Помощ - Търсене - Потребители - Събития
Пълна версия: Политици-пандемици!
Форум АБВ > Общи > Обща дискусия
Страници: 1, 2, 3, 4
Cayen
Обърнал си физиологията нагоре с краката. smile.gif Аз поне не знам как ще функционира мозъкът ако не се приема храна. Е, вярно, имало йоги, които се хранели само с въздух, а един мармот... wavetowel2.gif
Shade
Цитат(Бай Ганьо @ 13/10/2020, 00:24) <{POST_SNAPBACK}>
Мангъров се занимава 38 години с вируси. Още в началото каза, че 70% от населението ще се зарази от този вирус каквито мерки да вземате. Ще се окаже прав. Ще се окаже прав и че вирусът не е толкоз опасен, колкото го представят. Но дървените философи ще го разберат след години, след като видят статистиките.

Да, разбира се. И Тръмп казва, че вирусът е напълно безвреден, особено ако профилактично пиеш белина.
С теб сумарно ставате трима експерти по въпроса.
Бай Ганьо
Вече една година за този вирус не се знае нищо, или почти нищо.
Постоянно се хвърлят в пространството противоречиви данни за него.
Едно е ясно. Ако те хване грип, 100% ще си наясно, че си болен.
С короната не е така. На ден в България умирали средно по 300 човека.
Но дайте да броим 6-7 от тях, на които са открили корона вирус и да ги обявяваме по националните медии всеки ден. Цялото това мероприятие мирише. Мирише гадно.
Бай Ганьо
Според НАСА вероятността астероид да се разбие на Земята е 0.0042%, а да умреш от ковид 0.0026%. Та не е ли по-разумно да носим каски, а не маски. И вицове започнаха вече да измислят.
Shade
Цитат(Бай Ганьо @ 13/10/2020, 08:00) <{POST_SNAPBACK}>
Според НАСА вероятността астероид да се разбие на Земята е 0.0042%, а да умреш от ковид 0.0026%. Та не е ли по-разумно да носим каски, а не маски. И вицове започнаха вече да измислят.

Вероятността на умреш от ковид става все по-малка с натрупването на опит и развитието на медицината. Но вероятността да получиш сериозни хронични белодробни и сърдечно-съдови усложнения след ковид не намалява. Та не е ли по-разумно да не се отдава голямо значение на вицове, измисляни от невежи.
Shade
Цитат(Бай Ганьо @ 13/10/2020, 06:32) <{POST_SNAPBACK}>
Цялото това мероприятие мирише. Мирише гадно.

Мирише не, ами направо вони само на едно: не си бил пряк свидетел как се умира от ковид.
biggeorge
Обясни как се умира от ковид-19?
Ти виждал ли си как се умира от ковид-19?
dry.gif
biggeorge
Цитат(evanka @ 13/10/2020, 11:06) <{POST_SNAPBACK}>
Нищо подобно, Мангъров каза, че до лятото този вирус ще изчезне.
Същия е известен с това, че лекува чрез "ще му мине от самосебе си, да пие повече вода". Че то така и баба Пена от село знае да лекува вируси.
Колко български медици починаха, лекувайки болни от ковид, докато този си лафи по телевизиите и гуши хонорари, саботирайки малкото здрав разум, останал в хората.

Дай линк към това изказване да прочетем всички. rolleyes.gif
biggeorge
Цитат(Shade @ 13/10/2020, 18:28) <{POST_SNAPBACK}>
Вероятността на умреш от ковид става все по-малка с натрупването на опит и развитието на медицината. Но вероятността да получиш сериозни хронични белодробни и сърдечно-съдови усложнения след ковид не намалява. Та не е ли по-разумно да не се отдава голямо значение на вицове, измисляни от невежи.

Затова трябва да се лекуват последствията от ковид-19, а не самия ковид-19.
Вирус няма как да се излекува, тялото само се справя с него.
Но вирусът нанася щети върху слабите места и те трябва да бъдат лекувани.
Питето
Е, щом казваш че съм сбъркал физиологията... Без мозъка, нема нито папо, нито защита, нито нищо. Тези дето са развили повечко нервни клетки, те папкат повечко, или по-редовно въпреки проблемите/промените в средата, щото мозъка успява да изравни срещата. Онези дето разчитат да ги води стомаха, те ползват друга стратегия, която е отлична за вида, обаче е мнооого кофти за индивида.
Shade
Цитат(biggeorge @ 13/10/2020, 12:06) <{POST_SNAPBACK}>
Обясни как се умира от ковид-19?
Ти виждал ли си как се умира от ковид-19?
dry.gif

Умира се много мъчително и за съжаление съм виждал, а бих желал да не съм.
Може да има някое видео в мрежата, ако се разровиш.
Shade
Цитат(biggeorge @ 13/10/2020, 12:20) <{POST_SNAPBACK}>
Затова трябва да се лекуват последствията от ковид-19, а не самия ковид-19.
Вирус няма как да се излекува, тялото само се справя с него.

