Помощ - Търсене - Потребители - Събития
Пълна версия: Събитията в Асеновград и ...
Форум АБВ > Общи > Обща дискусия
Страници: 1, 2, 3, 4
krem-karamel
Цитат(biggeorge @ 02/07/2017, 05:11) <{POST_SNAPBACK}>
[color="#0000FF"]А какво е решението на проблема според теб? rolleyes.gif

Установяване на истината. Честен съдебен процес и адекватна присъда. Това е начина.
Против това съм на такива случаи да се дава гласност, защото се насажда и подхранва масова етническа омраза и се стига до саморазправа.
krem-karamel
Значи първо го назначават, а после го уволняват. Изведнъж стават националисти?

Защо си толкова наивен, Жорка?
Cury
Цитат(krem-karamel @ 02/07/2017, 17:49) <{POST_SNAPBACK}>
Установяване на истината. Честен съдебен процес и адекватна присъда. Това е начина.
Против това съм на такива случаи да се дава гласност, защото се насажда и подхранва масова етническа омраза и се стига до саморазправа.

Там е работата, че хората се научиха, че ако не се вдигне шум и няма протест, нещата се замитат под килима. Затова са протестите, за какво друго? Никой управник няма да бутне незаконните цигански коптори, ако не го натиснат с протести и медиен шум.
krem-karamel
И какво става? Бутват няколко къщи, колкото да спрат протестите и дотам. Циганите пак си строят къщите и продължават по старому.

Докато приоритет са личните и партийните интереси, няма шанс проблемите да се решат.
Cury
Да, шанс за радикално решение няма, но все пак нещо става. Веднъж им бутат къщите, втори път им ги бутат, надявам се да им светне, че ако не правят золуми няма да им ги бутат и да попрестанат.
rocco_george
И там изучиха вратичките да прецакат системата.
Колко от циганите са здравно или пенсионно осигурени?
Но получават нужната им здравна помощ,лечение,че и оказва се е почти невъзможно да им бъдат спряни помощите за отглеждане на деца до 18 годишна възраст.А пък,не дай си Боже,да се наложи да им вземеш неправомерно взетото от тях...
За българките всичко става много бързо,но за циганките-НЕ.
Това го казвам и от личен опит,както и от наблюдение над други майки.
tumna_indiq
И какво му е лошото да си националист/патриот 34.gif
безродниците ли да са ни пример или тези от БХК.. svirkam si.gif
Онуфри
Цитат(tumna_indiq @ 02/07/2017, 19:54) <{POST_SNAPBACK}>
.....
безродниците ли да са ни пример ....

Този безродник ли е:
"Аз не зная! Аз не мога!" - общ е глас.
И не знаем, не можеме, не щеме
да работим за себе си със време.
Само знаем и можеме, и щеме
един други злобно да се ядеме...
Помежду си лихи, буйни, топорни,
пред други сме тихи, мирни, покорни...
Все нас тъпчат кой отдето завърне,
щот сме туткун, щото не сме кадърни...
Всякой вика "Яман ни е нам хала!" -
а всякому мерамът е развала...
Не сме народ! Не сме народ, а мърша,
пак ще кажа и с това ще да свърша.

?

.Белла
Цитат(Cury @ 02/07/2017, 18:32) <{POST_SNAPBACK}>
Там е работата, че хората се научиха, че ако не се вдигне шум и няма протест, нещата се замитат под килима. Затова са протестите, за какво друго? Никой управник няма да бутне незаконните цигански коптори, ако не го натиснат с протести и медиен шум.

И какво печели държавата като срине цигански незаконни къщи?
Хората, останали без покрив над главата си да тръгнат да скитат по улиците и да вършат още повече престъпления.
Тъпо е някак си, ама щом ще донесе кеф на целокупното българско население, логиката остава на заден план. svirkam si.gif
По-добре беден човек с къща пък било то и незаконно строена, отколкото беден човек без нищо. Ама нали народът ни трябва да си отреагира злобата на някого, ще я отнесат пак най-мизерстващите. prashchai grigorii.gif
Cury
Цитат(.Белла @ 02/07/2017, 20:13) <{POST_SNAPBACK}>
И какво печели държавата като срине цигански незаконни къщи?
Хората, останали без покрив над главата си да тръгнат да скитат по улиците и да вършат още повече престъпления.
Тъпо е някак си, ама щом ще донесе кеф на целокупното българско население, логиката остава на заден план. svirkam si.gif
По-добре беден човек с къща пък било то и незаконно строена, отколкото беден човек без нищо. Ама нали народът ни трябва да си отреагира злобата на някого, ще я отнесат пак най-мизерстващите. prashchai grigorii.gif

