Помощ - Търсене - Потребители - Събития
Пълна версия: Смисълът на живота
Форум АБВ > Общи > Обща дискусия
Страници: 1, 2, 3, 4
Dani
Цитат(Shade @ 20/09/2020, 18:47) <{POST_SNAPBACK}>
баба ми преимуществено получаваше "Божия подкрепа" с директна вяра в науката без да безпокои Бога.

Радвам се за баба ти, но на Бог нищо няма да Му стане, ако бъде обезпокоен. Той обича да помага и не се притеснява, че някой би могъл да наруши драгоценното Му спокойствие, тъй че споко, не бери грижа за Бог, Той е голям и ще се оправи и без ти да се грижиш за Него. animatedwink.gif

Цитат
Ако Бог, Вселенската необходимост или каквото има там (ако го има), намери за целесъобразно да ти даде решение, ще го направи без да чака нарцистично да го поласкаеш с молитви.

Ами да, Той дава решения, но понеже е добър и човеколюбив, не отказва да отговаря на молитви. heart.gif

Цитат
Демек, ако ти се даде решение без да си се помолил за него на колене, това нарушава свободната ти воля.

Никъде не съм твърдяла подобно нещо.

Цитат
Така че ако чуя, че имаш проблем и ти предложа решение, няма да наруша свободната ти воля.

Няма разбира се.
Dani
Цитат(Shade @ 20/09/2020, 19:19) <{POST_SNAPBACK}>
но това явно е недостъчно за преодоляване примитивизма на буквалните тълкования.

Съжалявам, че ще те разочаровам, но законите винаги се тълкуват буквално, няма как да тълкуваш метафорично "Закона за защита на животните" и повярвай ми в това няма никакъв примитивизъм. Разбирам, че си пУетична натура, но там ясно е казано, че гръбначни животни не могат да бъдат принасяни в жертва и това трябва да се разбира напълно буквално, какво не ти е ясно тука!? neprichom.gif
Shade
Цитат(Dani @ 20/09/2020, 09:22) <{POST_SNAPBACK}>
Радвам се за баба ти, но на Бог нищо няма да Му стане, ако бъде обезпокоен. Той обича да помага и не се притеснява, че някой би могъл да наруши драгоценното Му спокойствие, тъй че споко, не бери грижа за Бог, Той е голям и ще се оправи и без ти да се грижиш за Него. animatedwink.gif

Ами да, Той дава решения, но понеже е добър и човеколюбив, не отказва да отговаря на молитви. heart.gif

Никъде не съм твърдяла подобно нещо.

Няма разбира се.

А, значи Бог не отказва да дава решения, понеже е добър и човеколюбив. Но го прави САМО в отговор на молитви.
Тук някой друг адепт би уточнил "САМО в отговор на молитвите на онези, които са Го ПОЗНАЛИ".
Надникне ли се в кошарата, със сигурност може да се извадят още един кош канони от същата категория.

Всички попове слагаш в джоба си! Ако Бог има нужда от добър PR или адвокат, който да го представя, идеална си за целта. Остава само да му се помолиш и си назначена. good.gif
Shade
Цитат(Dani @ 20/09/2020, 09:25) <{POST_SNAPBACK}>
Съжалявам, че ще те разочаровам, но законите винаги се тълкуват буквално, няма как да тълкуваш метафорично "Закона за защита на животните" и повярвай ми в това няма никакъв примитивизъм. Разбирам, че си пУетична натура, но в правото художествените наклонности нямат значение. whistling.gif

Не съжалявай, никак не ме разочароваш. Тесногръдието ти е очаквано и в реда на нещата.
Щеше да ме изненадаш, ако вместо да цитираш Закона за защита на животните, беше цитирала Битие. По-конкретно намерението на Авраам да принесе сина си в жертва на Бога, за да докаже вярата си. И съответното Спасение, по-стойностно от някакъв си закон, предназначен за незапознатото със силата на вярата простолюдие. smile.gif
.
lati1960
Цитат(Shade @ 19/09/2020, 20:13) <{POST_SNAPBACK}>
Какво има да разбираш? Очакваш и аз да пусна километрична монография за пандемията, глобалното затопляне и т.н.? Върни се нагоре и прочети отново. Ставаше дума, че сбъдналите се предсказания на Настрадамус са описани в голям брой реални исторически източници. При пълно отствие на асоциация с някакви отвлечени пророчества, както се опитваш да натъкмиш.
Съответно ти предложих вместо разточен трактат кратко да посочиш един-единствен реален случай, където важен житейски проблем е разрешен успешно с молитви до Бога след "познаването" Му. Описан не само в Читанката, която умозрително е обявена от някои за носител на единствената достоверна фактология.

Така.
Понеже ме хвана за болното място, а по тези въпроси имам цяла библиотека, че и отгоре, веднага хващам първата ми попаднала книга с тълкувания по писаното от Нострадамус... И, четивото е пред мен. /Има и по-нови, но ще представя сериозна версия, от 1999 г./ Заглавието е "Видения от бъдещето", авторът Ж. Х. Бренан, издателството е "Световит", София, преводач е Лидия Цекова-Маринова. Интересно е мотото на книгата, от самия Нострадамус, ще го цитирам буквално:
"Нека онези, които прочетат, размсилят мъдро, а невежия, обикновен и прост народ - далече дръжте. Настрана всички глупци астролози и варвари!" И, си идваме на въпроса, в предисловието на изданието, пак цитирам дословно: "Въпреки ерудицията, психологическата прозорливост и решените анаграми и загадки, остава една огромна трудност в интерпретацията на Нострадамус. Всеки тълкувател, включително и аз, подхожда към стиховете/четиристишията му СУБЕКТИВНО. Това е особено очевидно, когато обсъждаме предсказанията на Нострадамус за Апокалипсиса. В наше време е станало почти ортодоксална доктрина сред тълкувателиту му, че пророкът е прадвиждал ядрен Армагедон, който ще унищожи човешката раса към или малко след 2000-та година. С известно облекчение мога да съобщя съвсем категорично, че той не го е видял така. Въпреки това много от неговите пророчества за днешните времена са доста тревожни." Край на цитатите.
Коя е ключовата дума в горното? Подчертал съм я не случайно, и тя е СУБЕКТИВНО. Няма нищо категорично по тълкуванията на писаното и завещано от Нострадамус. Това се опитвам да ти обясня. Всеки, който се наеме да го тълкува, се сблъсква с тази субективност на горния автор, когото цитирах. Същото впрочем важи и за Библията. Няма универсален подход към писаното в нея, колкото и да те убеждават някои в противното. Това четиво е толкова древно, дълбоко, символично на места, кодирано на други, тайно като послание на трето, и буквално ясно и прямо на моменти, че човешкият ум се нуждае от години да осмисли поне част от посланията в него. Иначе по молбата ти да прадставя сбъднати молитви мога да пиша много. Но ще се въздържа, щото тук няма как да докажа нищо от същото. Затова ще представя само едно глобално и общоизвестно световно събитие, което е плод на вековна молитва на цял един народ, сбъднала се преди около 70 години - това е възстановяването на държавата Израел точно на Мястото, на което е била създадена от самия Господ преди хиляди години, по обещание възродена отново днес, отделно вече как и защо, в контекста не само на пророчествата от Нострадамус. Бъди здрав!
trаnsalp
Цитат(Shade @ 20/09/2020, 19:09) <{POST_SNAPBACK}>
Проследих! Съответно пак изби на благовестяване. Дотук си. Въртиш се в кръг като "муха без глава" (народна поговорка). smile.gif
С други думи няма нито един без заблуди, ОСВЕН ТЕБ, "позналия" Бога и съответно обладан от величествена филантропия. И това, разбира се, не е мания.
Смешките с пробутването на "Спасител" очевидно не хващат дикиш сред мислещите. Помоли Познайника ти (Онзи, дето уж си Го познал, де) да ти отвори и очите, и разума, и най-вече да ти предложи работещо решение. Заложи на 24 часа на колене с пост и молитва и принеси някое улично куче в жертва (да не тръгваме от метода на Авраам), та белким умилостивиш Милостивия да ти съдейства. notworthy.gif