Хронични заболявания се лекуват трудно, а едно от последствията са зачеститилите случаи на белодробен рак. Който е смъртна присъда.
agrippa
Цитат(evanka @ 13/10/2020, 02:06) <{POST_SNAPBACK}>
...
Колко български медици починаха, лекувайки болни от ковид, докато този си лафи по телевизиите и гуши хонорари, саботирайки малкото здрав разум, останал в хората.
Никога не съм си мислил, че медиците са безсмъртни и винаги в добро здраве. Е, неса си отишли от това, от което са искали: рискове на професията. Все едно да кажеш: ама как така – войниците загинаха на бойното поле. Естествена смърт един вид.
Питето
Да де, ама този обяснява, че бивало войници с мечове, да участват в престрелка... wacko.gif
evanka
Цитат(Бай Ганьо @ 13/10/2020, 15:32) <{POST_SNAPBACK}>
Вече една година за този вирус не се знае нищо, или почти нищо.
Постоянно се хвърлят в пространството противоречиви данни за него.
Едно е ясно. Ако те хване грип, 100% ще си наясно, че си болен.
С короната не е така. На ден в България умирали средно по 300 човека.
Но дайте да броим 6-7 от тях, на които са открили корона вирус и да ги обявяваме по националните медии всеки ден. Цялото това мероприятие мирише. Мирише гадно.

Патардията не е заради десетината старци, които ще починат на ден от ковид. Някои от тях биха починали и от грип след няколко месеца. Проблема е, че ако се изсипят прекалено много болни наведнъж, болниците ще трябва да спрат да приемат други болни за да обслужват ковид. Франция например на 10% позитивност на тестовете започна да спира плановите операции. През карантината много хора не си получиха дозите химиотерапия, други закъсняха с диагностициране на рак и са вече смъртници. В Париж например през март смъртността от инфаркт е била с 50% по-висока от март на миналата година. Ей такива неща стават в страни с добро здравеопазване. Оставям те да помислиш какво би станало в страни като България, където половината население си назначава само изследвания и пита по ФБ групи какво им е, другата половина се лекува с билки и то в нормални извън ковидни времена.
evanka
Цитат(agrippa @ 14/10/2020, 04:43) <{POST_SNAPBACK}>
Никога не съм си мислил, че медиците са безсмъртни и винаги в добро здраве. Е, неса си отишли от това, от което са искали: рискове на професията. Все едно да кажеш: ама как така – войниците загинаха на бойното поле. Естествена смърт един вид.

Естествено, че медиците са рискова група.
Но ако използвам твоята алегория в случая, то Мангъров е генерал, който подстрекава врага да се множи и атакува и съветва собствените си войски да не вземат предпазни мерки и противогази в период на война, защото врага не бил страшен... Мангъров саботира усилията на миротворците един вид.
evanka
Цитат(biggeorge @ 13/10/2020, 21:20) <{POST_SNAPBACK}>

Не само на слабите места. Ковид не уврежда само дробовете, но и други органи, както и нервната с-ма. Може да предизвика паразитни движения като при паркинсън или хронични болки и умора като при лаймска болест и подобни, заради които млади хора са нетрудоспособни половин година вече. И понеже няма как да се докаже, че това е предизвикано от ковид, понеже болестта е непозната и не се знаят всичките ѝ странични дълготрайни ефекти, то тези хора нямат право на болнични и губят работата си. Само си представи тези ситуации в милата родина и безумието наречено телк.
Бай Ганьо
Цитат(evanka @ 14/10/2020, 13:53) <{POST_SNAPBACK}>
Патардията не е заради десетината старци, които ще починат на ден от ковид. Някои от тях биха починали и от грип след няколко месеца. Проблема е, че ако се изсипят прекалено много болни наведнъж, болниците ще трябва да спрат да приемат други болни за да обслужват ковид.

В България пък се получи този проблем точно заради ковида. Болните, които се нуждаеха от медицински грижи ги беше страх да ходят в болницата, за да не се заразят от короната. Така че нищо не предпазиха тези мерки. Напротив. Съсипаха икономиките на много държави. Или с две думи съсипаха съдбите на милиони здрави хора, които загубиха своя стандарт на живот и се оказаха в задънена улица. Надявам се вие да не сте от тях. По-скоро сигурен съм че не сте, иначе бихте разсъждавали по друг начин.
evanka
Цитат(Бай Ганьо @ 14/10/2020, 16:08) <{POST_SNAPBACK}>
В България пък се получи този проблем точно заради ковида. Болните, които се нуждаеха от медицински грижи ги беше страх да ходят в болницата, за да не се заразят от короната. Така че нищо не предпазиха тези мерки. Напротив. Съсипаха икономиките на много държави. Или с две думи съсипаха съдбите на милиони здрави хора, които загубиха своя стандарт на живот и се оказаха в задънена улица. Надявам се вие да не сте от тях. По-скоро сигурен съм че не сте, иначе бихте разсъждавали по друг начин.