Ми дай ми някой незадоволен циганин да му направя една свирка, че какво печели държавата от незадоволен циганин, а? 5fb3a466.gif

Няма да има държава, ако няма закон за всички. А сега циганите много закони не ги ловят и имат непропорционални привилегии. Това разцепва държавата и поражда насилие. Изобщо държавата е в основата на насилието, понеже негласно толерира незаконността и така озлобява прецаканите честни хора.
Cury
Първо, не съм никакъв "ист". Второ, защо "националист" да е нещо лошо? И трето, ако според теб е лошо, защо така щедро лепиш този етикет?
.Белла
Цитат(Cury @ 02/07/2017, 20:22) <{POST_SNAPBACK}>
Ми дай ми някой незадоволен циганин да му направя една свирка, че какво печели държавата от незадоволен циганин, а? 5fb3a466.gif

Няма да има държава, ако няма закон за всички. А сега циганите много закони не ги ловят и имат непропорционални привилегии. Това разцепва държавата и поражда насилие. Изобщо държавата е в основата на насилието, понеже негласно толерира незаконността и така озлобява прецаканите честни хора.

Така наречените от теб "честни хора" сами ще се прецакат, като ги принудят да скитат по улиците,
да крадат и да вършат други незаконни неща, защото циганите малко хора ги взимат на работа,
останали без къщи и квартира няма да могат да си намерят и да си намерят, няма с какво да я платят
и отиват да живеят по разни недовършени постройки и да се занимават с незаконни дейности.
Представяш ли си, ако съборят всички незаконно строени къщи на цигани, колко много народ ще остане да скита по улиците?
Представяш ли си какво означава за нас това?

Cury
Цитат(.Белла @ 02/07/2017, 20:27) <{POST_SNAPBACK}>
Така наречените от теб "честни хора" сами ще се прецакат, като ги принудят да скитат по улиците,
да крадат и да вършат други незаконни неща, защото циганите малко хора ги взимат на работа,
останали без къщи и квартира няма да могат да си намерят и да си намерят, няма с какво да я платят
и отиват да живеят по разни недовършени постройки и да се занимават с незаконни дейности.
Представяш ли си, ако съборят всички незаконно строени къщи на цигани, колко много народ ще остане да скита по улиците?

А представи си ако някой българин остане без покрив, дали някой ще се разкудкудяка в негова защита така, както ако е циганин? А днешното положение е такова, защото държавата много време си затваря очите. И ако продължи да го прави утре ще е още по-зле. Впрочем, има села с незаселени къщи, да сложат там циганите, да им дадат земя и мотики и да си изкарват хляба, какво ще кажеш?
Онуфри
Цитат(.Белла @ 02/07/2017, 20:27) <{POST_SNAPBACK}>
А те могат ли да работят някаква работа?
Или да ги вземем на работа само да имат работа! Ех комунизъм!

ТИ колко циганина взе на работа за да имат работа?
А представяш ли си как събарят незаконно строени къщи на НЕцигани?

Макар и да не питаш мен, представям си как това ще е една малка стъпка към спазване на закона!
А всъщност замисли ли се за какво са тези протести?
Онуфри
Цитат(Cury @ 02/07/2017, 20:36) <{POST_SNAPBACK}>
.... Впрочем, има села с незаселени къщи, да сложат там циганите, да им дадат земя и мотики и да си изкарват хляба, какво ще кажеш?

Ти си бил майтапчия!

animatedwink.gif

Циганин и мотика?

п.п. Нещо като дървено джилязо.

tumna_indiq
Да цитираш Славейков, за да защитаваш днешната циганска бруталност
и да ме питаш дали е безродник, е липса на убедителен довод за това което защитаваш
ама карай ...добре че истинските българи са много повече.
Cury
Но е законно и справедливо решение на проблема им, нали? korabche.gif
Онуфри
Цитат(tumna_indiq @ 02/07/2017, 20:39) <{POST_SNAPBACK}>
.... е липса на убедителен довод за това което защитаваш
...

