска да насади омраза сред хората.
Това е практическото приложение на римският принцип: "Разделяй и владей".

Точно така е - добре си го забелязал.
Но не да я насади, защото тя си съществува в определени прослойки от обществото, а да я разпалва от време на време.
Oгнената Грейс
Страшно е да го помислиш дори!

Да изпратиш детето си на почивка, екскурзия, лагер или състезание и то да е Незащитено!?!?!?!

Такава е ситуацията - един и същи закон се чете и прилага поне по три начина - един за политиците и "известните", по друг за "масата" и по трети за циганите.

За циганите Закон няма!

п.п Абсолютно съм съгласна с реакцията и протеста на асеновградчани!
.Белла
Цитат(Питето @ 29/06/2017, 08:24) <{POST_SNAPBACK}>
И аз имам усещането, че има нещо премълчано около началото на конфликта, и сега се опитват да обяснят последиците, без разкриват спестеното. Ромите може да са неграмотни, обаче отлично знаят, че ако пострадат* деца работата ще стане дебела. От друга страна не виждам пресечни точки между спортна лодка във водата и ромите дето се къпят на брега. Да, винаги може да се намери повод, ама ще са положени доста усилия и глупост. Във Варна също има водни спортове близо до ромската махала, ама не е имало конфликти.
Иначе си е стандартно и за тайфите, и за отборите, ако някой пипне един от групата, групата да му скочи, както и се е развила ситуацията.

Ами те са деца, някое рекло на циганчетата, че са мангали или нещо подобно и е станало квото е станало.
Аз на сина ми непрекъснато му повтарям, че трябва да избягва да обижда хора от други етноси, но дали всички родители обръщат внимание на това, не знам.
Особено, ако децата слушат от родителите си, че всички цигани за всичко са виновни и че са крадливи, лоши, мръсна сган и т.н. и като четат какво публикуват във фейсбук разни парцали, претендиращи, че са журналистика, нищо чудно защо и как се е стигнало дотам, докъдето се е стигнало.
wal
Цитат
А за да са пострадали и двете групи в този конфликт, значи и едните, и другите са еднакво виновни за създалата се ситуация.
Ако само едната група деца беше пострадала щеше да е ясно кой е виновен - другата група деца.

Бреей!!Какво от това,че имало пострадали и от циганската банда?!?!Това ли е критерият,че и другата страна е толкова виновна?!?!Представяш ли си независим съд да взема това предвид при издаването на присъди!!
На един от въпросите.Циганите никога не са оставяни без образование.Това е техния избор.
Cury
Никой не е оставял циганите без образование, даже напротив - дават им закуски, помощи и какво ли не само и само да учат. Ама те не искат, съпротивляват се и понеже днес не може насила нещата са такива, каквито са.
Също така съвсем не е прецедент циганска тълпа да напада с тояги, брадви, тръби и камъни българи и да ги пребива. Преди години даже убиха един пенсионер професор. Но нещата все се потулват заради някаква криворазбрана политкорекстност.
Питето
Гадаеш, ама няма логика. Децата рекли и се сбили, ама гледам че треньора и помощника дето не са деца са го отнесли яко, та надали на брега е имало само деца... А ако са били "само деца" то има един закон, дето забранява да се оставят деца под определена възраст без контрол... (хич дори не се сещам да за: къпане в неохраняем язовир, няма възрастен с тях, и как точно родителите им се грижат за тях). Абе ще научим истината, ама по-нататък.
Отделно ми направи впечатление, че посред работен ден, един етнос е организирал хайка пред болницата, и то хайка с брадви и лопати, а друг един етнос хич и не се сеща да попита защо местната полиция, пак в работно време) не е успяла да задържи поне един с брадва или лопата в момента на издънката, че да няма мърдане пред съда. Сякаш за пръв път има проблеми и нужда от полиция в болница и то именно с етноса на тези с лопатите.
.Белла
Цитат(Cury @ 29/06/2017, 09:40) <{POST_SNAPBACK}>
Но нещата все се потулват заради някаква криворазбрана политкорекстност.

Ако беше така, нямаше да има никакви цигани в затворите, но това не е вярно - съдилищата водят дела както срещу българи, така и срещу роми.