Кои сектори пострадаха най-много? Туризма- хотели, авиокомпании ... Тези сектори разчитат много на чуждестранни туристи.
САЩ и Китай затвориха границите си. Тоест и при най-добра воля на останалите, американци и китайци като не пътуват, това си е катастрофа за туризма.
Но съм съгласна, че цената за запазване на живота на няколко хиляди бели старци, съсипва живота на милиони млади от всички страни. Все пак тази болест започна да става лечима и смъртността намалява.
Бай Ганьо
https://www.168chasa.bg/article/9122526 Ето едно нормално логическо мнение.
evanka
Цитат(Бай Ганьо @ 16/10/2020, 12:56) <{POST_SNAPBACK}>
https://www.168chasa.bg/article/9122526 Ето едно нормално логическо мнение.

Не се притеснявам особено за трилионите загубени пари, защото най-вероятно ще завъртят печатницата на банкноти.
Това са само цифри. Стойността на акциите беше завишена преди ковида, сега повечето от тях просто са достигнали стойност по-близка до реалната.
Въпреки спада на БВП, икономическата криза и загубите, западни страни в момента заемат пари на отрицателни лихви. За Франция съм сигурна, кои са другите, не ми се търси... Това означава, че банките са оптимистично настроени за бъдещето.
Та едно са големите цифри, които в общи линии не означават нищо, съвсем друго е фалита на някой дребен предприемач, което е реално. Тези, които загубиха работата си, са на трудовата борса. В нормалните държави, има помощи.
lati1960
Привет!
Не следих дискусията дотук, някой може вече и да го е дал инфото, но ето какво ми направи впечатление, от изказването на мастит професор, шеф на не коя да е болница, а на Пирогов в София:

https://nova.bg/news/view/2020/10/19/302790...BD%D0%BE%D1%81/

Е, доживяхме. Поне един учен да го каже в прав текст, не че не се знаеше отдавна - че КОВИД-19 е изкуствено селектиран вирус, и то с цел, по-точно с цели излизащи много извън рамките на вирусологията, медицината и борбата с пандемиите. Останалото го знаете, умни хора сте тука, да не го предъвкваме непрекъснато. Впрочем, ето още нещо интересно по темата, макар и малко встрани, но връзката е ясна:

https://dariknews.bg/novini/sviat/kompaniia...a-prase-2238482

Ако някой още има съмнения какво ни подготвят тези, крайно време е да спре да се съмнява. Това иде - Матрицата.
Къде си, Нео! sad.gif
Питето
Екстра, нЕкои ще поумнеят доста, ако им имплантират чип...
biggeorge
Засега няма доказателства, че коронавируса е изкуствено създаден.
Ако беше така САЩ и Русия щяха да го кажат отдавна.
Оспорвам твърдението, че чиповете на Илън Мъск ще позволят директна връзка между Интернет и човек с този цитат от новината:
Цитат
Освен това учените успешно модифицирали работата на няколко вериги неврони, използвайки имплантирани чипове и електроди за стимулиране активността на отделни нервни клетки. Това ще позволи в перспектива да се използват подобни устройства срещу епилепсията, парализата и други болести, при които има нарушения в работата на главния и гръбначния мозък.

Тази чипове, които Илън Мъск разработва са по-модерна версия на електродите използвани за стимулиране на неврони в мозъка.
Разликата е, че с имплантите на Илън Мъск не се налага да се правят сложни мозъчни операции и да се рискува живота и здравето на пациентите.
biggeorge
Сега са зачестили случаите на белодробен рак, преди това бяха зачестили сърдечните проблеми, а преди това - стомашно-чревните заболявания.
Коронавируса удря организмите там където са най-слаби.
biggeorge
Представям си и ми става лошо. no.gif
biggeorge
Сега се сетих още нещо. rolleyes.gif
Има нещо странно в начина, по който Китай се справи с коронавируса.
В момента гледам статистиката им и ниския брой заразени - 85,685.
Как така Китай с над 1 милиард население остана само с 85,685 заразени?
Какво направиха китайците, което останалия свят не направи, за да се справят с коронавируса толкова бързо?
Има и още нещо - как така в Китай маските помогнаха, а в останалата част на света те са безполезни?