Та ... какво защитавам?
Сигурно ще бъдеш така добра да ми разясниш, щом ази не съм вдянал за себе си!

Нито защитавам циганите, нито съм националист в смисъла - твоя смисъл!!!

laughing.gif

п.п. Имаш нещо протиФ Петко Славейков ли?

Ако е така, кажи си!

animatedwink.gif
Бай Иван
Може да ставам банален с критиките си с/у НС,но такава е истината.Българите произвеждат продукти и плащат данъци,а циганите произвеждат деца,и консумират данъците.Нещата няма да се променят,докато не се премахнат детските,над определен брой деца,или детските да се привеждат на образователните институции,а не на родителите.На партийните групировки им трябват необразовани,бедни и манипулируеми избиратели.Затова си затварят очите за подобни изстъпления.
tumna_indiq
Добре си го казал за циганите и сапуна laughing.gif
а Славейков като политик и председател на НС е можел да направи много неща
вместо да пише, че народа е мърша smile.gif
krem-karamel
Цитат(Онуфри @ 02/07/2017, 19:59) <{POST_SNAPBACK}>
?

ЖЕСТОКОСТТА МИ СЕ СЛОМИ

И рекъл бях: "Аз няма веч да плача
за тежките на тоз народ беди!"
Ожесточен, пощада му не рачах:
"Да тегли - думах с яд, - нал тъй мъжди."

Народ такъв, за друго недостоен
освен за мъки, нужди и тегла,
неучен род, безсмислен раб, спящ воин,
що чака той за тези си дела?

За тоз живот, във прозебанье жалко
така мърцина влачен ден за ден -
теглото му бе изкупленье малко;
и не намери отзив то у мен...

Но, майко, чух как богу дух си дала
преследвана, и то за моя грях,
размислих как невинно си страдала
за туй, нали, че твой син ази бях?...

И поменах горката си невеста,
що прави с мойте клети две деца
без теб, без мен, неволница злочеста,
как тегли от безжалостни сърца!

И в твойта смърт, и нейното страданье
познах теглото аз, на тоз народ
развредиха се мойте вехти рани
за неговът и наш злочест живот!

Проклех и вси достойни за проклетства
и срам, и свяст притъпкали във прах,
виновници за всички тези бедства,
а заедно и себе си със тях...

И вслушах се... И близо, и далеко
все пак тоз глас: "Ах, помощ иде ли?"
Въздъхнах аз и толкоз само рекох:
"О, спи ли бог? О, бог не види ли?"
.Белла
Цитат(Cury @ 02/07/2017, 20:36) <{POST_SNAPBACK}>
Впрочем, има села с незаселени къщи, да сложат там циганите, да им дадат земя и мотики и да си изкарват хляба, какво ще кажеш?