Поеледно?! Послдно го овъртяхте пак на лично! Кат всеки път. Както ви е на сърце! Пък аз такива ги псувам понякога, затова, щом принципния р-р приключи, с тъпотии не ми се занимава. Много ти здраве.
Shade
Цитат(lati1960 @ 20/09/2020, 10:04) <{POST_SNAPBACK}>
Така.
Понеже ме хвана за болното място, а по тези въпроси имам цяла библиотека, че и отгоре, веднага хващам първата ми попаднала книга с тълкувания по писаното от Нострадамус... И, четивото е пред мен. /Има и по-нови, но ще представя сериозна версия, от 1999 г./ Заглавието е "Видения от бъдещето", авторът Ж. Х. Бренан, издателството е "Световит", София, преводач е Лидия Цекова-Маринова. Интересно е мотото на книгата, от самия Нострадамус, ще го цитирам буквално:
"Нека онези, които прочетат, размсилят мъдро, а невежия, обикновен и прост народ - далече дръжте. Настрана всички глупци астролози и варвари!" И, си идваме на въпроса, в предисловието на изданието, пак цитирам дословно: "Въпреки ерудицията, психологическата прозорливост и решените анаграми и загадки, остава една огромна трудност в интерпретацията на Нострадамус. Всеки тълкувател, включително и аз, подхожда към стиховете/четиристишията му СУБЕКТИВНО. Това е особено очевидно, когато обсъждаме предсказанията на Нострадамус за Апокалипсиса. В наше време е станало почти ортодоксална доктрина сред тълкувателиту му, че пророкът е прадвиждал ядрен Армагедон, който ще унищожи човешката раса към или малко след 2000-та година. С известно облекчение мога да съобщя съвсем категорично, че той не го е видял така. Въпреки това много от неговите пророчества за днешните времена са доста тревожни." Край на цитатите.
Коя е ключовата дума в горното? Подчертал съм я не случайно, и тя е СУБЕКТИВНО. Няма нищо категорично по тълкуванията на писаното и завещано от Нострадамус. Това се опитвам да ти обясня. Всеки, който се наеме да го тълкува, се сблъсква с тази субективност на горния автор, когото цитирах. Същото впрочем важи и за Библията. Няма универсален подход към писаното в нея, колкото и да те убеждават някои в противното. Това четиво е толкова древно, дълбоко, символично на места, кодирано на други, тайно като послание на трето, и буквално ясно и прямо на моменти, че човешкият ум се нуждае от години да осмисли поне част от посланията в него. Иначе по молбата ти да прадставя сбъднати молитви мога да пиша много. Но ще се въздържа, щото тук няма как да докажа нищо от същото. Затова ще представя само едно глобално и общоизвестно световно събитие, което е плод на вековна молитва на цял един народ, сбъднала се преди около 70 години - това е възстановяването на държавата Израел точно на Мястото, на което е била създадена от самия Господ преди хиляди години, по обещание възродена отново днес, отделно вече как и защо, в контекста не само на пророчествата от Нострадамус. Бъди здрав!

Оплиташ се като пиле в кълчища в собствената си бъркотия. Ставаше въпрос да посочиш кратко и ясно нещо реално, а не в опит за вода от девет кладенци да пействаш километрични цитати.
Главният ти агрумент за Нострадамус беше "пророчества, базирани писаното в Тора, Танаха и в целия ни познат днес Стар завет". Това като обективен или като субективен аргумент следва да бъде интерпретирано?
Понеже когато ти беше обърнато внимание за пророчества от текущата му реалност без никаква асоциация с Книги и Пророци, започна да се измъкваш по тирлици, след което се заигра със спекулации с понятия като "обективно" и "субективно". Класически наивен подход, на който се крепи "вярата".
Смешно е да твърдиш като за детска аудитория, че възстановяването на Израел е сбъднало се пророчество и няма шест-пет. Вече посочих описаното в Евангелието от Матей как Исус зорлем "сбъдва" прочеството за Спасителя, който влиза в Ерусалим на магаре. За целта специално организира кражба на магаре. Съответно къде е трудността да се организира и сбъдване на пррочеството за Израел?
Shade
Цитат(trаnsalp @ 20/09/2020, 11:33) <{POST_SNAPBACK}>
Поеледно?! Послдно го овъртяхте пак на лично! Кат всеки път. Както ви е на сърце! Пък аз такива ги псувам понякога, затова, щом принципния р-р приключи, с тъпотии не ми се занимава. Много ти здраве.

Кое да е последно? Не става ли дума за перманентно?
Хайде успокой истерията! Псувните не са аргументи, тъпотии са, както казваш. Ама голям праз, псувай си, като си се изчерпал откъм аргументи и ти олеква по каруцарски.
Друга тема е онова, дето ти е "на сърце", да опиташ да го преместиш "на разум".
Питето
"Единствения", а не "един от примерите" за използване на вярата/религията. Едно скъпо плацебо, при това действа правилно само тук-там и само на някои от лекуваните, но пък при останалите "лекувани" дава много повече кофти странични ефекти.
Shade
Цитат(trаnsalp @ 19/09/2020, 12:06) <{POST_SNAPBACK}>
Ааа няма такива работи! 453.gif Чакай, че съм си загубил розовите очила. Ама може би защото нямам нужда от розово за да съм спокоен.

И твоята не е лека. Нищо лично, но погледнато отстрани наистина си интересен. Ето, въобразил си си, че абсолютно всеки, който не е религиозен фанатик (кодова дума "познал Бога"), задължително е с психични отклония. И съответно ходи по психитари, беси се, хвърля се отвисоко, пие опиати, получава панически атаки и т.н.
Безсилието да докажеш тези преувеличения, защото на практика далеч не всички от необременените с религиозни догми са такива, те довежда до загуба на равновесие. Започваш да се тръшкаш, че си бил нападан лично (дали защото философията ти е свързана с егото ти или твоята личност е в центъра на света, е друга тема), да обявяваш виждания, различни от твоите, за тъпотии и да заяваш как псуваш несъгласните с теб. Медицинският термин за такова състояние е истерия.

Оттук логично възниква въпросът дали "познаването на Бога" и систематично следващите от това конфликти с реалността не водят до неминуема истерия. Е, може би не винаги толкова силна и подкрепена с псувни. В по-меки форми, но винаги съчетана с някаква неуравновесеност. Прави впечатление например обърканността на "близките до Бога" при противопоставянето на описаните в Библията жертвоприношения на животни със Закона за защита на животните. Как ли се съчетават съвременения Кодекс и Библията, произведение, надживяло вековете, с филантропичните залитания на религиозните...
trаnsalp
Цитат(Shade @ 21/09/2020, 16:36) <{POST_SNAPBACK}>
И твоята не е лека. Нищо лично, но погледнато отстрани наистина си интересен. Ето, въобразил си си, че абсолютно всеки, който не е религиозен фанатик (кодова дума "познал Бога"), задължително е с психични отклония. И съответно ходи по психитари, беси се, хвърля се отвисоко, пие опиати, получава панически атаки и т.н.
Безсилието да докажеш тези преувеличения, защото на практика далеч не всички от необременените с религиозни догми са такива, те довежда до загуба на равновесие. Започваш да се тръшкаш, че си бил нападан лично (дали защото философията ти е свързана с егото ти или твоята личност е в центъра на света, е друга тема), да обявяваш виждания, различни от твоите, за тъпотии и да заяваш как псуваш несъгласните с теб. Медицинският термин за такова състояние е истерия.