Според мен (това е само хипотеза!) те използваха антителата на оздравелите хора, за да ги преливат на болните и на медицинския персонал.
Така ограничиха заразата още в зародиш.
Другият вариант е Китай да имат ваксина срещу коронавируса или ефективно лекарство срещу него, които да пазят само за себе си.
Има нещо гнило в цялата работа и рано или късно ще стане ясно какво е то. dry.gif
Освен това беше грешка да забраняват аутопсиите.
Така няма как да се разбере механизма на действие на коронавируса.
evanka
Цитат(biggeorge @ 20/10/2020, 02:15) <{POST_SNAPBACK}>
Сега се сетих още нещо. rolleyes.gif
Има нещо странно в начина, по който Китай се справи с коронавируса.
В момента гледам статистиката им и ниския брой заразени - 85,685.
Как така Китай с над 1 милиард население остана само с 85,685 заразени?
Какво направиха китайците, което останалия свят не направи, за да се справят с коронавируса толкова бързо?
Има и още нещо - как така в Китай маските помогнаха, а в останалата част на света те са безполезни?

Според мен (това е само хипотеза!) те използваха антителата на оздравелите хора, за да ги преливат на болните и на медицинския персонал.
Така ограничиха заразата още в зародиш.
Другият вариант е Китай да имат ваксина срещу коронавируса или ефективно лекарство срещу него, които да пазят само за себе си.
Има нещо гнило в цялата работа и рано или късно ще стане ясно какво е то. dry.gif
Освен това беше грешка да забраняват аутопсиите.
Така няма как да се разбере механизма на действие на коронавируса.

Един български лекар каза, че антителата от оздравели хора не са панацея и могат да предизвикат цитокинна буря.
Какво става в Китай?
Ами -нищо. Китайската пропаганда крие истината. Няма нито един независим журналист, който да провери положението.
За Китайците, както впрочем и за Руснаците е важно какъв имидж дават пред света, независимо на цената на колко живота ще го направят.
Та моята хипотеза е, че китайците нямат нито лекарство, нито ваксина. Ковида си продължава, но фактите се укриват по-успешно отколкото през януари. Ако Китай признае за трима заразени, имай предвид, че вероятно заразените са поне три милиона.
Бай Ганьо
Има ли как да се проследи от къде започва даден вирус?
Вирусът има ли памет?
Това, че първо е открит в Китай, означава ли че той се е появил точно там, където е открит?
lati1960
Цитат(Бай Ганьо @ 20/10/2020, 18:57) <{POST_SNAPBACK}>
Вирусът има ли памет?
Това, че първо е открит в Китай, означава ли че той се е появил точно там, където е открит?