Може да, ето виж колко добре са се справили : http://www.bgnow.eu/news.php?cat=2&cp=7&newsid=79356 770d4fd976.gif
Радио Ереван
Цитат(biggeorge @ 28/06/2017, 23:35) <{POST_SNAPBACK}>
Не съм доволен от начина на отразяване на събитията в Асеновград. dry.gif
Имам предвид тази новина:
Нападнаха с камъни и колове детски отбор по гребане
Първо, информацията се появи с 2 дни закъснение.
Второ, написаното в линка не отразява случилото се в действителност.
Очевидно е, че липсват факти за това какво е станало между децата край язовир "40-те извора".
Между изреченията в линка по-горе:
"По думите ѝ ромите дори заплашили момичетата, че искат да ги убият и удавят."
и
"Разпрата се пренесла пред болницата, където дошли и десетки роми от асеновградската махала „Лозница“."
има информация, която липсва. angry.gif
Ясно е, че двете групи - трениращите деца и ромчетата са се сбили край язовира.
За да има пострадали и от двете страни единственото логично обяснение е сблъсък между тях.
А за да са пострадали и двете групи в този конфликт, значи и едните, и другите са еднакво виновни за създалата се ситуация.
Ако само едната група деца беше пострадала щеше да е ясно кой е виновен - другата група деца.
Само че не се е случило това. 5fb3a466.gif
После конфликтът се е пренесъл между възрастните/родителите пред болницата и по улиците на Асеновград.
Обаче така отразена новината се създава впечатлението, че едва ли не циганите са виновни за всичко.
По този начин се насажда омраза и се нагнетява етническо напрежение.
От една страна забавянето в отразяването на събитията с 48 часа показва, че има цензура от страна на институциите (най-вече МВР). ph34r.gif
От друга страна неточното отразяване показва, че някой (не е ясно кой, не твърдя, че са медиите) иска да насади омраза сред хората.
Това е практическото приложение на римският принцип: "Разделяй и владей".
За съжаление медиите не отразяват обективно случващото се и стават част от пропагандата и промиването на мозъци.
Накрая остават неизяснени няколко въпроса:
Защо в България проблемите се "замитат" под килима, вместо да се решават?
Защо ромите 27 години бяха оставени без образование и без работа и целенасочено бяха маргинализирани? huh.gif
Защо подобни случки като тази в Асеновград се използват за насаждане на омраза и насаждане на етническо напрежение?
Кой има ползва от това?
Защо откакто ГЕРБ и Патриотичния фронт дойдоха на власт МВР крият информация от обществото и медиите?
И какво свършиха управляващите за 2 месеца на власт?

Отговори няма.
И тъй като в последно време задаването на въпроси се превърна в опасна работа отговори надали ще получим. closedeyes.gif

Всяко чудо за три дни.
Помниш ли какво стана Катуница?
Личинка
Цитат(.Белла @ 02/07/2017, 21:58) <{POST_SNAPBACK}>
Може да, ето виж колко добре са се справили : http://www.bgnow.eu/news.php?cat=2&cp=7&newsid=79356 770d4fd976.gif

Ха ха ... Общината им отпуснала 70х. лв., а те изкарали продукция за 15х. лв., че и чак за пример го дават.
Онуфри
Цитат(tumna_indiq @ 02/07/2017, 21:19) <{POST_SNAPBACK}>
а Славейков като политик и председател на НС е можел да направи много неща
вместо да пише, че народа е мърша smile.gif

Аха, сега разбрахме, че имаш нещо напротиФ Славейков!

animatedwink.gif
.Белла
Цитат(Личинка @ 02/07/2017, 22:09) <{POST_SNAPBACK}>
Ха ха ... Общината им отпуснала 70х. лв., а те изкарали продукция за 15х. лв., че и чак за пример го дават.

Никъде не пише за колко лева продукция са изкарали.
Жалко е, че много хора вместо да видят доброто, все се мъчат да съзрат нещо лошо, дори и там, където го няма. prashchai grigorii.gif
Norman
Цитат(.Белла @ 01/07/2017, 21:02) <{POST_SNAPBACK}>
...не е вярно, т.е. има и много цигани, които работят. animatedwink.gif

Е, ТАКА не става!! Колко е това "много"?!? 100? 1000? 50000? 500000???

Защото една лястовица не прави пролет, а един работещ на 100 цигани не ги прави "работлив етнос".

От личен опит споделих, че няколкостотин (повтарям НЯКОЛКОСТОТИН!!!) безработни цигани от общо седем села в провадийско ОТКАЗВАХА (и още отказват) да се хващат на сезонна, неквалифицирана, прилично платена работа.

Според мен, ако тези няколкостотин цигани са неработещото изключение, то, за да обявиш циганите за "работливи", трябва да има други, поне десетина ХИЛЯДИ, които да се трудят както трябва.

...и не - циганите НЕ взимат по 2000 лева от социални помощи. Те взимат ВСИЧКИ помощи, до които могат да се докопат, без да си мръднат пръста. Могат да карат и с по 200-300 лева, могат да мрънкат и за 50 стотинки, но, поне тези няколкостотин, с които аз си имах работа, бяха абсолютно против да излизат на полето при гарантирани заплати, осигуровки, транспорт и храна.
Norman
Цитат(.Белла @ 02/07/2017, 21:58) <{POST_SNAPBACK}>
Може да, ето виж колко добре са се справили :

Добре?!? Ти, в ред ли си?!? Това не е земеделие, това е КАТАСТРОФА!!!