Оттук логично възниква въпросът дали "познаването на Бога" и систематично следващите от това конфликти с реалността не водят до неминуема истерия. Е, може би не винаги толкова силна и подкрепена с псувни. В по-меки форми, но винаги съчетана с някаква неуравновесеност. Прави впечатление например обърканността на "близките до Бога" при противопоставянето на описаните в Библията жертвоприношения на животни със Закона за защита на животните. Как ли се съчетават съвременения Кодекс и Библията, произведение, надживяло вековете, с филантропичните залитания на религиозните...

Положението е едно и също. Винаги и всякога се обръща на лично. Има връзка и с темата. Ето това лично нападение съсипва душата!! Само че е въпросът на нападнатия или на нападащия. На пръв поглед на нападнатия, обаче зависи от неговото състояние. Ако е познал Бог, то нещата свършват зле с нападащият. Ето тези работи не са ти ясни. А е добре да са ти ясни, понеже говоренето ти е такова. Но да те оставя теб и някои други участници. Да, мога да ви напсувам, да ви кажа, че сте идиоти, но въпросът е да разберете, че едни виждат нещата принципно и личното го правят по принуда, а други използват принципите само като инструмент, за лична съсипия и лично облагодетелстване. Такива хора изпускат смисъла на живота. Много често свършват зле още тук, нищо че са много напред според тях. В други случаи приличат на оня богаташ от Библията, който добил големи работи, успокоил се и си казал "Душо, имаш много блага натрупани за много години; успокой се, яж, пий, весели се. А Бог му рече: Глупецо! тая нощ ще ти изискат душата; а това което си приготвил, чие ще бъде? '
Тази лична съсипия е**** м***** на хората. А така са избрали, понеже сърцето им е такова. А и такова си остава, защото не се обърнаха и не видяха истината. И какво да си говорим за това или онова, щом се обръща на лични нападки. Аз не философствам с лично нападащите, не правя словестни акробатики. Или им казвам, че са идиоти, или се оттеглям. Приключи ли принципният р-р, остава тъпотията. Да обсъждаме ли мене? Колко, какво, дали се мисля за еди какъв си!? Тъпотия на тъпотиите.
Питето
Засега юнако, засега. Все още религиозните хора вадят "дълга клечка" щото няма как да се тури ясна граница в обществото между религиозен и нормален човек, и всеки да си живее изключително по неговия си начин. Ако можеше да се турят такива граници, много бързо хората щяха да се ориентирак кое върши работа и кое не. Засега със сравнението се справят само тези, дето поназнайват математика, икономика, статистика и история. Ма тренда е ясен де, науката постепенно надвива популационно-екстензивните методи на религиите.
viara
Цитат(trаnsalp @ 20/09/2020, 18:30) <{POST_SNAPBACK}>
Ще те попитам по друг начин. Познаваш човек, който след 5 години се хвърля от някъде, реже си вените, става зависим от хапчета, дрога и пр. И сега, той нормален ли е и изведнъж полудява или май си е бил ненормален, но изведнъж се проявява?
Имах един близък. Много хубав човек и много нормален. Само пушеше по 3 кутии цигари и много пиеше. На 20 год започна да изравнява границите, а на 27 приключи пиян в катастрфа. То е нормално? Ако видиш идиота убил Милен Цветков ще разбереш ли, че е ненормален на моменти?
На теория е по-правилно да се каже " има такива хора". На практика всеки е луд /заблуден/ на някъде. Най-голям брой "нормални" познавам, които са подлудили децата си. Или с други думи, най-ненормалното отношение виждам от родител към дете. А съм сигурен, че в това отношение, много хора виждат, когато е твърде късно.

Цитат Трансалп номер 65
Цитат
И какво да си говорим за това или онова, щом се обръща на лични нападки. Аз не философствам с лично нападащите, не правя словестни акробатики. Или им казвам, че са идиоти, или се оттеглям. Приключи ли принципният р-р, остава тъпотията. Да обсъждаме ли мене? Колко, какво, дали се мисля за еди какъв си!? Тъпотия на тъпотиите.

Колко хора смяташ ще се разпознаят от първия цитат като лично нападнати и засегнати и обидени?
Пък да не броим близките на тез дет починали, пък ги споменават с лошо ...
Щото казват за мъртвите или добро или нищо ...
...
Лични нападки ... Тъпотия на тъпотиите казваш ...

Или ти имаш право да нападаш лично, но теб никой няма право, да те напада?
Ами нали знаеш Вселенския принцип за сеитба и жътва?
Та не се чуди, когато си жънеш посятото.
lati1960
Цитат(Shade @ 20/09/2020, 21:41) <{POST_SNAPBACK}>
Оплиташ се като пиле в кълчища в собствената си бъркотия. Ставаше въпрос да посочиш кратко и ясно нещо реално, а не в опит за вода от девет кладенци да пействаш километрични цитати.
Главният ти агрумент за Нострадамус беше "пророчества, базирани писаното в Тора, Танаха и в целия ни познат днес Стар завет". Това като обективен или като субективен аргумент следва да бъде интерпретирано?
Понеже когато ти беше обърнато внимание за пророчества от текущата му реалност без никаква асоциация с Книги и Пророци, започна да се измъкваш по тирлици, след което се заигра със спекулации с понятия като "обективно" и "субективно". Класически наивен подход, на който се крепи "вярата".
Смешно е да твърдиш като за детска аудитория, че възстановяването на Израел е сбъднало се пророчество и няма шест-пет. Вече посочих описаното в Евангелието от Матей как Исус зорлем "сбъдва" прочеството за Спасителя, който влиза в Ерусалим на магаре. За целта специално организира кражба на магаре. Съответно къде е трудността да се организира и сбъдване на пррочеството за Израел?

blink.gif

Ми не знам колко лесно си представяш създаването или възстановяването на нова държава в днешния свят. И то в пъкъла на днешните конфликти, в Близкия Изток! За да стане това, конкретно за държавата Израел, бяха водени две световни войнѝ, отделно какви ли не манипулации и конспирации в световните правителства в развития свят. Специално в САЩ, Британия, Франция и Русия, тогава СССР. Ако мислиш, че е проста тая работа, няма да споря. Що касае пророчествата на Нострадамус, дадох ти сериозен източник, не е темата да анализираме конкретните му предсказания и връзката им с библията. Обясних ти не случайно няколко основни неща за него: 1. Той е бил ортодоксален евреин талмудист. 2. Бил е също езотерик и евреин кабалист. 3. Свекър му също е бил член на мистичната еврейска школа по онова време, предоставил му е своята лична колекция от трудове в този смисъл, за съжаление днес изгубени за науката и съвременното познание. /Поне официално./ Първо ето ти една спекулация за 2020 г.:
https://dariknews.bg/novini/liubopitno/kakv...s-video-2205134
Ето ти и художествената версия на горното, пак напълно субективна разбира се:
https://filmisub.com/filmi/18389-nostradamu...-2012-2009.html
И накрая ето личен поздрав от мен към теб, дано ти хареса, надявам се:

Бъди здрав! И, вярвай! Само тогава ще разбереш. Вярвай!
Shade
Цитат(trаnsalp @ 21/09/2020, 08:36) <{POST_SNAPBACK}>
Тази лична съсипия е**** м***** на хората. А така са избрали, понеже сърцето им е такова. А и такова си остава, защото не се обърнаха и не видяха истината. И какво да си говорим за това или онова, щом се обръща на лични нападки.