Всичко тръгна от Китай, в началото, факт. Помня първите теми по вируса, имаше клипове дори, как китайците в Ухан припадат по улиците, как ги извозват с линейките, и умират по паважите... 292.gif Странно, но след това нищо подобно никъде не се случи! Защо ли? И досега се чудя. Не сте виждали хора да падат покосени по улиците от вируса, нали? Аз не съм. Никой от познатите ми не е. Да не обяснявам повече. Впрочем, ще дам тук пример, от който лично аз си направих заключението, че вирус има, но всичко останало около него е пропаганда, манипулация, лъжи и измама, с цел именно повече власт и контрол, и затормозяване на населението навсякъде. И подготвянето му, дресирането му за някои неща, които идват. Та, примерът: Не знам дали сте обърнали внимание, но, ако живеете в България или на изток от Будапеща, ще ви направи впечатление, че повече от 50% от населението носи маските си под носа, само на устата. Само че. Човек диша и през носа! Предимно през носа. Ако маската ви закрива само устата, която през повечето време е затворена, смисълът е никакъв. Вдишването и издишването са през носа. И, ако той е открит, какво става: Ако сте вирусоносител, при издишването вие прехвърляте вируса на околните, нищо че сте с маска. Ако пък сте здрав, при вдишването можете в много голяма степен да поемете вируса от някъде и някого, със сигурност. Е, тогава защо са ни тези маски? Пълна безсмислица и измама. Макар от днес да стават задължителни и на открито:
https://nova.bg/news/view/2020/10/20/302915...BB%D0%BD%D0%B8/
И какво от това? Дори да носите шлем или цяла маска, покриваща и ноздрите, гаранцията да ви предпази, или околните от вас е около 60% по официални данни: https://dariknews.bg/novini/sviat/dokolko-i...navirus-2232745 Но не е 100%. Тоест носенето на маска само по себе си няма да ви предпази напълно, то е част от редица други предпазни мерки, като дистанция, хигиена, социална изолация, и т. н. Но, за да не бъда разбран погрешно, че съм против всички тези ограничения, ще го кажа и иначе: Мерките са нужни. Проблемът е в сферата на политиката, бизнеса, финансите и въобще на властта, друг пример е субективното раздаване на парѝ, и то не само чрез заеми, като тези:
https://www.pariteni.bg/novini/pari/do-450-...za-firmi-236775
Та, ако сте с властта, може да чопнете почти половин милион кеш. И то като подарък, не е заем! Ако пък не сте, може и нищо. Дори обратното - да ви затворят фирмата, агенцията, бизнеса, ресторанта, бара, и т. н. Тоест, всичко пак се нарежда за тия от управлението, а цената пак ще я плащаме простосмъртните. Да кажем Домусчиеви, Ковачки, Прокопиев, Пеевски, Доган, Моган, и цялата тая пасмина и кохортите около нея ще си делнат едни милиарди дето Батко ги изтегли /засега около 15 милиарда дълг само тази година!/*, а пенсионарите ликуват, че им подхвърлиха по 50 кинта на месец. Та така. Да живее КОВИД-19! Изглежда всички са доволни, така излиза. Така че спирам дотук, няма да ви дразня повече.
----------------------------------
*Ето още един чисто български феномен, ако някой може, да ми го обясни, щото е против всякаква логика, закони, финансови, дори против най-елементарната аритметика. Феноменът: Външният дълг на България при оттеглянето на Орешарски беше малко над 20 милиарда. Оттогава кабинетите на Борисов и ГЕРБ са изтеглини до края на тази година поне още толкова, че и повече, вътрешен и външен, одделно облигационни книжа на финансовите пазари, и т. н. Феноменът обаче е този - дългът на страната ни продължава да е малко над 20 милиарда, при положение, че от 2014 г. досега са плащани само лихви по него! blink.gif Поне така твърди властта. Подкрепяна от външните фактори. Хайде моля ви обяснете ми как става тая работа - дълг до отказ, пък той си стои все същият? Питето сигурно е наясно, само той знае, ще чакам с интерес да ми каже. То бива лъжи и измами, ама това вече минава всякакви граници! Засега народът ликува и пирува, назаем. Но, ще дойде време да се плаща сметката. И тогава?!
evanka
Цитат(Бай Ганьо @ 20/10/2020, 17:57) <{POST_SNAPBACK}>
Вирусът има ли памет?

Преди няколко месеца излезе информация, че този корона вирус е открит и в проби от февруари 2019! от отходните води на Барселона.
Тарабас
Вирусите са само памет, памет без тяло. Затова не е точно определено, къде точно принадлежат в природата.
biggeorge
Китай се превръща в големия победител от пандемията
Ето новина от вчера.
Не им е чиста работата на Китай.
Нещо не е наред, но още не е ясно какво и как.
biggeorge
Помня репортажите от Китай в началото на февруари и март.
Нямам логично обяснение.
Най-вероятно Китай лъжат яко за всичко и не е ясно какво всъщност се случва.
Дори в този момент милиони китайци да умират от коронавирус никой по света няма да разбере, защото там има цензура и пропаганда. dry.gif
Защо в Китай няма коронавирус и как така най-населената държава в света е остров на здравето в една глобална пандемия?!?
Питето
Победител... дръжки, дори наопаки — загуби част от производството точно заради пандемията. Всички държави се "опариха" от липсата на маски, да не говорим за ограничаването на лекарствените субстрати и всички политици се усетиха,че за да не ги прогони народа с камъни ще трябва някак си да върнат фармацията в собствените си държави, което означава да се изтегли производството от Китай. На втори план, всички производители на други стоки, които пазаруват суровини и заготовки от Китай също се опариха от масовия локдаун дето го организира ККП и също се сетиха да диверсифицират доставките си, което пак онзачава да се изнесе част от производството от Китай в други евтини държави пък били те в Африка или някоя от Америките.
То на Тръмп точно заради това му минават лакърдиите за търговска война с Китай, щото големите и по-малките фирми се усетиха че им трябва диверсификация на доставките, а не щото той е толкова оправен и можещ.
lati1960
Цитат(biggeorge @ 21/10/2020, 08:08) <{POST_SNAPBACK}>
Помня репортажите от Китай в началото на февруари и март.
Нямам логично обяснение.
Най-вероятно Китай лъжат яко за всичко и не е ясно какво всъщност се случва.
Дори в този момент милиони китайци да умират от коронавирус никой по света няма да разбере, защото там има цензура и пропаганда. dry.gif
Защо в Китай няма коронавирус и как така най-населената държава в света е остров на здравето в една глобална пандемия?!?