Проста аритметика и поне минимална представа от земеделие:
- дадени са за ползване 40 (четиридесет!) декара земя.
- от нея са получени 15 тона домати и 22 тона картофи
- нормата за добив на картофи от декар е 3-4 тона за среднодобивните сортове
- нормата за добив на домати от декар е 7-8 тона, пак за среднодобивните сортове
- т.е., има две възможни обяснения:
а) били гледани само 2-3 декара домати и 7-8 декара картофи, което прави усвояване на максимум 10-11 декара от общо 40
б) ако земята е била разпределена приблизително поравно между двете култури, то добивът от картофите е бил не повече от 1100 кг/д, а този от доматите - 750 кг/д

- Изкупната цена на картофите в момента е 450 лв/т. Т.е. от тях са изкарани 20*450 = 9000 лева
- Изкупната цена на доматите в момента е 860 лева на тон. т.е., от тях са изкарани 15 * 860 = 12900 лева

Обобщен резИлтат:
- дадени - 70000 лева суха държавна пара, от моя и твоя джеб
- получени - 21900 лева

Ако земята се гледаше КАКТО ТРЯБВА, то разпределението трябваше да бъде - 15 декара за домати и 25 декара за картофи, от които да се получат съответно, минимум:
- домати - 15 декара * 7 тона/д * 860 лв/т = 90300 лева
- картофи - 25 декара * 3 тона/д * 450 лв/т = 33750 лева

..., или общо малко над 120000 лева

Сама си хвани калкулатора, сметни колко е разликата (на червено) и си направи изводи за "трудолюбието" на циганите, при положение, че ефективността на труда им е 5.5 ПЪТИ по-малка от най-ниската очаквана и на практика са загробили едни 50000 лева, вместо да изкарат печалба от също толкова. angry.gif

Както казваше старшината ми в казармата - "Остави! Имаш желание!"
Личинка
Цитат(.Белла @ 03/07/2017, 08:22) <{POST_SNAPBACK}>
Никъде не пише за колко лева продукция са изкарали.
Жалко е, че много хора вместо да видят доброто, все се мъчат да съзрат нещо лошо, дори и там, където го няма. prashchai grigorii.gif

Всеки може да си го сметне, а гледам, че и Норман ти го е изчислил.
Питето
Отказват, щото ако се наемат при теб сезонно, след сезона няма да си получават помощите или ще са орязани. Някак си е под достойнството съседа да лежи цяла година и да взема пълните 300лв, а ти хем да се потиш два месеца посред лято при чорбаджията, хем после да ти орежат помощите.
Питето
И кой е простия в ситуацията? Ромите дето гласуват под строй срещу келепир, или 45% от българите, дето не си дават труда да отидат до урната и да прецакат политиците, дето им вземат данъците и ги дават на ромите като помощи? Ми който играе печели, а публиката му плаща масрафа... animatedwink.gif
Бай Иван
Простите са тези които мърсят въздуха в НС.Впрочем и те като циганите,прибират парите и си траят.А,със съществуващата изборна система,българина е поставен в положение да избира от няколко партии,така както се избира м/у бесилка на сухо,бесилка с насапунено въже или изгаряне на клада.
biggeorge
За съжаление протестиращите в Асеновград са глутница. rolleyes.gif
Те нямат искания, освен едно - да безчинстват, да палят, да рушат, да убиват в името на измислена кауза.
"България над всичко" и "България на българите" са техните лозунги.
Други по-популярни са: "Свобода или смърт", "Циганите на сапун, турците под ножа", "Да живее майка България" ...
Снощи на протеста в Асеновград беше Перата, там скоро ще се появи и Динко.
Там отиде Валери Симеонов - един от лидерите на терористичната, антибългарска организация Патриотичен фронт.
Някой от вас задава ли си въпроса защо Бойко Борисов още не се е появил в Асеновград?
Нали като политически пожарникар ходеше да гаси пожарите на недоволството из България?

Само че сега прояви политическа "далновидност" и се скри като мишка в дупка, вместо да поеме отговорност и да се опита да реши проблемите на народа.
За съжаление той не знае как се решава проблеми.
Той и хората му само знаят да създават проблеми, а решаването го оставят на някой друг - например, на служебното правителство.
За да могат после спокойно да обясняват колко некадърни са били служебните министри и как са крали и колко са корумпирани, за разлика от ГЕРБ.
Някой помни ли, че полицаите имаха намерение да протестират на 5 юли?
И какво стана?