Защо говориш глупости? Кой те напада лично и изобщо кой тук го интересува личността ти? Питал ли те е някой дали си висок или нисък, тънък или дебел, заекваш ли, куцаш ли, с какво образование си, какво работиш и други такива личностни характеристики?
Обсъжда се единствено същността на кредото ти и по-конкретно това: "Kойто не е "познал Бога", задължително е с психични отклонeния”. И заключенията ти в този дух: "А така са избрали, понеже сърцето им е такова. А и такова си остава, защото не се обърнаха и не видяха истината". За разум нищо не споменаваш, на сърце си зациклил. Биеш юмрук по масата, че истината е само една и това е именно твоята лична истина. Категорично отричаш съществуването на друга истина, a хората обитават същия свят и не го виждат да изглежда така, както ти изглежда на теб.
Ами ако и някой друг притежава твоята деликатна психика, като нищо ще те обвини пропорционално в лични нападки. Особено след като си нахвърлял и тези грозни псувни.
Наистина ли не забелязваш, че не само отхвърляш, но и едва ли не забраняваш мнения, различни от твоето, обявявайки ги за лични нападки. Невъзможно е да се дискутира с теб, когато натрапваш такъв ревностен фанатизъм.
trаnsalp
Цитат(viara @ 21/09/2020, 19:50) <{POST_SNAPBACK}>
Цитат Трансалп номер 65

Колко хора смяташ ще се разпознаят от първия цитат като лично нападнати и засегнати и обидени?
Пък да не броим близките на тез дет починали, пък ги споменават с лошо ...
Щото казват за мъртвите или добро или нищо ...
...
Лични нападки ... Тъпотия на тъпотиите казваш ...

Или ти имаш право да нападаш лично, но теб никой няма право, да те напада?
Ами нали знаеш Вселенския принцип за сеитба и жътва?
Та не се чуди, когато си жънеш посятото.

Когато давам примери с хора, то лично нападам? Кой? Умрелите? Или тези от примерите? Давам пример с наркоман, който умря и това е лично нападение?
Сигурно е съд? Само където няма осъдени. Това за съда е една повсеместна матра, която папагалски се повтаря и не може да се вразуми, че да отсъдиш за посъпка и да възмездиш конкретен човек за посъпка, са различни неща. Едното е преценка, гледна точка, другото е възмездие /съд/.
trаnsalp
Цитат(Shade @ 21/09/2020, 20:26) <{POST_SNAPBACK}>
Защо говориш глупости? Кой те напада лично и изобщо кой тук го интересува личността ти? Питал ли те е някой дали си висок или нисък, тънък или дебел, заекваш ли, куцаш ли, с какво образование си, какво работиш и други такива личностни характеристики?
Обсъжда се единствено същността на кредото ти и по-конкретно това: "Kойто не е "познал Бога", задължително е с психични отклонeния”. И заключенията ти в този дух: "А така са избрали, понеже сърцето им е такова. А и такова си остава, защото не се обърнаха и не видяха истината". За разум нищо не споменаваш, на сърце си зациклил. Биеш юмрук по масата, че истината е само една и това е именно твоята лична истина. Категорично отричаш съществуването на друга истина, a хората обитават същия свят и не го виждат да изглежда така, както ти изглежда на теб.
Ами ако и някой друг притежава твоята деликатна психика, като нищо ще те обвини пропорционално в лични нападки. Особено след като си нахвърлял и тези грозни псувни.
Наистина ли не забелязваш, че не само отхвърляш, но и едва ли не забраняваш мнения, различни от твоето, обявявайки ги за лични нападки. Невъзможно е да се дискутира с теб, когато натрапваш такъв ревностен фанатизъм.

Почнем ли да обсъждаме мен /респективно и теб/ разговорът изтъпява.
Цитат
С други думи [b]няма нито един без заблуди, ОСВЕН ТЕБ

Това са твои думи за мен. /подучен от Вяра/ но си голям човек и не би трябвало да тръгваш така лесно. И сега да прехвърлим р-ра за мен, та да ти докажа, че имам право да не харесвам някои неща от света? Защо ме питаш? /че и направо заключаваш/ Защото, ако съм със заблуди, трябва да харесвам всичко и да не се изказвам негативно за нищо ли? И ако се изказвам негативно за принципни неща и давам примери, то това ви дава право да обръщате р-ра лично за мен?
Ами да говорим за мен тогава. Ама го праврте ясно и открито, а не ми задавайте лични въпроси уж, че нещо принципно обсъждаме.
viara
Цитат(trаnsalp @ 22/09/2020, 09:04) <{POST_SNAPBACK}>
Когато давам примери с хора, то лично нападам? Кой? Умрелите? Или тези от примерите? Давам пример с наркоман, който умря и това е лично нападение?
Сигурно е съд? Само където няма осъдени. Това за съда е една повсеместна матра, която папагалски се повтаря и не може да се вразуми, че да отсъдиш за посъпка и да възмездиш конкретен човек за посъпка, са различни неща. Едното е преценка, гледна точка, другото е възмездие /съд/.

Ето твоя цитат, прочети си го пак:
Ще те попитам по друг начин. Познаваш човек, който след 5 години се хвърля от някъде, реже си вените, става зависим от хапчета, дрога и пр. И сега, той нормален ли е и изведнъж полудява или май си е бил ненормален, но изведнъж се проявява?
Имах един близък. Много хубав човек и много нормален. Само пушеше по 3 кутии цигари и много пиеше. На 20 год започна да изравнява границите, а на 27 приключи пиян в катастрфа. То е нормално? Ако видиш идиота убил Милен Цветков ще разбереш ли, че е ненормален на моменти?
На теория е по-правилно да се каже " има такива хора". На практика всеки е луд /заблуден/ на някъде. Най-голям брой "нормални" познавам, които са подлудили децата си. Или с други думи, най-ненормалното отношение виждам от родител към дете. А съм сигурен, че в това отношение, много хора виждат, когато е твърде късно.

Виждаш ли колко много хора засягаш в този си пост? Много, да не кажа всички хора.
Това са енергий, ей и тези енергий, които засягат достойнството на толкова много хора ...
Те не остават ей така.
Споменаваш човек починал. Засягаш не само мъртвите в случая, а и всички живи негови близки, които представи си случайно прочетат тук писаното за него и енергий ... развихряш не само сред мъртвите, но и сред живите.
След това друг човек, починал. По същия начин засягаш всички негови близки, които представи си може и да те прочетат и ще реагират по някакъв начин на тези думи.
А и не само близки на този човек, а на всички които са имали подобни близки и сега ги няма - засягаш ги лично.
Засягаш името на Милен Цветков и всеки, който знае за него, би реагирал лично.
Също и засягаш името на този, който го убил. Той също би реагирал лично с енергията си на твоите думи, както и близките на тези хора, всички, които си споменал ЛИЧНО, засегнал.
След това засягаш всички нормални хора, като казваш, че ВСИЧКИ СА ЛУДИ.
В този случай не е ясно, себе си изключваш ли от това правило или не?
Както и да е. Та виждам си засегнал всички хора. Ако някой не се смята за луд, ще реагира на това четиво твоето лично. Имай го в предвид. Ще реагира с енергията си, както и ти реагираш, когато се чувстваш лично засегнат от подобни думи изречени.
А на тези ти думи :подлудили децата си
Представи си колко много хора ще реагират и от двете страни - родители и деца ...
Щом много такива познаваш. Бъди сигурен, че всички те ще реагират на тези ти думи с енергията си ...
Та представи си колко много енергия ще ти е нужна само, за да се опазиш от думите си, които сам изричаш против всички живи и против мъртвите ...

Виж. Каквото искаш прави, но аз определено не бих искала да съм на твоето място ...
Страшно е, толкова много енергии, които си раздвижил срещу себе си.
Наистина вярата ти в Бог е нужно да е огромна, че да устои на всички тези енергии, които развихряш около себе си... Само с думите си ...