"Много се шуми за престъпления извършени от роми. Не дай си Боже роми да убият българин. Намесва се “Атака”, националисти и т. н. Но има и обратни случаи - българи да убият роми. Дори полицаи да бият до смърт роми. И случаите остават без шум, без коментар по медиите…

Ето една подобна история, завършила с три трупа и… нито един виновен:

Тринайсет години след като трима души са жестоко пребити до смърт сочените от прокуратурата за убийци не само не са в затвора, но си живеят спокойно и всеки ден се разминават по улицата с децата и родителите на починалите.

А съдът? Магистратите решават, че няма достатъчно доказателства именно тримата подсъдими да са удряли с колове, лопати и мотики трима свои съселяни в плевенското село Комарево. Нищо, че подсъдимите са задържани само няколко часа след кървавата драма, а цялата околия отлично знае кои са извършителите…"

Източник: http://e-vestnik.bg/7483/trima-ubiti-romi-nyama-problem/
.Белла
Цитат(Питето @ 29/06/2017, 10:02) <{POST_SNAPBACK}>
Гадаеш, ама няма логика. Децата рекли и се сбили, ама гледам че треньора и помощника дето не са деца са го отнесли яко, та надали на брега е имало само деца... А ако са били "само деца" то има един закон, дето забранява да се оставят деца под определена възраст без контрол... (хич дори не се сещам да за: къпане в неохраняем язовир, няма възрастен с тях, и как точно родителите им се грижат за тях). Абе ще научим истината, ама по-нататък.

Не гадая, споделям наблюденията си от моя син - нито аз, нито баща му сме циганомразци, но той чете във фейсбук разни глупости, говори си с деца, които са зле настроени към този етнос и повтаря това, което е прочел и чул.
Аз обяснявам, че циганите също са хора, че те не обичат да бъдат обиждани, че трябва да избягва да ги обижда и т.н. и т.н. Смятам, че всеки родител би трябвало да обясни на децата си - тийнейджъри това, защото е в интерес на тяхната безопасност.
Cury
Ок, убеди ме, циганите са херувимчета непорочни и само нашата злоба им е сложила ореола на злосторници. Те на мравката път струват, винаги спазват закона, никога не се събират на тумби даже и за да потрошат полицейски коли. И съдиите никога не ги пускат поради малката стойност на откраднатото, като така ги възпитават да крадат всяка седмица по една кокошка, а не наведнъж целия курник.

П.П.Ти би ли ходила свободно из циганската махала? Особено вечер?
Cury
Цитат(.Белла @ 29/06/2017, 10:10) <{POST_SNAPBACK}>
Аз обяснявам, че циганите също са хора, че те не обичат да бъдат обиждани, че трябва да избягва да ги обижда и т.н. и т.н.

Ама теб и други неща не обичат - не обичат да учат, не обичат да работят, не обичат закона, не обичат да зачитат чуждата собственост, не обичат да спазват нормите за тишина, не обичат да пазят чистота, не обичат да чакат пълнолетие за да си омъжат щерките...
А твоя син хубаво го учиш, защото ако нагруби един циганин онзи ще извика двадесет и ще ти пребият детето.
The_Purifier
http://www.memoriabg.com/2017/01/19/nai-ne...na-malcintvoto/

Цитат
Достатъчно е едно непримиримо малцинство от определен вид да достигне нищожно малък размер, да речем от три или четири процента от цялата популация, за да я подчини на своите желания.

Цитат
Да, нетолерантното малцинство може да контролира и да унищожи демокрацията. Нещо повече, ясно е, че рано или късно то ще унищожи нашия свят.

Така че трябва да се отнасяме с по-голяма нетърпимост към някои нетолерантни малцинства. Недопустимо е да се използват „американските ценности“ или „западните принципи“ за лечение на нетолерантния салафизъм (който отрича правото на хората да изповядват друга религия). В момента Западът извършва самоубийство.

Цитат
...роля има географията, т.е. пространственото разпределение. Много е важно как са разпределени непримиримите: те или са затворени в група, или са смесени с останалата популация. Ако непримиримото малцинство в нашата схема живее в гето, в своя собствена, обособена икономика, правилото на малцинството престава да работи. Но ако населението е смесено равномерно, ако процентът на това малцинството в областта е същото като това в селото, в селото е същият като в окръга, в окръга е същият като в региона и в региона е същият като в страната, то (гъвкавото) болшинство ще бъде принудено да се подчини на волята на малцинство.