Стана случката в Асеновград и протеста на МВР увисна като сопол на детско носле.
Съсипването на МВР започна при Цветанов и продължи при Бъчварова.
Фалирането на държавата започна при идването на ГЕРБ на власт през 2009 г. и прехвърлянето на всички държавни пари в една и съща банка - КТБ.
Тогава тръгна на зле и образователната, и здравната система.
Между 2005 г. и 2015 г. течеше "Десетилетието на ромското включване".
Вместо включване имаше изключване на циганите от обществото като ги оставиха без образование и работа.
Тези цигани, които имаха пари избягаха в чужбина, а тези, които нямаха пари останаха да мизерстват тук.
Откакто ГЕРБ са на власт България става все по-зле и по-зле.
И само привърженик на ГЕРБ и слепец не могат да го видят и то по обективни причини.
А откакто Патриотичния фронт са на власт националистите станаха много смели и започнах да бият наред кой когото видят.
Това, което става в Асеновград скоро ще се случи и във вашия град и никой не може да го спре! dry.gif
biggeorge
Помня. rolleyes.gif
Обаче Цар Киро не е обеднял изобщо. dry.gif
А хората от Катуница си живеят по същия начин както и преди. closedeyes.gif
biggeorge
Не си прав. dry.gif
Пропорционалната система има и мажоритарна добавка, от която никой не се възползва вече 27 години - независимите кандидати за народни представители.
При положение, че народа не може да се самоорганизира за дори и един независим кандидат за народен представител, как ще успеят да се справят с 240 "независими" кандидати за народни представители избрани по мажоритарна система с абсолютно мнозинство в два тура?
И доколко независими ще бъдат тези кандидати при положение, че ще бъдат издигнати от партиите?
huh.gif
biggeorge
Национализмът е най-ловкия инструмент за манипулиране на народите. dry.gif
Използва се за промиване на мозъците.
Много народи са изгубили здравия си разум, след като са се отдали на национализма.
Най-често национализма се използва в диктатурите, в каквато се превръща и България откакто на власт са ГЕРБ и Патриотичния фронт.
Примери за болен, всенароден национализъм:
В Аржентина по време на военната диктатура благодарение на национализма и войната за Фолклендските острови на страната на военните застават дори и техните политически опоненти.
В Югославия по време на разпада през 90-те.
В Арменско-Азербайджанския конфликт по време на войната за Нагорни Карабах.
В Приднестровския конфликт в Молдова.
В Нацистка Германия преди и по време на Втората световна война.
В Северна Корея от Корейската война до днес.
В Кипър преди, по време и след разделянето на острова на Република Кипър и Севернокипърската турска република.
Има и още, но няма смисъл да пиша повече ... huh.gif
Alexfield
Аз пък виждам организиран сценарий за предсрочни избори:
1. Цигани и националисти избухнаха в Асеновград - расте етническо напрежение.
2. Волен Сидеров беше активизиран отново от Кремъл - отново лае как трябва да преразгледаме членството си в НАТО и ЕС и да се ориентираме към Евразийския съюз, който изобщо няма структура и не функционира.
3. Ген. Радев заформи скандал със самолетчета, че там му е стихията Грипен (не е на въоръжение в НАТО) срещу F-16 (на въоръжение в НАТО). Отгоре на всичкото покани Путин за 3-ти март, когато ще прецедателстваме ЕС.
Изобщо накъдето и да погледна, виждам как ни организират предсрочни избори.

П.П. Дали ЦИК са готови вече с електронното гласуване, което трябваше да е задължително за миналите избори? Съмнявам се.
Cury
То към всеки протест се лепват разни в последствие. Виж какви хора са били първия ден.
wal
Цитат
В Северна Корея от Корейската война до днес.