А с какво тези думи помагат на някого, питаш ли се? С нищо на никого. Само вредят.
И защо ги говориш тогава?
За чия слава са? За собствена ли?
Той и дявола вижда всички грехове, но не помага на никой с нищо.
Само вижда грехове и толкова.

Shade
Цитат(trаnsalp @ 21/09/2020, 23:14) <{POST_SNAPBACK}>
Почнем ли да обсъждаме мен /респективно и теб/ разговорът изтъпява.

Това са твои думи за мен. /подучен от Вяра/ но си голям човек и не би трябвало да тръгваш така лесно. И сега да прехвърлим р-ра за мен, та да ти докажа, че имам право да не харесвам някои неща от света? Защо ме питаш? /че и направо заключаваш/ Защото, ако съм със заблуди, трябва да харесвам всичко и да не се изказвам негативно за нищо ли? И ако се изказвам негативно за принципни неща и давам примери, то това ви дава право да обръщате р-ра лично за мен?
Ами да говорим за мен тогава. Ама го праврте ясно и открито, а не ми задавайте лични въпроси уж, че нещо принципно обсъждаме.

Истерия, гарнирана с конспирация, а? smile.gif
Толкова си безинтересен персонално, че едва ли би могло да има по-скучно занимание от това да бъдеш обсъждан. Не е ли крайно време да загърбиш тази емоционална сърцераздирателна драма и да опиташ да се обърнеш към логиката и разума? Че току-виж отегченият от теб Бог ти откаже познанството си. А вече научихме какво се случва на онези, които не са "познали" Бог... strah.gif

Дискутираме само утопията, която се опитваш да ни пробуташ. И никой не те напада персонално, въпреки че агресивният ти подход намирисва на мания. Накратко:
Теорията ти е, че който не е "познал Бога", задължително е с психични отклонeния. И след като Го "познае", психичните му отконения буквално се изпаряват.
Хайде сега без да пищиш като ощипано хлапе в детската градина, кротко да ни представиш доказателства за твоята реалност. А именно, че след "познаване" на Бога, безусловно като след махване с вълшебна пръчица, аклохолиците престават да се наливат, наркоманите престават да се друсат, напиращите да се бесят зарязват въжето и желаещите да се хвърлят от високо слизат бавно по склона. Давай, убеди ни със солидна аргументация, че религиозността и слабоумието се изключват взаимно.
Това е начинът да запушиш устите на критиците. Никой не е против нещата, които си харесваш, но опитите да ги наложиш с празнословното "Вярвайте ми, така е!" и истерични тръшкания, имат обратен ефект.
trаnsalp
Цитат(Shade @ 22/09/2020, 16:34) <{POST_SNAPBACK}>
Истерия, гарнирана с конспирация, а? smile.gif
Толкова си безинтересен персонално, че едва ли би могло да има по-скучно занимание от това да бъдеш обсъждан. Не е ли крайно време да загърбиш тази емоционална сърцераздирателна драма и да опиташ да се обърнеш към логиката и разума? Че току-виж отегченият от теб Бог ти откаже познанството си. А вече научихме какво се случва на онези, които не са "познали" Бог... strah.gif

Дискутираме само утопията, която се опитваш да ни пробуташ. И никой не те напада персонално, въпреки че агресивният ти подход намирисва на мания. Накратко:
Теорията ти е, че който не е "познал Бога", задължително е с психични отклонeния. И след като Го "познае", психичните му отконения буквално се изпаряват.
Хайде сега без да пищиш като ощипано хлапе в детската градина, кротко да ни представиш доказателства за твоята реалност. А именно, че след "познаване" на Бога, безусловно като след махване с вълшебна пръчица, аклохолиците престават да се наливат, наркоманите престават да се друсат, напиращите да се бесят зарязват въжето и желаещите да се хвърлят от високо слизат бавно по склона. Давай, убеди ни със солидна аргументация, че религиозността и слабоумието се изключват взаимно.
Това е начинът да запушиш устите на критиците. Никой не е против нещата, които си харесваш, но опитите да ги наложиш с празнословното "Вярвайте ми, така е!" и истерични тръшкания, имат обратен ефект.

Ами спри да ме обсъждаш тогава и особено се научи да мислиш принципно. Иначе ще си говорим доста за мен и теб. В смисъл не ги замитам личните нападки. Имам ги под, над, зад и в предвид винаги. Това е едно основно качество на човека според мен.
Хубаво реши пред себе си, за мен ли искаш да говорим и ако много ти се говори, продължавай. Ако ли пък решиш да разискваме нещо принципно, не ми вкарвай неща за мен лично, понеже р-ра затъпява много и става неприемливо груб. Няма опция ти да плюеш, пък аз да карам по темата.
trаnsalp
Цитат(Shade @ 22/09/2020, 16:34) <{POST_SNAPBACK}>
...

Теорията ми е, че който не е познал Бог бере плодовете на заблудите. Всеки има заблуди /понеже попита и аз съм в това число/, но за тях има три опции. Могат да се изчистят. Могат да се оправдаят. Могат да излязат през ноздрите. Като последното включва и душевните болести. Всеки има и душевни отклонения, част от заблудите, не сме машини, но не при всеки се развиват в болести и му излизат през носа.
Въпросът ми е, какъв е начинът, тези заблуди да бъдат оправдани и да не излизат през носа? Още по-добре да бъдат изчистени изцяло. Ти вероятно ще кажеш, чрез разум. Е, според мен имаме нужда от познаване на Бог. Това е моята супер "хиперболизирана дистопия" и там да не изброявам, какво още гледна точка.
На мен ми се вижда съвсем нормална и здраво стъпила на земята.
Shade
Цитат(trаnsalp @ 22/09/2020, 11:10) <{POST_SNAPBACK}>
Ами спри да ме обсъждаш тогава и особено се научи да мислиш принципно. Иначе ще си говорим доста за мен и теб. В смисъл не ги замитам личните нападки. Имам ги под, над, зад и в предвид винаги. Това е едно основно качество на човека според мен.
Хубаво реши пред себе си, за мен ли искаш да говорим и ако много ти се говори, продължавай. Ако ли пък решиш да разискваме нещо принципно, не ми вкарвай неща за мен лично, понеже р-ра затъпява много и става неприемливо груб. Няма опция ти да плюеш, пък аз да карам по темата.

Излишно е да пишеш глупости. Нищо личностно не ме интересува за теб. Що се отнася до мен, последното, което ме вълнува е кой какво мисли за мен, дали ме напада лично и с какво ме напада. Вятърът си духа. Така че ако очакваш дискусия в този коловоз или да се разхленча, губиш си времето.
Ако случайно не си ги забелязал в резултат на принципното си мислене, по-горе имаше конкретни въпроси за обсъждане. Слагам ги отдолу отново. Опитай да се съсредоточиш върху тях.

Представяш теория, че който не е "познал Бога", задължително е с психични отклонeния. И след като Го "познае", психичните му отконения буквално се изпаряват.
Къде са фактите, потвърждаващи тази твоя реалност? А именно, че в резултат на "познаването" на Бога безусловно, като след махване с вълшебна пръчица, аклохолиците престават да се наливат, наркоманите престават да се друсат, желаещите да се бесят захвърлят въжето и копнеещите да се хвърлят от високо слизат бавно по склона. Давай, убеди ни със солидна аргументация, че религиозността и психичните отклонения се изключват взаимно.
Това е начинът да запушиш устите на критиците. Опитите да ги наложиш с празнословното "Вярвайте ми, така е!" и истерични тръшкания имат обратен ефект.
trаnsalp
Цитат(Shade @ 22/09/2020, 22:15) <{POST_SNAPBACK}>
Излишно е да пишеш глупости. Нищо личностно не ме интересува за теб. Що се отнася до мен, последното, което ме вълнува е кой какво мисли за мен, дали ме напада лично и с какво ме напада. Вятърът си духа. Така че ако очакваш дискусия в този коловоз или да се разхленча, губиш си времето.
Ако случайно не си ги забелязал в резултат на принципното си мислене, по-горе имаше конкретни въпроси за обсъждане. Слагам ги отдолу отново. Опитай да се съсредоточиш върху тях.