Цитат
Целият растеж на обществото, както икономически, така и морално – е плод на усилията на малък брой хора. В заключение ще кажем, че най-важно от всичко е да заложиш собствената си кожа. Обществото се трансформира не с консенсус, гласуване, мнозинство, комитети, многословни срещи и социологически проучвания. Само няколко души са достатъчни, за да бъде преместена стрелката. Всичко, което е нужно за това, е асиметрия. А асиметрията е навсякъде около нас.
.Белла
Цитат(Cury @ 29/06/2017, 10:14) <{POST_SNAPBACK}>
Ок, убеди ме, циганите са херувимчета непорочни и само нашата злоба им е сложила ореола на злосторници. Те на мравката път струват, винаги спазват закона, никога не се събират на тумби даже и за да потрошат полицейски коли. И съдиите никога не ги пускат поради малката стойност на откраднатото, като така ги възпитават да крадат всяка седмица по една кокошка, а не наведнъж целия курник.

П.П.Ти би ли ходила свободно из циганската махала? Особено вечер?

Не съм казала, че са херувимчета, само отбелязах, че и ние не сме. animatedwink.gif
.Белла
Цитат(Cury @ 29/06/2017, 10:16) <{POST_SNAPBACK}>
А твоя син хубаво го учиш, защото ако нагруби един циганин онзи ще извика двадесет и ще ти пребият детето.

Да, ама другите родители дали си учат децата така?
И с какво вестниците помагат, за да не се получават такива неща?
Помагат ли или точно това предизвикват, облъчвайки децата с омраза към други етноси?
И как ще очакваш циганите да си пращат децата на градина и на училище, където ще ги наричат "мангали", "мръсни", "крадливи" и за всичко тях ще обвиняват?
Ти би ли си пратил детето при човек, който има предубеждения към него и който ще
го дискриминира заради етничиския му произход, да го учи? И ако го пратиш, няма ли да ти е притеснено,
как се отнасят с него там? Дали не го обиждат, тормозят съучениците и т.н. и т.н.
Изисква се много смелост, търпимост и осъзнатост, за да се преодолеят етническите предразсъдъци,
а за това е необходимо съзнанието на обществото като цяло да се промени и в тази посока много би могла да помогне нашата журналистика, но уви тя е поела точно по обратния път - да задълбочава и укоренява предразсъдъците.
krem-karamel
Цитат(Cury @ 29/06/2017, 09:40) <{POST_SNAPBACK}>
Но нещата все се потулват заради някаква криворазбрана политкорекстност.

Не пренебрегвай факта, че информацията, поднесена в медиите, стига не само до народа, а и до хора, които биха повторили деянието. Вдъхновяват се хората. strah.gif
Norman
Цитат(.Белла @ 29/06/2017, 10:10) <{POST_SNAPBACK}>
Аз обяснявам, че циганите също са хора,...

Като биологичен вид, може и да принадлежат "хората", но като "членове на общество", са напълно извън определенията.

И, моля, не скачай с номера, че има и цигани, които са възпитани, образовани, интелигентни, внимателни, с докторски и професорски степени и т.н. Мисля, че имената на всичките тия ще се поберат на стандартен лист A4, докато останалата маса са къде 10-15% от населението на България.

Аз лично, покрай тъста ми - комбайнер на село, на когото помагах 5 години поред през лятото, съм имал вземане-даване с къде 800-1000 представители на "египетското племе" (седем села в Провадийско). Е, как ЕДИН/ЕДНА нямаше, дето да не излъже, да не открадне, да не мрънка за ниската заплата от 700 лева с осигурен транспорт и храна, да не идва на работа навреме, щото работата започваше в 5 сутринта и да си тръгва, когато му скимне (щото "ей сега ще мръкне", това, в един след обяд), и... да не псува на майка всички гадни българи, дето само искат, а не му дават нищо, щото го "дискимизират* понеже е циганин" и го мислЪт за проУЗД, ама той някой ден "ша фани балтията, та наред"!

