Те много хора се оправят благодарение на вярата си. Лошото обаче е, че и много хора се развалят благодарение на вярата си.
Да, бисери, не може, да не ги забележи човек.
Цитати от Трансалп за размисъл, противоречиви ... противоречия...
Как живееш с толкова противоречия в себе си?
"Те
много хора се оправят благодарение на вярата си. Лошото обаче е, че и
много хора се развалят благодарение на вярата си.
Дълбоко религиозен не е гаранция за истина и правилна вяра. Въпросът е, че има такава. Не е толкова лесно обаче
да се определи кой е в истината.
Самоубийците, ако вярваха в нещата, които аз вярвам, щяха да знаят, че това е възможно най-лошото, което могат да направят.
Щом са стигнали дотам, нищо от мен не биха повярвали."
Добре, че Христос не си е казал така и не е мислел така, щото ...
А и много невярващи хора, на са си казали така, когато са помагали на самоубийци и спасили животи.
Даже служители на полицейските служби, невярващи имат ДЕЛА. Спасили са такива хора.
Добре, че когато бяхме на 20 и една доста жива, енергична, будна душа реши да се самоубива я спасиха. Не бяха вярващи. Не си казваха, няма да ми повярва...
Как ще коментираш тези случаи от живота, Трансалп?Или ще оставиш без коментар?
И какво излиза, че невярващите са по-спасители от вярващите?
Живота-Христос това показва. Ако имаш други примери дай. Но моите примери от живота показват точно обратното на това, което говориш.
Ще се въздържа, да коментирам останалото, което така прави впечатление от думите ти, че да ми отговориш на въпроса.
Цитат Трансалп:
Кое ще сметнеш за истина не е нещо, което може да се набие и покаже отвън. То е твоят избор. Въпросът е, че има истина и е добре да се научим да я разпознаваме, а ако не я разпознаваме и се заблуждаваме понякога, да не плащаме с душата си.
Всъщност защо искаш от мен невъзможни неща? Мислиш ли, че има и едно нещо по което всички хора да са на едно мнение?
Искаш да кажеш, че истината е субективна и различна за всеки ли?
Тя не се вижда от Живота-Христос-Истина-Път?
Така ли казваш?
Всеки си я вижда според себе си само. В Живота-Христос-Истина, истината не се вижда?
Тоест ...
Нищо не разбрах, такива противоречия ... и ясно е до какво водят противоречията ...
Или си ги изяснявай или не мога да те мисля.
Ако Бог може да ти помогне, да ти помага ...
Ти спасен ли си?