Представяш теория, че който не е "познал Бога", задължително е с психични отклонeния. И след като Го "познае", психичните му отконения буквално се изпаряват.
Къде са фактите, потвърждаващи тази твоя реалност? А именно, че в резултат на "познаването" на Бога безусловно, като след махване с вълшебна пръчица, аклохолиците престават да се наливат, наркоманите престават да се друсат, желаещите да се бесят захвърлят въжето и копнеещите да се хвърлят от високо слизат бавно по склона. Давай, убеди ни със солидна аргументация, че религиозността и психичните отклонения се изключват взаимно.
Това е начинът да запушиш устите на критиците. Опитите да ги наложиш с празнословното "Вярвайте ми, така е!" и истерични тръшкания имат обратен ефект.

Ако знам, че няма да те убедя, дали е добре да си изкажа мнението? Или само, ако съм сигурен, че ще убедя другия е добре да говоря?
Ясно разбра ли теорията ми? Това е достатъчно. Не съм по убеждаването. Само свидетелствам. Който иска вярва.
Питето
Е, и това е смисъл на нечий живот — с мрежата... и ако някой се върже, берекет версин.
По делата ви разпознаваме.
Питето
А тези дето познавате бога, що ядете от плодовете дето са ги набрали заблудените, а? Целия прогрес е стъпил на такива плодове, не от бога ви, ма гледам че пазарувате яко и никой не кара само на правилните плодове (освен амишите). Сетих се, ядене ама с отвръщение...
Shade
Цитат(trаnsalp @ 22/09/2020, 12:34) <{POST_SNAPBACK}>
Ако знам, че няма да те убедя, дали е добре да си изкажа мнението? Или само, ако съм сигурен, че ще убедя другия е добре да говоря?
Ясно разбра ли теорията ми? Това е достатъчно. Не съм по убеждаването. Само свидетелствам. Който иска вярва.

Няма лошо да си изкажеш мнението, не не питай мен дали е добре да не спираш да го изказваш като латерна.
Да, който иска - вярва. А който не иска - мисли. Онова, дето си го нарочил за "вяра", мислещите свидетелстват, че си имало по-точно наименование: "самовнушение".
А като ти е нужно разбиране и съпричастност, по аналогия със съществуването на кабини за пушачите по летищата, тук има кошара за вярващите. Само там резонират благите вести.
Кълве ли рибата? Досега колко на брой ти успя да завербуваш (благовестиш, де) за делото и славата Му извън кошарата?
Shade
Цитат(trаnsalp @ 22/09/2020, 11:28) <{POST_SNAPBACK}>
Теорията ми е, че който не е познал Бог бере плодовете на заблудите. Всеки има заблуди /понеже попита и аз съм в това число/, но за тях има три опции. Могат да се изчистят. Могат да се оправдаят. Могат да излязат през ноздрите. Като последното включва и душевните болести. Всеки има и душевни отклонения, част от заблудите, не сме машини, но не при всеки се развиват в болести и му излизат през носа.
Въпросът ми е, какъв е начинът, тези заблуди да бъдат оправдани и да не излизат през носа? Още по-добре да бъдат изчистени изцяло. Ти вероятно ще кажеш, чрез разум. Е, според мен имаме нужда от познаване на Бог. Това е моята супер "хиперболизирана дистопия" и там да не изброявам, какво още гледна точка.
На мен ми се вижда съвсем нормална и здраво стъпила на земята.

Теорията ти я знаем, най-редовно ни я съобщаваш.
Но не отговори на въпросите, свързани с текущата практика. Вместо това продължаваш да ни информираш теоретично. Значи заблудите били само три, така ли? А как ще възразиш на теорията, че са четири? Четвъртата е "познаването на Бога".
trаnsalp
Цитат(Shade @ 22/09/2020, 23:28) <{POST_SNAPBACK}>
Теорията ти я знаем, най-редовно ни я съобщаваш.
Но не отговори на въпросите, свързани с текущата практика. Вместо това продължаваш да ни информираш теоретично. Значи заблудите били само три, така ли? А как ще възразиш на теорията, че са четири? Четвъртата е "познаването на Бога".

Казах, че има многооо заблуди, но има три опции за тях - изчистване,оправдание /прошка/ и изкарване през ноздрите. Дали с Бог или без Него ще се случат тези трите не е от значение. Важно е че се случват. Който може сам да се изчисти и да отмени последствията им,нека се справя сам. Моето мнение е, че е невъзможно.
Също и не го повтаряй това, да съм казал, че всички се хвърляли и всички се дрогирани. Дадох пример с притчата за богаташа, че има опция да платиш най-накрая с душата си. Което си е излизане през носа./ не е задължително дрога и в пропастта/
Като едни, които искали месо в пустинята и Бог им дал, но така че да им излезе през ноздрите. И умрели от това.
19 Няма да ядете един ден, ни два дена, ни пет дена, ни десет дена, ни двадесет дена,

20 но цял месец, догде ви излезе из ноздрите и ви омръзне; защото отхвърлихте Господа, Който е между вас, и плакахте пред Него, думайки: Защо излязохме из Египет?
trаnsalp
Цитат(Shade @ 22/09/2020, 23:22) <{POST_SNAPBACK}>
Няма лошо да си изкажеш мнението, не не питай мен дали е добре да не спираш да го изказваш като латерна.
Да, който иска - вярва. А който не иска - мисли. Онова, дето си го нарочил за "вяра", мислещите свидетелстват, че си имало по-точно наименование: "самовнушение".
А като ти е нужно разбиране и съпричастност, по аналогия със съществуването на кабини за пушачите по летищата, тук има кошара за вярващите. Само там резонират благите вести.
Кълве ли рибата? Досега колко на брой ти успя да завербуваш (благовестиш, де) за делото и славата Му извън кошарата?

Аз съм тук за такива като теб. Просто си говорим и ти казвам моята гледна точка, ти твоята. Това е доста! Доказателствата са за науката и съда. В моя свят нещата стават с вяра и свидетелство.
Изказах се по въпроса за смисъла на живота и защо според мен е точно това. Ако ти се оправяш със заблудите сам, има и такава опция.
viara
Цитат(trаnsalp @ 23/09/2020, 12:14) <{POST_SNAPBACK}>
20 но цял месец, догде ви излезе из ноздрите и ви омръзне; защото отхвърлихте Господа, Който е между вас, и плакахте пред Него, думайки: Защо излязохме из Египет?

Да, те не повярвали и отхвърлили Господа, Който бил видим между тях.
Знаеш ли как бил видим? Как Моисей е повярвал и как хората му са повярвали?
Какви са доказателствата, че Бог е бил между тях?
Щото на голи думи никой не вярва. Всеки търси доказателства.
И Бог ги е дал и непрекъснато ги дава.
Та освен свидетелство, винаги е нужно потвърждение на думите с дела. Щото вяра без дела била мъртва.
Та как Бог потвърдил преди и как сега потвърждава думите Си?
Никой никога не е вярвал само на голи думи и от никой не се изисква такава вяра, да вярва само на думи.