Не мога да ти отговоря, съжалявам. При цялото ми уважение. Само догатки, и предположения.
Личното ми мнение го знаете всички тук - вирусът е използван от властите навсякъде за решаване на съвсем други цели, излизащи извън сферата на пандемията, по контрола, манипулацията и ограбването на хората. А кой, кои точно измислиха тази схема, чрез вируси, за мен конкретно не е толкова важно. Видно е, че работи, и то как! Впрочем, повечето хора сами са си виновни, щото са като стадо овце, което можеш да натириш накъдето си искаш. Имаше спорадични опити за отпор на тази манипулация, но бяха бързо потушени заради пасивността на обществата. Тук си спомням едно общо мнение между мен и д-р А, че подобни игри и манипулации са плод на презадоволеността на населението, поне в развитите страни, където хората са склонни да приемат подобни неща като разнообразяване на скучното ежедневие, точно като вид игра, дори за забавление. Демек, осигурили сме манджата, покрива, оцеляването, добър стандарт, някой лев в банката... хайде сега да си поиграем! И на какво? Ми на вируси. И играта продължава. Докога? Аз не ѝ виждам края. Според мен ще прелее в съвсем други неща, като тези с прасенцата на Мъск, с чиповете, вече на хора... и не само. Но да видим. От случващото се у нас, последните над 1336 ли бяха нови случаи на денонощие, с рекордно тествани, спомнѝ си колко бяха у нас в началото на пандемията, когато блокираха всичко. А сега... сякаш всички чакат инструкции отнякъде, откъде ли? Абсолютна измама е всичко това. Всички уж я играят тая игра, на вируси, но изглежда никой не вярва сериозно, че е истинска. Пълен абсурд!
evanka
Цитат(lati1960 @ 21/10/2020, 18:55) <{POST_SNAPBACK}>
Не мога да ти отговоря, съжалявам. При цялото ми уважение. Само догатки, и предположения.
Личното ми мнение го знаете всички тук - вирусът е използван от властите навсякъде за решаване на съвсем други цели, излизащи извън сферата на пандемията, по контрола, манипулацията и ограбването на хората. А кой, кои точно измислиха тази схема, чрез вируси, за мен конкретно не е толкова важно. Видно е, че работи, и то как! Впрочем, повечето хора сами са си виновни, щото са като стадо овце, което можеш да натириш накъдето си искаш. Имаше спорадични опити за отпор на тази манипулация, но бяха бързо потушени заради пасивността на обществата. Тук си спомням едно общо мнение между мен и д-р А, че подобни игри и манипулации са плод на презадоволеността на населението, поне в развитите страни, където хората са склонни да приемат подобни неща като разнообразяване на скучното ежедневие, точно като вид игра, дори за забавление. Демек, осигурили сме манджата, покрива, оцеляването, добър стандарт, някой лев в банката... хайде сега да си поиграем! И на какво? Ми на вируси. И играта продължава. Докога? Аз не ѝ виждам края. Според мен ще прелее в съвсем други неща, като тези с прасенцата на Мъск, с чиповете, вече на хора... и не само. Но да видим. От случващото се у нас, последните над 1336 ли бяха нови случаи на денонощие, с рекордно тествани, спомнѝ си колко бяха у нас в началото на пандемията, когато блокираха всичко. А сега... сякаш всички чакат инструкции отнякъде, откъде ли? Абсолютна измама е всичко това. Всички уж я играят тая игра, на вируси, но изглежда никой не вярва сериозно, че е истинска. Пълен абсурд!

Българските политици едва ли чакат инструкции от някъде. По-вероятно гледат къде какво се прави на едиколко си броя заразени и импровизират според българските условия. Карантината през март вероятно не беше належаща, но пък и да не бяха я правили икономическите последици от затварянето на Европа щяха да се почувстват и в България.
Тарабас
Цитат от ТАСС laugh.gif laugh.gif laugh.gif
Нещо друго научно да предложиш ?
Cayen
Ето ти нещо още по-нАучно от същата посока wink.gif

https://www.1tv.ru/shows/chelovek-i-zakon/v...k-ot-24-04-2020

Интерпретирано така : https://saprotivata.blogspot.com/2020/05/bl...ACNTtL1TEfaifUk
Тарабас
Не знам дали забеляза заглаеието, казали ОФИЦИАЛНО по руската телевизия. laugh.gif
Ватенките нямат спирка, дори и тук. Три поста на ден тука, в два от които ватенки си бъбрят.
Cayen
Цитат(Тарабас @ 22/10/2020, 19:43) <{POST_SNAPBACK}>
Не знам дали забеляза заглаеието, казали ОФИЦИАЛНО по руската телевизия. laugh.gif
Ватенките нямат спирка, дори и тук. Три поста на ден тука, в два от които ватенки си бъбрят.