Я пак помисли за Северна Корея?!Какъв национализъм може да има в такава държава?!?!
.Белла
Цитат(tumna_indiq @ 02/07/2017, 21:19) <{POST_SNAPBACK}>

А може би това: https://trafficnews.bg/temite-na-traffic-news/news/79325/
малко от малко ще удовлетвори жаждата ви за мъст и няма да искате да правите циганите на сапун!? rolleyes.gif
Някой упорито се опитва да подпали етнически конфликти, дано Господ да му попречи. Това засега е само заигравка, но представяш ли си какво може да стане, ако запретнат сериозно ръкави да насъскат българи срещу цигани и обратно!?
Кому е изгодно това, на кои политически сили - вътрешни и външни за България?
Cury
Днес бях чел, че този сигнал стигнал и до полицията, и те разследвали нещата - иззели записи от охранителни камери в този район през същото време и на записите ...нямало нищо. Всичко било спокойно. Та поредната фалшива новина, а?
.Белла
Цитат(Cury @ 03/07/2017, 22:47) <{POST_SNAPBACK}>
Днес бях чел, че този сигнал стигнал и до полицията, и те разследвали нещата - иззели записи от охранителни камери в този район през същото време и на записите ...нямало нищо. Всичко било спокойно. Та поредната фалшива новина, а?

Не знам, честно казано изобщо не ми харесва начинът, по който мислят много съвременни българи - да пребием, да убием,
да изгорим в газови камери ХОРА. Отвратително е! Изглежда човечността е лукс, който не всеки може да си позволи. prashchai grigorii.gif
Бай Ганьо
А не си ли задаваш въпроса дали няма такива
на които и убиването им е малко!
Аз имам един списък, който е доста дълъг. laugh.gif
tumna_indiq
Цитат(biggeorge @ 03/07/2017, 21:30) <{POST_SNAPBACK}>
Използва се за промиване на мозъците.
Най-често национализма се използва в диктатурите, в каквато се превръща и България откакто на власт са ГЕРБ и Патриотичния фронт.
Има и още, но няма смисъл да пиша повече ... huh.gif

Наистина си с промит мозък от червената диктатура ,все едно говори някой от ония
които си искат социализЪма от Бузлуджа laughing.gif
Alexfield
Нищо общо нямат изброените военни конфликти по националистически подбуди със "социализма на Бузлуджа".
Горския
"в каквато се превръща и България откакто на власт са ГЕРБ и Патриотичния фронт."

Бе, мен от известно време ме мъчи един въпрос :

ГЕРБ го, избирате вече за трети или може би за четвърти път. Сега се появи и някакъв патриотичен фронт, и някакъв май отечествен фронт ?

Абе кой ги избира, защо ги избира. Кое правителство до сега (след 1989) ви е харесало - псувате срещу всички - няма ли поне едно правителство, което да ви уйдисва поне малко?

Ако не, ами стегнете се, изберете си нещо което малко от малко да ви удевлетворява!
Persian
Цитат(biggeorge @ 28/06/2017, 23:35) <{POST_SNAPBACK}>
Първо, информацията се появи с 2 дни закъснение.
Второ, написаното в линка не отразява случилото се в действителност.
Очевидно е, че липсват факти за това какво е станало между децата край язовир "40-те извора".

Здрасти
Новината от теб я научавам и не си правя труда да чета как са я изкоментирали, защото се публикува това, което се нареди, а не това, което е в действителност.

Напомня ми за една история, когато бях на 20г.
Тогава наборите 1972, 1973, 1974 бяха осми, седми и шести клас.
До даскалото има площадка в която всеки ден се събирахме и ритахме.
Един ден търчат момчетата от даскалото с даскала и даскала ни вика - Разкарайте се. Тук ние ще играем.
Тогава побесняхме и стана скандала.
Викам му - Имаш си даскало. Играйте си там.Тази площадка не е към даскалото.
Била към даскалото и така решили.
Още повече побесняхме: Кви сте вие за да решавате.

Как и да е. Избегнахме боя, защото се познавахме.
Били сме с тия даскали, а с тия момчета всеки ден ритахме.
Оставихме ги този ден, но от другия ги чакахме smile.gif
Идва единят клас, ние срещу тях. Идва другият и т.н. Играехме си идеално.
Само с 73ти набор не играехме. Много мухлив набор. Женчовци.