----
* "дискимизират" = "дискриминират"
Питето
Ми те заради това са на това дередже щото "фащат балтията" ама насила хубост не става. Всъщност и българите дето им се иска "да хванат балтията" и да прогонят "чуждите", "чорбаджиите", "кулаците"... видяхме ги за 45 години до къде я докараха. Проблема е, че на политиците им пасва хората да са прости щото така могат да "пренасочват и преразпределят" благата както си искат. Ей това нежелание е в основата на "новините" от Асеновград. Хора дето не разбират как икономиката докарва хляба на масата им, най-лесно се манипулират и хващат балтията — просто им посочваш враг.
Cury
Циганинът става циганин не заради загара си, а заради циганията си. Ако циганите се променят и спрат да се държат по цигански ще ги приемат лесно.
Личинка

Медиите отразяват събитията, не ги правят - да прикриват циганските престъпления ли трябва? А предразсъдъците не са паднали от небето. Колкото и да е толерантен един човек, веднъж да се сблъска с циганските мурафети, му е достатъчно..., а това става обикновено още при първа среща.
Iosarian
Тази псевдо толерантност ще изяде главата на Европа.
krem-karamel
Цитат(Iosarian @ 29/06/2017, 13:56) <{POST_SNAPBACK}>
Тази псевдо толерантност ще изяде главата на Европа.

Защо да е "псевдо"?
Iosarian
Защото е насочена към голяма група от хора, които по правило са нетолерантни. Нормално е да си толерантен към толерантния човек. Не можеш да бъдеш толерантен по презумпция към всеки, дори и към тези, за които правилата и законите не значат нищо.
Бай Ганьо
Аз затва избягвам да имам работа с българи.
По презумция са лъжци и измамници.
И още при първата сделка се убеждаваш, че е истина. smile.gif
krem-karamel
Цитат(Iosarian @ 29/06/2017, 15:12) <{POST_SNAPBACK}>
Нормално е да си толерантен към толерантния човек.

За мен няма значение толерантността на човека, към когото съм толерантна. Дори не ми е нужно да го познавам лично. Затова се зачудих защо наричаш "псевдо" толерантността на европейците.

Leon
Цитат(Бай Ганьо @ 29/06/2017, 15:36) <{POST_SNAPBACK}>

Ти пък, кога ти почерня гъзъ, кога стана негъррр! laughing.gif
Iosarian
Докато не те нападне на улицата, не дай боже, няма да има значение. Всъщност си права, не е псевдо толерантност, а си е толерантност, за съжаление.
tumna_indiq
Съгласна съм rolleyes.gif циганите са садисти,от най-малките до старите,
дано никога не се налага да го изпита лично.
wal
Не сме херувимчета ,но за конкретния случай гребците нямат вина.
Онуфри
Цитат(.Белла @ 29/06/2017, 10:28) <{POST_SNAPBACK}>
Да, ама другите родители дали си учат децата така?
...
Помагат ли или точно това предизвикват, облъчвайки децата с омраза към други етноси?
.....

A дали родителите облъчват децата си в омраза към (примерно) арменците?

Що пък не си зададеш въпроса дали омразата не е предизвикана?

animatedwink.gif
Онуфри
Цитат(Leon @ 29/06/2017, 15:56) <{POST_SNAPBACK}>
Ти пък, кога ти почерня гъзъ, кога стана негъррр! laughing.gif

Ам ... мож да е нудист человечеца!

animatedwink.gif

п.п. Особено ако мечтае да е поданик.

Онуфри
Цитат(Бай Ганьо @ 29/06/2017, 15:36) <{POST_SNAPBACK}>

Имаше един от ванкУвър, дето кат слезнал на летището и парите (левове) му миришели на циганин!

Кой ли беше казал онова за пази Боже сляпо .....

laughing.gif
biggeorge
На мен ми е най-неприятно, че в България няма справедливост. dry.gif
Никой не иска да установи истината, никой не се интересува от нея.
На никого не му пука какво всъщност е станало.
Не само в този случай в Асеновград, а по принцип.
Ето снощи Асеновград беше залят от футболни фенове и националисти. ph34r.gif
И какво направиха управляващите (в частност МВР)?
Пуснаха ги да се приберат спокойно по домовете, след като часове наред са обикаляли по улиците на Асеновград в търсене на конфликт.
Ако аз отида в някой град, където и да е в България и се опитам да създам конфликтна ситуация, толкова бързо ще бъда тикнат в затвора, че свят ще ми се завие. wacko.gif
И това ако не е двоен стандарт ... angry.gif
Cury
Пазк говориш глупости, кого вкарват в затвора, понеже е ходил насам натам ? Ми то с десет пъти по-голяма обоснованост трябва да вкарат цялата циганска махала в затвора.
Личинка