Та като си спомням четивото. Доста Господ се потрудил за Моисей още преди да излезат от Египет, робите. Толкова много знамения и чудеса са следвали и потвърждавали думите на Моисей, че ...
И наистина след всичко видяно, чуто, преживяно ... навярно няма как да не вярваш.
Забравливи са хората явно и бързо забравят доброто. Помнят обикновено лошото ...
С апостолите четем същите примери. Бог потвърждава Словото, Благовестието Си с чудеса и знамение навяскъде с всеки, който благовествува.
Та сега ми е мисълта има ли някой да се вързва на думи само? Щото думите не потвърждават, че Бог е с този, който ги говори. Само делата го потвърждават.
Иначе и фарисеите са си говорили, но ...
trаnsalp
Цитат(viara @ 22/09/2020, 11:49) <{POST_SNAPBACK}>
Ето твоя цитат, прочети си го пак:

Виждаш ли колко много хора засягаш в този си пост? Много, да не кажа всички хора.
Това са енергий, ей и тези енергий, които засягат достойнството на толкова много хора ...
Те не остават ей така.
Споменаваш човек починал. Засягаш не само мъртвите в случая, а и всички живи негови близки, които представи си случайно прочетат тук писаното за него и енергий ... развихряш не само сред мъртвите, но и сред живите.
След това друг човек, починал. По същия начин засягаш всички негови близки, които представи си може и да те прочетат и ще реагират по някакъв начин на тези думи.
А и не само близки на този човек, а на всички които са имали подобни близки и сега ги няма - засягаш ги лично.
Засягаш името на Милен Цветков и всеки, който знае за него, би реагирал лично.
Също и засягаш името на този, който го убил. Той също би реагирал лично с енергията си на твоите думи, както и близките на тези хора, всички, които си споменал ЛИЧНО, засегнал.
След това засягаш всички нормални хора, като казваш, че ВСИЧКИ СА ЛУДИ.
В този случай не е ясно, себе си изключваш ли от това правило или не?
Както и да е. Та виждам си засегнал всички хора. Ако някой не се смята за луд, ще реагира на това четиво твоето лично. Имай го в предвид. Ще реагира с енергията си, както и ти реагираш, когато се чувстваш лично засегнат от подобни думи изречени.
А на тези ти думи :подлудили децата си
Представи си колко много хора ще реагират и от двете страни - родители и деца ...
Щом много такива познаваш. Бъди сигурен, че всички те ще реагират на тези ти думи с енергията си ...
Та представи си колко много енергия ще ти е нужна само, за да се опазиш от думите си, които сам изричаш против всички живи и против мъртвите ...

Виж. Каквото искаш прави, но аз определено не бих искала да съм на твоето място ...
Страшно е, толкова много енергии, които си раздвижил срещу себе си.
Наистина вярата ти в Бог е нужно да е огромна, че да устои на всички тези енергии, които развихряш около себе си... Само с думите си ...

А с какво тези думи помагат на някого, питаш ли се? С нищо на никого. Само вредят.
И защо ги говориш тогава?
За чия слава са? За собствена ли?
Той и дявола вижда всички грехове, но не помага на никой с нищо.
Само вижда грехове и толкова.

Да не кажем лошо и за Хитлер тогава? И въобще да не даваме примери с никой? Слагаме розови очила, само се смеем и гледаме позитивно.
Shade
Цитат(trаnsalp @ 23/09/2020, 02:25) <{POST_SNAPBACK}>
Аз съм тук за такива като теб. Просто си говорим и ти казвам моята гледна точка, ти твоята. Това е доста! Доказателствата са за науката и съда. В моя свят нещата стават с вяра и свидетелство.
Изказах се по въпроса за смисъла на живота и защо според мен е точно това. Ако ти се оправяш със заблудите сам, има и такава опция.

Много мило от твоя страна, че си тук за такива като мен. Оценявам това. tan.gif
За съжаление, обаче, нищо в съвременния свят не е изградено с вяра. Всичко е наука, дори компютърът, който използваш, за да ни убеждаваш отново и отново в гледната си точка.
Работата е там, че "такивата като мен" не са безмозъчни наивни подражатели и не се задоволяват с някакво хвърчащо мнение "Доказателствата са за науката и съда". Такивата като мен търсят доказателства не само в съда, но и в ежденевието. И са далеч от допускането, че смисълът на живота е да се вярва сляпо на вересия.
Неслучайно те попитах на колко "такива заблудени като мен" успя да отвориш очите с проповедите си. Колко на брой алкохолици, наркомани и психически увредени вече не са такива благодарение на теб, който ги "запозна" с Бога?
Просветли ни по тези въпроси. Покажи ни в реалната стойност на вярата си. Убеди ни, че не само се оправяш сам със заблудите си, но си съдействал успешно и на други да се справят. Дай да видим дела, факти, не само с да пееш "Вярвайте те ми, това работи!". Нека го видим как работи.
Shade
Цитат(trаnsalp @ 23/09/2020, 02:14) <{POST_SNAPBACK}>
Казах, че има многооо заблуди, но има три опции за тях - изчистване,оправдание /прошка/ и изкарване през ноздрите. Дали с Бог или без Него ще се случат тези трите не е от значение. Важно е че се случват. Който може сам да се изчисти и да отмени последствията им,нека се справя сам. Моето мнение е, че е невъзможно.
Също и не го повтаряй това, да съм казал, че всички се хвърляли и всички се дрогирани. Дадох пример с притчата за богаташа, че има опция да платиш най-накрая с душата си. Което си е излизане през носа./ не е задължително дрога и в пропастта/
Като едни, които искали месо в пустинята и Бог им дал, но така че да им излезе през ноздрите. И умрели от това.
19 Няма да ядете един ден, ни два дена, ни пет дена, ни десет дена, ни двадесет дена,

Е как да не си казал, че всички се хвърляли и всички се дрогирали? Та нали само това повтаряш? Нали всички, които не били "познали" Бога, били със заблуди? Нали се тръшкаше, че щом някой не приемал, че всички са със заблуди, значи отричал тотално истината, че всички се хвърляли и всички се дрогирали? Прочети си отново постингите в тази тема и си припомни какви ги говориш.
А притчите за ноздрите, лабиите и каквото там още, тук звучат карикатурно. Запази ги за кошарата, където са оценени високо.
viara
Цитат(trаnsalp @ 23/09/2020, 15:49) <{POST_SNAPBACK}>
Да не кажем лошо и за Хитлер тогава? И въобще да не даваме примери с никой? Слагаме розови очила, само се смеем и гледаме позитивно.

Ако примерите са дават общо, като споменаване. Има някои хора ... Да, има.
Има и други ... Да, има... Света е шарен ...
Но личностните примери ... енергиите. Та това е, хубаво е човек да се води от енергиите. Друго нямам какво да кажа. Пък който иска да не се води. Всеки за себе си.
trаnsalp
Цитат(Shade @ 23/09/2020, 16:01) <{POST_SNAPBACK}>
Много мило от твоя страна, че си тук за такива като мен. Оценявам това. tan.gif
За съжаление, обаче, нищо в съвременния свят не е изградено с вяра. Всичко е наука, дори к..

Вярата се превръща в дела. Ако Мъск нямаше вяра, досега да се е отказал.
Науката, понеже е само на доказани факти, затова се мени всеки месец. Доказано, че маските са полезни, че има пандемия, че вит С не помага и много, много други.
trаnsalp
Цитат(Shade @ 23/09/2020, 16:12) <{POST_SNAPBACK}>
Е как да не си казал, че всички се хвърляли и всички се дрогирали? Та нали само това повтаряш? Нали всички, които не били "познали" Бога, били със заблуди? Нали се тръшкаше, че щом някой не приемал, че всички са със заблуди, значи отричал тотално истината, че всички се хвърляли и всички се дрогирали? Прочети си отново постингите в тази тема и си припомни какви ги говориш.
А притчите за ноздрите, лабиите и каквото там още, тук звучат карикатурно. Запази ги за кошарата, където са оценени високо.

Дай ми думите, за да ти ги разясня. Дай ми цитат. Омръзнало ми е от клевети.
trаnsalp
Цитат(viara @ 23/09/2020, 17:11) <{POST_SNAPBACK}>
Ако примерите са дават общо, като споменаване. Има някои хора ... Да, има.
Има и други ... Да, има... Света е шарен ...
Но личностните примери ... енергиите. Та това е, хубаво е човек да се води от енергиите. Друго нямам какво да кажа. Пък който иска да не се води. Всеки за себе си.