Та за този случай смятам, че тия са отишли да тренират там, където местните се гмуркат и вместо треньорите да обяснят с две думи така, че да бъдат разбрани, те са се озъбили все едно е тяхна собственост и най-вероятно са ударили някой, след като са се събрали от маалата и дъртите са се сбили.
Няма как да е иначе.
Cury
Все едно по соц време да кажат "Бе все мърморите, че са ви скапани стоките. Ми изберете си хубави бе, идете в магазина и си купете каквото искате за да не мърморите". Да ама не, помниш какво имаше в магазина по соц време нали? Има един или два модела телевизори, един модел пералня... Вземаш каквото има. Ми и с политиците е така - реален избор на качествени такива няма. Едната причина е, че народът е ляв и истинска непопулистка дясна партия няма шанс. Другата причина е дълбоко вкоренената корупция на всички нива, наследена от бившите БКП и ченгета. И третата причина е, че в политиката келепир няма, ако не крадеш или не искаш да използваш лостовете на властта за своя изгода. Най-много следващите да те помъкнат по съдилища. Е защо тогава честен човек да се кандидатира?

И ГЕРБ сега беше избран като опит да се спасим от тотален погром, защото алтернативата беше БСП. Друга алтернатива нямаше. Десните се оказаха пълни дечковци и лигльовци.
Alexfield
Горски, идваш си в България и се напиваш няколко пъти с местните: Един път отиваш на чалготека или някакво друго нощно заведение. Друг път отиваш на селска кръчма в някой забутан край на Kleta Maika Bylgariq. Така като опознаеш местните и как мислят за живота и събитията около него ще разбереш, че мнозинството в България си иска точно тези политици. Синтезирано: "Кой ше ни даде пари-и-и?!?", ама да не ни кара да ги избачкаме, а просто да ни ги даде.

"Търся си заплатодател, моля работодатели да не ме търсят."
Питето
Не го усещаш правилно. Бай Иван иска да се промени изборната система така, че от калпав "материал", като пресееш с едни избори и да изкараш "диаманти" дето да го управляват. Обикновено обаче, трябва да пресееш десетки тонове каменяк (и то на много етапи, а не на веднъж) за да изкараш "диамант" и то ако въобще има "диамант в мината" (което не е гарантирано, особено в малка и бедна "мина" като нашата). Далеч по-лесно и дълготрайно би било да се променят базови правила и се свържат социални задължения със социални права, а не просто да се получават едни благинки от обществото само щото присъстваш в територията му. Така, дори да няма "диаманти в купчината", то със сигурност ще изкараш всеки ценен (а ако няма ценни, най-твърдите дето да вършат работа) "камък или метал", а и в купчината дето се пресява ще има съвсем малко калпав "материал" щото нали нема файда да стои в тази купчина дето не му подарява папо срещу нищо... Поне в природата така стават нещата — променят се някои параметри на средата и "материала" се самоотсява до оптималната пропорция щото в природата нещата стоят "или-или" и няма как да си караш по старо му щото гласуваш правилно и под строй.
Ей тук ни е проблема, че се опитваме да правим нещата по стария начин (ред чрез бой), а очакваме да получим различен резултат. Никога боя не е давал дълготраен ефект, но винаги е струвал скъпо (да поддържаш биячи е скъпо занимание, особено ако са повечко), а накрая основната промяна е идвала през стомаха — я промяна в технологиите за добив на храна, я промяна в инструментите, я някаква промяна в упражняването на властта в обществото. За справка, може да се погледне в историята. Там се вижда, че всички държави-армии са имали временни постижения, а съседите с държави-икономики пазени с армии са ги надживявали. Спарта, армията с държава дето поддържала реда брутално (онова с илотите), Монголската империя дето е била най-голямата бързо завоювана територия от обединена армия, все са го докарвали до prashchai grigorii.gif Та така ще е и с курсовете за самоотбрана дето ги обмисляш в другата тема — винаги ще има по-голям побойник, щото естествения подбор... Абе това е играно в средните векове, когато са изтръгвали признания с бой. Накрая, оцелявали най-коравите престъпници (щото само те издържали на боя без да си признаят и отървавали кожата) и по пътищата станало по-опасно от преди, щото нали останали само най-коравите... които знаели че ще издържат на разпитите и си позволявали по-кофти крайности.
Това е леката версия на нашия форум. За да видите пълната версия, моля натиснете тук.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.