Да, да! laugh.gif Аз затова цитирах и двата линка поотделно.
lati1960
Цитат(evanka @ 22/10/2020, 11:40) <{POST_SNAPBACK}>
Българските политици едва ли чакат инструкции от някъде. По-вероятно гледат къде какво се прави на едиколко си броя заразени и импровизират според българските условия. Карантината през март вероятно не беше належаща, но пък и да не бяха я правили икономическите последици от затварянето на Европа щяха да се почувстват и в България.

Вярно е това. Но конкретно у нас нещата са много изкривени и изкористени, дадох пример с едни стотици хиляди кинти като подарък, но явно не за всеки, само за нашите, демек около властта, пак заради ковид. Да не забравяме, че идат избори скоро. Другият абсурд е с новите средства за децата от 1 януари 2021 г., само дето никой още не знае какви документи ще са нужни и къде да ги подават. Голо обещание? Поредното? Предизборно? Или нови милиони към ромските гета, за многодетните циганки. Сигурният контингент класоподаватели. Лично на мен направо ми се гади от цялата тая работа, не само около вируса, въобще. Лъжи, измами, крадене, грабеж, корупция, манипулации ... А най се дразня, когато някой ми каже, че съм преувеличавал. Напротив, много меко дори се изразявам. Като чета във Фейса какви ги говорят някои... и с право!
Бай Ганьо
По едно време бяха подгонили пазарджишките циганки като ги глобяваха,
че се забулват и нарушават закон, при който лицето ти трябва да е открито.
Какво стана с този закон? Отменен ли е, защото сега с тези маски всеки трябва да бъде глобен.
lati1960
Цитат(Бай Ганьо @ 24/10/2020, 11:24) <{POST_SNAPBACK}>
По едно време бяха подгонили пазарджишките циганки като ги глобяваха,
че се забулват и нарушават закон, при който лицето ти трябва да е открито.
Какво стана с този закон? Отменен ли е, защото сега с тези маски всеки трябва да бъде глобен.

Да не те подведа, но доколкото знам, този закон не е отменен. Но той касае законодателството в частта му за религиите. Иначе е интересно противоречието му с карантината заради пандемията. Обясних донякъде колко е абсурдна ситуацията с тези маски. Реално те не предпазват, отделно проблемите с асматици, за хора с други дихателни заболявания... Особено пък ако се носят под носа, само на устата. Тогава са безсмислени. Не че и иначе. Всичко около този вирус е абсурдно, не само от медицинска, научна и пандемична гледна точка. Малко е грубо, но ще цитирам мой познат, който накратко обобщи ситуацията така: "Пинизи на властта, за да ни еб...ват отново." Докога? Попитах. Докато им позволим. Бе отговорът. Не ми остана друго, освен да се съглася. sad.gif
Shade
Цитат(lati1960 @ 24/10/2020, 12:26) <{POST_SNAPBACK}>
Обясних донякъде колко е абсурдна ситуацията с тези маски. Реално те не предпазват.
Всичко около този вирус е абсурдно, не само от медицинска, научна и пандемична гледна точка. Малко е грубо, но ще цитирам мой познат, който накратко обобщи ситуацията така: "Пинизи на властта, за да ни еб...ват отново." Докога? Попитах. Докато им позволим. Бе отговорът. Не ми остана друго, освен да се съглася. sad.gif

Грубото наистина е малко в изказването на твоя познат. За сметка на това глупостта в това изказване е множко. Интересно би било да се чуе на кого и какво конкретно възнамерява да не позволи.
Кое точно е абсурдното при вируса? Как на практика се предполага само позоваване на хвърчащи конспиративни теории да се решат проблемите, ако целенасочено се пренебрегват мерките за безопасност, когато в един момент темпът на зараза започне да нараства експоненциално?
В България до момента има регистрирани 35 000 случая на ковид, а общият брой умрели от ковид е значително по-висок в сравнение с други страни, където има два пъти повече случаи на ковид. Не че са много умрелите, но относително са повече.
Питето
Преди да питаш за маските, първо питаш дали онзи е подписал декларация за отказ от лечение за Ковид-19. В смисъл, ако има симпоми на грип, да не се реди на опашката за вентилатор и лекар, а само да си пие чайчета. Ако няма подписана декларация, значи просто те лъготи или е тъп.
Между другото ми е интересно, каква точно е схемата някой дето държи властта, да я клати с карантини, обедняване и маски (все антипопулярни мерки, дето изкарват хората от нерви и по улиците) и въпреки това накрая да си затвърди властта. Отделно, че няма как да събираш данъци от съсипана икономика и едновременно да раздаваш "социалки" за да не прогонят с павета заради скапан доход и страх от глад), което пък отсвирва директно схемата за дългосрочна и "вечна" власт... Така и никой не успя да ми обясни логична схема за горните две неща.
evanka
Цитат(lati1960 @ 24/10/2020, 21:26) <{POST_SNAPBACK}>
Реално те не предпазват, отделно проблемите с асматици, за хора с други дихателни заболявания... Особено пък ако се носят под носа, само на устата. Тогава са безсмислени. Не че и иначе. Всичко около този вирус е абсурдно, не само от медицинска, научна и пандемична гледна точка. Малко е грубо, но ще цитирам мой познат, който накратко обобщи ситуацията така: "Пинизи на властта, за да ни еб...ват отново." Докога? Попитах. Докато им позволим. Бе отговорът. Не ми остана друго, освен да се съглася. sad.gif

