Има ли как да се проследи от къде започва даден вирус?
Вирусът има ли памет?
Това, че първо е открит в Китай, означава ли че той се е появил точно там, където е открит?
Всичко тръгна от Китай, в началото, факт. Помня първите теми по вируса, имаше клипове дори, как китайците в Ухан припадат по улиците, как ги извозват с линейките, и умират по паважите...

Странно, но след това нищо подобно никъде не се случи! Защо ли? И досега се чудя. Не сте виждали хора да падат покосени по улиците от вируса, нали? Аз не съм. Никой от познатите ми не е. Да не обяснявам повече. Впрочем, ще дам тук пример, от който лично аз си направих заключението, че вирус има, но всичко останало около него е пропаганда, манипулация, лъжи и измама, с цел именно повече власт и контрол, и затормозяване на населението навсякъде. И подготвянето му, дресирането му за някои неща, които идват. Та, примерът: Не знам дали сте обърнали внимание, но, ако живеете в България или на изток от Будапеща, ще ви направи впечатление, че повече от 50% от населението носи маските си под носа, само на устата. Само че. Човек диша и през носа! Предимно през носа. Ако маската ви закрива само устата, която през повечето време е затворена, смисълът е никакъв. Вдишването и издишването са през носа. И, ако той е открит, какво става: Ако сте вирусоносител, при издишването вие прехвърляте вируса на околните, нищо че сте с маска. Ако пък сте здрав, при вдишването можете в много голяма степен да поемете вируса от някъде и някого, със сигурност. Е, тогава защо са ни тези маски? Пълна безсмислица и измама. Макар от днес да стават задължителни и на открито:
https://nova.bg/news/view/2020/10/20/302915...BB%D0%BD%D0%B8/И какво от това? Дори да носите шлем или цяла маска, покриваща и ноздрите, гаранцията да ви предпази, или околните от вас е около 60% по официални данни:
https://dariknews.bg/novini/sviat/dokolko-i...navirus-2232745 Но не е 100%. Тоест носенето на маска само по себе си няма да ви предпази напълно, то е част от редица други предпазни мерки, като дистанция, хигиена, социална изолация, и т. н. Но, за да не бъда разбран погрешно, че съм против всички тези ограничения, ще го кажа и иначе: Мерките са нужни. Проблемът е в сферата на политиката, бизнеса, финансите и въобще на властта, друг пример е субективното раздаване на парѝ, и то не само чрез заеми, като тези:
https://www.pariteni.bg/novini/pari/do-450-...za-firmi-236775Та, ако сте с властта, може да чопнете почти половин милион кеш. И то като подарък, не е заем! Ако пък не сте, може и нищо. Дори обратното - да ви затворят фирмата, агенцията, бизнеса, ресторанта, бара, и т. н. Тоест, всичко пак се нарежда за тия от управлението, а цената пак ще я плащаме простосмъртните. Да кажем Домусчиеви, Ковачки, Прокопиев, Пеевски, Доган, Моган, и цялата тая пасмина и кохортите около нея ще си делнат едни милиарди дето Батко ги изтегли /засега около 15 милиарда дълг само тази година!/*, а пенсионарите ликуват, че им подхвърлиха по 50 кинта на месец. Та така. Да живее КОВИД-19! Изглежда всички са доволни, така излиза. Така че спирам дотук, няма да ви дразня повече.
----------------------------------
*Ето още един чисто български феномен, ако някой може, да ми го обясни, щото е против всякаква логика, закони, финансови, дори против най-елементарната аритметика. Феноменът: Външният дълг на България при оттеглянето на Орешарски беше малко над 20 милиарда. Оттогава кабинетите на Борисов и ГЕРБ са изтеглини до края на тази година поне още толкова, че и повече, вътрешен и външен, одделно облигационни книжа на финансовите пазари, и т. н. Феноменът обаче е този - дългът на страната ни продължава да е малко над 20 милиарда, при положение, че от 2014 г. досега са плащани само лихви по него!

Поне така твърди властта. Подкрепяна от външните фактори. Хайде моля ви обяснете ми как става тая работа - дълг до отказ, пък той си стои все същият? Питето сигурно е наясно, само той знае, ще чакам с интерес да ми каже. То бива лъжи и измами, ама това вече минава всякакви граници! Засега народът ликува и пирува, назаем. Но, ще дойде време да се плаща сметката. И тогава?!