А Хитлер не е личност?
trаnsalp
Цитат(Shade @ 23/09/2020, 16:12) <{POST_SNAPBACK}>
.. Нали всички, които не били "познали" Бога, били със заблуди? .

Всички са със заблуди, вкл. и позналите Бог. Всички грешат, но не всички ще платят с душата си.
Shade
Цитат(trаnsalp @ 23/09/2020, 08:18) <{POST_SNAPBACK}>
Вярата се превръща в дела. Ако Мъск нямаше вяра, досега да се е отказал.
Науката, понеже е само на доказани факти, затова се мени всеки месец. Доказано, че маските са полезни, че има пандемия, че вит С не помага и много, много други.

Брей, колко си категоричен с тези празнословия за църковна сбирка. smile.gif
Мъск има излишък от пари, желание и умения да ги върти и умножава. И делата му, успехите му, са очевидни и налице.
Точно както някои други поради съответен излишък имат желание (умение не е доказано) да убеждават недостатъчно образовани наивници в измислиците си. И не са в състояние да се позоват дори на троха, създадена от тях, да не говорим за дела.
Shade
Цитат(trаnsalp @ 23/09/2020, 08:20) <{POST_SNAPBACK}>
Дай ми думите, за да ти ги разясня. Дай ми цитат. Омръзнало ми е от клевети.

Дал съм ти думата. Всичко е налице в темата. Падаш си по цитати, но на мен ми е омръзнало от цитатаджии.
След като ти си този, който се напъва да убеждава, не очаквай всичко да ти се даде наготово, пасирано и сдъвкано като храна за малко дете.
Shade
Цитат(trаnsalp @ 23/09/2020, 08:57) <{POST_SNAPBACK}>
Всички са със заблуди, вкл. и позналите Бог. Всички грешат, но не всички ще платят с душата си.

Можеше поне от приличие малко от малко да омекотиш тона на декларацията си. Примерно да започнеш с "така си мисля, има вероятност, възможно е, не е изключено..."
Подобни безапелационни твърдения в кръчмарски стил предполагат удар с юмрук по масата. И са не само неубедителни, но и предзвикват снизходителни усмивки, последвани от логичния въпрос "По чие компетентно мнение? Твоето в качеството си на "познавач" на Бога, потвърдено само с честна дума ли"?
trаnsalp
Цитат(Shade @ 23/09/2020, 19:17) <{POST_SNAPBACK}>
Дал съм ти думата. Всичко е налице в темата. Падаш си по цитати, но на мен ми е омръзнало от цитатаджии.
След като ти си този, който се напъва да убеждава, не очаквай всичко да ти се даде наготово, пасирано и сдъвкано като храна за малко дете.

Всички са заблудени не означава, че всички свършват с дрога и в пропастта.
trаnsalp
Цитат(Shade @ 23/09/2020, 19:27) <{POST_SNAPBACK}>
Можеше поне от приличие малко от малко да омекотиш тона на декларацията си. Примерно да започнеш с "така си мисля, има вероятност, възможно е, не е изключено..."
Подобни безапелационни твърдения в кръчмарски стил предполагат удар с юмрук по масата. И са не само неубедителни, но и предзвикват снизходителни усмивки, последвани от логичния въпрос "По чие компетентно мнение? Твоето в качеството си на "познавач" на Бога, потвърдено само с честна дума ли"?

Щом ме питаш, значи ти е под въпрос заблудеността на всички? Според теб има съвършени?
trаnsalp
Цитат(Shade @ 23/09/2020, 19:11) <{POST_SNAPBACK}>
Брей, колко си категоричен с тези празнословия за църковна сбирка. smile.gif
Мъск има излишък от пари и желание да ги върти и умножава. И делата му, успехите му, са очевидни и налице.
Точно както някои други поради съответен излишък имат желание да убеждават недостатъчно образовани наивници в измислиците си. И не са в състояние да се позоват дори на троха, създадена от тях, да не говорим за дела.

Има много като Мъск с пари и желание. Това не означава, че мечтите им са доказан факт преди да станат. Дотогава са само вяра.
Shade
Цитат(trаnsalp @ 23/09/2020, 09:33) <{POST_SNAPBACK}>
Щом ме питаш, значи ти е под въпрос заблудеността на всички? Според теб има съвършени?

Не само питам, но и съм ти отговорил. Но след като толкова силно желаеш подробности как е според мен, ето:
Липсата на съвършенство е едната страна на въпроса. Обаче самонадеяното "експертно" биене с юмрук по масата, подкрепено единствено с цитати, е достойно за смях. Защото цитатаджийството демонстрира липса на вътрешен багаж, папагалщина. Това е дефиницията на понятието "заблуденост".
Shade
Цитат(trаnsalp @ 23/09/2020, 09:37) <{POST_SNAPBACK}>
Има много като Мъск с пари и желание. Това не означава, че мечтите им са доказан факт преди да станат. Дотогава са само вяра.

Вяра друг път. Означава липса на умение и вероятно други важни липси. Сериозни качества са нужни, вярата не е пълноценен заместител на реални липси.
Вярата като липса е само за кошарата, не се опитвай да я универсализираш с "вярвайте ми, че е вяра" като за пред награмотници.
Shade
Цитат(trаnsalp @ 23/09/2020, 09:32) <{POST_SNAPBACK}>
Всички са заблудени не означава, че всички свършват с дрога и в пропастта.

А какво означава?
trаnsalp
Цитат(Shade @ 23/09/2020, 19:49) <{POST_SNAPBACK}>
А какво означава?

Означава преди всичко, че имаме нужда от помощ -изчистване или поне опрощаване. /третата опция е неприемлива/. И това според мен става смисъл на живота и чрез Бог. Според теб дори нямат заблуди нормалните хора, а ако имат, то само с разум се оправят.
Има духове които ще намерят цаката и на най-умния човек. Гледа в една посока и се оправя. А пропада в пет.
trаnsalp
Цитат(Shade @ 23/09/2020, 19:49) <{POST_SNAPBACK}>
Вяра друг път. Означава липса на умение и вероятно други важни липси. Сериозни качества са нужни, вярата не е пълноценен заместител на реални липси.
Вярата като липса е само за кошарата, не се опитвай да я универсализираш с "вярвайте ми, че е вяра" като за пред награмотници.

Ако имаме сериозни липси, точно вярата ще ни накара да знаем за тях и да се спрем докато е време. Това пак е вяра. Да съм убеден, че нещо не е за мен е също вяра. Спокоен се чувствам в това което съм.
trаnsalp
Цитат(Shade @ 23/09/2020, 19:44) <{POST_SNAPBACK}>
Не само питам, но и съм ти отговорил. Но след като толкова силно желаеш подробности как е според мен, ето:
Липсата на съвършенство е едната страна на въпроса. Обаче самонадеяното "експертно" биене с юмрук по масата, подкрепено единствено с цитати, е достойно за смях. Защото цитатаджийството демонстрира липса на вътрешен багаж, папагалщина. Това е дефиницията на понятието "заблуденост".

Мисля че досега съм употребил един цитат като можех да мина и без него. И без цитат е ясно, че понякога излиза през ноздрите, но исках да знаеш, че не съм го измислил аз този силен израз.
Какво значение има, как ще ти кажат истината? С юмрук по клавиатурата? Все пак не е физическо насилие, ако и изразните ми средства да са доста силни. Въпросът си остава - Всички ли са заблудени или има и съвършени? Или пък има трети вариант?
Това е леката версия на нашия форум. За да видите пълната версия, моля натиснете тук.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.