А престъпление ли е да си футболен фен или националист, или да се шляеш по улиците!?
biggeorge
Престъпление е да крещиш: "Циганите на сапун" и да се заканваш да убиеш някого.
Пожелавам ви един ден същите тези хора да дойдат и пред вашите домове.
Тогава като ревете за справедливост няма да има кой да ви чуе. dry.gif
biggeorge
Все аз говоря глупости, а вие говорите мъдрости. dry.gif
Няма разлика между разбесняла се циганска тълпа и разбесняла се националистическа тълпа.
Правилата трябва да важат за всички. angry.gif
Личинка

А чел ли си си изобщо поста, на който отговорих, и че държиш да се арестуват хора затова, че "часове наред са обикаляли по улиците на Асеновград в търсене на конфликт." ?

Отделно, че вероятността да станеш жертва на цигани е хиляди пъти по-голяма от тази да си жертва на националисти.
Cury
Цитат(biggeorge @ 30/06/2017, 11:32) <{POST_SNAPBACK}>
Няма разлика между разбесняла се циганска тълпа и разбесняла се националистическа тълпа.

Ами то и циганската тълпа не е арестуваан, нали? Арестувани са само цигани, които доказано са нападали децата и треньорите с импровизирано оръжие. Според теб какво е направила тази разбесняла се националистическа тълпа, че да я вкарат в затвора? Двама по-буйни са били арестувани, ама и те не са били направили нищо престъпно.
krem-karamel
Цитат(biggeorge @ 30/06/2017, 09:44) <{POST_SNAPBACK}>
На мен ми е най-неприятно, че в България няма справедливост. dry.gif
Никой не иска да установи истината, никой не се интересува от нея.
На никого не му пука какво всъщност е станало.

На теб нали ти пука? Ти какво направи, след като ти пука? Освен тази темичка? misli.gif

Цитат
Ето снощи Асеновград беше залят от футболни фенове и националисти. ph34r.gif
И какво направиха управляващите (в частност МВР)?
Пуснаха ги да се приберат спокойно по домовете, след като часове наред са обикаляли по улиците на Асеновград в търсене на конфликт.

Ако държавата е абдикирала от задължението си да поставя всекиго на мястото му, се стига до там някой друг да го направи. Националистите не търсят да създават конфликти, а отиват на вече конфликтни места. Някой трябва да вземе страха на ромите, защото безнаказаността на престъпленията им ги прави още по-смели и арогантни.

Извинявай, че съм по-рязка. Просто съм се наслушала и начела на "пищенето" на разни хора с "будна съвест", които търсят само внимание, не и решение на проблема.
tumna_indiq
Цитат
Ако аз отида в някой град, където и да е в България и се опитам да създам конфликтна ситуация, толкова бързо ще бъда тикнат в затвора, че свят ще ми се завие.
И това ако не е двоен стандарт

Прав си,ще те тикнат в затвора по бързата процедура по всевъзможни членове и алинеи от НПК
защото си редови българин и
никой няма да ти осигури маска против зараза от морбили laughing.gif или пък ще се намерят на мига
седем адвокати да те защитават eek.gif от това трябва да си възмутен,кой им плати веднага,докато за битите българи никой не ги защитава 5fb3a466.gif да не ревеш сега за циганите,
защото скоро ще ревеш от набезите им - както се казва ,не се прави на по-католик от Папата.
Ev@
От някои ти изказвания не просто лъха, а прелива алтруизъм.

Но това...
Цитат(biggeorge @ 30/06/2017, 11:29) <{POST_SNAPBACK}>
Пожелавам ви един ден същите тези хора да дойдат и пред вашите домове.

... показва каква дребна душичка си всъщност.