В интерес на истината, маските наистина не предпазват 100%. Те са само част от всички предпазни мерки. Около мен вече има много случаи. Една приятелка ми разказа как го е хванала и как е заразила двама свои колеги при положение, че е с маска постоянно. Просто вируса не се предава само по въздуха, а и чрез контакт и споделени предмети - химикалка, папка документи ... пари.
Бай Ганьо
Цитат(Питето @ 25/10/2020, 09:42) <{POST_SNAPBACK}>
Така и никой не успя да ми обясни логична схема за горните две неща.

Ще повторя моето мнение. Теория на натрупване. В избирателните системи е причината.
Те отварят вратата на некадърността и глупостта да ни управлява. Правото на всеки да даде гласът си е дълбоко погрешно. Трябва да има цедка. Не можеш да имаш тестове, изпити, конкурси за определени длъжности, а за управление на държава да оставиш бройката да е основен показател. Във световен мащаб необразовани и неграмотни инфантили избират правителства. В резултат на това се получи това, което наблюдаваме днес. Пълен хаос и некадърност. Вички копират едни други неразумните си решения. Никога не съм си представял, че може да се измислят повече глупости от по времето на така нареченият комунизъм. А то е вече факт.
lati1960
Цитат(Бай Ганьо @ 25/10/2020, 17:59) <{POST_SNAPBACK}>
Ще повторя моето мнение. Теория на натрупване. В избирателните системи е причината.
Те отварят вратата на некадърността и глупостта да ни управлява. Правото на всеки да даде гласът си е дълбоко погрешно. Трябва да има цедка. Не можеш да имаш тестове, изпити, конкурси за определени длъжности, а за управление на държава да оставиш бройката да е основен показател. Във световен мащаб необразовани и неграмотни инфантили избират правителства. В резултат на това се получи това, което наблюдаваме днес. Пълен хаос и некадърност. Вички копират едни други неразумните си решения. Никога не съм си представял, че може да се измислят повече глупости от по времето на така нареченият комунизъм. А то е вече факт.

good.gif

Количествените натрупвания не винаги дават качествени изменения, ако мога да перефразирам.
Или иначе казано, като оставим да ни управлява мнозинството, ще му ядем таковата... гов...та.
Какъв е другият вариант обаче? Диктатура на малцинството? На кое? Ето интересна дилема.
Ти какво мислиш?
lati1960
Цитат(Питето @ 25/10/2020, 09:42) <{POST_SNAPBACK}>
Преди да питаш за маските, първо питаш дали онзи е подписал декларация за отказ от лечение за Ковид-19. В смисъл, ако има симпоми на грип, да не се реди на опашката за вентилатор и лекар, а само да си пие чайчета. Ако няма подписана декларация, значи просто те лъготи или е тъп.
Между другото ми е интересно, каква точно е схемата някой дето държи властта, да я клати с карантини, обедняване и маски (все антипопулярни мерки, дето изкарват хората от нерви и по улиците) и въпреки това накрая да си затвърди властта. Отделно, че няма как да събираш данъци от съсипана икономика и едновременно да раздаваш "социалки" за да не прогонят с павета заради скапан доход и страх от глад), което пък отсвирва директно схемата за дългосрочна и "вечна" власт... Така и никой не успя да ми обясни логична схема за горните две неща.

Просто е. Логически погледнато, въпросите ти са резонни. Но пропускаш важен фактор, който определя действията на властта в протекторати като България в момента. А същият отдавна беше изяснен от нашия прескъп новоразболял се от Ковид-19 премиер незаменим, Батко: "Каквото каже началството!" Алогичните действия на властите навсякъде по света в момента са поради същата причина - каквото каже Началството! А като слушаме какви ги плещи "началството" в предизборната си кампания в Америка, тоест мистър Тръмп... егати света, екати системата, егати пандемията, и всичко останало! Пълна анархия. И безпорядък. Кой има интерес от това? Ето един интересен въпрос. Хайде залягай над учебниците, ще чакам с нетърпение да отговориш на това.
Това е леката версия на нашия форум. За да видите пълната версия, моля натиснете тук.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.