ПП. Защо не си потърсиш работа в БХК?
.Белла
Цитат(biggeorge @ 30/06/2017, 11:32) <{POST_SNAPBACK}>

Е, не, националисти, скинари и т.н. са хиляда пъти по-симпатични от циганите.... Може паплач да са, ама наша си, българска паплач. animatedwink.gif
.Белла
Цитат(Cury @ 30/06/2017, 11:57) <{POST_SNAPBACK}>
Според теб какво е направила тази разбесняла се националистическа тълпа, че да я вкарат в затвора?
Двама по-буйни са били арестувани, ама и те не са били направили нищо престъпно.

Да се крещи "Циганите на сапун" е престъпно.
Навсякъде по света такива неща се преследват от закона, само в България дискриминацията и шовинизма
се толирират и насърчават. az takovata.gif
The_Purifier
Цитат(.Белла @ 30/06/2017, 17:52) <{POST_SNAPBACK}>
Е, не, националисти, скинари и т.н. са хиляда пъти по-симпатични от циганите.... Може паплач да са, ама наша си, българска паплач. animatedwink.gif

То такова животно като скинари няма в България отдавна. Ако се визират футболните ултраси, лично аз ги харесвам, защото са фенове на този спорт, разбират ги работите един вид smile.gif
Leon
Що? Да се крещи е едно, да се прави - друго.
А може би трябва да викат политкоректно. Ромите на Сатурн? laughing.gif
И кой е дискриминиран според теб? Тези, които получават и живеят САМО от "социални" помощи ли?
Хората трябва да са равни само и единствено пред закона.

Ето, тук един човек, който отдавна чета:
http://sulla.bg/2017/06/24/3842.html#more-3842

.Белла
Цитат(The_Purifier @ 30/06/2017, 17:55) <{POST_SNAPBACK}>
То такова животно като скинари няма в България отдавна.

Има:
https://www.youtube.com/watch?v=w-TjA17AdTc
https://www.youtube.com/watch?v=qng11cG9Yq8
.Белла
Цитат(Leon @ 30/06/2017, 18:06) <{POST_SNAPBACK}>
Що? Да се крещи е едно, да се прави - друго.
А може би трябва да викат политкоректно. Ромите на Сатурн? laughing.gif
И кой е дискриминиран според теб? Тези, които получават и живеят САМО от "социални" помощи ли?
Хората трябва да са равни само и единствено пред закона.

Ето, тук един човек, който отдавна чета:
http://sulla.bg/2017/06/24/3842.html#more-3842

Всеки средно интелигентен човек, когато прочете внимателно пасквилите, в които се обяснява как циганите взимали по 2000 лв. месечно помощи, забелязва, че те са една голяма манипулация и лъжа.
Защото в тази статия са изброени ВСИЧКИ ВЪЗМОЖНИ ПОМОЩИ, които могат да се вземат,
включително и взаимоизключващи се помощи, сметнати са и ето ти 2000 лв. На теория и ти имаш правото да ги вземеш тези помощи, но на практика нито ти ги взимаш всичките, нито циганите, защото си има условия, на които трябва да отговаряш, за да вземеш съответната помощ.
Част от помощите циганите си ги изработват - т.е. метат градинки, поливат, садят в парковете и т.н., тази помощ също е включена в 2000-те лева, които уж получавали без да се трудят.
Но онези, които разпалват междуетнически конфликти, разчитат на това, че голяма част от българите са балъци, които не проверяват дали това, което четат, е истина.
The_Purifier
Цитат(.Белла @ 30/06/2017, 18:06) <{POST_SNAPBACK}>

Това не са скинари. Това са най-обикновени селски бабаити, от онези, с които големите градове се напълниха в последно време. От тези, които вярват, че като докарат на дрехи и на прическа, са станали същински скинари laughing.gif Действително организирано движение "скинхедс" е имало през 90те години. Бързата реакция на полицията и службите го е разбила до нивото на индивиди, които продължават да живеят с убежденията си, но на практика прекратяват организираната си дейност. В моя град няма нито един действащ скинар. Убеден съм, че и в съседния, по-голям град, също няма, но в него има огромен контингент циганско население, което дирижира част от правилата. Изобщо, само пълен глупак би решил да хване произволен циганин от улицата, и да го пребие в знак на етническа нетърпимост и отмъщение за отношението. Знам обаче за много случаи, където доста по-интелигентни люде са действали адекватно и с определена сила на ромския произвол. После дори името им отказват да споменат.
Това е леката версия на нашия форум. За да видите пълната версия, моля натиснете тук.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.